A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Kati(cat), ha jól tudom, 4 pecsét kell a védőnőtől a kiskönyvben, hogy az ellátást megkapja az ember. Remélem, ez tényleg igaz. Azért az még összejön novemberig, de nem fogom hagyni magam lerázni.

Belgyógyászattal kapcsolatban annyit tudtam meg, hogy ez tul.képpen EKG és háziorvosi vizsgálat. Így is van írva a kiskönyvben, hogy belgyógyászati (háziorvosi) vizsgálat. Azt mondta a háziorvos, hogy ez egy általános felmérés és az EKG birtokában bepecsételi a konzultációt.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

sziasztok,

Azt hallottam, hogy elég sok kismamánál van ilyenkor fogínyvérzés és ínygyulladás. Fogorvoshoz amúgyis mindenképpen kell menni. Én ma megyek, de rákérdezek, hogy ilyenkor mi a teendő.
Nekem azt mondta a nődoki meg a védőnő, hogy a 16-ig hétig szedjek vitamint, utána már ne nagyon, max hetente egyet. Nehogy 4-5 kg-os gyerekem legyen. De amúgy nekem is a Femibion-t ajánlották, mondván most az a legkorszerűbb.

Elkezdtetek már vásárolgatni babaholmit? Én még nem mertem babonás vagyok :shock:

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Mindenkinek gratulálok az jó uh és afp eredményekhez!! Ma nagyon meleg van, de én még bírom. Most egy hétig szabin leszek, úgyhogy itthon jobban elviselhető a meleg mint az irodában. Engem diétára fogott az orvos, vagyis azt mondta ne egyek édességet, eddig sem ettem, de sajna szerinte sokat híztam, jó mondjuk szerintem is, úgyhogy mától már visszafogom magam. Estére csináltam magamnak egy nagy tál salátát, káposztával, ubival, és még sok zöldséggel, kefírrel leöntve.
Ez a folyadék ügy engem is érdekel. Az első terhességnél én nagyon vizes voltam, pedig tél volt. A sós mogyorónál vettem észre mikor egyszer bekajáltam belőle, hogy másnap olyan voltam mint egy pöffeteg gomba, teljesen felfújódtak a végtagjaim, az ujjaim. Most még egyenlőre nem nagyon kívánom se a sósat se az édeset, de tény, hogy a só az megköti a vizet meg persze a fűszeres kaják is.
Most már úgy érzem (a mozgásokból), hogy talán már nem fekszik annyira lent a babám. De ha nől akkor majd úgyis kénytelen lesz "normálisan" feküdni nem? Kicsit parázok ettől a lent fekvéstől, nehogy koraszülés legyen tényleg. Úgy terveztem, hogy auugusztus végéig dolgozom még.
Na mindenkinek minden jót most megyek alucikálok egyet.

Kép
Kép
beanic

Sziasztok!
Én is gratulálok mindenkinek a jó eredményekhez.
Nekem is jó lett az AFP.
Én még nem érzem a mozgást, jövő kedden megyek UH-ra, addig izgulhatok.... Remélem nálam is kiderül, fütyis-e, vagy nem! :lol:
Én hetenként egyszer veszek be egy Gravidát, de olyankor egész délelőtt nem eszem, mert különben visszaköszön.
Az ivásról én is a max 3 liter/nap-ot halottam. Próbálok sokat inni, nem mindig sikerül.
A háziorvosos infót köszönöm, a napokban lenézek hozzá.

Beanic: én is diétán vagyok, mert +8kg-al kezdtem. Ne csüggedj. Én édességnek joghurtba teszek gyümit és poharakban lefagyasztom. Majdnem el tudom magammal hitetni, hogy rendes fagyi!!!
:P

További szép napot mindenkinek!
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok!

Jó hallani a sok jó AFP eredményt! Gratula mindenkinek! Én is csatlakozom a táborhoz, hála az integrált is jó lett, és ma voltam genetikai UH-n is, minden rendben.

Én kezdem a lányosok táborát? :) Eddig azt hiszem egy kis kukisról hallottunk... :)
Férjem kicsit csalódott, hogy a második is lány, de meg kellett igérnem, hogy lesz 3., hátha lesz még egy lánya :):):)

Én gravidát szedet minden másnap, de a mostani vérvétel eredményemben vannak minuszok, lehet, hogy nem elég, na mindegy ma megyek a nőgyógyimhoz, ő elmondja, hogy szedjek-e több vitamint.

Nyaralással hogy álltok? Tervez vki repülős utat? Én megvettem a repcsijegyünket Bulgáriába július végére, még nem leszek 6. hónapos, így remélem minden OK lesz.

Szép Napot!

Kép

Kép

Kép
luisa

Sziasztok!

Luisa, gratulálok a kislányhoz! A nevét meg lehet kérdezni?
Dívának is kislánya lesz, írta korábban, a többi biztos érkező eddig kisfiú, ha jól emlékszem. Nekem kislányt "jósoltak" a 12. heti uh-n, majd jövő héten kiderül.

A párom nagyon félt, így nem repülünk az idén, pedig szerintem semmi akadálya. Jól teszitek, hogy elmentek. Mi Balatonra megyünk egy hétre és Prágába pár napra, július 20-túl leszünk két hét szabin.

Még nem vettünk semmi babaholmit és csak szeptemberben kezdjük el beszerezni őket. Mi is nagyon babonásak vagyunk. Bár fél szemmel mindig a babakocsikat lesem, hogy melyik milyen. Valami könnyű kellene és olyan színű, ami mindkét nemű babának megfelelő.

Diétázóknak kitartást!

Üdv.,
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Luisa, remélem, én leszek a második, aki lányról számolhat be:) holnap UH!
Én csak a Balatonra tervezek nyaralást, de most voltam repülővel Romániában - igaz, hogy csak 1 óra az út, de hát Bulgária sincs sokkal messzebb.
A dokim szerint a repülő teljesen ok, az autó/busz is -autópályán, a vonat zötykölődik, azt tartja veszélyesebbnek. De úgyis a te dokidat kell megkérdezni, meg gondolom minden eset más és más.

Visszatérve a vitamin-témára:
Azt mondják, hogy a baba mindent megkap az anya szervezetéből úgyis - tehát, ha hiánybetegség alakul ki valami miatt, az nem őt károsítja, "csak" minket.
Mindent először neki szállít a szervezet. Ezt én meghatónak tartom, ugyanakkor ijesztőnek is. :P
Beanic, szerintem abban a puffadásban, amiről írsz, inkább a só volt a hibás (sós mogyoró), nem a víz. Na de isten bizony megkérdem a védőnőt (hogy ne menjek már hiába...)
Fogínyvérzés normális állítólag, fogdokinál voltam is, megyek is (muszáj:( - a kérdés, hogy ér-e valamit, ha magunkba tömünk kálciumot és magnéziumot, amit a patikában veszünk. vagy várjuk meg, amíg egy új vérkép nem igazolja, hogy tényleg hiány van...
Nem tudom, mikor van a következő vérvétel a protokoll szerint, és azért se lelkesedem, hogy mondjuk hetente szúrassam magam önszorgalomból...
Nekem EKG-t se mondtak, mi az egyáltalán???? kellene mennem háziorvoshoz ezek szerint 'önszorgalomból"?

Na, megint túltengtem... Megyek vissza dolgozni,
Vigyázzatok magatokra,
Pussz
M
monke

Most látom, hogy Zsuzsi írt közben:) tehát akkor nem a második kislányban reménykedem, hanem a harmadikban.

Mi sem vettünk még semmit, szintén csak szeptemberben kezdünk hozzá.
De szorgalmasan nézegetem a babakocsikat/hordozókat az utcán, hogy képben legyek majd...

Ja és elhatároztam, hogy kötök egy-két babaholmit... pl. hálózsákot ilyesmit.
Ti nem szoktatok véletlenül kötni/horgolni? mert én már vagy 5 éve nem, de most belevágok. (keresek neten egyszerű modelleket, stb.) Poén lenne ezt is megbeszélni valakivel.

M.
monke

Sziasztok,

Móni, ez a kötés dolog engem is foglalkoztat. "Fiatalkoromban" tudtam kötni, gondolom, nem lehet elfelejteni. Szóval nyitott vagyok a témára :-)

Reméljük, Te leszel a harmadik kislányos kismama :-) Várjuk holnap a híreket.

Tényleg megható, hogy elsőként mindent ő kap meg.

Az EKG-t nekem a háziorvos csinálta, tappancsokat raktak rám, és nézték a szívműködést. A nőgyógyász írt egy papírt a háziorvosnak, hogy milyen vizsgálatokat kér (vérvétel, EKG).
Az EKG-ról még annyit, hogy két éve volt egy műtétem és előtte mindenki "csodájára" járt az eredményemnek, hogy ilyet bizony még nem láttak és érdekes. Szerencsére felébredtem.

Biztos lesz majd még jó pár vérvétel, a múlt szerdai AFP nyoma még mindig látszik, szóval egyelőre nem sürgetném a dolgot.

Na, indulok haza a munkából.

Szép estét!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
elutaztunk pár napra, de most újra itt vagyok...

Gratula az AFP eredményekhez. Jó annak, aki már tudja, én is szívesen túllenék rajta.

Luisa, újra csajszi :), 3. babó? :) Hááát én anno repültem terhesen, ezért most lemondtam róla (no nem ez volt az egyetlen ok, inkább Blanki miatt)...Apa ment csak Vegasba. Úgyhogy nyáron Balcsi lesz + extrának egy kis lakásátalakítás.

Vitamin: Csak a természetes anyagokból készült vitaminok és ásványi anyagok szívódnak fel, ezért a szintetikust nem érdemes szedni, csak megterheli a szervezetet. Jobb a gyümi.
A vérvételből nem minden derül ki. A kalciumszintet pl. a szervezet a vérben folyamatosan fenntartja, még annak árán is, hogy a csontokból vonja el. Én azt figyeltem meg, hogy kalciumból és magnéziumból a várandósoknak általában hiányuk van, szóval ha valakinek görcsöl itt-ott, vagy vérzik az ínye, szerintem érdemes szedni mindkettőt. (segítik egymás felszívódását)
Na jó, csak dumálok, mert nekem a vitamintól is, kalciumtól is hányingerem van még mindig, nem bírom beszedni.

Ez a fagyikészítés jó ötlet, kipróbálom :)

Kötés, horgolás? Oh, talán majd nyugdíjban...

Szerintem a védőnős konzultációknak nincs túl nagy jelentősége, legalábbis nekem semmi újdonságot nem ad...lényeg, hogy meglegyen a 4 pecsét.

Jó éjt mindenkinek!
Reni

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

látom tegnap este beindult itt a nagyüzem.

:P

EKG-ra engem elküldtek egy Szakrendelőbe, ahol a kardiológián csinálták ezt meg, mert a háziorvosnál nincs ilyen készülék.
Mondta a háziorvosom, hogy mikor beadom a papírt, hogy EKG-t szeretnék, mondjam, hogy kismama vagyok, hogy vegyenek előre.
Szerintetek???Kivártam a soromat 2 és fél órán keresztül... :?

Jó hallani, hogy mindenki szeptemberre tervezi a babaholmi vásárlási dömpinget. Mi is.
Babonából mi sem vettünk még semmit, néha nagyon tűrtőztetnem kell magamat, hogy meg ne vegyek egy-egy cuki kis rucit vagy játékot.

Nyaralás, hát, férjem Horvátországba akarna menni 1 hétre, de megbeszéltük, az idén valószínűleg csak egy hosszú hétvége lesz vhol Ausztriában.

Kíváncsi vagyok, kinek mit mondtak a napokban az uh-n.

Én most nagyon lányt érzek, de nekem még 2 hét az uh-ig.

Puszi és jó hűsölést a lakásban/házban

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!!!

Tegnap megvolt az uh :) Minden rendben,szépen nő a babácskánk.
Anna baba van a pocakban!!!!
Persze mikor megtudtam sírtam :cry: nagyon meghatódtam,és Petra jutott eszembe.
A doki megvizsgált,nézte a méhszájat és vett le egy csomó kenetet mindenféle bacira.Ja és bejelentette hogy 20. hét körül befekvés 8 hétre!!!!Akkor megint sírtam,/persze már csak otthon/,hogy fogom kibírni?????Az nagyon sok idő,főleg ha nem lesz semmi bajom.

A szomszéd áthívott minket hogy nézzük meg az 1 hetes kislányát.
Akkor is sírtam!! Ez egy ilyen nap.A férjem is nagyon meghatódott a 2,5kg-os baba láttán és mondta hogy már nagyon várja a mienket is.

Lelkileg nagyon megterhelő ez a hét,ráadásul Petra hétfőn volt 9 hónapos.

A vitaminokkal kapcsolatban,én szedek minden nap femibiont.Úgy érzem a kajával nem viszek be elég vitamint,mert ezek a gyümölcsök és zöldségek már ki tudja mit tartalmaznak,és nem árt a pótlás.Úgy gondoltam az utolsó 2 hónapba nem fogom csak szedni,persze majd függ a baba súlyától,úgyis fogják folyamatosan mondani hogy kb hány gramm.

Ami a vásárlást illeti én ha látok vmi édes pici ruhát v játékot megveszem.A nagy dolgokat meg majd megvesszük,nem babonából / tavaly sem vettünk semmit még sincs itt a babánk /,csak egyszerüen még ráér.Lehet a férjem fog anyukámmal bevásárolni ha már megszületett a pici :)

Nekem havonta kell terhesgondozásra járni,két hetente tp-es papírért.Már van 3 pecsétem.Ja és hozzánk házhoz jön a védőnő havonta egyszer a terhesség alatt is.

puszi

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina! Nagyon gratulálok Anna babához!! És ne aggódj hamar elmegy majd az a 8 hét, minden rendben lesz. Viszel sok könyvet, újságot, mennek majd a látogatók, elbeszélgetsz mindenkivel a kórházban és elmennek a napok. A nehéz pillanatokban meg gondolj majd arra, hogy mindkettőtök érdekében kell ott lenned, és, hogy karácsonyra már hárman lesztek :)

Kép
Kép
beanic

Sziasztok,

Krisztinaa nagyon örülök, hogy minden rendben van a picúrral.
Sajnálom ezt a 8 hetet, de reméljük, jól alakulnak a dolgok és nem kell addig benn feküdnöd a kórházban,.

Hihetetlen, milyen áldozatokat vagyunk mi anyák megtenni (leendő) gyermekeinkért.

Engem a 6. héten elöntött a vér, semmi előzmény nélkül, amíg beértünk a kórházba és eljutottam az uh-ig, majd megszakadt a szívem, hogy nem bírnám ki egy második baba elvesztését.
3 hétig feküdnöm kellett,igaz csak itthon, tilos volt még mosogatni is akár, de hamar elrepült ez a idő.

A babákkal én is úgy vagyok a kisfiúnk őszi elvesztése óta, hogy pár hónaposakat szívesen megnézek, megfogok már, de ha újszülöttett látok, kijönnek a könnyeim.

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Krisztina, hatalmas gratula Annához!!! A nyolc hét meg csak eltelik majd valahogy:(

Szerintem, aki teheti, és akit az orvos elenged, az menjen még el egy hétre nyaralni.... utána pár évig nem hiszem, hogy lesz rá lehetőségünk, és egyébként is minden más lesz, gondolom.

Zsuzsi, és mindenkinek, akit illet:)
SOTE II. ultrahang-beszámoló.
háromnegyed órát késett a rendelés (a doki), aztán nagyon gyorsan ment, 5 perc alatt lerendezett egy embert. Elég kedvesek voltak, de nagyüzemi jellege volt, picit csalódtam emiatt. Pl. férjemet tényleg kár volt vinni.
én konkrétan csak a baba gerincét tudtam kivenni a képen, a kérdéseimre röviden válaszoltak, plusz: kérdőre vontak, hogy miért állítom, hogy 18 hetes terhes vagyok???? mikor JÓÓVAL több: konkrétan: 19 hetes. (lehet módosítani ezt a vonalzót valahogy?)

Sajnos a baba neme továbbra is ismeretlen. Kénytelen leszek mégis elmenni 4D-s ultrahangra, pedig nem feltétlenül akartam.
Jó hír viszont, hogy VAN AGYA:))) szóval minden ok, úgy tűnik.

Ja: a vizsgálati papírokon szerepel egy kód és mellette egy szöveg, ami halálra rémített. . Ne ijedjetek meg:)
Azt írja rajta: Diagnózis: veszélyeztett terhesség egyéb, ismert okok miatt". Kérdeztem, hogy mégis miért? mondták, hogy ez az alap beállítás.... No comment.

Reni, a horgolás-kötés nekem se tartozik a mindennapi elfoglaltságaim közé (sajnos nincs rá időm), ettől függetlenül valamikor tudtam és szerettem. Nyugdíjasan már nem nagyon lehet, mert az ember rosszabbul lát (anyám nagy bánata...)

Pussz
M
monke

Sziasztok,

Krisztinaa, csatlakozom a gratulálókhoz, szívből kivánom, hogy minden rendben legyen. Kitartást a 8 héthez, elsőre rosszul hangzik, de Anna baba bármit megér.

Móni, gratulálok a jó eredményhez, örülök, hogy minden rendben. A nagyüzemi jellegtől féltem eddig, most már alappal, úgy tűnik. Férjed bemehetett veled egyáltalán? A párom mindenképp jönni szeretne. De kár, hogy nem látszott a neme!

Tudja valaki, mikor van a következő ilyen nagy uh?

Vonalzómódosítás: egyszerűen kitöröltem és újat csináltam. Lehet, hogy van más módja is.

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Bocs csajok nagyon eltűntem, de Lillus mellett nem unatkozom és őszintén most a netezés az utolsó.

Csak az utolsó oldalt olvastam vissza, látom már van akinek lehet gratulálni pasihoz illetve csajszihoz :) a jó AFP eredményekhez is gratulálok.

Én még nem tudom. Jövő héten hétfőn megyek dokihoz. Közben volt egy orvos és kórház váltásom, mert kedvenc doktorbácsim anyagilag nem tudtuk bevállalni. Nagyon elszállt. De a mostani doki is nagyon kedves és szimpatikus nekem. Sztem a kórházzal is minden rendben lesz. Legalábbis remélem.

Látom még a vitamin a téma. A mi szervezetünknek kell. Mert ugye mi tápláljuk a kicsi manót és mi leszünk betegek, ha hiány alakul ki, ami könnyen előfordulhat, mivel a növényekből és tápanyagokból sajnos már nem lehet elegendő mennyiséget bevinni. (gondolok itt a kínjában érett paradicsomra és társaira)
A szintetikus vitaminok, meg jobb mint a semmi, de tizede nem szívódik fel. Valaki más is írta ezt. Én csak természetes anyagokból készült vitamint szedtem Lillával is és tökéletes lett méretileg én sem híztam többet mint kellett volna és a véreredmények is tökéletesek voltak.
Amúgy ami sztem ilyenkor nagyon kell: az Ca, Mg, B vitamin komplex, én szedek multi vitamint, fokhagyma, vas és E.

Kankalinnak akartam még írni de rendes háziorvosod van neked. Hmmm. Nekem simán lepecsételte. És amúgy a háziorvosok elvileg tudnak EKG-t csinálni...csodálom, h a tied nem.....sikerült elmenni és megcsináltatni valahol?

Reni :)
Védőnő detto, de második gyereknél mi újat is tudna mondani :)

Hétfőn megyek védőnőhöz is. Sűrű lesz a nap, mert bölcsibe is megyek szülőire.+ a doki.

No remélem tudok még jelentkezni hamarosan.
Képeket nem tesztek pocakról?

KépKép
KépKép
fleur

Vonalzó módosítás a profiban kitörölni és beilleszteni az újat. Sajna nincs más mód.

Monke 1 gyerekkel még neki lehet indulni :) mi tavaly a Balcsira mentünk Lillával pár napra. Ez biztatás volt. Remélem kettővel is lehet menni, hamarosan arról is beszámolhatok.

KépKép
KépKép
fleur

Fleur, isten hozott vissza a fórumra, nem még mindig, hanem már megint a vitamin a téma:)
Meggyőztetek, veszek magnéziumot/kalciumot/vasat.

Zsuzsi,
Igen, a férjem bejöhetett gond nélkül, csak éppen olyan gyorsan történt az egész, és annyira nem magyarázott/mutogatott semmit a doki, hogy ezért nem volt érdemes szabadnapot kivennie.
Tényleg, én semmi mást nem láttam babaszerűt, mint egy gerincoszlopot.

Azért jó volt, persze, hogy ott volt... mindig bennem van a félelem, hogy mi van, ha kiderül valami rendellenesség, kellett ott "lelki támasznak". végül nem volt rá szükség, szerencsére.

Nem tudom, van-e újabb nagy ultrahang egyáltalán.
monke

Sziasztok!

Krisztina
gratulálok! Akkor ez mát már tuti?
Sajnálom,hogy kórházba kell vonulnod,de legalább felkészülhetsz rá lelkileg,nem váratlanul dugnak be....

Reni
kötni én nagyon szeretek,de sajna újabba nincs hozzá türelmem...

Vitaminok:
nekem femibiont,és gravidát kell szednem felváltva,meg mellé a magne b6-ot. szerintem itt az első pár hónapban nagy szükség van rájuk,és vitaminokkal/gyümölccsel úgy sem lehet bevinni ennyi féle vitamint,és tápanyagot.

Védőnő:
havonta kell járnom,pont ma voltam megint, így már van 3 védőnői pecsétem.Meghallgattuk Manócska szívhangját,persze nem nagyon akarta hagyni,mert állandóan elvándorolt. :D Eddig minden ok,megjöttek az ántsz-ből a szűrő vizsgálatok eredményei és nincs semmi betegségem....

Nem tudom,hogy ki hányadik,és hányadik voltam a sorban,de kb. 3 hete még a lányok táborát erősítettem... :lol: na,de holnap megyek dokihoz,és remélem,hogy csinál egy uh-t..... :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Fleur,
Katicattel összekevertél, de semmi baj :-)
Nekem a háziorvos csinálta az EKG-t, de akkor még nem volt kiskönyvem, így beírni nem tudtam. Két hét múlva jön ki a munkahelyre (ő az üzemorvos) és akkor majd beír, azt mondta, amikor valamelyik nap felhívtam, hogy szeretnék elmenni a beírás miatt.

Dy,
örülök, hogy minden eredményed jó. Holnap derül ki, hogy felkelhetsz-e, ugye?

Móni,
köszönöm az info-kat. A párom már teljesen el van keseredve, hogy nem fog látni semmit kedden a babából. Hova szeretnél menni 4D-re? Most újra elgondolkodtam, hogy jelentkezzek-e be valahova, ahol esetleg látom is a picit.

Vigyázzatok Magatokra!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Én még egy kicsit keverem, hogy melyik hozzászólás kitől jön, ha többet olvasok vissza. Bocsi érte, ha esetleg eltévesztem, könyebb lenne nekem, ha kép/arc is lenne hozzá :)

Kriszta, gratula a kislányhoz. Mit fognak csinálni 8 hétig? Megfigyelik a babát? Igen, eleinte biztos, hogy nehéz lesz, de aztán egyre gyorsabban telik az idő. Biztatásnak: van aki elejétől végigfekszi az egész terhességet.

Monke, nagyon kis szégyellős babád van:)
Mindenképp tudni szeretnéd a nemét?
Jaj, már én is szeretném nagyon azt tudni, hogy minden rendben van.
Vicceltem csak a kötéssel kapcsolatban, persze, hogy jó lenne.
Nekem alapból rajta van a fenyegető vetélés kód a vizsgálati papírjaimon, mert azzal vagyok kiírva tp-re.
Mit értesz nagy ultrahang alatt? Nekem minden vizsgálaton végignéz a doki mindent a babán, legalábbis a lényeges dolgokat. Kell is várakozni sokat, ezért nem tudom, hogy Apa jöjjön-e, mert mindig kiakad, ha nem a megbeszélt időpontban megyünk be.

Mi már sokszor utaztunk Blanival. Nem egyszerű, sőt...az első nyaralás az döbbenet...mert ügye a gyerekkel nyaralás, már nem az a nyaralás ami eddig. Most már megszoktam, hogy az elutazás nem egyenlő a pihenéssel, de kikapcsolódni azért lehet.

Vásrálás: nekünk ugye sokminden megvan, főleg lánycuccok. Mondjuk szerintem ezúttal fiam lesz. Majd ősszel tervezek venni ruhácskákat.

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

na túl vagyok az AFP-n, egész éjjel alig aludtam, remélem nem kell sokáig várni és hét elején megvan az eredmény.

Alapos UH, ühüm, én az I. számú Női klinikára járok a Baross utcára, alapos ultrahangossal csak a mostani terhességem alatt talákoztam, de az meg se közelíti Hajdú Krisztinát, akinél a 12 hetes vizsgálatokat csináltattuk az istenhegyi klinikán.
Tetőtől-talpig végignézte a babát, kb 20 percig tartott, még az ujjacskáit is megszámoltuk együtt.
Ilyen alapos ultrahangot (és orvost) sajnos tuti csak magán úton találsz.
Ja, és a másik, a kórházba sajnos apa nem jöhet be velünk, pedig nekem nagyon sokat jelent, ha ott van mellettem.
Gondolom ezzel ti is hasonlóan vagytok.

puszi és jó hétvégét mindenkinek

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Sajnos nem emlékszem ki írta, a veszélyeztetett terhesség kódot: én is rákérdeztem, hogy miért volt ez írva a leletemre. Kiderült, hogy erre fizet csak az oep, az egészséges terhesre nem. Tehát aki megy orvoshoz, az "veszélyeztetett" terhes. :shock:

Mi idén Balatonra megyünk, kimarad a tengerpart. Én sajnos normális esetben is rosszul bírom a repülést. Pedig imádom Görögországot. :?

Na ez van, majd jövőre elmegyünk gyerekestül Horvátországba.

Szilvi
huszilvia

Hali!!

Köszi csajok a biztatást,agyilag próbálom magam ráhangolni és talán könnyebb lesz.
Reni szerintem semmit nem fognak csinálni a kórházba velem,max 1 héten egyszer megnézi a méhszájat.Csak azért kell ott lennem,hogy ha baj van,rögtön tudjanak segíteni a babának.Tehát ha beindul a szülés le tudják állítani.Ja és tüdőérlelőt azt mondta a doki mindenképpen ad.
Ami nagyon bosszant ,hogy a férjem kötelező két hét szabija,beleesik a kórházi létbe.

Ami a nyaralást illeti mi Szlovákiát vagy Erdélyt szoktuk megcélozni,hegyimádók vagyunk,a víztől félek :) De az idén főleg a 20. héttől nem akarom elhagyni Debrecent,még anyukámék sem fogunk menni,pedig ők csak 60 km-re laknak.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Kankalin
igen,ma derül ki,de félek egy kicsit a diagnózistól...

Ma megkaptam végre postán a hematológiás papíromat,és képzeljétek el,minden eredményem szuper,nem emeltek a szuri adagon sem,igaz még mindig van 3 keresztem,de az már semmi az előzőekhez képest! Úgyhogy,most nagyon boldog vagyok!!!! :P

veszélyeztetett terhességet nálunk csak indokolt esetben írnak rá a papírra,vagy ha a doki jó ismerős,és táppénzre akar akarsz menni... :)

4-re megyünk dokihoz, délután/este jövök,remélem,hogy csak csupa jó hírekkel! :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Elnézést, hogy ismeretlenül írok nektek, de eladnám a kislányom babakocsiját, ezt szeretném megmutatni.

Haberkorn márkájú, nagyon megkímélt állapotban van. Vigyáztunk rá nagyon.
Az ára 40000 ft.

Kép Kép
Ha valakit érdekel, kérem, hogy priviben érdeklődjön!

Mindenkinek boldog babavárást kívánok!
Minden jót nektek!

Kép

Lilla 1994. 03. 23.
Laura 1998. 02. 26.
Emma 2008. 07. 10.
t.maria

Kata, igen, talán vidéken vannak még a normál rendelés keretében is alaposan vizsgáló dokik, de ahol nagy a forgalom, ott biztosan nem. Nekem muszáj magánrendelésre járnom, hogy nyugodt legyek, és tudjam, hogy foglalkoznak velünk. A genetikai uh-t is a saját orvosom fogja készíteni a kórházban, és csinál majd 4d-t is. Legalább a vérvételen már túlvagy, szurkolunk, hogy minden ok legyen!

Szilvi, ha látnád a szülés utáni kórházi zárójelentést, hogy milyen kódok kerültek még rá plusszban! A dokim nem volt ott, én meg persze tűkön ültem, hogy jöhessünk már haza, tehát aláírtam, hogy jöhessünk. Túlsúlytól kezdve a toxémiáig minden szerepelt rajta. Kérdeztem azt aki az orrom alá nyomta, hogy mi ez? Nem tudok róla, hogy toxémiám lett volna, 12 kg súlynövekedés egy terhességnél pedig szerintem tök normális, főleg, hogy összesen voltam 64 kg. Tudom, nem kéne hagyni ezeket, de amikor már annyira akartunk hazajönni. A védőnő szerint azért írták rá ezeket, hogy felvegyék utána a plusszpénzeket a tb-től.

Kriszta, akkor mondhatjuk, hogy 28 hetesen is még picurka a baba. Igaz, a férjem 24. hétre született, és simán behozta :)
Nem akarok tapintatlan lenni, nem muszáj válaszolni, ha kellemetlen neked, de mi volt a gond az előző terhességnél?

Dy, majd írjál, hogy mi volt a dokinál...azért az megnyugtató, hogy a laboreredmények jók :)

Én voltam a vérellátóban ellenanyagmeghatározáson. Ismét M ellenanyag, + csomó minden, amiről eddig még nem is hallottam sosem...(nem is akarlak ezzel fárasztani titeket)
Apától is kell majd vérminta + 6hetenként kell újra ellenőrizni az ellenanyagszintet.
Képzeljétek, még mindig hányingerem van...ez borzasztó, remélem, azért nem tart végig.
szép estét nektek!
Reni

Kép
Kép
34372

megjöttem!!

Minden ok volt a dokinál,csak Manócska nem mutogatta most magát. Összekuporodott,mint egy kis hernyó.... Ja,és farosan fekszik... :D
Még mindig sokat kell pihennem,és kímélnem magam,de azt hiszem ez már normális,mert mást nem mondott.
Legközelebb jun. 22-én kell menni,akkor már a 19 hetes nagy genetika következik.

Reni
nekem még mindig van hányingerem,úgyhogy ne aggódj. A dokim azt mondta most erre,hogy vagy elmúlik,vagy nem... Ezt már nem a terhesség csinálja,hanem a hormonok. :?

Ja,és most már magne B6 helyett magnézium citrátot kell szednem,mert az erősebb,és jobb is. Pláne,hogy néha fájdogál a pocim.... :?

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!

Dy jó hogy minden rendben :)
Azért csak pihizz sokat!!!

Reni a pici lányunk 23 hetesen született/ 1 hónapot élt/,makk egészségesen,senki nem tudja az okát miért indult be a szülés.
Ezért kell most befeküdnöm,hogy kéz alatt legyek ha gond van.

Jó hétvégét mindenkinek!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Dy, örülök, hogy minden rendben, pihengess szorgalmasan! Na, reméljük, legközelebb megmutatja magát Manócska.

Nekem is azt magyarázta az orvos, hogy a magnézium citrát a lényeg és ezért szedek Magnerotot, abban 500mg van, az a napi adagom.

Krisztina, mikor is fekszel be a kórházba?

Kedden megyek uh-ra a SOTE II-re, majd beszámolok az alaposságról. Bár Móni tapasztalata alapján már felkészültem, hogy nem fogok látni semmit a babából.

Vidéki orvos: akkor költöztem Bp-re, amikor egyetemre kedtem járni. Addig egy vidéki kisvárosban laktam és jártam orvoshoz is, akihez ha tehettem, az évek alatt is visszajártam. Ott az az alap, hogy a nőgyógyászati vizsgálat után van uh is, ahol mindent alaposan megnéznek. SZTK-rendelésen! Ezzel Pesten még sosem találkoztam, pedig ez már a 3. orvos, akinél voltam.

Egyszer én is lekérdeztem az OEP-rendszerből, hogy mikor milyen vizsgálatokon estem át, hááát, ha a felét is elvégezték volna...

További szép hétvégét mindenkinek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Dy, örülök, hogy minden rendben.
Huh, akkor még az is lehet, hogy végig számíthatok hányingerre. Mondjuk akkor nagyon durva, ha a baba már éhes, akkor azonnal ennem kell(ene), de a hányingertől már nem bírok.

Kirszta, köszi, hogy leírtad. Sajnos azt nem tudjuk, hogy miért történnek ilyen dolgok :( Talán könyebb lenne, ha tudnánk az értelmét. Így már érthető, hogy be akarnak fektetni. Kitartás, és minden rendben lesz, biztos csodás kis babád lesz :) Beszélgess vele sokat, mondd meg neki, hogy az lenne a legjobb, ha a kiírt időig bentmaradna. Tudsz majd a kórházban netezni? Rossz lenne, ha két hónapig nem is hallanánk rólatok. Akkor már jövő héten kell menni?

Kankalin, majd várjuk az uh eredményét. Igen, a nagyvárosi orvoslás ilyen...akkor pontosan érted,hogy miről beszéltem, hiszen láttad mindkét oldalt. (azt is, hogy másként is lehet)
Tudod, csak az a rossz ezekkel a kamu vizsgálatokkal, hogy lehet, egyszer még számonkérik rajtunk. Levonják a nyugdíjból vagy ilyesmi....meg egyébként is, ha csak az elvi részét nézzük....

Szép vasárnapot nektek!

Kép
Kép
34372

Dy, még azt szeretném kérdezni, hogy amikor fáj a pocakod, az milyen jellegű? Mit érzel, mihez hasonlít? Azt észrevetted konkrétan, hogy a magnézium segít ezen?

Kép
Kép
34372

Sziasztok,
Még 1x az ultrahangról (SOTE II kapcsán): én egy szóval se mondtam, hogy nem alapos - egyszerűen ezt nem tudom megállapítani. A doki gondolom évtizedek óta csinál ilyet, biztos jobban ért hozzá, mint én. Nekem csak azért volt csalódás, mert gyors volt és személytelen, nem láttam annyit a babából, amennyit szerettem volna stb. Ettől függetlenül ne keseredj el, Zsuzsi, hátha a ti esetetekben jobban látszik majd a baba:)

Én egyébként maximálisan megbízom a SOTE-ban. Azt is megértem, ha nincs idejük/kapacitásuk engem szórakoztatni, mert azért valljuk be, az ujjacskák megszámolása közösen (de az még inkább, hogy meg tudjuk fiú-e vagy lány a pici) inkább az anyuka luxusa, mintsem a genetikai szűrővizsgálat része.

Ja, 12. hetes ultrahangon a Sejtbankban voltam (az 4D), hát nagy volt a kontraszt, az ugye eltartott egy félórát, babamozi stb. stb.
Ettől függetlenül, elmegyek még 1x majd (olyan július körül, azt mondják, 24. héttől érdemes), remélem találok egy rendelőt, ami hétvégén is nyitva van:)

Nem tudom, más hogy van vele, nekem a hátam borsózik tőle, hogy már-már hetente el kell valamiért kérezkednem a munkahelyemről stb (+lakásvásárlásban is vagyunk, tehát ügyvéd, bank...)

Nyaralásra visszatérve: el nem tudom képzelni, milyen egy pici babával nyaralni, bár írtátok itt, hogy lehet:) érdekelne, mert nagyon szívesen vinném majd ide-oda.
Nehezíti a helyzetet, hogy nincs autónk, nincs jogsink, és nem is tervezzük beszerezni. Vagy ez így totál reménytelen?

Tényleg, Krisztina, a nyolc hét olyan sok a kórházban, hogy érdemes lenne beszerezni valami internet-kapcsolatot:) Debrecenben leszel, ugye? és biztos végig bent kell maradnod? (lehet, hogy már kérdezték, bocs)

Zsuzsi, jógára nem sikerült eljutnom szombaton- sajnos elaludtam a reggel 9-est, a következőre meg azt mondták, hogy szülőpozíciós, és 34. héttől várnak... Talán majd két hét múlva, most nem leszek itthon hétvégén. De nem adom fel!

Jó hétvégét mindenkinek,
Üdv
M
monke

Sziasztok!!!

Nem tudom még mikor fekszem be,amikor a doki szól hogy most!!Sajnos net nem lesz.Nem akarom bevinni a laptopot,mert félek ellopják.4 ágyas szobák vannak ,ki tudja milyen emberekkel leszek körülvéve.Szólok ha jön a bevonulás....

Én is imádom nézni uh-n a picurkámat,de azt már észrevettem hogy a babák nem csípik.Nem volt olyan alaklom sem Petránál ,sem Annánál hogy ne emelje fel a karját a fejéhez.Szerintem hallanak v éreznek valamit és védekező állásba mennek át.

Monke kocsival tényleg könnyebb egy kicsit,de szerintem nélküle is meg lehet oldani a babás nyaralást.
Mi tervezzük hogy jöv nyáron már visszük picurt a hegyekbe.

Ami a vizsgálatokat illeti,Petra 28 napos ellátása a koraszülött intenzíven 3.500.000 Ft volt.Megkaptuk az elszámolást ,nagyon hosszú lista volt,és persze nem tudtunk belőle kimenni hogy mit kapott és mit nem.A szülésről is kaptunk elszámolást az 130.000 volt ,csak a szülés a 3 nqapos kórházi ellátásom nem volt benne.
Érdekes dolgok ezek.

Szép napot!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Reni
nagyon enyhe 2-3 mp-ig tartó menstruációs görcshöz hasonló fájdalom... De nem olyan,mint amikor megjött,hanem olyan érzés,mint amikor meg akar jönni. :?

Ezért kell magnézium citrátot szednem az 500 mg-ból 3*1. Remélem,hogy ez segít,és nem lesz semmi baj. Bár a dokinak mondtam ezt a hasfájós dolgot,és nem mondta,hogy baj lenne....

Nyaralás:
valószínű,hogy nálunk is csak Horvátország jön számításba,feltéve akkor ha nem lesz semmi baj. :P

Krisztina
légyszi kérd meg a férjedet,hogy tudósítson rólad,hogy tudjuk,hogy vagytok!!!! :wink:

További jó hétvégét,és szép napot mindenkinek!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Az tényleg nagyon jó lenne, Kriszta, ha a férjed be tudna ide kukkantani legalább heti 1x a fórumra és híreket kapnánk felőled és Anna baba felől.Szorítok nagyon-nagyon Nektek!

Monke, az alapos/nem alapos uh-t én csak azért hoztam fel, mert az előző babámnál a a 12 hetes uh-n nem vették észre, hogy nyitott a kis gerince és hiányos a koponyacsontja(nem életképes!), alig láttam valamit belőle, annyit mondott csak az uh-s dokinő, hogy mennyi a tarkóredő és nagyon ficánkol a gyerek, alig tudja lemérni.Pedig ezt észre kellet volna akkor már venni...Így 6 héttel később kellet megszülnöm...

Ezért volt fontos nekem, hogy most tetőtől-talpig végignézzék a picúrt és kicsit megnyugodjunk...

Dy, a hasfájásod apró szúrás, görcs jellegű, és egy helyben, vagy néha itt, máshol ott?

Nyaralás:Valószínűleg Ausztriába megyünk, mondjuk egy tóhoz, a hegyekbe.

Apropó, napozás, csajok, ti hogy álltok a "napimádattal"?Én d.u 5-6 fele azért már kimerészkedek a napra, bár a fürdőrucin mindig van vmi vékony kis felső, hogy a pocit ne süsse a nap.Ennyit lehet, remélem...

Zsuzsi, rögtön írd meg, mi volt az uh-n.Várjuk az eredményt.

Reni, te mikor mész AFP-re és genetikai UH-ra?

Holnap felhívom a dokimat, van-e AFP eredmény és reggel megyek a védőnőhöz.

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Katicat
nem egészén olyan fájdalmat érzek amit leírtál,hanem konkrétan a hasam alja fájdogál,menstruációs fájdalomhoz hasonlóan.
ja,és alapos uh-val kapcsolatban:én igazán nem akarom védeni az uh-t végző személyt,de 12 hetesen ilyen nagy fokú testi rendellenességet nem igazán lehet még kiszűrni... A barátném uh-s, és tőle tudom ezt,ugyanis mi is először azt kérdeztük 12 hetesen,hogy a gerince milyen... A nyitott hátgerincet sokszor csak az afp eredményéből lehet tudni....

Napozás:
lehet,és ajánlott is,viszont csak délelőtt,vagy délután 3-4 óra után. Viszont elengedhetetlen a magas védőfaktorú naptej,és vigyázni kell,hogy a pocak le égjen. A magas faktor alatt értendő leginkább a gyermekeknek ajánlott 50-es krémek.... :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Reni és mindenki, köszönöm, hogy izgultok miattam, megírom majd az uh eredményét, amint visszaértem. Már csak kettőt kell aludni és látni fogjuk :-)

Persze, nyilván egy tapasztalt ovos mindent lát egy ilyen vizsgálaton, amit kell, de hát nekünk olyan fontos ez a pár perc... Mondta is nekem az orvosom, hogy azért ez nem az Istenhegyi Klinika lesz... Annyi pénzért, még jó, hogy 20 percig nézegettük a babát és mindent megmutogattak alaposan.

Móni, van olyan "babamozi", ami hétvégén is nyitva van, a neve hirtelen nem jut eszembe, egy barátnőm biztosan szombaton volt.
Akkor majd legközelebb beszámolsz a jógáról, lényeg, hogy kipihented magad.

Krisztina, szerintem is befogadjuk a férjed :-) és nagyon örülnénk, ha beszámolna, hogy vagytok.

Napozás: ma az árnyékban feküdtem, kilógattam a lábam és pecsenyére égett. Jól elintéztem magam. Szerintem is lehet azért napozni, gondoltam, hogy a hasamat nem teszem ki közvetlenül a napnak. A nyaralással is az a "bajom", hogy én imádok a hasamon feküdni, de az idén ezt valószínűleg ki kell hagynom. Az idén csak féloldalasak leszünk ? :wink:

Jó éjszakát!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Monke, nyaralás téma: ez majd kialakul, mindenhol eltérő. Vannak teljesen nyugodt babák, akik alklamazkodóak és simán lehet velük közlekedni bárhogyan bárhol. Az én kislányom ordított a babakocsiban, autósülésben, hordozóban, kenguruban. Teljesen kivoltam, hogy nem tudunk sehová menni. Hónapokkal később derült ki, hogy a hordozókendőt nekünk találták ki, aztán az működött. Az első nyaralás nálunk folyamatos szoptatásból állt egyébként. (5 és fél hónaposan) Mindezek mellett, ki kell mozdulni, ha lehet, gyerekbarát helyre.
Nekem is gond volt ez a sok helyre járkálás, munkahelyről elkéredzkedés, de hidd el, kisgyerekkel sem egyszerű. Védőnőhöz még elviszem, de háziorvoshoz és nőgyógyászhoz nem. Ilyenkor mindig találni kell valakit, aki vigyáz rá a leglehetetlenebb időpontokban. (amikor pl. aludnia kellene én meg cipelem ide-oda)

Kriszta, ez jó ötlet lenne, ha a férjednek nem gond :) Vagy megadom priviben a mobilszámomat, és sms-t is tudsz küldeni, aztán feltesszük ide az üzidet. Mit szólsz?
Múlt héten voltam táncversenyen (nézőként) jó hangos volt az egész, és elvileg még nem hall a baba, de végig rúgdosott, megállás nélkül, szóval szerintem vagy már hall bizonyos
frekvenciákat, vagy a rezgéseket érzékeli.
Szerintem az a legdurvább az ilyen elszámolásokba, hogy simán alá kell írnunk, anélkül, hogy tudnánk tényleg, hogy mi micsoda.

Dy, nekem is szokott fájdogálni. Kb. 2 hónapja mondta a doki, hogy ilyen pár hetes terhességnél ez teljesen normális, de most már kezd aggasztani a dolog. Én is megerőszakolom magam, és lenyelem a magnéziumot. Egyébként a rendszeres fájások a veszélyesek. Az előző terhességnél a 20. héten volt egy front és éjszaka szabályos tízperceseim voltak. El is kezdett nyílni a méhszáj, de szerencsére megállt akkor 1mm-nél.

Kata, már elég sok sztorit hallottam a dokik alaposságáról, illetve arról, hogy miket nem vesznek észre. Nehéz ezt megítélni, mert amíg egészséges a baba és az anya, kit érdekel az egész, na de, ha gond van....és ez a kritikus pont, ahol helyt kellene állnia minden orvosnak.
Én kedden megyek AFP vérvételre, de kb. 10 nap az eredmény. Neked ilyen hamar megvan? A dokim azt mondta, hogy 10 nappal később hívjam fel, és megbeszélünk időpontot a genetikai uh-ra.

Sziasztok,
Reni

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Krisztinaa, megkésve, de én is gratulálok neked! :P

UH: Én a Margit kórházba járok, a dokim nagyon rendes, csak kérdezni kell, magától nem nagyon beszédes. Lehet, hogy csak azért, mert minden rendben van velem, sima az ügy idáig... :D

Eddig nem mertem kimenni a napra, de hogy most írtatok róla, megjött a kedvem. Nekem a hosszú forró fürdők, a kezemben egy jó könyvvel hiányoznak a legjobban. Gondolom ez szülés után is így marad. Majd megpróbálom lepasszolom az uramnak a babócát... :lol:

Én holnap megyek genetikai UH-ra, remélem nálunk is kiderül, ki lakik bennt!

Szép napot mindenkinek!
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

Reni, ma hívtam a dokimat és megkérdeztem, mikorra lesz meg az AFP eredménye, mert a vérvételen azt mondták hét elején, de a doki is azt mondta, kb 1 hét-10 nap, jövő hétfőn beszélek vele és addigra megnézi, megjött-e az eredmény.Még egy hét várakozás, jaj.

Genetikai UH-ra én jövő szerdán kaptam időpontot, mert alig volt uH időpont már, meg szabadságon vannak már az orvosok.

Dy, nekem is fájdogál az utóbbi napokban, de változó helyen és nagyon picit.
A védőnőnek és a dokinak is mondtam, azt mondták, a méhszalagok nyúlnak, napi 3x2 magnéziumot kell most szednem.

Dorka, várjuk az uh eredményt!

Zsuzsi, nekem is a "napozás" lenne a bajom a nyaralással, mert nagyon szeretem sütteni magamat, ezért az idén tuti nem tengerpartra megyünk.

Krisztina, meddig vagy még elérhető?

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

A napozási tippeket a dokimtól kaptam,úgyhogy:Hajrá csajok!!!! :wink: :wink:

Dorka
én is imádok fürdeni,főleg forró vízbe,szintén olvasva. Utoljára akkor mertem kádba ülni,mielőtt meg kellett volna jönni,de nem jött meg... :D Úgyhogy már nekem is nagyon hiányzik...Alig várom,hogy leteljen végre a szülés után 6. hét is.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata
Holnaptól kezdem el szedni a magnézium citrátot,majd megírom,hogy mennyivel másabb,mint a magneb6. ha jó,akkor bátran ajánlom majd mindenkinek. Ja,és most jut eszembe,már az egyik barátném szedett ilyet nemrég,mert ő is elg sokat görcsölt a terhesség alatt,és neki nagyon bevált. Pláne,hogy még olcsóbb is,mint a magne b6....

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!!!

Ma voltam dokinál megint,a kenetek rendben voltak,mást nem csinált.
Pénteken kell mennem és szerintem akkor megbeszéljük hogy mikortól fekszem be.
Megkérdezem majd a férjem hogy hajlandó e néha írni nektek,kiváncsi vagyok mit fog mondani.
Reni a számodat megadhatok és akkor tuti írok üzit :)

Szorítok mindenkinek aki most fog uh-ra menni,de tuti rendben lesz minden.

Nektek egyformán mozog mindennap?
Olyan fura,van olyan nap mikor meg sem áll,egész nap matat,és van mikor alig érzem,akkor persze mindig ideges vagyok,míg nem érzek valamit.

Szerencsére én nem szeretek napozni,kifejezetten rosszul vagyok a napon,így ez nem hiányzik,viszont egy forró fürdőért mit nem adnék...na még hiányzik valami :oops: arról is le vagyunk tiltva :(

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina
Örülök,hogy eddig minden ok!Apát pedig vedd rá a babanetre!!! :wink:

A babóca nekem sem egyformán mozog,mert amikor nagyon meleg van akkor pl szinte egész nap rugdos,máskor meg kb óránként,. Viszont tegnap este óta szinte még sem állt..... :lol:

Ja,és ne aggódj,mindennek eljön a maga ideje.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Krisztina, várjuk a férjed válaszát és megköszönünk minden hírt felőletek!

Reni, szerintem már hall a baba, legalábbis azt olvastam, hogy ebben a korban már képes megijedni is.

Dorka, szorítok, hogy minden rendben legyen holnap, várjuk a híreket!

Jaj, ez a mozgás, én még mindig nem érzem, vagyis néha van valami furcsa dolog ott benn, mintha pukkana valami. Ez szerintetek már az lehet?

AFP: nekem egy hét volt az eredmény. Mindenhol változó.

Bevallom, párszor fürödtem, na nem igazi forró vízben, de azért mégiscsak fürdés volt.

Szép napot! Majd jövök még!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Zsuzsi: Ne aggódj, én sem érzem még, hogy mozogna. Amire gyanakszom, az más mozgására hasonlít, de lehet, hogy ez az. Még csak esténként 1-2x éreztem. Holnap, ha látom, hogy mozog, akkor kikiáltom ezt az esti érzést babamozgásnak! :lol:
Irigylem azokat, akik már biztosan érzik.......

Jó munkát/pihenést mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok!

Ma nagyon álmos idő van itt nálunk, pedig vettem epret lekvárfőzés céljából, de most inkább az ágyat választom, az meg majd meglesz.
Mi a Balatonra megyünk nyaralni, szeretjük. A Matyi is nagyon szereti. És szerintem simán lehet menni gyerekkel nyaralni, csak egy kicsit több a cucc :), amikor még kisebb. Érdemes többen menni, mert akkor mindig van ki pesztrálja a babát, hogy az anyukák is végre pihizhessenek :). Azt nem tudom, hogy jövőre két gyerekkel is bevállaljuk - e, majd meglátjuk.
Puszi mindenkinek és szép napot!

Kép
Kép
beanic

Hali!!!

Zsuzsi szerintem ezek a furcsa dolgok azok már :)

Képzeljétek a hétvégén először szabad szemmel is láttam a drágám moccanását.Hullámzott a poci :D De csak egyszer....Ma viszont nagyon lusta.

Dy nem aggódom,csak hiányzik :oops: :oops: :oops: nagyon nagyon!!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Már megint nagyon rég nem voltam :oops: de nagyon kevés az időm a net elé ülni.

Megvolt az Afp vérvétel remélem jó lesz az eredmény, mert szerintem elég későn küldött a védőnő. 17+0 napon... :roll:
Voltam aznap uh-n is minden rendben van picurkánkal. Ha minden igaz kisfiú, bár elég jól lába közzé kapta a köldökzsinórt, de nekem is úgy tűnt. Jövőhétvégén lesz a genetikai uh, remélem akkor biztosabban látszik majd.
Mert ha tényleg fiú, akkor el kell kezdenem eladogatnom Anna ruhácskáit, hogy tudjak újakat venni:)

Megpróbálok kicsit visszaolvasgatni, és kicsit gyakrabban jönni!!!!!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: