A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hát, remélem :roll:

Az jó, ha jó a tanulnivaló.

Rám szakdolgozók korrektúrázása vár, az kevésbé izgalmas :roll:

Kép
vindolanda

1300 8)

Kép
vindolanda

Irina! Nekem akkor gyógytornász javasolta,h. guggoljak széles terpeszállásban ,amennyire tudom a lábamat feltenni vmi székre ágyra(magasra) és úgy hajolgassak oldalra,előre,hátra :) ja és flektor tapasz(azt mondta lehet terhesen) :) de azért kérdezz rá dokitól :)

KépKép
viranka

Vera, hú, hát ez a póz nekem elég meredeknek tűnik, de megpróbálom. Amúgy ülve nem vészes, menni nem jó. Bakker, még egy csomót kell mennem hónapokig, nem robbanhatok le :lol:

Vindo, hajrá, szakdolizók szövegei!
Mi az 1300?

Kép
Kép
irina

Ui: a lényeg, Verus, köszi!!!

Kép
Kép
irina

A babanetes oldalszám, már 1300-nál járunk.

Ja, nagy hassal nem a legjobb így hajolgatni :shock:

Kép
vindolanda

Vindo, köszi, rájöhettem volna... :oops:

Kép
Kép
irina

Na, most próbálok szocpszicho előadásjegyzeteket szerezni. Minden van, de abból csak pár órán tudtam bent lenni. A diák viszont önmagukban nem érthetők. :roll:

Kép
Kép
irina

Sziasztok, BÚÉK Mindenkinek!

Maggie, Vindo utólag is sok boldogságot Nektek!
A 35 év, még abszolút nem középkor. Engem is ezzel cukkol Apa, hogy már középkorúak vagyunk, pedig én egyáltalán nem így érzem/gondolom. (Pont ma olvastam egy könyvben, hogy az eü. világszervezet, a WHO 1963-ban a középkorú csoportot 45-59 év között határozta meg. Ez nem egy mai adat, lehet, hogy még jobban kitolódott azóta.)

Annyit írtatok mióta nem olvastam a fórumot, hogy csak na. Nem is tudok igazán reagálni. Jó volt látni a képeket a gyerkőcökről, hallani a ritkábban jövő fórumozókról!

Irina! Jobbulást a csípődnek, remélem hamar elmúlik a fájdalom!

Mi jól vagyunk, gyorsan elteltek az ünnepek. Sikerült pihenni is. :) Szilveszterkor pár baráti családdal buliztunk nálunk. Domi fél 11-ig bírta, a többi gyerek fél 1-1-ig. Aztán persze fél 8-kor kukorékoltak. :)
Most már újra ovi... és a szokásos hétköznapok. Most a változatosság kedvéért Beni nem akart menni oviba, de szerencsére nem volt azért reggel semmi gond, amikor már ott voltunk.

Kép
Kép
Kép
katicico

Panndi,Gegi Boldog szülinapot Nektek :)

KépKép
viranka

Igen, Isten éltesse sokáig Panndit és Gegit!

Katicicó, Nektek is BÚÉK! Szerintem sem vagyunk középkorúak, maradjunk is ebben :lol:

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚ, DE NAGY A CSÖND ITT.

Helyzetjel.: eddig ügyeket intéztem (itthonról), most tanulok tovább, szerencsére remek a téma (Szeretet és szerelem). Csípőm szerintem jobb, de tuti isiász, minden leírásának megfelel.

Kép
Kép
irina

Irina sajnálom isiaszt.

UPC meg mindig sza....ik. Se tv se net. :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó!

Szia Kata :D

Részemről a csend oka, hogy felkeltem 4 óra alvás után, elindítottam a férfiakat reggel a munkába-óvodába, aztán visszamásztam az ágyba, hogy pihenek még egy órát, és délben riadtam meg :shock:
Igyekszem pótolni mindent, de már sötétedik :roll: :arrow:

Panndi, Gegi, boldog születésnapot!

Kaqk, sajnálom...

Kép
vindolanda

Kaqk, köszi!
Mit mond az UPC? Szorítok, h mielőbb legyen!
Nálunk is ők vannak, a digitálistvdoboz (nem tudom, minek hívják) konkrétan elszállt pár napja, nem először. Hogy mitől, fogalmam sincs...

Vindo, mikor feküdtél le, te szegény? Én S-t találtam 10-kor alva, amikor hazajöttem az ovis körútról. Ő kb. 3-ig nyomta. :shock:

Kép
Kép
irina

Hm, sikerült átjelentkeznem egy héttel korábbra fejlődéspszichóból, akkor ma nekiállok azt is tanulni. Így megúszom, hogy hó közepén egy nap kettőből kelljen mennem.

Kép
Kép
irina

Irina, pedig milyen jó lett volna egy napon kettőből vizsgázni :wink:

Nem maradtam fenn olyan sokáig, egy előtt nyugovóra tértem, de annyi mindenen járt az agyam, hogy nem tudtam elaludni olyan fél háromig. Brrr.

Minket is utolért a kávéfőző-átok. G. kezében szétesett az üveg kávékiöntő, egyszerűen leesett az alja :roll: Szerencsére épp a gáztűzhely felett állt vele, így le sem folyt a földre.

G. hazajött délután, teljesen fura, két órát egyedül voltunk a házban.

Most viszont megyünk Rugóért, aztán vásárolunk, és hősugárzót is nézni kell, mert hideg van a fürdőszobában.

Még mindig koffmentes életformában nyomom, de semmi különbséget nem érzek.

Maggie ma vizsgázik? Egy kalappal neki.

Kép
vindolanda

Kata, azért a gyerekek jó sokáig húzták :shock:
Ha a WHO is azt mondja, akkor nincs is min idegeskedni:)

Kép
vindolanda

Vindo, ezek a kávéscuccok :-O
tényleg, Maggie ma vizsgázik, nagy kalappal neki!

én sem tudok jól aludni pár napja, még mindig az átállásra fogom. Meg zizeg a fejem a sok olvasott anyagtól és az állandó gép előtt üléstől. Sok választás nincs, ez még tart pár hétig kötelezően nekem.

Akkor Ti sem vagytok sűrűn kettesben otthon... mi is csak néha délelőtt max.... konstatáljuk, milyen romantikus és mennyi mindent tudnánk csinálni, de mindkettőnknek dolgoznunk kell. :-D

Hát az majd úgyis egy szörnyű hét lesz, rengeteg vizsga és vizsgáztatás (mindkét oldalról) és S. is külföldön lesz munkaügyileg, plusz leadni a műhelymunkát, jobb így, csak eddig egy fia szabad hely sem volt azon a napon, most ránéztem, most meg egy csomó. Ki érti? De jobban jártam.

Kép
Kép
irina

Maggie, mi volt vizsgán, mesélj!

Vindo, sikerült dolgoznod?

Estére kipurc/bezombisodás, amúgy vmi náthaféle bújkál benne. Holnap könyvtárban próbálok haladni, a vasárnap a családé. Csak februárig kell kihúzni. 8)

Kép
Kép
irina

Hahó,
hát. délután igen, onnantól meg vásároltunk.
Aztán G. elment szomszédolni, vitt egy üveg bort is. Még vagy két órával ezelőtt :roll:

Február mindjárt itt van :wink:
Pszichón a következő félévet halasztod akkor?

Itthon kettesben - nagyon ritkán vagyunk. Nem is emlékszem az előző alkalomra. Ha elmegy szomszédolni, akkor, ami egy évben kb. négyszer történik meg.

Kép
vindolanda

Jobbulást Ádinak!

R. hősiesen nyomja reggel háromnegyed hét óta alvás nélkül.
Kiszedem a vízből :arrow:

Kép
vindolanda

ja, bocs, Vindo, nem Ádi zombult be, én, csak lemaradt egy -m a a benne- végéről. Ádikám a szokásos, nemigen akar aludni.

Rugi jól bírja. Reméljük, alszik egy nagyot.

Pszichón min. egy évet kell halasztanom, mert az adott tárgyak jellemzően évente vannak meghirdetve (pl. fejlpszicho 3 majd a tavasziban). Sokat törtem a fejem, h mit tegyek, de rájöttem, hogy egyéni tanrend ide vagy oda, én a 3. trimeszterben már nem sokat tudtam anno mozogni, és most sem látszik sokkal jobbnak a helyzet. Hogy óriás hassal 2 órákat utazzak heti párszor (órákra bejárás), nem nekem való akkor. A fitt kismamáknak igen, nekem egyik terhességem sem ilyen.
Ezt váltották fel a szép itthondolgozós tervek. 8)

Próbálok még kicsit tanulni majd, aztán pihi. Fogynak a napok vészesen.

Kép
Kép
irina

Ja, szóval Te zombisodsz...

Hallod, nyolc hónapos terhesen már nem is móka meg kacagás a hosszú buszozás. Majd befejezed a sulit, ha fitti leszel megint.

Emlékszem, mikor Rugóval hat-héthónapos terhes voltam, még bevállaltam egy utazgatós-interjús kutatást. Még simán tudtam jönni-menni, de azon a nyáron bazi meleg volt, és volt olyan, hogy megszédültem a megállóban, máskor meg világ végi kis települések megállóiban álldogáltam 50 percet. Brrr. De olyan is volt, hogy mikor megérkeztem a helyszínre, és látták, hogy pocos vagyok, utána ingyen furikáztak, hogy ne kelljen sétálnom:)

Este komolyan haladtam, vagy két-három nappal előre sikerült dolgoznom 8) Ebből, lehet, filmnézés lesz holnap. Letöltöttem valami taiwani harcművész-történelmi filmet, az ilyeneket G. is szereti.

Most viszont alvás :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Drágáim, köszönöm szépen a rám gondolást. Hatott. Mondjuk bevallom őszintén, ilyen kevés tudással még nem mentem vizsgázni. Egyébként sem tudtuk, hogy mi lesz a vizsgán, kaptunk néhány irodalmat és kész. Megvan és nem is érdekel tovább a dolog.
Most viszont muszáj leszek keményen tanulni, a szombati vizsgát nem úszom meg majd ennyivel.

Meg közben neki kellene feküdnöm a szakdolinak is. Brrr, már megint szakdoli. Bár, most valahogy úgy érzem, menni fog ez.
Kíváncsi vagyok, mert, ha jól számolom, akkor a köv. félévben max. 8-9 tárgyam lesz, ami nagyon is vállalható, igaz közben szakdolit kellene csinálni, meg lesz benne egy szigorlat is, meg ugye a záróvizsga. :lol:

Irinám, ez a fájdalom nem nagyon hangzik jól. Szegénykém, gondolom az átrendeződés is hatással van rá. Dehát kell a hely Ármin babának. :lol: Sok sikert a vizsgákhoz Neked is!
Ne legyél beteg!

Vindokám, te meg megint hősként nyomod.

Tegnap a vizsga után a Kedvessel sétáltunk egyet, végül a Fórumban kötöttünk ki, el kellett volna intéznem valamit, benéztünk egy-két helyre, hoztunk haza kfc-s kaját, aminek a fiúk nagyon örültek. Jó volt.

Ma délelőtt a fiúk ovis focira mennek. Én direkt nem, mert akkor szerintem Bercó nem csinálna semmit. Én majd itthon pakolászok, főzök, tanulok.
dmaggie

Jó reggelt!

Vindo, szerintem is fitt kismama voltál, ha még ilyeneket tudtál a 7. hónapban is csinálni 8)
Aztán az is eszembe jutott, h még ha be is járnék az órák zömére, tényleg tudnék vizsgákra tanulni egy 2-3 hónapos baba mellett? Nem tudom, nekem Ádival az 1. év mindenről szólt, csak a nyugiról nem. Na jó, nyugis PERCEK talán voltak. :-)
Jó vagy nagyon ezzel az éjszakázással!

Maggie, gratu, nagyon ügyes voltál!
Azért a következő féléved sem tűnik lightosnak... Miből szigorolsz?

Én meg úgy döntöttem, nem megyek a könyvtárba tanulni, itthon próbálok, S. remélhetőleg lefoglalja Ádit jórészt. Eleve 2 órába telt, hogy az orrfolyásom abbamaradjon, és ahogy a könyvtárban leülnék, rámjön az ehetnék-pisilhetnék (mindez laptopcipeléssel és emeleteken átmászkálással ötvözve). Hát inkább nem.

Kép
Kép
irina

Hm, éljenek a taiwani filmek :-) ezeket bírom, bár rég láttam már ilyet.
:arrow:

Kép
Kép
irina

Hát, illúzió volt azt gondolni, hogy Ádi ellesz és tudok ma tanulni. :?

Kép
Kép
irina

Néha mindenki elszámolja magát :roll: :wink:

Orrfolyás :?

Ezt a filmet néztük ki:
http://www.imdb.com/title/tt1979319/

Maggie, ügyes vagy.
Tudtok élni, az biztos :D KFC :D

Nálunk semmi új. Én még az ágyban fekszek, Rugó mellettem. Arra gondoltam, elmegyek ruhát shoppingolni délután, itthon hagynám Rugót :roll: Tegnap G. úgyis bulizott, este tíz előtt ért haza.

Kép
vindolanda

Ezt a filmet nem ismerem. Néha a filmvilágból meg filmes blogokból próbálom kitalálni, milyen ázsiai filmeket érdemes megnézni. Ez már vár ránk egy ideje:
http://www.imdb.com/title/tt1527788/
Mondjuk a kínai és koreai akcióthrillereknél kevés jobb van :-)
De a neten reklámozott filmek közé is főleg csak a mainstream filmek jutnak el (vagy csak én keresgélek rossz helyen)...

A shoppingolást melegen támogatom :-)
Mit vennél?

Kép
Kép
irina

A fiúk épp egy szerencsétlen, fénykarddal ácsorgó Quai-Gonn-figurát próbálnak meg eltalálni műanyaglövedékkel. Mondtam is nekik, hogy nagggggggggyon férfias játék. 8)

Kép
Kép
irina

Ez egyre jobb: S. lő, Ádi egy mikrofonba narrálja, hogy milyen béna játékos is az apja. :lol:

Kép
Kép
irina

Ez is jónak néz ki, majd rákeresek, hogy megvan-e a helyünkön.

A lényeg, hogy jól elvannak.

Itthon kiraktuk a karácsonyfát, nagyon hullott a levele. Aztán meg egy nagy takarításba fogtam, porszívóztam, fel is mostam.

Hát, felsőket meg pulóvert kéne vennem. Fél éve egy új darabot nem szereztem be :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, akkor hajrá boltozás! :-)
Nekünk műfánk van, ez már biztos a teljes elidegenedés jele a természettől (amúgy nem ;-)), de imádom. Nem szúr, nem hullik, szép a formája, egyszer kell megvenni. Tudom, szaga nincs.

Itt is kéne takarítani, de majd apránként lesz több napra elosztva, egyben most nem megy.

Még csak a leíró statit csinálom a műhelymunkámhoz, de már a hajam tépem (magamtól). Vissza kell rázódnom. De a legnyomasztóbb, h pontosan nem lehet tudni, mit várnak. Próbákat is meg minden, de a hipotéziseknél ugye nem gondoltam végig, hogy ezeket meg is tudom-e nézni majd próbákkal vagy hülye vagyok hozzájuk.

Kép
Kép
irina

Sziasztok :)

Köszi a köszöntéseket! Maggie, Vindo, Nektek is boldog születésnapot!

Sosem jutok ide, a héten Petivel két napot kórházban voltunk, holnap lesz a keresztelője, hétfőn oltás Gábinak, valahogy mindig van valami :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Szia, Panndi,
mi volt Petikével? Remélem, semmi komoly!!!
Minden szépet kívánok a keresztelőre, az oltást meg remélem, meg sem érzi a nagyfiad :-)

Kép
Kép
irina

Megint nagyon szaporán vette a levegőt, a gyerekorvos beküldött a Madarászba, ott meg benntartottak. Valószínű valami vírus miatt van, de hallottak szívzörejt is, aztán azt mégsem, ááá.. tiszta bolondok háza az a hely. Egyelőre kb ugyanúgy van :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, elhiszem, ez elég idegesítő és nyomasztó lehetett... :-(( szívzörej: remélem, tényleg téves volt a korábbi diagnózis
A Mad. ügyeletén nekem is vegyes élményeim voltak, bár inkább a várakozás zavart (kiszáradófélben lévő gyermekkel még órákat várni...). De a többi hely általában rosszabb volt, az orvosok stílusa is.

Kép
Kép
irina

Itt ugyan várni nem kellett (nem úgy, mint anno, mikor Gábor száját varrták össze, és kontrollra mentünk), de a gyerekeket tárgyaknak tekintik, tök rideg mindenki, nem tetszett.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

hát igen :-(((
a szubjektív benyomásom mégis még mindig az, hogy a gyerekekre azért jobban figyelnek (legalábbis szakmailag általában), mint a felnőttekre, de ez csak a mi eddigi 5 évünkről szól, nem akar nagyobb általánosítás lenni. de szülőként így is állandóan résen kell lenni, nyomulni, szólni, bármennyire nem szimpatikus ez. mindig úgy vagyok vele, hogy kedves és udvarias próbálok lenni, de a gyerekem nem szívhatja meg azért, mert esetleg visszafogott vagy kedves voltam és ezért nem figyeltek eléggé oda ránk.

Kép
Kép
irina

Jó reggelt!

Hű, de izgi magammal társalogni 8)

Mi jól, ma családi szieszta, de próbálok haladni. A nyak- és hátfájásom (ez fél hete van) délelőttönként jobb, esténként elég rémes. De a punnyadós életmód még tart pár hétig (muszáj neki), aztán annyit fogok mozogni, h magam is rácsodálkozom.

Remélem, mindenki jól van. :-)

Kép
Kép
irina

Halihó!

Irinám, ne legyél egyedül. :wink: :lol: Hogy van a náthád? Sikerült azért haladnod tegnap? Én mérsékelten tanultam. Pihengettem is kicsit, este filmet néztünk a Kedvessel, aztán meg pár pillanat alatt bealudtam.

Vindo, vásárlás?

Panndi, sajnálom ezt a mizériát. Minden jót a keresztelőre. Mutatsz majd képet a legifjabbról?
dmaggie

elszállt, amit írtam :-(

Maggie-m, szia,
örülök, h pihentetek!
köszi, náthám most jobb, a többin dolgozom.

haladtam, bár elég nyomasztó a helyzet. kedden és szerdán vizsgám lesz, hétfőn egész nap vizsgáztatok, így már nem tudok tanulni akkor. de most inkább a műhelymunkára koncentrálok, az fontosabb, mint hogy hogyan sikerül egy-két vizsga. Ez utóbbit ugyanis megnézik a záróvizsgán is majd.

a vizsgáink megint olyanok, hogy készüléstől függetlenül bármilyen jegyet szerezhet az ember, mert megint a piszlicsáré infók és szó szerinti visszaböfögés az elvárás. azért vicces, h minden gyakorlati jegyem ötös, pedig ott is vannak zh-k és házi dogák, meg az olyan vizsgák is, ahol korrekt a számonkérés. pl. a szocpszichót szerintem jól tudom és szeretem is, de hogy a 16. dia 5. sorában milyen hatmilliomodik izé volt, arra nem emlékszem, ez tény. nem tudom, ennek mi értelme, azon kívül, h a jegyek szórjanak.

Kép
Kép
irina

Maggie, Te miből vizsgázol szombaton?

Kép
Kép
irina

Itt vagyunk :D

Panndi, remélem semmi komoly.
Remélem, jól és szépen sikerül a mai nap.

Mi tegnap moziztunk éjjel. A szamurájos filmet néztük meg, ami szerintem - témájából adódóan - inkább japán volt, mint taiwani:)
Nagyon jó volt, szépen kardoztak, szép volt a fényképezés, a zene, szóval jól összerakták. És ami az ilyen filmek között ritkaság, nem haltak meg a főszereplők sem :lol:

Végül is nem vásároltam, más házimunkák eltérítettek.

Ezt még leírom. R. megkapta a korábbi érintőképernyős telefonjainkat sim-kártya nélkül, hogy játsszon vele. Tegnap nagyban foglalatoskodik az egyikkel, majd közölte, hogy átállította a háttérképeket :shock: És tényleg, de nem is adtunk neki instrukciókat :shock:

Maggie, ti mit néztetek?

Kórház - mi eddig egyszer voltunk (a kesu dió miatt), akkor nem volt gond, de különösen kedvesek sem voltak.

Kép
vindolanda

Irina, jobbulást!
Vizsgák :?

Tiszta töri-felvételi a kilencvenes évekből. A képaláírásokat is be kellett vágni, csak a legfontosabb infókat kérték :roll:

Kép
vindolanda

Sziasztok Lányok. :lol:

Két filmet is megnéztünk, az egyiket a fiúk ajánlották: Másnaposok 2. Felejthető nagyon. Kár volt időt szánni rá.
A másik viszont: A tetovált lány, nekem tetszett. Nagyon álmos voltam már, de nem tudtam elaludni.

Szombati vizsga: adaptivitás a pedagógiai gyakorlatban

Hú Irina, nem unatkozol majd.

Vindo, tényleg, írtad is, hogy miket csinálsz. :oops: Rugó hihetetlen. 8)

Olyan szépen süt a nap, szerintem összeszedem a dolgokat és elviszem a szelektívbe.
dmaggie

Az eredeti vagy az amcsi tetovált lányt néztétek?

Én viszont lehet, ma már tényleg shoppingolok. Majd meglátom :D

Kép
vindolanda

Na, kimászok az ágyból 8) :lol: :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo, ez izgisen hangzik, szerintem megnézzük majd.
Rugó egy telefon- és kütyüzseni, de ezt eddig is gyanítottam róla :-)

Maggie, én a másnaposokban a szakállas mukit bírom 8)
A tetováltból csak a svéd verziót láttuk, nagyon jó, csak elég sokkoló. :shock:
A vizsgacímeitek mindig nagyon érdekesek :-) komolyan!

Ádi rajzol. Tegnap találtak S-val a neten vmi SW-os játékot legófigurákkal (!), most azt követeli, de még próbálunk ellenállni, mert ha már délelőtt letudja ezt a kört, akkor délután megint ez lesz a téma.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 13:50-kor.

Kép
Kép
irina

Maggie, a Másnaposok 2-ben volt egy poén, amin mi megszakadtunk a nevetéstől, amikor a szakállas pali tökéletesen helyzetidegen módon azt kiabálta, amikor minden a katasztrofikus volt, hogy: - Ne sírj, visszaszerezzük a majmot! :lol:

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: