A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Hat ha az arnica magaba a szulesbe nem kavar bele, akkor felolem lehet elotte is :) En csak konkretan arra nem akarok semmit, mert egyreszt ugye nem tudjuk en hogy reagalok, masreszt sem a dokim sem a szuleszno szerintem nem jaratos, nem akarnek belekavarni semmibe, meg ketszer ment nekem siman is... szoval ez a resze azert nem 'erdekel' a gyakorlatban :)
De a tejcsinalasban nagyon benne lennek :D:D:D

luna6

:D
A tejcsináláshoz is van 10 szer, szóval azt is bescennelem és megnézed :D:D

Fel is írom, mert el fogom felejteni. :D

Az Arnicat nyugodtan lehet bevenni. Az semmi másba nem szól bele, mint a sérülésekbe :d és azért is jó, mert ha véletlen a kicsi is megerőlteti magát és valahol kék lesz, az is gyorsabban gyógyul :D

Eszter
Kép
Kép
vok

a 200as arnicából csak 1x5 golyót kell bevenni. Kb elmegy a magzatvized, akkor bekapod. Fontos ugye az előtte és utána 30 perc enni-inni tilos, nem kézzel hozzányúlni, meg ilyenek. Ami jó, hogy vizet ihatsz mellé. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

[quote="luna6"]A írta:luna6kkor labbal vegyem be? :D

:lol: :lol: :lol: :lol:

A kupakjába kell belerázogatni és úgy a szádba lökni, nyelv alá. :D

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

:D:D
Neeem :d
Két féle kiszerelése van a homeós szereknek. Van egy nagyobb, tejcukorral bevont fioás fajta a http://www.boiron.hu/index.php?lang=hu& ... PgSiteMono itt tekerős a kupak és abba tekered bele az 5 golyóbist. http://www.boiron.hu/index.php?lang=hu& ... gSiteTubes
itt be is mutatja hogy kell :D

A másik fajta üvegben van, és mini méretű. Abból meg egyenesen a szádba szórod az 5 db golyócskát. Nem baj,ha véletlen 6 megy bele. http://www.remedia.at/homeopatia/ Ez osztrák, extra kedvencem :D:D

Kis alap infó:
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1052

Eszter
Kép
Kép
vok

Csak akkor, ha lesz másik sérülésed. De ezt a gyerekeknek is adhatod. Nagyon szeretem. Sokkal gyorsabban gyógyulok azóta mindenféle sebekből. :)

Eszter
Kép
Kép
vok

Egy seb, es egyszer 5 golyo akkor mindig? Jol ertem?
Na en a kis fiolassal talalkoztam eddig csak, semmi tekeres meg kupakolas... haat latatlanban 5 szemet hogy sikerul... na mindegy masnak is megy nekem is menne. Egyelore fel kell deritenem, hogy itt hol beszerezheto egyaltalan :)

luna6

A c200ast nagy sérüléseknél használom csak. Boka ficam, műtét, fél ujj levágás, agyrázkódás, zúzódás stb.
A kicsikre elég a c15, de azt lehet eleinte naponta 3x, majd amikor javul, akkor csökkenteni az adagot, majd elhagyni.

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Van pár dolgom eladó.
Többek között egy gyönyörűséges ágynemű garnitúra.
Ha valakit érdekel kérem írjon privát vagy egy emailt. Köszönöm!!

Kép
Kép

Elnézést a zavarásért.
További szép napot és kellemes babavárást mindenkinek!!! :)

Kép
Kép
anya1118

Jol fel kell irjam ezeket, mert megjegyezni remenytelen :)
22 nap? Joeg, mindjart szulsz :) (mondjuk en is benne a 34. hetben, hihetetlen... de azert meg van idom...)

Hipot bele merjek onteni a mosogepbe? Vagy inkabb olvassam el mi van rairva, igaz? :) (ecet nincs, azzal ugye nem tudom atmosni...) vagy hagyjam a fenebe es mossak igy.... vegulis ugysem fogok sokaig kulon mosni babaruhakat az is biztos, max molst igy elore, aztan utana gyerekeket minimum egyutt.

luna6

Sziasztok!

Talinn: Irtó szép a babaszoba! Hát a miénk ennyire nem dizájnos. Sőt! De a célnak megfelel!

Tegnapi nagy bánatomban, el is felejtettem írni, hogy Bogi megint beteg. Pénteken már köhögéssel hoztam haza az oviból, szombatra jött a nátha mellé, tegnap estére pedig a magas láz. Ma megjártuk a gyerekorvost. Hörgőgyulladása van. 39,2 fokos lázat mértem neki a délelőtt. Így indultunk el az orvoshoz. Most alszik. Remélem estére lejjebb megy a láza, mert anyukám elé is ki kell menni a buszhoz.

Vok:
Köszönöm az infókat a homeós cuccokkal kapcsolatban!!!

Csajok lenne egy kérésem:
Ha van egy kis időtök, kérlek nézzétek meg ezt az oldalt
http://www.delmagyar.hu/jatek/nicsak-ki ... word=jenei
...és ha nem túl nagy kérés, akkor szavazzatok, légyszi!

Előre is hálásan köszönöm!!!
Vendég

Hali!

Vok, szívesen veszek minden útmutatást homeós ügyben. Te már gyakorlott vagy benne, hiszek neked.

Szépek a babaszobák!!!

Konkri, ne hajtsd túl magad, ha már nem megy a pörgés, nyugodj bele! Mondjuk én is ilyen vagyok, nem bírom felfogni, hogy a gyomlálás, takarítás, hajolgatás már nem nekem való.
Péntek óta keményedek én is, mondjuk az elmúlt 3 hétvégét nézve nem is csodálom, rengeteget mentünk, utaztunk.

Heni, szavaztam Bogira!

Kép
jenny29
Mór

Eszter, van olyanom, hogy gyumolcsecet. De ez csak 5%-os... amivel a gepket szokjatok mosni (meg aztan a pelukat obliteni) az ennel erosebb ugye? (mondjuk ennek elegge ecet szaga van.... picit hajaz az almaecetre de nem tul markans, egy probat megerne, de nem tul gyenge ez? es ebbol megis mennyit? pl ha mosogepet mossa at az ember... gondolom mas mennyiseg a pelenkakra. de mindenkepp eloszor az elsovel probalkoznek, mondjuk plussz egy konyharuha vagy torolkozo, hogy lassam a hatasat :D)

luna6

Luna!
Én lazán raknék és néha szoktam is domestost belerakni :D Mondjuk a görények cuccát azzal mosom... Eddig túlélte a mosógép :D

Ha bármit elfelejtenél, itt vagyok, azt mondom. :D Meg hamar bele lehet jönni. :D Ha szeretnéd, mire jössz, beszerzem neked a kedvenc homeós könyvemet (eléggé hiánycikk tud lenni) és akkor azzal mész haza Protugáliába :D

Heni!
Szavaztam :D

Jenny!
Akkor kérdezz még, ha van valami, jó? :D

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

De az nem valami mosogepbe valo domestos? Gondolom rajta van, hogy oda is...ezen meg csak mindenfele takaritasi tortenetek vannak, mosogeprol nem beszel :) (a sima hipom meg el is fogyott, ennyit sikerult konstatalnom az iment :D)

luna6

Köszönöm szépen csajok az eddigi szavazatokat!
Aranyosak vagytok!!!
Vendég

Talinn: nagyon jó lett a szobátok. :)

Vok: én is akkor fordulok a másik oldalamra, mint amikor te kelsz. :) Élvezem, hogy végre itthon vagyok és pihi - a pakolászást leszámítva.
Köszi a homeos listát. Én is kaptam. Ha én pénteken kezdem a 35. hetet, akkor akkor kell elkezdenem a Pulsatilla-t meg a Caulophyllum-ot vagy később is ráér, mert nekem itt azt írják, hogy 35. hét után bármikor?

Pasik: az enyém egy tündér és Pató Pál keveréke. :) Nekem mindent megcsinál, csak ki kell várnom. Bár most le a kalappal előtte, mert a festéseket másfél hónapja csinálja a fárasztó munkája után, meg hétvégén. :) Ja és pakol meg takarít, mert cseszeget, hogy üljek le, meg rakjam fel a lábam, ne emelgessek, stb. :)

Hétvégén végig pakoltunk. Most már kész a 3 kisszoba. Ma elvileg teljesen berendezzük a gyerekszobát. Ha kész, rakok fel képet. Már csak a konyha és előszoba festése van. :) De legalább már rend van. Kezdtem megörülni tőle.

Hát jópáran már a finish-ben vagytok! Nem izgultok még?
Bár nektek (pl. Vok vagy Heni) már a második lesz.

Levi nekem is már irányba, csak 2 naponta változtatja a pózát: hol jobb oldalt hol bal oldalt van a háta, meg a feneke. Nem baj, így egyenlő arányban nyomja ki a seggicéjével a bordáimat. :) ja és azt rém utálja, ha gép előtt ülök! Nem az apjára fog ütni!

http://picibaba.hu]Kép[/url]
bhdetti

Mer, Detti a gyerek apja szereti ha gep elott ulsz? :D:D

Szerintem enyim is tekeredett egyet, ezer eve mar (es ugye hetvegen is kielemztem) hogy jobbra gerinc fenek es nagy falatok, balra meg a kisebb csontosabb elemek, erre ma delutan meg jobbra van szerintem a hatulso fele :D:D Csak meg azt nem deritettem ki mindig, hogy dokim szerint a vegso visszaszamlasnal minek is merre kene lennie :) Bar azt tudom, hogy forgo mozgast vegez kijovetelkor szal boven van ideje pozicioba helyezkedni, csak kivancsilettem, mikor a doki emlitette a dolgot.

luna6

Luna: nekem nem szól érte. Ő meg általában este ül előtte, amitől hülyét kapok, mert inkább fáradtan aludna!
Én meg hála istennek nem vagyok az a gépfüggő! De ahogy leülök egy kicsit, elkezd fészkelődni a bordáimon. :)

Kép
bhdetti

JÓ REGGELT KISMAMIK!

LÉNA GYÖNYÖRŰ BABA!!! Remélem mihamarabb összeszedi a kiengedéshez szükséges súlyt.Meglepődtem, megkorra haja van a kicsi lánynak!!!Olyan szép a szeme is!!!Csilla igazán büszke lehetsz rá.

HENY: Szavaztam Bogikára.Remélem mihamarabb meggyógyul a kis drágád.Olyan kis ártatlanok tudnak lenni betegeen, az ember szíve megszakad értük.
Heny: Az áramlási UH papírodon kell lennie 3 értéknek. Az arteria umbilicalis 2db és a vena umbilicalis 1db mögött számok vannak.
Abból kiszámolja a doki az értéket.Szerdán megkérdezem hogyan és részletesen leírom.Tegnap nekem jobban ki tudták mérni, mert Balázs nem rángatta a zsinórt.Az értéke jobb lett, mint a múlt hetinek.Most 1.02 lett. A lepényem II.fokban érett.Tehát Balázs jól van.

VOK: Nagyon ügyin összeszedted a homeos dolgokat.Eddig én nem mertem beszedni semmit. De most gondolkodom rajta.

TALLIN: Meseszép lett a szobátok!

Holnap megint megyek dokihoz, lesz NST, vizeletvizsgálat, meg hüvelyi vizsgálat is.Remélem nemsokára szülünk....
Lilike már nagyon várja Balázskát... mi is...most, mikor jöhetne, nem jön.
Lehet bebetonozta a magnézium????
No, nem fosom a szót....

Megyek főzök husi levest, meg töltött tyúkot, meg petrezselymes krumplit.
Tegnap sütöttem mákos-meggyes pitét, abból még maradt.
Jó volna eső helyett egy kis napsütés, Lilikét kivinném délután a játszótérre is.

SZÉP NAPOT MINDANNYIÓTOKNAK!!!!!

Kép
rozsa1979

Luna!
áááá, nem mosógépbe való. Sima, mezei. A görények cuccait, főleg, ha mentettek abban szeretem mosni... Biztos, ami biztos :d Kicsit jobban habosodik kifele, azt csá. Egyébként nekem van külön hipo adagoló is a mosógépben, csak azt nem szoktam használni.

Az a gyümölcs ecet is jó lehet. Én 20%ost szoktam használni és aból kb fél deci kell. Ha ezt felszorozzuk, akkor 1,5 decit tuti tennék bele. Ami a fontos, hogy ki kell mosnia a mosószer maradékát a ruhából. Lehet érezni, nem olyan puha, mintha öblítővel csinálnád, de ha marad benne mosószer, attól olyan csúszós marad, vagy hogy mondjam...

A könyvet megnézem, hogy van-e valahol. :D És ha van, akkor szólok :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Először is, LÉNA CSODASZÉP, GRATULÁLOK!!!!!!!!

Aztán elnézést, hogy csak most tudok válaszolni, dehát ugyebár az utolsó dolgozó embernek még ki kell tartania :D ........szóval, nálunk a név a mai állapot szerint Benedek Péter lesz. Először Péter volt (már Andris is annak készült), majd most kitaláltuk a Benedeket és annyira tök jól megy a vezetéknevéhez (Ágoston), hogy valószínű marad az..........vagy majd eldől a szülőszobán.

Tegnap voltam én is nst-n, a világon semmi méhtevékenység, gyönyörű szívhang, gyerek óriási, azt mondta a doki is, meg szülésznő is, úgyhogy 5 kilo körülire számíthatok.

Sajna június előtt tuti nem lesz meg, jövő héten nst, utolsó vérvétel és streptococcus szűrés, aztán következő kedden utolsó ultrahang és utána pénteken, 28-án ismét a doki. Szerintem akkor beszéljük meg, hogy akkor mikor is lesz a nagy nap.

Én szerettem volna, ha még májusi, de ez nem akar összejönni. Tulajdonképpen mindegy, csak egészséges legyen!

A homeos dolgokkal, aki nem ért hozzá, az azért bánjon óvatosan, mert túl lehet őket szedni. Én vagyok az élő példa rá, mindent próbáltam két éve, hogy beinduljon végre a szülés, kétnaponta bábakoktéloztunk, szedtük a homeos cuccokat, stb..........jól be is sikerült indítanom a túlszedéssel, állítólag azért indult rögtön egy percesekkel és tágulás nélkül.

Mindegy, utólag könnyű már bármit mondani, csak gondoltam, hátha valaki el tudja kerülni............

Kép

KépKép
eszterxx

Csilla!
Nagyon, de nagyon aranyos ez a Lena baba! Es orulok, hogy mar gyarapszik, es hatarozottan erosodik! Nagy gratula hozza!
Mit mondanak, milyenek az eselyek, mikor johet ki a korhazbol? Van egy bizonyos sulyhatar, amit el kell ernie?

Nikvik!
Orulok, hogy te is kint vagy ujra, es hogy anyud is megy!

Hihetetlen, hogy nehanyatoknak mar tenyleg csak 2-3 het van hatra! Kezd nagyon izgalmas lenni ez az egesz.....

Szep napot mindenkinek! Remelem, legalabb feletek sut a nap, mert nekunk iden nem jut tul sok belole :roll: :?

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok

Köszönöm, hogy tetszik a szoba :D Néha azon gondolkozom, hogy egy kicsit túl ingergazdag lett, de most már mindegy.

Heni én is szavaztam Bogira és jobbulást kívánok neki :D

Írjátok ezt a lepényáramlást, nekem ilyet nem is néztek :roll: Most meg már nem is fognak, mert már csak NST-re kell járnom, dokit csak a szülésnél fogok látni legközelebb :roll:
Remélem azért minden rendben lesz.

Gem itt reggel és délelőtt még szépen sütött a nap, de elbújt, lehet, hogy most már nálatok van :D

Eszter én meg mindig azt hittem, hogy az Ágoston keresztnév nálatok, mint nálunk :D Nagyon szép nevet választottatok :D

BhDetti akkor várjuk a képeket :lol: :lol:

Konkri majd mutasd meg milyen szélforgókat készítettél, szeretnék koppintani :oops:

Nyuszika neked homeopata orvos írta fel ezeket a gyógyszereket?

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

[quote="talinn"]S írta:talinnziasztok

Köszönöm, hogy tetszik a szoba :D Néha azon gondolkozom, hogy egy kicsit túl ingergazdag lett, de most már mindegy.

Nyuszika neked homeopata orvos írta fel ezeket a gyógyszereket?

Szia, szerintem nem lett túl ingergazdag, pont jó! Kell is a babáknak az inger, ne csak a csupasz falat bámulják. :)

És igen, homeopata nőgyógyász írta fel, hogy miből, milyen higításban, milyen gyakran kell szedni. Leírhatom ide:

37.-40.
Hétfő: Pulsatilla Ch15 1x3 adag (5 golyó)
Keddtől-Szombatig: 2x3 adag Caulophyllum Ch5 és
2x3 adag Cimicifuga Ch5
Vasárnap: szünet
Az Arnica-t a szülésre írta, Ch30-ast. De ebből is lehet szedni napi 1-2 adagot.

Amúgy annyira jófej ez a doki, nagyon remélem, hogy Ő lesz ügyeletben, mikor majd szülök, mert neki fontos nagyon a természetes szülés, alkalmazza közben a homeopátiát, és a gátvédelemre is nagy hangsúlyt fektet. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok!
csak néhány reagálás:

Csilla!
Léni baba nagyon szép kislány, szuper séróval! :wink:

Talinn,
szép lett nagyon a szoba!! :lol:

Henibaby,
szavaztam Bogira :wink:

Hát, nekem azt se tudom hol áll a fejem... :twisted:
vasárnap 4óra alvás után 6kor keltünk, mert szombaton nem végezteünk a dobozolással. fél9kor jöttek segíteni anyósomék, 9kor meg már a költöztetők is ott voltak.
aztán egész nap nyomtuk az ipart...
mostmár a bútorol mind itt vannak, de kb 4doboznyi cucc, meg a mosógép az még Pomázon van..
tegnap tanulnom kellett volna, de annyira idegesít ez a rengeteg doboz szanaszét a lakásban, hogy egész nap dobozokat pakoltam...
pedig hétfőn ALAPVIZSGA!!! :cry: :?
ma meg reggel bementem a suliba (kemény 20perc alatt már benn voltam, tök fura :) ), mert holnap ad a tanár jegyet Videoblogra, és még semmi nincs meg nekem belőle, úgyhogy megkértem az egyik lányt, hogy segítsen..
persze a qva gépterem valami előadás miatt zárva volt :twisted:
úgyogy nagyjából a laptopján mutogatta meg a dolgokat, de eléggé bonyi, úgyhogy nem tudom mi lesz belőle, most kezdek neki...
úgyhogy lépek is
Vendég

sziasztok! én is élek ---- :-) hát pedig a szombati frontot elég jól megéreztem! megint elment a látásom meint rámjött a pánik és hát egész napom elég nagy szar volt! hálaég vasárnapra összeálltam újra! viszont mai hirem hogy beszart a laptopom! annyira kivagyok készülve persze a töltőre a garancia "csak" 1 év és persze az már lejárt! :-( most a vaterán találtam olcsón de nem tudom mi az olcsó mi nem! mondjuk médiában 16000 forint de az a legdrágább hely itt a vaterán 8900 ebből az áfa-t visszakapom mondjuk és számlás! 1 év garival! de lányok most erre annyira nem kellett volna költenünk! basszus ...

Léna baba egy gyönyör többször is végignéztem a fotókat :-) itó cuki
az én babum 2700 grammos és a miomám is buzi nagy úgyhogy megint kell dokihoz mennem ... viszont a dokim tuti félreszámolja a dolgokat úgyhogy majd a szülésznővel diskurálok!!!

nyuszika a homeopatus nekem is ezeket a bogyikat irta fel... csak nem ilyen adagokban! de annyit irtatok róla ilyet-olyat hogy már kezdek elbizonytalanodni - mindenesetre én már kiváltottam őket!

tegnap betömték a kitötrt fogam 10-ezer volt - aztán kiváltottam a gyógyszereim 6ezer volt - majd most jött ez a szar laptop mizéria! :-( hát a baj csőstül jön! az a baj hogy laptoppal dolgozom éjjel nappal és most is csak azért tudok irni mert elkunyerbáltam az emberemét aki lement anyóshoz! na mindegy történhetne rosszabb is nem igaz?
na jön fel.. mennem kell ...majd még jövök
Vendég

Nanetto, Én is már megvettem őket, kivéve a pulsatillát, ahogy elolvastam, hogy mikre jó, úgy éreztem, hogy nekem az nem kell. :)
(ilyen idegnyugtató, meg bátortalanságra, meg ilyenekre írja)

Neked milyen adagban írta fel? Kíváncsi vagyok másik homeos doki mit mond róluk. Még nem kezdtem el, majd péntektől. (de mivel csak ch15-öst kaptam, Én majd csökkentett adagban fogom szedni őket)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

nyuszika itt az én felirományom!
:-)

37. hét: Hétköznap:Cimicifuga C12 napi 1x5 golyó
Vasárnap:ArnicaC30 napi 1x5 golyó

38. hét Hétköznap: Caulophyllum C12 napi 1x5 golyó
Vasárnap: Arnica C30 napi 1x5 golyó

39. hét napi 1x5 golyó
Ha még nincsenek jósló fájások, akkor: Cimicifuga C12 napi 1x5 golyó
Jóslófájások esetén: Caulophyllum C12 napi 1x5 golyó

Szülés megindulása esetén: Arnica C30 1x5 golyó
Kitolási szak kezdetén: Arnica C30 1x5 golyó
Szülés után: Arnica C30 1x5 golyó
Vendég

voki-moki te is véleményezhetnéd! itt te vagy a mi "homeopatánk" :-) persze ha van ránk időd türelmed! nekem honap kell elkezdenem!
Vendég

Nyuszi!
Amit neked irt a doki, az jól hangzik. :)
a csökkentet adag viszont nem jó. A ch érték a fontos. Az a hígítása. És azért kell alacsony potenciálban szedni, ahogy neked is írta a doki, hogy fizikálisan hasson. Ez nem olyan, mint az Algopyrin, hogy felét veszed és csak fele hatóanyag.
Ha a gyógyszertárban nem akarnak alacsony potenciált adni, akkor ragaszkodj hozzá, hogy rendeljenek. Meghozzák azt...
A 15 még alacsony potenciálnak számít, bár jobb lett volna egy max 12-es belőle.

Ennél a dokinál én is szülnék :D:D

dhdetti!
Én biztosan nem kezdeném el 35dik héttől, max 37től. Egyrészt 3 hét bőőőven elég kell, hogy legyen, másrészt ugye nem is biztos, hogy beválnak, egyébként.
Ahogy nyuszi is kihagyja a pulsatillát, azt pl én is kihagynám, ha nincsen rá szükség.

Eszter!
Miket szedtél? Felírta valaki?
Barátnőmnek a szülésznő előre felírta, hogy mit szedjen szülés alatt és nagyon nagyon nehezen tágult. Aztán ő is kiművelte magát homeós cuccokból és nagyon rosszul adagolta neki a nő a higitást és a gyakoriságot. és volt 2 szer, ami egyáltalán nem is kellett volna neki.

Szóval összefoglalva:
Ha nem homeós orvos írja fel a szereket, csak nődoki /szülésznő én nagyon utána olvasnék, hogy tényleg úgy kell-e. Baromira be tudnak zavarni, mert tényleg hatnak. És a gyógyszertárban meg ne hagyjátok magatokat lerázni, ragaszkodjatok ahhoz a hígításhoz, amit kértek! Nekem tejserkentőből akartak apasztó hígítást adni, mondván, ha erősebb, akkor jobb... és ha valaki nem olvas utána, akkor még be is veszi... Sőőőt, Hannának a poci fájására Chamomillát kértem d12-ben és C1000est hoztak helyette, ami olyan durva erősség,h ogy csak alkati szernek szokták adni. És lazán kiadták volna... Mondtam,h ogy köszi, de azt nem kérem.... (A d-s hígítás még gyengébb, mint a c-s)

Nanetto!
Sajnálom a notit! Az olyan gáz, amikor az ember gép nélkül marad!!!
Elküldöd a számod priviben? :D Legközelebb felhívlak, ha eltűnsz... :D

Geo!
KITARTÁS!!!! Nemsokára túl vagy rajta! A pakolással meg ne törődj. Majd kipakolsz, ha már meglesz Dávid. Úgy se fut el a doboz. :)

Rólunk:
Mi ma végre IKEÁztunk... annyira hiányzott már a húsgolyó :D:D És remek vásárt csináltam, mert 225 Ft-ért vettem takarót Alexnak :D:D
Holnap szemészet reggel 9től, este 6kor meg kullancs agyhártya elleni szuri második felvonás... Szegény lányomat minden irányból kínozni fogják... Megígértem,h ogy kap fagyit... :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Nanetto!
Szupi! Jól hangzik! :d Pont olyan, mint amit én is összeállítottam magamnak :D:D, csak én az arnicából nem tartok itthon 30ast :D így marad a 200as 1x. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Hat a kitolasi szak elejen en max akkor vettem volna be valamit (jutott volna eszembe) ha a szam ele teszi az a valaki aki tudja, hogy kell mit es mennyit :D:D:D:D A kovetkezo tanacs az lesz, hogy melyaltatas utan mennyivel kell bevenni valamit? :D:D:D (bar nekem az is elegge tag es ertelmezhetetlen fogalom meg sajat emlekeim szerint is, hogy mi az, hogy szules megindulasa eseten... azt pl amit Eszter irt, hogy burok repedeskor, az meg idoben el tudom helyezni :D:D)

luna6

Eszter, mondd hogy mar semmi gyomorpanaszod, nem emelyegsz (produktiv vegkep nem vagy :D) biztass!!!! :D (emlekszem a minap nyugoskodtel, hogy gyerek szetrug belulrol es hogy ez nem is vidam hanem kellemetlen gyakran... hat csatlakozom...)

luna6

köszi voki moki a szemlézést! hát igen ez a laptop dolog elég kakamatyi! a bogyókkal meg tényleg vigyázni kell sajnos tényleg mert én is annyi rosszat hallottam! de basszus hallod Voki ha előbb irod - én pont a gazdagréti patikában váltottam ki a bogyókat!hozhattam neked volna amit kérsz! amúgy ők bazira felszereltek!

mi most romantikus dvd-ünk ...
Vendég

Nanetto, asszem Én is inkább a Te listád szerint alkalmazom, az közelebb áll ahhoz a hígításhoz amit kaptam, meg valahogy logikusabbnak tűnik. :)

Ma megyek dokihoz, a 36. hetes vizsgálatra, úgy várom már, remélem mindent rendben fog találni, méreteket, fekvést, méhszájat.

Ez a hidegfront Nálam megtette a hatását, egész éjjel "mensi" görcseim voltak, de mostanra elmúlt, és amúgy sem volt vészes, csak azért éreztem eléggé. (Bár az ilyen fajta fájdalmat eléggé jól bírom szerencsére)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

hahó! ma megy férjuram laptop ügyben érdeklődni szoritsatok mert elvonási tüneteim vannak nélküle de tényleg....
amúgy ma egész nap álomkór van rajtam - de látom rajtatok is :-) sehol senki! mindenki gondolom pihen és szöszöl molyol - remélhetőleg!

a délelőttöm melóval telt - fordítottam - meg intéztem itthonról pár dolgot - most ettünk chillis babot és most bizony PIHENEK!!! aztán délután meg tanulok egy picit és szerintem vége is lesz a napnak! holnap könyvelői egyeztetés pénteken CTG! elpörögnek itthon is a napok hihetetlen gyorsan!!!!

na azért majd kérek mindenkit bújjon ki a csigaházból :-)
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm, köszönöm a bókokat. Mi elfogultak vagyunk természetesen, de nekünk is nagyon tetszik a kisasszony. :)

Hát izgalmak vannak mindig, tegnapra pl. náthás lett Léni, aztán kétszer voltam már tanúja, amikor evés közben elfelejtett levegőt venni és akkor pittyeg a gép és változik a színe és én ott mellette majdnem szívbajt kapok és ájulás kerülget. Nem lehet megszokni ezt a környezetet, a sok gépet, madzagot, zsinórt, sípolást, pittyegést, azt a különös szagot, nagyon nehéz.
A lelki része egyszerűen borzalmas. De Párom óriási lelki támasz, illetve egymásnak vagyunk támaszai, mert bizony hiába férfiből van, megviseli őt is nagyon.

1840 grammok vagyunk jelenleg, 1660 gramm volt az alja és remélem, innentől már soha nem fogunk a születési súly alá menni. Antibiotikumot már tegnaptól nem kap, infúziót még igen, jelenleg 30 grammokat eszik, erős kislánynak mondják, úgyhogy reméljük a legjobbakat.
2000 grammnál veszik ki az inkubátorból, amikor végre magunkhoz ölelhetjük és megpuszilgathatjuk, ha minden más is rendben van és elvileg 2300-nál jöhetünk haza.

Majd igyekszem jönni ismét, de időm alig, mert igyekszem/igyekszünk minél többször bemenni hozzá, simizni, beszélgetni, csodálni.

Kép

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, jaj de jó benneteket olvasni!!!!!!!!!Meg hallani rólatok!!!!!!!!! Nagyon nehéz lehet, nem irigyellek egy percet sem!!!!! Viszont vannak nagyon jó korababás fórumok, ott sok segítséget lehet kapni olyanoktól, akik már átélték ugyanezeket az élményeket! Mi megy persze minden beszámolót várunk (még ha okosat a legtöbbünk talán nem is tud mondani......)

Vok, a homeora visszatérve.....mi a topicunkból tanultunk ugyanúgy, mint ahogy most is megy itt. Volt nálunk egy állatorvos lány, aki külön homeos állatorvos volt, leginkább ő értett hozzá. De alapvetően pont ugyanúgy, mint itt, ettől a héttől ez, ennyi, onnantól az, annyi..........

és még valami, aztán rohanás van nekem: egy barátnőm árul mosható pelusokat, meg ilyesmiket, tudjátok, nem értek hozzá, de állítólag olcsó és nagyon jó:

http://www.bevina-natur.eu/

Kép

KépKép
eszterxx

sziasztok!

Velem semmi különös nem történt, azért is nem írtam, inkább csak olvasgattam... csinálgatom a szénhidrát diétát, és mérem a vércukromat - kiderült ebédre sokat eszem, mert utána 1 órával többx is 7 fölött volt a cukrom, amiről én azt hittem, jó érték, d enem. 7 alatt kell lenni 1 órával a kaja első falatja után, s mivel scak ebédeknél fordult elő, most azzal is vigyáznom kell. És sajnos gyakrabban dokihoz járnom, tegnap előtt is, és jövő hétfőn is diabétesz ambulancián konzultáció, a kettő között meg lesz egy labor.
Hát ez van, a finisben amúgy is több a vizsgálat, NST, stb úgyis bejönnek, hát ez van, szokom.
Annyira elepedek a fagyiért, én úúúgy kívánom, és tényleg nem ehetek :( Képzeljétek, hát készítettem magamnak 0 szénhidrátos "fagyit" , recept: egy citrom, mindenestől kifacsarva, héja is belereszelve+mentalevelek+ minimális tejszín+víz, botmixerrel összekeverve, mélyhűtőben a jégkockatartóban fagyasztva. Ez az én bűntudat nélkül ehető fagyim, ami amúgy elég ócska, de nekem álmaim netovábbja, annyira kívánom, talán a hideget, a jegest, nem tudom.

Szombati frontot annyira éreztem meg, hogy egész nap szinte végig aludtam, kicsoszogtam pisilni, majd aludni tovább. De jót tett, mert a sok pihenés után a lábam sem annyira bika-boka, szerintem jobban kiment a víz.

Babának rendeltem bioboltból folyékony mosódió mosószert, hozzá oxigénes fehérítős szert (fehér és foltos ruhákhoz kell pluszban) és ecetes vízzel fogok öblögetni, de ne legyen ecetszaga a kis ruháinak, illóolajat teszek majd hozzá. Kiműveltem magam, tudom már azt is, hogy teafa olja az egyik nagyon jó, mert az pluszban fertőtlenít, és hozzá lehet vmilyen illatot, én édes narancsot találtam egy oldalon. De állítólag itt is nézni kell, milyen márka, aromax, pl. jó, mert azok tisztábbak, mitn az olcsó illóolajok.

Amiről viszont semmit nem tudok, a homeopátiás szerek szüléshez. Árthatok-e valamit magamnak, ha pl. Nanettonak felírtakat - mert azt Vok is alátámasztotta, hoyg o.K.- elviszem egy patikába, és azt alkalmazom, pont ugyanígy? Vajon mennyibe kerül a kiváltása? És mi történik akkor, ha én amúgy szeretnék epidurális érzéstelenítést, ha szükségesnek érzem? Nem "zavar be"? Bocs, de tényleg tudatlan vagyok.

Léna annyira édes, annyira helyeske, hogy egyszerűen fantasztikus. Férjem is megnézte a képeket, és ő is elámult, hogy yilen szép, ilyen aranyos tud lenni. Csilla, ha a nehézkes kezdet elkopik idővel, azt hiszem a világ egyik legboldogabb Édesanyja lehetsz, leszel, vagy! Nagy büszkeség ez a kis csomagocska, igazán életrevaló arcocskával. Megkönnyeztem újfent.

Mondjuk mostanában ha bánat, ha öröm, én azonnal sírok. A legújabb 2 napja, de legalább örömömben: egy középszerű vicces helyzeten adódott, nem tudtam abbahagyni a röhögést és giga-mega mennyiségű könny ömlött közben az arcomon. Igaz, tökjól esett, csak nagyon elfáradtam, mint amikor csikizik az embert, és nem tudja abbahagyni, de már sok.

detti_10

Sziasztok lányok!!!

Jöttem helyzet-jelenteni.

Reggel jelenésem volt fél 9-re NST-n. Gergő szokás szerint szunyókált, majd kb. 10 perc után felébresztettük, azután már kellően produkálta magát. A gép szép keményedéseket jelzett rendszeres időközönként. 60-80-as magasságig szaladtak fel a vonalak. Az asszisztenső meg is kérdezte, hogy éreztem-e, mire én... hát nem nagyon éreztem semmit. Majd hozzátettem, hogy a finisben, majd biztos nem ezt fogom mondani.

Utána a papírkámmal átsétáltam az orvosomhoz. Megvizsgált, majd közölte, hogy húúúúú, ez igen, egy hete még teljesen zárt volt a méhszáj, most meg már szépen nyilogat...2.2.2.2-es érték.

A vizsgálat után még kértem újabb időpontot az NST-re, de oda már nem biztos, hogy eljutok... :? :?
Vendég

Heni, ez mar a legfinishebb finish!! :) Hajra!! Es igy az igazi, hogy a tagulas nagyja eszrevetlenul lezajlik, es akkor 'ugy jarsz' jo ertelemben mint en, hogy bemesz a szuloszobara es 2-3 oras aktiv szereples utan max kezedben a bebi :) De tudod mit? Meg ennyi macerad se legyen! :) Szoritok!!!

Leni baba meg egy tunder!!! :)

luna6

Csövike!

Léna nagyon gyönyörű és szorítok Nektek, hogy mihamarabb a kezetekbe vehessétek!

Tiszta izgi vagy Heni! Hát igen van hogy a 60-80-as fájást meg se érzi az ember, amúgy meg majd lehet mutat a gép 20-30-at és én meg majd le fordultam az ágyról :) De tuti úgy kell lennie mindennek, mint Luna írta!
Pont minap gondoltam rá, hogy én tök nem izgulok... attól úgy se lesz jobb. És hiába fáj is, utána az ember szemében már nagyon rövid és felejthetőnek fog tűnni minden...

Én tegnap voltam dokinál, bdp 88mm... méhszájam 3000... kövi találkozás júni 8 és addigra legyen két nst-m...

Amúgy meg semmi küli- ma épp az új szobába cuccolunk át, ami így nem tűnik nagy dolognak, de kértem embert, hogy segítsen, mert igaz menne nekem is minden, de akkor tuti fájna, illetve így is fáj. matracot cseréltünk, meg ágy húzás, meg ember elhúzta az ágyat és alatta, mögötte is kiporszívózott... most még Marcell alszik, de ha fel kel megyünk folytatni, mert még egy heverőt beljebb kell tolni...
a szélforgóim még állnak, mert még lusta voltam szöget szerezni, de talán holnap...
amúgy meg semmi... tegnap délelőtt kint punyultunk gyerekkel az udvaron, meg séta... ja sétálni a kismotorral mentünk, de egy idő után megunta, persze cipeljem én a motort... na fel akartam lendíteni a vállamra, gyerek meg jött mögöttem és szegényt fejbe találta... én azonnal lehajoltam puszi-puszi... ő meg erre leakasztott nekem egy akkorát, hogy szétesett a copfom is :) :) :) és nagy mérgesen közölte, hogy hagyjál békén, menj innen... :) :) hát én szét röhögtem magam rajta hazafele, hogy az én kis 'gyámoltalan" fiam nem azzal törődik, hogy fáj, hanem ideges lesz, hogy ilyen béna az anyja :)

hát kíváncsi leszek, hogy mennyire fogok neki hiányozni majd... sztem semennyire...

na megyek is, még van egy kis dolog...

szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
konkri

Mióta megvizsgált a doki, azóta ilyen barnás valami folyik belőlem. Ez a vizsgálattól lehet vagy a nyákdugó része?
Vendég

Normalis, siman lehet a vizsgalattol. A minap mikor az ugyeletre mentem be asszem ket hete penteken engem is megvizsgaltak kezzel meg huvelyi UHval a mehszaj vegett, es utana ket napig volt ilyen barnas kicsit a folyas... nem elenkpiros es nem lett tobb a folyas mint szok, csak barnasodott. Aztan elmult.
A nyakdugo az olyasmi (es nagyob mennyiseg jellemzoen, meg ha csak reszlete is az egesznek) mint a tojasfeherje... olyan geles, nyulos, nyalkas ize, nem folyasszeru, annal osszeallobb valami.

luna6

Latom Konkri, te nem nyugszol :D:D
Tetszik a meglatasod, hogy nincs ertelme izgulni mert attol nem lesz jobb :D:D:D ezt tanitani kene, hogy is csinaljak az emberek. Amugy lehet ra tenyleg treningezni, de osztonbol hiaba igaz is a meglatas, keveseknek mukodik :D:D

Na a valtozatossag kedveert (mert ugye mult heten szerdan meg penteken nem volt suli) holnap a csajomnak nincs suli, mert itt van a Papa az orszagban es holnap lesz naaagy hejehuja izebize Fatimaban es amitt leall az orszag, az iskolak bezarnak. (na azt mondjuk nem ertem, hogya melohelyek miert nem, mert ha dolgoznek akkor mennem kene ahogy emberemnek is, na akkor hajamra kennem a gyereket?!) Gondolom elo egyenes kozvetites lesz a TVben. Penteken meg teljesen logikatlanul mar lesz suli, bar akkor meg Porto kesz katasztrofa sujtotta terulet mert akkor meg ide jon a Papa. Nem hogy akkor lenne suliszunet, hogy ha mar, akkor ha valaki el akar menni akkor tudjon... nem ertem en ezt a logikat :) Azt sem tudom emberem hogy megy be penteken melozni. Akkor lett volna a mult heti dokilatogatasom is, de attetuk a mult hetre emiatt, ugynais a belvarost lezarjak, a parkolo garazs ahol megallni szoktam zarva lesz, es a doki szerint meg a korhaz kapuit is zarva kell majd tartaniuk es csak kulon engedellyel lehet bemenni meg egyeb nyalanksagok...

Mindegy, egy pozitiv hozadeka mindenkeppen van a dolognak ram nezve, holnap nem kell kilenem reggel az agybol idore, ha egyszer nem kell suliba menni :D

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: