A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Sziasztok!

Ettike !

Szerintem se maradj egyedül ma este.

Eda!

Hamarosan kint lesz Pepe. :D

Ica!

Hasonlóan vélekedünk a keresztelő témáról.
Pontosabban én szerettem volna, de nem találtunk megfelelő keresztszülőket. Én is katolikusnak szerettem volna Benit, de a húgom ugyanúgy nincs megkeresztelve, mint én, a sógorom pedig református.
Nálunk Apa katolikus, de mióta együtt vagyunk, azóta nem jár templomba. Előttem szinte minden hétévégén volt, de mellettem először csak ritkultak, aztán el is tűntek ezek a látogatások.

Egyébként ha egyszer meg lesznek keresztelve a gyerekek, akkor nálunk is barátok lesznek a keresztszülők.
Másrészről én is híve vagyok annak, hogy majd ő eldönti szertne-e bármilyen egyházhoz tartozni, vagy úgy érzi a hit nem függ a külsőségektől.

Lili!

Anyós téma nehéz. Ha úgy érzed nem tudsz neki mit mondani, akkor ne beszélj vele telefonon.
De lehet, hogy jó lesz majd, ha néha tud vigyázni az unokájára, és lesz pár szabad órátok.
Illetve fontos, hogy a gyerekek szinte mindig szeretik a nagyszüleiket, és soha nem szabad velük éreztetni, hogy Ti nem vagytok jóban.

Egyébként az én anyósom sem semmi, hasonlít a tiédre, de szerencsére nem talákozunk túl sokat. Beni viszont nagyon szereti, és ez sokat segít, ha vigyázni kell rá.
Vendég

liliana, azért nem, mert a keresztszülő felelős a vallásos nevelésért, és a szokás szerint ő az az ember, aki, ha bármi baj van, támogatja vagy akár teljesen átveszi a gyerek nevelését.

kocska, két külön ember is lehet. nekem a rékának az öcsém és a húgom, a nándinak a nővérem a keresztszülője egyedül, majd a férjét fogják keresztapunak hívni. és a barátnőm és a férje lenne a misinek, csak a barátnőm ugye református, és református esküvőjük volt, így lehet, hogy nem lehet, most intézik, hgoy lehet-e. ha nem, akkor barinőm lesz a tanú, és valamelyik tesóm a hivatalos keresztszülő...

sziszike, te meg még mindig otthon vagy... :D

kikocska

Egyébként ettől a hülye időjárástól ma én is olyan érzékeny,nyűgös voltam,ráadásul délután fájt a fejem is. :(
Most megyek,lepihizek,mert annyira helyezkedik a picilány....Még ott lent is annyira feszíti magát,mintha nem férne el vagy kényelmetlen lenne neki,ahogy ülök.Néha olyan,mintha a pici buksijával szét szeretné feszíteni a medencecsontomat,bár ez így bután hangzik és butaság is,de teljesen ilyen érzés :oops:
Azért még tuti visszanézek,hogy van-e vmi hír Edáékról.Addigis megy nekik továbbra is a drukk ezerrel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
demetnik

Hú csajok! Délután nem volt időm olvasni titeket, erre most nézem, hogy Edánál már akció van! :D Már az is lehet, hogy túl is van rajta és a kezében tartja! :) Azért küldöm a drukkot és a pozitív sugarakat.

Úgy látszik már többünknél kérdezik, hogy egyben vagyunk e. :D Nekem is már csak 2 hét van, és naponta felhív valaki, hogy egyben vagyok e még. :) De úgy látszik, hogy a frontra én nem reagálok.

A keresztelés szerintem az még nálunk is kényes téma lesz, úgyhogy egyelőre nem is foglalkozom vele.

Megyek nézem a House-t. Aztán még benézek, hogy történt e valami.

Judy

Kép
judy_76

Pancsoltam egyet a kádban, idegcsillapító jelleggel (túlérzékeny izé vagyok ma), volt olyan rúgkapa a vízcsobogás alatt, ahogy kúszott fel a víz a hasomon, legalább 3-4 centis kilengéseket csinált a bébi. Még sosem rúgott ekkorákat :D :D :D Az tuti, hogy nem bántja a dolog, mert a szögbelövő hangjára megmutatta már, milyen az, ha valami nem tetszik. Remélem, idekinnt is szeretni fogja a vizet.

Kikocska, az tuti, hogy én nem tiltom el a gyereket attól, hogy megismerje a különböző vallásokat.
Az egyetlen dolog, amitől tiltani szeretném, az a folyamatosan ordító, szemetet ontó TV. Hülyére tudom idegesíteni magam a zéró értelmi színvonalú műsorokon, a közéjük döfött 3-4 reklámblokk a felerősített hangerővel pedig végképp kiveri a biztosítékot. Filmet nézni számítógépről, DVD-ről is lehet, módjával. Az nagyon durva nekem, mikor egy 3-4 éves gyerek az összes reklámdalt fejből nyomja. :?

Hallom, megy a Dr.House odalent, gondolom sokan nézitek :D Nekem most ehhez sincs hangulatom, pedig szeretem. Olyan vagyok, mint az elején: túlérzékeny, émelygős és kajakívánós, jobban, mint bármikor a terhességem alatt :? :? :?

icamica

Igen, van kád, tesóm se tudta, én is meglepődtem, amikor sógorom most mondta, hogy fürcsiztek.
Sógorom másfél órája nem írt vissza az sms-re, már biztos a kitolási szakasznál járnak, úgyhogy most öltözünk és megyünk be hozzájuk.

Majd reggel írok !!!
Anettoo

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Megérkeztem!
Edának drukkolok tovább!
Remélem még ma meglesz a pici... már csak azért is hogy túl legyenek rajta! :)
+++++++++++++++++++++

A vallási témához nem tudok hozzászólni!
De remélem mindenki meg tud egyezni a családdal!
A ti véleményetek számít most! Ő mindenkinek a saját kicsi gyereke, és úgy legyen ahogy ti akarjátok! Aki meg ezt nem érti meg az...
le van sajnálva! Majd megenyhül!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Eda melyik kórházban szül?

Kép
lili&ana

látom Sote II, akkor ott szül ahol mi fogunk, de jó van kád. Akkor azt majd kiprobálom, maajd ha lehet

Kép
lili&ana

Anetto köszi fejleményeket!Szorítunk nekik!
Fényképezőt vigyetek!

Én sem szeretném,amivel anyósom is nyaggatott,hogy a párom huga legyen a keresztszülő.Mondtam minek?ő így is kap egy posztot ő lesz mondjuk a nagynéni :lol: :lol: :lol:
Na meg mondtam,h.evvel az erővel akkor lehet a húgom is az, erre anyós rávágta, de andi volt elsőáldozó is,jaaa a húgom meg bérmálkozó is...ez sem jött össze.De mi is barátot szeretnénk,főleg,úgy hogy az én egyik barátnőm, a páromnak meg a haverját.De a cirkusz elkerülése érdekében inkább hagyjuk veszni ezt a dolgot,mint ahogy az esküvőt is.
Pedig a barátnőm már lestoppolta az ágyra a zenélő vásárlást is.Pedig nem tudja, hogy esélyes a posztra,mert 3 barátnőm is van. Na de hogy ne legyen vita, nem lesz semmi nyilván.

Egyébként a keresztlányomnál is csak úgy akarták engedni,hogyha a barátnőmék templomba esküdtek,na meg én se sűrűn jártam a templom felé,de megígértünk mindent és így engedték.

Húú nekem úgy nyomja a combomat,hogy folyton elzsibbad,de a pisilő gombot is elkezdte nyomkorászni. :lol: :lol: :? :shock: :shock:

kocska

Nagyon drukkolunk Edáéknak !!!! :D :D :D :D :D :D :D
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ha meg menetközben megszületett Pepe, akkor jó egészséget és boldogságot Nekik!!! Kép

Kép
Kép
tisa

Na visszajöttem szaglászni, hogy nincs e új hír a bébikről.
Pedig már kikapcsoltam a gépet is mikor elkezdődött a Dr. House.
Elég uncsi volt ez a rész és én egyetértek Wilsonnal de tuti visszajön majd 1-2 rész múlva.

Na akkor én is kipróbálom a kádat mert nálunk is van.

Kocska: nekem tegnap este zsibbadt el a jobb combom és gondolom akkor a baba nyomott valami ideget meg.

Azt hiszem most elfekszek és nézem a Nyomtalanult közben apát ütögetem mert horkol mint az állat. :shock:

Reggel kíváncsi leszek mik történtek itt az éccaka! :wink: :wink: :wink:

Babapotyogós álmokat mindenkinek!

:lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
gabka7926

De jó én láttam meg először Léna képét!!!! :lol: 8) 8) 8) 8) 8)
Egyre szebb ez a kis hercegnő!

Kép

Kép
gabka7926

Na sehol senki akkor lépek én is csúcsúkálni!

Kép

Kép
gabka7926

Egészségesen világra jött 22:30-kor Pepe, Eda kisfia, 3010grammal és 54cm-rel. Annyira gyönyörű, édes baba, már most alig várom, hogy újra lássam.

A szülés gyorsan zajlott és problémamentesen. Pepe azonnal ügyesen szopizott mihelyst az anyukájához került. :) Apukája azt mondta, hogy azon kívül, hogy véraláfutásos lett az ő keze Eda szinte egy szó nélkül vajúdta végig az estét.

Köszönjük a drukkokat !

Mindenkinek hasonló gyors és szép szülést kívánok, egészséges babákat és sok tejcit !!!

Anettoo

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

:D :D :D :D :D

icamica

Sziasztok!
:-)
Most írt nekem eda , de látom tesókája már megírt mindent :-)

Ma reggel azt írta jól vannak, de Lilinek meg nekem üzeni, hogy várjunk egy kicsit mert tele van a babaágy és a patra került vissza. ma szabadul egy egyágyas és oa tudnak kerülni.-

na megyek nemsoká indulnom kell.

Ettikével mivan?

puszi

Kép

Kép
sziszike22

Csak EDA és Ettike miatt kukkantotam be...

EDA!

Gratulálok!
És nagyon jó egészséget kívánok Nektek!
Vendég

NAGY GRATULA EDÁNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ÉLJEN A MÁSODIK BABA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
tasin

sziasztok.

eda:

gratulálok Pepéhez!!!sok egészséget,és sok-sok tejcsit :!: :!:

na akkor a 3 hely marad nekünk? :lol: :lol: :lol: :lol:

szerencsére tudtam aludni éjjel.olyan fél 10 körül már annyira hulla voltam hogy szépen elaludtam.sokszor voltam fenn,sokat helyezkedtem de legalább aludtam.
most is fáj.....lassan indulok nst-re.kivi vagyok mi lessz.
remélem ma már nem enged haza a doktor bácsi :lol: :lol: :lol:
és így hogy aludtam sokkal derűsebben látom a világot :lol: :lol: :lol: :lol:

na még gyors kiteregetek és indulok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike

Eda, éljen!!!!! meg pepe és marci, és az apuka is!!!! szuper!
akkor most ettikéért drukkolunk tovább :) szép hosszú vékony legény lett :) eda pedig hős!

kocska, azért jobb, ha meg van keresztelve :P és ha nem volt bérmálkozó, nem is lehet keresztszülő, így ki van zárva :) nincs sértődés, egyszerűen nem lehet sajnos sajnos sajnos, muszáj mást találni :) cigányoknál szoktak ilyenektől eltekinteni csak... már bocsánat.
engem is nyaggat anyukám, hogy az öcsém legyen megint, (hiába van anyukámnak 3 lánya, egy fia, ő fiús anyuka, komolyan a férjemet mindig jobban kíméli, mint engem, meg többet ad a szavára :) )de én meg nem akarom, mert elég fura a világnézete, szerinte a gyerek ne járjon iskolába, oviba, otthon tanuljon majd, és templomba meg vigyem el erőszakkal... a rékával meg nem is foglalkozik, mikor jön hozzánk véletlen, vagy mi otthon vagyunk :( vagy legalábbis nem annyit, mint az én anyai szívem az ellenállhatatlan lányomnak kijuttatna, ha 2 havonta találkoznak pár napot :lol:

icamica, én is utálom a tévét gyereknek. nekünk nincs is már készülékünk (eszembe jut a jóbarátok, mikor joey megkérdezi erre, hogy dehát akkor hova néznek a bútoraitok??? :D ) a számítógépben van tv kártya, és ott szoktuk megnézni, ha valami érdekel minket. mikor réka elkezdett érdeklődni, nem kapcsoltuk be többet, amíg ébren volt, aztán egészen leszoktunk. nálunk is dvd-ről van mesenézés, mindent legalább 45221szer kell megnézni, de legalább így megérti, miről van szó, meg biztosan tudom, hogy mit lát, meg mit honnan szed :) najó, mióta ovi van, azóta onnan is jönnek dolgok :)

kikocska

Eda: Szívből gratulálok Pepe babához!!! De jó ilyen hírrel kezdeni a napot :)

Ettike: Mennek a drukkok, és várjuk a híreket :)

Keresztelés: mi mindketten katolikusak vagyunk, Janka mégis református lesz. Az ok: elegem lett a katolikus egyházból. Nagyon összetett ez a dolog, de a végső kaput az esküvő szervezésekor kialakult hercehurca tette be. Végül azért nem a református templomban kötöttünk ki, mert találtunk egy normális plébániát normális pappal.

Kép

Kép
sildi83

Gratulálok Eda, Pepe és az údonsült egész kis családnak!
Tudtam, hoyg ilyen szupert hírekre fogok kelni! :)

Ettike drukkolok neked és várjuk a híreket!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Edáéknak szívből gratulálok!!!!! Sok boldogságot! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép

Keresztelő: sajna nálunk is gondok vannak a témával. Emma keresztszülei a sógoromék (a férjem az egyik lányuk keresztapja, vissza kellett adni szerinte), de én nem őket szerettem volna, hanem barátokat. Viszont így Barnusnak a tesómat kéne felkérni, de őt sem akarom (ráadásul elvált, szal még keresztmamát is kéne hozzá keresni). Szóval mindenképp sértődés lesz azt hiszem, már előre félek a témától! :? :(
Nem tudom, h miért kell mindenhol ilyen "presztizsharcot" csinálni belőle, meg mindenkinek beleszólnia, inkább örülni kéne egy ilyen eseménynek és nem elrontani! :roll:
De sztem nem "ártunk" a gyerkőcnek a keresztelésel, ha később nem akarja gyakorolni a vallását vagy másikat választana, akkor nyugodtan megteheti ettől még.

Zsu
svs

Hatalmas GRATULA!!!! :D :D :D Nagyon sok boldogságot, egészséget kíván Léna, Timi, és Sanyi!!!! :D :D :D

Kép
Kép
tisa

Edáéknak nagyon sok boldogságot kívánok én is!!! Gratulálok a kismanóhoz!!! Ahogy olvastam nagyon szép szülése lehetett,úgyhogy lányok remélem mindenkinek ilyen/hasonlóan szép lesz! :)

Nagyon jó,pont alkalmas témát hoztatok (már megint :) ) fel. Mi eddig nem akartuk a gyereket megkeresztelni,mi is úgy voltunk vele,h majd Ő eldönti,de voltam Nagyimnál,aki "nagyon hívő" és rákérdezett...nem mertem Neki mondani,h meg se fordult a fejünkben. Úgyhogy lehet csúnya dolog,de nem hiszem,h ettől lesz több,vagy kevesebb a gyerek,ha Nagyi meg ettől boldog,akkor had szóljon. Én pl meg vagyok keresztelve,párom nincs és eddig az életünk folyamán semmi nem eszerint dőlt el. Úgyhogy mi valószínű keresztekünk,bár nem tudom,h ez,h megy pontosan. Kinek kell kereszténynek lenni és kinek nem. Tudtommal a nagyszülőknek (ahogy olvastam) igen. A keresztanya megvan, Ő simaliba,a választott keresztapa pedig nagyon szívesen tesz azért,h Ő is meg legyen...sőt, Ő volt az egyik szószóló ebben a témában,Ő nagyon szeretné a dolgot.
De szerencsére ahogy olvastam egy, két embernél,h milyen hercehurca, nálunk ez nincs. Dani választotta az "apát", én meg az "anyát" és ebben ahogy írta valaki mi vagyunk a döntéshozók,egymás választását meg elfogadjuk és előre tudható is volt kiket választunk. Ámen :)

Tegnap nagyon jó hírt kaptam :D Ma megkapom az adóbevallásom és nagyon remélem a legjobbakat (némi visszatérítést) :D és most dönthetünk,h kinek adjuk az 1% adónkat,aminek kifejezetten örülök,mert nekem szívügyem a daganatos gyerekek támogatása ezen a téren,meg a "hajléktalan" állatok segítése. Úgyhogy Daniét egyik helyre, az enyémet meg a másikra adjuk :) :) :) ennek nagyon örültem.

Ettike remélem a legjobbakat mára! Ha esetleg ma megindul valami Neked,vagy bárkinek,akkor legeket!!!

dharma

HATALMAS GRATULA EDANAK ÉS KISCSALÁDJÁNAK!

Nagyon irigylem hogy ilyen ügyes volt, jó lenne ha nekünk is ilyen gyors lenne.

Köszi az infot hogy még maradjunk mert tele van a kórház.
Biztos a front, de Sára nagyon jól érzi magát a pocimba, igaz tegnap azt hittem kirugja magát a hasamból nem is alulrol fog kijönni,

Léna egyre sezbb Tisa, vigyázz magadra és pihenj, remélem elindult a tejcid is?!

Puszi mindenkinek

Kép
lili&ana

zsu, az elváltság is kizáró ok :) sajnossajnossajnos :) szóval erre is hivatkozhattok, és így nem lesz sértődés. kizáró ok pl még az, ha valaki nem szentségi házasságban él, ha házasságot kötött (pl. református templomban, katolikus áldás nélkül) igaz, ez nekünk utólag derült ki, mikor már a nővérem egyedül keresztanyuka lett, ő is elvált, de nem kérdezték, nekem meg nem jutott eszembe. és van olyan is pap is, aki nem kereszteli meg a gyereket, ha a szülei nem egyházi házasságban élnek. De anyumék sem, és mi is mind meg vagyunk keresztelve. és egy keresztszülő is elég, majd lesz keresztapuka hozzá később... nekünk úgy néz ki, meg is érkezett, végre talált magának igazit a nővérem :) keresztelés témában otthon vagyok tényleg, már volt kettő, két külön helyen :)
és nagyon köszi a táblázatot! tuti, és nagy vagy!

aláírom, hogy elég sok a szabály meg bürokrácia, de asszem szinte mindenhol így van, ahol szervezet van. A keresztségben a gyerek szülei, keresztszülei azt fogadják meg helyette, hogy a törvényeknek megfelelően fog élni, hogy ebben építik és támogatják, próbálják a szabályok azt biztosítani, hogy ez meg is valósuljon, és tényleg vallásos nevelést kapjon a gyerek, ne csak egy formális aktus legyen, egy divat maga a keresztelő. Az egyháznak nem megkeresztelt emberek kellenek, hanem hívők, akik valódi, egymást támogató közösséget alkotnak. baj akkor van, ami bármikor a vallással kapcsolatban: ha valaki a betűt előbbre veszi a szellemnél... igaziból tényleg plébániája is válogatja, hogy mennyire veszik komolyan. ahol pl. rékát keresztelték, oda nekem kellett vinni mindenféle lelkipásztori ajánlásokat a keresztszülőkről, meg keresztleveleket, meg mittomén még mit. viszont az irodában pont utánam jött egy roma család, na tőlük semmit nem kértek, azzal a felkiáltással, hogy az ő vallásosságuk egészen más fajta, mint a mienk :)
Itt nándinál semmi nem volt, nem kellettek igazolások, ajánlások, bementem, beszélgettünk egy fél órát, látta, hogy jó emberek vagyunk :) a férjem is, annak ellenére, hogy ő nincs megkeresztelve sem, és hite sincsen, nem feltételezte, hogy hazudozunk, csak hogy megkereszteljék a nándit, ez jól is esett. azért tegyük hozzá, hogy az egy nagy plébánia volt, 4 pappal meg apparátussal,a lehel téri, ahol nem ismer mindenkit a pap, itt meg azért egy kisebb közösség van, pl a keresztelő is úgy megy, hogy az elején befogadják a kicsit a közösségbe, a mise elején, és a végén keresztelik, és örül az egész templom. szóval más, na. ha az ember kitartóan keresgél, megtalálja a helyét a sok sok templom meg pap között, mert azért nagyon jó dolog...

na, témában tudnék még írni, de befejezem ám :) bocsi! :)

kikocska

na, még most szólt az egyik barátnőm, hgoy van egy légzésfigyelőjük (baby sense, madarász utcás) 20ezerért, ha kell esetleg valakinek, írjon egy privit. nekik egyszer mentett életet :)
szép napot!
és ettike írjál már, mivan! :)

kikocska

hatalmas gratula Edának és Pepének!

Kép

Kép
gabka7926

Hű megint milyen eseménydús nap volt. Kár, hogy tegnap már nem tudtam jönni.
Edáéknak hatalmas gratula!!!
Ettikének meg nagyon drukkolok!!!
Nagyon beindult hirtelen mindenki.
Gesztenye: sajna nem láttalak és én először meg is lepődtem milyen sokan vannak. Mi nem tervezünk szülésznőt fogadni, mert úgy hallottuk, hogy elég rendesek enélkül is. A jövő hetet még nem tudom, hogy tudok-e menni de szeretnék. addig még úgyis írok. És lehet, hogy áprilisban helyünk sem lesz annyian fognak szülni? :? :)

Kép
Kép
gaba_30

Lányok mi a krém neve amit korábban már írtatok és a patikában kell beszerezni a kisebesedett mellre!?
Próbáltam visszakeresni de persze hogy nem találom! :(
Köszi!

Leo voltatok kedden a Madarász utcában?

Ettike mi zu???

Én ma megyek babalátogatóba! A februári fórumos barátnőmhöz! Alig várom hoyg lássam őket! A csepp kisembert! :)

És most voltam a postán is megjött a fali dekor! :)
Lassan tényleg minden rendben lesz és hátra lehet dőlni! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

sziasztok.

itthol vagyok.nst tökéletes lett,méhszáj változatlan.a fájások is szépen enyhülnek.amit most nem is bánok mert doki mondta hogy nagyon sajnálja de el kell utaznia családi okokból és csak vasárnap este ér haza(tényleg elég bűbánó képet vágott)azért bemutatott a helyettesének,ha lenne valami akkor őt kell keresnem.
de nagyon megnyugtatott,azt mondta szépen puhul a méhszáj és minnél tovább húzom annál könnyebben fog menni a szülés,ezzel egyenlő hogy a császárnak kissebb az esélye.szóval bármilyen car is bírni kell.
aludni már tudok,ez a lényeg.
szerdára még beírt egy uh-t mert kicsinek érzi(ami nem gond,csak tudjuk hogy mekkora)nem bánnám viszont ha addig ne jutnánk el.

szóval a 3. hely még kiadó.......

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Köszönöm Zsu az érdeklődést, kedves vagy, hogy gondolsz rám. A helyzet az, hogy én még dolgozom, így olvasóként követem a topicot, de az írásra már nincs kapacitásom.
Amúgy minden rendben velünk, még van 5 hetem (elvileg :lol: ). Teljesen jól érzem magam, úgyhogy semmi előjele, hogy mostanában történne valami. Babaszoba kész, a pakkomat hétvégén pakolom, aztán már csak rendezgetni fogom a dolgokat és várom a nagy pillanatot. Ha esetleg történne valami, jelezni fogom. :wink:

Tisának és Sanyinak nagy-nagy gratula a bébihez, Léna gyönyörű kisbaba!!

Pepének és szüleinek is sok boldogságot, és jó egészséget kívánok!!

Vigyázzatok magatokra és mindenkinek szurkolok. Áprilistól már otthon leszek, akkor már többet tudok jönni.

Sziasztok!

Kép
tici

Hatalmas gratula Edának!Sok boldogságot a pici Pepéhez,jó egészséget és sok tejcsit Nekik!!!
Várjuk a fotókat :D

Szép napot mindenkinek!

Kép
demetnik

Kikocska! Mi az a nyuszika-fűnyíró efektus? Ezt még nem hallottam

Keresztelő:
Nekünk ha minden igaz egy baráti házaspár lesznek Dani keresztszülei. Igaziból két házaspáron is gondolkodunk. Ők még nem tudják, nem kértük fel őket, majd ha csak már kézben lesz Dani. Az egy probléma, hogy nálunk családi hagyomány erre a posztra testvéreket, rokonokat felkérni. Öcsémet nem szeretném megbántani,de úgy gondolom, hogy olyanoknak kell lenni a keresztszülőknek, akik valóban okosan keresztény nevelést és értékeket adhatnak. Bár abban biztos vagyok, hogy öcsémnek megfelelő az értékítélete, de hát egy jó nagybácsira is szükségünk van, és erre a posztra keresve sem találhatnék jobbat. Főleg, mert adott.
Ha ez nem lenne nekünk fontos, nem hinném, hogy gondolkodnék a keresztelkedésen, pusztán divatból biztos nem.

Ez a túlérzékenység engem kedden talált meg, de hallom többeteket tegnap. Kitartást! Hátha a mai nap szebb lesz!

Anetto! Köszönjük a híreket, s nagyon gratulálunk Edának! Éljen a kis Pepe!

KépKép
annaszuszi

Edáéknak gratula! De jó neki, hogy már túl van!

Kikocska én keresztanya vagyok és nem vagyok csak megkeresztelve, ja és világító hófehér a bőröm,most éppen idegesítően is. Lehet azért sumákolni. Asszem csak az éves egyház díjat kellett tán befizessük. Na meg itt falun…
Sőt annak idején anyámék sem esküdtek templomban és nem akartak engem megkeresztelni és anyu verte ki a cirkuszt, mert én már sulis voltam és önszántamból mentem, hogy hol van az, hogy isten színe előtt mindenki külön lappal indul, és mért kéne függnie isten előtt a szülőktől, így megengedték.(ez meg még a városban volt)
Akkor az is lehetséges, hogy egy ember több gyereknél legyen keresztszülő.
Jajj, még a másik barátnőmnek kell valamit kitalálni(anyóson kívül,hozzá teszem,kedves sógornőm még a 4D-s videóra sem volt kiváncsi) mivel az ő lányának vok a keresztannya, így ő nem lehet az enyémnek, neeeem?

Jajj ne is mond, én forditva vagyok így, mint anyud, a kisfiú babáról van szó, megnézem, szép,cuki…Ha kislányról, na azt meg kell dögönyözzem, elkell szédítsem…Erre most megkaptam, hogy barátkozzam a fiúkkal. Okt.óta probálkozom…

Tici csak ne kiabáld el…nekem is azóta szurkál mióta mondtam, hogy semmi tünetem.
Azt mondta a párom,gyorsan panaszkodjak indenkinek,és akkor elmulik :lol: :lol: :lol:

kocska

Sziasztok!

Én még nagyon új vagyok itt, de nagyon tetszik ez a kis csapat...és nagyon szeretnék csatlakozni hozzátok, ha nem bánjátok.
Mi április 10-re vagyunk kiírva, és a 2-es számú női klinikán szülünk. Már január óta itthon vagyok, mert nyelvvizsgáztam, és a szakdogámat írtam...amit a konzulensem most dobott vissza, hogy jó-jó, de még alakítani kell rajta. Szerintetetek baba mellett lehet tanulni?
Ti milyen fájdalmakat éreztek így a vége felé..kezetek-lábatok nem fáj?
beatrix161

Kocska!Mi a párommal párom tesójának a gyerekeinek mi vagyunk a keresztszülei.Ugye elsőre ikreik születtek,nekik párom lett a keresztapja,majd amikor megszületett a legkisebb csajszi,akkor egy családi konfliktus miatt mi maradtunk szóbajöhető keresztszülőknek...Hát szó se róla,nem a legjobb dolog 3 gyerek keresztszüleinek lenni,hisz ennek azért van némi anyagi vonzata is....Na mindegy!De a lényeg,hogy egy ember több gyerek keresztszülője is lehet.

Üdv köztünk Beatrix!

Kép
demetnik

Most beszéltem Tisával. Igazi boldog anyuka. :D
Jól vannnak mind a ketten, s ma mennek haza.:D

A MÁV-osoknak üzeni, hogy nagyon jó dolga volt a kórházban; a szülészeten a szülésznők (mind a kettőt Ildinek hívják) nagyon lelkesek voltak, az osztályon mindene meg van a babának, semmit nem kell vinnünk. Nagyon elégedett.
Ajánlja, hogy vajúdáshoz fél literes kiszerelésben vigyünk ásványvizet, szívószállal, mert úgy könnyebben kezelhető.
Puszil mindenkit!

KépKép
annaszuszi

Bogi - Garmastan

Eda - óriási gratula nektek!!!!!!!!!!!!1

Én tegnap voltam UH-n, meg CTG-n egyelőre minden OK :-)

Bea - üdv itt:-)))

Kép

Kép
leo50

Nektek mi a véleményetek az epidurális szuriról?
Én múlt héten kérdeztem a dokimat, hogy mi a véleménye a fájdalomcsillapítókról, és azt mondta, hogy nem javasolja, mert meghosszabbítják a vajúdást.
Azt is mondta, hogy ma már nincsenek 10-12 órás szülések, 3-4 óra alatt megvannak a babák..és hogy nem is fáj az a szülés annyira.
Kicsit ezen felkaptam a vizet, mert pasi..úgyhogy meg is kérdeztem tőle, hogy szült-e már..

Ti szeretnétek kérni, vagy fájdalomcsillapító nélkül szeretnétek szülni?

Ahogy így olvasom a fejleményeket, tényleg elég gyorsan meglettek ezek a babókák!!! :-))
beatrix161

Hatalmas gratula Edáéknak! Sok boldogságot és egészséget nekik! :)

De jó, hogy Tisáék már mennek haza! :)

Köszi a máv-os infókat annaszuszi!

Üdv Beatrix! Nekem személy szerint a kezem-lábam nem fáj, viszont van minden más helyette. :)

Ma voltam az utolsó laboron, meg ctg-n. Vasárnapra behívott a doki uh-ra, meg a méhszájat is ellenőrizni szeretné, mert már a 39. hetet kezdem holnap. Nekem már alig alig akar mozdulni Ricsi. Megint ott görcsöltem a ctg-n, hogy mozduljon már meg, mert ilyenkor nem aludhatnak. :(

Judy

Kép
judy_76

Eda- nagyon sok gratula Nektek, sok tejcsit! milyen gyorsan ment. Szépen "fogy" a lista! hajrá!

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Beatrix!
Én igazándiból nem terveztem el,hogy fájd.csillapítóval vagy anélkül szeretnék szülni,hisz még nem szültem és nem tudom,hogy mi vár rám :? Viszont annyiban azért "biztos" vagyok,hogy hüvelyi szülés esetén nem szeretnék EDA-t,viszont ha császár lenne belőle,akkor csak epidurális érzéstelenítést szeretnék és nem altatást.
Egyébként én úgy tudom,hogy az EDA megrövidíti a vajúdást,könnyebben,gyorsabban tágulnak tőle a kismamik.

Kép
demetnik

Judy: már csak 14 nap van hátra!!!! Jaaj de izgalmas..és mi van helyette? Aludni tudsz?

Demetnik: én is úgy tudtam, ahogy te...érdekes...
Császárnál, én úgy tudom, spinális érzéstelenítést adnak, az altatást nem nagyon preferálják. És miért nem szeretnél EDÁ-t?
beatrix161

Nem szeretem,ha szúrkálnak :lol: Bár tudom,ezt senki nem szereti...Viszont az,hogy szurkálják a gerincem,egy picit ijjesztő :? Aztán persze ezt sem tudhatom előre.
Tudod,én nagyon bízom az orvosomban,a szülésznőmben.És tudom,hogy majd akkor a legjobb dolgokat fogják nekem javasolni.
És a párom is bent lesz,és hát ő sem nagyon szeretné,ha a gerincemet szurkálnák,mert félt tőle :)

Kép
demetnik

Egyébként Beatrix,mesélj magadról,magatokról!
Első baba lesz?
Kisfiú,kislány?
Mindenre kíváncsiak vagyunk :D

Kép
demetnik

Nekem miért nem látszik ez a ticker...hogy kell berakni?? :-)

Én is először így gondolkoztam, jobban féltem attól hogy megszúrnak..mint a fájásoktól...(minden vérvételen elájulok).
Aztán azt olvastam, hogy adnak lidokain injekciót és az epidurálist már nem is érzed.
Valaki azt mondja, hogy ő megbánta, hogy nem kért, valaki azt mondja legyek ügyes és erős és gyorsan túl leszek rajta..
Egy kicsit gyengeségnek is érzem, ha fájdalomcsillapítót kérek..hiszen a szülés természetes dolog...de bizonytalan vagyok.
Van fogadott szülésznőd is? Hol fogsz szülni?
beatrix161

Én sem szeretnék EDA-t és semmiféle egyéb kábulást előidéző gázt, injekciót...stb. Valahogy jobban félek a gondolattól, hogy egy tűt vezetnek a gerincembe, mint magától a szüléstől. Biztosan lökött vagyok, de én a kis apró részletektől tartok jobban (pl. beöntés, varrás, infúzió, a szülés utáni vérzés, vagy az, hogy nehogy hányjak közben :)). Amúgy itt Egerben nem is nagyon divat az EDA, ha épp bent van az anesztes, akkor szóba jöhet.

Megjött a kókusz-szűrés eredménye: negatív :)

Kép

Kép
sildi83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: