A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Rózsa: pólyában hogy kötöd be a hordozóba?

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Nenoke nem vmi bizalomgerjesztő a dokid.Inkább keress másikat.Szerintem a védőnőtől kellene kapnod egy kis listát amin felvannak sorolva,hogy mikor milyen vizsgálat következik.Nem tudom voltál-e 4D-n,de ott megállapítják,hogy melyik héten,melyik nap szülsz,diagrammon bemutatták a baba fejlődését és a várható súlyát.Ha még nem voltál mindenképpen érdemes lenne elmenni,hogy megnyugodj.
pillangó7

Rózsa! Biztosan szép, de én úgy képzelem, hogy kényelmetlen a babának. Régen azért volt jó, mert akkor még nem volt hordozó :lol:

Nenoke! Nincs gond... Küldöm a pozitív energiákat +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
molkata

Pillangó, pénteken megyek az Istenhegyi KLinikára, ott múltkor volt, amikor átváltottak 4D-re, akkor tuti meg fogok nyugodni, ha látom, hogy szívkamrák, combcsontocskák, stb. minden OK.
De már így is nagyon-nagyon sokat segítettetek! Tényleg szuper ez a fórum, köszönöm mindenkinek a biztató szavakat, tanácsokat, pozitív energiákat. Nélkületek hol lennék?! Valószínű a férjem idegein. :wink:

Engem pólyában vittek haza és mózeskosárban. Apukám vitt, és ki is csúsztam a mózeskosárból. Még szerencse, hogy akkor a november elég havas volt, így a hóba pottyantam. Azóta vagyok ilyen ütődött. :lol:

Kép
nenoke

Nenoke! En meg azota vagyok utodott, miota kiestem a kisagybol, ahova mellemraktak egy hatalmas pottyos gumilabdat, en meg raalltam, s kirepultem.

Amugy most meg azert ragadtam billentyut, mert paraztok az eltero datumoktol ami a szulest illeti. Elsoszulottem tovabb ult benn mint kellett volna, 41-ik hetben kilakoltattuk dokinenivel egyetertesben. Masodik lanykam pedig 16 nappal korabban bujt ki (halisten, mett koldokzsinorja nagyon a nyakara csavarta, s ki tudja mi is megtortenhetett volna, ezert is fogom most kozelebbrol figyeltetni azt a madzagot), s mindket lanyom tok egeszsegesen szuletett, hatalmas etvaggyal, 3900 es 3450 szuletesi sulyokkal. Tehat ez legyen a legkisebb gondotok, hogy mi a fraszt mutat az uh-s masina. Az meg kulonben is sokmindentol fugg: gep evjaratatol (ha man regi, ki tudja milyen technika van benne.... meg satobbi). En sosem figyelek arra, hogy mit mond az uh. En tudom, s az nekem eleg.
Ha majd megszuletnek a kolkek, akkor lesz mas amivel paraztatni tudnak: pl. Edinaval mindenaron ra akartak beszelni a melletaplalasra mar 1.5 honaposan, mett a gyerek nem gyarapszik a tablazatban eloirt adatoknak megfeleloen. Akkor sajna meg nem tudtam azt a frappans valaszt amit azota igen (ja, de kulonben nem engedtem, gyerek maradt a sima mezei szopinal), hogy szerencsere a gyerekek nem tudjak olvasni a szakirodalmat, ok csak azt tudjak ami jo nekik. S ha eleget eszik/alszik/pisil/kakil, s nem ordit mint egy eszement, szal jo a kozerzete, akkor miert is ne lenne a zannya megelegedve a kolkevel?

Na oszoltam, menyek dolgozni.
Bori: kikapcsolom a vonalzom. B...sz - nincs itt a tarsolyomban a kacsintos smiley.

Mano
kissmanó

Én csak fotózás miatt adnám rá a pólyát nem mindig abban lenne....
Persze hordozóban hozzuk haza, na de majd itthon.... én kicsi pólyásbabám, imádni fogom. :wink:

Kép
Kép
christine

Én csak fotózás miatt adnám rá a pólyát nem mindig abban lenne....
Persze hordozóban hozzuk haza, na de majd itthon.... én kicsi pólyásbabám, imádni fogom. :wink:

Kép
Kép
christine

Nenoke: :D :lol:
molkata

Sziasztok!

Nenoke,
csak semmi pánik, a fejkörfogat nálunk is le van maradva egy héttel /vagy a többi túl jól fejlett :)
az egyik ismerősömnél meg fordítva..
Hogyha nem szól külön a doki, akkor minden ok! Az istenhegyin meg tuti hogy jól átnéznek mindent!
Ha meg ilyen megbízhatatlan a dokid, akkor tényleg érdemes legalább leellenőrizni, amit megállapít..

Kép
gabi
blur

Sziasztok!!

Nenoke, Emma!! Nagy gratuláció az újabb két kukishoz!!!!!!!

Maryskiskacsa! Vigyázz magadra kiscsillag!

Nenoke!
Ha nem bízol meg a dokidban akkor tényleg válts, a bizalom nagyon fontos szerintem..

Kispiskóta!
Asszem 10 körül..amikor szünete van Győrfinek, mert mi soron kívűl megyünk hozzá..vagy dél..hm. :roll: .a férjem jobban tudja..
torolve_20131003125716

Olvasgatás közben odaégettem a hagymát. Ezért ti vagytok a hibások! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
molkata

No, lehet hogy meleg, meg nem praktikus, de egy párszor lefotózom benne, nekem akkor is pólyás babám lesz.... :wink: :D majd lefotózom benne nektek, és igazat adtok nekem (mert olyan szép lesz hogy csak na)
NENOKE!!!!!GRATULÁLOK A KISFIÚHOZ!!!!

Kép
Kép
christine

A vizsgálati méretekről annyit, hogy simán lehetnek apró eltérések és ez egyáltalán nem probléma, ezt az orvosom mondta..
általában +- 10 nap is lehet az eltérés..

úgyhogy Nenoke ne aggódjál ezen, mert felesleges..minden rendben a babával!! szerintem ez apróság..nálunk is van olyan adat, ami picit nagyobbra ill. kisebbre teszi..a Praxisos leletem van és Győrfi azt mondta, hogy minden rendben a babával, egészséges, mint a makk..

A barátnőm most 33 hetes és 1 héttel későbbre teszi az UH gép..
torolve_20131003125716

Kata!! :evil: :lol:

Mi jól vagyunk, ma nagyon aktív a babuci..

Éjszaka megszületett barátnőm kislánya Luca!!! Hajasbaba, holnap megyünk megkuksizni../szt. imrében született, gátmetszés nélkül, első baba!!
torolve_20131003125716

Rózsa! Biztos nagyon édi lesz benne :D Várom a fotót! :wink:
molkata

Gurgula! Èn is szívesen mennék babalátogatóba! :wink:
molkata

Hálló!

Elmaradt a reggeli, nagyon csalódott vagyok! Nem baj...

Nenoke: Kérlek adj egy emilcímet, ahova elküldhetem neked a 4 oldalas papíromat, amin rajta van az összes vizsgálat...

Kép
zsuzsi**

Jaaaaj, és gratula a kispöcsöshöz!!!! :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

Emmmmmmmusss: Neked is gratulaaa!!! Olyan jóóóó! :lol:

Kép
zsuzsi**

Gurgula
Milyen jó, hogy a barátnőd babája meg a tiéd között ilyen kicsi korkülönbség lesz! :D

UH:
A miénkek meg általában a feje nagyobb pár nappal :D De hát egyinkőnknek sem kicsi a feje :D
Szerintem van egy átlag szám, de ahogyan a felnőtteknél is eltér a lábhossz, haskörfogat ilyesmi, már a pocakban is vannak eltérések a nagyátlagtól

Kép
Kép
emma1976

Igen, nem lesz sok korkülönbség, aztán április közepén érkezik egy kisfiúcska és májusban pedig egy kislányka..
Babaáradat a barátikörben Kép Kép

Emma!! Nem baj, biztos sok ész van abban a kobakban!! :lol:
torolve_20131003125716

Lányok!!
Mennyi kukis, már meg sem lepődöm, amikor egyikünk-másikunk bejelenti, hogy kukisa lesz
Erősen férfiuralom van a topikban..végülis van benne valami, ugyanis 2006 a Mars éve, az pedig férfiasság szimbóluma.. Kép
torolve_20131003125716

Ja meretek. Jut eszembe, hogy ugyi vannak babak akik 40-ik hetre szuletnek, de egyik 2100 gr, mig a masik pedig 4100 gr. Nna, akkor most melliknek mekkora fejjel, karral, labbal illik rendelkeznie?
Ez epp olyan, hogy pl. Briginek vagy nekem van nagyobb pocakunk? Tom, ados vagyok fotoval, de meg nem gyutt ossze.
Meg pocakmeret jobbra vagy balra, attol meg Briginek is meg nekem is lehet rozsaszin vagy kek sorunk a Dorka tablajaban. :lol: :lol: :lol:

Kép
kissmanó

Kissmanóó!! Pocak fotót kérünk!!
:lol:
torolve_20131003125716

NAGYON JÓ OLVASGATNI BENNETEKET! KÜLDJETEK NEKEM IS MOCORGÁST A POCAKOMBA!AZ ÉN KICSIM MEG SE MOCCAN.... :cry: LEHET , HOGY BAJA VAN?
VAGY ANYA HÜLYE ÉS NEM ÉRZI?
MINDENKINEK MOCOROG, RUGDOS A BÉBI, AZ ENYIM MEG NEM.
LUSTA, MINT AZ APJA.....

Kép
Kép
christine

Rózsa, az én kölkem sem mozog ám.... néha talán pöccint egyet. :(

Kép
zsuzsi**

Halihó Lányok!

Mára már jobban érezzük magunkat,így csatlakozunk mi is. Tegnap a lurkó is nagyon aktív volt, aminek nagyon örültem. De ma egy lustaság, még meg sem mozdult. Tegnap elfáradt?

Emma, Nenoke: gratulálok a kisfiúhoz.

Uxi: várjuk a híreket az Uh-ról.

Kép
szücsi

Ma megyünk a védőnénihez és remélem hogy már fogunk szívhangot hallagatni!

Kép
szücsi

Rózsa!!

Mocorog Ő csak biztos nagyon finom anyával..milyen kis kedves..aztán majd lassan bevadul..

Kép
torolve_20131003125716

Nenoke, kékítsek?

Lányok, ne izguljatok, mocorognak azok a babák, csak még nem annyira érzitek! Én is így voltam vele! Alig akart mozogni, most meg rájöttem, hogy mocorgott ő ugyanúgy, mint most, csak még annyira sok helye volt, hogy nem minden mozdulatát lehetett érezni. Most már szűkül a hely, úgyhogy egyre erősebb mozdulatokat érzek. Úgyhogy türelem!

kétfiús anyuka
babdorka

Hi,
mi még nem voltunk 4D-sen, de Apa tegnap kvázi kikönyörögte, hogy menjünk. Hiányolja a Kicsi Fiát! Mivel egy héten belül 3x kérdezte meg, hogy mikor megyünk megint uh-ra, plusz tegnap még 2x, úgy döntöttem, befizetünk egy menetre a Praxisban. Nem kizárt, hogy nem az egyetlen 4d-sre... Meg neki mostanában annyi stressz van az életében, hogy remélem, tudunk valami felüdülés jellegűt mutatni neki. :D Amúgy is Ádám a ments vára. Ha fáradtan hazajön, gyorsan "összebújnak", és attól elszáll Apa minden gondja (egy pillanatra...) 8)
Csak én meg rájöttem közben, hogy félek megnézni, nehogy a mozizás közben közöljék, valami nincs rendben az Ádámmal. Asszem emiatt halogattam eddig a 4d-t.
Vendég

Szarvasbori: nyugi minden rendben van! Nem szoktál te ilyen aggódós lenni!!!!

Kép
szücsi

Boriiii!
Ezt pont te mondod? Aki itt bíztat mindenkit..kis lélekbuvárunk..asszem értem én ezt.. :lol:
Tuti, hogy minden rendben van Ádámmal, Praxisba elmentek, utána lesz nagy mulatság!
torolve_20131003125716

Bori ne izgulj. Az eddigi eredmények mind rendben voltak, mozog, nő a pocid rendesen, miért ne lenne minden rendben!

Én sajna nem tudom rábeszélni apát, hogy vigyük el a kis Balázst 4D-re. Úgyhogy azt hiszem, nálunk kimarad. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka!
Miért nem szeretne apa 4D-re menni?
Pedig az nagy élmény..
torolve_20131003125716

Gurgula, mi 9.20-ra megyünk. Több orvos is van ott vagy csak a Győrffy? Én azért most izgulok!!! :oops:

A miénket meg minden méret alapján két héttel előbbre sorolták, pedig előbb nem foganhatott. Ki érti ezt. :roll:

Bori, minden a legnagyobb rendben lesz!!! (mondom én aki szintén emiatt van befosva)

Emma, gratula a kiskukishoz!!! Tényleg, milyen férfiuralom lesz itt!!! :lol:

A pólya nekem is szimpatikus, de mivel nyári lesz nekünk nem lesz.

kispiskóta

Nekem mondod? Múltkor behozta a főnököm megmutatni, amit ők készíttettek 4D-t anno a fiáról...

Ráadásul a 18. héten voltam utoljára, és legközelebb a 26. heti cukorterhelésnél kapok időpontot ki tudja, mikorra. Szóval elég messze van a kórházi uh. Ami ráadásul csak 2D-s, és abból én soha nem látok semmit, mert nem értem az egészet, csak foltokat látok... Kép

Azt mondja, szerinte nem tesz jót a babának, elég a kötelező mennyiség, nem kell még azon felül bántani.

kétfiús anyuka
babdorka

Bori! Minden rendben Àdámmal! De jó, nektek, hogy mentek láthatásra! :D

Dorka! Mi sem megyünk 4D-re.
molkata

Na, babamozgas - elso gyereknel termeszetesen nem ereztem semmit. Elmult a 20-ik het is, dokineni mind kapacitalt, hogy erzem-e, mire en oszinten minden alkalommal: NEM. Mar ott tartottunk, hogy szinte erzeketlen disznonak titulalt, vagy legalabbis magaban mar megtette, en ugy ereztem. Aztan egy hetfoi napon (meg ma is emlexem a datumra) ugy belemrugott ott lenn, hogy en felkialtottam, annyira varatlan volt. De emlekezetes maradt, Adriammal hallvany loketem mikor ereztem eloszor a mocorgasat, most meg csak azt tudom, hogy idotlen idok ota bam valami kapirgalas, ami aztan atment alapos dongolesekbe. Szal csak kitartas, lesz ez mindenkinel meg rosszabb is.

Gurgi - oke, ha sokat piszkaltok, valszinu majd kerul olyan is lencsevegre.

Kép
kissmanó

Amúgy Nektek hogy áll Hozzátok a párotok? Na, ezt most szépen megfogalmaztam!

Szóval:
- A terhesség óta megváltozott bármilyen mértékben is?
- Figyelmesebb? Kedvesebb? Megértőbb?
- Milyen érzéseket mutatnak ki? Érdeklődők? Közömbösek? Semmit sem változtak?
- Várják már, vagy még nem?
- Részt vesznek a listaösszeírásban, vagy vásárlásban, vagy bármiben? Ha igen, miben?

kétfiús anyuka
babdorka

bam az termeszetesen van, csak hat reflex alapjan utom a billentyuket, az a betu a helyen volt, mig a masik kettot egyel jobbra pottyogtem

Kép
kissmanó

Rózsa, Zsuzsi :D
Még én sem érzek határozott mozgást. Mondjuk mellső fali a lepénykém, ez is okozhatja. Azért néha érzek olyanokat, amire ráfogom, hogy az lehet, de szerintem 1-2 hét múlva sokkal erősebbeket fogunk érezni. Van, akinél 20.-21. hét körül jön csak el ez az idő

Bori :D
Olyan édes, amit apukájáról írtál!
A praxis nagggyon jó! mi még 1x vagy 2x megyünk! :D Olyan édes, amit apukájáról írtál!
Nekem is a leggyönyörűbb napjaim, mikor láthatom a kicsi kincsemet! Ilyenkor madarat lehetne velem fogatni, sokméterrel járok a föld felett, és annyira nem vagyok képes dolgozni!

Kép
Kép
emma1976

Kispiskóta!

Asszem ketten vannak 4D-sek..Győrfi és egy nő..nemtom pontosan..
Viszont azt nemtom, hogy most 12-13 között van Győrfinek szünete vagy passz..mert nekünk akkor kellene mennünk. Basszus nem emléxem.. :roll:

Persze mindenkiben van egy kis izgalom de ezt teljesen természetes..ha már fexetek az asztalon, elillan egy csapásra..
Le sem kell vetkőzni, még a cipőt sem kell levenni, csak letolni a gatyót és picit lejjebb húzni a bugyikát.. :lol:

Dorka!
Én kérdeztem az orvosomat és Győrfit is, azt mondták egyáltalán nem árt a babának az UH.
:roll:
torolve_20131003125716

Molkata, Ti miért nem?

kétfiús anyuka
babdorka

Mármint a gatyót a pocakról kell letolni, ugye? Nem teljesen.

kispiskóta

Dorka :D
Amivel össze tudnám foglalni: sokkal boldogabb a férjem és eszméletlenül büszke. Ez már eleve nagyon jó hatással van a kapcsolatunkra!
És igen, jobban félt, és sokat simogatja a pocit, és 1 hete már beszél is hozzá.
:D És az is 1-2 hete van, hogy olvasgat Kismamát, meg gyerekcuccos katalógusokat is átnézi :D
Azt hiszem, nekünk kellett az a 17 hét, hogy elhiggyük, hogy ennyi várakozás után itt a kicsike, szóval eddig nem azért fogta kicsit vissza magát, mert nem volt kedve ezekhez, hanem nem akarta beleélni magát. De most már beleéli :D

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!

Gurgula, Kispiskota: En is holnap megyek a Praxisba, a Gyorfihez, reggel 8-kor ott kezdunk apaval........ Mar nagyon varom....... :D :D :D

En is kicsit izgulok, hogy rendben legyen minden, azert gondoljatok ram, aztan majd jelentkezem utana, hogy mi volt!!!!!!!

Vasarnap ota nem buborekol a hasam, hanem rendesen mozog, foleg ha ulok, vagy fekszek!!!!!Tok jo!!!!!

Mindenkinek gratulalok a babacskakhoz, es a jo ultrahangokhoz!!!!!

Kép
barbuli

babdorka, enyim apa jellemzése: :lol:

Mindig is figyelmes volt, így ebben a tekintetben nem tud még olyanabb lenni, talán egy valamiben mégis: mostanában lelkesen ajánlkozik takarítani. Babánkat már most nagyon-nagyon imádja, sűrűn is kap pocak puszit, amire lánykája heves mozgolódással reagál. :) Mindenben segít, ha meglát, hogy cipelek vagy emelek dorgálást kapok. Ha dokihoz megyünk mindig szabit kért, hogy ott lehessen.
Vásárlásban is ott van, amipor vettük a 4 bodyt hármat ő nézett ki. Babakocsikat is nézeget.

Szóval, Számomra ő a világ LEGJOBB Apukája!!! :oops:

kispiskóta

Enyém apuka:
Mindig is figyelmes, de most..Én október vége óta nem fogtam porszívót a kezembe, nem hagy domestosozni. Én csak főzök, mosogatok, meg port törlök. Na jó meg mosok, mer a teregetés nem az erőssége. A kezdetekkor vett 2 könyvet, kiolvasta, úgyhogy valamikor ő mondja nekem, hogy mi van! Minden vizsgálatra eljön velem, még a házidokihoz is! Amiket eddig vettünk, az az ő unszolására történt, mert én alapból vacillálós vagyok.
Nagyon sokat beszélgetünk, tervezgetünk, szal nekem nagggyon jó!!! És most, hogy kiderült, hogy csajszi, hát teljesen odavan! De titkolja mások előtt...

KépKép

KépKép
szivvi

Le sem kell vetkőzni, még a cipőt sem kell levenni, csak letolni a gatyót és picit lejjebb húzni a bugyikát.. :lol:

Na, ez a másik, ami visszatart...

Dorka!
Én kérdeztem az orvosomat és Győrfit is, azt mondták egyáltalán nem árt a babának az UH.
:roll:[/quote]

Persze, hogy ezt mondják. Hisz', ha nem ezt mondanák, ki menne el hozzájuk 4D-t csináltatni...?

kétfiús anyuka
babdorka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: