A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Alma, Klára, tényleg: a babát a kórházból ülő helyzetben kell elhozni? Mármint a hordozóban úgy néz ki, mintha ülnének. Jól látom, jól gondolom?
Érdemes autós ülést is hozni és hordozót is és mózest is? Szóval, én ezt el sem tudom képzelni, tapasztalatlanságom miatt. Segítsetek elmagyarázni légyszi!:)
Vendég

Sziasztok!

Clara-nagyon szívesen :D Hát a pólya dolgon már én is gondolkoztam, már nekem is meg van, szerintem ha abban hozzuk haza, akkor mózeskosárba kell tenni, nem kocsi ülésbe. :oops:
Jó lenne, ha jönnél Te is, de elég sokáig tart még november végéig, addig biztos el tudsz jönni néhányszor :lol: Szerintem az utolsó pár alkalomra érdemes lenne jönnöd, akkor mutatják be a szülőszobákat, légzéstechnikát tanítanak, és lesz babaápolási ismeret is :)

Egyébként én a tegnapi felkészítőn kicsit beparáztam, a terhesség életteni változásairól volt szó, hogy mi normális mi nem, milyen gyógyszereket lehet szedni, ha esetleg nagyon szükséges. A végén lehetett kérdezni a dokitól és persze egyből a H1N1 lett a téma. Azt mondta a klinikán nem oltják a kismamákat, mivel nem lehet tudni, milyen hatása lesz a babára :? És szerinte minden vírus fertőzés ugyanolyan veszélyes, ami ellen nem tudunk mit tenni, lehet minket nem is betegít meg annyira, de a magzat elhalhat :shock: Azt mondta, évi 3-4 ilyen eset van a klinikán :evil: Hát nagyon megnyugtató!!!!

Kép
Kép
bogaracska

Sziasztok!

Én nagyon nem kedvelem azt, amikor azt mondják, hogy annyit
adjak, amennyit gondolok. Meglepődnének.
Jobban szeretem, ha megmondják, hogy mire számítanak.
Az az igazság, hogy nem nagyon bízom az orvosokban. Kevés az,
aki korrekt, és embernek nézi a páciensét.
A szülésindítás pedig rendszeres dolog. Barátnőm mondta, aki
egy kórházban neonatológus, hogy a hét közben rendszeresen
beindítják a szüléseket, hogy a hétvégén ne kelljen bemenniük
az orvosoknak, ezért az újszülöttosztály minden hétvégére megtelik.

Én még nem beszéltem az orvossal a szülésről, mert még korainak tartom, de szeretném, ha nem csinálna semmi mesterséges beavatkozást. Remélem partner lesz. Eddig háromszor már indítás
nélkül szültem, remélem ez most is így lesz.

A rékli és a kising manapság nem használatos, és nem is praktikus
babaruha. Szerintem még én, de még talán Ti is ilyet hordtatok,
mert akkor még nem volt body. Szépek voltak benne a babák, de
elég macerás, és mindig felcsúszik. Nekem nosztalgiából volt egy-kettő, de soha nem használtam. Szerintem a kórházban az
ezer éves listát használják.

Szerintem manapság nem szabad gyereket ülés nélkül autóztatni,
de tényleg eléggé kicsik még babaüléshez. A pólya gyünyürű, de
a legtöbb gyerek nem szereti. Én csak egy fénykép erejéig
használtam, de ha szereti a baba (pl. MORO-reflex), akkor lehet,
hogy tovább is használható.

Ildi
dil68

Hűű, ezek szerint azt is rosszul tudtam meg, mi az a kising :roll: Egy babakönyvben találtam, hogy kising, és mellette egy body fényképe, hehe.

Autós hordozóban hozzuk haza mindenképp, mert csak azt tudjuk rögzíteni a kocsiban, a mózest gondolom nem, és mindenképp kocsival megyünk haza.

Bogaracska, igyekszem, sajnos a főnökömnek van egy hatéves kislánya, és a múltkor, mikor megemlítettem, azt mondta, oda nem kötelező járni, különben is felesleges. Ez tehát a cég álláspontja is, gondolom...

Klári

Kép
claracroft

Klári: Megpróbálom leírni a kisinget. Fehér, vasalandó vászonanyagból voltak, a régebbiek hátul megkötősek, elöl a
gallérja általában szépen hímzett. Az újabbak már gombosak voltak, de az nyomhatta a babát, ha hason feküdt.

Csináltam egy vonalzót. Most jön a próba!

Ildi

Kép
dil68

[size=12]
[quote="adrienne29"]
írta:
adrienne29A 100.000 forint szerintem is nagyon sok, annyit biztos nem adnék egy dokinak sem!!!

Nekem fontos, hogy úgy érezzem, hogy jó kezekben vagyok.
A magyar orvosi ellátás szerintem kritikán aluli...
Tavaly sajnos volt egy vetélésem a 9. héten. Akkor is ugyan ehhez az orvoshoz jártam, felhívtam, hogy nagyon vérzek, rögtön mondta, hogy irány be a kórházba. Amíg elintéződött a papírmunka, vért vettek, megmutatták az ágyamat, előkészítette a műtőt..már jött is...2 perc után újra az ágyamon feküdtem.
A mellettem lévő ágyon fekvő nő telefonon mesélte valakinek, hogy előző nap beutalták, mert elkezdett vetélni, de orvos azóta sem látta...no comment.

A barátnőm is ennél az orvosnál szült májusban, és pozitívan nyilatkozot.

Az eddigi terhesgondozásommal meg vagyok elégedve, sőt, a kombinált teszten már spóroltam 24.000,- et, mert van valamilyen szerződésük van a Sejtbankkal.

Én úgy érzem, hogy a teljes lelki nyugalmam, hogy jó orvos kezében vagyok, megér ennyi plusz pénzt.

(Persze erről majd teljes bizonyossággal januárban, a szülés után fogok tudni nyilatkozni, ha minden rendben volt. De nyilván, ha sítúrán lesz amikor szülök, nem kap pénzt)

Ágnes

Kép
klemencia

Az én dokim sem mondott árat, azt mondta, a szülésnek nála nincs szabott ára, mindenképp megtesz minden tőle tellhetőt. A szomszédunk a MÁV-ban szült, nem tudom kinél, de a magánrendelőben 10-et kért, a szülésért 120.000-et, de hozzátette, ebből ad a személyzetnek is. Hát, ott vágódtam volna hanyatt :shock:

Tényleg, szánok rá, amennyit szánok, azt odaadom a dokinak, ugye nem kell mindenki másnak pluszban számolni valamennyit??? Értem itt a szülésznőt, a csecsemőst, a nővért, esetleg az anesztest...

Klári

Kép
claracroft

Én semmiképp nem oltatnám jelenleg be magam H1N1 ellen, félnék az oltás nem tenne jót a babának. Lehet, hogy nagyobb kárt okozna, mint maga a betegség... még nagyon új a hatóanyag.

Klári

Kép
claracroft

[quote="bogaracska"]S írta:bogaracskaziasztok!

Egyébként én a tegnapi felkészítőn kicsit beparáztam, a terhesség életteni változásairól volt szó, hogy mi normális mi nem, milyen gyógyszereket lehet szedni, ha esetleg nagyon szükséges. A végén lehetett kérdezni a dokitól és persze egyből a H1N1 lett a téma. Azt mondta a klinikán nem oltják a kismamákat, mivel nem lehet tudni, milyen hatása lesz a babára :? És szerinte minden vírus fertőzés ugyanolyan veszélyes, ami ellen nem tudunk mit tenni, lehet minket nem is betegít meg annyira, de a magzat elhalhat :shock: Azt mondta, évi 3-4 ilyen eset van a klinikán :evil: Hát nagyon megnyugtató!!!!

Én úgy tudtam, hogy terhesen semmi ellen sem oltanak, mert veszélyes. Meg is lepett, mikor valahol hallottam, hogy ingyen kapják a kismamák a H1N1 vakcinát.

A háziorvosom is azt mondta, hogy kár a H1N1-en izgulni, az is influenza, csak ennek most nevet is adtak. Semmivel sem veszélyesebb, mint a téli nagy influenza járványok szoktak lenni.

Én, amennyire lehet, kerülöm a tömeget, és reménykedem, hogy nem dönt le a lábamról semmilyen vírusfertőzés. Sokkal többet nem lehet tenni.

Ágnes

Kép
klemencia

Sziasztok!

Trudi, de jó, hogy maradsz itthon! A vérezgetésre mondott valamit? Irigyellek a tegnapi napodért, rám is rám férne egy-két ilyen nap :?

Buborka, igen, Marci egyedül alszik el. Ha ott vagyunk, csak ökörködik, produkálja magát. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy még kiságyban alszik, így ott tudjuk hagyni. Ha levesszük a rácsot, taktikát kell váltani, de egyenlőre nagyon bejön. Hol rádiózik, hol tévézik elalváshoz, mert a csendet utálja :cry:

Bogaracska, meglepődtem, hogy a kórházba kell vinned mellszívót. Nálunk végső esetben az osztályon van 3 ipari mellszívó, bármikor oda lehetett menni, ha szabad volt. Azt hittem, mindenhol ez van :shock:

Pillesz, jobbulást Neked!

Clara, rékli=általában hátulgombolós vagy megkötős kising. Manapság nem használatos, a bodyt használjuk helyette, mert sokkal praktikusabb. A pólya akkor jó, ha mózesben viszed haza a picit. Ami meg csak akkor használható kocsiban, ha van külön adapter hozzá. Szerintem praktikusabb a hordozó, de abba nem tudod bekötni a pólyát, ahhoz bundazsák vagy overall kell.

Twist, elég csak a hordozó vagy a mózes. Autósülés akkor van, ha már tud ülni. De mózes csak akkor, ha adapteres, különben nem tudod stabilizálni az úton. A hordozóban tényleg nem tök egyenes a gerince (én ezért nem is támogatom a babakocsiváz+hordozó kombót első babakocsinak...), de mivel döntve használod, fordítva bekötve, tökéletes neki. Ráadásul a hordozókat úgy találták ki, hogy ha ki is repül a kocsiból, elvileg úgy pörög, meg megvédi a babát

Brigi

Kép

Kép
hékás

[quote="claracroft"]
írta:
claracroftTényleg, szánok rá, amennyit szánok, azt odaadom a dokinak, ugye nem kell mindenki másnak pluszban számolni valamennyit??? Értem itt a szülésznőt, a csecsemőst, a nővért, esetleg az anesztest...

Én nekik nem tervezek adni...max, ha nagyon-nagyon kiemelkedően jók, és segítőkészek, és tényleg azt érzem, hogy valamivel meg kell hálálnom nekik, hogy megkönnyítette a kórházi tartózkodásomat. De kétlem, hogy ilyet tapasztalnék. :?

Ágnes

Kép
klemencia

Sziasztok lányok!
Detti nagyon sajnálom ami veletek történik kitartás!
Én nagyon félek ettől az új vírustól,mindig mást mondanak róla...most még ez is hogy a magzat meghallhat hát ez szörnyű :(
Én 50000ft-ot gondoltam hogy adok a drnőnek nála 5000 egy vizsgálat akkor pont jó.ha ez így megy.Ezen a szülés beindításon elgondolkodtam mert nálam 2- hét eltérés is van az első uh-hoz képest nem szeretném ha beindítanák a szülést vagy befektetnének elöbb a kórházba... Ja és aki karácsonyra vagy szilveszterre van kiírva azzal mit csinálnak?Akkor is "segítenek a dokik hogy nyugodtan ünnepelhessenek
:shock:
gyöngyi-30

Szerintem csak akkor kell a szülésznőnek is adni, ha választott van. Nekem két ismerősöm szült a dokinknál idén, ők 50-60 körül adtak neki. Általában azt mondják a havi vizit díj 10x szokás, tehát nekünk olyan 60-70 e. Én még nem kérdeztem rá, de azt tudom én is, hogy nincs fix ár nála. :)
Ezen a kisruha dolgon szerintem kár agyalni, hogy mibe hozzuk haza, teljesen mindegy nekik, barátnőm két hónapja szült a klinikán, és kispólóban és kantáros naciban hoztuk haza a babát, senki nem figyelte. Ez csak a tájékoztató jellegű szerinetm :D

A babaülésbe lehet venni újszülött szűkítőt, amibe nem csúszkál a baba, és tartja a fejét is!

Kép
Kép
bogaracska

Az a baj ezzel a 100000-es szüléssel, hogy nem mindenkinek a megéri/nem megéri jut róla eszébe, hanem az, hogy befér/nem fér be a keretbe. És ekkor már jön az a kérdés, ha teszem azt a jobb orvos, szakmai zseni kéri a legtöbbet, akkor a szegények nem kapják meg a legjobb ellátást, mert nem tudják megfizetni. Persze, ez sajnos máshol is úgy működik, kinek van jobb biztosítása... :( Gondolom sokan ezért nem választanak orvost.

Ezért nekem jobban tetszik, hogy a doki nem mond árat, így aki gyengébben van eleresztve anyagilag, az is meg tudja oldani.

Ettől függetlenül én a tízszeresét fogom adni a rendelőben elkért összegnek. Hozzáteszem, ha a dokinál a terhesgondozás 8 000 Ft fölött lenne. Timmermannál 6 000 Ft, tehát 60 000 Ft-ot adok a szüléskor.

Az a megoldás sem az igazi szerintem, hogy a terhesgondozásban benne van a szülés ára is, mert mi van, ha valamilyen oknál fogva nem ér oda a szüléshez, nélküle szülsz, mikor te már az év folyamán részletekben kifizetted neki. Persze ez a vélemény csak akkor áll fenn, ha emiatt a terhesgondozásért többet kér el, mert olyanról is hallottam már, hogy egy doki teljesen normális áron fogadta a rendelésen a kismamákat, és efelett az összeg felett nem fogadott el plusz pénzt. Azt nagyon korrektnek találom.

Persze ezzel senkit és semmit kritizálni nem akarok, csak leírtam, hogy én mit érzek korrekt eljárásnak... Mi, kismamák, úgyis ki vagyunk szolgáltatva egy rosszul működő rendszernek :(

Klári

Kép
claracroft

Kelmencia, juj, nagyon paráztató lehetett, hogy a vírusfertőzés magzatelhalást is okozhat ritka esetben! De szerintem ez csak a terhesség elején van, a 12. hétig - gondolom. Mert egy ismerősömmel is ez történt, és neki azt mondta a dokija, hogy azért halt el a babája, mert még nagyon korai volt a terhessége. Szóval, így gondolom és mivel mi már jó előrehaladott állapotban vagyunk, így átvészeljük, ha kell, a vírusfertőzéseket is. Igaz lányok?

Jaj, ne is mondjátok a fertőzéseket:( Ma is olyan bandával jöttem a vonaton, hogy két nő is nagyon erősen, hurutosan köhögött, majdnem elhányták magukat, ugattak, mint a kutyák. Mi meg szívtuk a fertőzött levegőt a tömött vagonban. Sem felállni, sem kimenni nem lehetett, olyan tömeg volt. Ugye, a metrón is ez van, meg a 6-os villamoson is. Az én torkom is fáj már, el-elmegy a hangom és néha viszket a torkom és picit köhögök is, de aszem ez még az allergia miatt van....(remélem).
Remélem, hogy túlélem az elkövetkező 1 hónapot még, amíg dolgozni kell járnom. Igazából azért is döntöttem úgy, hogy tovább nem járok be melózni, mert kezdődik a légúti fertőzések időszaka és én tömegben járok dolgozni és mindent el szoktam kapni, amit csak lehet sajnos. Csak akkor úszom meg pl. az influenzát, amikor be vagyok oltva ellene.
Remegek az idegtől, ha valaki rámtüsszent, vagy rámköhög.
Ér ilyenkor aggresszívan nekiesni a beteg embernek?:)))
Vendég

Nos, amíg az orvos az állami kórházban, az állam által biztosított ócska műszerekkel és ócska körülmények között vezeti a szülést, szerintem csak ne kérjen 50-100 ezreket....

Majd ha veszi arra a doktorbácsi a fáradtságot, hogy ebből a lóvéból valami pluszt is nyújtson akkor talán kifizetném.

Nem akarom senki meggyőződését lehurrogni, de azért én ismerem bőven a másik oldalt is.

- Pl a 100 ezres orvos esti mondata: Ez a kurva is pont most tudta elfolyatni a vízét, hogy a stb stb stb...
- Mond már azt hogy be kellett ugranom a műtőbe, amíg lefekszem egy kcisit, mert úgyse csinálok vele semmit amíg ilyen fáradt vagyok...

És tudnám még sorolni!!!! Ezek mind nagyon kedves, ügyes kezű orvosok.

Számomra felfoghatatan, hogy van köztünk olyan aki, azt hiszi hogy sok-sok ezer forintért az orvos bármivel is többet tesz, mint bármelyik másik.

Az orvos ha bejön szüléshez semmilyen felelősséggel nem tartozik a szülő nőért, ugyanis a felelősség az ügyeletvezetőé, ezért úgyis az ügyeletvezető fog dönteni mindenről. Ehhez még társul az is ha nem legalább egy adjunktust fogadsz, akkor azt még az idősebb kollegák is kinézik és a fiatalabbak is...

Én szerintem ez katasztrófa, de persze aki megengedheti magának az fizessen... én inkább egy jót nyaralok valami fasza kis bababarát helyen. :) :)

KépKépKép
bogyra

[quote="claracroft"]A írta:claracroftz a baj ezzel a 100000-es szüléssel, hogy nem mindenkinek a megéri/nem megéri jut róla eszébe, hanem az, hogy befér/nem fér be a keretbe. És ekkor már jön az a kérdés, ha teszem azt a jobb orvos, szakmai zseni kéri a legtöbbet, akkor a szegények nem kapják meg a legjobb ellátást, mert nem tudják megfizetni. Persze, ez sajnos máshol is úgy működik, kinek van jobb biztosítása... :( Gondolom sokan ezért nem választanak orvost.

Ezért nekem jobban tetszik, hogy a doki nem mond árat, így aki gyengébben van eleresztve anyagilag, az is meg tudja oldani.

Ettől függetlenül én a tízszeresét fogom adni a rendelőben elkért összegnek. Hozzáteszem, ha a dokinál a terhesgondozás 8 000 Ft fölött lenne. Timmermannál 6 000 Ft, tehát 60 000 Ft-ot adok a szüléskor.

Az a megoldás sem az igazi szerintem, hogy a terhesgondozásban benne van a szülés ára is, mert mi van, ha valamilyen oknál fogva nem ér oda a szüléshez, nélküle szülsz, mikor te már az év folyamán részletekben kifizetted neki. Persze ez a vélemény csak akkor áll fenn, ha emiatt a terhesgondozásért többet kér el, mert olyanról is hallottam már, hogy egy doki teljesen normális áron fogadta a rendelésen a kismamákat, és efelett az összeg felett nem fogadott el plusz pénzt. Azt nagyon korrektnek találom.

Persze ezzel senkit és semmit kritizálni nem akarok, csak leírtam, hogy én mit érzek korrekt eljárásnak... Mi, kismamák, úgyis ki vagyunk szolgáltatva egy rosszul működő rendszernek :(

Hát, sajnos ebben az országban mindennek megkérik az árát, teljesen mindegy, hogy miről van szó...az ember pedig választhat, hogy mi fér bele a keretbe, és mi nem. Mi az amire feltétlenül szorít, és mi az, amire nem. A gyerek szülés amúgy is nagy üzlet.
Én is fájószívvel hagytam ott a boltban a multifunkciós babakocsit, és vettem meg használtan egy ismerőstől a Kétfunkciós kocsiját.
Kinéztem egy gyönyőrű kiságyat, amihez egybeépített pelenkázó volt polcokkal és befért volna a kicsi szobába...de miután kiderült, hogy 160.000,- Ft., örömmel elfogadtam a barátnőm kiságyát, amit felajánlott.

Sajnos az élet teli van ilyen döntésekkel.
Az amit megspróloltam az ajándék babaággyal és egy ikeás komóddal, ami 5.000,- volt, át tudom csoportosítani az orvosra, akiben megbízom. :wink:

Ágnes

Kép
klemencia

[quote="bogyra"]A írta:bogyraz orvos ha bejön szüléshez semmilyen felelősséggel nem tartozik a szülő nőért, ugyanis a felelősség az ügyeletvezetőé, ezért úgyis az ügyeletvezető fog dönteni mindenről.

Ha elpatkolok, nem kap pénzt. Talán ez motiválja egy kicsit.

A fogorvosnak, és a nőgyógyásznak fizetek, mert ezt fontosnak találom, de állami intézménybe nem járnék. A szüléssel sajnos nincs választsom, ahhoz kórház kell.
A többi henteshez meg nem járok, mert úgy sem tudja megmondani, hogy mi bajom, csak találgat.

Ágnes

Kép
klemencia

Klemencia!

Te tényleg azt gondolod, hogy egy orvos aki hetente kap a zsebébe mondjuk 1-2 millát, azt tényleg a te 100 ezred fogja motiválni arra, hogy életben maradj?????

És te valóban azt gondolod egy olyan orvos kezében vagy biztonságban, aki azért próbál téged életben tartani, hogy majd fizetni tudj neki????

Ezt tök abszurd!!!

Hát ilyen orvost arra sem méltatnék, hogy leköpjem!

KépKépKép
bogyra

Kórházi csomag:

Ha megengeditek (mint már tapasztalt....)kiegészíteném a listát:
-szerintem az éjszakai betét nem elég, Tena kell
-én vittem laktoherb teát, és rögtön el kezdtem inni a szülés után, hogy legyen tejem
-kórháza válogatja, hogy: adnak -e pelust, ruhát, plédet a gyereknek, szereket a pelenkázáshoz stb.ezt mindenképp beszéljétek meg előre a szülésznővel!!

Bogyra: Annnnnyira durvák ezek a mondatok, amiket leírtál, és a doki szájából hangzott el...De teljesen el tudom képzelni, sajnos :evil:

Tarifa: Én január 1-re voltam kiírva.A doktornőmmel előre megbeszéltem, hogy a tarifa fix, bármikor szülök.Szenteste lett belőle, és az ár tényleg ugyanaz volt.De bejglit kaptak még, mert a férjem hozott be a kórházba(vendéglátós...volt...)A szülésznőm (akinek szintén fizettem) viszont nem volt velem végig, mert reggel bejött egy másik szülő nőhöz is, és mondván, hogy nálam csak hajnalban lesz gyerek, hazament karácsonyozni, mert este meg amúgy is ügyeletes volt.Végül 7 óra helyett 5-re jött be, mert én már ott tartottam.Ez elég nagy csalódás volt nekem... :cry: Az ügyeletes orvos tette fel nekem a ballont délután, és akkor, meg este is elmondta:-Ja, kérem, a baba nem jön ingyen....Akkor úgy tűnt, a fájdalomra mondja, de ma már tudom, pénzt várt.Ha már itt tartunk: én szívem szerint a néninek adtam volna pénzt, aki a szülés után "rendbetett".Még ő dolgozott a legtöbbet...De ennyire adakozó mégsem akartam lenni :wink:

Kép

Kép
linus

[quote="bogyra"]K írta:bogyralemencia!

Te tényleg azt gondolod, hogy egy orvos aki hetente kap a zsebébe mondjuk 1-2 millát, azt tényleg a te 100 ezred fogja motiválni arra, hogy életben maradj?????

És te valóban azt gondolod egy olyan orvos kezében vagy biztonságban, aki azért próbál téged életben tartani, hogy majd fizetni tudj neki????

Ezt tök abszurd!!!

Hát ilyen orvost arra sem méltatnék, hogy leköpjem!

Szerinted melyik orvos nem ilyen? Vagy melyik nővér/ápoló/szülésznő???
"Szerinted hány mondja azt a felé nyújtott borítékra, hogy áh, nem köszönöm! Én megelégszem a fizetésemmel?"
Ha azt érezném, hogy minden egészségügyi dolgozó azért választotta azt a munkát, mert él hal azért, hogy embertársain segítsen, hidd el, én sem ragszkodnék egy választott orvoshoz. De amíg Magyarországon így működnek a dolgok, addig kerülöm azokat a helyzeteket, amivel egészségügy közelébe kell mennem.
De mint mondtam, a szülés sajnos nem ilyen.

Biztosan az ügyeletes is remekül levezetné a szülést...én ezt nem kétlem. De én egyszerűen képtelen vagyok megbízni az egészségügyben dolgozókban, sajnos rengeteg-rengeteg negatív tapasztalatom van velük kapcsolatban.
Így én olyan emberre bízom a szülést, akiben megbízom.

De nem magyarázom tovább, hogy én miért fizetek, és miért nem.
Bizonyára még rengeteg olyan kiadása van minden családnak, amire a másik nem költene. Ettől különbözőek az emberek.

Ágnes

Kép
klemencia

[quote="linus"] írta:linusn vittem laktoherb teát, és rögtön el kezdtem inni a szülés után, hogy legyen tejem

Tapasztalt Kismamák?

Mennyire használnak a homeopátiás szerek a tej megindításához?

Kicsit félek, hogy, hogy fog megindulni a tejem, szívesen "besegítenék" a természetnek, de sokaktól hallottam már, hogy náluk semmi sem használt, legfeljebb az idő :)

Ágnes

Kép
klemencia

A tejbelövellés előtt semmilyen tejserkentő szer használata nem ajánlott, így a tea sem.

Viszont a forszírozott folyadék fogyasztással, őszibarack lé sokat tud segíteni.
Ha a 7. napon sem volt tejbelövellés, akkor lehet elkezdeni a tejserkentőket.

Nekem a tea szerintem csak azért jött be, mert a folyadék fogyasztást ezzel forszíroztam. Írtam a blogon, hogy úgy csináltuk a férjem lefőzött 3 liter teát, behozta ásványvizes palackban és vitte haza a két üres palackot. Így mindennap kénytelen voltam 3 litert meginni. :)

Amikor pedig fejlődési ugrásokhoz értünk, illetve mellgyulladásnál is sokat segített a homeopátia nekem. Erről is van a blogomon, kifejezetten szer ajánlásokkal.

Én annyira beleszerettem a homeopátiába, hogy el is végeztem egy tanfolyamot kifejezetten szülésznőknek, védőnőknek.

És amit szerintem nem hangsúlyoznak eléggé, az az hogy a szoptatás alatt nem csak a folyadék fontos, hanem a rendszeres táplálkozás is. Ha kimarad egy-egy étkezés, ami szerintem szülés után jellemző a mamákra, belém pl hetekig diktálni kellett a kaját és volt úgy hogy délután négykor még semmit sem ettem, ugyanúgy apadni kezdett a tejem.

KépKépKép
bogyra

Klára

Rékli:

Kép
turorudi6

[quote="bogyra"]A írta:bogyra tejbelövellés előtt semmilyen tejserkentő szer használata nem ajánlott, így a tea sem.

Viszont a forszírozott folyadék fogyasztással, őszibarack lé sokat tud segíteni.
Ha a 7. napon sem volt tejbelövellés, akkor lehet elkezdeni a tejserkentőket.

Nekem a tea szerintem csak azért jött be, mert a folyadék fogyasztást ezzel forszíroztam. Írtam a blogon, hogy úgy csináltuk a férjem lefőzött 3 liter teát, behozta ásványvizes palackban és vitte haza a két üres palackot. Így mindennap kénytelen voltam 3 litert meginni. :)

Amikor pedig fejlődési ugrásokhoz értünk, illetve mellgyulladásnál is sokat segített a homeopátia nekem. Erről is van a blogomon, kifejezetten szer ajánlásokkal.

Én annyira beleszerettem a homeopátiába, hogy el is végeztem egy tanfolyamot kifejezetten szülésznőknek, védőnőknek.

És amit szerintem nem hangsúlyoznak eléggé, az az hogy a szoptatás alatt nem csak a folyadék fontos, hanem a rendszeres táplálkozás is. Ha kimarad egy-egy étkezés, ami szerintem szülés után jellemző a mamákra, belém pl hetekig diktálni kellett a kaját és volt úgy hogy délután négykor még semmit sem ettem, ugyanúgy apadni kezdett a tejem.

Köszönöm.

Elolvasom a blogon a tanácsokat.

Félek nagyon a szoptatástól.

Ágnes

Kép
klemencia

Remélem nem én indítottam a vitát, nem volt szándékos... :oops:

Az egyik mondatomat csak félig írtam le:

Hozzáteszem, ha a dokinál a terhesgondozás 8 000 Ft fölött lenne...

a folytatás:

... akkor keresnék mást.

Én a nem fér be a keretbe részt nem úgy értettem, ahogy ti, Klemencia, és Bogyra. Úgy értettem, hogy vannak olyan párok (rengetegen) aki az 50000-et is súlyos nélkülözés mellett tudnák csak összespórolni, úgy hogy mellette minden babacuccot kölcsönkapnak, vagy használtan vesznek. Ők nem költik az árát sem nyaralásra, sem extra babakocsira. Elég sok nőt hagy el a párja terhesség alatt pl., gondolom ők sincsenek anyagilag a csúcson.

Ezek az emberek is szívesen fogadnának dokit, mert tény, hogy sok doki nélküli kismamát aláznak nemtörödömséggel, flegmasággal a kórházban, és mindenki reménykedik a jobb ellátásban, és itt mindent a pénz mozgat. Persze bizonyára vannak kivételek, de vajon a kivétel alá fog esni az én esetem is, ha fogadott doki nélkül szülök valahol?

No mindegy is, lényeg, hogy ajánlanak egy ilyen kevesebb pénzből tengődő szülőnek többen is egy über-hiper-szuper orvost, és ő megkérdezi, hogy mennyi a tarifa, a doki meg mondjuk azt mondja, amennyit szánnak rá, akkor lehet, hogy felfogadják, ha azt mondja, 120 000, akkor kevésbé hiszem. Azért vannak olcsóbban is jó orvosok, nem a tudásuk, hanem a pofátlanságuk a kisebb.

Klári

Kép
claracroft

Köszi Rudi :) Én ilyet még életemben nem láttam, olyan, mint egy kardigán, vagy a mostanság divatos mell alatt véget érő boleró, a megkötős fajta :)

Klári

Kép
claracroft

H1N1

Nem akarok politizálni, de állítólag egy kormányhoz, vagy baráti társaságához közeli offshore cég gyártja a vakcinákat, azért ez a nagy felhajtás körülötte.

Látjátok a gyerekek akik megkapják, pár nap múlva már mennek suliba. Egyiknek sincs semmi komoly szövődménye. Ráadásul mire beindul az influenza szezon már senki nem fog közülünk dolgozni, sőt rég megszülünk.

Twist

Szerintem csak azért ne üsd meg a köhécselőket, mert akkor hozzájuk kell érned és csak növeled a kockázatot. Bár hordhatnál esetleg magaddal egy baseball ütőt. :lol:

Trudi
turorudi6

h1N1 és a sima influenza között jelenleg csak két különbség bizonyított:
1. virulensebb, azaz könnyebben fertőz mint az eddigiek
2. gyakrabban fordulnak elő szövődmények.

De a szövődmény az nem feltétlen a halál, amitől mindenki be van pánikolva, ha nem pl tüdőgyulladás, kötőhártya gyulladás, arcüreg, stb szóval ezek is közé tartoznak.

Ez különben abban is látszik, hogy most elvileg nincs influenza szezon és mégis mindennap kétszer annyian hiányoznak a sulikból, tehát tényleg máshogy viselkedik ez.

Szedjetek C-vitamint meg oscillococcinumot megelőzési dózisban, nekem eddig bevált. Mármint én még sosem kaptam el az influenzát.

Én már olvastam olyat is, hogy a vakcinákban mikrocsipek vannak, és amerikában már létrehoztak koncentrációs táborokat azok részére akik megtagadják a védőoltást... HA HA pedig nem sci-fi vagy vicc újság volt. Nemzetőr nevű lapban olvastam, két oldalon keresztül taglalta az összeesküvés elméletet.... megütötte a szememet az újságárusnál, így megvettem.

KépKépKép
bogyra

Hellóka!

Én is laktoherb teát ittam, szintén 2 ásványvizes üveggel, így szintén 3 l/ nap!. Én reggel szültem, és már aznap délután ezt ittam. Hogy a tejbelövelés ettől volt e nem tudom, de most ugyanígy fogok tenni. Nekem szerintem használt.

Én most terhesen is homeo-s bogyókat szedek be pl fejfájásra (belladonna), és az ossilococcinumot is szedtem, csak az baromi drága ahhoz, hogy csak 6 db van benne...

A téli influenza miatt én lassan elkezdek valami munltivitamint, vagy lehet, hogy mégis az ossilo-t, mert én mindig elkapom az influenzát, a Betti meg most októberben kezdi az ovit, tuti mindenfélét haza fog hozni...

Ldetti, nem jelentkezett mostanában, remélem nem bántottam meg a kirohanásommal... :cry:
melike30
Győr

Melike!

De az oscilobol csak heti egy kell, tehát 900.- ért 6 heti adag van benne. És ha lebetegedsz is csak egy dobozzal kell beszedni :)

Most amit terheseknek ajánlanak az új influra, az ilyen vírus elleni bazi erős szer, nah abból 6 darab 7000 pénz....

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Húúú, milyen parázs "vita" alakult itt ki a "hálapénz" körül. Nekem szerencsére ebben nincs tapasztalatom, a nőgyógyim kedves barátunk és nem a pénzért hanem pusztán emberségből és barátságból kapok kitüntetett figyelmet. De hallottam már tőle én is a Bogyra által említett mondathoz hasonlót. Na nem ennyire durvát, de sajna a lényege annyi, hogy pénz ide vagy oda, ha épp nem dolgozik, az ország másik felén van és éjjel alszik az ágyában bizony nem veszi fel a telefont és nem indul neki szüleszteni. Ez van.....Reggel visszahívja a kismamát és megkérdi hogy ment a szülés......Mondjuk azt azért megértem, hogy nem szobrozhat minden pillanatban a kórház kapujában, hogy hátha szül majd valaki a betegei közül. Az élet neki is megy és vagy tud jönni vagy nem....Azt viszont én sem értem meg, hogy ha ott van valaki, be tud menni és mégsem teszi meg a tőle telhető legjobbat a kismamáért és a babáért.
Tejcsi: én ittam Laktoherbet amikor csappanni kezdett a tejem. De egy pár napig éreztem hatását aztán már nem. Mástól pedig azt hallottam, hogy a tea bizonyos gyógynövény összetevői puffasztották a babáját...A homeós bogyókat én személy szerint nem próbáltam de csak jókat meséltek a barátnőim akik használták. A legfontosabb tényleg a sok folyadék és a rendszeres étkezés, kerülve minden olyat amivel nem teszel jót a baba pocijának...Én pl. alig tudtam valamit enni, Soma nagyon érzékeny volt mindenre. Ja és persze csak azokat a dolgokat kívántam amiket nem ehettem. Ölni tudtam volt egy kis chilis babért vagy rakott kelért.... :D

Kép

Kép
somaanya

Sziasztok!

Húúú, milyen parázs "vita" alakult itt ki a "hálapénz" körül. Nekem szerencsére ebben nincs tapasztalatom, a nőgyógyim kedves barátunk és nem a pénzért hanem pusztán emberségből és barátságból kapok kitüntetett figyelmet. De hallottam már tőle én is a Bogyra által említett mondathoz hasonlót. Na nem ennyire durvát, de sajna a lényege annyi, hogy pénz ide vagy oda, ha épp nem dolgozik, az ország másik felén van és éjjel alszik az ágyában bizony nem veszi fel a telefont és nem indul neki szüleszteni. Ez van.....Reggel visszahívja a kismamát és megkérdi hogy ment a szülés......Mondjuk azt azért megértem, hogy nem szobrozhat minden pillanatban a kórház kapujában, hogy hátha szül majd valaki a betegei közül. Az élet neki is megy és vagy tud jönni vagy nem....Azt viszont én sem értem meg, hogy ha ott van valaki, be tud menni és mégsem teszi meg a tőle telhető legjobbat a kismamáért és a babáért.
Tejcsi: én ittam Laktoherbet amikor csappanni kezdett a tejem. De egy pár napig éreztem hatását aztán már nem. Mástól pedig azt hallottam, hogy a tea bizonyos gyógynövény összetevői puffasztották a babáját...A homeós bogyókat én személy szerint nem próbáltam de csak jókat meséltek a barátnőim akik használták. A legfontosabb tényleg a sok folyadék és a rendszeres étkezés, kerülve minden olyat amivel nem teszel jót a baba pocijának...Én pl. alig tudtam valamit enni, Soma nagyon érzékeny volt mindenre. Ja és persze csak azokat a dolgokat kívántam amiket nem ehettem. Ölni tudtam volt egy kis chilis babért vagy rakott kelért.... :D

Kép

Kép
somaanya

[quote="twist"]A írta:twistlma, Klára, tényleg: a babát a kórházból ülő helyzetben kell elhozni? Mármint a hordozóban úgy néz ki, mintha ülnének. Jól látom, jól gondolom?

Twist: igen, hordozóban :) ebben "ül" a baba
(nem fekszik benne vízszintesen)

Lányok, olyan rosszakat írok a szülésekről, dokikról, hogy biztos elmenne a kedvem, ha az elsőt szülném...

Nekem jó élmény volt a szülés, kórház, szülésznő, orvos. Adtunk pénzt utólag (6 hetes kontrollon), de erről a 9 hónap alatt szó sem esett. Mi tényleg hálásak voltunk.

Kép
Kép
alma26

Alma!

Még ezt szerettem volna írni, de már nem akartam folytatni, mert biztos én vagyok ebben az ügyben a kakukk tojás.

Hogy baromi nagy különbség van hálapénz és előre megadott tarifa között! Tehát itt nem arról van szó, hogy ki fogad el pénzt és ki nem, hanem arról hogy ki olyan pofátlan, hogy kér érte pénzt...

KépKépKép
bogyra

Látom, nagy az egyet nem értés hálapénz és tarifa fronton. Nálam ez a történet úgy néz ki, hogy az orvosom nyugdíjba ment, így már nem vezet szülést, de egyébként még praktizál, így a 9. hónap végéig hozzá járok. Új orvost a szüléshez nem fogadok, viszont fogadok szülésznőt. Már beszéltem vele telefonon, jövő héten találkozunk, megismerkedünk, megmutatja a szülőszobát, stb. Egy probléma viszont máris felmerült: a választott szülésznőm egy tanfolyamra jár, és januárban lesz két nap vizsgája, így ha abban a két napban érkezne Bencus, akkor sajnos ugrott a szülésznő is. Én nagyon rendes dolognak találtam, hogy az első telefonbeszélgetésünkkör ezt máris megemlítette, azt mondta, találkozzunk, és aztán döntsek, vállalom-e a kockázatot. Én arra jutottam, hogy minden orvosnál / szülésznőnél megtörténhet, hogy valamiért aznap pont nem tud bejönni, nem érzem, hogy nagyobb kockázatot vállalok azzal, hogy itt lesz két ilyen konkrét nap. Remélem, minden rendben lesz, és ennek a két napnak nem is lesz jelentősége.

Amit a vírusról mondtatok, eléggé elszomorít. Hajnali 3-kor ugyanis iszonyatos görcsökre ébredtem. Sikerült elkapnom a jelenleg az influenzák mellett gyakori hányás-hasmenés-láz vírust. Életemben nem éreztem magam annyira rosszul, mint éjjel és reggel, mostanra szerencsére jobban vagyok. Remélem, gyors lesz a betegség lefutása, a férjemtől kaptam el, neki vasárnap este kezdődött, és kedd estére szinte teljesen meggyógyult. Én is hasonlókban reménykedem, úgy tűnik, talán hányni már nem fogok, a hasmenés is javulóban, és egyelőre "csak" hőemelkedésem van, igaz, a férjemnél is később jött a lázas szakasz. Remélem, Bencének nem lesz semmi baja, eddig annyira nem aggódtam, de amit ma írtatok a vírusokról, az elég ijesztő. :(

Még egy kérdésem lenne, egy picit kezd ez is nyugtalanítani. Kb. 3 hete érzem Bence mozgolódását, minden nap érzem, de a 3 hét alatt az érzés semmit sem erősödött, nincsenek rúgások, komolyabb mozgások. Más is van így ezzel? Normális, hogy ennyi ideig nem erősödik a mozgás?

Ági

Kép
ági33

Sziasztok!

Dil, nálunk 8000 a doki vizitdíja, árat még nem mondott, én nem is kérdezem. Állítólag nincs szabott tarifája, mi 40 körül gondoltunk adni. Ha mégis hamarabb jönne,é s az ünnepek alatt szülnék, akkor valószínű nem hívatnám be.
Így is mire megszülök, minimum 80 ezret kap már. Remélem nem közli azért szülés előtt, hogy a tízszerese, mert akkor ügyeletesnél fogok szülni.

Viszont nekem is lenne egy kérdésem: a szülésznőknek általában kb. mekkora a tarifájuk? Nekem még sosem volt fogadott, most szeretnék.

Fejés: nekem is amúgy az a véleményem, hogyha nem muszáj, inkább ne. Nagyon megnyújtja a mellbimbót, sokkal jobban igénybe veszi, mint a baba.
Beninél már csak akkor vetettem be a fejőt, amikor annyira sok tejem volt, hogy nem tudta kienni, és fennállta mellgyulladás veszélye.

Trudi, örülök a jó hírnek! Otthon mégiscsak sokkal jobb!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.09.16 14:29-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

A kising tényleg nem body, hanem igazi kis ingecske. Emi használt, meg réklit is, nem tudtam róla anyukámat lebeszélni, és vett egy párat.

Rékliről ezt a képet találtama neten.
Oldalt megkötős, hasonló, mint egy kis kardigán.
Kép

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi: Szülésznőnek én 30e-et hallottam másoktól. Mi egy picit többet adtunk, mert tényleg sokat segített. 1 ágyas szobát is szerzett nekem (a szoba többe került volna 3 éjszakára). Őt hívtam hajnali 3-kor, hogy folyik az magzatvíz és biztos az-e :) Jött is be egyből a kórházba
Nálunk szempont volt, hogy angoloul is tudjon, így a férjemmel is tudott kommunikálni, már a felkészítők során is (jó szülésfelkészítő könyvet is kaptunk tőle angolul)

Kép
Kép
alma26

Azért valami tényleg elgondolkoztat ebben a hálapénz dologban: eddig kétszer szültem, mindkétszer fogadott orvosnál. Mindkétszer csak a legeslegvégére jött be a doki, konkrétan vágni és varrni, a másodiknál meg csak varrni, ott legalább nem vágtak. Hát, nem biztos , hogy megérte azt a 40-50 ezer Ft-ot a dolog...:oops:
Pedig a második orvosomnak be sem kellett jönni a kórházban, aznap ő ügyelt, a munkaidejében szültem.

KépKépKépKépKép
uxi

Na most látom , más is tett be képet a rékliről :oops: . Így jár, aki előbb ír, aztán olvas.

KépKépKépKépKép
uxi

[quote="klemencia"]
írta:
klemencia
Köszönöm.

Elolvasom a blogon a tanácsokat.

Félek nagyon a szoptatástól.

Ági, ne félj tőle!
Általában (hacsak nem tömik táppal a babákat a kórházban) azért tudják, mi a dolguk. S ha igény szerint rakod mellre, legtöbbször a tej is elég. Ha meg mégsem, akkor nincs semmi baj, legfeljebb kap pótlást, vagy tápszert is. Éhen nem fog halni, az a lényeg, hogy nőjön.

Az sem a világ vége,ha pótlás, vagy tápi kell. Én az első gyerekemnél sajnos beleestem abba a hibába, hogy hatalmas tragédiaként fogtam fel, hogy tápszert is kell adni, teljesen kikészültem idegileg, ami ugye tovább rontotta a helyzetet.

A másodiknál már nem izgattam magam, annyit változtattam, hogy magasról tettem mindenre, mások tanácsaira, okoskodására, mérlegre, órára, saját elveimre. Igény szerint szoptattam, ami napi akár 14-15 szopit is jelentett, emellett megfogadtam, hogy nem vagyok hajlandó még egyszer napi 3 órát fejni, s ha tápi kell, akkor tápi kell, nem probléma. 8 hónapig nem evett mást anyatejen kívül, egy hónaposan 5200 gramm volt. :wink:

Az igény szerinti szopit is csupán kényelemszeretetből tettem, nem volt kedvem időre etetni, méréssel kínlódni, meg éjjel is mérni, inkább aludtam ,míg ő szopott. Na meg sokszor kényszerültem pl. játszótéren szoptatni, ott emg úgysem lehet mérni.

KépKépKépKépKép
uxi

Hogy egy kicsit offoljak: tegnap linzert készítettem, marha egyszerű a receptje:

500 g teljes őrlésű liszt (én 400 g+100 g kókuszreszelékkel csináltam)
150 g méz
250 margarin

Összegyúrni, kiszaggatni, megsütni, aztán kettessével lekvárral összeragasztani. A felső "elemekre" sütés előtt aprított diót és egy kis barna nádcukrot szórtam, finom lett.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi: Nekem többször bejött a doki. Elmondta, hogy mi történik. Tudtam, ha komplikáció lépne fel akkor 100%-ig bízhatnék benne. Hálás voltam, mert 2 hét túlhordással sem akarta megindítani a szülést. Azt mondta, hogy ez a jó a babának. Természetesen nagyon figyelték, hogy minden rendben legyen vele addig is.
Nem repedtem a nagy buksijú babámmal, szép pici vágásom van.
(nagyon vaskos volt a méhszájam az utolsó nagy pillanat előttig, de nem pánikoltatott)

Kép
Kép
alma26

haliho!

Latom elenk a topik :wink:

Nalunk a penz egyszeru ugy lesz...itt nincs fogadott doki, azt kapjuk aki a korhazban van. Csak azoknak van "magan" dokija, akik privat ellatast kertek es a biztositasukon felul meg sulyos penzeket fizetnek erte, viszont az sem garantalja, hogy nala fogsz szulni. Meg senkitol sem hallottam, hogy barmilyen osszegu "hala penzt" fizetett volna akarmilyen orvosi ellatasert. Valoszinuleg, ezt hivatott felvaltani a vizitdij. Na itt azt kemenyen le kell szurkolni mindenert, mindenkor (kiveve terhesgondozas), ez 50-80 EUR kozott osszeg. Ciki, ha visszarendelnek...
:oops: :?

Otthon valoszinuleg fizetnek, mert majd mindenki fizet es elvaras is. :oops: A baratnom aprilisban szult Pesten, 80.000-et fizetett. Azt mondta ez atlag. Se nem olcso, de nem is a legdragabb. A dokija allitolag nagyon rendes volt es mivel csaszarral szult (tudtak elore), igy az idozitessel sem volt gond. (Ha jol tudom a MAV-ban volt.)
Vendég

Sziasztok,
Csak beugrottam, hogy egy jó élményt elmeséljek:
Voltam a háziorvosnál és nem volt időpontom, úgy taktikáztam, hogy arrafelé sétálok, ha nincsenek sokan kivárom, ha többen vannak, telefonálok időpontért és úgy megyek be..Hárman voltak, úgy döntöttem türelmes leszek, és képzeljétek, előre engedtek :). Cserébe végig kellett hallgatnom a néni összes gyerekének az összes iskoláját és nyelvvizsgáját, de nem bántam :D.

Kép
cat__

Cat, de szerencséd volt, szuper! És bármelyik orvosnál van időpont? Mert Gazdagréten nem tudok ilyesmiről.....
Nem is tudom, hgoy fogom megjátszani, hogy kiírassam magam táppénzre. Mindenképpen odatelefonálok és megmondják, hogy kb. mikor vannak kevesen.
Vendég

Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hello Csajok!
Naygon gyorsan, bocs hogy semmire nem reagálok, de le vagyok maradva eléggé.
Köszi a hiányolást, csak megerősíteni tudom, hogy minden ok, megvagyok, és olvaslak is benneteket, csak "darabokban", és írni meg semmi időm. Remélem hamarosan újra tudok aktívkodni...
üdv:
szcsm

Kép
szerencsemák

Meguntam a vonalzóm...

Klári

Kép
claracroft

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: