A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Na indulok terhes tornára+szülésfelkészítőre, remélem végig bírom csinálni, már nagyon rég mozogtam :?

Kép
Kép
bogaracska

Cukor vizsgálat: Lányok, ti a cukor vizsgálatnál mozoghattatok a két vérvétrl között?Én most dokit váltottam, és a régi azt mondta szigorúan maradjak ülve a váróban, a másik azt, hogy nyugodtan elmehetek.

Kép

Kép
linus

Haliho!

Brigi: parom azt mondta, azert hizok most meg tobbet a fogyokura utan, mert a sport kordaban tartotta az ingadozast, amit abba kellett hagynom es a szervezetem meg nem "szokta meg" az uj sulyomat. Ez kb 1-1.5 ev lett volna. Persze ez alkati kerdes is, ugyhogy nem hiszem, hogy Te is jobban hiznal esetleg. Ha eddig nem, most sem kell aggodnod :wink: ...nekem viszont pocsek a genetikam, ilyen szempontbol :oops: :roll:

Detti: bizom benne minden ok lesz, es ha tudsz valoban menj el elobb a dokinenihez...eleg sok idegeskedestol kimelned meg magatokat es hetvegen akar mar vasarolgathatnatok is :wink:

Linus: egyszer valahol (lehet epp itt!) ugy olvastam, hogy nem nagyon javasoljak az elmaszkalast, mert rosszullet foghat el es senkinek sem lenne jo, ha elvagodnal az utcan. Nem hiszem, hogy szigoruan egy helyben kellene ulni, de azert bevasarolni sem kellene elmenni :wink:
Vendég

Sziasztok!

Detti! Nagyon sajnálom ami veletek történik! Kitartás, nagyon szorítunk, hogy minden rendben legyen!

Bogaracska! Nem is értem ezt a mizériát a terheléses vizsgálattal!!! Nem tudják előre érthetően elmondani mit hogyan tegyél???????? Akkor nem kellene 3x menni...Hihetetlen!

Pillesz: http://www.informed.hu/?tPath=/eletmod/ ... ge333333=2
Mielőbbi gyógyulást!

Brigi: Szerintem az én képeim mind a bazinagy kategóriába tartoznak de nem tudom őket most javítani mert a gépem amin a képeim vannak bekrepált. Addig nyugodtan töröld őket aztán majd felteszem újra.

Mi túl vagyunk az első napi bölcsin. 3 napig, így ma is csak egy órácskát töltöttünk ott. Persze nagy hiszti volt, hogy haza kell jönni, de erre is számítottam. Nyilván vannak gyerekek akik nehezebben veszik a kanyart, de Somi annyira vágyik már a közösségbe, hogy szerintem ha ma otthagytam volna egész délelőtt se vette volna észre. :D

J.

Kép

Kép
somaanya

Detti:
Nagyon sajnálom a híreidet! Gondolok Rátok a további vizsgálatokon! Kitartás!!

Linus:
Nekünk azt mondták a cukorvizsgálaton, hogy ne menjünk mesze az esetleges rosszullétek miatt.

Bogaracska:
Örülök, hogy rendben vagytok! Ez a cukor dolog szörnyű, remélem, legközelebb már nem lesz semmilyen kifogásuk!

Nilszi:
Köszi a tippeket :) a lábgörcsre, most még olyan vizet vettem, amiben több a magnézium..és ma éjjel nem volt gond :).

Túrórudi:
Ha befekszel, biztos még többet tudsz pihizni!! Várjuk majd a híreidet! Rád is gondolok!!

Soma:
Jó, hogy ilyen könnyen beilleszkedik Soma! Mikor hagyhatod ott először?

Kép
cat__

Sziasztok!

Idetti: Sajnálom a nem túl jó híreket, és kitartás kívánok ezekhez a bizonytalan napokhoz! Szorítok neked, hogy minden rendben legyen!

linus: Én tegnap voltam cukorterheléses vérvizsgálaton. Nálunk lehetett mozogni a 2 vérvétel között, miután levették az első vért és megittuk a cukros löttyöt, mondták, hogy negyed 10-re menjünk vissza. Talán 1-2 kismamát kivéve mindenki elment a dolgára addig, mi is kerültünk egyet a párommal, nem üldögeltünk ott a váróban.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Detti: ha a Magzatdiagnosztikai Központot választod, és esetleg nehézséget okoz odatalálni, szívesen segítek, a közelében dolgozom, max. lelépek egy kicsit melóból. Az elérhetőségi táblában megtalálod az tel. számom.

Klári

Kép
claracroft

Detti: Annyian szorítunk neked, hogy nem történhet semmi gond. Próbálj hinni és pozitívan gondokozni.

A vércukor vizsgálattal kapcsolatban hihetetlen, hogy mennyire eltérnek az egyes orvosok / helyek... Látom egyre többen túl vagytok ezen, szerencsére most már jó páran megfelelő eredményekkel. :)

Nilszi, a vádligörcsös lábfejvisszafeszítő mozdulat nekem bejött. Minden reggel ébredés után ez az első dolgom, és azóta nekem is volt görcsöm. Ma reggel lett volna, de azonnal észrevettem, és ezzel a módszerrel sikerült megakadályozni. :) Szóval köszi a tippet! Persze közben eszem a Magne B6-ot.

Ági

Kép
ági33

Lányok, elkezdtem nézelődni, egyelőre csak neten mellszívó ügyében. Gőzöm sincs, hogy milyet vegyek, sem márkában, sem abban, hogy elektromos, vagy kézi. :roll:

Persze az Aventet dícsérik, de elég borsos az ára. Láttam MAM-ot, Medelát, Chiccot.

Avent Isis 14 990,- MAM 12 690,- Medela 5 890,- Chicco 4 390,- mind kézi. Elég nagy különbségek (ezek a Minimanó netes árai).

Anyukák, mik a tapasztalatok és melyikkel???

Klári

Kép
claracroft

Csajok, ma könnyen egygyerekes özvegy lehetett volna a férjemből.
Kb. egy tizedmásodpercen múlt, hogy nem szenvedtünk balesetet.
Van az utcánkban egy nagyon vezsélyes kereszteződés, mindig kétszer szétnézek, mielőtt áthajtok.
Most is szétnéztem, nem láttam senkit jönni, elindultam, s a szemem sarkából hirtelen észrevettem egy kocsit jobbról felénk szágultani. Tuti ment legalább 70-nel, de lehet többel. Valószínűleg a holttérben lehetett, vagy olyan gyorsan jött, hogy mikor odanéztem, még nem látszott, nem tudom, ráadásul metálszürke volt, ami a legkevésbé látható.
Úgy beletapostam a fékbe, hogy Beni a gyerekülésből kihajlott és lefejelte az első ülés háttámláját.
Pont oldalba kaptuk volna, bele sem gondolok, mi lett volna, de nagyon gyors volt az a kocsi, szóvval valószínűleg nem úsztuk volna meg karcolásokkal.
Még most is remegek, ha belegondolok, szegény Beni is mondogatta, hogy megijedt.

KépKépKépKépKép
uxi

Nekem AVENT kézi van, elégedett voltam vele, Eminél sokat használtam, Beninél nem kellett, ő megoldotta magának. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

[/b]Idetti: Én is kitartást kívánok a bizonytalan időkhöz, és
kívánom, hogy minden rendben legyen!

Bogi: Azt szeretném kérdezni Tőled, hogy mennyi
haskeményedés normális? Mostanában elég gyakran keményedik, nem tudom szaladjak-e megnézetni a méhszájat, vagy csak
figyeljek jobban a pihenésre? Azt nem könnyű három gyerek mellett...

Uxi: Én is elég jól ismerem az itteni helyzetet, ovi, iskola és
hasonló ügyekben. Nagylányaim alsó tagozatra a Zöld suliba jártak,
Barnabás a Piros oviba jár most. Négy éve vettünk itt házat, de
mostanában elgondolkodtam, hogy okosan tettük-e. Én már 96 óta
itt élek, de akkor még jó volt. A fóti iskolákról jókat hallottam.

Cat: Én is az ÁEK-ban fogok szülni. A Szabolcs utcában
tudom, hogy sok cukros kismamával foglalkoztak, és ők most oda
tartoznak. Szerintem ebben profik. Nem titok a dokid neve? Én
Oszoli dr-hoz járok, de ő a Rókusból ment oda.

Mindenki: Tudtok már doki árfolyamokat? Nekem ez mindig
akkora gond. Mert se túl sokat, se túl keveset nem szeretnék
adni. Mármint a szülésért. Régen (15 éve) volt egy olyan számítás,
hogy a rendszeres vizit tízszerese a díj, de akkor még 1500-2000 Ft volt egy terhesgondozás. Azért most a 90-100 ezer Ft-ot
sokallanám. Szerintetek?

Szép napot!
Ildi

dil68

Azt hiszem fordítva használtam a bold-ot. Bocsi.

Klári: Biztos, hogy szükséged lesz a mellszívóra? Lehet,
hogy minden klasszul megy majd és nem fog kelleni.
Lehet, hogy elég majd akkor megvenni. Nekem Medela elektromos
volt (15 éve), mert az első két-három hétben bénáztunk a szoptatással, de később már nem használtam. Az az igazság,
hogy megfogadtam, hogy ha nem muszáj, nem fogok fejni. Minden gyerekem kb. 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott, nem volt semmi gond.

Ildi
dil68

Uxi: Tök jó, hogy nem lett semmi baj! Velem is történt
már hasonló. És néha érzem azt is magamon, hogy dekoncentrált
vagyok, de olyankor vigyáznak rám, ránk.
Ildi
dil68

Klára

Szerintem is csak nézz ki egy típust, de csak akkor vedd meg, ha kell. Én is fejtem sok tejet, lefagyasztottam, azután kidobáltam őket. Két évig szopott a lányom simán.

Azért ajánlotta a védőnő, hogy fejjek, mert mindig annyi tej termelődik ugyan amennyit szopik a baba. Viszont állítólag ahogy nő a baba, hirtelen megnő az étvágya, és hogy addigra be legyen állva a cickó a nagyobb mennyiség termelésére, ezért már előtte kicsit többet kell lefejni.

De lehet, hogy neked sosem lesz több, annyival, hogy érdemes legyen lefejni. Ezért ne költs rá előre.

Egyébként nekem is kézi Avent volt. 10 éve. Gondolom ma vannak jobb minőségűek.

Egyébként a használata életem egyik legmegrázóbb élménye. Úgy látványban, mint nőiességemet ért sérelemben. És a fájdalomról még nem is beszéltem. Szerintem nők vallatására találták föl a németek a II. világháborúban.

Masszírozással is lehet sokat fejni. Az nem olyan brutális.

Trudi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára turorudi6 2009.09.15 15:11-kor.
turorudi6

Klári! Nekem Medela volt, elektromos. Sokaktól hallottam, hogy a kézitől bedurrant az ínhüvelyük a sok pumpálás miatt. Én fejtem sokáig, a lefagyasztott tej nagy részét főzikbe elhasználtuk, mert meginni nem itta meg a Soma.
Arról, hogy kell-e fejni vagy sem megoszlanak a vélemények. Nekem a kh-ban közölték, hogy fejni márpedig kell így nekem meg sem fordult a fejemben, hogy ne tegyem. Abban egyetértek, hogy nem a kellemes élmények közé tartozik, főleg az első hetekben. A szemem majd kiugrott az első mellszívó használatkor, aztán néhány nap után vettem csak észre, hogy a mellszívón van állítható szíváserősség és nekem max-on volt... :shock:
Szóval egyénfüggő az egész, szerintem sem fontos megvenni, várd meg, hogy legyen tejcsi és ha kevés és fejéssel szaporítható akkor ruházz csak be. Ha pedig szeretnél eltenni a fagyazstóba ínségesebb időkre készülj fel, hogy az anyatej-fagyasztó zacsi a leghúzósabb az egészben! :wink:

Judit

Kép

Kép
somaanya

Klára

Megnézegettem a mellszívókat a neten. Azt hiszem mégsem Avent volt, mert azok elég drágák.

A férjemet szalajtottam érte anno, még a kórházból. Szerintem a legolcsóbbat vette meg.

Majd mondom neki, hogy keresse meg a pincében és akkor leírom hogy milyen pontosan.

Olyat tényleg nem szabad venni, mert az halálos.

Trudi
turorudi6

Trudi, drága, sajnálom a vérzést és a kórházat, de nem lesz semmi baj, tarts ki!:) És mi lett a hasbaszuri eredménye? Megmondták már?

Dil, nálunk 9000 a vizítdíj, de a dokinak a szülésért 80 000 Ft-ot szoktak adni. És a szülésznőnek most hallottam, hogy valaki 40 e-t adott, de úgy 30 e-t tudtam én. Ja, nálam is keményedik a has és fáj. Nem is a keményedés, hanem inkább a fájás, szúrás jellemző. Azt mondják, hogy megint nyúlnak a méhszalagok, mert ismét egy nagy növekedés van folyamatban. A 6-7. hónap között nőtt a kolléganőm pocija is nagyot és hát nekem is.)

Detti, nagyon sajnálom! Mielőbbi jó eredményt és a bizonytalanság megszüntetését kívánom!
Vendég

Nekem volt az elsőnél huzógatós medella, hatásos volt, kíméletes. Könnyű volt fejni vele, de a hangja az katasztrófa volt. Cuffogott kattogott és mivel általában este fejtem a tévé előtt ezért a férjem idegbajt kapott! :) :) :)

Levivel Avent isis van/volt. Nekem ez is szuper jól bevált. De én is azt mondom ne vedd meg előre, mert lehet soha nem lesz rá szükséged. Mondjuk ezeket hamar el lehet passzolni a teszveszen különben, tehát nem egy nagy bukás, ha mégis nyugodtabb vagy attól hogy van.

Lányok próbáljatok DM kupont vadászni, bizonyos füzetekhez jár 25 vagy 50 %-os kupon egy termékre. Nah én így vettem meg az Aventet így máris csak 7500.- volt! :) És az nem mindegy! :)

Dil68! A keményedés nem túl jó, de nem feltétlen jelzi a méhszáj megnyílását, annak vannak más tünetei is. De ha úgy érzed túl sok, vagy fájdalmas, akkor szedjél magnéziumot és próbálj többet piheni, nem emelni én úgy oldom meg, hogy inkább legugolok Levihez és úgy ölelem meg. Nem tudom mekkorák a gyerekek nálad, de esetleg be is foghatnád őket kicsit jobban mint eddig! Nekem Gergő már cipel haza a zöldségestől, közértből, hajol helyettem stb.

KépKépKép
bogyra

Nemsokára indulok a dokihoz. Remélem már nem érvényes a behívóm. :D

Este majd jelentkezem.

Trudi
turorudi6

Sziasztok!

Detti, sajnálom, hogy még nem tudtak megnyugtatni. De remélem hétfőn már megteszik :wink:

Trudi, remélem nem kell befeküdnöd. Ha mégis igen, ugye dobsz valakinek egy sms-t, hogy tudjuk, mi újság? A telefonszámokat a blogban megtalálod, bökj rá valakire, aki gyakrabban írogat :lol:

Bogi, mi az a kényszertartás? Én még sosem hallottam ezt :oops:

Pillesz, én a kiságyat az Elefániban rendelem meg, a cumisüveget meg valószínű a Minimanóban fogom megvenni. Más meg szinte már nem is kell nekünk, mert maradt minden Marcitól

Bogaracska, mikor mész 4D-re? Van már terved, esetleg időpontod?

Linus, nekem csak 1 vérvétel lesz, éhgyomrit nem csináltat a dokim, csak a zsemle+tej kombót

Somaanya, ne szenvedj a képekkel. Ma minden 1 megánál nagyobb képet lekicsinyítettem. Ha valaki tölt fel, akkor arra figyeljen, hogy ne legyen giga. Ha méret kell, én a 640*480-t preferálom :wink: Örülök, hogy ilyen könnyen vette SOma az első akadályt a bölcsiben!

Mellszívó. Nekem pesztonka van, mert az orrszívó és mellszívó adapterrel is rendelkezik. De nekem baromi erős a mellszívója, meg nem is volt jó a mellemre, mindig kisebesedett tőle. Úgyhogy tesóm nekemadta a legolcsóbb, gyógyszertári kézi mellszívót, ami olyan, mint a kémcső. Mivel Marci nem szopott, én használtam azt 6 hétig

Jaj, Uxi, olvasni is rossz, amit írtál. Mázli, hogy jók a reflexeid!

Ildi, tavaly még életben volt a szokás, hogy a vizitdíj tízszerese. Hát nem kevés, tény :shock:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Somaanya: Emma is ma volt először bölcsiben. 8 körül vittük és fél 5-kor hoztuk el.
Tetszett neki nagyon. Szépen tízóraizott, ebédelt. Aludni nem akart, de aztán sikerült neki. Uzsit nem evett... bezzeg itthon éhes volt :) Már a kocsiban ropit kért.

Mellszívó: nekem az elektromos avent vált be

Kép
Kép
alma26

[quote="dil68"]S írta:dil68ziasztok!

[/b]Mindenki: Tudtok már doki árfolyamokat? Nekem ez mindig
akkora gond. Mert se túl sokat, se túl keveset nem szeretnék
adni. Mármint a szülésért. Régen (15 éve) volt egy olyan számítás,
hogy a rendszeres vizit tízszerese a díj, de akkor még 1500-2000 Ft volt egy terhesgondozás. Azért most a 90-100 ezer Ft-ot
sokallanám. Szerintetek?

Szép napot!
Ildi

Az én orvosom "szabott áron dolgozik", 100.000,- Ft. a szülés.

A volt kolléganőm, aki nem magán dokihoz jár, a most 2 éves kislánya után 60.000,- Ft.-ot adott a dokinak.

Ágnes

Kép
klemencia

Hát lehet engem kinéztek, de én soha a büdös életben nem adnék ennyi pénzt egy orvosnak (se)!!!!!!!

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Úrrrrrristen!!!! 100000,- egy szülés?

Győrben most szült 3 barátnőm, és én is 3 éve. Én 50.000,- Ft-ot adtam, itt állítólag ez az átlag. Nekem a dokimnál a magánrendelés 6000,-. Van egy-két nevesebb doki (náluk van uh a magánrendelésen is), ők 8-9000 Ft-ot kérnek a magánrendelésen, de a szülés náluk is "csak" 70.000,-...
Én most is 50.000,- Ft-ot akarok adni...

Mellszívó, nekem is az Avent Isis kézi van/volt, én nagyon szerettem. Minden szopi után lefejtem a maradékot, és egy kicsit a másikból is, így mindig termelődött annyi, ami a következő szopira elég volt. És bevallom hősiesen a 2. hónaptól ha néha elmentem Egyedül vásárolni, vagy kicsit kimozdultam, akkor meg tudta etetni a párom, vagy az anyukám is cumisüvegből, anyatejjel. Aztán volt, hogy kisebesedett a mellbimbóm, és inkább lefejtem, és cumisüvegből kapott két napig, de meggyógyult a cicim, és a Betti a hiedelmekkel ellentétben egyáltalán nem szokott rá a cumisüvegre, a mellemből ugyanúgy szopizott tovább.

Detti, remélem nem bántottalak meg azzal amit írtam, csak az orvosokra haragszok ilyenkor... Szurkolok nagyon!!!!

Trudi, neked mi volt ma dokinál?
melike30
Győr

Melike: én is ezt tapasztaltam a cumisüveggel. Emma sem szokott le a ciciről. Én is fejtem és a barátnőimmel is elmentem "bulizni" havonta Emma 4 hós korától. A férjem pedig etette a lefejt tejcsivel a manót.

Kép
Kép
alma26

Bogi: Köszi a választ. Vigyázok nagyon és próbálok pihenni.
Csak okt 1-jén kell dokihoz mennem. Egyébként teljesen igazad van,
én sem adnék ennyi pénzt. Aránytalan. Csak Magyarországon élek már sok éve és ez nem
múlik el hatás nélkül. Utálom ezt az egész hálapénzes rendszert.
Inkább mondanák meg, hogy mennyi és akkor annyi. Csak TB-t is
fizetni meg hálapénzt is, az egy kicsit sok.

Nem tudjátok mi van Szerencsemákkal? Régen nem olvastam.

Ildi
dil68

Alma, Emma is nagyon ügyes volt. Nem is pityergett? :shock:

Én tavaly 80.000-t fizettem a szülésért, nem tudom, most mennyi a tarifa. A barátnőm a napokban szül ugyanannál a dokinál, majd ő megtudja nekem :lol:

Szcsm tényleg régen volt, Akire, Arian, voltatok tornán? Tudtok valamit?

Bogi, mint a topic fő tisztaság-felelőse, vagy valaki, aki ért a folttisztításhoz :lol: Lenne egy kérdésem. A fekete cipőpasztát hogyan tudom kiszedni a világos drapp szőnyegemből? :? Vanish folttisztító kilőve.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás!

Én valami zsíroldóval próbálkoznék, mint pl mosószóda! :) :) De nem garantálom, ilyen problémával még nem küzdöttem. De ami nekem a szőnyegből a múltévezredi xart is kiszedte az a vanish szappanos dörzsölés volt. Zsolti gyerek kori szőnyegéről van szó, amiket bizonyos foltokkal örököltünk már mi is meg, és Gergő is nyúzza jópár éve. Idáig azt hittem kiszedhetetlen, de neki estem mosószódával és szappannal és minden folt eltűnt!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

Erről jut eszembe valaki kérdezett valamit a szódabikarbónáról ... :roll: :roll: :roll:

Én azt fehéríteni használom, fehér mosáshoz mosószóda helyett illetve előtte áztatni a pelusokból csodásan kiszedi a foltokat, meg előkékből is és a tornazokniból is! :) :)

Citromsavval és ecettel vízkőoldok. Wc-ben, fürdőben ecettel, Konyhában citromsavval, és ezt használom izzadtságfoltokra is!

KépKépKép
bogyra

Köszi a válaszokat :)

Hát, azt nem tudom, hogy kell-e majd használnom, de úgy tudtam, a kórházba majd vinni kell azt is. Bogaracska, a szülésfelkészítőn nem mondták, mit kell majd magunkkal vinni? Lehet, hogy veszek egy olcsóbbat, max. ha muszáj, lecserélem. :roll:

Én nagyon félek, hogy nem veszek meg valami nagyon fontosat, és emiatt kellemetlenség ér a kórházban...

Klári

Kép
claracroft

Klári!

A kórházban mi a nyavajának a mellszívó???? Meg mi az hogy kötelező??? A belövellés előtt úgysem szabad fejni, a gyerek meg szopik. Az a legritkább, hogy egy bébi az első naptól kezdve ne cicizzen, persze van olyan is néha, de tényleg nagyon ritka. Minél kisebbek annál jobban tudják a dolgukat! :) :)

Ma nagyon anarchista vagyok! :) :)

KépKépKép
bogyra

Hékás: Nem :) Ő elvan mindenhol (eddig elvolt)

Mi is annyit adtunk. Nem volt tarifa, de mi tényleg hálásak voltunk.

Kép
Kép
alma26

Maradok itthon! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A doki nem invitált be a kórházba én pedig nem kérdeztem semmit, csak söpörtem kifelé! Örömömben gyorsan csináltam túrós palacsintát a családnak. A nagylány is ugrált örömében!

Marad az itthoni pihi!

Azt mondják az ismerősök, hogy nagyon nyúzott vagyok. Ma kb 4X aludtam el. Szinte az újszülöttek tempójában léteztem: ettem és aludtam.

Aztán rájöttem, hogy napokig nem látok napfényt, hát persze, hogy rosszul nézek ki. Úgyhogy ma kifeküdtem az erkélyajtóba, a jó meleg napsütésben. (Persze ott is elaludtam.) Remélem ettől egy fokkal jobban fogok kinézni. Egyébként alapból is olyan fehér vagyok, mint egy hulla.

Trudi
turorudi6

Trudi: Szuper hírek!!! Ezek szerint minden rendben :)

Kép
Kép
alma26

Sajnos én nem tudtam tornára menni tegnap úgyhogy nem tudom volt e Szcsm. De tényleg rég írt, remélem minden rendben vele!
Szcsm jelentkezhetnél?!

Trudi de jó akkor biztos minden oké ha nem tartottak bent a kórházban! :D

Kép
arian78

Detti: Sok, sok sok sok pozitív gondolatot, és rendben lesz minden, meglátod!Drukkolok nektek!

Cukor-terhelés: Köszi lányok a válaszokat.Nekem a dokim azért mondta az egy helyben ülést, hogy ne az izom dolgozza fel a cukrot (míg mozgok), hanem a hasnyálmirigy...tehát, hogy ne legyen téves az eredmény...nem a rosszullét miatt...na mindegy, inkább elmegyek a rendelőből, mert két óra ott kiborító.

Mellszívó:Én nem vettem, mert rendesen volt tejem...egy darabig...Aztán a hathetes fejlődési ugrásnál hirtelen kevés lett.Sokat görcsöltem emiatt. Most biztosan fogok használni, legalább hat hétig.De szerintem is ráérsz venni, ha "baj van".
Hú, lányok!Azt soha nem felejtem el: amikor úg igazán beindult a tejtermelés akkora mellem lett, mintha szilikon lenne. :D Nagggyon dögös volt, soha nem felejtem el azt a pár napot :lol: (Ja, tudni kell hozzá, hogy nekem nagyon-nagyon picik a melleim...inkább cicik :cry: :cry: )

Kép

Kép
linus

Detti!
Nagyon sajnálom a rossz híreket. Nagyon sokat gondolok rátok és a babára.

Linus!
Nekem azt mondták, hogy épületen/folyosón belül el lehet mozdulni, de épületen kívülra ne menjek!!!!!!
Nekem csináltak pár hete vérvizsgálatot, a reggeli utáni cukrom 4.0 volt és mégis cukros löttyöt kell innom! Pedig a tej+zsemlének jobban örültem volna :cry:

Somaanya!
Tök jó, hogy Soma ilyen jól viselte a bölcsit. Reméljük később is így lesz (ha elmúlik az újdonság varázsa)

Túrórudi!
Jó hogy hazajöhettél! Pihenj csak amennyi jól esik, és ne foglalkozz senki véleményével, most csak Te vagy fontos és a baba!

Mi voltunk tegnap tornán Szerencsemákkal! Kicsit sokan voltunk, elég zsúfolt volt a terem. És inkább gátizom torna és légzés-gyakorlat volt. Azt hittem jobban megmozgatnak majd, így majd ezen a héten itthon rátornázok!

Szerencsemák amúgy jól van, biztosan el van foglalva azért nem jelentkezik!

Én holnap megyek védőnőhöz, kíváncsi vagyok mennyit híztam a két hónap alatt (addig 0 volt a súlygyarapodásom, remélem most sem mond valami horribilis számot).

Kép
akire79

Cat:
Ügyes vagy, hogy így tartod a diétát! Gratula! Én a hónap végén megyek a terhelésesre, kíváncsi leszek, remélem nem lettem cukros.

Franceska
Ne foglalkozz vele, hogy ennyit híztál, ha jól érzed magad a bőrödben! Majd leadod! A sok izomagyúval meg nem foglalkozz! Amúgy nővérem is mind a 3 gyerekkel 20 kiló felett hízott, és most azt se mondanád meg rajta hogy van egy gyereke!

Klemencia
Nagyon szépen alakulhattok, nemsokára megnézem a képeket is, csak most gyorsan válaszolgatok.

Hékás
Marcit amúgy úgy tudjátok altatni, hogy benn sem vagytok a szobába?
Lilit mi most szoktatjuk az önálló alvásra. 1,5 éves koráig 1 szobás lakásban laktunk, és közvetlen mellettünk volt az ágy.. Utána 1,5 hónapot Anyuméknél töltöttünk, szintén mellettünk volt az ágy… Aztán mikor ide beköltöztünk, jópár hónapig sajnos hozzánk szokott, egy ágyban aludtunk, mait igencsak megszeretett a kisasszony.
Kb. 1 hónapja vettünk neki új ágyat és így nem engedünk, max. hajnalban jöhet át ha úgy alakul. De sajnos csak úgy alszik el, ha mellé fekszünk, vagy ülünk mellette, és csak akkor tudunk kijönni a szobából ha elaludt. Ha hamarabb, akkor balhé van.. Nem tudom még, erről hogy tudnánk leszoktatni.

Fikuszka, Arian
Nekem is nagyon tetszik a Zsombor név!

Idetti
Sajnálom, hogy nem jöttél jó hírekkel, de nagyon rukkolok neked, hogy a Hajdú doktornő jó híreket mondjon!
Lehet, h lemaradtam róla, vagy nem tudom.. De megtennéd, hogy leírod, hogy erre mikor és kik kezdtek gyanakodni?
Az AFPt ki lehetne dobni a kukába… Semmit nem ér annak az eredménye! A többi teszted jó volt, így én azt gondolnám, hogy nem kell down kórra, stb.re gyanakodni. Remélem a szívecskéjével sincs baj.
(Mit jelent amúgy, hogy kényszertartásban van a baba?)

Klári
Nekem a pulzusom általában 90 kerül van, ha 100 fölé megy, akkor olyan mintha ki akarna ugrana a helyéről és akkor iszok, lefekszem.. De ha te nem vagy tőle rosszul, akkor sztem nem gond :)
Mellszívóval kapcsolatban hááát.. Attól függ mennyi tejed lesz! Nekem Avent Isis van, meg voltam vele elégedve, bár sajnos sok tejem nem volt.

TurórudiSajnálom, h még mindig vérezgetsz!  De tök jó, hogy nem kellett kórházban maradnod!!

PilleszRemélem elkerül a nyavalya! A torkodat fújd Tantumverdével!

Bogaracska
Kész amit veled művelnek a terheléssel kapcsolatban! Már miért ne lehetne cukros löttyöt írni? Nekem most a dokim elmagyarázta, hogy miért a cukros lötty jobb, mint a zsmelés módszer, szóval kész…

LinusÉn nem hallottam ilyenről, hogy ne mozoghatnál.. Miért ne tehetnéd? Nekemmondt aa doki, h menjek addig vásárolni vagy bármit, csak ne egyek és ne igyak. (Most olvasom mit írt Franceska.. Ja igen, hát max. a rosszulléttől kell tartani)

SomaanyaNagy szerencséd van Somával, h így veszi a bölcsit, gratula!

Uxi
Hű, sajnálom! Jó, hogy nem történt baj!!! Gondolom hogy megijedtetek!

Ildi
Nekem szerencsére benne van a szülés is, amit havonta fizetek! Ha nem lenne, én 50nél többet biztos nem adnék.. Azt is fogat húzva…

Alma

Nagyon ügyes volt Emma is!!!
[/b]

Kép
buborka.

Sziasztok!

Szupi volt a kismama torna, túléltem :lol:

Hékás- még nem jelentkeztem be, de a 27-28. héten tervezek menni a 4D Genesisbe, már nagyon kíváncsi vagyok.

Clara- de már megkaptuk a listát, mit hozzunk a kórházba címmel :D
Íme:

Mama csomag:
-személyi ig. lakcímkártya, várandós könyv, TAJ k.,
-köntös, papucs
-törölköző, tisztálkodási szerek, Wc papír
-citrom, szőlőcukor
-Apának:papucs, üdítő, keksz, rágcsi

Gyermekágyas csomag:
-hálóing, pizsama, köntös, fehérnemű, eldobható alsó
-evőeszköz, pohár
-tisztálkodó szerek, törölköző, Wc papír, éjszakai betét v Tena betét
-szénsavmentes üdítő
-mellszívó, bimbóvédő (meg lehet venni a csecsemősöktől is)

Baba csomag:
-pelenka a kórházi tartózkodás egész idejére, 5 db textil pelus
-popsi krém, törlő kendő
-babaruhát ott adnak, csak hazavitelre kell hozni
Hazameneteli csomag:
-kising, rékli, body
-rugdalózó (56-60)
-vastagabb kabát, pólya v bundazsák
-vastagabb pamut v kötött sapka

Kép
Kép
bogaracska

Szép reggelt!

Úgy néz ki, hogy náthás leszek/vagyok, bár bejöttem melózni.
Anyu 3. és egyben utolsó szülése: 9 éve, János kórház, fogadott, neves doki, mert 37 éves volt. Doki előre kijelentette, hogy nála 100.000,- a szülés, de mivel állítólag jó orvos, anyu elfogadta. A kiírtidőpont előtt 2 héttel vizsgálat, ahol a doki kijelentette, hogy este mehet vissza, mert szülni fog. Szóval olyan durván vizsgálta meg anyut, hogy beindított valamit. Nem részletezem a dolgot, de anyu azt mondta, ha a kistesóm születik először soha többé nem vállal gyereket, olyan borzalmas volt.Ja, és anyu nem egy nyápic nőszemély...A végén kiderült, hogy a doki pár nap múlva ment nyaralni és anyu pénze kellett még költőpénznek.
Undorító, ami itt folyik, felháborító!
Mivel semmi gond a terhességemmel, mind a ketten makk egészségesek vagyunk, így nem érzem szükségét a fogadott dokinak, inkább azt a pénz a gyerekre költöm.
Klári: nekem legutóbb, mikor védőnő mérte, 40fok hőség, én tiszta ideg, 108 volt. Kérdezte, hogy nem érzem-e úgy, mintha ki akarna ugrani a szivem. Mivel nem, így nem csinált belőle problémát.
Brigi: köszi. Én a kis apróságokra gondoltam. Pl. találtam egy jó online baba-mama boltot, ahol az avent cumisüveg 1.800,-. Eddig 2.000,- alatt nem láttam.
pillesz

Dil:
Nekem a diabetológusok a Szabó Gergelyt ajánlották, és el is mentem hozzá, szerintem maradok, nincs kedvem már több orvost bejárni. Eddig csak jót hallottam róla, cukrosokkal is foglalkozik, udvarias volt. Nagyon sok cukros van, a Papp Károly sétányon áltam fel a "futószalagra" én is közéjük. Borzasztó, hogy egy emberhez kell mennie mindenkinek és nem adnak időpontot. Vannak, akik gyerekkoruk óta cukrosok, ők is 2-4 órákat várnak minden hétfőn (van mikró, legtöbben visznek ebédet). Viszont ha már ide tartozom, itt lakom, nem szeretném eljárni a Péterfybe nem is beszélve arról, hogy hátha összedolgoznak az orvossal..A Gergely viszont elég drága, a magánrendelésén 10.000.- a vizitdíj :(:(. Majd a cukros lányok között fülelek még róla hétfőnként..

Túrórudi:
SZupi, hogy hazamehettél :), élvezd a napsütést, még ma is jót időt mondanak!!

Buborka:
Ne aggódj a cukorvizsgálat miatt! Biztos nem lesz gond!

Kép
cat__

Pillesz:
Ez szörnyű, amit Anyukád esetéről írtál :(.
Jobbulást, vigyáz magadra!!

Kép
cat__

Cat: köszi, szerintem holnap már nem jövök dolgozni, a munka úgyis megvár. Bár mióta terhes vagyok nem nagyon erőltetem meg magam munka téren. :)
Amit anyummal kapcsolatban írtam nem elrettentésnek szántam, csak érvnek, hogy nekem miért nincs fogadott dokim. Kolléganő kérdése: És kinél fogsz szülni? Én: nincs fogadott dokim, majd az ügyeletesnél. Kolléganő: Akkor te hogy gondoltad, hogy így fogsz szülni?
Agyrém!!!
Buborka: én teljesen be voltam tojva a cukor miatt, de nem volt semmi gond! Sőt, a lötty nem is volt olyan rémes. Legalább nem nagyon éheztem. És jött velem a párom, elszórakoztatott. És az eredmény is tuti. Szóval ne aggódj. Minden ok lesz.
pillesz

Sziasztok!

Akinek szüksége van valamire a következők közül, annak tudok hozni angliából október elején.

- Steril anyatejgyűjtő zacsi 40 db 3150.-
- Avent Isis kézi mellszívó 13500.-
- Medella Harmony mellszívó 11250.-
- Medella elektromos mellszívó 24750.-

Nem tudom a mellszívól itteni árait, de aki most szeretne venni, annak biztos jelent valamit. A zacsi tudom, hogy olcsó.

Amivel még szolgálhatok az a gyümölcsös izű rennie savlekötő

64 tabletta 1800.-

Illetve Sudocrem 125 gr 1200.-, 400 gr 2970.-

Ha valakinek kell valami, akkor szóljon! :)

KépKépKép
bogyra

Jó reggelt!

Hmmm.... akkor jól gondoltam, hogy a mellszívó rajta van a kórházi listán :?

Én nem érzem, hogy magas a pulzusom, csak mérés közben, amikor szorítva van, és lüktet az erem.

Bogyra: lehet, hogy majd élek vele, még decemberig nem terveztem beszerezni.

Mi az a rékli? Én nem tudom... :oops:

Azt is most tudtam meg, hogy kising = body. Teljesen el voltam képedve, hogy minek kell ing egy újszülöttnek, elképzeltem egy úttörőinget a babán :D

Mi kaptunk kölcsön egy pólyát, fehér habos-babos, de azt mondták, abban jó hazavinni a kicsit. Még nem tudom azt sem, hogyan kell beletenni a gyereket :roll:

Én tegnap a C&A-ban nézegettem a babaruhákat, olyan édesek. A szüléstől egyáltalán nem félek, de attól, hogy valamit majd rosszul csinálok Levivel, attól egyre jobban. Pl. nem megfelelő öltöztetés, etetés, altatás, fürdetés.

Klári

Kép
claracroft

Mi 4D-re a 26. héten megyünk, legalábbis akkor tervezzük. Még mindig nem döntöttem el, hogy hova. Vagy Hajdú K., vagy Timmermann a Magzatdiagnosztikai Központban.

Klári

Kép
claracroft

Ja, és köszi Bogaracska a listát, el is mentettem magamnak. ÚÚÚÚgy szeretnék én is menni a szülésfelkészítőre :oops:

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Dil: én nem tudok konkrét árfolyamokat, maszek dokihoz járok, ott minden alkalommal fizetek, nekem a dokim sem mondott konkrétat, még a terhes gondozás megkezdésekor azt mondta, hogy a szülésért annyit adok, amennyit gondolok. Hát tök jó, mit tudom én, hogy mennyi legyen. Azt sem tudom, hogy mennyit szokás adni.

Melike: pont kérdezni akartalak, hogy Győrben mennyit szokás adni a szüléskor. :) Az én dokim is 6.000 forintot kér a vizsgálatokkor, a szülésre meg azt mondta, hogy amennyit gondolok. Az 50.000 forint még elfogadható, kb. annyit gondoltam hogy adok neki.

A 100.000 forint szerintem is nagyon sok, annyit biztos nem adnék egy dokinak sem!!!

Trudi: Szuper, nagyon örülök, hogy nem kellett bemenned a kórházba!! :)

Klári: én sem tudom, hogy mi az a rékli. :oops:

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Clara: a pólyát nem tudod beletenni az autós hordozóba (mármint, ha kocsival mentek haza a kórházból)

Kép
Kép
alma26

Ahol nincs szabott ár ott, a magán 10x-esét szokták adni. Persze ez nem kötelező. Szerintem mindenki annyit ad amennyit tud, gondol.

Kép
Kép
alma26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: