A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vagyok. Maggie meg te is biztos dolgozol :-)
irina

Iszok egy meleg kakaót, az mindig segít este :D

G. valami telepítőcd-t keres iszonyú hangosan a szekrények alján, tiszta ideg :roll:
Mindig felhúzza magát valamin.

Kép
vindolanda

Sziasztok,
köszi a ránk gondolást! Domin reggelre lett egy pár pötty, de még volt egy kis láza. Elmentünk a fülészetre délelőttt, mert azért aggódtam. Szerencsére nincs baj a fülével, a torka is javul. Szóval csak a 3 napos láz. Délutánrá már egyáltalán nem volt lázas, annál inkább pöttyös. Hiába sejtettem, hogy ez lesz,azért izgultam.
Maggie,
köszi, hogy leírtad a füles dolgokat! Nagyjából voltam csak képben.

Most egy kicsit megint Balatonozunk, Siófokon barátokkal.
Jó hosszú hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
katicico

Jó reggelt!

Katicico, örülök, h Domi túlvan a "háromnaposon", még jobban annak, hogy nincs semmi baj a fülecskéjével. Jó pihenést Nektek!!!

Vindo, hát én sem vagyok a türelem mintapéldánya. Szenvednek is tőle a családtagjaim. Akiknek a zöme szintén ilyen. :lol: S. szerencsére nem.

Ma megírtuk Ádinak a "nem szeretem az ovit" dalt (reggelente énekeljük), és az ovinemszeretők klubjának elnökévé is választottuk. Kizárólag Csillag Patrik szeret oviba járni, de ő ugye hülye.
irina

Éljen a háromnapos láz vége :D

Éppen most telefonáltak Bösz-ből, mehetek egy pecsétes papírtért, amit ma még az egyetemre is el kell vinnem. Kocsim egyelőre nincsen, és délig vannak csak. De közben itthon kellene maradni kifizetni a heti kajapénzt.
Most légy okos Domokos.

Kép
vindolanda

hát ez komoly :roll:
és természetesen az egyetemen soha semmi nem ér rá...
irina

Halihó!

Megjártam a fősulit ismét, egyelőre még többesélyes a dolog. Jaj, Vindo, a kocsimat éppen elvitte az öcsém, pedig segítenék nagyon.

Irina, jó kis dal lehet.

Kata, éljen, éljen. :lol:
dmaggie

De szerencsére megoldódott.
Kedden elég lesz a papírt intézni, más karokon is csúsznak. Akkor lesz majd kocsim.
Skype-olunk Rugóval.
De porszívózást tervezek, tele vagyunk pókokkal :x

Kép
vindolanda

Maggie, köszi :P

Na, Rugót meg vsz. hamarabb beadom egy héttel oviba, mert nagyon hiányzik neki :lol:

Kép
vindolanda

Vindo, éljen, h elrendeződött!

Maggie, mi volt a fősulin?
muszáj dalolni ilyet reggelente, mert Ádón kitör az oviutálat és nagyon jól bele tudja magát lovallni, így meg át lehet fordítani másba.

Na, szenvedek megint, mindig új szempont jut eszembe, ami miatt az adatokat, amin dolgozom, mind át kéne nézni és ellenőrizni, és erre most finoman szólva sincs idő, úgyhogy trükköket próbálok kieszelni, hogy mégis hitelesek legyenek az eredmények, mert sose keveredek ki ebből. Amióta Ádi megvan, nem kotlottam ennyit kutatáson, bár jóféle kotlás ez, mert sok minden kiderül, de ennyi idő dolgokra egyszerűen nem jut. Megyek is. :arrow:
irina

ui: Vindo, Ádinak is nagyon hiányzott, ez csak a szokásos reggeli elválási nehézség, el szokott múlni. Ezt hallgattam nyár elején is, aztán amikor bezárt az ovi, azon búsongott, hogy már nem tud járni.
irina

Sziasztok!

Csak egy képet hoztam, nem a legjobb, de a lényeg talán látszik :)

Bocsánat, most csak ennyi.

Kép

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hú, Panndi, nagyon király 8)

Irina, értem.
Lehet, majd R. is nyíg, ha mennie kell :wink:

Kiporszívóztam, beszedem a ruhákat is :arrow:

Kép
vindolanda

A fősulin az a probléma, hogy az ott indított szakirányok, amik szakvizsgával zárulnak nem biztos, hogy egyeztethetők az én szakirányommal. Merthogy az enyém eléggé speciális. De megpróbálnak kiokoskodni valamit. A jövő hét elején majd kiderül.
Állítólag volt már hasonló esetük, azt is megoldották, meg érdekük is, hogy legyenek hallgatók. :lol: Most várni kell és kész.

ovi: én is gondolkodom azon, hogy egy héttel hamarabb indítom Bercót, majd kiderítem, hogy a nagy barátja megy-e akkor. Azt mondta, ha ő megy, akkor ő is szívesen.
Irina, megértelek, én is alig-alig haladok, egyszerűen mindig van mit csinálni itthon, aztán meg azokban jól elfáradok.

Ma még írtam a leendő gyakorlati vezetőmnek is.

Panndi, nagyon szépséges a pocikád. :lol:
dmaggie

Vasalás közben vagyok. :lol:
dmaggie

Maggie, én hősöm :D
(a vasalás miatt)

Remélem, el tudják intézni a fősulin.

Én tegnap nagyon jól haladtam, de a vége előtt 15 perccel Rugóra rájött valami orrfolyás, és onnantól ott kellett vele lennem. Így aztán nem fejeztem be, amit akartam.

Kép
vindolanda

Panndi, mint mindig, most is nagyon formás a pocakod! :-)

Maggie, rendes a fősulid, ha segít ebben...
hát én most nem is csak a "folyton van vmi elintéznivaló" miatt nem haladok, hanem az anyag természete miatt. Meg parázok, de majd jobb lesz.

Vindo, ha vkit az ismerőseid közül érdekelne, a profil és a terület miatt gondolom (igaz, bp-i állások és határozottak):
http://kozszolg.tumblr.com/post/29611126496/ures-allasok-a-tempus-kozalapitvanynal
irina

Köszi, már tovább is lőttem pár ismerősnek.

Kép
vindolanda

Vindo, akkor ügyes voltál éjjel!

Képzeljétek, játszottam a neten egy oldalon egy skót témájú játékban, és én nyertem meg. Elvileg kapok egy igazi skót gyapjúból készült sálat meg vmi apróságot. Tökre örülök, mert nézegettem kint a szép anyagokat, de elég sokat kóstáltak (volt persze a gagyi változat is, de olyat itthon is lehet lőni). Remélem, egyszer S-sel vissza tudunk még menni oda (simán elköltöznék E-be családostul, mindenestül, ha lenne megfelelő munka).
irina

Mi megállapodtunk Gáborral, hogy nyugdíjas éveinket Triesztben töltjük :lol:

Hú, de ügyes volt valaki a játékban.

Lányok, mi bőröndözünk, eltűnök az éterben :arrow:

Kép
vindolanda

Trieszt, jó hely 8)
Nekem Anglia jöhet tartós letelepedésre bármilyen formában, de vannak még ötleteim (Ausztrália, Kanada).
Jó mulatást Nektek!
irina

Halo, latom szinte csak db es Irina jon.. :-)

De Panndi is, cukkkki pocak!:-))

Igyekszem irni, de majd oda....ha lesz egy kis idom...tobb, annnyi mosni valo gyult ossze...aaaaaaaa+ Moni szavaival elve enyhen matricak a gyerekeim....nem csodalom am..:-))

KépKép
kaqk
Debrecen

mi is megvagyunk :) :) Panndi hatalmas tényleg a pocakod :) :) :)

mi ma 4 órát ültünk kölykökkel visegrádi utcai Okmányirodában.de legalább közlekedhetek a kocsival :) :) aztám mh-re bementünk,Hősök tere,városligeti játszóterezés és végre itthon :) kicsit elfáradtunk :)

:arrow: esti rutin :) s remélhetőleg csend reggelig :)

KépKép
viranka

:arrow:

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Éppen most küldtem el a konzulensemnek a segélykérő levelemet a vázlattal. Háááát, remélem nem szúr le nagyon. :oops: :roll:

Mondjuk jó volt így végiggondolni, leírni azt, hogy mit is szeretnék csinálni.

Kaqk, elolvastam, ajaj, jó kis kalandok. De a lényeg, hogy jó lett a vége. :lol:

Viranka, miért nem lehetett használni a kocsit?
dmaggie

Irina, 8) 8)
dmaggie

Kerdes: vkinek elado bevasarlokocsira takaro, ami vedi a gyerkoct a kosztol bacitol....Dalma elvezne mar. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk,írj Mesinek :) :) Ők csináltak ilyet,hugi is vett Tőlük azt hiszem :) vagy sefteltem Mesivel,nem emlékszem :)

Maggie,azért mert,átminősítették környezetvédelmi szempontból,kaptam papírt,csak a szerelő azt nem mondta,h. hétig érvényes az a papír.Nyaralás alatt járt le,pont aznap sikerült rendőrökkel találkoznunk,és mondták másnap okm. irodába menjek,különben büntetni fognak 27-től(na persze,nem mentem Én,főleg nem Sopronban :) ) Ismerősöm aki itt helyben meg tudta volna csinálni csak 21-től lesz,s Nekem meg kellett a kocsi :) :) Így aztán maradt a Központi Okm.iroda,ahol péntek révén 3 ügyintéző volt.gyerekeim viszonylag jól tűrték,minden új számnál örömujjongásban törtek ki :) Főleg mikor már csak 2-3-an voltak előttünk :) :)

olyan jó végre itthon lenni :) :) ma is dolgoztam,de autóval mentem,nem akartam vonatra várni sokat :)

Irina,kíváncsi vok el tudod e intézni vhogy,ne kelljen már halasztanod :) :) jövő héten nincs kedvetek Városligetes játszóterezéshez? csak 2 napot dolgozom a héten és a gyerekeimnek beígértem elmegyünk még oda :) :) jöheztsz Ádi nélkül is és kicsit kikapcsolsz :) :)

:arrow: alkotni kellene :) :)

KépKép
viranka

Halihó!

Én ma tisztára zombi vagyok. Nem aludtam valami jól. Pedig nem is igazán későn feküdtem le, de hajnalban felébresztett az allergiám, zsebkendők után kutakodtam, meg bevettem a gyógyszeremet.

Délelőtt a szokásos tevékenységek voltak, főztem, bár a nagy részét, a sütést a Kedves csinálta az udvaron, tárcsán. Jól elhúzódott, Bercó már nem is aludt, bezzeg én. Kicsit jobb állapotba kellett kerülnöm, mert este-éjszaka dolgoznom kell.

Kaqk, nekem is Emese jutott az eszembe. :wink: :lol: Ők biztosan varrtak ilyet.

Viranka, nagyon rendes gyerekeid vannak. :lol:

Irina, ez tényleg bosszantó. Szurkolok, hogy megoldható legyen!

Jaj, fáj a fejem. Lehet, hogy iszok egy kávét. :roll:
dmaggie

Irina, szurkolok h ne kelljen halasztani.

Mi jol. De-t I elvitte a csajokat. Emma bicojat javitani, Emma kozolte a szerelokkel h jo lenne ha feljebb vennek az ulest mert majdnem leer a terde, aztan vegig figyelte kerdezte mi tortenik, gumikat csereltek, 1-2 dolgot szereltek, omeg folyton kerdezett, beszelt...imadtak :-)))
Aztan az utcai konditeremben "tornaztak" Dalma annyira elvezte a gumis talajt, higy hirtelen elindult.. 3 leoes utan hasalt.
Du-an felneztunk a foterre epp Bikini koncert volt :-)) dalma tancolt, nagyon elvezte, aztan itthon hussutes es az erkelyen vacsiztunk a foldon szivacson ulve... Szupi piknik hangulat volt. :-))) lestek is at utcarol, h mit csinalunk. :-))

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok :)

Maggie jobbulást neked.
sajnálom a fejfájást :(
Én ma hamburgert csináltam :)

Panndi csini a pocakod :)

Kaqk nekem is Mesi jutott eszembe, vagy nézz szét a teszveszen, vaterán, biztos találsz valahol.

Én ma reggel a szemészeti ügyeleten voltam, a bal szemem csúnyán begyulladt, alig bírtam/bírom nyitva tartani. Most csepegtetnem kell bele és ha nem változik akkor hétfőn vissza az ügyeletre :? szerencsére nem fertőző :)

Viranka mit alkotsz?
Nekem a táskám kéne kötögetnem de nem sok türelmem van hozzá mostanság :oops:
De hátha összeszedem magam és őszre tudom majd használni :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni,jobbulást :wink: hívtak szüreti felvonulásra,árulni :) :) de lehet aznapra nem kapok szabadnapot :cry: de azért már el kezdek készülni rá :)

Kaqk,Ti sem unatkoztok :)

Maggie,fejfájás elmúlt?

KépKép
viranka

Halihó!

Most egy kicsit később keltem, mint általában. :lol:

Kaqk, jó kis fílingje lehetett a dolognak. MI is jól belaktunk a füstös husikból. Egyszerűen másabb a zamata. Nem is tudtam ezt a Bikini koncertet. :roll:

Hú, Mónikám. Mi ez, valami allergia? Az is tud csúnya dolgokat művelni az emberrel. JObbulást, Drága. Na, a másik aranykezű, kreatív mama, akiket én úgy irigylek. :lol: Táskát kötsz? Ügyes, ügyes. Babócákkal mizu?

Viranka, igen elmúlt. Egy idő után nem tudtam figyelni rá, lekötött a munka. Eléggé sokáig nyomattam, de lehet, hogy erőltetni kellett volna még tovább is, ugyanis iszonyat lassan haladtam. Kb. 20 percnyi anyagot sikerült átírnom cirka 5 óra alatt. Mikorra lesz készen így a 12 óra? Jajajjjjjjjj!

De jó, hogy így benne vagy a köztudatban. Mennyél is, olyan gyönyörű dolgokat csinálsz, adj csak örömöt az embereknek.
dmaggie

Beró még alszik, szerintem a déli alvást ma is kilőhetjük. Ki kellene találni valamilyen programot, hogy lefáradjon majd.

Hm, a konzulensem nem válaszolt még, de nem is baj, nagyon félek attól, hogy leteremt majd. Biztosan nyaralnak valahol. :lol:
dmaggie

Viranka, miért, ide tartoztok? 4 órát kibírtak? Igazán hősiesek a gyerekeid :-) szorítok, h menjen a vásár.

Móni, jobbulást a szemednek!!! Remélem, hamar elmúlik a gyulladás? Megkapta a huzat, vagy mástól durrant be?

Maggie, NYUGIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII, ne idegesítsd magadat előre (feleslegesen).

Moziztunk ma, a Meridát nagyon tudom ajánlani. :-)
irina

Irina, köszi. :lol: Csak az a baj, hogy tényleg úgy érzem, hogy nagyon keveset tudok, meg bizonytalan vagyok magamban.
De így legalább, ha rossz irányba haladok, haladnék, nem kellene iszonyatosan sok munkát kidobni és elölről kezdeni mindent.

Ez a film engem is érdekel, jó, hogy azt írod, tetszett. Dávidnak nem ez volt a véleménye, mert ő is megnézte már természetesen a barátnőjével.

A fiúkat elküldtem itthonról délután egy kicsit, hogy dolgozhassak, megint alig-alig haladtam. Iszonyatos ez. Egy csomószor meg kell hallgatnom ugyanazt, mire le is tudom írni. Remélem, hogy majd kialakul és a továbbiakban gyorsul majd egy kicsit a tempóm, mert így jelenleg cirka 10-12 órámba telik egy tanítási óra átírása. :shock: Tizenkét órát kell átírnom. :shock:

Bercó most készülődik a lefekvéshez, aztán nekiállok a munkámnak.
dmaggie

Maggie, szerintem amit most érzel, teljesen normális állapot szakdolgozatírásnál. Én is izgatottan vártam, mit mondanak a tanarak a pszichós házi dolgozataimról, pedig hát elég sok cikket írtam már, de a nyelvészeti területeimhez értek, pszichóból meg ugye tanonc vagyok. Ez így természetes:-)
Az átírások tényleg iszonyatos időt tudnak elrabolni, és spontán szövegeket meg főleg (ne is mondd, ismerem a problémát). Tipp, ha van kis pénze rá az embernek és tud rá valakit kapni, aki jó minőségben dolgozik, érdemes kipróbálni. Pedig Te még fantasztikus gyorsan gépelni is tudsz...(én mondjuk spontán szövegekkel foglalkozom, és ott a lejegyzés egy dolog, de még min. párszor át is kell hallgatni az anyagot, mert elég sok mindent nem hall elsőre jól az ember, meg nem hall ugyanúgy).
Nekem tetszett a Merida, a kritikák megtévesztetőnek bizonyultak számomra, hogy "elég gyenge darab a Pixartól". Hát mi végignevettük a helyzetkomikum miatt meg a karakterek miatt is, és valami gyönyörűségesen volt megrajzolva. A sztori kitalálható, de annyira üde és bájos az egész, hogy engem kilóra megvett. A fiúknak is bejött. De hát ízlések és pofonok. :-)
Jó éjt!
irina

Maggie, szerintem amit most érzel, teljesen normális állapot szakdolgozatírásnál. Én is izgatottan vártam, mit mondanak a tanarak a pszichós házi dolgozataimról, pedig hát elég sok cikket írtam már, de a nyelvészeti területeimhez értek, pszichóból meg ugye tanonc vagyok. Ez így természetes:-)
Az átírások tényleg iszonyatos időt tudnak elrabolni, és spontán szövegeket meg főleg (ne is mondd, ismerem a problémát). Tipp, ha van kis pénze rá az embernek és tud rá valakit kapni, aki jó minőségben dolgozik, érdemes kipróbálni. Pedig Te még fantasztikus gyorsan gépelni is tudsz...(én mondjuk spontán szövegekkel foglalkozom, és ott a lejegyzés egy dolog, de még min. párszor át is kell hallgatni az anyagot, mert elég sok mindent nem hall elsőre jól az ember, meg nem hall ugyanúgy).
Nekem tetszett a Merida, a kritikák megtévesztetőnek bizonyultak számomra, hogy "elég gyenge darab a Pixartól". Hát mi végignevettük a helyzetkomikum miatt meg a karakterek miatt is, és valami gyönyörűségesen volt megrajzolva. A sztori kitalálható, de annyira üde és bájos az egész, hogy engem kilóra megvett. A fiúknak is bejött. De hát ízlések és pofonok. :-)
Jó éjt!
irina

Irina, nagyon köszönöm.
Most lettem készen az első órával. Szerintem beesek az ágyba.
Jó éjt!

Piroska, szeretnék reggel olvasgatni! :wink: :lol:
dmaggie

Megnéztem a leveleimet, válaszolt a témavezetőm. :lol: Minden rendben, ő is azt javasolta, hogy most a vizsgálattal törődjek egy kicsit. Írtam is neki, hogy nekiláttam. :lol:
dmaggie

Halihó!

Szokás szerint itthonról követjük a Virágkarnevál eseményeit. Vicuska barátnőm tegnap azt mondta, feldíszítették a bicikliket, lehet, hogy ők is felvonulnak. Őrültek! Kimenni, abba a tömegbe?! :shock:

Tegnap elmondta, hogy találkozott a közös barátnőnkkel. Már jó ideje Hollandiában élnek, oda ment férjhez, most itthon vannak. Szerdán mi is találkozunk velük, csapunk egy jó kis délutánt. :lol:

Elpakolgatok kicsit, aztán folytatom a munkámat.
dmaggie

Irina, nem a gépeléssel van baj, hanem a fonológiai hurkommal. :wink: :lol:
Azt gondolom, a gyorsírást tudnám itt használni, gépeléssel követni egy gyors tempójú beszédet, nem nagyon lehet. Közbeszólások, stb. Meg tényleg a munkamemória is határt szab.
dmaggie

Jaj, tudom már.
Kaqk, gratulálok az álláshoz! Én szívesen hallanék róla.

Mónikám, hogy vagy?

Emese, légyszi jelentkezz Te is! :lol:
dmaggie

Sziasztok :)

Jelentem sokkal jobban vagyok :) Hatott a szemcsepp és mára már egész tűrhető a szeme, alig van bedagadva és nem is szúr már :)

Maggie hát ha egyszer kész lesz remélem szép lesz a táska :roll:
mostanában inkább tortázok. Ma csináltam Zsozsika szülinapjára egy Barbis tortát :)
Majd lesz fotó is, de ide olyan babrás töltögetni :oops:
Viszont a facebookon van fent, nyaralós meg több tortás is :)

Irina jók is az otthoni mozizások :D
mondjuk én mindig belealszok :oops:
nem tudtunk rájönni a doktornővel, hogy mitől lehetett a gyulladás.
Azt mondta, hogy szerinte allergiás reakció és gyulladás, lehet megcsípett éjszaka valamilyen bogár és amiatt......

KépKép
Kép Kép
l.móni

lemaradt egy "m" betű :oops:
szemem :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mónikám, nagyon örülök, hogy jobban vagy. Gondoltam Rád.
Hú, mondom én, hogy kreatívak, aranykezűek vagytok. :lol:
Gondolom, hogy nem lehet egyszerű. De akkor is. Hűha!

Én nem regisztráltam a fbookon, így nem tudom megnézni. :cry:

Ó, tényleg. Zsozsi holnap születik. :lol: Vagy ma???? Nem emlékszem. :oops: :oops:

Én meg közben főzni kezdtem.
dmaggie

Maggie, hurrá, örülök a megnyugtató témavezetői válasznak!
A gyorsírás tényleg nagyon jó ötlet. De bele is jön az ember menet közben, sokat fogsz gyorsulni. Fonológiai hurkod kapacitása szerintem rendben van :-D

Móni, de jó, hogy jobban vagy!!! :-)
Én is mindig bealszom úgy 11 és éjfél között vmikor, vagy majdnem, akkor film közepén állj. Ha 7-kor kelek, akkor ez van, ha később, akkor ugyanez tolódva.
irina

Hú, iszonyat meleg van, én meg sütögetek valami kaját Dávidéknak, holnap utaznak Szoboszlóra. Szerencsére volt a fagyasztóban hamburger husi, azt javítottam fel, most sül. Ez is ontja a meleget.

Sétáltunk egy nagyot, valami bődület, hogy mi tömeg van a városban.

Bercó megfürdött, most még legóznak apával, én meg kezdem a munkát.

Irina, köszi. Azt hittem, leszúr, hogy nem dolgoztam eleget. Jó, volt olyan nap, hogy nem csináltam semmit, de általában napi több órát is eltöltöttem az anyaggal. Ehhez képest meg... :lol:
Igen, igen, csak az a baj, hogy elfelejtettem a gyorsírást, pedig most tényleg jól jönne, szerintem még azzal is gyorsabban haladnék, hogy előszöris leírom, aztán meg átteszem gépbe. Én is abban bízom, hogy majd megtalálom a leghatékonyabb módszert. :lol:

Na, tényleg kezdem, mert nagyon álmosnak érzem magam. Nem tudom, hogy meddig bírom majd. Délután már lenyomtam vagy három órát, a fülem már százfelé állt a végén, de még így is volt két részlet, amit nem bírtam megfejteni. Továbbléptem rajta, majd egyszer visszatérek és akkor biztosan meglesz. :lol:

Még benézek majd.
dmaggie

Maggie,holnap születik Zsozsi :) :) a torta nagyon finom és szép volt :) :) igazi remekmű :) :) meg amúgy a mai nap úgy egészében :) :) Barnus egy tünemény kiskrapek,ha 1* lesz 3ka akkor ilyen angyal babát akarok :) :) majd lesznek képek is :)

:arrow: kicsit Én is elfáradtam :) :)

KépKép
viranka

Hahó, lányok.

Hazaértünk, kipakoltunk, locsoltunk, romeltakarítottunk. Rugó alszik.
Viszont éjfélig van egy határidős munkám, bele is húzok rögtön.

Otthon jó volt, eljutottunk Szilvásváradra is. Igaz, a vízesés ki van száradva :shock:
De R. hősiesen felmászott a saját lábán az Istállóskői barlangba 8)

Ma egész nap kóma volt, szerintem még nem pihente ki magát.

Holnap reggel jövök. Nálunk lesz a kocsi, intézkedünk Bösz-ben meg az egyetemen :arrow:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: