A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Sziasztok,

Bea: Síelni megtanulni nem túl könnyű, néhény nap rámegy. Érdemes magyar nyelvű oktatóval csoportban tanulni. Szerintem ez a leggyorsabb és leghatékonyabb....

Kukli: Én nem aikidoztam, de sok aikodós barátom volt kamasz koromban. Szerintem az egyik legjobb harcművészet és ha együtt csinálhatjátok, akkor az nagyon klasz lesz. :)

Gyerek sportokról még annyit, hogy az ovikban általában rengeteg mozgás lehetőség van (jellemzően középsőtől) és teljesen korrekt az ára is általában. Nálunk Ágica jár Svábtáncra, Zenéstornára és Kosároviba. Nekem az a tapasztalatom, hogy az oviban dolgozó oktatók nagyon profik, nagyon jól csinálják, szeretik a gyerekek. Persze minden csak az ő szintjükön van tanítva, de szerintem a lényeg, hogy mozognak és megszeretik a mozgást.

Kórházi pakkot én is össze fogom rakni a hétvégén. Bár most jól vagyok, de ha hirtelen menni kell, akkor jobb, ha ez rendezve van.

Én majd csak most kezdem el összeszedni a babaruhákat és egyebeket. Januárban már csak részidőben dolgozom. Most érzem, hogy november-decemberben nagyon kihajtottam magam munkába, plusz ugye a 2 gyerek és minden mást féretoltam, hogy ezt bírjam. Szóval nem fogok januárban unatkozni, rengeteg dolgom lesz, hogy utolérjem magam...

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Jó reggelt!
Előbb sikerült felébrednem. :)
Síelni én sem tudok, még soha nem is próbáltam, bár vonz a dolog.
Korizni imádok, tavaly jókat mentünk. Idén nem megyünk.... :)
Kórházlistám van. Lassan össze kéne állítani???? Hogy rohan az idő. Én mostanában egyre többször beparázok, hogy mindjárt szülök. Pedig nagyon várom már, hogy babázhassak.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Ne paráztassatok, hát nekem még egy hálóingem és köntösöm sincs itt, csak anyuéknál, direkt nem hoztam el, tekintve, hogy még ráér...
Akkor ezek szerint azért ideje nekikezdeni? :shock:

kukli
: szegény Mogyi elég rosszul bírta, most (ebben a pillanatban) lőttek fel két tűzijátékot (fényes nappal... na ez mekkora!!!), és hát egyből morgott a drága...
Tegnap meg már alapból a szekrénybe ment lefeküdni, de aztán rábeszéltük, hogy maradjon a kosarába :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kh-i pakk: én nem fogom összerakni február előtt. Már babonából sem. Bár múltkor be kellett nagyon hireteln feküdni a 35. hét vége felé, és akkor jól jött. De én még cak 29. hétben vagyok, ugye Adryn? :wink:
Mogyit sajnálom. Reméljük hamar újra biztonságosnak érzi rábeszélés nélkül is a kosarat.
Katka aikido sztem is tök jó, ráadásul ugye az nem bunyó, így csak megtanulja magát megvédeni, tanul egy kis önfegyelmet, stb.... az ovis dolgokról én is csak jókat hallottam. Megerősítettél. Figyi nem lehetne hogy ne dolgozz már? A múltkor vérzéses dolog után olyan jó lenne ha pihizhetnél.
Éjjel felébredtem egy nem kis folyásra. :shock: Először nagyon megijedtem, de elmúlt. Asszem Bobóval is volt ilyen, igaz a 36. hét körül. Hétfőn megyek dokihoz, megkérdezem. Kíváncsi leszek, hogy lesz épp Kata, mert megint nagy rendezkedés volt odabent éjjel. :roll:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok Kismamik,

Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet Kívánunk!!!
Majd visszaolvasok :) ...
Lusti vagyok most nagyon, nem akarok csinálni semmit és sztem nem is fogok :D!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Na visszaolvastam :)
Moncsi: remélem már jobban vagytok?!
Nemlajos: Te megint ügyesen vateráztál :)!!!
Sport: a korizás nálunk is játszik, meg a fiam most (még) karatézik (hogy melyik fajtája azt most meg nem tudnám mondani). sajnos én már nem vagyok az a mozgós fajta, de igyekszem a jövőben összeszedni magam, mert muszáj lesz és egyébként meg hiányzik is ...
Kórházi pakk: lista megvan, pakk még nincs, majd csak január végén, február elején állítom össze. addig pedig apránként megveszem ami kell (vagy bedurran azagyam és egyszerre:))
Csibb: Fannin látszik, h nagyon élvezte a bulit, haláli a kiscsaj :D:D:D. Zsó is szeret bulizni :)!!
Zsó még bowlingozni szeret nagyon, de azt azért nem űzzük túl sűrűn mert megkérik az árát ...

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!

B.U.É.K. mindenkinek! :)

Van valakinek még rajtan kívül hányingere? Már nagyon idegesít, éjjelente is émelygek, olyan, mintha ki akarnám dobni a taccsot, de nem megy. :? És a jobb oldalam tök fájdalmas, vmelyik szervet talán nyomja a baba. Huh, nekem már nagyon elegem van a terhességből. Lehet, nem szép ezt mondani, de így van. Arról ábrándozom, hogy a betöltött 37. héttel megszületik, az már "csak" kb. 5 hét ide. :roll:
Az oviban még szünet, Luca pörögne ezerrel én meg olyan nehezen veszek erőt magamon...

Ne haragudjatok, hogy nyavajgok, nem is reagáltam egy hsz-re sem... :cry:
Azért örülök, hogy mindenki kezd előkerülni az ünnepek elmúltával!

Kh. lista:
ha vkinek megvan elektronikusan, lenne szíves közzé tenni? Én elkezdek pakolni. :wink:

Csibb: nagyon édes Fanni, és már most jó dús a sörénye. Nem baj, hogy sok képet raktál fel, legalább a klassz kégliben is gyönyörködhettünk. :P

Akik már szültek: szerintetek nem baj, ha pizsamát viszek a kórházba? Nem vagyok egy hálóinges, és emlékszem, annyira kényelmetlen volt hogy a gátseb miatt tök nehéz elhelyezkedni a szoptatáshoz+még a hálóing se csússzon a nyakamig. :roll: Vagy egy esetleges császár esetén nyomná a vágást???

marq
Kép
Kép
marqueza

Ilyenem van:
Mit vigyek magammal:
Nagy táskába ( a kórházba )
• - fürdő papucs
• - 3-4 elöl gombos hálóing, pizsama, ami kényelmes
• - köntös
• - Tenafix, bugyi
• - zokni
• - 2-3 db törölköző
• - kéztörlő
• - nyomható kézmosó szappan
• - tusfürdő, sampon, hajbalzsam
• - fogkefe, fogkrém, egyéb pipere dolgok
• - fontosnak vélt tisztasági holmik, krémek, stb.
• - hajszárító
• - papírzsebkendő, szalvéta, puha wc papír
• - betét ( Tena Lady Extra vagy Super, és szárnyasbetét )
• - fertőtlenítő törlőkendő a wc-re ( pl. : Domestos )
• - kistányér, kés, villa, kanál, bögre, pohár
• - 5 db textil pelenka
• - csomag nadrágpelenka
• - popsitörlő, popsikrém
• - kis kesztyű
• - melltartó
• - melltartóbetét
• - müzlistál ( fejéshez )
• - mellszívó
• - tejfokozó tea
• - cumisüveg
• - bimbóvédő
• - olvasnivaló
Kórházi táskán belüli kis csomag, szülőszobára
• - elöl gombos hálóing
• - innivaló ( lehetőleg szénsavmentes ásványvíz, 0.5l kiszerelésben, 2-3 üveg )
• - pohár
• - gyümölcslé ( kis dobozos, szülés utánra )
• - ropi, vagy nápolyi
• - szőlőcukor, tik-tak vagy csokoládé
• - derékmasszírozó ( ha egyébként használunk ilyet )
• - textil pelenka, vagy kis frottír törölköző
• - zene ( CD, kazetta )
• - legyező
• - bugyi, vagy Tenafix és betét ( nagy méretű, pl. Tena Lady Extra, vagy Super )
• - papucs ( apukának, illetve a kísérőnek is )
• - zokni
• - fényképezőgép ( elem, töltő, kártya, film, stb.)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

marq: én a terhesség alatt szinte végig émelyegtem, most már nagyon durván nyomom, mert gyakorlatilag ha bármit eszem azonnal savas vagyok, esténként csak golden alma vagy mandarin ha nagyon éhes vagyok eszem hozzá egy kis sajtot. amúgy a levesek amik nem terhelik a gyomrom ezenkívül minden más igen!!! elszomorító amikor arra gondolok, h "és még két hónap!!!" de ki kell bírni! és próbálom magam azzal nyugtatni, h legalább nem fogok sokat hízni :D:D:D!!! és egyébként a jobb oldalam is sokat fáj! én úgy tom, h a méhtartó szalagok nyúlnak, csakúgy mint az elején ...

Szép napot!
Vica
wicca

Nálunk a védőnő ad listát a beszerzendő dolgokról, meg a kórházi listáról.

Sporttal én úgy vagyok, hogy majd amit a gyerek szeretne. Egy biztos, sokoldalú lesz. Az első dolog az úszás, amit megtanítok neki, aztán síelés, tenisz, szörfözés, na meg persze a foci. Nekünk szerencsénk van, mert mindketten testnevelők vagyunk. Nem lesz probléma a sportokkal. Legalábbis remélem.

Adryn Köszi a receptet

Én sem állok még neki pakolni, majd január végén, vagy februárban. Úgy érzem, még bőven ráérk. Aztán lehet, hogy tévedek.
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én egyáltalán nem félek és nem izgulok a szüléstől. Inkább kíváncsian várom, meg azt várom, hogy a kezemben legyen a kis manó. :roll:

Kép

Kép
rszg

Marqueza!
Ne legyen lelkifurid!Én is egyre nehezebben viselem magam.Tök sűrűn kell pihennem(legalább leülni)este-éjszaka meg tök nyűgös, fél óra mire megfordulok egyik oldalról a másikra, persze sehogy sem jó, de háton meg nem tudok aludni :roll: Szóval gáz...És tartok tőle, mi jön még :? Ez csak roszabb lesz.És én még hozzád képest pl.sehol se tartok!De én is kiegyeznék egy 37-38.héttel! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Adryn: köszönöm a receptet, kipróbálom. Az operát én sem nagyon bírnám ...
Nemlajos: jó ogy felraktad a listát.
Én még nem állítottam össze a csomagom, úgy vagyok vele, hogy van még időm. Meg nálam most az is gond, hogy nem abban a kórházban szülöm a másodikat, mint az elsőt. Gergőnél sok mindent adtak a kórházba.
Csibb: nagyon édes a kislányod!!

banokla

Sziasztok!

Hu, már a kórházi pakkot rakjátok össze? :) Én majd valamikor februárban - addig nem szeretném kerülgetni a kis-nagytáskát.
Addig el kellene még jutnom a kórházba is egy szülésfelkészítő-szülőszoba bemutató alkalomra, Samu születése óta úgy tudom, h néhány dolog változott.
Marq, te voltál ilyenen a dél-pestiben mostanában? Nekünk ott adtak listát arról, amit vigyünk, és elmondták, hogy mire nincs szükség, mert adnak. Tényleg minden kórház más egy kicsit abban, hogy mit kell vinni és mit nem. És a pizsama - ha az a kényelmes neked - ugyanolyan jó, mint a hálóing.

Babaruhákat és cuccokat is össze kell majd gyűjtenem (anyuéknál, öcséméknél van jó néhány dolog), de még eddig ezt sem éreztem sürgetőnek :)

Marq, Wicca, sajnálom a hányingert és a rosszulléteket, ezek eléggé tönkre tudják tenni a közérzetet... És elhiszem, h ilyen tünetekkel már a terhesség mielőbbi végét kívánjátok.

Kukli, én is azon tünődtem mostanában, hogy valami harcművészetet is érdemes megmutatni a gyereknek majd. Azt szintén elég korán el lehet kezdeni, aztán majd eldönti, h tetszik-e neki vagy sem.
Síelni sajnos én sem tudok, de majd Samuval és a kiscsajjal megtanulok. Apa tud, ő az egyetem alatt megtanult, de nekem eddig kimaradt... Pedig tényleg jó dolognak tünik, nem is tudom, hogy miért halasztgattam örökké.

Rszg, egyetértek veled, majd a gyerköc eldönti, hogy melyik sportág(ak) jön(nek) be neki. A mi dolgunk az, hogy megmutassuk a kínálatot (vagy egy részét)...

Csibb, csatlakozom a többiekhez, a fotók alapján nagyon jó volt a szilveszteri buli :) Fanni meddig bírta?
Én most nagyon nem fotóztam az ünnepek alatt, anyuék gépén vannak a karácsonyi felvételek, alkalom adtán majd leszedem.

Ma délelőtt hozták anyuék Samut (az elmúlt két napot a nagyszülőkkel töltötte), így tegnap délután apával moziztunk. Rögtön megnéztünk két filmet egymás után. Egyetemistaként a vizsgaidőszakot levezetendő csináltunk gyakran ilyet, hogy egy nap több filmet is megnéztünk moziban - tiszta nosztalgia volt ez, jólesett. Bár a hosszas egy helyben üldögélés nem annyira, a második film végén már eléggé fészkelődtem.

Megint kisregényt írtam, el is dugulok.

erpé

sziasztok :D

voltam ma shoppingolni.. nem bírtam ellenállni néhány kisruhának megint csak :D de olyan tündériek :D viszont valaki mondja már meg nekem hogy olyat hogy babanapló hol lehet venni? köszi a segítséget előre is ;)

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok,

A börönd pakolást én indítottam, de én csak azért pakolok most össze, mert ha lesz még vérzésem, akkor már nem kerülöm el a kórházat.... Gondolom nem viccből akar befektetni a doki és viszont nem jó úgy pakolni, hogy ömlik a vér és betonkemény a hasam....
Egyébként még én sem pakolnék.

Kukli: Na igen, jó lenne nem dolgozni, de két okom van rá. Az egyik, hogy kell még a pénz, ami ebből lesz, másrészt meg saját cégemben dolgozom még, mert van egy olyan munkarész, amiről nem találták még meg, hogy ki veszi át tőlem. Ez egy kicsi 15 fős cég és nekem 3-4 munkaköröm is volt. Egy még a nyakamon marad január végéig. És saját cégben önmagad rabszolgája vagy....
Egyébként holnap megyek be a cégbe összepakolni a dolgaimat, hogy az ügyvezetői széket elfoglalhassa az új ÜV hétfőn. Úgy tervezem, hogy januárban már csak hetente 1-szer járok be dolgozni és a többi munkát otthonról végzem.

Rszg: Kimaradt a bicikli, göri és korcsolya! :) De gondolom ezt egy tesitanár nálam ezerszer jobban tudja.... :)

Marq: Napokban nekem is sok hasoló gondolatom volt. Nagyon keveset bírok és amint mennem kell 10 méternél többet, már keményedik a pocakom. Az éjszakák egyenesen pocsékok...
De azért remélem a 38. hétig legalább marad a manó.... Nem véletlen 40 hét a terhesség. Szerintem nem jó 3-4 héttel előbb szülni. Rengeteg komplikáció lehet ám belőle..... Persze nincs igazi ráhatásunk...
Attól meg egyenesen rosszul vagyok, hogy hétfőtől megint suli van, azaz 1/4 7-kor kelhetek minden nap (akár sikerült aludnom éjszaka, akár nem)....

Katka

katka22

Adryn: itt fehérváron én már láttam a héztartási bótban is :shock: , de ha minden igaz bababoltban és könyvesboltban lehet kapni vagy neten is biztos lehet rendelni!
http://www.libri.hu/hu/konyvek/csalad_e ... anaplo_kek

Szép napot!
Vica
wicca

Szép napot!
Vica
wicca

Katka: én nem bánom, hogy már most szóba került a kh-i pakk, legalább tudunk egymásnak segíteni, mit érdemes (még) bepakolni! s mint ahogy azt én is írtam, szépen lassan beszerzem a dógokat! persze a babakelengye lista is jól jönne, mert asszem kezdek megzavarodni mit kéne!

Szép napot!
Vica
wicca

Ja! és az tök jól hangzik, h hetente már csak 1 napot mész!!! legalább tudsz pihenni is néha!

Szép napot!
Vica
wicca

Hát én is vásároltam ma. Lepedőket, plédeket, kis kabátot. Na meg a kórházi cucchoz papucsot, hálóingeket.
A babalistámról már majdnem minden megvan.
Nekem ez a listám:
gyerekszoba
- ágy
-matrac
- lepedő 2 db
- pléd 3 db . 2 vékony, 1 vastag
- alvózsák
- szekrény
- pelenkázó
- falipolc
- szőnyeg
- szennyestartó
- pelenkázó feltét
- vmi fotel a szoptatáshoz

Fürdőszoba
- kiskád
- állvány
- fürdőlepedő
- vízhőmérő
- hajkefe
- tisztálkodószerek
- körömolló
- mosdókesztyű

Egészség
- lázmérő
- orrszívó
- fültisztítópálcika

Etetés
- anyatejtároló
- 3 db cumisüveg
- üvegmosó kefe
- sterilizáló
- partedli
- mellszívó
- melltartóbetét
- cumi
- bimbóvédő

Biztonság
- légzésfigyelő
- bébiőr
- babakocsi

Ruhák
ezt nem írom le

Gondolom van, ami felesleges.....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

wicca: köszi :D

KépKép
KépKép
adryn

Kedves Csibb!
Remélem remek a hangulatod..... :lol: szval:
Nagyon Boldog Születésnapot Kívánunk Neked! A gyönyörű kis szöszi hercegnő mellé, egy egészséges, csodaklassz, sosempirospopijú kispasival!
Kukliék
kuklika
Budapest VIII. kerület

Csibbnek szülinapja van??? Boldog Születésnapot!!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Kukli: Neked ott a tábla mindig, így könnyű!!!! ;) :D:D:D:D:D

Szép napot!
Vica
wicca

Nem nézem naponta. ;) Emlékeztem mikor mesélte, hogy a férje hajlamos elfelejteni, és eszembe jutott vhogy a kocsiban hazafelé. :wink:
Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Csibb: hepi börsdéj ;) azaz: BOLDOG SZÜLINAPOT :D:D:D

KépKép
KépKép
adryn

én is csatlakozom:
sok boldog isten éltessen sokáig, csibb!!! :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

No rakok fel egy pár képet (remélem nem baj!!)
pocak 31+0:
Kép
Levike, öcsém nagyobbik fia:
Kép
Kép
Ezeket kaptuk karácsonyra a férjem családtagjaitól:
Kép ehhez van baldachin is
Kép naggggyon tuttti ez a szerkó :D
Kép

Szép napot!
Vica
wicca

Csibb Boldog Születésnapot!!!

Én is elkezdtem összeírni mit kell beszerezni a kórházi csomagba, főleg azért, mert szerdán megyek dokihoz, és hát félek hogy én is idő előtt bekerülök megint :( Igaz most úgy gondolom, hogy ha be akar küldeni akkor megmondom neki, hogy itthon pihennék inkább, mert tudom hogy sok mindent ott sem csinálnák velem, ugyanaz a gyógyszer, kényelmetlen ágy, rossz kaja és még stresszelném magam amiatt is hogy a gyerekek meg a párom hogy bírják egyedül :roll:
Panna és Bulcsú kis babaruháit már elkezdeném összeszedni, de csak jövő héten megyek uh-ra is, és remélem akkor már kiderül hogy fiú vagy lány, addig nem tudom melyikeket mossam ki. Meg hát még kellene beszereznem egy-két rucit.

Katka csak vigyázz magadra, tényleg pihizz amennyit tudsz. Tudom milyen nehéz, sajnos nekem is többet kellene de hát ez van két gyerek mellett. Ráadásul Bulcsú ma délután nem aludt :shock: ilyet még nem csinált, de fürdés közben majdnem bealudt.
Pörgött egész délután és este, remélem reggel legalább 8-ig alszik, Panna meg anyukáméknál van úgyhogy tudnék pihizni :)

Marq, nekem is egyre gyakrabban van hányingerem, meg egyszerre alig bírok megenni egy adag kaját, érzem hogy kisebb a hely odabent. Nekem szerencsére nem nyom semmit a baba, csak a keményedesek vannak meg ami kellemetlen, de érdekes hogy amikor nagyon kell pisilnom akkor általában bekeményedek :roll: Van valakinek ilyen?

Wicca, csini a pocakod! :D És nagyon szép ágyneműt kaptatok, meg a rucik is aranyosak. Ezeket az ing+mellény együtteseket én is nagyon szeretem, olyan aranyosak benne :)

Rakok fel én is két képet:

Panna bulizik szilveszterkor, anyukám mennyasszonyi fátylában (ez az újabb mánia) :D
Kép
Itt pedig Bulcsú vonatozik karácsony óta folyamatosan :lol:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

wicca, ez a tehenes-baris cucc tündéri!!! :lol:
Mi ez konkrétan? Fejvédő és paplan?
Egyszerűen beleszerettem! :lol:

vica
, gyönyörűek a gyerekeid, konkrétan Bulcsúért teljesen beindultam :twisted:
Lesz egy ilyenem nemsokára!!! :lol: :lol: :lol:

De most, hogy már ennyi cuccunk van, belegondoltam, hogy mi lenne, ha kiderülne, Tamara van a pocakomban... 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos köszi! :D

Azt elfelejtettem írni, hogy úgy tűnik megvan a babánk neve. Ha lány akkor Hanga, ha fiú akkor Nimród.
Amúgy egészen máig a Száva volt a befutó, de a párom látta a naptárban a Hangát és most teljesen beleszeretett (amúgy a Száva is az ő kedvence volt :) ) A Nimród pedig az enyim :D
Persze ez még változhat, majd meglátjuk :roll:
Bulcsút is kb szülés előtt egy héttel mondtuk tutira. :) Pannánál viszont már az elejétől fogva tudtuk hogy Panna lesz.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Kuklika: köszi

Hú mennyi kelengye, kórházi lista, szerintem is vannak benne felesleges dolgok :D

Wicca, szép pocak :wink:

:twisted: Ma lementem az orvoshoz, a tápénzzes papíromért, nem tudtam, hogy szombati nyitvatartás van, nem volt ott, a Decemberi 2. dekádom még nincs meg, az jó lesz, ha csak fél havit kapok :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nemlajos: köszi a listát! :) Enélkül a fele nem jutna eszembe...
A vaterás zsákmányaid meghozták a kedvem, már rég reg. tag vagyok, de még nem adtam-vettem. Overallt akartam, de nem találtam, viszont Lucának cuki nyári cuccokat igen. :D Már a kánikulára gondolok. 8)

Wicca: sorstársak vagyunk. :wink: Ha szinte semmit nem eszem, akkor elfogadhatóan érzem magam. Lucával is volt annak idején hányingerem az utolsó trimeszterben, de nem éjjel!!! :shock: Majd túlleszünk...
A csíkos-kék lepkés body ismerősnek tűnik, nekünk is volt ilyen :D Nagyon jó minőségű, sokadik mosás után is újnak tűnik.

Erpé: én 4 éve voltam szülőszoba látogatáson. Azóta, úgy tudom, van jacuzzi+Kika vajúdószoba is. Valószínűleg nem megyek terepfelmérésre, valahogy nem izgatnak föl ezek a dolgok, túl alacsony a fájdalomküszöböm ahhoz, hogy én ezeknek örüljek. :shock: Szerintem annak ellenére vigyünk pelust, hogy azt állítják, adnak, mert anno is ue. mondták, aztán kérték a sűrű elnézéseket, hogy nem tudtak megfelelő időközönként pelust cserélni. :oops:
Azért majd tarts élménybeszámolót, ha mész!

Katka: azért írtam a betöltött 37. hetet, mert onnantól nem számít koraszülöttnek a baba. Lucát a 40. héten, két nappal a kiírt előtt szültem, tehát teljesen időben, az orvosom szerint mégis túlhordott volt. :roll:
Kórházi pakkot meg szerintem senkinek nincs korán összerakni, már csak a hajolgatás-rakosgatás miatt sem. Mikor Lucát vártam, szerintem akkor is valahogy így a hetedik hónap elején gyűjtögettem össze, hogy mi kell. :)

Csibb: csatlakozom, Isten éltesse a pici lányt! :lol:

marq
Kép
Kép
marqueza

a dél-pesti kórház a múltkor elgondolkodtatott, ugyebár gondolom a XX. kerületből oda tartoznék, ha nem lenne választott orvosom.
Másodjára már valószínűleg ott fogok szülni, úgyhogy lányok várom az infókat ottani dokikról, szokásokról!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vica, nagyon édesek!!!!!!!!!! Hát Panna,,, látszik hogy elemében van :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Levike is irtó cuki Wicca

Marqueza, kitartást, az rossz lehet..

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vica: nagyon helyesek a gyerekek! Száva nagyon különleges! Nálunk nincs túl sok variálási lehetőség, a jó kis kemény másslahangzós német vezetéknevünk a nekünk tetsző nevek 90 százalékát kizárja. :cry:
Pisilés-keményedés: én pisi nélkül is. :?

marq
Kép
Kép
marqueza

Csibb, Boldog Szülinapot

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Csibb, nagyon boldog születésnapot!

Nemlajos, a dél-pesti kh szülészete eléggé megosztja az embereket, én már sok rosszat is hallottam róla - bár többnyire akkor keletkeztek ezek a vélemények, amikor választott orvos nélkül esik be oda az ember lánya... Nekem nem volt vele bajom, olyannyira, hogy ugye másodszor is oda megyek :) De persze, majd szállítjuk az infót.

Marq, neked van / lesz választott szülésznőd? Engem a múltkor a doki lebeszélt, de jövő héten megyek úgyis hozzá, és kikérem erről a véleményét. Pl. ezt hallottam újdonságként a kórházról, hogy a szülésznőknek nagyobb a szerepük, mint korábban volt, akár szülést is végig levezetnek... Bár gondolom választott doki esetén úgyis ő jön. Ja, Kika szoba volt már 3 éve is, én sem vettem igénybe. De persze, majd beszámolok a szülőszobalátogatásról, ha eljutok oda.
Ja, és nálunk volt elég pelus a csecsemőosztályon, de persze nálam is volt néhány tartalék - szerencsére feleslegesen.

Katka, az jó, hogy januártól már csak hetente egyszer kell bemenned a munkahelyedre. Én januárban még "rendesen" dolgozom, aztán februártól már csak akkor, ha van kedvem és bírom.

Wicca, szép a pocid. Levi nagyon helyes kissrác, a kapott babadolgok pedig gyönyörűek.

Vica, úgy látom, nálatok is jó hangulat volt szilveszterkor. Boti tényleg nagyon helyes! Pannának jól áll a mennyasszonyi fátyol :)

Kórházi csomag, kismamakelengye:
én a babafalva oldalán található leírásokat találtam hasznosnak, de amiket feltöltöttetek, azok is nagyon jók.
http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... =1&thold=0
És az oldal alján találtok egy-két további hasznos linket, pl. a képes babakelengyét, aminél praktikus megjegyzéseket is lehet olvasni, hogy mire is figyeljünk az egyes daraboknál.
Jó éjt!

erpé

Sziasztok!
nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket, nagyon kedvesek vagytok!!! :D
a Fanni dícséreteket is bezsebeltem! 8)
és még azt is el kell mesélnem róla, hogy hetek óta eminens tablettát szedhet, mert olyan jó, mint egy kisangyal! imádom!

a bulit fél egyig bírta, illetve ő bírta volna tovább is, de gonosz szülei hazavitték már! :twisted:

Wicca
Levi is nagyon helyes!

Vica
Panna is jót bulizott, úgy látom! Bulcsú meg le sem tagadhatná, hogy pasi! :wink:

nekem is keményedik a hasam, ha nagyon kell pisilni!

kórházi pakkhoz: nekem az a háló bugyi nem jött be... nem tartotta a betétet rendesen, és idegesített, ezért nem is használtam az első próba után. lehet, hogy ufó vagyok, mert minden listában benne van, másoknak úgy látszik jó volt... :roll:

Marqueza
én is már nagyon végeznék ezzel a terhességgel, de azért az is eszembe szokott jutni, hogy vajon melyik állapot lenne könnyebb. lapos hassal két gyerekkel vagy nagy hassal egy gyerekkel???
néha azért sokat adnék egy lapos hasú napért... :lol:

Katka
a tenisz egyelőre csak poén szintjén jött szóba, első az úszás, a többi meg majd jön magától!
(az úszással meg az a bajom, hogy én is féltem őt is, meg magamat is a fertőzésektől... :? )

na megyek aludni, mert lefordulok a székről! jóéjt!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Jó reggelt,

anyám! nézem ezeket a listákat és már csak a gondolattól, h milyen súlya van ennek a pakknak, majdnem megszülök!!! :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: férjem is kérdezte, h ez mind szükséges-e, de ahányszor elolvasom sajnos azt kell mondjam, h igen ... egy-két dolgot persze ki tudnék húzni belőle, de az nem sok!

Szép napot!
Vica
wicca

Nemlajos: én is azonnal beleszerettem :D! igen, paplan és fejvédő és persze a baldahin is ilyen gyönyörű! :)
Vica: Panna egy kis királylány, sztem én is ezt játszottam volna ennyi idősen. sőt! idén júni 21-én én is beöltöztem ;), nagyon élveztem!!! Bulcsún is látszik, h élvezi nagyon!

Szép napot!
Vica
wicca

erpé, megnéztem amit küldtél linket, hát bakker, jócskán van még mit beszerezni! :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Adryn Babanaplót bármelyik könyvesboltban kapsz, de neten is tudsz rendelni az Alexandra honlapjáról.

Katka A biciklizés is alapvető dolog, meg korizni is meg fog tanulni. Itt Kaposváron is van jégcsarnok, úgyhogy visszük majd. Meg van egy tó, a Deseda, ott is nagyon jókat szoktunk korizni, mikor befagy :)

Wicca Tényleg nagyon szupi kis dolgokat kaptatok!

Vica Remélem, tényleg kiderül már nálad is, hogy kisfiad, vagy kislányod lesz. Én is kíváncsi vagyok, melyik tábort fogjátok erősíteni.

Ti vesztek légzésfigyelőt? Én nem tudom, vegyek-e?

Kép

Kép
rszg

Venni nem veszek, de ha kapok majd kölcsön, vagy tudok bérelni, akkor használni fogom, most készülök majd a Heim Pálba a tanfolyamra...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

légzésfigyelő: sokat olvastam róluk, jót is rosszat is.. még nem döntöttem el hogy veszek e.. de pl dániában már nem is árulnak mert megbízhatatlannak titulálták. tény hogy sokszor tévesen riaszt.

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok,

Légzésfigyelő: Szerintem egészséges gyereknek nincs rá szüksége. Csak a frászt hozza a szülőkre, meg a babára is. A veszélyeztett babákkal persze más a helyzet....
Szerintem egy jól kitalált marketing fogás, hogy mindenki vegyen...
Ha veszel, akkor viszont kövesd Nemlajost, aki azt is megtanulja, hogy mi van, ha nem lélegzik... Mert az egy dolog, hogy a kütyü riaszt, de azt is tudni kell, hogy mit tegyél....

Kórházi cucc:
Nekem egy dolog jutott eszembe, amit nem láttam. Ha számítasz rá, hogy lesz gátsebed és szeretnél utána tudni ülni, akkor egy gyerekúszógumi jól jöhet.... Mikor valószínű a gátseb?
Ha a dokid olyan típus, aki alapból vág
Ha először szülsz és sportoló voltál (erősebb a gátad az átlagnál és ezt most nem előny)

Ja, és még egy dolog. A baba az elején a rutintalan anyuka cicijét könnyen kiáztatja és kirágja, ami bizony fájdalmas. 5 éve Garmastan kenőcsöt lehetett rá tenni, ami már a kórházban is jól jött.... Nem tudom, lehet, hogy van már újabb csodaszer is? Kisgyerekes anyák?

Katka

katka22

Sziasztok!!!!

Hú, ti mennyit írtok ünnepek alatt is :shock:

Csibb: utólag is nagyon boldog szülinapot!!!

Szilveszter: Mi lementünk végülis Sóskútra a barátunk nyaralójában, ott voltunk tavaly is. Iszogatós, zabálós, társasozós buli volt :) nem volt rossz, csak az a rengeteg megtartóztatás!!!! :x és szegény Alíznak sem jött be a sok üldögélés, így volt, h elvonultam és gondolatban elringattam, mert ahogy lefeküdtem nagyon elkezdett mozogni, de sikerült elaltatni... Tényleg: van, aki jár kapcsolatanalízisre???

Adryn: gratula, h kibírtátok az operettet, bátrak vagytok :D

Pusszpusssz mindenkinek!!!!

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!
Csibb! Boldog szülinapot!

Lányok, köszi a kórházas cucc-tippeket, most volt, amit ki is nyomtattam és elteszem. Igaz, a védőnőtől is kaptam egy listát (amit még meg sem néztem... - majd összevetem a többivel :) ).

Mi ma nem operettre, de nem is operába megyünk, hanem megnézzük színházban a Süsü, a sárkány c. darabot. Nem lehet elég korán kezdeni. :lol:

Masut
masut

Helló!
Na annyira beindultatok a kelengyézéssel, hogy én is összeírtam mik kellenek még. Megint azt csinálom mint anno, megrendelem egy helyen neten, és átveszem személyesen, így látok mindent, és ami nem tecc visszadobom. Sztem jövő héten el is intézem. Már a babakocsin kívűl így csak 10 000 Ft amit venni kell+ a textilpeluk. A nap emglepije, sok morfondírozás volt, kengurut (nyomorgatni a babaát), vagy kendőt (de hát nem jó egy méret Zsoltinak és nekem) vegyünk, mikor megtaláltam ezt: http://www.tutijatek.hu/hu_termek_egy.p ... szint_id=1.
Annyira mákom van, mert a bolt a nagyon jó barátainké, és játékot néztem nem ilyet. Szval rábukkantam, felhívtam őket, milyen is ez, erre kiderült nekik van egy, ne vegyek, mert úgyis náluk van a mérlegünk, legalább adhatnak vmit. Szval Kata ilyenben fog közlekedni az első 3 hónapban (ebben lerakni is könnyű, emrt kinyitható körülötte). Mi meg ennyivel beljebb vagyunk, és állítólag nagyon kényelmes. Bocsi de ennek úgy örülök, mert 2 megoldás, pénzben is meg cipelésben is.
Katka én a dm bimbikrémjét használtam, most is néha kenem már. Olcsó, és nem kell lemosni. Nekem a cicivel szerencsére semmi gondom nem volt, de kentem is szorgosan.
Sterilizálásra én a chicco folyadékot ajánlom (csak eszembe jutott). Olcsó, jó és szép marad minden tőle, mindenhol kapható, még a tesco-kban is….. A gumikarika pedig jó öltet. Nekem az volt a . legjobb barátom akkoriban. Első a hálós bugyi, ami nekem tartott, de nem vagyunk egyformák. Én 6 hétig azt hordtam.
Légzésfigyelő,t mi kaptunk anno kölcsön, mivel van, használjuk. Amúgy ha jól be van állítva, nem megy le róla a baba (nekünk 3 lapos), akkor nincs téves riasztás.
Wicca ez az ágynemű meseszép!!!!!! Álmodni sem tudnék szebbet. Unokaöcséd helyes kissrác. Majd lesz kit kövessen Bálintbaba, aki jelenleg nagyon csini helyen lakik.
Vica édesek a manók! Micsoda bulit csaptak. Bulcsú nem szedi szét a síneket? Mi még éretlenek vagyunk erre.
Ma egyedül vagyok. Biztos ezért kotyogok ennyit. Sorry!
kuklika
Budapest VIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: