A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Kata, ehhez sajnos nem értek...
Rugónak egyszer volt baja a fülével, de akkor előtte sokat folyt az orra is.
Emese viszont profi füles dolgokban.
Meg a többieknek is lehetnek tapasztalatai.

Irina, lámpa 8)

G. hazaért valami hihetetlenül korán, el is vitte Rugót tescózni.
Dolgozgatok.

Annyira kóma vagyok ma, hogy már fáj.

Kép
vindolanda

Halihó!

Én is romokban. Tegnap a gyomrommal kinlódtam, a sorozatos evős napok bosszút álltak, ma meg reggel a suliban kezdtem, aztán elvittem a papírokat az oviba az étkezési támogatáshoz, ahol kiderült, hogy frisset kell leadni, ezért elmentem a MÁK-hoz, ahol vártam, majd a fősulira, ahol meg már nem találtam senkit. A MÁK és a fősuli között már kezdődött a látászavarom, jelentem jó kis migrénem van. Persze még elmentem vásárolni, de mire kijöttem az aldiból eszembe is jutott, hogy miket felejtettem el, már nem mentem vissza.

Bercó a nagyokkal volt itthon, mert apa is dolgozott. Én fél háromra értem haza, apa akkor melegítette az ebédet, a nagyok sem ettek, meg persze így Bercó sem. De utána aludt, mert fáradt volt, sőt még én is aludtam vagy tíz percet. De a fejem még mindig borzasztó, most éppen kávét iszok.
dmaggie

Hahó!

Katicico, itt sok a füles gyerek, Ádi is az (volt?). Simán nyomta nátha nélkül is a fülgyulladást, akár gennyeset is.
Nem akarok hiú reményt kelteni Benned, nálunk a 3 napos láz eltartott 4 napig. Jobbulást a kicsidnek!

Vindo, nem aludtál éjjel? :-)

Ádóék ovijában a 3 csoportból van kb. 9 gyerek, az ötszörösük jelezte, hogy jönni fog. Szerencsére van két barátja is (meg amúgy szinte bárkivel elvan, aki nem agresszív), nem unatkozik.
Átültettem a szobanövényeim 3/4-ét (4-ből 3-at :lol:), eléggé kókadozott több is. Remélem, nem dobják fel a pacskert.
Kicsit haladtam napközben a munkával, lassan esedékesek lesznek az éjjeli munkák ismét.

Ja, akit érdekel és van ikea family kártyája: jó kis isis cuccok is vannak (a csúcs asszem, 495-ért egy műanyag tartóban mindenféle: toll, rotringcerka, radír, ragasztó, vonalzók, kis számológép, olló, szövegkiemelő, alkoholos filctoll -- a honlapon ez nem látszik, de még volt bőven ma; nekem minden ápiszos cucc jól jön :-)).
irina

Maggie, szegénykém a migrénnel -- jobbulást mielőbb! A front is besegíthet, ma nekem is elkezdett fájdogálni, de még el tudtam fojtani.
Pocakra is a legjobbakat (nekem is két napig görcsölt hétvége után, a vödörnyi kamillatea segített).
Megnézem Ádi boltját, árul valamit (most épp azt a szolgáltatását kínálja, h legókat épít össze a vevőnek :-)).
irina

Bundás kenyeret sütök éppen, mintha a vérnyomásom is jobb lenne.

Minden szenvedőnek kitartást.

Majd jövök.

Kép
vindolanda

Fenn van az Éhezők viadala, töltöm lefelé, dilemma, dilemma, dilemma :roll:

Rugó bevágott két nagy szelet bundáskenyeret.

Most három hét alatt hízott egy kilót, elérte a 16-ot. Bivaly :lol: :lol:

Kép
vindolanda

Nem sokat, és haladni sem haladtam. Elképzeltem egy tök jó statisztikát, erre nem jött ki semmi jó eredmény :?

Migrén :x

G.nek is volt régen párszor ilyen migrénes rohama, neki foltokban elment a látása hozzá. Nekem még szerencsére nem.

Három napja én is kóma matyi vagyok, tényleg, csak vonszolom magam napközben.

Kép
vindolanda

Emlékszem, Rugót akkor lepték el a háromnapos láz végén a kiütések, mikor a derecskei tüzépen a cserepet megvettük. Észrevettem, és akkor leesett a tantusz, hogy mi is volt a baja, mert a babaneten már kiokosodtam 8)

Kép
vindolanda

Kiülök a hintaszékbe megenni egy túró rudit :arrow:
Ennyi lazítás rám fér.

Kép
vindolanda

Irina!

Köszi az infót! Megnyugtattál (hogy akár 4 nap is lehet a három napos láz), meg nem is (fülgyulladás). No majd meglátjuk, mi lesz reggelre.

Kép
Kép
Kép
katicico

Vindo, Rugó: ennyi idő alatt 1 kg-t hízni rengeteg, gratu! Kampányevő a kis drága. :-)
Szerintem az éhezők jó film, vmikor mindenképpen nézd meg. Mi még leragadtunk a Dr Who utolsó szezonjánál, de ha vége, szerintem jön pár film. A Total recall érdekel, de az a sejtésem, nem lesz olyan jó, mint az eredeti volt (nekem).
irina

Katicico, ne rám hagyatkozz azért, csak leírtam, Ádinál hogy volt. Én mondjuk már meg sem lepődtem, hogy ami 3 napos, az nálunk 4 8)
irina

Vindo, akkor jobbulást!
A stati meg lesz jobb is :-)
irina

Hát, ebből filmnézés lett.
Megyünk is aludni 8) :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Mivel tegnap semmit nem tudtam csinálni a fejem miatt, korán lefeküdtem, már ébren is vagyok. Hihetetlen ez a fejfájás, még érzem picikét, meg eléggé gyenge is vagyok, de majd a tennivalók elterelik a figyelmemet.

Kata, én nem találkoztam ezzel a háromnapos lázzal, de a füle Bercónak is sokszor bedurrant. Ehhez is fontos lenne az orrjáratok tisztítása, azért kapcsolatban vannak. Ha középfül a probléma, akkor melegíteni kell, ha hallójáratos, akkor arra meg hideg kell. Egyébként a fülészeten nekem azt ajánlották, hogy adjak Cataflam cseppeket, mert abban gyulladáscsökkentő is van, meg természetesen antibiotikum is játszott minden alkalommal.

Mielőbbi jobbulást! Na, most, hogy leírtam, rájöttem, hogy biztosan tisztában vagy mindennel. Bocsi. :oops: :lol:

Vindo, milyen volt a film?

Én ma de. megint ügyintézek, aztán a szokásos déli rutin következik, du-ra meg megbeszéltem a Kedvessel, hogy vonuljanak el itthonról, hadd haladjak valamennyit. De szerintem éjszaka is elérhető leszek. :lol:
dmaggie

Maggie, szerintem jó volt (Hunger Games).
És Rugó sem kelt túl korán.
Délután hol tudod magadat elszeparálni?

Kép
vindolanda

Helló, vagyok, csak dolgozom, mert csehül állok, mert jövő héten meg beesik egy csomó halaszthatatlannak mondott dolog.
Jó munkát/gyerekezést, csajok!
irina

hú, itt aztán nagy a csönd. :D
irina

De csak a fórumon.
Épp az imént vágtam le R. haját egy közös pudingkészítés után.
Szerintem a második szomszédban is tisztán hallották a részleteket :roll:

Képzeljétek, a lakás valamely ismeretlen helyén lemerült a munkahelyen használt mobilom. Nem találom, pedig már mindent feltúrtam utána :roll:

R. fürdik éppen.

Kép
vindolanda

Hősiesek vagytok, komolyan, nálunk a hajvágás mindig rémálom volt, és már csak a fodrásznéni-bácsinak szabad.
Akkor ezek szerint tetszett a film :-) várom a folytatását.
Haladtam, egész tűrhetően. Most másba fogok, szintén munka, a srácok is nemsokára jönnek.
irina

Egy epilátorral üldöz. Nem tudom, mi jöhet még.

Ügyes vagy 8)

Kép
vindolanda

Maggie, tudsz dolgozni? Remélem!
irina

Vindo, mesekönyvet kéne írnotok az epilátoros kalandból . 8)
irina

Ja, és még jó, hogy nem látta senki, ahogyan segített benne :roll:

Most autósat játszik, nekem meg át kellene húznom az ágyneműt ezalatt.

Szerintem Maggie dolgozhat, különben itt lenne:)

Ma már sokkal energikusabb vagyok, szerintem elmúlt az a hülye bambulós-fejfájós időszak.

Kata, lázzal hogy álltok?

Kép
vindolanda

Na, szenvedtem, hogy a régi statiprogramomat (amit szerintem csak a mi egyetemünkön használunk) visszarakjam a gépre, de merevlemezhez kötött a validálása a programnak, úgyhogy megszívtam (mert a gépemben semmi mást nem cseréltek, csak azt). Vehetem meg újból. Szerencsére nem drága, de ez akkor bosszantó.
irina

Ja, Vindo, képzeld, most indul el nálunk a szociológia szak (BA). Mik vannak. :-)
irina

Édesek vagytok, most sikerült leülnöm. :twisted: Ebéd után altatás, Bercó újabban megérzi, ha nem vagyok mellette és felébred, meg én is pihenni akartam. Közben apa is elaludt, Bercó felébredt, de a Kedves még aludt, mire már mindketten ébren voltak, eltakarítottam a romokat, kiterítettem a ruhákat, majd segítettem meggyőzni Bercót, hogy elmenjenek játszóterezni. Szóval jöhet a mehet.
dmaggie

Sokan eltűntek, Juba, Miléna, és vannak, akiket csak ritkán látunk. Csajok, lassan már hármasban, max. négyesben dumcsizunk itt...
irina

Irina, de legalább életben tartjuk a topikot. :lol:
dmaggie

Ja, délelőtt meg nem nagyon jutottam előrébb, a fősulin pont nem volt bent az a valaki, akivel beszélnem kellett volna. Egy kicsit elkeseredtem, mert azt mondták, hogy négy féléves a képzés, na annyit nem vagyok hajlandó sem tanulni, sem fizetni.
Tegnap meg azt mondta a kisfőnököm, hogy februárban jelentkezzek gyógypedre. :lol:
dmaggie

Maggie, kisfőnök jó fej, de fizeti is?
Ja, én szeretem, hogy páran vagyunk, de azért nagyon élveztem a zsezsegést is itt sokadmagammal. Néha aggódom a topik miatt, mert ha beindul a félév, sokszor napokig nem jutni ide.
irina

Maggie, jó munkát!
irina

Haliho,
Igen kalandos utunk volt, mar csak par km es otthon vagyunj! Majd meselek!

KépKép
kaqk
Debrecen

Pedig olyan intim itt írogatni négyen-öten 8) :lol:

Miléna szólt, hogy most nem jön pár hétig, ha jól emlékszem.

Maggie, a lényeg, hogy nyugi van.
Gyógypeddel mi lesz?

Kaqk, majd várjuk az élménybeszámolót.

G. locsol az udvaron, R. francia pirítóst eszik. Mosógép megy. Konyhát pakolni :arrow:

Kép
vindolanda

Szociológia - remélem, szépen fel tudják tölteni a keretet. Nem túl piacképes, és a finanszírozottak aránya sem az igazi.
De mindent bele!
Meglestem az oktatói gárdát, van, akinek már olvastam könyvét :D

Tényleg pakolom az edényeket :arrow:

Kép
vindolanda

Kaqk, nagyon kíváncsiak vagyunk!

Vindo, meghitt, az biztos, csak félek, hogy túl sokat leírok egy nyilvános oldalon, úgyhogy fogom vissza magam folyton.
Nem tudom, mennyire piacképes a szociológia, nekem az összes szociológus ismerősömnek normál vagy szuper állása van, mindegyik normálisan megél a szakmájából, de ez nyilván nem reprezentatív, de vmiért a témában laikusként az a benyomásom alakult ki, hogy ez egy jó szak, még az egyik legjobb a bölcsész/társtud szakok közül...
irina

Hát, Debrecenben nem ilyen rózsás a helyzet :roll:
A mi évfolyamunkból csak az foglalkozik vele, aki PhD-re ment. A többiek a második szakjukból élnek.
De örülök neki, ha máshol jobb.

Én speciel általános iskolába tudtam volna elmenni töritanárnak, ez az egy állásom lett volna, mikor levelezőn nyomtam egy évig a Phd-t. De mikor megkerestek ezzel, addigra nappalis lettem.

Kép
vindolanda

Vindo, akiket én ismerek, azok piackutatásból élnek főleg, meg mindenféle piaci munkákból, és persze vannak kutatásban-oktatásban is páran. Középiskolai tanárnak Bp-en vagy a környékén elhelyezkedni kész csoda, csak ismerősi úton, akkor is nehezen (de ez a legtöbb jobb bölcsészállásra igaz).
A mostani keretszám-átrendezés nyomán persze pár középiskolás nyilván újrafogalmazta a szociológusi vágyait.
irina

Már itthon vannak egy ideje. Most kukoricát főzök, Bercó fürdik, még szeretne enni kukoricát is, ha lefekszik, akkor visszatérek a munkámhoz.

Bár azt érzem, hogy elakadtam és nem kicsit. Pontosabban nem tudom, hogy jól gondolkodom-e, jó-e a gondolatmenetem. Azt találtam ki, hogy a konzulensemnek leírom egy bő vázlatban, hogy mi a gondom, miről gondolkodom, mit szeretnék írni, aztán vagy rábólint, vagy kezdhetem elölről az egészet. De ez a tipródás nem jó.

Tényleg Irina, ezt szerettem volna megbeszélni veled, csak elmaradt. :lol: Még véletlenül sem szemrehányás ez.

gyógyped: azt mondta az ig.helyettesem, hogy ő nagy mellszélességgel támogat. A. viszont nem örül a dolognak, min. 6 félév a képzés.

Tényleg meghitt. :lol:

Hú, Kaqk, már kezd kilyukadni az oldalam. :roll:
dmaggie

Csak hát a piackutatós lehetőségek is szűkösebbek errefelé.
Egy nagyobb cég van talán. De ezt nem tudom pontosan.
Ha bedolgozok, akkor jellemző módon Bp-re szoktam.

De az jó, ha máshol máshogyan mennek a dolgok :D

Maggie, konzultálni kell akkor.
Hat félév :roll:
Nem olyan sok az talán.

rángat az udvarra

Kép
vindolanda

Vindo, tudnál nekem segíteni? Ezt keresem, a Szociológia Szemlében jelent meg (1991-ben) - Róbert Péter:
Egyenlőtlen esélyek az iskolai képzésben: Az iskolázottsági esélyek változása az 1980-as évek végéig
dmaggie

Vindo, ez csak az én külső benyomásom, nem vagyok a szakmán belül, lehet, h a valóság azért más... vagy az én ismerőseimnek van szerencséje.

Maggie, lelevelezhetjük... :-) JV biztos segít Neked, ha elakadsz bárhol.
6 félév? jobb, mint a 8 :-)
Én is támogatlak, teljesen :-)
irina

Mármint Szociológiai :lol:
dmaggie

Maggie, ebben benne van, ahogy látom:

http://www.mek.oszk.hu/01900/01945/01945.rtf

Hát tudod, az is lehet, hogy az évfolyamomnak meg nem nagyon volt szerencséje :wink:

Kép
vindolanda

Tisztára lüke vagyok, ez már le van töltve nekem, de az előbb, amikor rákerestem, ezt nem adta ki a gugli.
dmaggie

De tényleg remélem, hogy nem olyan sz..r a helyzet, mint ahogy én láttam.
Az csak jó lehet :D
Vsz. a kettő között félúton van az igazság.

Fürdés.

Kép
vindolanda

;-)

Felmérgeltem magam, megnéztem a neptunban, milyen időpontokban lesznek az órák (már látszik egy nagy részük), erre kiderül, hogy a szocpszicho 1. szemináriumot fel sem tudom venni, mert csak a két tanítós napomra rakták be az összeset. Ez egy év csúszást jelent, a szemináriumok előfeltételesek. :? És a legtöbb izgi, nem kötelező, de sok kötelező óra is ezeken a napokon van. Jövő félévtől át kell rakatnom az óráimat más napokra, nincs mese.
irina

Akkor most csúszni fogsz?
Nem lehet az órákat esetleg cserélni?

Rugóval elvonulunk, hogy megnézzünk egy spongya bobot lefekvés előtt. Mellette kell lennem. Elérzékenyül közben, odabújik, kapok pár puszit.
- Anya, én annyira szeretlek, hogy nem hagylak dolgozni sem, nem hagylak babanetezni sem.
:lol:

Kép
vindolanda

Rugó de édes! :lol:

Csúszni annyiban fogok, hogy akkor egy év múlva tudom felvenni megint, és a ráépülő tárgyat is egy évet tolom, és előbb kell jegyet kapnom belőle dátumilag (legalábbis anno régen így működött, hogy egymásra épülő tárgyaknál egy félévben is fel lehetett a kettőt venni). Cserélni nem tudok, mert minden meghirdetett csoportja azon a két napon van, amikor én 1,5 órányi tömegközlekedéssel odébb tanítok reggeltől estig (több helyen van a képzés, én a belvárosban vagyok, a pszichó képzés Óbuda legvégén van, jó messzire). Azért felvetem a titkárságon, hátha lehet még kegyelmet kérni, de amúgy is láttam már, hogy nem lesz ez a kedd-csüt hosszú távon jó. Hétfőn alig van óra, mert az a levelezősök napja, akkor meg összvissz egyetlen órám lenne, de az a kisebbik gond. Mindegy, utánakérdezek.
irina

De legalább reálisan látja a dolgokat.

Hát, ez nehéz ügy akkor. Azért hátha.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: