Sziasztok!
Jaj, a félreértések elkerülése végett: abszolút nem vagyok szuperanya, és nem is tartom magam annak, Sokszor vagyok türelmetlen sajnos. Hatkor nem önszántamból kelek, hanem Zsófi miatt, mivel ő akkor ébred, és fel is kel. Sosem volt egy nagy alvó...
Takarítás: az ablakpucolásos nagytakarításhoz nekem is van segítségem. Havonta egyszer van nagytakarítás, pár óra alatt végez egy lány. Erre nincs időm, vagy nevezzük, ahogy akarjuk, mikor Fruzsival feküdnöm kellett, muszáj volt segítséget igénybe vennünk, és ez azóta is megmaradt. De hát három gyerek mellett napi szinten is van elég takarítanivaló, sokat mosok, és főzni is kell.
Viszont érdekes, ha csak egy gyerek van itthon, lustább vagyok, ha mindenki itthon van, pörgök. Fura dolog ez
Az is tény, hogy gyerekfüggő a dolog, nálunk a lányok nagyon összenőttek, Gábor meg szöszölős fajta, olyan, mint Fruzsi volt. Van, hogy leülök hozzá játszani, és hátat fordít, mert egyedül szeretne lenni. Ilyen gyerekek mellett könnyű ám
Főzés: ha mindenki itthon van, főzök, ha Gáborral ketten vagyunk, akkor sokszor rendelünk ebédet, mert másfél adagnyi miatt nem feltétlenül állok neki.
Ja, és nem kell nagy dolgokra gondolni, de egy paradicsomleves, tökfőzelék, rakott ez-az, lasagne, rántott dolgok hamar megvannak, szeretik is, és segíteni is szeretnek benne
Az időbeosztás meg megint érdekes dolog. Van ez a flylady program, vagy mi, sokan írták a neten, hogy az milyen szuper, beleolvastam, és én nem értettem. Olyan dolgok vannak benne, hogy például amíg a kávéhoz melegszik a tej a mikrüban, addig ne csak álljunk és bámuljunk, hanem csináljunk valami hasznosat. Én akkor szoktam ebéd után bepakolni a mosogatógépbe például, az másfél perc alatt pont megvan, én ezt láttam otthon, hogy minél hamarabb legyen rend étkezés után, stb. Szerintem ezt nagyrészt hozzuk otthonról
Vindo: fürdőzni voltunk, vagyis konkrétan milyen fürdőzésre gondolsz?