Rozsa,
huhhúúú.. akkor nemsokára itt az idő!!! nagyon szorítok nektek, hogyminden rendben legyen!
Hát én asszem az előbb jól kibuktam...
először is, anya hívott, hogy tegnap, amikor a Velencei-tónál volt a barátjával, meg a kisöcsémmel (6éves), akkor Bende (így hívják öcsémet) elveszett egy 15-30 percre...
ez úgy történt, hogy a barátja szörfözött, anya meg bicózott Bendével. aztán amikor anya elfáradt, akkor mondta Bendének, hogy ő nyugodtan bicózzon,dde csak ott, előtte. Aztán egy pillanat múlva már a gyerek nem volt sehol...
mert meglátott 2 fiút bicózni, és elment utánuk. a két fiú persze nem szólt hozzá, de Bende meg kérdezgette őket, hogy hogy hívják őket, stb. aztán egy idő múlva a két gyerek kérdezte tőle, hgy hát ki ő, és miért jön utánuk, stb. majd otthagyták...
ezután Bende bement egy híd alá, ahol anyukák-apukák-gyerekek pecáztak, és ott azok megkérdezték hogy ki ő, hol az anyukája, stb. és visszairányították a partra. (amúgy ha én találok egy gyereket akkor qrvára nem hagyom egyedül elmenni, hanem megfogom és visszaviszem az anyjához... na mindegy..)
és mondta anya, hogy egyszercak meglátta Bendét ahogy jön a bicójával, tiszta izzadtan, meg remeg, mint a kocsonya, illetve össze is törte magát, mert elesett a bicójával...
nem volt bünti, csak megpróbálta neki elmagyarázni, hogy ez rossz, ls nem szabad elmenni, stb. de azt mondta anya, hogy szrinte nem nagyon érdekelte Bendét az egész...
amikor András, Bende, meg én sétáltunk mozi után az Arénában, akkor Bendegúz egyszercsak lecsatlakozott tőlünk (mi persze rögtön észrevettük, követtük, és egy oszlop mögül néztük, hogy mit csinál).
és odament egy anyukához, meg a kisfiához, és nekik kezdett el beszélni, meg olyan volt,mintha azt akarta volna, hogy az anyuka jobban szeresse őt, mint a saját fiát, mert ott mosolygott rá, meg ilyenek...
na szóval ezen a sztorin tök kibuktam...
mondtam anyának, hogy vigye el pszichológushoz.. persze neki a pszichológus (miattam) mumus, úgyhogy ezért az ötletemért tök leszólt.. úgyhogy a nevelési tanácsadó ötletével már elő sem jöttem..
ráadásul a hétvégén is felidegesítettem magam, mennyire rosszul nevelt kisfiú az öcsém, és nagyon megharagudtam anyára, mert így szegénynek nagyon sok gondja lezs az életben... de ez hosszú... pedig amúgy fogékony a jóra...
aztán utána azzal hívott anya, hogy hívjám már föl az öcsémet (a nagyobbikat), és beszélgessek el vele, mert már megint kezelhetetlen, és csak rám hallgat...
és tényleg olyan súlyos problémák vannak az összes gyerekével (én sem vagyok100as), hogy ettől megőrülök...
és megvan róla győződve, hogy majd ő fogja nevelni az én gyerekemet, és majd mindig ő vigyáz rá...
ami edig nem izatott, de most kitalálta, hogy felköltözik Pestre...
így is mindig ránk támaszkodik (amikor összetört a kocsija, adjuk neki kölcsön az Alfát, meg tankoljunk neki a kocsiba, vigyük ide, oda, neveljem meg az öcsémet, András írjon neki levelet a Polgármesterhez, stb.)
ezután meg...
megmondtam neki, hogy ez egy nagyon szar ötlet.. mármint a felköltözés.
tejesen egyedül lesz, 100%-os anyukának kell lennie, mert senkire sme fogja tudni hagyni a gyereket ha fizetést kell adnia, vagy ha bárhová mennie kell.. (ráadásul nem értem minek kellett a pasijához vinnie Bendét, szegény gyerek nem értett semmit, meg mondta anyának, hogy ne a barátjával, hanem vele aludjon, stb.

)
tuti hogy hozzánk fogja mindig hozni (most is minig le van passzolva a gyerek), én biztosan örülni fogok neki, pici babával...
meg hát nagyobbik öcsém lenn marad Pásztón, és koleszos lesz.. az nagyon f@sza eset lesz, ugyanis így sem fgad szót neki.. aztán ha még egyedül is lesz hagyva...
már elegem van abból, hogy mindig a saját édekeit és pasijait helyezi a gyerekei elé (ja, mert a barátja pesti, és így könnyebb lesz találkozniuk

)...
én végigéltem ezt 6éves koromtól, hogy én fürdettem a 3éves öcsémet, meg vigyáztam rá, meg hoztam el oviból, meg voltam otthon az öcsémmel, amikor ő esténként bulizni, meg moziban volt a barátjával....
na ezt most nem akarom, hogy a kisöcsém is átélje, ráadásul ő egyedül van, mert mi ketten ott voltunk gymásnak a nagyobbik öcsémmel.
na mindegy, rájöttem, hogy itt írok már ezer éve, de ezt a helyzetet akkor sem tudom rendesen felvázolni
a lényeg, hogy tök bedepiztem, de hamarosan itthon van András, majd jól megvigasztaltatom magam vele
meg itt a suli is...
nyakamon az alapvizsga, a beadandók, és a ZH-k...