A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Bogaracska:
Sajnálom, hogy többször kell menned a cukros vérvétel miatt!
Drukkolok az eredményhez!

Nálunk szerencsére úgy oldották meg, hogy ott megvárhattuk az első vérvétel eredményét, és ha rendben volt, csak akkor itatták meg a löttyöt és vártuk meg a 2. szúrást. Így nem csak két órát kell várni, de legalább nem kellett délután és máskor még visszamenni.

Kép
cat__

Az is zavar, hogy kicsinek látoma pocimat. Több kismama is jött erre a 24. heti vérvételre és sokkal nagyobb pocakjuk volt mint nekem :? A villamoson végre átadták a helyet, egy kedves nő vette észre, hogy babát várok, mondta üljön csak le tudom milyen ez, sokan nem veszik észre a pociját, de én látom kb. már a 4. hónapban van :evil:

Kép
Kép
bogaracska

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Trudi: Hát azon vagyunk, igyekszünk minél előbb elköltözni. Remélem már nem sokáig kell itt lennünk. :)

Brigi: Boldog évfordulót és jó ünneplést kívánok nektek ma estére! :)

Kima: örülök, hogy találtál egy normális orvost és hogy elvállalt! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Bogyra: Köszönöm a felvilágosítást :D A keményedésről akkor még feltennék egy kérdést:
-Az hogy néha, köldök alatt jobb oldalon egészen kinyomódik a hasam és olyankor kicsit meg is keményedik, mennyire baj? Eddig azt hittem, hogy az a baba :oops: :oops:

Icu
Kép
Kép
icu03

Bogaracska: én is sajnálom, hogy kétszer kell menned a cukorterhelés miatt. Én hétfőn reggel megyek, kíváncsi vagyok mi lesz.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

[quote="icu03"]- írta:icu03Az hogy néha, köldök alatt jobb oldalon egészen kinyomódik a hasam és olyankor kicsit meg is keményedik, mennyire baj? Eddig azt hittem, hogy az a baba :oops: :oops:
Ez nálam is szokott lenni másodpercekig, és én is azt gondolom, hogy az a baba.

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Brigi: Jobbulást Marcinak, remélem hamarosan jobban lesz. Kitartás! És az évfordulóhoz már előre gratula!!

Lucababám: Sűrűbben is bekukkanthatsz hozzánk. Mikorra vagy pontosan kiírva? Január vége, február eleje?

Hastartó pánt: Azt hiszem én is fogok venni egyet, mert a hátam elég sokat szokott fájni. :?

Icu
Kép
Kép
icu03

Trudi, nagyon csúnyán viselkedtek akkor a laborosok. :( Bezzeg ha magánintézménybe megy az ember, akkor olyan kedvesek az orvosok, laborosok, nővérkék. Elég nagy a különbség sajnos:(
Mikor telcsizel legközelebb?

Kima, tök szupi, hogy ilyen régóta jártok a kutyikkal kiállításokra.) És hogy ilyen szép eredményeitek vannak. Európagyőztes, azta! Hihetetlen nagy eredmény, gratulálok:!!!!))))

Bogaracska, hát nagyon jót rötyögtem a nénin, aki átadta a helyet. Kedves is volt, de ugyakkor kicsit elnézte a pociméretet:)
Én azóta nem is nagyon szívesen fotózom le a pocimat, amióta leszólta valaki, hogy nem elég nagy és neki nagyobb volt félidősen. Pedig szerintem bazi nagy a hasam, a lábaimat nem is látom már, csak ha előrerúgok:)

Ági, én is rákérdezek a CA-ra majd ha megyek terhesgondira. Ma reggel bevettem 500 mg-ot és jót is tett. Tegnap óta abbahagytam a kólát, hát elvonási tüneteim lettek. Rossz ízű a szám és ki van száradva és álmos vagyok és fáj a fejem. Igen, ez koffein elvonás:(
Vendég

A hasfogó pánt engem is nagyon érdekelne és hogy lehet-e terhesség alatt is használni,v agy csak szülés után a has visszamenetelére!!!:)
Majd mondjátok el mennyibe kerül, lehet-e egészségkártyára venni stb.
Vendég

Kima: Örülök, hogy az új orvosod rendes és odafigyel rátok :!: :!: Ugye megérte másikat keresni :?: :!: :!: :D
A hassimogatásra pedig nagyon oda fogok figyelni, és ha próbálkozom, majd rácsapok a kezemre :shock: :lol: :lol:

Alma: Örülök hogy Emma baba jobban van már. :D Mostmár csak Brigiéknek kell helyrejönniük :wink:

Brigi: A chicco is ugyanolyan jó, mint ami neked van? Tartja a hasat és a hátat is?

Icu
Kép
Kép
icu03

Bogaracska:
A pocid mérete miatt ne aggódj, alkati kérdés! Attól is függ, hol fekszik Barna!

Kép
cat__

Twist: Látom nálad már többször előfordult, hogy eltűnt az irományod, azért vagy ilyen gyakorlott ebben a témában :D :D De most már példát veszek rólad én is, mert sajna velem is fordult már elő ilyesmi. :twisted:

Bogaracska: Kitartás a vérvételhez, még akkor is ha kétszer rángatnak oda :evil:

Icu
Kép
Kép
icu03

Sziasztok!

Bogaracska: én már megkérdeztem Timmermann-t, kb. a 8-9. héten a gátvédlemről, nevetett, hogy ez még elég korai, de mondta, ha ez a kívánság, akkor minden tőlük tellhetőt el fognak követni, hogy teljesüljön.

És én mindenképp akarok beöntést, ezt ki fogom követelni magamnak.

Klári

Kép
claracroft

Clara- én is hasonló állásponton vagyok, szeretnék mindenképp beöntést kérni. Attól félek ez miatt nem merek majd normálisan nyomni :oops: Én még csak az epidurális érzéstelenítőről faggattam, mert hallottam vki ellenzi. Ő egyáltalán nem zárkózik el, Lilla is támogatja, sőt Ő azt mondta csak így szülne, pedig ő egy szülésznő :? majd még gondolkozok rajta, a klinikán azt mondták nagyon nagy kötöttség, mivel végig rád van kötve.

Kép
Kép
bogaracska

Clara- Te szeretnél szülésznőt választani? Mert a szülésfelkészítőn majd lesz lehetőség megismerni néhányat és telefonszámokat is fognak adni. Ha Te nem tudsz ott lenni, majd hozok Neked is listát :D

Kép
Kép
bogaracska

hali,

vagyok ám, de ált. csak olvasok:)

Kima: wow, perui meztelen, nem semmi. Anno én is jártam az afgánokkal, most már csak a szórakozás, ismerősők miatt. Gratula az eredményekhez :)

Hasméret: én is mindig aggódok, hogy kicsi a hasam, nem nő, aztán, ha csinálok képet, akkor látszik a változás :)

17+3
Kép

20. hetesen
Kép

13+6 (emlékeztetőül)
Kép

Babakelengye: én még semmi ruhát, egyebet nem vettem, mert olyan sok mindent kapunk. Egyelőre dobozokban állnak, még át sem tudtam nézni, mert nincs hely. Majd okt-ben festetünk, parkettázunk, utána lesz a kipakolás. Csak a babakocsi és az autósülést vettük mi. Illetve néztem az IKEA kiságyat. de azt majd csak akkor, ha lesz hova tenni. De sok hasznosat irtok, igyekszem jegyzetelni :)

Pocaksimi: én is nehezen állom meg, hogy ne simizzem egész nap. De lehet, hogy nem is szereti, mert ha rugdos és odateszem a kezem, akkor abbahagyja :( De már Apa is érezte :)
De idegeneknek nem engedem, nem szeretem, ha tapiznak.

2 hete votlam kontroll vérvételen a házidokinál, direkt a pajzsmirigy miatt, ő rendelt vissza, erre mindent megnézettek, csak a pajzsmirigyet nem :evil: :evil: :evil: most mehetek újra, pedig nem a hobbim. ráadásul azon a héten kell mennem (21-én) a vércukros vérvételre is, mert az inzulinrezisztemnciám miatt előbbre hozta a dokim. szóval még 1 hét itt lux-ban és megek megint haza dokihoz, vérvételre, védőnőhöz.

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi

Sziasztok lányok!
Megvettem az első dolgot Balázsnak egy bébihordozót 7000ft volt a Brendonban szerintem nagyon jó :lol: Persze tudtam volna mást is venni de visszafogtam magam!
Nekem szerencsém van nagyon jó a védőnő mindent meg lehet vele beszélni!
Az én hasam se látszik nagyon,meg is jegyezték már egypáran a buszon meg pláne nem adják át a helyet mert csak ugy nézek mi mint aki meghízott egy kissé... :oops:
Mindenkinek szép napot!!! :D
gyöngyi-30

Sziasztok!

Először egy gyors helyzetjelentés. Marci jobban van. Még folyik az orra, de már nem vészes, csak párszor kellett megtörölni neki. ÉÉÉÉÉÉÉÉÉS: átaludta az éjszakát :lol: :lol: :lol: Nem is gyengén, fél 10 felé elaludt, reggel 7-kor megitta a tápszerét, és aludt tovább negyed 10-ig :lol: :lol: :lol:

Köszönjük a köszöntéseket, reggel már elkezdtük az ünneplést :wink:

Alma, anyósék nem nálatok laknak, ha jönnek? Mázlisták vagytok :lol:

Nóra, javítottam a táblázaton. Ne legyél elkeseredve, szerintem a Zsombor is nagyon szép név.

Twist, szabad szedni C-vitamint. Sőt, nekem most kifejezetten mondta a doki, hogy 200 mg-os C-vitamint szedjek a H1N1 miatt, hogy erősítsem egy kicsit magam

Cat, én nem a nyílt napra megyek hétfőn, hanem tornázni. De ha már ott járok, beugrok a Minimanóba is, mert cumit meg csúszásgátlót a fürdőkádba. Néztem a nyílt napot, a pocakringató akár érdekes is lehet annak, aki kicsit bizonytalannak érzi magát.

Trudi, a barátnőmnek is húzták az eredményt, végül majdnem 4 hét volt, mire megmondták, hogy teljesen negatív minden. Remélem Neked nem kell annyit várnod

Bogaracska, sajnálom ezt a cukor-ügyet... Mi lett végül, ihattál löttyöt? Milyen mázli, hogy nálunk nincs éhgyomri vérvétel :lol: A pocakmérettel meg ne foglalkozz. Ismerek kismamákat, akik tök egyszerre szültek, és teljesen más méretű volt a 9 hós pocakuk. Előkeresem a képeiket, és átküldöm mailen, jó?

Haspánt: kétféle van. Van a hastartó, ami terhesen használható, és van a hasszorító, ami meg CSAK szülés után, az leszorítja a pocakot. A hastartó 6-10.000 között mozog, attól függ, hol veszed. Én csak az Anitát próbáltam, akkor nem is volt a boltban Chicco, így nem tudom, hogy az mennyire tart. Az Anitával meg voltam elégedve, de azért az utolsó hónapban azért azzal is nehéz lesz a pocak :wink: És én úgy tudom, hogy mindkét pántot lehet egészségkártyára venni. Ha másképp nem, akkor adnak számlát, és azt beküldve utalják vissza a pénzt.

Bogaracska, attól ne félj, hogy nem fogsz merni rendesen nyomni beöntés nélkül. Olyan elemi erővel jön a tolófájás, hogy nem is tudsz közben gondolkozni, csak nyomni, nyomni, nyomni, teljes erőből :lol:

Kissgizi, örülök, hogy előkerültél! Szépen megnőtt a pocak is már.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Asszem túl vagyok 2. kismamaságom eddigi legnagyobb projektjén. Múlt hét végén átválogattam a Soma ruháit. 2 év termése....azt hittem sohasem lesz vége! :shock:
Amit tudok majd hasznosítani eltettem, amit tudtam elajándékozgattam, a töbit pedig mind lefényképeztem és felpakoltam a teszveszre. Most végeztem vele múlt csütörtök óta. :)
Végre van hely Öcsibogyó ruhácskáinak!! :D
Jövő keddtől bölcsizek Somával 2 hetet aztán nagy magányomban megoldok minden olyan dolgot amit jó ideje halogatok, no meg felkészülök a következő néhány évre! :wink:
Tegnap este nálunk vacsizott a nőgyógyász barátunk és megkonzultáltam vele a szülést is. Mivel Somit császárral szültem azt ajánlotta legyen az a második is. Kicsit vágytam rá, hogy ezúttal természetesen szülhessek, de szerinte ilyen előzményekkel biztonságosabb egy császár, mint a hüvelyi szülés. Így ha a 39. hétig nem indul be magától akkor beindítja és kiveszik Öcsikét.
Keményedéseim és dudoraim nekem is vannak már, sőt egy hete folyton beszorul a levegő ha görnyedek sokat. Ez Somával csak a vége felé volt jellemző, úgy tűnik most gyorsabban nyomulnak a szerveim. :D
Brigi! Marcinak jobbulást, próbáld meg kipihenni magadat!

Judit

Kép

Kép
somaanya

Húúú, jó hogy írtad a császárt. Ha császárral szül valaki, érdemes egyáltalán szülésznőt fogadni?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Szerintem:
Nem akarok második gyerekes okoskodó kismama lenni, de kérlek, ne törődjetek vele, ki mit mond a hasméretetekre!!!Ezzel kezdődik a görcsöltetés...Aztán mikor meglesz a gyerek, jönnek az okostojások: ennyi idős gyereknek már ott kellene tartania, hogy....tiszta parák lesztek, ha komolyan veszitek!!!Ehelyett a gyerekre kell figyelnetek.Ha folyamatosan "vizsgáljátok", és megismeritek picikétek szokásait, majd ti el tudjátok dönteni, hogy tényleg olyan ütemben fejlődik-e, ahogy kell.A hasatok egyszerűen nem lehet túl kicsi, vagy túl nagy!(az, hogy egy doki mond ilyet, szeriontem felháborító!)"Belül mindenkinél minden" másképp van elrendezve, másképp fekszik a baba stb.Az a mérvadó, hogy mit mutat az UH a babáról!!!Nem pedig az emberi szem a mama hasáról...Bocsánat az okoskodásért, de felhúztam magam, miket képesek mondani az emberek.... :evil:
A hassimi ártalmairól szló intelmekre már nem is térek rá...Egy kismama pontosan tudja, mi jó a gyerekének...

Bogaracska: én az utolsó napig (szülés) tiszta para voltam, hogy nem lesz beöntés, és iszonyú kellemetlenül fogom érezni magam, ha.... :( Aznap délelőtt kb.10-szer voltam wc-n és MINDEN kijött belőlem, mire a szüléshez érkeztem.A tolófájásoknál és tolásnál már azt se tudtam fiú vagyok-e vagy lány.Senki és semmi nem érdekelt, csak hogy a babócám ki tudjon jönni rendesen.Hidd el, ott már nem fogsz ilyeneken görcsölni...a doki meg látott már különb dolgokat is :)

Hát, lehet, hogy a hormonok játéka, de most felhúztam magam ezektől a riogatásoktól, bocsi! :?

Kép

Kép
linus

gyöngyi: 7.000 forintért vettetek babahordozót a Brendonban? Az nagyon jó ár érte. Meg tudnád mondani, hogy milyen márkájú? rákeresnék a Brendon honlapján, hátha fent van. Mi is mostanában szeretnénk hordozót venni.

Brigi: szerinted 500 mg-os C vitamint is be lehet szedni? Nekem csak 500-as van itthon. Gondoltam heti 1-et beveszek. Ráadásul ma elkezdtem köhögni, úgyogy szerintem nem ártana valami plussz vitamin.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Linus, mélyen egyetértek, engem is felhúznak ezek a riogatások. És sajnos sokan be is pánikolnak ezektől, nem tudom, hogy miért jó riogatni egy kismamát??? Aki amúgy is teljesen stresszben éli meg a terhességet, hogy ugye minden rendben lesz, egészséges lesz, nem jön korábban stb. És akkor jönnek a rémtörténetekkel. ÁÁÁÁÁÁÁÁ :twisted:

Adrienn, nem tudom, de én úgy gondolom, hogy nem árt a C-vitamin. Ha jól emlékszem a tanulmányaimra, akkor ezt nem lehet túladagolni, mert ürül a vizelettel a felesleg.

Brigi

Kép

Kép
hékás

[quote="hékás"]H írta:hékásúúú, jó hogy írtad a császárt. Ha császárral szül valaki, érdemes egyáltalán szülésznőt fogadni?

Tapasztalatból: NEM....Nekem előzőleg sem volt és nem hiányzott, pedig ugye nem császárnak indult a dolog....

Kép

Kép
somaanya

Brigi: azért köszi a válaszodat, asszem be is veszek egy C vitamint. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!

Ma reggel ráálltam a mérlegre, és meglepetés ért: még mindig csak 4 kiló :D :D :D :D . Azt hittem, legalább 6-7 kilónál tartok már. :oops: Bár még leehet korai az öröm, mert a férjem is ráállt utána, s neki azt irta ki, hogy LO, tehát elemcsere kell :oops: . Vagy csak jelezte, hogy előtte egy ló állt a mérlegen. :wink:

Ez a hasméret téma tényleg nem túl szerencsés, láttam már kis hasból 4 kilós gyereket születni. Nekem most viszonylag nagy az első terhességemhez képest (a másodikra nem emlékszem), de szerintem minél többedik gyerek, annál hamarabb nő a has, hisz egyre kinyúltabbak a hasizmok, nincs , ami tartsa:oops:

Eminél 104, Beninél 123 centi volt a haskörfogatom szüléskor, s bevallom, sokkal jobban jártam a viszonylag kis hassal. Másodjára nem bírta a kiképzést, középen a barna csík vonalában szana-szét repedt a bőröm, nem valami épületes látvány. Remélem most nem lesz akkora (meg a baba sem lesz benne közel 4 kiló, mint Beni :oops: ).

KépKépKépKépKép
uxi

Képzeljétek, beleszerettem egy bordűrbe az OBIban.
Zöld, elefántos. Nálnk sima fehér falak vannak, de már el is képzeltem, milyenre lehetne megcsinálni a gyerekszobát.
De még sosem volt színes falunk: aki már festett házilag: hogy kell ezt megtervezni?

Mármint azt gondolom, hogy veszek színes festéket, aztán felkenek, de kell valami szakértelem hozzá?
(Pl hogy egyenletes legyen a szín, ne legyen foltos) Még csak fehérrel festettem eddig, de azon ugye nem lehet egyenetlen színt kapni:D .

Meg kb egy liter festék mekkora falra elég, 1-2 m2-re, vagy többre?

Szívesen megcsinálnánk házilag,festőt nem szeretnénk hívni, de lehet nulla hozzáértéssel inkább hagyni kéne fehéren a falat...

Akinek van tapasztalata, ossza már meg velem légyszi!

KépKépKépKépKép
uxi

Adrienne:Nania gyerekülés 0-13kg-ig.szeptember végéig illetve a készlet erejéig tart az akció!Nézd meg nagyon jó szerintem! :D
gyöngyi-30

Mi festettünk már magunk színes falat az előző lakásunkban. Semmi nagy ördöngősség nincs benne. Még a színt is én kevertem, az mondjuk nem olyan lett, mint amit terveztem, de szép lett így is. A festékekre pedig rá van írva mennyire elég az adott adag.

Kép

Kép
somaanya

Szia Kisgizi, ezer éve! Te is jártál kiállításokra afgánokkal? De jó! Nekem a perzsa agár a kedvencem, fekete farokrésszel, mit nem adnék egy olyan szépségért, azaz adtam volna még amikor kiállításokra jártam. Most már csak otthon vagyok el a kutyáimmal és bőven elég az a sok kutyi, aki otthon van nekem.)
Afgánokat sokat kell futtatni? Nagy a mozgásigényük, igaz? Olyan szépek a széles nyakörveikkel, a hosszú lépéseikkel, lélegzetelállítóak! Mindig néztem a BIS-ben mennyire szépek!

Képzeljétek, két napja nem iszom kólát és kevesebb is az étvágyam. Nincs rajta kétségbeesett zabálás. Aszem a kóla okozhatta. És már 1,2 kg-mal kevesebb lettem ma reggelre. Még folytatom a kísérletet, de edig úgy tűnik, hgoy a kóla az étvágyamra is hatott.
Vendég

[quote="uxi"]K írta:uxiépzeljétek, beleszerettem egy bordűrbe az OBIban.
Zöld, elefántos. Nálnk sima fehér falak vannak, de már el is képzeltem, milyenre lehetne megcsinálni a gyerekszobát.
De még sosem volt színes falunk: aki már festett házilag: hogy kell ezt megtervezni?

Mármint azt gondolom, hogy veszek színes festéket, aztán felkenek, de kell valami szakértelem hozzá?
(Pl hogy egyenletes legyen a szín, ne legyen foltos) Még csak fehérrel festettem eddig, de azon ugye nem lehet egyenetlen színt kapni:D .

Meg kb egy liter festék mekkora falra elég, 1-2 m2-re, vagy többre?

Szívesen megcsinálnánk házilag,festőt nem szeretnénk hívni, de lehet nulla hozzáértéssel inkább hagyni kéne fehéren a falat...

Akinek van tapasztalata, ossza már meg velem légyszi!

Mi az egész lakást magunk festettük. Mi sem vagyunk festők, így Dulux festéket vettünk. Nem olcsó, főleg a "keverd magadhoz" képest, de nagyon szép színeik vannak, nem tudsz úgy két színt összeválasztani, hogy nem passzoljon egymáshoz. Nálunk minden szoba más színű, a nappali pedig két színű bordűrrel. Mi a bordűrhöz választottuk a színeket. A gyerekszobánál a nappaliból maradt festékekhez néztünk bordűrt.
Tényleg nem nehéz, nagyon jól fed, és a dobozon rajta van, hogy mekkora falra elég.
A bordűr felragasztással játszottunk kicsit, mert még egyikőnk sem csinált olyat, de végül vízmértékkel húztunk vonalat, és a bordűrt a felénél odaillesztettük a vonalhoz.
Szerintem nyugodtan vállalkozhattok rá.

Ágnes

Kép
klemencia

Uxi!
Mi is magunk festettük színesre az egész lakást két éve.Akkor 6 hónapos voltam a kisfiammal.Most a gyerekszobát átfestettük...most 5 hónapos vagyok a kislányommal.Úgy tűnik nálam a festés és a várandósság szorosan összefügg :lol: :lol: Szóval mi is Duluxot vettünk.Tényleg nagyon szép színei vannak.Mi két rétegben festettük a falat (az első rétegnél hígabbra csináltuk a festéket).Két óra múlva már lehet az újabb réteget.A i falunkon fűrészporos tapéta van.Annál figyelni kell, hogy a hengert minden oldalról húzzuk.A simí falnál nem tudom, hogyan kell.Egyébként tényleg nem nagy ördőngösség.Szerintem nyugodtan vágjatok bele!Nehéz elrontani, ma már minden praktikus kelléket lehet hozzá kapni.pl. a plafont fehérre hagytuk, csak az oldalfalakat festettük.Ehhez lehet kapni speciális ragasztócsíkot(amit a már festett falra ragasztasz, és nem hozza le a festéket, amikor lehúzod), ami ugye segít, hogy a sarkoknál, éleknél ne menj bele a fehérbe a színes festékkel.A gyerekszobát konkrétan én egyedül festettem ki.És nagyon szép :lol: Nem beszélve arról, mennyi pénzt megspóroltok!!!Hajrá! :wink:

Kép

Kép
linus

[quote="hékás"]H írta:hékásúúú, jó hogy írtad a császárt. Ha császárral szül valaki, érdemes egyáltalán szülésznőt fogadni?

Brigi, a szülésznőm azt mondta, hogy nem.

További jó ünneplést :)
Marci fiad nagyon ügyi volt!!!

Nem nálunk szoktak megszállni, hanem egy közeli panzióban :) Ők is jobban szeretik és mi is.

Köszönöm mindenkinek a jókívánságot! Hatott, mert Emma már teljesen jól van.

Somaanya, mi is a jövő héten kezdünk (remélem)

Kép
Kép
alma26

Uxi: Ne félj, nem lesz foltos a fal.

Én a régi lakásomat egyedül festettem ki (festékkeveréssel), itt a gyerekszobát festettem a lányok által említett Dulux festékkel. Mindegyik gyönyörű lett.

Vegyél ecsetet a nehezen hozzáférhető helyekhez, hengert és festéket. Itt az üres szobában a parkettát kartonnal takartam le, pl konyhánál a bútort fóliával.
A radiátort, párkányt, ajtókeretet ragasztószalaggal (van erre a célra, a boltban majd megmutatják) védtem a festéktől.

Gyorsan megvan, nincsen benne semmi ördöngősség.

[/b]

Kép
Kép
alma26

sziasztok

Festés
: Mi is Duluxal festettük a szobákat, isteni...
nekünk is fűrészporos tapétánk van és arra talán több festék kell mint a sima falra, ja és persze a sima falat könnyebb festeni
Mi nem hígitottuk és elég volt 1 soron
ja és ami nagyon jó hogy bármikor utólag javítgatni lehet nem lesz foltos!!!!

Hordozó:Ez csak nekem új vagy tényleg ujdonság hogy a hordozó csak akkor jó ha 03 vagy 04-el kezdődik rajta a számsor??

Voltam a minimanóban ma, és ott lehet kapni olyan hordozót ami a talppal együtt 29900 ft. ami igen baráti ár ha olyan fajtát akar venni az ember, ja azért olcsóbb ez mert tavalyi szín

Vérvétel: a hétfői vérvételemnek annyi elkavarták a véremet nem került el a laborba igy azt mondták ha kíváncsi vagyok valamire csináltassam meg magamnak
na jó nekem könnyű de ezt mással elég durva megcsinálni
na majd holnap bemegyek dolgozok legalább egy kicsit :D

Móni
KépKép
reunion

Brigi!

Minden ok, úgy néz ki énis:)LEhet összefutunk?:-)Mondjuk szilvrszterkor vagy újév első napjaiban?:-)))

Csak annyi van, hogy néha keményedik a hasam szedek magnerotot.Bogika sokat mozog:-)

Jah csináltattam teljes vérképet acukrom kicsit alacsony...4 az alsó érték nekem meg 3.75.Ez nem tom mér van és mit jelent.
Remélem nem olyan nagy probléma...
kriszti1976

Most akkor a terheléses vércukrot levehetik úgy is, hogy előtte cukros izét itatnak és 2 óra múlva ismét mérik, meg úgyis hogy egyfázisu és zsemle és teej?Nekem ezt az utóbbit mondták az Istenhegyin, a háziorvos meg adott recptre egy lötttyött hogy váltsam ki.
kriszti1976

Kriszti: nekem 2 éve 2x vettek vért csak közben kifli/tej volt

Kép
Kép
alma26

Sziasztok!

Uxi szerintem is nyugodtan próbáljátok ki a festést én is festettem már, nagyon könnyű! Én is Duluxot használtam és ha Dulux hengert is veszel hozzá akkor marha könnyű és egy réteg elég (szerintem nem kell hígítani).

Brigi jó ünneplést! Képzeld én is a Hajdú Barbarát szeretném szülésznőnek! :lol: Remélem nem gond... :wink:

Jaj ez a cukros vérvétel nem hiányzik.. :?

Nóra szerintem is szép név a Zsombor!!! Mi is ennél a névnél maradtunk a kedves papával!! :D :D :D Ugye nem bánod!?
:wink:

Brigi beírnád a Zsombort a táblába, ha már végre lett neve is ennek a kis örökmozgónak!

Mariann

Kép
arian78

Megjöttünk a vacsiból. Annyira jóóóó volt. Alma, nem tudom, merre akartok menni ünnepelni, és merre laktok, de isteni éttermet tudok a XVI. kerületben :wink:

Én eddig nagyon elleneztem a szülésznő fogadást, de most nagyon szeretnék, ha nem császár lesz. Én sem tudom megmondani miért, de szeretném, ha ott lenne...

Uxi, nálunk is fehérek voltak a falak, amikor beköltöztem. Aztán szép lassan elkezdtem a páromat beoltani, hogy szeretnék színes falakat. Aztán mikor rábólintott, akkor elkezdtem, hogy ne adjunk ki egy vagyont a festőnek, fessünk mi. Sokáig ellenállt, de Párizsban meggyőztem :lol: Mi is Duluxot vettünk azt hiszem, de csak két réteg után lett szép. Tesómék Polifarbet vettek, és egy réteggel gyönyörű sötét, egyszínű lett a fal. Most jövő nyáron fogunk legközelebb festeni, de már tervezem a színeket :lol: :lol: :lol:

Twist, ügyes vagy, hogy rájöttél, hogy a kóla a hibás. És erős is, hogy sikerült leszokni

Alma, mit nem adnék, ha nálunk is így lenne... A röhej, hogy a lakásunkból az utca túloldalán lévő szállót látjuk, de akkor sem mennek. Persze ha Mincsi meglesz, nem lesz helyük :lol: :lol: :lol:

Móni, azt hiszem, tavaly szeptembertől van, hogy bevezették a hordozók szabványát. De ha hivatalos boltban vásárolsz, ott már csak szabvány szerintit kapsz, a használtaknál kell erre odafigyelni

Kriszti, nagyon nagy az esély, hogy találkozunk bent :lol: Majd számot cserélünk, hogy le tudjuk ellenőrizni a másikat, jó? Még az is lehet, hogy egy szobába kerülünk majd. Nekem a szülésznő már mondta, hogy beíratja magát január 1-re, mert szerinte akkor fogunk szülni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: És ezek szerint megvan a nevetek is? Bogi? Szép név nagyon. Szedsz magnéziumot a keményedésre? Pihenj sokat, az jót tesz

Kriszti, még az Istvánban is kétfélét csinálnak, dokifüggő, hogy ki milyet kér. Nekem mázlim van az enyémmel

Arian, a nevet beírtam. Szerintem nem gond, ha Te is a Barbit választod, lévén én a hó elején, Te meg a végén szülsz. :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Én nem szeretnék szülésznőt fogadni, kicsit soknak találom, hogy fizessünk a dokinak is és fizessünk a szülésznőnek is. Annyira kevés lehetőségem van szülésig megismerni bármelyiket is, hogy nem tudnám eldönteni, ki legyen az.

Köszi bogaracska, ha elküldöd a listát, annak azért nagyon örülnék, megpróbálok róluk minél több infót megszerezni. :)

Engem s rettentően zavarna, ha szülés közben mást i kinyomnék, gondolom értitek. Ettől a gondolattól még kiszolgáltatottabbnak érezném magam, ráadásul apa is bent lesz. Oké, én tudom, hogy ő ezt nem látja, de az orral is érzékelhető :oops:

Ettől sajnos egyáltalán nem vagyok képes elvonatkoztatni. :(

Klári

Kép
claracroft

Klári, nyugi, akkor eszedbe sem fog jutni, hogy zavarna bármi ilyen. Mással leszel elfoglalva :wink:

Szülésznő. Ha nem ismerném évek óta, szerintem én sem fogadnék. Nem fizetnék egy szinte idegennek... Azért nem is fogadtam Marcival, mert akit fogadni akartam, épp nyaralt. És az, hogy egy helyettes - pénzért, vagy az ügyeletes - ingyen... Igen, az utóbbit választottam én is :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi!
Ha császár lesz neked, akkor felesleges a szülésznő! Ott sincs, akkor amikor "darabolnak". Ha meg természetesen szülsz, akkor nem baj, ha van. Sokaktól hallottam, hogy a doki rájuk sem nézett nagyon, de a szülésznő végig ott volt.
Örülök, hogy Marci jobban van!

Klári!
Szülés közben eszedbe sem fog jutni, hogy más is kijöhet. Egyébiránt, ha a lelked így megnyugszik, akkor mindenképpen kérj beöntést......viszont állítólag nem egy leányálom az sem.

Twis, Gizi!
Mennyi kutyás van itt:D :D

Twist!
a legbüszkébb a 2006-os évünkre vagyok a kutyákkal. Abban az évebn Helsinkiben két kutyám lett Európagyőztes júniusban és még abban az évben novemberben ugyanez a két kutya Világygőztes is lett Poznanban.

Gizi!
Közép peruink csak nekünk van egyedül az országban. Ő az egyetlen ilyen kutya. Van még egy óriás egy srácnak és ennyi. Szeretnénk majd fedeztetni a peruinkat, de nem könnyű párt találni hozzá, mert Európában is nagyon kevesen vannak. :D :D

soma!
Nagyon kis szorgalmas anyuka vagy
:D :D

Kima
Kép
Kép
kima75

Hékás: Jajj, de jó!! Mit ettetek?
Mi Szentendrén lakunk, de BP vagy Villány a cél.

A szülésznő nagyon nagy segítség volt nekem. Ő ott volt végig, mondott mindent.

Kép
Kép
alma26

Köszönöm mindenkinek a festős infókat!
Akkor lehet belevágunk! :D

Még valami: ezekhez a festékekhez ugye nem kell hígító?
Csak mert a fehérhez nem kellett, az sima vízzel is lejött, ha lecsöppent.
Ecsetünk, hengerünk már van, hisz festettünk már, csak még színessel nem. De talán megbirkózunk vele, az egyik szoba 7m2, a másik 10, szóval nem óriásiak. :D

Kima, én kíváncsi lettem: tennél fel képet a kutyátokról? Mármint arról, amiből egy darab van az országban.

KépKépKépKépKép
uxi

jó reggelt

uxi
sima felmosással feljön a festék

Már megint nem aludtam jól, főleg hogy a kanapéra szorultam, mert apa allergiás és ilyenkor horkol szegény. :(

Móni
KépKép
reunion

Jó reggelt!

Fúúú, tök jó, Marci megint végigaludta az éjszakát, és még mindig durmol :lol: :lol: :lol:

Alma, én normand libamájat ettem burgonyapürével (grillezett libamáj juharszirupos almakarikákkal), Sanyi pedig harcsafalatkákat rántott garnélanyárssal és rokfortos zöldsalátával. hmmm, még mindig összefut a nyál a számban, ha eszembe jut. Az étterem: Koronakert étterem, a blogomban van link is, most még fáradt vagyok kikeresni :oops:

Uxi, amikor a festéket veszed, akkor megmondják, mert minden festék más. A legtöbb beltéri falfestékhez nem kell higító, és lejön sima vízzel bárhonnan.

Szegény Móni! Miért nem apát küldöd a kanapéra? Elvégre Ti hárman vagytok :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Szasztok! Kima, de jó érzés lehetett ennyi mindent komoly eredményt elérni! Ezek azok az eredmények, amelyekre minden kiállító áhítozik és annyira nehéz elérni, hogy csak na! Tehát gratulálok!!!:))
Nekünk az Európa kiállítások sosem hoztak sikert. Hazai kiállításokon voltunk BIS 3. is, de külföldi színvonalat sajnos nem ütöttük meg. Sok-sok serlegünk van otthon nekünk is, show champion címek stb. stb. de ezek már csak emlékek, szép emlékek:) Nem bírnám anyagilag a rengeteg nevezési díjat, utaztatást, kozmetikát stb. Az már nem az én szűkös pénztárcámnak való. De jó kaland volt annak idején és sosem felejtem el:)

Móni, mi lesz a neve a "két Lottinak"?

Csajok, szomorú az, hogy a szülésznő mindig ottlenne mellettünk, de a doki csak egy kis ideig. Mert hogy a dokinak kell majdnem egy 100-ast adni. Szóval, a szülés anyagi oldalától rosszul vagyok és nem is tudom, hogy lesz meg majd rá a pénzem..._((
Vendég

Twist, kommentelési lehetőség hiányában itt reagálok, jó? :lol: Én tavaszi kabátot a Promodban kaptam, még a 9 hós pocak is elfér benne, érdemes lenne megnézni esetleg. És a lényeg, hogy NE a kismama-boltokat járd ezügyben, hanem a "normál" butikokat. Egy A-vonaló vékony kiskabát tökéletes lenne. Mondjuk a télivel én is gondban vagyok, mert arra a pár hétre nem akarok annyi pénzt kiadni :twisted:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Megjöttem én is! :lol:

Tegnap voltunk a Sotén dr Hajdú Júliánál. Tök rendes volt, megnézte megint a picur szívét, és most már kijelenthető, hogy a babánk szíve egészséges, semmi rendellenesség nem látható! :D De azon csodálkoztam, hogy azt mondta, hogy ezzel a babával nem kell többet jönnünk, de ha esetleg lesz 3. (neeeeeeeeeeeeeeeeeeem!), akkor azzal újra jönnöm kéne... Az, hogy lett volna egy szívbeteg gyermekünk ezekszerint megismétlődhet? .... :shock:

Megnézte nekem a bpd értéket is. Semmi baja!!! :lol: Lényeg, hogy ovális, hosszúkás fejű gyermekünk lesz (olyan mint az apja!). Tök érdekes, mert a fej szélesség alapján egy héttel korábbinak számolható, a fej hosszanti mérete alapján meg egy héttel későbbi! 2 hét eltérés van a gyerek két fej átmérő értéke között! A lényeg, a fej körtérfogat, ami pont annyi, amennyi vagyok! Szóval azt mondta ne aggódjak, mert egyszerűen az apukájára fog hasonlítani a gyermek, és nem lesz kerek fejű (nem is bánom...).

Beszélgettünk kicsit arról, hogy én miért is aggódtam... Sajnos nálunk a családban volt már meglepetés 9 hónapra egészségesen világrajött babára a tesóméknál nem tudták mi a baj, down kór, vagy mi egyéb, mert koponya deformitása volt... Azóta kiderült, hogy korai csontosodásnak hívják ezt a betegséget, és uh-on nem volt megállapítható... :roll: De nálunk most ezt is kizárták!

Na de ennyit rólam!

Beöntés: nekem volt a Bettivel itt Győrben. Az utána következő fél óra nem volt kellemes, de én amúgy is szorulásos vagyok, és belőlem nem jött ki semmi előtte 2 napig sem, így pont jókor jött... :wink: És teljes lelki nyugalommal vettem az akadályokat, és ezen már nem paráztam. Amúgy biztos tettem volna a tolófájásoknál.

Gátmetszésem is volt, egy apró vágás, amit a szülés közepette nem is éreztem, utána az összevarrás kicsit kellemetlen, de mire zavarna, már be is fejezte a doki. 4 öltés volt. Én most is így szülnék, mert az egyik ismerősöm most szült, és úgy szakadt ahogy lehet, pedig nem volt nagy a baba... Így a helyrehozatal sem volt egyszerű, és nem is szép... :roll: :shock:

Hasleszorító bugyi: ez szülés utánra van. Többféle létezik, én inkább a drágábbat vettem meg, amin több állítási fokozat van, és nem csak a gumi szorít, hanem én is tudom állítani a szélességet. Én a szülés másnapján már felvettem a kórházban is. Szerintem használt, és emiatt is ment vissza szépen a hasam hamar. Érezhető változások voltak napról napra.

A télre tegnap kezdtem el kabátokat keresni. Nem találtam, de a C and A (nem tudtam az és jelet beírni...)-ba találtam a kismama részlegen tök jó poncsót, vastag meleg garbó nyakkal! Meg is vettem, 7000 ft volt.

Hú az agyam most kezd kihagyni, hogy mire is akartam még reagálni, de azt tudom, hogy a Zsombor nevet imádom, és ha fiú lett volna nálunk is az lett volna az Attila után (uram nagy magyar mániás...)

Hát röviden ennyi, majd még visszaolvasok mit hagytam ki... :wink:
melike30
Győr

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: