A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Kaandi: én is azt mondom, amit te. Ha kiderül, hogy még mindig faros, akkor inkább a császár, ha nem fordul be, mint bármilyen kockázat, vagy fordítósdi.
Megpróbálok pontos leírást szerezni, a módszerről, amit az oktatóm mondott, mutatott és felteszem a közösbe. De ezt csak szombatra ígérem biztosra!

Orsi

Kép
bjuti

Szuper, hogy ilyen jól éreztétek magatokat a találkán, biztos jó lehetett!Smile))

Még jó ,hogy írtátok a bugyit.. vennem is kell ..de én a tenna hálósára gondoltam...ma beszereztem a benti zuhanyzós papucsot...szinte mindennap eszembe jut valami és teszem be a böröndbe.Tegnap pl:a szalvéta nem hagyott nyugodni...még kistányért is bele kell suvasztani de ,hogy hová????Már arra gondoltam csinálok egy olyan csomagot amit ráér a párom másnap behozni,hogy ne 2 nagy böröndel érkezzünk meg +szülőszobás pakk + kispapa pakkIgy azon gomdolkozom,hogy a szülőszobás pakkot kibővitem és akkor apa ráér behozni a böröndöt...Mitszoltok?

A meg forditásról én is kérdeztem a dokimat mert nekem is faros volt.De azt mondta ,hogy semmi veszélyel nem jár mert folyamatos ellenőrzés alatt végzik el.(régen ilyeszgették a kismamákat méh repedéssel meg hasonló butaságokkal)De mivel nekem nem az első baba igy engednék megszületni igy is.
Csak akkor császároznak ha az egyik lába elöbb jön...

Kaja kívánosság:A zöldborsó főzelék bármikor bármennyi jöhet!!!Csemegeuborka...lassan rejtegeti a család előlem :P

Kép
zümis

Na mostmár tutti Müller rulez! :D Ez itt a reklám helye. Hoztak szoptatós melltartókat (kaandi te láttad? van még minden méret), vettem is persze, gondoltam 2260-ért 100% pamut, képen ok-s, miért ne, és nagyon bejön, bár most kicsit nagynak látom, de szerintem belenövök :wink: . Nem is annyira mamás, király! Még egy dolog letudva. :D Szerintem veszek belőle majd még egyet... csak megmutatom apócának este.
Megtaláltam a papír ülőkét is hála kaandinak (köszi), és még csomó dolog került a kosárba, pl. éjszakai betét, melltartóbetét (30 db-os 350Ft körül nem lehetett otthagyni, egy próbát megér).

A brassóihoz meghoztátok az én kedvemet is, megyek is főzni. :)

Kép
Kép
elif

Julcsi, Oli még mindig faros... :roll: Nagyon nem akar a kis büdös
fejjel lefelé lenni. :lol:

Most próbálom nézni a képeket, csak olyan lassan tölt... :?

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok lányok!

-Ma voltunk ultrahangon,kicsi lányunk szépen lefordult,és a mérések alapján 2,5kg körül van,sajnos a hosszát nem tudták megmondani,a talpa nagysága 6,5cm-er.
Nagyon sokat nevettünk rajta mert kis akrobata volt....kezével lábával takarta magát.
De a doktornö azt mondta nagyon jól néz ki,és a magzatviz is rendbe van.megprobálok majd feltenni róla képet :P Kép Petra Lillian Kép Petra Lillian

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

zsancy: nagyon édes a kislánykátok, és ügyes is hogy szépen befordult! :)

Kép
Kép
elif

Igen, én nagyon szeretem a Müllert, sztem sokkal jobb firma, mint a DM. Bár az is ok. Annyira jó árakon van minden, ma még baromi jó tolltartót is vettünk Eriknek, (ennyit bírt az előző vagy még ennyit sem), tele jó minőségű ceruzákkal, mert időnként az is borzalmas, 1490.
Láttam én is már régebben a szoptatós melltartókat, de még nem vettem:) valamiért mindig megyek oda is.:))))
Egyébként Te azt a kis zöld WC ülőkét vetted Elif ???
Na majd még később visszanézek,addig puszi
anid

Kép
kaandi

kaandi: igen, azt a kis zöldet, mindjárt 2-t is belőle. A baba-mama cuccokat én is mindig végigjárom, melltartóra nem tudom eddig miért nem figyeltem fel.

Kép
Kép
elif

Jól belakmároztam brassóiból! :D Délután meg leszedtük a fát, utána takarítás!

Julcsi: Köszi már javulgat a férjem, nem volt már láza se ma! Csak a köhögés kínozza még, de szerencsére kezd felszakadozni neki, na meg még ott az orrfolyás! Holnapra még jobban akar lenni, mert jön velem a szülésfelkészítőre! :)

Bogi: Nagyon tetszik az új vonalzód! :D

Elif: Örülök, hogy jobban vagy! :)

Kaandi: Reméljük nem lesz semmi gond a vérnyomásoddal, a gyógyszer biztos beállítja! És tényleg nemsokára itt a 26.-a! :wink:

Mist, Pmonika: Mi volt a dokinál?

Pmonika: Akkor ez a brassói hullám ragadós! Először Zsuzsi csinált, aztán Julcsi, én, még valaki? :wink:

Orsi: Most olvasom ti is brassóiztok! :lol: Örülök, hogy minden ok volt az NST-n! :)

Zümis: Nekem is eszembe jutott már hogy két részre osztom a kórházi csomagomat, amit Apa ráér másnap behozni, mert így rengeteg mindent kell vinnünk! :roll:

Zsancy: Tündéri a kislányotok! :lol:

Holnap reggel doki, délután pedig szülésznő! :)
zsu83

Hát nagyon irigy vagyok de egyszerüen nem értem volna be.... :cry:
Ma voltam dokinál és megvannak a hétfői vérvételek eredményei is, hát annyi csillagocska van rajta hogy ajaja :x
Nem sokat tétováztam közöltem a dokival hogy annyira kedvelem hogy hoztam neki rengeteg csillagot.... 8) gondolhatjátok mennyire örült neki... Minden rossz kivéve a cukromat és a vérnyomásomat.
A sulyommal is meg volt elégedve. 2- hét mulva kontroll és akkor már ctg-re is kell mejd mennem. Az a cikk a pingvinekről egyszerüen :lol: :lol: :lol: Az én párom is mondta hogy ezt érdemes lett volna megnézni de sajna ö éppen 24-órás szoliban volt :cry: Szégyenlem a képemet de én még mindig nem csináltam semit. Holnap hozzom csak haza a baba cucokat, de az ágy már lekerült már csak össze kell szerelni :roll:
Na elég volt belölem pusz Rita

Kép
háfi

Bjuti: sajnos nem voltam patikában,nem tudok jobbat a rhinathiol helyett, de ha éjszaka nem fogok tudni aludni, be kell fújnom, mert csak szenvedek. Egy fújás talán nem lesz gáz :(

Zsu: köszi :)

Én most olyan erőtlennek érzem magam, hogy megmozdulni sincs kedvem, tornáztam, főztem ma, de délutánra leeresztettem. Nagy és nehéz a hasam, Füge baba megállás nélkül rugdos és most nem vagyok jó passzban. Apa elmegy éjszakára, hajnal 2-kor jön, ha aludnék is tuti felébredek rá.

Na nem panaszkodok......

Kép
budabo

Jaj de mocsok vagyok Julcsi köszi szépen az infokat... :oops: :oops:
A szülésznőről lebeszéltek mert ha császáros leszek és erre van esély akkor nem sok mindent tud nekem segiteni..
Na most már megyek vacsizni...

Kép
háfi

nekem a Müllerről csak a tejberizs ugrik be....

ladmon

julcsi-79: Ha minden igaz akkor január végéig dolgozok ... de ez nagyban függ a baba és az én állapotomtól... igazság szerint a védőnő már mondta, hogy nem kellene mennem dolgozni... de itthon sem hiszem, hogy pihenéssel tölteném az időt... ráadásul nem szeretek egyedül lenni... lányom suliba, férjem dolgozni... bár az egészben lenne jó is, hogy nem kellene korán kelni mert az nem nagyon teszik... és a munkaidő is hosszú mert 7 órától délután fél 5-ig dolgozok (csak pénteken nem mert akkor 3-ig vagyok...) :)

crocus, andabella: még én sem tudom, hogy a babám megfordult-e mert amikor a 30. héten voltam UH-n akkor még medencevégű volt a fekvése... majd kiderül, ha megyek orvoshoz, hogy faros lesz vagy sem... :oops:

Kép

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára millye 2009.01.06 18:33-kor.
millye

Müller erről az üzletről még nem halottam vidéki vagyok :lol: :lol:
Hol van ez egészen pontosan. :?:
Köszi Rita /a tudatlan/

Kép
háfi

háfi: nem kifogás vidékinek lenni, mert Müller inkább van vidéken, mint Pesten. :) De mi kaandival a vecsési MC Ferihegybe járunk.
Itt a honlapjuk az üzletekkel: http://www.mueller.co.hu/unternehmen/content_filialliste_@hu.html

Kép
Kép
elif

Köszike :D

Kép
háfi

bizony, MC Ferihegy, tök jó azóta én szinte semmiért nem utazom beljebb, előtte az Árkád volt a nyerő nálam, már nem..:)))

Komolyan mondom, hogy le a kalappal azok előtt, akik még bejárnak nap, mint nap dolgozni, én már nem lennék képes beutazgatni.....
Minden elismerésem.!!!
Mondjunk itthon nyomom én is rendesen, de hát a könyvelést sem nem lehet csak úgy abbahagyni, meg nem is akarom. De mégis itthonról, könnyebb azért kicsit!
Köszi Zsu én is remélem!
Jobbulást MIndenkinek!
Zsancy tök cuki a Ti képetek is!!!
Na meg a tali képek, megnéztem ám! Jó lehetett!!!

Kép
kaandi

háfi: Hozzátok talán a Budakeszi-i Müller van a legközelebb... legalábbis azt hiszem

Budakeszi, Budaörsi út
h.-szo.: 09:00-20:00 óráig, v.: 09:00-18:00 óráig
millye

Bogi: Elhiszem hogy rossz Apa nélkül, nekem a férjem decemberbe volt még 3 éjszakát, hát nagyon nyügi lettem tőle! :(
zsu83

Zsu: gondolom mindenkinek rossz :(.
Most nagyon nyügin érzem magam,és ha kihúzom a kiírt időpontig akkor is lesz éjszakás, végig januárban, összevissza dolgozik.
Ennyiből jó, hogy anyuék alattunk laknak, de hát a férj az más.
Iszod már a málnalevél teát???
Na zuhany...

Kép
budabo

Bogi: Még nem iszom, holnap kifaggatom a szülésznőt a teáról! Ma beszéltem a barátnőmmel, aki nála szült, és mondta, hogy fog mondani homeós szereket is, melyiket, mikor kell elkezdeni!
zsu83

Lányok, velem szórakozik a gmail... egyszerűen bármeddig töltöm, nem lép be... úgy szeretném megnézni a talis képeket! :cry:

Kép

Kép
gjéti

Zsu: nekem az első és eddig egyetlen :) alkalommal amikor taliztam a szülésznővel már adott egy kész listát, hogy mit kell szedni a 36. héttől - nekem is van rajta homeopátiás szer. Írtam már nekem nagyon laza a dolinő is, a szülésznő is amikor rákérdeztem hogy valami szülésfelkészítő tanfolyam van-e, közölte, hogy amit most elmondott 45 percben az pont elég. Lazacok...ami nem tudom hogy jó vagy sem. Piszkos anyagiakról vele nem beszéltem, de a dokinő frankón megmondta hogy mi van, anélkül, hogy kérdeztem volna. :oops:

Gjéti: türelem..be fogsz tudni lépni

Ja amúgy minden tiszteletem annak aki még mindig dolgozik.

bogi

Kép
budabo

zsancy: nagyon édes a baba

Kép
budabo

Bogi: Állítólag az én doktornőm is megmondja az árat, barátnőmnek megmondta, hát nekem még nem szólt egy szót se róla, úgy vagyok vele, ha nem mondja, akkor annyit kap amennyit mi gondolunk, végülis úgyis leakaszt egy csomó pénzt a magánrendelésén rólunk!
A szülésznőt nem tudom, mondott-e árat előre, de a barátnőm 25-öt adott neki!
zsu83

Zsu: mi sem kérdeztük, hanem a tegnap hogy voltunk, mondta hogy beszéljünk a szülésről, elmondta, hogy mire figyeljek...aztán közölte hogy hogy is megy az anyagi része. Nekem nem állt szándékomban megkérdezni, mert úgy voltam vele, hogy a maszek rendelés sem olcsó, aztán ha minden jólmegy majd akkor beszélhetünk arról, hogy mennyit is adunk...na ezt ő megelőzte. Szülésznőre én is 20-30 körül tippeltem.

Kép
budabo

Zsancy, nagyon helyes a kisbabád, a második képen igazi kis karate-csajszi :D

Nálam is bejelentkezett a védőnő, hogy holnap délelőtt jön. Nagyon örülök neki, mert a szilveszteri összejövetelből még tele az előszoba pezsgős, vodkás és kólás üvegekkel (fiúk azért ittak helyettünk is...), jól néz ki :roll: ja a pulton meg a rengeteg zacskó megmaradt chips, meg mogyi. Meg a nappaliban a Heineken partyhordó, amit azóta is kerülgetünk, és fogalmam sincs, hogy fog elfogyni, mert azért a férjem magában nem iszik, főleg nem öt litert... szóval lehet, hogy reggel pánikszerűen kicipelek minden gyanúsat a kerti házba :lol: :lol: :lol: de legalább a babaszoba már úgy néz ki, mint ahova várunk egy kiscsibét :D és az étkezőasztalon van egy hatalmas kupac narancs, ellensúlyozandó a konyhában látható bűnös csörgős zacsikat :D háááát kíváncsi vagyok, odafigyel-e egyáltalán ezekre...

KépKép

KépKép
stelly

Budabo: megjöttem a gyógyszertárból. Vettem olyan stodalt, az a köhögésre jó, mindjárt próbálom is. Meg vettem orrsprayt. A gyógyszerész, azt mondta sok olyan van, amit mi is használhatunk, a lényeg, hogy tengeri micsodás legyen. Na szóval mi végül Fluimare-t vettünk ajánlásra. 995 Ft volt és nekem már az első fújás, amit a gyógyszertár folyosóján megejtettem :D hatott.
Ja és persze kipróbálom a kamillás melegvíz felé hajolást is.

Remélem te is javulsz majd!!

Orsi

Kép
bjuti

Orsi, Bogi: Bocsánat, most értem haza, sajnos nem tudom homeós orrsprayről, holnap utána tudok kérdezni, ha feltétlen az kell. Szernitem ha egy-két alkalommal használjátok a rhinathiolt, akkor semmi gáz nem lesz.

Háfi: Szívesen

Gjéti
: Asszem most vacakol a gmail, próbálkozz többször.
Remélem Oli még meggondolja magát! :)

Huhh, Millye, ez durva. Bírod még a munkát ilyen korai keléssel??? Minden elismerésem! Amúgy ha szabad ilyet kérdezni, egy apától lesz a két gyerkőc ilyen nagy korkülönbséggel?

Zsancy:
A Kisasszony gyönyörű! :)

Erika: nálad is valószínű a császár, ugye?
Háfi: Nálad miért?

Nem írjátok be a táblázatba, Kaandi és Iricc? Csak hogy mindannyian jól izgulhassunk Értetek! Persze úgyis fogunk!!!

Nálunk is megvolt a ctg, minden ok. Bogyesz fejvégű, de még nagyon fent van (érzem is a rekeszizmomnál :? ), szóval ilyen jó kis előzmények után minden valószínűség szerint nem szülünk korábban... Mi kivárjuk a februárt.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Nnnnna cégnél áll a bál - éves zárás utolsó munkanapja, és persze nem stimmelnek a számok. Úgyhogy most pánik van, lehet, hogy hamarosan kapok pár excelt, amikkel átbűvölhetem az éjszakát :) azért jólesik kicsit, hogy nem tudnak az ember nélkül élni :D de jobban örülnék, ha megoldanák önállóan. Meglátjuk, mi lesz...

KépKép

KépKép
stelly

farfekvéses topik a babaneten, hátha találtok itt valami hasznos infot:

https://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... t=0&t=1476

KépKép

KépKép
stelly

gjéti: lehet nálad nem ez a megoldás, de velem rendszeresen csinálja ezt a gmail, ilyenkor nyomok rá egy frissítást és már benn is vagyok. Egy próbát megér.

Kép
Kép
elif

Úgy gondoltam, Elif, hogy az időpontokat beírhatnák....

Zetibebi: Merre jársz? Ugye semmi baj? Mit mondott az orvos?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok lányok, csak egy gyors bejelentkezés...
Nekem tegnap óta úgy fáj a derekam, hogy alig tudok totyogni.. ezért tegnap éjjel pánikoltam is rendesen, hogy nehogy ez valami szülést jelző dolog legyen.. remélem nem.
Amúgy olyan vagyok egész nap, mint akit jól összevertek, mindenem fáj és minden nehezemre esik.
És napok óta nem alszom rendesen, elkezdődött a szorongás... lehet, hogy meg kellene próbálnom a Sedatif pc-t, mert ez így nem jó.

Na megyek is, nem rontom a hangulatot, puszi mindenkinek.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Julcsi: igen, császár lesz nálam is!

Stelly: holnap nekem is be kell ugranom a munkahelyemre egy rövidre, alig várom hogy BKV-zhassak... :?

Kép
cserkészkolbász

Erika: És várnak, amíg beindul, vagy van időpontja???

Stelly: Remélem azért nem kell egész éjjel dolgoznod. :evil:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Köszönöm, a további tanácsokat az átfordítás témában.

Abencze: Merre találtad meg a dm-ben az eldobható bugyit?

Én ma a Nilabali féle kakaóscsigát csináltam meg, nagyon finom lett, bár a tajáshabot verhettem volna keményebre is. Apropó hova tünt Nilabali?

Crocus
Kép

Kép
crocus

Zsu !akkor várom az ígért beszámolót.
Jó ötlet mi a kórházi pakk egyre jóban hajlok én is efelé .

jóbulást a betegeknek ,kis papáknak is!

budabo!Jól emlékszem ,hogy Te is a Szent Imrében fogsz szülni?Ha igen akkor ki a szülésznőd??Te is írhatod az ottani infókat nekem....

Jó éjt!!

Kép
zümis

Sziasztok!
Megvolt a doki, minden OK, bár vicces volt, ahogy a kisasszony tiltakozott az ultrahang ellen :lol: . Kíváncsi vagyok, mi lesz a jövő heti ctg-n.

Julcsi! Minden jel szerint mi is várunk februárig :lol: . (remélem is!)

Abencze! Halkan jegyzem meg, hogy a tegnap a Minimanóban vett eldobható bugyit én sem néztem meg, így XL-est sikerült hazahozni :oops: . De kibontottam, és egyáltalán nem óriási méret, szerintem nézd meg te is azért.

Andi! Nyugi, ennyire még nem járunk a végén! És már vásároltál is néhány dolgot :lol: ! Száva mit szólt a ruhákhoz? Nálunk nagy tetszést arattak a rugik, és a Minimanóban vettem hozzá egy plüss hálózsákot is.

Kép
mist

Sziasztok!

Hajni, Andabella: örülök, h jelentkeztetek, és, h jól vagytok!
Hajni: nagyon tuti az ágynemű. (Én is láttam filmet a férjemről, ami úgy 6-8 éves korában és tini korában készült róla, annyira jó volt. Egész más, mint egy fénykép. Olyan tündéri kiskölyök volt, most is az :D ). Ja, és én is köszi a topik indítást!

Verus: Te szegény, remélem most már nincs fájdalmad! Gyerkőknek gyógyulást kívánok!

Judit: üdv itt! Én voltam a Bippában, szerintem jó kis bolt. Vettem ott néhány dolgot. Volt, viszont ami drágább volt, mint az Elif által ajánlott Csalogány utcai boltban. (ugye Elif, te ajánlottad?)

Zsancy: nagyon édes a babád! (Az én férjem is szokott csak úgy ácsorogni a gyerekszobában :D .)

Ladmon: előre is boldog szülinapot a férjednek!

Kaandi, Elif: én is szoktam abba a Müllerbe járni, nagyon jónak tartom, szeretek oda járni. (Gumis lepedőt a Csalogány u-ban nem egész 1000 ft-ért vettem, sztem jó minőségű, az Elefániban 1400-ért láttam.)

Kaandi: jan. 26? Wow, de izgi! Újszülöttek szűrése alulműködésre van, de sztem a babádtól fognak vért venni ezen kívül is. Milyen vérnyomásaid vannak? 1 hete már én is szedem a 2x1 Dopegytet, mert a karácsonyi frontok után a diasztolés (per) értékem inkább 90 közeli volt, de most már jó. Igen, pisi ügyben én adtam a tippet, mert tényleg röhejes ezt idegen helyen kivitelezni, én mindig viszem magammal. (melóhelyről hozok magamnak hozzávaló poharat, csövet, de egy kifőzött üveg+tető is megfelel). A C1000 azt jelenti, h zárt a méhszáj, a méhnyak megrövidült 1 ujjnyira.

Abencze: örülök, h a kisbaba jól van! Vérvétel még nekem is lesz, de elvileg ez kötelező is.

Millye: egyetértek a főnököddel súly ügyben!

Erika: végre megmutizta magát a lánykád :D !

Crocus: én sem vállalnám a fordítást.

Bogi: te hol fogsz szülni? Én úgy tudom a 36. héttől kell kezdeni, azért ne csüggedj, nem maradsz ki belőle!

Andus: Nem beszélsz dokival? Fájhat attól is a derekad, ha a baba elnyomja a húgyvezetéket, ami pangást okoz, és ettől vesegyulladás alakulhat ki. Emlékszem, tegnap mondtad is, h fáj a derekad, akkor is eszembe juthatott volna ez. De nem akarlak rémisztgetni, inkább ne ez legyen a gond!

Eldugult orrúak: úgy tudom Sterimart lehet elvileg használni. Közben látom Orsi írta a Fluimare-t.

Gyógyszer: Algopyrin, Panalgorin nekünk már nem javasolt (terhesség utsó 6 hetében), Quarelin első és utsó 3 hónapban, szoptatás alatt egyik sem szedhető.
Rubophen: "Terhesség és szoptatás ideje alatt történő alkalmazása során a magzat, illetve az újszülött károsodásának lehetősége nem zárható ki teljesen. Ezért a terhesség első harmadában a készítmény csak kifejezett orvosi utasításra alkalmazható, a lehető legrövidebb ideig és lehetőleg egyszeri adagok bevételével. Szoptatós anyáknak történő adása egyedi orvosi megfontolást igényel", akkor elvileg ezt lehet szedni, de mértékkel.

Mellfertőtlenítés: elavult és szükségtelen dolog! Napi rendszeres tisztálkodás elegendő, az sem szappannal, hanem tiszta vízzel, h ne szárítson.
(De! Ha esetleg a babának lesz soorja (szájpenész), akkor kell! De erről, csak akkor beszéljünk, ha szükséges!)

Textilpelus: mi is 20-at vettünk.

A betegeknek jobbulást kívánok (Elif, Orsi, Bogi, Zsu férj, Julcsi férj, remélem nem hagytam ki senkit)!
kreiszi

Te jó ég, rengeteget írtam :oops: .
De az kimaradt, h az NST- n minden ok, vérnyomi jó, vizelet fehérje neg, méhszáj zárt, doki szerint szülés még odébb :D .
kreiszi

Sziasztok!!!
Megnéztem a képeket a taliról!!! Annyira jók!!!!!Mekistálcák rakománya különösen! éhes lettem.....:(
Szólok is apának hozzon álompitét! :) Szóval szép pocakjaitok vannak!:) És nagyon bánom, hogy nem tudtam ott lenni!

Viszont annyira fel vagyok dobva megin! Imádom a dokimat, imádok hozzá menni babát nézni, mert mindig csak csupa jó híre van, és megnyugtat..:) Szóval a kismazsi idebenn épp 2400grammocska, a feje annyira lenn van, hogy ha nyitva lennék, akár szülhetnék is, de szerencsére még zárt vagyok. Az antibiotikum nem árt neki a doki megnyugtatatott, és a rubophen se! Szóval nincs gond. Kicsi szive szabályosan ver, és nagyon édes a buksikája :) Amit meg már várok, hogy jövő 7en indul a szívhallgatósdi....imádom....már most. Minden babómmal szerettem. :) Most újra megynugodva, hogy nincs baj, csak a fejecske van lenn túlságosan( le kelett vennem a bugyimat, hogy megnézhesse a doki Uhval, mert annyira lenn van), újra bevethetem magam az életbe! És már a foghely-fájásom is múlóban.....:) Legalábbis ez már alig valami, ami van :)
Egy nem túl fényes dolog, hogy nagyon viszketek, és ez megincsak epepangásra utal, mível hogy én ilyen problémás vagyok...remélem emiatt nem kell szülést indítani idő előtt...csak ez a veszély állhat fenn :) De jövő 7en ez is kiderül, mennyire komoly, mert leszenk már eredmények.

Textilpelus: Tapasztalatból mondom, 20db elég, de annyi kell.... legalábbis én a fejecske alá, büfisnek,stb...használtam. napi 2-3 tuti elment mosásba. Később meg a kajálásnál jobb mint a mini partedlik(persze nem a levesnél). Andrissal 10et megmentettem tisztának, és vettem még 10et a következőre...a többit a banán javarészt kiírtotta....meg elhagytuk...stb. Aztán az elmúlt 6 évben hova lett az a rettentő mennyiség...hát nem tom. Andris pl. cumi helyett pelussal mászkált a játszótéren még másfél évesen ha sírós volt a hangulat :) édes pofa volt. Azt hittem sose szabadulunk a "büdirongytól". De aztán egyszercsak fogta, és közölte, hogy dedós.Meg nem volt nálam....stb.
Az öcsém pl. a pelusát 4 évesen legalább 3 éves kosszal(mert nem engedte kimosni anyunak) palackban engedte le a dunán búcsúzásképp.....szóval pelus az kell!!!!! Sok!

Apa közölte, nem hoz álompitét, mert hát minek az nekem...majd elmegyek érte holnap én! De hát ott jön el a meki melett...a kis lustaság...:( Hát éhezni fogok...egy hete nem ettem semmit a fogam miatt megérdemlek már valamit nem?

Valaki írt az eldobható bugyiról! Hát én vettem Tenásat első gyereknél....egyszer felvettem, úgy beleízzadtam, hogy iszonyat, nagyon meleg volt a kórházban(február), tök rossz volt a bőrömnek az anyaga, és iszonyt átvérzett amúgy. A sima nagyobb mértű (nagymama) bugyik nekem jobban beváltak, és a betétet is kényelmesebben tartották....De ez csak az én tapasztalatom.
Másik fontos! Aki még most áll Hálóingvásárlás előtt! semiképp ne vegyen bundázott, termós, téli, és tök hosszúujjút, mert a korházakat fűtik nagyon, és meg lehet fulladni! Én első bébivel vettem olyanokat, hogy kinai piacon, 3 gombbal, és jó meleget, hosszú ujjal....hát szívás volt. A gombok meg csak addig voltak, hogy kismanó alig fért a cicihez.. Legalább a hasig legyen gombos vagy patentos a hálóing! Most már rutinosabban nézek utána!

Na megyek hűtőt felfedezni! hátha van még benne valami kindertejszelet.... :):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

orrsprayk: Sterimar, fluimare, camillosan, Nasivin Nacl izotóniás sóoldat, Euphorbium Comp. heel(utóbbi kettő egészségpénztárra is vásárolható). Ill. én még a Coldastopot használtam, nem tudok olyan összetevőjéről, amiért nem lehetne, és nagyon jó cirtomos-olajos. :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Julcsi: köszi, én nem ragaszkodom a homeopátiáshoz, és én is úgy gondoltam hogy holnapig ha éjszaka még fújnom kell jó lesz a rhinathiol, holnap meg lehet hogy beszerzek mást, amit írtatok.

Andus70: nem izgulj!!!!!!!!!!!!!

Bjuti: köszi az infót, holnap úgyis megyünk patikába.

Kreiszi: Szent Imre..Tudom én hogy nem maradok ki, hétfőn megyek...Tök jó hogy nálad minden okés.

Zümis: nekem Vastaghné Nagy Éva a szülésznőm, Dr.Rabóczky Marietta az orvosom. Neked ki??? Amúgy mire vagy kíváncsi? Azt le tudom írni ha kell, hogy mit javasol a 36. héttől mármint a szülésznő.

Akkor most valaki árulja el, hogy ha nagyon nem bírom a fejfájást, ami hál Isten mostanában ritkán van, de ha mégis akkor mit vegyek be??????
Holnap megyünk vásárolni és végre összeállítom a kórházi csomit. Valahogy mostmár nem érzem jól magam attól a tudattól hogy egy csomó dolog nincs itthon. Elég azon izgulnom hogy mi lesz ha apácska éjszakás, nem hogy azon hogy nincsenek itthon amik kellennek?!
Bogi

Kép
budabo

Ikervus: köszi az infót neked is a sprayról.

Kép
budabo

Fejfájás:
Nekem azt mondta nőgyogyi, hogy egy algopyrin, vagy paracetamol(panadol, efferalgan, rubophen)nem árt meg, úgyhogy azok közül bármelyiket beveheted, (ami áltban használni szoktott...)demalgont, quarelint, aspirint NE!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Ikervus: KÖSZI, akkor jó,mert én is fél szem Algophyrint szoktam bevenni.

Kép
budabo

Megkukkoltam a talis kepeket - nagyon tetszett!!! Remelem majd nyaron is lesz tali, ha egyszer mi is hazakeveredunk. :D

Nem tudom ki kerdezte - nekem meg ezen a heten kivul 3 het van harta a munkabol, de en nem jarok be, szigoruan csak itthonrol. Megmondom oszinten igy is tele a hocipom vele. Mert sehogy sem kenyelmes ulni es fajnak a csontjaim is foleg a csipomben. Az ev eleje ota, mintha sokkal nehezebben cipelnem a manomat magammal mindenhova... Montam a paromnak, hogy talan hamarabb kellett volna eljonni munkabol, de o azzal vigasztal, hogy minden nap amivel tovabb dolgozom plusz ido, amit a babaval tolthetek majd itthon. Tudom, hogy igaza van, de mar akkor is eleg nehez. :?

Orrspray - en Nasonex-et hasznalok, arra azt mondta a doki, hogy lehet babasoknak is. Otthon is van, mert valaki irta regebben (nem emlekszem ki), hogy o is olyat hasznal. Ja es fajdalomcsillapitasra pedig paracetamolt, ahogy Verus is irta epp elottem.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

HAjni: neked is kösz az infót.
Amúgy nekem is egyre nehezebb a pocim, de hát már nagyon a vége fele vagyunk. Most tök jól aludtam -viszonylag - két óra alvás mint a bunda, hazajött apa éjjel 2-kor akkor egy óra ébrenlét aztán megint szunya. Illetva forgok és arra felébredek de most nem volt gáz.
Szép napot mindenkinek.

Kép
budabo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: