A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Szia Ági!

Üdv. köztünk, gyere gyakrabban :D

Az az igazság, hogy mi, akiknek 1. baba lesz, még sokminden nem világos, mi kell, s mi nem /legalábbis nekem tutira nem :lol: :lol: /, s ezért örülünk neki, hogy a tapasztaltabb Anyucik segítenek még bővíteni az amúgy sem szűkös listát :D

Igen.. Korán kelő vagyok, orrdugulással küszködök fél órája, de majd tán du. bepótoljuk :( :lol: :oops:
Amúgy odakint szakad az eső.. :lol: 8) :lol: 8) :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Zsuzsófi, ez zöld szín szuper, pontosan ilyet szerettem volna én is, nagyon szép!

Szoptatós párnám nekem már most van, nagyon szeretem. Azoknak a kismamiknak akiknek sokat kell feküdni szerintem már most hasznos, én a héten imádtam hogy végig ágyban voltam, nagyon jól kitámasztott.

Kis-csillag, hű te ztán valóban jó korán keltél, szegény, az orrdugulás nagyon rossz, a héten nekem is kijutott belőle. Kamillás gőzölést nem próbáltad még?

Nekem anyukák azt mondták hogy első körben a járóka felesleges, azt később ráér megvenni. Létezik ilyen hogy cumisüveg melegítő, ami szintén nem feltétlenül kell így előtte, mert ha valaki tud szoptatni akkor úgysem nagyon lesz rá szükség.

Kép Kép
szõlõ

Szőlő: próbáltam mindent, de semmi haszna.. Párás vagy száraz lég, gőzölés, mindegy.. :( 3:45től fent vagyok, s ma szerintem mindenkinek az idegeire megyek.. :cry:
Sajnos hetente egyszer min. elkap /tisztára mint az allergia/, pedig nem vagyok az :lol:, orrsövényferdülésem van, azt tudom, s emiatt mindig csak a bal oldali járat dugul el, de hogy ezzel mit lehetne kezdeni?? :cry: Tán fül-orr-gégészt kellene megkérdeznem, nem szeretném, ha titokban lenne egy arcüreggyuszim megbújva emiatt :? :shock: Korábban nem egyszer volt.. :? :shock: Kis mocsok :lol: :lol:
Szegény páromnak biztos jól esett 4kor egy kiadós hapcis ébresztés..

Kép
kis-csillag
Tököl

Jaj :( Ez nagyon rossz lehet, tudom mert én baromi háklis vagyok arra ha eldugul az orrom. Az arcüreggyulladást tényleg jobb lenne elkerülni, de nem tudom hogy a fül-orr-gégsz most mit tudna csinálni... Mindigis volt ilyen gndod, vagy most a terhesség alatt?

Kép Kép
szõlõ

Tegnap este nagyon mérges voltam.
Végre tudtam volna jönni hosszabb időre, mert Uracskám nem volt itthon, erre meg nem tudtam belépni. :evil:

Köszi a faldicséreteket. Én sem gondoltam volna, hogy ilyen ügyi vagyok . :)

Az elején biztos egy szobában lesz a két baba, aztán majd meglátjuk. Elég pici az a szoba és a két ágy meg a pelenkázó sok helyet foglal. És akarok egy karosszéket is oda, de lehet, hogy inkább kinyitható ágy kéne, hogy ott tudjak aludni, ha kell. Végülis már eleve úgy építettük a házat, hogy 4 háló van benne, egy nekünk, a másik 3 a gyerekeknek. Hát harmadik valszeg nem lesz, bár a Párocskám nagyon szeretné, már most mondogatja, de én többet tutira nem megyek lombikra, anélkül meg.........

Amúgy még mi se vettünk semmit. Két pár kis piros zokni van csak, abba jött a Télapó, aztán ennyi. :) Januárban viszont szeretnék mindent beszerezni. Majd bizti lesz egy csomó kérdésem.
Köszi a listát Szössz!

Zsófi, ezt nem értem, hogy genetikai Uh-n mért nem látták a baba szerveit. Remélem legközelebb sikerrel jársz. Mi hétfőn megyünk. Remélem megerősítik, hogy két fiú! Bár Apa szeretne egy lányt is. Mondjuk én is, de azért nekik jobb, ha egyneműek.

Kép

Kép
kamilla306

Kis Csillag! Nekem is állandóan bedugul az orrom, de közben meg nem érzem magam megfázva, meg semmi bajom, csak éppen nem kapok levegőt. Ráadásul, ha elkezdem fújni, akkor meg elkezd vérezni. Ez a terhességgel jár, vagy mi?

Jobbulást!!!!

Nálunk is szakad az eső.

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla, igen, ez a terhesség miatt van, az orrdugulás is és az orrvérzés is, a hormonok miatt több vér jut az orr nyálkahártyára is, ami ettől megduzzad. Ez a szülés után megszűnik. (Mondom én aki még nem szültem :oops: :D )

Kép Kép
szõlõ

Na, ezt jó tudni. Pedig már azt hittem mindent tudok a terhességről. :)
De legalább tudom, hogy nem vagyok beteg vagy ilyesmi.

Ja, akartam még tegnap kérdezni, csak nem tudtam belépni:
Ér csípőset enni terhesen? Tegnap este nagy magányomba neki álltam Nacho's-t enni csípős szósszal. Imádom. Nem bírtam abba hagyni. Nekem nem lett tőle semmi bajom, de a babák vajon szeretik??? Mi Apával mind a ketten csípős mániások vagyunk.

Kép

Kép
kamilla306

Szerintem ha utánaolvasol 99% hogy azt mondják ne... De én úgy gondolom hogy ha mértékkel eszel, vagyis nem minden nap és nem csilit magában, akkor nem lesz gond. Néha én is szoktam enni egyébként.

Kép Kép
szõlõ

Az orrvérzés tényleg a terhesség miatt van, és az orrdugulás is, sajnos :lol:
Nekem az a legnagyobb bajom, hogy ilyen esetben, mikor ennyire eldugul, akkor hapcirohamom lesz, és órákig fújom az orrom.. Amitől persze így seperc alatt kivörösödik :lol: :lol:
Szerencsére nem mindig, de olyan rossz..
Bár ezt a 20 hetet valahogy ki kell bírni :lol: :lol:
Az orrvérzésem pedig azt hiszem a C-vitamin tud enyhíteni..

Már jobb, sokkal, meg szerencsére le is nyugodtam, csak most már álmos nem vagyok :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
kis-csillag
Tököl

Sziasztok!

A szopipárna hasznos, azt már énis megvettem.
A járókát kb. 6 hónapos koráig fölös megvenni, vagyis amig nem üldögél magától, mert csak utána van "funkciója". Addig a kiságy is elég neki. :)

Orrvérzés- nekem is szokott, de valami istentelenül néha, ha erősebben fújom meg az orrom.

Csipős- ahogy szőlő irta, mértékkel lehet.... énis néha rákattanok a kinai szecsuánira :lol: azt pedig itt a környéki kinaikban előszeretettel túlchilizik :) ég is a gyomrom rendesen tőle

Egyébként nagyon szépek a házak, lakások, szobák :) Igy ömlesztve gratula érte mindenkinek, ügyik vagytok.
Én majd talán tavasszal dicsekszem, addig még be kell fejezni rendesen a lakásfelújitást.
A két szobát átfestjük, a fiúknak rákattantam a Mamacka-féle "sajtszobára". :) Nekünk meg valami szép barackot tudnék elképzelni. Nálunk velünk lesz a kicsi, csak két szoba van. Majd később akarunk költözni, két-három év múlva tervezzük eladni és venni Bp környékén egy kis házat. De ez még a jövő zenéje. :)
A konyhánkat sajnos újra kell kezdeni majdnem, mert kicsi párom megcsinálta és megint beázott kintről, sajnos a társasház nem foglalkozik a külső szigeteléssel, igy most taccsra ment az egész festés, hólyagosan jön le a falról. Ha meglátom, a sirógörcs kerülget..... :( De majd újra nekifutunk... ez van....

Egyébként énis januárban tervezem megvenni-elhozni ismiktől a babusnak valót, karácsony miatt előbb nem fog menni. :)

Ági
Vendég

Sziasztok! Szerintem a babasampon, fürdető sem kell egy jó darabig, mert a gyermek háziorvos ír fel patikait, ami kifejezetten újszülötteknek való. Nagyon szeretik az anyukák, és úgy hallom nagyon sokáig is használják. (fürdetőkrém, tégelyes)

Szöszi! Jó ez a lista ötlet. Mint első babás én is bajban vagyok. Talán nem is a mennyiség terén, hanem, hogy miket kell venni egyáltalán!

Ezt a tetra anyagú törülközőt én is hallottam, hogy sokkal jobb az újszülött bőrének!

Szerintem inkább szoptatás idején van jelentősége annak, hogy mit eszünk.

Kép
gabo001

Sziasztok,

a lista valóban jó dolog

Ági, Zsuzsó

Nektek is köszi az infokat :)

Kis-Csillag,

nekem is volt orrsövényferdülésem, de kb 4 éve megműtötték. Azóta sokkal jobban veszem a levegőt. 1 napot kellet mindössze kórházban töltenem, de azt is csak azért mert ugyanakkor plasztikázták is az orrom és azt altatásban végezték. Szerintem, ha meglesznek a babák menj el egy fül-orr-gégészhez....

Kép
emi29

Azt hiszem, ma megvetetem apával Lili szobájához a festéket. Szerencsére hibátlan a fal, úgyhogy nincs szükség glettelésre... Még én is ki tudom festeni. :wink:
Nálunk is minden helyiség Dulux festékkel lett kifestve. Egy szoba kivételével az összes helység nagyon szép lett... Egyébként pont a zöld festékkel voltak problémák. Sajnos nem keverték el jól, így tele lett a fal kék pöttyökkel :( :(

Kép
emi29

Szösszenet! Én is elkezdtem listát írni. Aztán mi majd csak januártól állunk neki vásárolni. Írok még neked (és persze mindenkinek) még pár hasznos dolgot, amit én felvettem a listára.:
melltartóbetét
cumi
mélyhűtőzacskó v. dobozok az anyatejnek
lázmérő
cumisüveg, kefe hozzá
orrszívó
textíl pelenka (sok!)
kiskád, vízhőmérő

Meg én felvettem a listára azt az áthajtós (Y) fazonú bodyt, amit mamacka is javasolt. Ezt csak szétnyitod, ráteszed a babát, és bepatentolod. Első napokban biztos jó lesz, amikor alig merünk hozzányúlni!

Kép
gabo001

ez az áthajtós fazon. (ha nem jól tudom javítsatok ki tapasztalt kismamik) Kép

Kép
gabo001

Jó reggelt lányok :)
Már vagy 5 dologgal bővült a listám :lol:

Zsuzsófi
- Én a ruhamennyiséget egy újságból írtam ki. Szerintem először megveszünk ennyit .. aztán, ha már minden összeállt, akkor bővítjük a ruhatárat is :) De én nem hosszú időre .. az első 3 hónapra tervezem előre megvenni a rucikat teljes számban .. aztán fokozatosan :)
Nekem a legfontosabb, hogy az induláshoz minden meglegyen :)
Meg az elején fogom látni, hogy nekem melyik ruha tűnik praktikusnak, mit szeret a baba .. stb .. és később abból tudok többet venni majd :)
Neked is és Áginak is köszi a sok infot :) :)
Válaszolok majd a privire .. csak agyalok, mert kb. sosem járunk arra :) és most zúzósak ezek a napok, de jelentkezem - és köszi előre is!!!

Kamilla - Nekem az erőspaprikára és a gyulai kolbászra azt mondta a védőnő, hogy hanyagoljam :? Én nem bírom a nagyon csípőset .. de néha rámjön, hogy jól esne .. szerintem kis mennyiségben nem árthat .. Többet árt, ha rágódsz rajta órákig, hogy mennyire kívánod :lol: :lol:

Gabo
- Ruhatípusokkal még én sem vagyok maximálisan tisztában :D Ilyen áthajtósat pl. én még nem is láttam ahol nézelődtem .. valószínű azt kimondott bababoltban találok :)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Ma voltam egy elő adáson a kisbabák hozzá táplálása volt a téma.

Leírom röviden mi volt de szerintem már úgy is tudjátok.Amit nem csak egy éves kor felett lehet adni:Tej minden tejtermékkel együtt(itt megjegyezte a csaj vannak olyan babák akiknek lehet adni inkább szülői dönt mi nem adunk neki:Semmi féle kenyér,tojás,méz édesitö szerek.Minden féle képen olvassuk el ha má üveges kacsit veszünk mi van benne.Volt egy üveg tartalma:Tészta,só.hagyma tojás ügye a tészta miatt hát én nem adnám a gyerekemnek.Pedig 4-hós kortól van.Minden estere én nem vénék a babámnak baba spagettit.A hozzá táplálást nem gyümivel kell kezdeni hanem zöldség-hús péppel.Nagyjából 1 hónap különbséggel adjuk neki a következő fajta kaját.Amin meg lepődtem a csaj szerint jobb a piros hús a babáknak(marha,disznó,láma...stb)Mint a fehér hús.Ja meg azt is mondta hogy egy éves koráig ha szülő meg engedheti magának tényleg inkább Bio cucc.Ja meg ugye semmi féle citrus féle.Meg azt is mondta hogy mielőtt el kezdjük neki adni a kaját vagyis a hozzá tápi elött pár nappal adjunk a kezébe egy műanyag kanalat játszani hogy meg ismerkedjen vele.ha meg engeditek le ´rom az étrendet.

5-7 hónap:
1.étkezés:Tejcsi vagy tápszer kb 200ml
2.étkezés:Zöldség-répa-hús püré
90 g zöldség (kezdés burgonya)
40g répa
3 evoknál gyümi lé (100%)
20g hús
8g olaj
Húst kevés vízbe meg főzni apróra vágni pürésíteni.Zöldséget meg mosni megefözni apróra vágni pürésiteni.a pürésitéshez használhatsz abból e léből amibe a húst meg főzted.Fontos SEMMI SÒ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a hús pürét a zöldség pürével össze keverni ha nagyon sürü gyümi lé.Meg ami ki maradt olaj.

3-4 étkezés.Tejcsi vagy tápi kb 200 ml

Hát ennyi remélem tudtam egy kicsit segíteni bár úgy is ezekböl sokat tudtok.De jó volt nekem ez az előadás egy profitól hallani.Mert hát e neten sok dolog van amit írnak és közben nem is olyan jó.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Jujj bocsi rossz helyre küldtem ne haragudjatok. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Szöszi! Én a Brendonban láttam. De biztos van azért máshol is.
Ma elég kihalt a fórum. Mi is megyünk vendégségbe lassan! :D

Kép
gabo001

Sziasztok!

:D csipősről irtok, most vágtam be egy marha nagy marha csipős gyrost :) megleptem magam vele, úgy megkivántam mikor megláttam... most szerintem úgy 10 perc és veszettül fog égni a gyomrom!

De úgy gondoltam, ezt én most megérdemlem, nagyon ügyes kislány voltam, hősiesen álltam, ahogy a sebész doki bácsi felnyitja az egy hete fene tudja mitől begyült ujjamat és nem sirtam :lol: :lol:
.... csak majdnem elájultam, de az megszokott, amúgyis folyton ájuldozok jó kis alacsony vérnyomim miatt :)

Úgyhogy be is toltam a csipős kajcsit...na, a kisasszony már kezdi a rugdosást odabenn... lehet, neki nem izlett annyira :)

Ági
Vendég

Mamacka,
Remélem, a mai nap jobb volt mint a tegnapi. Majd jelentkezz!

Kép
emi29

Sziasztok!

A listara szeretnek reagalni.

A ruha mennyisege attol fugg, hogy milyen a baba. Mennyit bukik majd stb...

Az en fiam napi 1 db-ot hasznalt el, mert soha nem bukott, meg bufizni sem nagyon tudott. Igaz nem is volt nagy evo.
Igy volt 7 body, 5 rugi, 2 kisnadrag, 2 kisfolso a nacihoz.
Az 56-os rucikat 3 honapig hordtuk.

Polyat is hasznaltunk es nekunk nagyon bejott.
Azt mondjak nem csak a meleg miatt jo, hanem azert is, mert a pocakunkba ossze vannak ugymond szoritva es a polyaba ha bekotjuk ugyan azt a szoros erzest kapjak es meg melegben is. Szules utan is egybol igy szorosan bugyolaljak be oket. Zolinal szupi volt, igy mi most is fogjuk hasznalni.
Babyor is van es mi nagyon sokat hasznaltuk.
Mivel nekunk a haz emeletes nagyon jol jott. Pl. en korabban felebredtem, mint Zoli, bekapcsoltam az ort, lementem es megreggeliztem.
Ma is hasznaltuk, mert elaludt a kocsiba, mire hazaertunk. Ilyenkor apa beall a garazsba, bezarja a garazsajtot, a kocsiba betesszuk a babyort es halljuk, ha felebred. Nem kell kirancigalni a kocsibol, mikozben felebred, hanem maradhat es egybol halljuk, ha tortenik valami. Mi majdnem minden nap hasznaljuk meg ma is. Bar Zoli egyedul jar kel a lepcson, de jo ha hallom, hogy felebred, ha elnt vagyok. De pl. mikor nyaralni voltunk, ott tudtuk hagyni a szobaba, mert a medence 10 meterre volt a teraszunktol. A napozoagyrol lattuk a szobat es igy nem csak lattuk, hanem hallottuk is. Ha Zoli felebredt, mentunk is erte. Nem mindegy, hogy deltol negyik a szobaba kuksolsz mellette, vagy tudsz nyugodtan te is pihenni. Ugyan ez a vacsinal a medence mellett. Szoval nekunk nagyon bejott.
Mellszivot is sokat hasznaltam, mert mindig maradt benne, illetve ha mentunk valahova a lefejt tejet adtam cumibol. Cumisuvegem nincs sok csak 2 db is csak a vaz, mert eldobhato belseje van, igy nem kell mosogatni, csak a cumi reszet. Ezt en kifoztem, mikor megvettem, utana soha tobbet nem sterilizatlam, csak mosogattam oket. A liner meg ami belevalo amugy is gyarilag steril.
Megleget bereltunk, de olyan ara van, hogy olcsobb megvenni, igy most vettem egyet, mert Zolinal a rossz eves miatt kellett.
Mivel nekem nem bukott Zoli nem is kellett sok pelus.
Vettem egy 10 db-os csomagot, abbol a felet felnegyeltem es ellvartam. Azokat a kis kockakat a mai napig hasznaljuk. A nagyokat csak a feje ala raktam az agyba.
Overalt en nem veszek, mert mozesbe jol be lehet bugyolalni. En csak egy vastagabb levegoztetot vettem. Ha nagy hideg lesz akkor Zoli 62-es overaljaba teszem bele.
Ami meg bejott, hogy regen vettem felhuzhatos zelenlo plust. Azt terhesseg alatt is a pocakomhoz tettuk minden nap.
Miutan megszuletett Zoli arra aludt el mindig.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

Magi
Vendég

Sziasztok,
voltunk az Iparművészetiben, találkoztunk Mamackával is. A vásár tele van szebbnél szebb dolgokkal, érdemes kimenni, megszakadt a szívem, hogy ezeket az egyedi készítésű, ötletes, gyönyörű holmikat nem tudtuk mind magunkkal hozni.
Felért egy kalandtúrával, mert állandóan a két gyereken járt a szemem, hogy merre rohannak, mit rántanak le (főleg a kicsi), így azért elég nehéz nyugodtan nézelődni.

Szösszenet, mi is lakótelepen lakunk, nem rossz az, szépen meg lehet csinálni. Persze kertes házról álmodunk mellette...Anno a harmadikról hasonló volt a kilátásunk, mint most nektek, onnan néztük minden évben a tűzijátékot. De már nem mennék vissza oda, mert a látvány volt az egyetlen előnye a mostani, földszinti, de nagyobb lakással szemben.

Listával kapcsolatban van néhány gondolatom, de majd legközelebb, elfáradtam ma.

Szép vasárnapot!
Nuska+ (22+1)
nuska1

Sziasztok!

Látom nagy volt a sűrgés -forgás! :lol:

Csöppke!!!!!!!!és a többi fejfájással küszködő kismami,átérzzem a helyzeteteket!Tegnap vizsgáznom kellett volna ,de olyan migrénes fejgörcsöt kaptam,hogy felkellni sem tudtam :cry:

Én sajnos mindig is fejfájos voltam,de az elöző terhességem alatt egyetlen egyszer sem fájt,azt hittem most is így lesz,tévedtem! :cry:
Nekem segít ha tusolok ,arra az időre amíg a vízben vagyok és még utána is egy kis ideig jobb!Segít ha kimegyek sétálni a friss,hideg levegőre!
De tegnap 2 napi szenvedés után már bevettem egy panadolt,már csak tompán fáj!

Szépek a babaszobák,gratula!

Szöszi,Nektek is széo a lakásotok!

Emi szépen növögetsz! :wink:

KépKép
KépKép
nicci

Mi is voltunk az Iparművészeti Múzeumban, találkoztunk Mamackával, a könyve élőben még szuperebb, nekem nagyon tetszettek az illusztrációk.
Nuska, teljesen átélem a helyzetet, én egy csókával éreztem ugyanígy magam, a babzsák fotelek viszont sokat segítettek rajtunk, meg egy másik hiperaktív kisfiú, akivel együtt rohangáltak körbe-körbe
aztán kinézte a csíkos babahordót, és én meg a sárgát akartam, ebből lett egy kis műbalhé
egyszóval vicces volt, de teljesen megérte!!!
A babahordóban most a jegesmedve lakik, már gyakoroltam is vele, magamra akasztottam és így játszottam Kisbóval teregetés közben...

Kép
rozsomak

Ma vagyunk 19. hetesek! Hurrá! :D
Ollem! Emi! Holnap várjuk az uh. híreket/képeket!

Kép
gabo001

Gabo gratula a 19. héthez :wink:

Én meg nem találom a karácsonyi CD-t amin rengeteg tök jó mp3 volt.... Mérges vagyok magamra mert tuti én kevertem el....

Kép Kép
szõlõ

Szép Vasárnapot Mindenkinek!

Fejfájósok: nekem a fogantatástól kezdve hetente legalább 1-2x fájt a fejem, gyakran migrénesen /mivel eleve is van nekem/, de ez a hormonok miatt van, illetve néha az alacsony vérnyomástól is lehet. A 12. hétig nem mertem bevenni semmit, de mostanság ha nagyon "szenvedtem" vele, bizony be-bekaptam egy-egy szem Algopírint.. De szerencsémre legyen mondva, már egyre ritkábban fáj! :lol: :lol:
/Remélem most kiabáltam el :wink: /

Roszomák: grat a tegnapi félidőhöz :)
Gaboo: már csak egy hét, s Te is félidős leszel :wink:

Kép
kis-csillag
Tököl

A tegnapi koncert előtt otthon lefotózott a Drágám - Íme: :) 22 hét és néhány naposan ;)
Kép

Kép
szösszenet

Magika - Nagyon hasznos tanácsokat írtál :) Köszi :) Jó volt olvasni!!!

Gabo - Gratulálok - már csak 1 hét és visszafelé számolsz ;)

Szőlő - Biztos meglesz az a cd ;)

Nuska
- Várjuk a gondolatokat a listával kapcsolatban :)

Kép
szösszenet

Mindenkinek szép napot!

Szösszenet, szép a pocakod :)

Gabo, gratula a 19. héthez :)

Fejfájósoknak jobbulást.

Most megyek, mert még mindig nem fejeztük be a házikónk feldíszítését... :(

Kép
emi29

Sziasztok!
Üdv mindenkinek, Timi vagyok, és csatlakoznék hozzátok(bár már régóta olvaslak Titeket). Először "a magzatok kor szerint/2008. tavaszi babák"-hoz regisztráltam, de úgy látom itt nagyobb az élet!
A lényeg, hogy az első babánkat várjuk, április 6-ra vagyok kiírva tegnap kezdtem a 23. hetet. 2 hete tudtuk meg, hogy kisfiú lesz (2 független doki szerint is), nagyon örülünk neki a férjemmel. Mivel első baba, így teljsen mindegy a neme, csak az az érdekes, hogy vmiért kislánynak éreztem... (Nem is győzök sürű bocsánatot kérni tőle ezért). Nagyon szép pocitok van, nekem kb. 2 hete indult be a növekedés, előtte alig lehetett látni. Most viszont mindenkinek leesik az álla, hogy 2 hét alatt mekkorát nőtt. Kedden megyek terheléses cukorra, majd csak túlélem vhogy. Olyan jó olvasgatni velem egykorú kismamákat, teljesen hasonló tapasztalatokkal, örömökkel, kételyekkel!
tim27

Sziasztok!
Még nem olvastam vissza, de ezt meg kell írnom.
Egy nagyon kedves barátunktól kaptunk a kis Picurommal ma mikulás csomagot. És mi volt benne??? 3 pár kis zokni...fehér, és két rózsaszín.... :D úgyhogy megvan az első ruhadarabja a babánknak....kivéve egy fehér kiscipőt, amit még a férjemtől kaptam, nem sokkal az egymásba szerelmesedésünk után!!!
Igaz még nem tudjuk, hogy fiú avagy lány lesz-e, de úgy látszik most már muszáj neki lánynak lennie.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Timi,

üdv köztünk és gratula a kiskukishoz. :) Én kisfiút éreztem, de úgy néz ki, kislányunk lesz. Végülis az elsőnél tényleg mindegy.
Gyere sűrűn, valóban jó kis társaság gyűlt itt össze :)

Mary,

:lol: :lol: Aranyos barátaid vannak :)
Minket ma meglátogattak anyósék. Hát nem volt elragadtatva a ruhakölteményekért amiket vettem. Azt mondta, hogy sok lesz az 5 kombidressz és az 5 rugi. Meg, hogy tök hamar ki fogja nőni bla-bla-bla. Meg, hogy az 56-os és 62-es méret kicsi lesz, fel sem fogom tudni adni rá...
Kicsit le is hangolt.... Úgy gondolja, hogy inkább azokba a ruhákba kellene öltöztetnem a picit, amit a párom nővére 8 éve a padlásukon őriz :( :(
Miért baj az, hogy szeretném, ha az első babám minden tőlem telhetőt megkapna.... :( :(

Kép
emi29

Szösszenet - nagyon szép a pocid :D

Timi, üdv itt :wink: Tényleg jó kis csapat gyűlt itt össze, és a nem első babás anyukák rengeteget jótanáccsal látnak el minket 8)

Annyira unom magam itthon egyedül hogy el nem tudom mondani, szerencsére mindjárt hazaér Férjem, de hogy jövő héten mi lesz így velem, fekvés ide vagy oda.... :?

Kép Kép
szõlõ

Emi, egyáltalán nem baj! Ezt mindenki maga dönti el hogy jobb neki, ezt Anyósodnak is meg kell értenie... Mondjuk én sem szeretném ha ebbe bárki beleszólna, úgyhogy megértelek.... Párod mit szólt Anyós reakcióihoz?

Kép Kép
szõlõ

Emi!

Bocsi, hogy ezt irom, de hogy kicsi lesz az 56-62-es kisruci, hülyeség. Nagyon kevés százaléka születik a babáknak 60 cm felett. Mindkét fiúm 53 és 55 cm-rel született és mindkettőre nagy volt az 56-os ruha. Kellett egy-két hét, mire belenőttek. Az 5 db meg egyáltalán nem sok, majd meglátod. Magadra hallgass, olyat vegyél, ami neked tetszik, végülis a te babád lesz...

Ági
Vendég

Sziasztok!
Köszi az üdvözléseket. Emi! Én is 56 és 62-es méretű kisruhákat fogok venni. Szerintem igenis szükség lesz rá. Tényleg csak magadra hallgass, legalább ebbe ne szóljanak bele anyósék..
Nem írtam, hogy a Sote II. klinikán fogok szülni. Van, aki esetleg szintén ott fog?
Kíváncsi leszek a holnapi UH beszámolótokra.
Timi
tim27

Szőlő,
Párom ilyenkor nagyokat hallgat :( :( Mondjuk én nem szeretnék közé és az anyukája közé állni, úgyhogy nem haragszom rá, amiért ilyenkor nem áll ki mellettem.
Szegénykém! Egyedül vagy otthon? Legalább jobban vagy már?

Ági, Timi köszi!
Az 56-os méretet pont itt olvastam ill. a tesóm is először ilyen méretű rucikat vett... Ráadásul tekintve, hogy a mi családunkban mindenki 50 cm körüli hosszal született, így igencsak meglepődnék, ha az én babám 60 cm feletti lenne.
Úgy döntöttem, hogy legközelebb inkább nem számolok be az anyósnak semmiről...

Kép
emi29

Timi, én itt azt olvastam hogy a dokim átmegy a II. sz. női klinikára, de nekem még nem szólt, úgyhogy addig én úgy kezelem hogy a MÁV-ban fogok szülni. De ezen a híren fellelkesedve találtam itt hasznos infókat róla, ha kell átküldöm neked priviben.

Emi, azóta szerencsére hazajött férjem, sajnos elég gyakran dolgozik hétvégén is. A heti két szabadnap mindig megvan, de ugye nem mindig hétvégén.... Igen, már jobban vagyok, köszönöm a kérdést, a hőm még mindig 37,1 körül van de lassan már nem foglalkozom vele... Holnap rákérdezek a dokitól azért.

Egyébként szerintem sem hülyeség az 56-os rugi.... Azt hiszem az a legbölcsebb amit mondtál, hogy legközelebb nem osztod meg Anyóssal ezeket a dolgokat.

Kép Kép
szõlõ

Szőlő,
Örülök, hogy a hőemelkedést leszámítva jobban vagy.

Mi nem olyan régen fejeztük be a kültéri fények felrakását. Szép lett, csak az egyik futófény programozója robbant fel a lakásban, amikor össze akarta toldani a párom egy másikkal :) :) . (Még jó, hogy ma vettük :) :) )
Hát mit mondjak, látszik, hogy az én párom nem egy ezermester. Sajnos...

Kép
emi29

Felrobbant? :o Jesszus. Egébként lehet hogy nem a párod hibája volt, lehet hogy selejtes darab volt :wink:

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!
Bocs h beleszólok igaz ez első baba de sokat asszisztáltam a nővérem 2lánya mellett így én azt mondanám h felesleges a külön sterilizáló mert a lényeg h magas hőfokon elpusztuljanak a bacik.Ezért kell kifőzni az új dolgokat.Én úgy gondolom ez is csak egy pénzlehúzás céljára kitalált valami.Ne haragudjatok ez az én véleményem. :roll:
Mi kaptunk sógórnőméktől egy nyuszis zoknit mikor elmondtuk a babát és múltkor vettünk 3cs. popsitörlőt mert akciós volt és 2015 ig eltartható.Amúgy szeretnék neki vásárolni de megvárom míg ideje lesz.Addig irígykedem rátok :oops:
Anyós ma is megjegyezte h ideje lenne több tejet inni h a gyerek hozzászokjon az ízéhez,mire közöltem vele h egy éves koráig nem fog tejet kapni.Már az esküvővel is voltak gondjaink de akkor elhatároztam soha többé nem hagyom magam. :twisted:
Én már kb. 3 hete érezgetem a babót de mostanában már minden este.Sőt miután lefekszem még nézem a tv-t és félóránként járok pisilni.Pedig napközben nem járok sűrűn. :?
Vendég

Szia Timi! Üdv köztünk! Gyere gyakran, nagyon jó a csapat! Sok a hasznos infó is!

Emi! Szerintem az 56-os rucikat is lehet, hogy hónapokig fogja hordani Lili! Hiszen többen írták itt. Én is 56-osokat veszek majd, meg pár nagyobbat! 5 db meg nem sok szerintem, hiszen lehet,hogy egy nap kétszer is át kell öltöztetni. Na meg úgysem tudom megállni, hogy ne vegyek min. 10-15 db-ot! (bodyt meg rugit)

gitka! annyira én sem ragaszkodom a sterilizálóhoz! Régen sem volt!! De akkor elég, ha jó forró vízzel elmossuk az üveget? És a cumi részét??

Szösszenet! Nagyon csinos vagy! Tényleg jó sokat nőtt a pocid! :shock:

Nekem is kb. 2-3 napja nőtt nagyot. Meg elkezdett viszkedni a bőröm a hasamon. (férjem szerint mint a rühes kutya olyan vagyok, folyton vakarom :D :D )

Kép
gabo001

Köszi a pocak-dícséreteket - Alíz nevében is :lol:

A méretekről nekem is ez a véleményem ... az 56-os biztosan fog kelleni!!! Nem tudom ki mennyivel született, de én 50cm voltam, a Hugim 51cm, a párom meg 53cm .. szóval a 60-62-t meg sem közelítettük ..

Emi
- Az anyósok imádnak okoskodni .. néha én is kapok nagy bölcsességeket. El kell engedni a füled mellett, és azt venni, amit jól esik :) ;) És én amit a listámra írtam .. fazononként és méretenként 5-6 db .. szerintem az nem sok .. és amiket mutattál rucik - nagyon cukik :) tehát élvezd a vásárlást .. ne foglalkozz olyanokkal, akik elronthatják a kedved :)

Kép
szösszenet

Gabo - Köszi :) Pont abban az időszakban vagy, amikor nagyon meg fog indulni a poci-növekedés :D .. már csak ha magamat nézem, akkor is :D

Én holnap megyek a védőnőhöz .. mérlegelünk és egyebek :D
Kíváncsi leszek, mit mond a súlyomra ;)

Kép
szösszenet

Szőlő,

pedig a bricostore-ban vettük, és nem is volt olcsó... Na mindegy... A programozóra úgysincs szükségünk a többit, pedig párom apukája meg tudja csinálni...

Kép
emi29

Csajok,

A ruciméretben teljesen egyetértek veletek :) És nem hagyom, hogy bárki elvegye a kedvem a vásárolgatástól. Még jó, hogy anyukám nem szól bele. Sőt ő imádja nézegetni a pici rucikat. És igenis fogok még venni pár darabot...

Kép
emi29

Gabo,
az én bőrőm is viszket mostanában. Ráadásul főleg a munkahelyemen... A pocakom még hagyján, mert azt láthatatlanul is meg tudom vakarni (kicsit erőteljesebb simogatással), de a cicim már más téma :oops: :oops:

Kép
emi29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: