A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Katuci,
Ez a kép :lol: :lol: :lol: Apa is sokszor attól félt, hogy ráfekszik Dórira :wink: Ez olyan Apapara :lol:
Vendég

Sziasztok!

Katuci!

Ez a kép díjnyertes! :D

és egy-két kép:

ilyen volt a szülinapi torta:

Kép

és a többi pedig mai:

Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Mi is megkaptuk a náthát. Mármint Máté. Éjjel nagyon sokszor kelünk fel emiatt. ma éjjel négytől fél hatig állt a bál. Nózi szívás, csöppentés, etetés és egy kis játék. Majd nehéz elalvás. Szegény apa meg ment szüretelni hajnalban. Mi tápisak vagyunk nem tudom jót tenne-e a különválasztás. Azt még nem tudom, hogy hova de meg kéne próbálni majd egyzser. :-) Máté ma nagyon aluszékony. Ha nem javul akkor hétfőn visszük dokihoz.
Van valami ötletetek megfázásra? Most az oxilo...homeósat adom neki. Meg ha meggyógyul akkor gondolkodom ezen a jó éjtes tápi vagy pépen. Hátha éhes és ezért is felkel éjjel, mert ezelőtt is 3-4X felsírt egy picit. De az is lehet, hogy a foga. Anyni minden lehet.
Máté is elkezdett kúszni és ülni, de felülni még nem tud. De majd idővel .

Liliána,

örülök hogy jelentkeztél. Ezek szerint örüljek, hogy Máté is kb. 9 hónaposan fog majd mászni mi. Bár a jól halad így is. Látod ninsc két egyforma gyerek. Biztosan furi lehet, hogy minden másképpen van, mint az első babádnál. Sajnálom, hogy ilyne buta ürüggyel nem vették fel a fiadat az oviba. Szegényke. :-(
Képeket kérek én is!

Katuci,

ezek az apák már csak ilynenek. Nálunk meg az megy, hogyha én nem vagyok ott akkor mindig felkeltem apát, hogy vigyázzon rá amíg elmegyek megcsinálni a hamiját. Apa ezért nem tud aludni. Inkáb kiveszem ha már éhes addig is velünk legyen. Bár ilyenkor már nagyon nyűgös, hogy korog a pocija. Az a pép az mi amit írtál? Veráék azt hiszem a milupát használják, de az tápi. Előre is köszönöm. Most stagnálok a súlyommal, de már 5 kiló lent van. Most lesz két hete hogy járok edzeni megint, remélem újra beindítja a fogyit. Szépen lassan haladok, de nem baj, mert a bőröm így talán tud regenerálódni.

Viki,

nagyon édesek vagytok! Boldog szülit mégegyszer a fiadnak!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci!
Ez a csokis bigyó, amit Lilinek adtam, Hipp üveges bébipapi, az a neve, hogy "Jó éjt papi". Sötét üvege van, kék címkével. 3 vagy 4 féle ízesítéssel van, csokis, kekszes, bourbon vaníliás, meg talán banános. De eddig csak a csokisat próbáltam, majd valamikor megpróbálom a többit is.
De létezik olyan is, hogy dobozos, ilyen tejpép szerű, bocsi, de csak németül tudom a nevét, mert azt a barátnőm Ausztriában veszi a kislányának, Grießbrei-nek hívják. Sötétkék a doboza, és ez is többféle ízben van. Azt nem tudom, hogy ugyanaz-e mint az üveges, csak ehhez mondjuk kell víz, a másik meg készen van, passz?!
Mindenesetre rendszert nem csinálunk belőle, mert az üveges kb. 340 ft... :? :D :D :D (akcióban volt 269)
Mondjuk nekünk egyenlőre egy üveg az 2 alkalomra elég, sőt még a maradékot nekem kell megenni... :lol: Mondjuk nagyon finom, az biztos.

Képzeljétek ma Viki lányom csinált Lilikének egy kis hamit, olyan ügyes volt! Végre sikerült almareszelőt vennem, azt a régi hagyományos, olyan sündisznó formájút :-), és Vikike reszelt rajta Lilinek alma-banán-őszibarack keveréket. Hát Lilinek úgy ízlett, pedig az üveges alma-banit nem hajlandó megenni, ebből pedig kb. 150 gr-ot :!: benyomott. Az én kislányom, akinek még a 60 gr megevése is megerőltető... :-)
Cuppogott neki és nagyokat vigyorgott Vikire, mint aki tudja, hogy ezt a nagytesó csak neki csinálta.:-)

És ilyenkor mindig elgondolkozom, hogy felnőnek a gyerekek, de rettentő gyors tempóban... Viki is még csak most volt szinte kisbaba, és lassan már tini lesz. Jövőre suli, onnantól repülni fognak az évek :-(
Igaz azt mondta, hogy ne aggódjak, mert sosem fog itthagyni minket, még 35 éves korában is velünk fog lakni :lol:
A kis édes, azt hiszi, hogy még akkor is mi leszünk csak neki az egyetlenek. Pedig nem...:-( :-) Dehát, ez az élet rendje.

Pandi!
A cipellők szupik, már én is tanulmányoztam a Liliputinál, de még nem szántam rá magam, hogy megrendeljem, mert még várok egy kicsit, hogy hidegebb legyen, és akkor a bundásra pályázom :-)
Most van kocsicipőnk 3 pár ilyen olcsóbb fajta, de elég jó, és mivel még Lili nem áll és nem megy - ellentétben Dórikával... :D, aki egy huncut - ezért még úgy gondoltam jó lesz neki ez a típus is. Feküdni a babakocsiban ez is tök jó :-)

Viki!
Nagyon jók a fotók, az utolsón Eszti tündéri pofit vág! :-) Olyan kis huncutnak néz ki! Az is?
Peti meg már igazi ovis nagyfiú. Hogy haladtok egyébként a beszoktatással?
A szülinapi torta nagyon aranyos, gondolom Peti boldog volt. :-)

Ami a megfázást illeti, felénk is sokan náthásak, szerencsére mi elég jól megúsztuk. Lili 2 napig volt náthás és picit köhögött, de ennyi. Vikivel meg úgy vagyok, hogy egyik nap kutyabaja, másnap kicsit köhög. Aztán hétvégén megint semmi, kedd-szerda körül meg újra szüttyög és köhicsél. Ez nálunk ilyen ovis-kór :-)
Csak nem dönti le a lábáról, esetleg később. Viki az a típus, hogy kb. az utolsó 3-ban van megbetegedési sorrendben. Mire a többi 2 hét hiányzás után visszajön, ő arra kezd el lebetegedni. Elég jó az immunrendszere, ha beteg is 3-4 nap alatt kirúgja.
Szomorú is emiatt, mert nem hiányozhat heteket az oviból :lol: :lol: :lol:

Orrszíváshoz:
olvasom itt többeteknél is, hogy ordít a gyerek a porszívózásnál, vagy egyáltalán nem szereti.
Én alapjáraton nem használok porszívósat, Vikinél sem volt. Viki úgy nőtt fel, hogy 1 db "törökbasa" típusú orrszívónk volt, ezzel kb. 3-szor szippantottam az orrát. Amint alkalmas volt rá, megtanítottam orrot fújni, soha nem is volt szükségünk semmi drasztikus módszerre, max. orrspray.
Lilinek, amióta megszületett kb. 2-szer szívtam le az orrát, elektromos orrszívóval. Amit egyébként utál, pedig alig van hangja, inkább azt nem csípi, ha az orrát piszkálják. Isteni műhisztit tud levágni közben, ahogy kiveszem, még a könnye is visszafolyik a szemébe... :D :D :D

Hangsúlyozom, hogy ez az én véleményem, de abszolút orrszívó-porrszívó ellenes vagyok, és egyáltalán a felesleges orrszívás ellenes. Az a véleményem, hogy nagy mértékben károsítja a nyálkahártyát az állandó irritáció valamilyen készülékkel. Aminek egyenes következménye az állandó gyerekkori taknya-nyála egybefolyik szindróma :-)
A nátha az a betegség, ami akkor is elmúlik, ha semmit nem csinálnak vele. Csak a civilizációnak az az egyik következménye, hogyha fáj valamim, akkor azonnal csillapítom - nem akarom megélni a betegséget = nem akarok szembenézni a problémákkal --> elnyomom a betegséget, így elfedem a problémát is.
Kisbabáknál ugye elég nehéz a lelki okokat keresni, nem is kell, ezért is nagyon jó a homeopátia, mert az a tünetek alapján kiválasztott szerrel a betegség testi és lelki okát is kezeli.
Természetesen egy vírusos, vagy bakteriális megbetegedés következménye is lehet a nátha, nemcsak megfázásé, ahol ismerni kell a kórokozót, majd megfelelően kezelni - mondjuk homeopátiával - és akkor biztosan nem kell aggódnunk a szövődmények miatt.
Ennyit a magánvéleményről :-)

Meri is meg én is már kérdeztem itt, hogy Mamackáról tudtok valamit? Olyan hirtelen lépett ki ebből a topikból. Bár másik topikban láttam, hogy ír, de azért várnám, hogy ide is néha bejelentkezzen... :-)

Jó éjt!

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Először is ne haragudjatok, hogy nem teszek fel ide képeket, de valahogy nem szeretném nyílvános topikba a gyerekeimet mutogatni. Nem azért, mert nem lennék rájuk nagyon büszke, de így legalább egy kicsit "rejtve" maradhatok. Természetesen akit érdekel, annak priviben nagyon szívesen küldök képeket Róluk! :lol:

Megfázásra: Aerovill orrgél, Baby Luuf balzsam.

Orrszívás: én régen Bencinek porszívós orrszívóval szívtam az orrát, amikor is felvilágosított egy fül-orr-gégész, hogy igaz, hogy tök jól kiszívja a váladékot, de teljesen tönkretehetem vele a gyerek nyálkahártyáját. Ekkor tértünk át az elektromos orrszívóra. Az sokkal gyengédebb, igaz, hogy a sűrűbb váladékot már nem tudja annyira kiszívni, de előtte egy kis Sterimar orrspray ezen is segít. Viszont én úgy vagyok vele, hogy inkább leszívom, minthogy esetleg további káros következményei legyenek, meg tudom magamról, hogy milyen megkönnyebbülés, amikor kifújom az orromat. Na meg, utalám, amikor a gyerekem úgy ébred, hogy mindenére rá van ragadva a takony. /már bocsi/

8 fogunkkal meg le is vagyunk maradva Bencitől, akinek ilyenkor már 10 foga volt, és 1 évesen már az összes foga kint volt! :lol:
Nem tudom ki kérdezte a fogcsikorgatást, de Marci mostanában egyre többször csinálja. Emlékszem Bencinél is így volt, aztán hipp-hopp egyszer csak magától abbahagyta.

Katuci! CSÚCS EZ A KÉP! Annyira édes, hogy ha nem haragszol el is mentettem magamnak, mert annyira tetszik!
Vendég

Pandi! Nagyon jó a kiscipőcske, én is megnéztem. Nekünk is venni kell valamilyet, mert Benci első kis bundás csizmája nagy Marcira, mivel Ő télen már 1 éves volt, amikor azt hordta. Lehet, hogy én is beruházok egy ilyenre, persze nem rózsaszínben! :wink:
Vendég

Vicki! Egyáltalán ne bánd, hogy Máté kicsit később kezd el mászni! Persze jó fogyókúra a gyerek utáni mászkálás. :lol: Persze, engem is piszkált, amikor olvastam, vagy beszéltem anyukákkal és az ő gyerekük már 9 hónaposan szinte szaladt, az enyém meg még csak akkor kezdett el mászni. A beszéddel is így voltam, már alig vártam, hogy a gyerekem beszéljen, aki másfél évesen folyékonyan beszélt is, most meg már sokszor könyörögni kell neki, hogy legalább 5 percre fogja be a kis lepénylesőjét. :D
Vendég

Sziasztok,

Nagy dolog történt velünk a múlt hét vége felé : )
Zsófi elkezdett kúszni ( VÉGRE !!!) olyan aranyos volt, csütörtökön csak egyet-egyet "lökött magán" mára viszont már annyira belejött egyik percben itt másikban ott, ötvözi a kúszást és a pörgést, és hihetetlenül élvezi, annyira boldog hogy csak na... : ) húzza magát a kezeivel és segíti a jobb lábával.

Vikci,
Nátha téma,
Dokinőnk azt ajánlotta forraljak fel 1 dl vizet egy kiskanál sóval, miután lehűlt azt csöpögtessem a nóziba, pár perc után lehet szívni a nózit (sima szívókával vagy porszívóssal). Nem híve a dokink a gyógyszerezésnek első körben ill. egy szimpla náthánál - nyilván nem lehet mindig megúszni "természetes" módszerekkel - nekünk ez bejött eddig kétszer volt náthás először még kb. kéthónaposan és most szept. elején.

Pandi
Nagyon szép cipőcskék : )
Hát igen, előbb-utóbb nekünk is el kell gondolkozni ezen a témán, nem mindegy mi kerül a kicsi lábára.

Viki,
Nagyon aranyosak a gyermekeid együtt

Katuci,
Szintén, nagyon édesek a lányok, jah és az a fotó .... : ))) hihetetlenül jó

Kép
danidaniel

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a tippeket. Most homeósat használok meg a tengervizes orrsprayt. Szegény gyermekem sokszor enni sem tud, mert a nóziján nem kap levegőt. És persze liheg miután sikerült lenyelni a falatot. Az a baj, hogy tudom milyen rossz amikor nem kapsz levegőt csak a szádon. Én leszívom neki orrszívóval. Most a babpatikában is azt olvastam, hogy bizony meg kell tenni. De amiket írtatok azokban is lehet igazság. Remélem nem teszek teljesen rosszat a manónak. Meg a homeó az tényleg nagyon jó.

Elkezdett Máté pápázni. Apa elmegy -haza jön Mátéka meg pápázik. Meg idegenek is akik megállítanak minket azoknak is ha sétálunk. Meg a kúszás is már nagyon megy neki. :-)

Danidaniel,

Máté is pont csütörtökön kezdett el kúszi és ő is mára tökélyre fejlesztette. Mi volt csütörtökön??? :-) Gratula! Máté is pont így csinál. Kézzel húzza magát és a lábaival teper de a jobb lábát húzza jobban. :-)

Katuci,

látod a házi mindig fonomabb jó szakácsotok van. :-)Ez jó, mert legalább nem lesz finnya. Én Máténak mindig kivéve ha elutazunk én főzök.
Sajnos el kell majd engednünk őket. Írtam is erről a blogomban is. Már előre rettegek, hogy miként fogom átélni. :-( De tényleg ez a normális. :-)

Little,

de van amit meg Máté elöbb fog csinálni. Így nem izgatom magam rajta, mert olvastam is, hogy normális. Egyik ismerősöm gyereke ilyenkor még csak a hátán feküdt. Eg ymásik meg már mászott annyira különbözőek a gyerekek. Előbb vag yutóbb mindegyik megtanul járni, beszélni stb...

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

[quote]S írta:ajnos el kell majd engednünk őket. Írtam is erről a blogomban is. Már előre rettegek, hogy miként fogom átélni.

Hát igen, tudnék rőla mesélni...
Az első napok az oviban..... Csoda, hogy túléltem.....
Állítom, az anyukákat nehezebb hozzászoktatni, mint a gyerekeket.

Kijött Andris 3. foga, juhéééééé!!!!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Most, hogy Boeske írta nekem is eszembe jutott, hogy kijött Máté második foga is. Ezek szerint ez is belejátszott az éjszakánkba. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Elengedés:
Valóban, a gyerekek sokszor jobban viselik, mint a szülők... :D :D :D :D
Én mindig nagyon izgultam, hogy Viki hogyan fog meglenni a nagyszülőkkel, a párommal, a bölcsiben, az oviban, mi lesz, ha én elmegyek valahová több napra, hogy fogja kibírni? Aztán rájöttem, hogy a gyerek azért sír utánam, mert én "sírok" ő utána...
Aztán idővel rájöttem, hogy csak magamnak csinálok állandó lelkiismeret furdalást, így nem hergeltem magam, Viki is jobban viselte a távollétemet, miután meggyőztem magam, hogy nem vagyok gonosz, meg rossz anya, azért mert néha kikapcsolódom, vagy tanulás miatt kell otthonról elmennem, és azóta minden flottul megy. :-)
Néha elmerészkedtünk moziba, olyankor anyukám vigyázott rá - velük laktunk, tehát állandó környezete volt Vikinek - és jött a telefon este 11-kor, hogy Viki nem bírja, úgy sírt, mint fiaszamár, kiabálta, hogy "anyukám titi (cici), anyukám titi) és ilyenkor szinte egyszerre indulni kellett haza, aztán otthon kapott cicit, megnyugodott és elaludt... :-) (13-14 hónapos volt, 3-szor cicizett egy nap, szóval amúgy megvolt anélkül is...)
3-4-szer megcsinálta ezt, aztán anyukám nem engedett neki, és nem hívott fel, onnantól megszűnt a "hiszti".
Szóval az elengedés mindkét oldalról nehéz ügy... :D

Látod Vikci, Máté is előveszi a titkos tudományokat, csak nem akkor, mint más :-)
Minden gyerek nagyon különböző, ezért nem lehet az általánosan megírt dolgokat ráhúzni minden gyerekre. Ezért tartom egy hülyeségnek, hogy riogatják az anyukákat, hogy "jaj, még nem mászik? húha, az nagy baj..", vagy "úristen, még nem beszél??? akkor gyorsan fejleszteni kell a gyereket anyuka..."
Aztán a későn mászó-járó-beszélő babákból egyszercsak ügyesen futkározó, mozgékony és be-nem-áll a szája gyerkőc lesz.. :-)

A mászás tényleg nagyon fontos mozzanat mindenféle szempontból (mozgás, finommotorika, írás-olvasás elsajátítása, stb.), de ha egy gyerek nem mászik, nem lehet rá kényszeríteni.

Little!
Köszönjük a bókot a fényképhez, természetesen nyugodtan elmentheted. Viszont cserébe küldhetnél nekem egy-két képet privátban :wink: :D
Azt hiszem a profilomban bent van az e-mail címem, ha nincs, akkor elküldöm privátban.

Andi!
Szintén köszi a bókot! Átadtam Lilikének, el is pirult tőle... :lol: :lol:

Aki fogzik, annak gratula a fogakhoz! :-)
Nekünk is kettő van kint, a két alsó. Most úgy nézem a felsők jönnek, mert felül reszelgeti a fogínyét Lilike. Szóval nem unatkozunk, éjjel is van program, 2-3-szor cicizés.

Már régebben akartam kérdezni, csak mindig elfelejtem, hogy tapasztalta valamelyikőtök, hogy nagyon izzad a gyerkőc éjjel???
Vagy cicizés közben este?
Mert Lili rettentően izzad éjszaka, csurom víz a háta, meg a haja, és sokszor az esti cicizés közben is leizzad. És olyan érdekes kis "fokhagyma-szaga" van :-)
Volt ilyen valakinél?

Megyek, mert leböfizte a ruháját, amit fél órája adtam rá, és ráadásul szép sárga lett... :-) úgyhogy csere :D

Szép napot!

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Az előbb írtam egy hosszút, erre elszállt :x

Na mégegyszer gyorsan:
Nem írtam sokáig mert lejöttünk vidékre anyukámhoz, meg aztán meg is náthásodtunk mind a ketten. Nem is tudom kettőnk közűl melyikünk bírja rosszabbul.
Az éjszakáink is megint elég pocsékok, a manó sokszor félóránként, óránként fenn van, a foga sem akar kijönni, pedig már sokszor látom a foga végét, volt, h. a kanál is kocogott, de másnapra csak visszahúzódik neki.
SZerdától megint otthon leszünk, akkor lesz időm jobban visszaolvasni, addig is pár kép rólunk:
Kép
Kép
Kép

Vera

Kép

Kép
nagy vera

TÖBBIEK?????????????????????

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Életjel: sajna hajnalra Peti belázasodott, így orvosnál kötöttünk ki, kaptunk antibiot, egész nap lázas volt szegény, és feküdt, az én fiam egész nap feküdt, esküszöm, hogy ilyen még soha a büdös életben nem volt! Most nagyon elkaszálta valami szegényt! Fája a pocakja, csípi a pisi, amikor pisil, és lázas, lázas, lázas, és taknyos :( :( Szóval most semmire nincs időm, két beteg gyerkőc mellett! Remélem mindenki jól, betegek jobban vannak!
Ja, Eszti meg péntek óta beteg már, és úgy néz ki a nyelvét is fel kell majd vágni, de most nem mennék bele a részletekbe... :(

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Csak gyors helyzetjelentés:

Mi meg kórházban voltunk Lilivel, hörghurut, ettől hörgőgörcs és kezdődő tüdőgyulladás. Nem részletezem, eléggé kibuktam a dologtól, meg az egész egészségügytől, meg úgy mindentől, amiben részünk volt. :-( Csak annyit írnék, hogy haemophilus influenza fertőzése volt, amire elvileg védőoltást adnak. Meg tudná nekem valaki magyarázni, hogy akkor mégis hogyan kapta el????
De már jól vagyunk, legalábbis fizikailag. Majd valamikor dobok egy-két képet.

Viki jól van, de most nem megy oviba, mert lelkileg kikészült abba, hogy nem voltunk itthon egy hétig. Szóval a családom most romokban hever :-( :-) Nem győzzük egymást babusgatni :-)

Viki!
Jobbulást a gyerkőcöknek! Remélem ez a láz elmúlik hamar, elég riasztó tud lenni, ha egy gyereknek magas láza van :-(
Fel kell vágni Eszti nyelvét??? Azért majd valamikor részletezd, biztos, hogy muszáj? Mi miatt? (én nem biztos, hogy belemennék.)

Vera!
Márk nagyon édes, remélem már múlik a náthája. Úgy látszik, most sokan betegek.

Jó éjt mindenkinek!

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Kedves Viki/ Kata!

Remélem hamar meggyógyulnak a manók, jobbulást kívánok mindenkinek!
Márk már jobban van, most gyűjti a következő náthára valót: éjszaka állandóan kitakarózik (bundazsákot meg nem viseli el), meg mivel szombattól mászik is egyfolytában lemászik a hideg járólapra.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera,
Wow, szuper hogy mászik Márk, gratulálok és természetesen jobbulást kívánok !!

Viki és Katuci,
Jobbulást kívánok a gyerekeknek !!!

Helyzetjelentés:
Szerencsére nálunk mindenki egészséges, remélem így is marad. Zsófi szépen kúszik, semmi sincs biztonságban : ) Hat fogacskája van, kettő alul és most már négy felül, nehéz időszak volt, sokat volt nyűgös és piros volt a popó mikor áttörtek a fogak de úgy tűnik most kicsit fellélegezhetünk. Előbb kinöveszti ezeket a fogakat és csak utána folytatja ( nagyon remélem). Egyre több ízt próbálunk ki, öröm etetni bár a cicihez is ragaszkodik naponta 2-3 alkalommal, már csak az összebújás kedvéért is. Éjszakáink még mindig csodálatosak, 9 körül elalszik és 7-8 között ébred. Na jó, persze, ez a tápszernek köszönhető, tudom. De most már nagyon szépen hozzászokott a menetrendhez. Hétről hétre ügyesebb, olyan sokmindent megjegyzett már, csak ámulok. Tartja a másik kezét ha öltöztetem, mutatja a könyvben, melyik ábránál lehet kivenni a könyvből egy darabot, csak ámulok bámulok. Nagyon szereti a napi rutint. Más. Néhány napja úgy gondolom "lenyeltem egy meggymagot ": )) Lehetséges hogy csak beképzelem, hogy csak valahol legbelül szeretném, ki tudja...még idő kell hogy kiderüljön. Nem akarom beleélni magam idejekorán. Csak egy gondolat, egy érzés. No, nem is folytatom...

Vigyázzatok magatokra, és jobbulást a betegeknek !

Andi

Kép
danidaniel

Kép Kép

Kép
danidaniel

Andi!

Drukkolok, hogy az legyen. Reméljük ugyanilyen szép meggymagot fogsz majd növeszteni mint Zsófi.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Andi!
Csatlakozom az előttem szólóhoz. :)
Szép család vagytok. És egy gyereknél csak kettő jobb (vagy három, vagy ....) :)

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Énm sem tudtam sajnos jönni, mert a keresztelő szervezés minden időmet meg persze a blog írás lefoglalt.
Mi már megygógyultunk bár tegnap megint egy picit meg ma is nátháskodtunk. De remélem ez csak az időjkárás játéka. Mátéka is szépen kúszik és egyre több mindent tud. Olyan fordulatos ez az első év. Hihetetlen:-) Ugye?okat sétálunk mostanában, ki kell használni a jó időt.

Viki,

remélem jobban vagytok már. Ez borzasztó lehet, hogy így lást az eleven fiadat. Remélem a kislányzóval együtt jobban vagytok már.

Katuci,

ezt sem gondoltam volna, hogy ilyen beteg lesz a kislányod. Most hogy van? Sajnos lehet, hogy hetek kellenek ennek a feldolgozásához, hogy élettér és család nélkül egy kórházban lenni. Remélem nem igaz amit írtam és minden a régi nálatok. én rettegek, hogy Máté le nem essen valahonnan, mert akkor minimum 3 nap kórház ha pedig találnak valamit akkor három hét. Jó ez elég nevetséges példa volt, de nem tudom, hogy bírnám egy kórházban vele. De ti erősek voltatok nagyon.

Andi,

az, hogy tápi adasz neki nem az indokolja, hogy átalussza az éjjelt. van olyan kisgyerek aki éjjel is megeszik 180 mili tápit és az anyja nem bírja róla leszoktatni. Szerencsére Máté is 8-kor elalszik és 7-8 között kel fel. Ő is tápis gyermek. Biztosan jobbanbírják a tápisok de vannak itt is ellen példák. Reméljük a magocska megmarad ha pedig mégsem az akkor majd úg yis előbb avgy utóbb összejön. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Képek: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Bocsi egyikből kettő ment. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

TÖBBIEK?????????

Haldoklik a fórumunk??????????????

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Én naponta olvasok,de valóban nagyon ritkán írok! Igyekszem gyakrabban jönni! :wink:

Tényleg jó volna,ha aki erre jár írna egy két szót és lenne mit olvasnunk! :lol:

Mi jól vagyunk,Domikám szépen áll,és sétálgat kapaszkodva. Rengeteget gagyarászik és napról napra stabilabb,ügyesebb a mozgása. Nagyon szépek a gyerekek,én is fogok tenni fotókat.

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Sziasztok!

Én is ritkán írok, de azért olvasni sokszor benézek. Csak arra már sosincs időm, hogy írjak.
Sokan nem jönnek, főleg, akinek van blogja. Éppen elég lehet azt is fenntartani, mindig új dolgokat írni, kommentekre válaszolni, stb.
Ezért én is blog-olvasó lettem :-) (néha függő...:D)

Lili kúszik, most pár napja kezdi a mászást gyakorolni, felülni még nem tud fekvésből, csak ha félig ülő helyzetben van (babakocsi, etetőszék, stb.), de ha leültetem, akkor 5-10 percig üldögélve játszik, majd inkább eldől hasra és kúszva gengszterkedik lakásszerte :D :D :D
Ja, és állandóan állni akar. Megkapaszkodik a ruhánkban és felhúzza magát, majd rugózik, mint egy kis táncosnő :-)
Ha ölben fogom, akkor megfordul és feláll az ölemben. Kész életveszély tud lenni néha, olyan hirtelen akar helyzetet változtatni.
Egyébként új hobbija, hogy berreg, mint egy kisautó, és olyasmiket mond, hogy : tityó, tetyó, tyityaó, tyeon, tyütyü, tetty, totty, titty és ehhez hasonló furcsaságokat! :D De ezeket úgy kombinálja, mintha kínaiul beszélne... :lol:
Az étvágya visszatért, sőt megduplázódott a kórház óta, jól is van, bár náthás volt egy héttel a hazajövetelünk után kb. 4 napig, aztán elmúlt neki.
Mondjuk azóta is vannak rémálmai, sikítva ébred hajnalban, és ilyenkor "verekszik" is :-( Nem tudja hol van, majd ha rájön, akkor szorít, hogy le ne tegyem.
És az ismeretlenektől nagyon fél. Mindenkire gyanúsan néz, hátha előkap esetleg egy orrszívót, fecskendőt, stb...
Azért bízom benne, hogy kiheverjük a dolgot.

Dobok egy-két képet a csajszikról!

Kép

Kép ugye milyen vicces pofit vágok??? :-)

Kép csupaszem vagyok :D

Kép szuper helyem van!

Kép vigyori

Kép így szeretek lazítani...:)

Kép Vikivel

Kép kistesók

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Kata/ Eszter!
Jó, hogy írtatok! Azért kár lenne kihalnunk, kár lenne értünk, legalább néha írjunk ide...

Kata!
Hogy micsoda tüneményesen szép szeme van Lilinek (persze Vikinek is, csak róla ilyen közelit nem láttam).

Mi is felkapaszkodunk már mindenhová (ahová nem kéne oda is):
Kép
Kép
És egy kép a kiskalózról:

Kép

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!
Kata, nagyon hasonlít egymásra a két csajszi!!! :)

Vera!!! HOgy miket tud már Márk!!!! Csütörtök Dúdoló???

Én azt találtam ki, hogy mivel a blogomba a képeket körülményes feltenni, ide meg már valóban nincs energiám írni: oda írok, ide képelek. :D

Rosszcsont: remélem, látszik, mit művelt! ;) Kép

Mostanában így, közösen főzünk, aminek a végére Bius természetesen belaszik! Most már van kendőnk, baby bag-ünk, és a mei tai is. :) Kép

Csinibaba: Kép

Mostanában bekukucskál a tükör mögé, hol a másik baba. :) Kép

Régebben azt hittem, ez képtelenség: de mégis el lehet aludni az etetőszékben egy pillanat alatt... :D Kép

Névnapi ajándék: imádja!!! Kép

Névanpi ajándék volt a játszóház is: mindenhova föl tudtunk mászni együtt, anagyok játékaira is, mert nem volt senki rajtunk kívül! Kép Kép

Jut eszembe: tudtok Észak-Pesten és környékén piciknek való játszóházféleséget????

Pusza mindenkinek!

meri

Katuci!
Biztos, hogy a kórházi élményektől van a sírás? Sokáig én sem értettem Andris viselkedését, aztán beugrott, hogy a többiekkel is volt ilyen időszakom.
Az ok: szeparációs szorongás. Keressetek rá a neten. Sok mindent megmagyaráz.

Szép napot!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Meri!

Épp beszéltem ma Vikcivel, ha nem alszik be Márk 8 körül újra akkor tudunk menni, de mostanában 5-6 körül felkel minden nap (kivéve ha 4-kor :x ), és 8-9 körül már nem lát a fáradtságtól.

Játszóház:
Van a 4. kerületben az Attila utcában, a Diego mögött, azt hiszem az is játszóház, bár nagyon drága lehet...
Mi a Dunakeszi Buy-way-ben lévő Kenguruba is be szoktunk néha ugrani, de ez nem annyira jól felszerelt mint a fizetős játszóházak.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera, köszi! A KölyökParkot ismerem, vittem oda mindig a kölköket, csak akkoriban nem figyeltem még, hogy piciknek is jó-e... A Kengurusnál viszont nagyobba vágyunk. AZt mondják, előbb-utóbb mindegyik Kenguruban lesz ilyen nagy, mint a fehérváriban.

Biának is volt ilyen anyátelnemengedős-idegenektőlfélős korszaka már egy... Aztán most megint... De valóban előhozhatja kórház, illetve fejlődésbeli ugrás is... :)
Éjjel Bia ismét csak cicivel a szájában alszik. Napközben meg világfájdalommal sír, ha épp nem veszem fel...

meri

Sziasztok!

Mi is megvagyunk. És tényleg ahogyan Katuci is írta sajnos a bloggolás már járvány. Én is örülök ha tudom írni egy napunkat. Szépen kúszogatunk , sokáig csücsülünk és csücsülve körkörösen haladunk a kiszemelt tárgy felé. :-)Mindent megrázunk zörög-e és megnézzük, hiogy hogyan repül eg yjól célzott dobással majd utána kúszunk ha tetszett. Imádunk mindent enni. Bár a spenót egyedül az ami nem a kedvencünk.
Annyira cukik a gyerekek. Lilike imádni való csini csaj. Egyre kislányosabb. :-) Márk nagyon ügyi, de majd holnap személyesen is megbizonyosodhatok róla szerencsére. :-) Bius pedig még mindig elbűvöl. Máté is felkéreckedik a földről is meg az etetőszékből is ha már unja a banánt.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon édes a kismanója.

Vikci
Láttam Mátét a Baba magazinban. Egybol megismertem, csak utána olvastam a nevet. Nagyon édi :D

A nyelvfelvágásról: Anno Ádámnak is felvágták, igaz még a kórházban. Szinte észre sem vette. Az nem fáj, mert ahol vágják, ott nincsenek idegvégzodések. Azért kell, hogy a késobbiek folyamán szépen tudjon beszélni. Apa már kisiskolás volt, mikor felvágták a nyelvét.
Vendég

Sziasztok!

Boeske!
Sajnos ez már nem a szeparációs szorongás, azon már részben túl vagyunk, illetve máshogy nyilvánul meg.
Tegnap a nagyon kedves gyógyszertáros nénitől is megrémült, akire mindig is mosolygott, mert fehér ruhában odaállt a babakocsi elé. Annyira sírt Lili, hogy fel kellett emelnem, nem tudott megnyugodni.
A barátnőmet imádja, bármikor a kezébe vette, nagyon örült neki, odabújt hozzá, de most már rá is gyanúsan néz. Ha felveszi egy-két percig el van vele, aztán elkezd pityeregni. Ezt soha nem csinálta kórház előtt. :-(

Azt még nem is írtam, hogy a kórházban már éppen jöhettünk volna haza, amikor is Lili belázasodott - addig láztalan volt - , kiderült, hogy a szobatársunktól herpesz vírust kaptunk. A torkán óriási hólyagok lettek, amitől enni is alig tudott. Így még 3 nappal megtoldották a "nyaralást". :-(
Ebből a lábadozás még itthon eltartott egy darabig, de most már azért talán jól vagyunk.

A héten volt két katasztrofális éjszakánk, ezt viszont ennek a hülye időjárásnak tudható be. Lili szinte óránként felkelt, 2 óránként evett. Szinte egyfolytában cici volt a szájában.
Aztán tegnap éjjel már javult a helyzet, fél 3-ig aludt, evett, majd újra aludt, fél 6-kor megint evett, utána pedig fél 8-kor kelt.
Ez már így tűrhető volt. De két napig olyan voltam, mint a holdkóros. :)

Viki annak idején elkényeztetett engem, mert 6 hetes korától végigaludta az éjszakát, este 10-től reggel 7-8-ig, mikor 8,5 hónapos volt, tehát mint most Lili, akkor elmentem nőnapozni (akkor kezdődött a válási mizéria a volt párommal és a barátnőim ki akartak egy kicsit mozdítani a búslakodásból), egyszer volt fent, de ringatásra visszaaludt. Szóval nem kellett hazaszaladnom.
Hát most közeledik a névnapom, a barátnőm már említett, hogy el kéne mennünk ünnepelni (ugyanannyi idős a kislánya, mint Lili, ő is eszik éjjel, szóval ő is necces :D), de nem tudom, hogy itt tudnám-e hagyni.
Bár apa bevállalja azt mondta, de mi van, ha olyan keservesen sír, hogy nem nyugszik meg egy kis ringatástól?
Nem tudom, mit tegyek. Addig még van egy hónap, bízom benne, hogy talán lesznek átaludt éjszakák és arra kicsit az éjszakai cicizés mennyisége is csökken, talán...

Mikor megjöttünk a kórházból, volt 3 olyan szuper éjszakánk, hogy egyik nap fél 5-ig, másnap fél 6-ig, harmadnap 3/4 7-ig aludt Lili egyfolytában. Aztán utána mentünk visszafelé :D :D
Szóval bizonytalanok még az éjjelek.

Meri!
Bius tündéri! Már kezd igazi "nagylány" lenni! :D :D
És micsoda aktív! Jó ez a játszóház dolog, felénk ilyen nincsen, csak 50 km-re Győrben, de oda azért mégsem hurcibálhatom.
De ha megyek suliba, lehet, hogy apával beküldöm őket egy ilyen helyre. Legalább gyorsabban megy az idő, amíg rám várnak, és talán az éhség sem tör rá olyan hamar a kisasszonyra. :)
Sokan mondják, hogy hasonlít a két lányzóm egymásra, pedig más az apukájuk, de a hasonlóság titka az, hogy mindegyikük ugyanabban hasonlít rám: száj-orr-áll. :) Így tényleg igaz a hasonlóság! :)
A többi részüket az apukáktól örökölték! :wink:
Egy szembetűnő különbség az, hogy Viki barnaszemű-barnahajú, Lili kék szemű-szőkés hajú. Ez mindegyiknek az apától jött.

Vera!
Márk milyen ügyesen áll! És mennyit változott!
De úgy látom, neked is új frizurád van!?Jól áll! :)
Megkérdezhetem, hogy milyen nyelven beszéltek otthon Márkkal? Mert gondolom, hogy a párod a saját anyanyelvén beszél vele, nem?

Carpediem!
Örülök, hogy te is jelentkeztél!
Ez a nyelvfelvágás számomra olyan furcsa dolog. Lehet, hogy van akinek segít, de az is előfordulhat, hogy nem ezen múlik a beszéd minősége.

Tényleg, olyan sokan "eltűntek" közülünk. Jó lenne újra életet lehelni a topikba.
De érthető, hogy sokunknak- ahogy sokszor nekem is - nincs ideje.

Teszek még egy-két képet, ha nem bánjátok. Vikiről azért nincs, mert az utóbbi időben csak futtában lehet lefotózni, szégyellős lett.

Kép itt most apára hasonlítok :-)

Kép kacsacsőr :-)

Kép evés közben ne fotózzatok, mert dühös leszek!!! :-) (tüsszentett egy nagyot mikor etettem)

Kép anyával

Kép :D

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Kata!

Tényleg kár lenne ha megszűnne ez a topic, még akkor is ha csak időnként tudunk írni, bár egypár oszlopos tag rég nem jelentkezett, lásd Pandi!
Pandi hol vagy?

Frizu tényleg új, muszály volt már valamit kezdeni vele, ebbe meg jól bele tud kapaszkodni a kisördög...
Nyelvről: apja franciául beszél vele (ez az anyanyelve), így kétnyelvű lesz a manó, bár a magyar dominánsabb lesz nála, mert én vagyok vele főként itthon, az apja csak a munka után és hétvégén.

A te frizud ennyire vörös volt vagy csak rosszul emlékszem?
Jól áll a színe!

Éjszakákról: a helyzet nálunk is hasonló, mostanában 6-8-szor biztos felkel (foga miatt) és valamikor csillapíthatatlanul sír 15 percen keresztül. Időnként napközben ülve el tudnék aludni, és nem tudom mikor lesz az, hogy végre végigaludhatok már egy estét (eddig talán 2-szer sikerült a 8 hónap alatt).

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Gyorsban bejelentkezem, bocs, hogy eltűntem, de semmire nincs időm :oops:

A képek szuperek, a gyerkőcök gyönyörűek, és ügyesek!

MI betegek voltunk, két hétig, két üveg antibigyót szedett be az Eszti, (1-et a Peti is, oviban nem voltunk már 3. hete) de már jól van, közben a nyelvét is felvágták, tényleg semmi nem volt, kb.2 perc sírás, de már onnantól, hogy nem én fogtam :oops: hazafelé a kocsiban aludt egy fél órát, s mikor felkelt, már szopizott is, nincs semmi baj vele. Sőt, azóta többet dumál.Én nem bántam meg, hogy megcsináltattam neki, már legalább nem lesz vele baj, ha nagyobb lesz :wink:
Amúgy még a kúszásnál tartunk, de azt profi módon űzi a kiscsaj! :wink: Ülni sem tud még, de nem baj. Nekem csak azért fura, mert Peti ennyi idősen már járt :shock: Ja, és még a méretek: asszem szerdán mértem, 7430g volt, a hosszat nem tudom, de valahogy olyan 71-2 cm lehet :oops:

Lányok! Éjszaka átalvás??? :shock: az meg mi?????????????????? Töb, mint 3 éve nem aludtam át egy rohadt éjszakát :? Nekem még a Peti is kel éjjel1x, meg azEszti olyan 3x! :oops: :oops: :oops:

Kata!

Ez a kórház dolog nagyon rossz lehetett! Sajnálom! Remélem a kicsi lány túl jut a rossz emlékein!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Viki!
Jó, h. te is írtál, ülésről/állásról: előbb utóbbmindegyik manó megindul majd. Nálunk is egyik napról a másikra indult el a mászás és az ülésben még mindig fejleszti a képességét.

Írt nekem Szilvi (Szili 74), h. valamiért nem jelenik meg az üzenete alatt az elküld szócska, olvas minket, de írni nem tud. Nincs valakinek tippje erre? És üdvözöl mindenkit!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Most csak Szilvinek! (Szili74)
Milyen programot használsz? explorer? mozilla? firefox? Valamelyik nem jeleníti meg jól az ablakokat. (van valami profibb neve is ennek, de nem jut eszembe).
Szóval a hiba a Te készülékedben, azaz programodban van szerintem.
Remélem megoldódik, és olvashatunk Rólatok is.

Andrisnak bújik a 6. foga. éljen!
Éééééés, hosszú hónapok kínlódása után újra 4-ig, 5-ig alszik éjjel.
Hurrá! Csak maradjon is így.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Kata!

:lol:

Tündériek így együtt!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!
Nem vesztem el, csak béna voltam... :roll:
Tulajdonképpen semmit nem állítottam, s egyszer csak nem tudtam írni...
Köszönöm a segítséget! (Másik programmal léptem be most a netre.)

Tündériek a gyerkőcök!!!

Hihetetlen, hogy áll már Márk is...
Barnus kissé lustább. Már júniusban felült nem egyszer, azóta csak ritkán. Állásról alig eshet szó.
Voltunk mérni. Már 7300 g, s 70 cm. (előző hónapban 6560 g volt, most húzott bele.)
Ja! és van 2 fogunk, a felsők is most jönnek.

Katuci! Nem irigyellek a kórház miatt. De legalább kezd visszaállni a rend.

Az éjszakáról...
Barnus még felkel 22.30-kor, 3 és 5 körül, s végül 6.30-7-től már ébren vagyunk. DE este 7-kor fekszik le aludni.

Nem tudom, ti hogyan csináljátok, hogy még blog-írásra is futja, én a házban alig tudom utolérni magam

Képet is raktam volna, de a feltöltésnél egyfolytában azt írja, hogy jiba történt... :twisted:
Pedig nem vagyok béna!!!! :twisted:

Most hirtelen ennyi...

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

És a képek:

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Bocsi, ez sem jött össze... Ez nem az én napom. :oops: :evil:

Andi!
Meggymaggal mi újság????? :shock:

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Sziasztok!

Én is teszek fel pár képet, mert régen tettem :oops: bocs, ha sok lesz :oops:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Nem adom fel....

Kép

Kép

Kép

Kép

És akkor még egy útlevél-kép, ha már egyszer összejött..
Kép

Viki! Megint nagyon jó képeket csináltál...

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

A második képen nem kiröhögni ám a nyakláncát! Az a fogzására van, s nekünk nagyon bevált. :oops:

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Szili,
nagyon édes a kisfiad. Ráér még állni. Egyenlőre csak mászon sokat. Ez nem lustaság kérdése hanem, hogy mi azu ami kézenfwkvőbb neki. Máté sem áll még. Most kezdi felfedezni , hogy azon is meglehet állni.
Örülök, hogy jelentkeztél.

Viki,

már kezd kislányosodni Eszter. Úgy értem már nem baba. :-)
Ezek szerint sikerült kilábalni a betegségből. Örülök neki. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok,

Nagyon aranyosak a babák : ) hát igen, már nem olyan kisbabásak hanem nagylányosak / nagyfiúsak : )

Szili74,
Meggymag még várat magára, még nincs itt az ideje, talán majd pár hónap múlva ... fura, valami miatt nagyon úgy éreztem, sőt még tüneteket is produkáltam, de mégsem

Vera,
a kiskalózos kép nagyon jó : ))

örülök hogy újra beindult a topic, már kezdtem aggódni

kellemes vasárnapot mindenkinek !

Andi

Kép
danidaniel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: