Maggie
hála a jó Istennek!

Szerintem a meleg front. Én is olyan voltam tegnap, mint akit agyonvertek. Meg most is fáj kicsit tompán a fejem.
Vindo
legtöbb gyerek jár logopédushoz. Tudod, én azon gondolkodtam, hogy ahogy elnézem, rengeteg gyereknek kell valamiféle fejlesztés. Ezek régen nem voltak. De én rájöttem, nem a gyerekekkel van baj, hanem a rendszerrel. Mert régen ha egy kicsit gyengébben teljesítettél, akkor volt időd felzárkózni, de most az iskolákban akkora követelmény van, hogy az embertelen. A gyerek úgy megy iskolába, hogy már tud írni-olvasni, számolni. Mi szerintem nem tudtunk, vagy nem jól tudom? Ma már az általános iskolákban nagyon durva a tempó és azt tudni kell tartani. Szerintem ezért van az, hogy a gyereknek nincs ideje szép lassan a saját tempójában fejlődni. Meg ugye tudjuk, hogy aki régen mindentudónak számított, az most közel semmittudó, annyit haladt előre a világ. Én már előre tartok az iskolától, bevallom... Biztos meg fogunk vele birkózni, de én nagyon sajnálom ezeket a piciket, nagyobb a táska, mint ők, meg olyan nehéz dolgokat kell abba a kis fejecskéjükbe beletömni...
Kaqk
nagyon ügyes a leányzód!

Gratula!

Jó is az az embernek, ha megdicsérik a gyerekét, nem igaz?

De tényleg ügyes, azért az ő korában ezt tudni, nem semmi!

Didri is kezdi találgatni, hogy milyen betűvel kezdődik egy szó meg ilyenek, de azért még ez gyerekcipőben jár. Számolni számol persze a kezén összead meg ilyenek, de ez szerintem már azért korosztályos. Bár nem tudom, mi ezt nem elsősként csináltuk? Vagy csak én nem emlékszem ilyesmire?
Juba
szegénykém, hát sajnálom, hogy ilyen oviba kell mennetek. De tudod, a lényeg, az óvónéni. Ha egy játszótéren vagytok, ott is van minden, kosz meg minden, de ott vannak a jó kis játékok. Arra gondolj, hogy ha jó óvónénit kifogtok, akkor nem lesz semmi gond. Miért nem kérdezitek meg, hogy nem kellene fejlesztés az ovinak? Egyébként tényleg csak pályázni kellene. Lehet, hogy örülnének, hogy valaki ezt megtenné helyettük, nem akarsz nekik besegíteni?
Irina
nem baj, megvárjuk, míg írsz.
Na, tanulom az élettant, mert egyes lett a ZH-m.