A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Piroska, drága vagy. :lol: Amennyire én értem ezt a szakszöveget, igen. De általában ez a jellemző, meg ugye metaplasia is. Még nem atypikusak, de valami változás van. De mivel az eredmény P II, ami teljesen jó, egyelőre még nem esek kétségbe. A II-III-nál operáltak régebben. De ezek miatt kell megint három hónap múlva mennem szűrésre. Szóval, szem előtt vagyok. :lol:

Én is megyek, indul a nap mindenkinek. Én már legalább egyórája fent vagyok.
dmaggie

Hahó, megkerültem :D

Tegnap szünnapom lett volna, de jött hozzánk az akkreditációs bizottság, és ott kellett posztolnunk egész nap :roll: Aztán elhoztam Rugót, és mivel G. sokáig maradt, egyedül csináltam az estét. De szerintem alhatott a drága lélek az óvodában, mert tíz előtt szenderedett el... Így aztán a nagy munka-terveimből nem lett semmi: bezártam az ajtót, és visszamásztam az ágyba :oops:

Ma meg nem tudok menni dolgozni, mert logopédiai felmérés lesz. Mondanom sem kell, Rugó még békésen alszik :twisted:

De majd utána bedugom a játszóházba, én meg leülök, és dolgozok az Intersparban egy órát 8)

Nem is baj amúgy, hogy ez most így jött ki, mert hétfőtől péntekig kellett volna mennem minden nap.
Jövő héten is lesz akkreditáció, csak akkor intézményi. Megyek megint posztolni :?

Irina, képzeld, nálunk nem tudni, lesz-e tavaszi szünet :shock: Pedig annyira szerettem volna :roll:

Juba, mosógép... És milyen az új?

Maggie, a fene essen bele ezekbe a sejtekbe :?

Most ennyi röviden, iszom a reggeli kakaómat, elolvasom az indexet :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Már megint jó nagy a pangás. Én meg úgy döntöttem, hogy megyek aludni, fáj a fejem. De jó hír, hogy megírtam a következő beadandót is. Már csak négy van hátra. :lol: :lol:

Voltam reggel laborban. Nem túl jól vették le a vért, még mindig fájok könyökhajlatban. De majd elmúlik. Délután egyszer megkérdeztem, de akkor még nem volt meg minden eredmény. Majd holnap ismét érdeklődök.

Vindo, mi volt? Du-n jártunk az i.sparban, szétnéztem, de nem láttalak. :wink: :lol:
dmaggie

Maggie
szurkolok neked! Szerintem most az a legfontosabb, hogy kicsit kikapcsolj, kellene neked egy kis boldogsághormon, hogy erősödjön az immunrendszered és leküzdje ezt a nemtudommit. Ezek mind rövidítések, szakmai, el nem tudom képzelni pontosan, hogy mi az, csak nagyjából vagyok képben. Nekem úgy tűnik, hogy a szervezeted elkezdett valami hibás cuccot összerakni magának, ezt kell kiszűrni. De lehet, hogy tévedek. Ha nem, akkor az immunerősítés a lényeg, meg az étkezés (méregtelenítés). Most muszáj tanulnom, nem tudok utána olvasni, de fogok.

Vindo
jaj, ez az akkreditáció, ez jó kis macera. :) Én felnőttképzésszervezőnek tanultam elsőre, ott mi az akkreditációt felnőttképzésre tanultuk, hát azért az is jó kis munka. Az a kár, hogy sehol nem tartják be a dokumentációt meg semmit és ellenőrzéskor megy a kapkodás. De ez van, az ember már csak ilyen. Csak nem értem... Könnyebb lenne vezetni rendesen, mint kapkodni, amikor van valami történés, nem?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

No, csak egy pillanatra. Piroska, hihetetlen vagy. Nyugi, remek orvosom van, igazából ez az eredmény még önmagában egyáltalán nem vészes. De tényleg valamilyen átalakulás zajlik. Az orvosom is eléggé óvatos, ezért is rendel vissza korábbra, mint ahogyan azt a protokoll megkívánná. :lol: Játszottam már ilyet, hogy évente négyszer szűrtek. Fel vagyok rá készülve, hogy hamarosan a hpv is képbe kerül, ami már régebben is megtörtént. Ráadásul a legveszettebb törzset találták, ami közvetlenül felelőssé tehető a méhnyakrák kialakulásáért. No, akkor operáltak, csak egy kis műtét volt. (Még utána érkezett Bercó :lol: )

Pihi, meg kikapcsolódás? Az Neked sem ártana, Drága. :wink: :lol: Legalább annyi esélyem van rá, mint neked. :wink: :lol: :lol:
dmaggie

Hahó :D

Éppen Böszörményben.

Maggie, Piroska, tessék pihenni is :!:

Maggie, semmi különös nem volt, megállapították, hogy szeptembertől logopédiára járunk. A hangok szinte mind megvannak, de a beszédbe még nem épültek bele rendesen a mássalhangzók (ezt eddig is tudtuk).
Ott voltam az intersparban olyan kettőtől majdnem négyig. Meg kellett volna csörgetni :wink:
Rugó mind a két játszóházat megjárta :oops:

Akkreditáció, igen, úgy van, ahogy mondod, Piroska. Megy a kapkodás a végén :lol:

Jó tanulást mindenkinek!

Kép
vindolanda

Halihó!

Mi is megvagyunk! Apum elpakolta a jó kis kenyér receptemet. :evil: :evil:

Pedig sütni akarok..így most keresek a neten vmi nekem való receptet..aztán hajrá!

Ma is holnap is jönnek "baba" látogató.....2 nap és fél éves Dalma...de hát így sikerült..vki mindig beteg... :D

Dalma ma nyűgi meg tegnap is ... front vagy fog...nem vészes csak sajnálom... :?

Emma jól van, sőt! Korin szuper ügyes..már mennek hátra felé is meg minden félét csinálnak, féllábon, gugolva.. :shock: :shock: :shock:

Tegnap megdicsértek az oviba. Meséli az Óvónéni hogy van 2 nagy aki szept.től megy suliba és velük gyakorolják hgy melyik betüt hol hallják, a szó elején közepén vagy végén. Na Emma nem hagyja őket, azonnal mondja a választ! Az óvónéni meg kérdezi hogy ezt honnan tudja? gyakoroljuk? de nem..szóval nem tudom honnan. Az hogy le írja nevét meg a 10-es számkörben össze ad meg kivon ( az ujjain számol, azon már meg sem lepődnek) azt mondják hogy a kis "verekedős" barátjával kimagaslanak a csoportból ( kis-közepes) olyna kis okosak. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Ha meg együtt kel valami csinálniuk akkor emg verhetetlenek! :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops: :oops:

szóval büszke vagyok...

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Megint csak gyors bejelentkezés mert nemsokára megyek nőgyógyászhoz,röntgenre,kicsit parázok.

Voltunk Bertust beíratni tegnap az oviba.
Körbevezetett minket az ovónéni,Bertuskának tetszett!
Nekem már kevésbé...
Összevont csoportok vannak,a kiscsoport egyben van a középsővel,ettől nem voltam elájulva!Szerintem mindenkit a korosztályának megfelelően kéne fejleszteni.De hát a drága jó polgármester nem akar plusz két óvónőt alkalmazni ugyanis a falunak nincs rá pénze szerinte!Viccen kívül minden évbe küldenek egy hírlapot amiben leírják,hogy mennyi pénze van a falunak 100 akárhány milliónál tartunk!! Nem tudom mire tartalékol???
A wc-k is olyan csúnyák voltak az oviba,meg minden olyan kis.....
Tudom nem ez a lényeg de ha tényleg ennyi pénz van miért nem fejleszti ezeket??

Emma Rendkívül okos!!Büszke lehetsz rá Kaqk!!

Vindó Eddig szuper a mosógép! Csak nem jött jókor,nem vagyunk anyagilag túl jó helyzetben de hát ez van...

Látom mindenkinek ezer dolga van,fele ennyit kéne tanulnom mint nektek végem lenne!

Na megyek készülődni!

juba0

Juba: a vegyes csoport nem rossz! Sőt ..persze csak akkor amikor a mi gyerekünk a kiscsoportos..:-) Én élvezem az előnyét mert Emmát nagyon húzzák a nagyok..látható is!!! :-)

Fejlesztés: pályázniuk kellene nem??? akkor a polgármester is biztos tenne hozzá!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó, lányok,
látom, zajlik az élet :-)
Szerintem a melegfront miatt fáj ennyire a fejem, ki se látok belőle.
Sajnos még mindig tök fáradt vagyok ahhoz, hogy érdemben reagáljak arra, amit írtatok, de pótolni fogom, remélem.

Most csak gyorsan: Maggie-m, semmi gond, abszolút megértem, lesz még ilyen alkalom! Sok sikert a vizsgádhoz!!!
irina

Irina, Drága, nem is a gondról van szó, csak nagyon jó lett volna, ha összejön.
Szerintem engem is nyom a front, ma egész nap fájt a fejem. Most is eléggé kába liba vagyok, de muszáj leszek tanulni.

Juba, na mi volt?
Szerintem sem kell aggódnod a vegyes csoport miatt, egyébként is az óvónőkön múlik minden, a gyerekeknek meg tök mindegy.

Kaqk, 8)

Jaj, ma kinyomtatattam a labor eredményét. Az orvosommal még nem tudtam beszélni, de minden a referencia tartományon belül van. Nem lehet gond. Még nem klimaxolok. :wink: :lol:
dmaggie

:oops: Lemaradt egy betű. :oops: :oops: :lol:
dmaggie

Maggie szupi a lelet. :-)
figyi a kenyersuto leirasat dlkerhetnem...jo lenne tudni a programok milyenek meg ha van recept...a regi gep papirjait /recepteket nem talalom.

fejem nekem is fajt egesz nap. Dalma extra nyugos siros volt. sztem a foga keszul megint. fajdalmasa. sirt fel, elaludni sem tudott aaaaaa

KépKép
kaqk
Debrecen

Maggie
hála a jó Istennek! :) :) :) Szerintem a meleg front. Én is olyan voltam tegnap, mint akit agyonvertek. Meg most is fáj kicsit tompán a fejem.

Vindo
legtöbb gyerek jár logopédushoz. Tudod, én azon gondolkodtam, hogy ahogy elnézem, rengeteg gyereknek kell valamiféle fejlesztés. Ezek régen nem voltak. De én rájöttem, nem a gyerekekkel van baj, hanem a rendszerrel. Mert régen ha egy kicsit gyengébben teljesítettél, akkor volt időd felzárkózni, de most az iskolákban akkora követelmény van, hogy az embertelen. A gyerek úgy megy iskolába, hogy már tud írni-olvasni, számolni. Mi szerintem nem tudtunk, vagy nem jól tudom? Ma már az általános iskolákban nagyon durva a tempó és azt tudni kell tartani. Szerintem ezért van az, hogy a gyereknek nincs ideje szép lassan a saját tempójában fejlődni. Meg ugye tudjuk, hogy aki régen mindentudónak számított, az most közel semmittudó, annyit haladt előre a világ. Én már előre tartok az iskolától, bevallom... Biztos meg fogunk vele birkózni, de én nagyon sajnálom ezeket a piciket, nagyobb a táska, mint ők, meg olyan nehéz dolgokat kell abba a kis fejecskéjükbe beletömni...

Kaqk
nagyon ügyes a leányzód! :) :) :) Gratula! :) :) :) Jó is az az embernek, ha megdicsérik a gyerekét, nem igaz? :) De tényleg ügyes, azért az ő korában ezt tudni, nem semmi! :) Didri is kezdi találgatni, hogy milyen betűvel kezdődik egy szó meg ilyenek, de azért még ez gyerekcipőben jár. Számolni számol persze a kezén összead meg ilyenek, de ez szerintem már azért korosztályos. Bár nem tudom, mi ezt nem elsősként csináltuk? Vagy csak én nem emlékszem ilyesmire?

Juba
szegénykém, hát sajnálom, hogy ilyen oviba kell mennetek. De tudod, a lényeg, az óvónéni. Ha egy játszótéren vagytok, ott is van minden, kosz meg minden, de ott vannak a jó kis játékok. Arra gondolj, hogy ha jó óvónénit kifogtok, akkor nem lesz semmi gond. Miért nem kérdezitek meg, hogy nem kellene fejlesztés az ovinak? Egyébként tényleg csak pályázni kellene. Lehet, hogy örülnének, hogy valaki ezt megtenné helyettük, nem akarsz nekik besegíteni?

Irina
nem baj, megvárjuk, míg írsz. :)

Na, tanulom az élettant, mert egyes lett a ZH-m.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Most rohanok, mert nyolctól órát tartok, és lassan keltem Rugót.
Tegnap meg elaludtam az altatásban.

Tegnapi nap csúcspontja: Rugó elkérezkedett a barátjához, és át is emeltük a kerítésen (a telkek sarkai érnek össze), és másfél óra nyugtunk volt. Hú, ez leírhatatlan, ilyen élményben már nem volt részünk vagy két éve 8)
A múltkor mi vigyáztunk a Marcellra és az öccsére, és meg is állapodtunk benne a szülőkkel, hogy ezt rendszeresítjük :lol:
Amúgy érdekes a dolog, mert a srác már nagycsoportos, az óvodában a legnagyobb hangadó, szóval mintha tűz és víz lennének, de annyira odavannak egymásért :roll:

Napközben jelentkezem, amikor is számtalan szakdolgozattal bíbelődök (holnap a leadási határidő, én meg jól átaludtam a tegnap éjjelt).

Majd reagálok :arrow:

Kép
vindolanda

Itt vagyok egy kicsit.

Szerintem az óraátállítástól is kómásak vagyunk. Rugó legalábbis. Pl. többször is aludt a héten az óvodában délután, s az nála igen ritka esemény.

Juba, sajnálom a rossz tapasztalatokat.
A vegyes csoport mellett is, meg ellene is vannak érvek. Ha semmilyen területen nincs elmaradása, akkor szerintem nem sül belőle ki rossz dolog, s empátiában fog fejlődni. Szóval nézd a jó oldalát, ha már választani nem lehet :wink:

Kaqk, Emma nagyon kis okos 8)

Maggie, akkor csak jó az az eredmény :D

Piroska, a múltkor egy gyermekkortörténeti könyvet néztem, és valamelyik görög filozófus (talán Platon) korszakolása is benne volt az emberi életszakaszokról Szemet szúrt a dolog, hogy a beszéd kitisztulását 7-8 év körülre tette. Mások voltak a szakaszhatárok pár dologban, ahogy láttam :wink:

11-től kérdőívet töltetek ki, aztán szakdogákat javítok vakulásig.
De benézek majd.

Kép
vindolanda

Vindo
jó, persze, azóta még sokat fejlődött a fejlődéslélektan meg minden egyéb tudományok. De a lényeg, hogy szerintem a mai rendszer nem az átlag gyerekek tempója szerint halad, hanem az éltanulókéval, vagy nem tudom. De ha a gyereked nem éltanuló (attól még lehet valamiben zseni), akkor mi van??? A férjem például lassúbb felfogású volt általánosban. Most meg valahogy begyorsult, nem győzöm utolérni, amikor nekiáll valamin agyalni. Ez így nem az igazi szerintem. De ez van, van egy NAT, azt kell követni, a gyerekek meg így jártak. Vagy mi, szülők jártunk így, de akkor is ez van...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Bocs,hogy nem jöttem de nálunk mindig történik valami....

Voltam dokinál,a röntgen negatív lett szerencsére!
A nődokitól meg kaptam kúpot...

Nem tudom igazából ehhez az ovis témához nagyon nem tudok mit hozzászólni,ez csak az első benyomásom volt,közelebbit majd akkor ha már járunk.
Csak meglepő volt,nem így képzeltem el,ahhoz képest amilyennek én gondoltam volt csalódás.
De ha minden igaz az óvónénink (ha tényleg ő lesz) nagyon aranyos és jó óvónő!

Csajok én kész vagyok,Bertus mondja reggel,hogy fáj a lába,fent a combja.Megnyomkodtam neki,nem foglalkoztam vele különösebben amíg észre nem vettem,hogy sántítva ment!
Annyira megijedtem mert sehová nem ütötte be,nem esett el,nem értettem mi lehet.
Felöltöztettem,irány a házi orvos.
Felértünk,mondja,hogy fájnak az újjai.Nézegetem látom felvannak neki dagadva!!
Mondom a dokinak,h mi újság,milyen félelmetes,stb.
Szerinte nem az!Kataflám cseppet írt,azt mondta ha nem múlik neki akkor menjünk,egyeztet a gyerekorvossal és vérvétel lesz.
Hazajöttünk,játszottak Zizuval,látom ,hogy az arcán olyan mintha karmolás szerű folt lenne,jó piros,nemsokkal később elmúlt majd kicsit alrébb előjött egy százas nagyságú foltban,most már szinte az egész arcán végig menet,kipirosodott és eltűnt!
Vettem neki a gyógyszertárba,béres kálcium epres rágótablettát,abból kapott,meg lakto protekt bébit de nem hiszem,hogy arra lenne allergiás.Vagy,hogy mi lehet ez?!
A kataflámból már nem is adtam neki.
És természetesen megint hétvége,nehogy eltudjam vinni valahová...

Bocs,hogy most csak ennyit de ezen kattogok és figyelem közben az arcát,jelenleg folt nélküli.Remélem az is marad!

juba0

Juba, ez elég ijesztően hangzik :?
Figyelgesd is szorgalmasan!

Nálatok hány km-re van amúgy a kórház?
Ha komolyabbak lennének a tünetek, vigyétek be!

Mikor Rugó a kesudiót megkóstolta, bedagadt szegénynek mindene, rohantunk vele mi is.

Mi közben itthon. Lassan megyek fürdeni, olyan kis fáradtka vagyok :roll: :arrow:

Kép
vindolanda

Juba ez tenyleg ijeszto. remelem minden ok lesz.

Dalma ma fel eves. :-) iszonyatosan telik az ido.

Emmanak levagattunk ma a hajabol. mar olyan hosszu volt.

KépKép
kaqk
Debrecen

Juba
ez tényleg rosszul hangzik...
Zizi arcán nem lehetett a folt a széltől? Nekünk nagyon csúnyán nézett ki a kisfiam arca a széltől.
Bertusnál úgy tudod megnézni, hogy allergiás reakció-e, hogy adsz neki kálciumot. Ha attól lelohad, akkor lehet allergia.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!

Na, képzeljétek, tegnap megint kidőltem. Lejárt pedig egy határidőm este (pénzátutalás egy konfira), de nem emlékszem semmire. Vsz. Gábor kapcsolat le a teknősvillanyt is (arra szoktunk elaludni).

Juba, mizu????

Kaqk, Emma hagyja levágni a haját?
Csinálj majd képet is róla!!!

Nálunk béka honol, a többiek még alszanak. Én meg tejeskávézgatok 8)

Kéne valami jó hétvégi program :idea:

Kép
vindolanda

Már kiolvastam a fél internetet, de a férfiak még mindig alszanak :roll:

Kép
vindolanda

Vindo: még mindig Béka van? :lol: :lol: :lol:

Nálunk is...Dalma pihen, I és Emma korizni, de aztán megyünk anyóshoz szüli és névnapozni... :lol: :lol: :lol:

Holnap meg anyuéknál leszünk mert I Gödöllőre megy előadni. Majd este jön..szóval mi meg majd átmegyünk kicsit anyuhoz hogy a csajok kint legyenek, persze ha nem lesz hatalmas szél és nemesik.. :?

Hát nem volt egyszerű..Elmentünk Emmáért 3-an az oviba, közben I-t riasztották jöttek érte el kellett mennie szóval a 2 gyerekkel mentem fodrászhoz, ami alapjaiban nem olyan bonyolult csak tudtam hogy Emma mostanában néha megmakacsolja magát na nem vészes, de ha kitalálja hog y nem engedi akkor Dalmával a kezemben nem egyszerű...hát ez is történt, de szerencsére csak sikerült rávenni...Dalmának is levágtuk az egyetlen hosszú hajszálát és utána már emma is engedte..de nem bírta sokáig..folyton oldalra döntötte a fejét..hogy nehezítse a fodrász dolgát...ááááá..de végül sikerült. :-)))

majd fotózom őket ma. :-)

Juba: foltok?????

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Bertus kezén a puffadás leapadt végül.
A foltok lassan megszűntek,egész este jó kedve volt,mesét nézett,nagyokat nevetett.
De ma is figyelem mert kicsit piros az arca az egyik oldalon,nagyon remélem,hogy nem jönnek megint elő ezek a vackok!!!!
Kicsit még furán megy,mintha húzná az egyik lábát,viszont tornázott,baletozott,futkosott a szobába,nem fájdítja.

Az jutott eszembe,hogy tegnap evett pár szem mogyorót reggel,lehet attól volt?De máskor is evett már és nem vettem észre semmit.

Piroska Nem Zizi arcán voltak a foltok hanem Bertusén.

Vindó Milyen tekis lámpátok van?Kivetítős?Mert most én azt vettem Zizunak névnapjára,nagyon szép!

Kaqk! Képet kérünk mindenki frizurájáról!
Bertus kifejezetten szeret fodrászkodni,nyáron mindig levágatjuk a haját.És Zizusnak elől mindig levágjuk,nagyon szereti ő is,sőt néha hozza a gumit és kéri a copfot :)

juba0

Megint jönnek a foltok az arcán,megőrülök!!!!
Tegnap késő délután már nem volt semmi és reggel sem,most kezdődtek,most ilyen karmolásnyom szerű piros csíkok.
Evett párszem chipset.
Nem tudom mit csináljak...hétvége....

juba0

Juba, szerintem keressetek egy ügyeletet, ha nem javul :roll:

A lámpa egy kislámpa, ami az élő teknősöket világítja :wink:

Kép
vindolanda

Juba???

Rugó matat a telefonnal.
- Rugó, mit csinálsz?
- Sms-t írtam.
- Kinek írtad?
- Óvónéninek.
- És mit írtál, Rugó?
- Kedves Óvónéni.
:lol:

Kép
vindolanda

Itt szörnyű szél van, felborogatta a virágokat kinn :x
Hátul a kert mögötti rész a mg-i területen olyan, mint a western-filmekben.
Vagy 4 méteres porfelhő van :shock:

Kép
vindolanda

Helyzet változatlan,foltok jönnek és mennek.
Bertus egyébként észre sem veszi,nem viszket,nem ég neki.
Az étvágy is teljesen jó és a kedve is.
Se láza se semmije nincs.Nem fájdítja semmijét.
Nem tudoooooom mi lehet ez....

juba0

Juba,nincs vmi a chipsben? figyeld mit eszik és lehet rájösz,mi okozza :wink:

:arrow:

KépKép
viranka

Halihó!

Na, megkerültem végre. Tegnap a vonattól egyenesen Johannáékhoz mentünk, megünnepeltük a kiscsajt. Ott voltak az oviból is társak. :lol: Remek volt, fél kilenckor jöttünk haza. Bercó már alig élt a végén. Erre hajnali hatkor már jött. Én szokás szerint hulla vagyok.
Pénteken szerintem elrontottam a vizsgámat. Valószínűleg nem lesz jobb, mint hármas. :oops: Aztán a felvételen szokás szerint halk voltam. Szóval nem a legjobban sikerültek a dolgok. Kaptunk további feladatokat is. Azt hittem, már látom a végét. De cserébe meg majd kevesebbet kell vizsgára utazgatnom.
Találkoztam a konzulensemmel is, teljesen átvariáljuk a szakdolgozatomat. Nagyon izgi lesz/lett így. Ő is örült, én is, ráadásul szerinte ilyet még senki sem csinált. :wink: :lol:

Pénteken este meg elmentünk a csajszikkal ünnepelni. Végre. Most örömködhettünk az első félév befejezésének. :lol: Kis szolíd ünneplés volt, cukrászdáztunk, kicsit pezsgőztünk is, de azt azért, mert egyikünknek szülinapja volt. Aztán meg mekiztünk. De éjfél után kerültünk ágyba. Elég sokat viháncoltunk.

Kaqk, igyekszem megkeresni. Ha meglesz, akkor természetesen elviszem.

Vindo, nagyon édes üzenet. :lol: :lol:

Juba, nem csodálom, hogy megrémültél.

Irina, hogy sikerült?

Már gyanítom néhány napja, hogy kezdődik az allergiám, de ma reggel annyit hapciztam, meg úgy folyik az orrom, hogy bevettem egy szem gyogyit. A fene egye meg.
A szél meg tegnap a teraszon lévő műanyag asztalt elfújta, olyannyira, hogy az leverte a riasztó egyik érzékelőjét. De a Kedvesnek sikerült megjavítania. :lol:
dmaggie

Helló, drága lányok!
Eléggé sűrű volt a hét, átfutottam, amit írtatok (megjegyzem, vannak, akik nagyon eltűntek -- persze hogy ezt pont most pont én mondom, elég fura, de pl. Móni???)

Juba, sajnálom, remélem, semmi baja igazából Bertusnak!

Maggie, nagyon ügyes vagy! :-) Találtál akkor korpuszt a szakdogádhoz? Örülök, h jól tudtok V-val együtt dolgozni. :-)

Piroska, oda se neki, majd legközelebb összejön a jegyszerzés. :-) Csak pozitívan.

Kaqk, fodrász, ne is mondd, de nagyon ügyesen oldottad meg. A jövő héten Ádit én is el akarom vinni, ez lenne az 1. hivatalos fodrászkodása.

Vindo: 1,5 óra szünet :lol: megértem, hogy jólesett. :-)

Szeged nagyon jó volt, bár éttermet nyitva este alig találtunk, szerintem azért se, mert a diákok hazautaztak a tavaszi szünetre már addigra. A konferencia vegyes volt.
Tegnap próba-szerencse alapon egy barátnőmmel nekivágtunk a múzeumok éjszakájának, és csodásan sikerült, a sorban nyomakodva egyszercsak hozzánkvágott valaki két sorszámot a következő előadásra (a kedvenc színházamban), és onnantól már sínen voltunk. Késő este még egy Vodku-koncert is volt ebben a színházban, hát az is szuperül sikerült.
irina

Na, elrontottam, szóval: Színházak Éjszakája volt. :oops:
irina

Szia, Irina! :lol: :lol:

Az az igazság, hogy a témát is megváltoztattuk, de így jobb lesz. Az is letisztázódott, hogy mennyi órát kell felvennem. Egy olyan kísérlet lenne, ahol azt próbálom majd megszervezni, hogy gyógypedagógus-többségi ped. páros egymás osztályában is tanítson. (nyilván a témakörben is meg kell majd egyezni) Azt nézzük majd, hogy egy másik közögben változik-e a ped. nyelvhasználata, alkalmazkodik-e az adott csoporthoz. Ehhez elég lesz három páros, mondjuk az is 12 óra. De nagyon érdekesnek ígérkezik. :lol: Csak sikerüljön alanyokat találnom!
dmaggie

Pénteken szerintem kifejezetten nagy élet volt Szegeden, mi meg azon csodálkoztunk. Szerintem valamilyen találkozó lehetett, más egyetemekről is lehettek hallgatók, pénteken meg ott, ahol mi voltunk, valami ökörsütés zajlott. :lol:

Színházak Éjszakája: 8) De jó Neked, idejét nem tudom, hogy mikor voltam színházban. Próbálom rávenni a csoporttársaimat, hogy legalább Szegeden menjünk el egyszer.
dmaggie

Maggie, örülök, hogy sínen van a szakdogaírásod :-) Nagyon izgalmas a téma!
Szeged: pénteken már nem tudom, mi volt, mi csüt este keresgéltünk nagyon, aztán a Brnói szerencsére nyitva volt és nagyon jó kajájuk volt. :-)
Színház: remélem, mielőbb összejön Neked Szegeden!
Nekem mostanában azért van ennyi, mert egyrészt kb. évig nem voltam, így a kedvenceimet a most futó darabok zömében meg akartam nézni, plusz van egy színházmániás bnőm, aki minimum havonta elvisz magával egy darabra. :-)
Kitaláltuk S-val a jövő hetet, 2 nap ovi, 1 nap S. lesz itthon Ádival, kettőt én, aztán 3 nap szünet (húsvéthétfővel). Szóval lesz 3 napom világmegváltani, a semminél az is több.
irina

kb. évig = kb. 4 évig :oops:
irina

Móni , Fleur, Mesi, Sense, Silka........többiek, Mindenki!!!! gyertek!!!

Színházak éjszakája....de jó irigy!!! :oops: :oops: én is mennék........na majd pár év múlva :lol: :lol:

Mi 3-an voltunk de-t csajok..Dalma azzal indított hogy tejcsizés után sugárban mint egy szökőkút kihányta az összes tejet amit 10 percel előtte megivott..mindezt fekve.....ágyneműhúzás...de ő vigyorgott utána is..:-)

Voltunk tescoban..mert nyílt egy új DM...de a kedvezmény csak péntek szombat volt. :-( lekéstem pedig 15 % volt + 5x pont. Emma meg a lufit várta. :? így kapott agy földgömb mintás labdát.
I nek vettem még a 25 szülinapjára Olaszo-ban egy üveg földgömböt..( kicsi) na az nagyon nagy kedvenc és kért ő is a 25 szülinapjára...na most kiegyeztünk ezzel a labdával..egyenlőre.. :lol: :lol: :lol: :lol: meg a lufi helyett!! :-)
édesen dobálja, elkapja, pattogtatja..nagyon kis ügyes jó gömbérzéke van...Emma annyira jó mindenben..nagyon kíváncsi vagyok Dalma milyen lesz????

KépKép
kaqk
Debrecen

Mi is hazaértünk. G. az egyetemen volt, mi meg Rugóval játszóházaztunk, de ez ilyen trambulinos-ugrálós hely, úgy hogy nekem is komolyan fáj a s....m, annyit ugráltam vele :lol:
Végül is nem szóltak, hogy másszak le a trambulinról :roll:
Hazafelé elmentünk megnézni a helyi tavakat, majd hozok pár képet is Egész csinosak, én még most voltam először.

Irina, micsoda programok 8)

Maggie, egy étterem sem rossz 8)

Kaqk, a neten van weáruházas hely, ahol lehet jó kis földgömböket venni.

Na, ahogy hallom, jönnek befelé az udvarról :arrow:

Kép
vindolanda

Kép

Kép

Kép

Szóval nem is tudtam, hogy ilyen szép helyek vannak a falu határában. Nyáron kimegyünk majd, az tuti.
Van élményhorgászat is, ami, mint megtudtam, azt jelenti, hogy bazi nagy halak vannak telepítve a tavakba, és ha kifogják ezeket, vissza kell engedni :idea:

Kép
vindolanda

Rég tettem már játékos képeket is.

Itt látszik, ahogy gyurmadínós installációkat készítünk.
Kép

Itt legoemberek csatlakoznak hozzájuk, Lovag bácsi, Szörfös néni és Sherlock Holmes.
Kép

Komoly izomlázam van a hátsómban :shock: :shock: :shock:

Maggie, az allergiaszezonnal igazad lehet, nekem is elkezdett folyni az orrom. Igaz, még mérsékelten.
Sok sikert a szakdogához :D

Irina, J. Malkovich milyen volt????

Kép
vindolanda

Jaj, olyan lusta vagyok. :oops:
Mi is fodrászkodtunk, levágtuk Bercó haját. Még ő is kérte. :wink: :lol: Most kis csinoska lett.
Irina, jó is lenne. :lol:

Vindo, akkor jó kis fitti vagy most. :lol: Tényleg szép helyek. A dínókat bercó sokáig tanulmányozta. :lol: Meg leltárt készített, hogy mit lát a képen.

Kaqk, bocsi még nem néztem. Igyekszem. :oops: Nyugodj meg, Dalma még ügyesebb lesz. :lol:
dmaggie

Vindo, nagyon szép helyeken jártatok! Izomláz :-)
Annyira jók ezek a dínók, aszittem, makettek...
Más: a The Darkest Hourt láttátok? Milyen? A rendezőt bírom, bár csak az őrséges darabjait.

Kaqk, Dalma is csak simán jó lesz mindenben :-)

Maggie, ökörsütés? Csütörtökön valami legény ostort csattogtatott a BTK környékén, nem tudom, van-e összefüggés...

Ádi kapott egy X-szárnyút tőlem, amikor hazajöttem Szegedről, hát azt az eksztázist... de minden csoda max 3 napig tart...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.10 13:11-kor.
irina

Irina, nálatok legalább van tavaszi szünet :roll: :roll: :roll: :roll:

Mindazonáltal idegesítő a dolog :x

Nem láttam még, az őrségesből is csak az elsőt... Meg talán a Wanted-et is ő csinálta? Ezek bejöttek.

Köszönjük a gyurma-dicséreteket :D

Gyanús az az ostorcsattogtatás :lol:

Képet kérünk Bercóról!!!

Kép
vindolanda

Még érzek magamban egy kis erőt, elkezdek egy publikációt írni :arrow:

De kéne hozzá némi kalória is...

Kép
vindolanda

Vindo, hát én sem éreznék ma erőt... ma vhogy eléggé változékony volt a hangulatom. Pattogtatok is mindjárt egy kis kukoricát. 8)

Ja, Malkovich: neki jól állnak ugye a psycho-alakok, szerepei zöme mindig is ilyen volt, de azért persze sokféle más is. Itt az volt az egyik rendezői ötlet, hogy amikor bejön, a nézőnek ne essen le, hogy Malkovichot látja vagy a karaktert (a sztorija a darabnak annyi, hogy egy férfi, akit egy gyilkosságért leültettek, a börtönben írt memoárjával népszerűvé és magas presztízsűvé válik, és ezt kihasználva szabadulása után sorozatgyilkolásba kezd). Szerintem jó volt nagyon (a 2 operaénekesnő is, akik a fontosabb nőalakokat formálták meg, közben énekeltek is).

Jó munkát, ha megy, ha nem, jó éjszakát! :-)
irina

Küzdök keményen 8)

A lényeg, hogy jó volt :wink:

Kukoricából én a sajtosakat szeretem :roll:

Kép
vindolanda

Halihó
I hazajött a szemináriumról...szegény már betegen ment...és nem lett jobban...köhögés, torokfájás, láz.. :? stressz+ megfázás! :-(

Vindo: szupi képek!!! :-)

Tanuló, dolgozó csajok! Hajrá és kitartás!! :oops:

És akik 1000 éve nem voltak, GYERTEK!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Jobbulást kívánunk Istvánnak!

Közben sikerült eljutnom fodrászhoz, most beértem a munkahelyemre. Ma megint akkreditálunk, így este ötig fogok majd itt tartózkodni.
Sok dolgom lesz napközben :arrow:

G. közben hősies küzdelemben megtalálta a klinikán a nekik kellő épülettömböt, csak kétszer hívott fel közben tök idegesen :roll:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: