A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010-ben kistestvért szeretnénk!

A babáról nem tudnak semmit, a másik kórházban közölték vele amikor kijött az a nagy hematóma h ok, menjen, feküdjön le és majd úgyis kicsusszan a gyerek :shock:

A takarítási láz nem a szülés előtti utolsó időben szokott kijönni?
Köszi a drukkot, de most beálltam arra h nem lesz (bár nagyon szeretnék), már nem idegeskedem miatta...

Teri

KépKépKép
pruci

Annamari, köszi! Nagyon szép nagy a Szonja-lak. :D A felsőd nem c und a-s véletlenül? :lol:
Én észrevettem a különbséget. :wink:

Pruci, sajnálom a barátnődet, kitartást és sok erőt kívánok neki!
A te buksidat viszont leszedném, igenis lesz kistesó, még az idén jössz pozi teszttel, tudom és kész, vita NINCS!!! :wink: Tudod, hogy nagyon drukkolok!!+++++

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Annamari!

Jó kis pocakod van...kivi vok mikor bújik ki Szonja baba :wink:

Ezt én sem értem hogy hogy írhattak ki ilyíet a LLL honlapjára hogy másfél óránál hamarabb nem szabad szoptatni??Ez akkorra baromság már elnézést...egy újszülött gyomra olyan kicsi h másfél óránál sokkal hamarabb is megéhezhet...persze nem törvényszerű de ilyen is van és tök normális...a másik meg hogy tényleg azonnal termelődik a tej,nem kellenek ahhoz órák :shock: ....akinek nincs sok teje és még többet akar az akár fél óránként is szoptathat mert attól lesz neki sok!!!Ahogy Moti is írta.

Egyszer az egyik gyerekorvos itt Gödöllőn azt bírta mondani az egyik barátnőmnek, hogy a túl sok aynatej nem tesz jót a babának és ha túl sűrűn szoptatja az anyuka akkor az nem tesz jót a baba veséjénk :evil: :evil: :evil: :evil: na nálam ez viszi a prímet...ettől nagyobb hülyeséget még nem hallottam :evil: ..persze mondanom se kell hogy egy enyhén szólva 1800-as évek beli nézeteket valló idősebb doktornőről volt szó.

Teri!

Talán a barátnődnek mégis a kórházban jobb helye lenne most,nem?Főleg ha az anyós meg a férj jutatta idáig ahogy írtad...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

maryka: Gyurikának boldog születésnapot!

panny: még az a szerencse, hogy minden ember más és más, és ettől kerek a világ! Azt viszont nem értem, hogy miért kell kiemelt nagy betűkkel egy hsz kellős közepén így leszólni más véleményét...Én nem azt mondtam, hogy az anyatej káros a babának, csupán azt, hogy szerintem nem tesz jót a pocijának hogy állandóan tele van. Sokkal hasfájósabb, nyugtalanabb lesz. SZERINTEM.
Mellesleg az is elavult módszer, hogy nem szabad a gyerek kezére ütni ha századszorra is ugyanazt a rosszaságot csinálja - háááát én akkor biztosan nagyon maradi és gonosz és rossz anya vagyok, mert én bizony meglegyintem a kezét ilyenkor - de remélem a gyámhivatalnál nem fogsz feljelenteni.
Nekem CSAK egy gyerekem van, de attól még gondolkodhatok normálisan, vagy nem?
Emlékszem, a bölcsivel kapcsolatban is igencsak leszóltál - aztán közben ti is mentek bölcsibe, igaz csak 2 napot és családi, de akkor is távol lesz a gyermeked, akinek azért melletted a helye, nem?
Hát ennyit a véleménynyilvánításról....
Azt sem tudom, merjek-e még valamit írni ezek után?
Jó éjt.
Évi

Kép
Kép
lillanyuci

Jó reggelt!

pruci drukkolok barátnődnek!

lányok este férjem közölte, hogy végre bejelentkeztek Forma 1 et nézni hozzánk távoli ritkán látott barátaink,gyerekestül ő meg igent mondott..:roll: pedig mondtam neki,hogy hétvégére programunk van. így nem hiszem hogy tudok menni. nagyon csalódott vagyok, mert már mióta készülök erre , ég a fejem mint a rongy ráadásul én szerveztem.. áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

valószínű így is úgyis állatkertbe megyünk.. így egy kis tali belefér, de hosszabb nem :(

:cry:
Vendég

Boni! Szerintem akkor ne eroltessuk. Varjuk meg a kov hetveget, hatha az ido is jobb lesz, bekoszont az indian nyar. En ilyen pocsek idoben nem szivesen mozdulok ki.

Angie

Kép
Kép
angie34--

Panni! Azért nem ám ilyen fekete-fehér a világ. Létezik biológia és vannak dolgok amik egyik embernél így a másiknál pedig másképp működik. Nekem sem volt elég tejem a szopi után fél órával. Persze, termelődik közben is, de van egy belövelési csúcs (nem ez a hivatalos neve, de most nem jut eszembe), ami kb 1.5 óránként van. Ez be van biológiailag bizonyítva. Egyebként Évinek igaza van, hogy egy baba gyomrának is pihenni kell, nem emészthet folyamatosan. Ja, és az emberek kb fele a rendszer szerinti szoptatást támogatja, így talán megsem annyira elavult ez a módszer. Az más kérdés, ha a baba nem bírja megenni a neki megfelelő adagot, akkor más a helyzet. Akkor lép be a lefejt tej, amit rögtön a szopi után javasolják a szakemberek lefejni. Természetesen, ezek mellett mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. -- Évi! A vélemenyed bármikor elmondhatod, és nyugodtan merj megszólalni :)

Angie

Kép
Kép
angie34--

Köszönjük szépen a köszöntéseket! :D

lillanyuci!
Képzeld Ahogy így olvasgatom a hozzászólásokat, Gyurus rámutatott Lilla képére és azt mondta "Ó alegszebba világon" :lol: Hááát majd megettem, olyan jókat tud mondani :D

Moti!
remélem akkor holnap talizunk! :wink: Mi a 10 órásir a érünk el szerintem.

Kép
Kép
maryka

Évi,

mindenképp nyilváníts véleményt, hiszen teljes értékű tagja vagy a csapatnak!és egyetértek sok mindennel, amit leírtál....
egyébként pl. a 6 gyerekes barátnőm idő híján is rögtön az elejétől kezdve 3 óránként szoptatott "csak" és szépen megszokta a baba.szóval szerintem tényleg mindenkinek más válik be!

és ezen a bölcsi dolgon én is megakadtam, csak nem akartam írni, de ha már írtad, akkor mindegy.szerintem tényleg döntse el mindenki, mi a jó a gyerekének, mindenki más és más.ezért szoktam mindig én is hangsúlyozni, hogy én ugyan így vagy úgy csinálom, de ez mit sem számít.
Lilla babának megvan az első kérője akkor? :D

Boldi is szerelmes egy kislányba, megmondta, ő lesz a felesége. :D

képzeljétek, járunk úszni hétfő óta.Sebi nagyon élvezi!!!!olyan, mint egy kis halacska.már majdnem feláll.rájött, hogy ha kapaszkodik fel tud térdelni.így mindig odamászik a virágokhoz, és ott kapaszkodik. :D

Annamari, hogy bírod a finist?annyira jó a vége valahogy, én már olyan messze jártam a valóságtól, és annyira jó szülni is!!!!!!gyerekekkel ki lesz, ha éjszaka kell mennetek esetleg?

Maryka,
holnap megyünk a zenére, a 10esre.előbb mi sem érünk oda.

KépKépKépKép
moti

jaj,

Maryka,
elkerülte a figyelmemet, hogy Gyurikának szülinapja volt!!!!!!ne haragudj.
nagy szeretettel köszöntjük, Isten éltesse sokáig!!!!

KépKépKépKép
moti

Pruci,

az egyik barátaink szintén szeptemberben mondtak le arról, hogy valaha is gyerekük születhet.és decemberben megfogant a kisfiuk, aki már 3 éves.előtte 8 évig próbálkoztak.szóval van még 3 hónapod, és jön a tesó!!!!

KépKépKépKép
moti

Hali!
Köszike a szopi ötleteket, s hááát igen, mindenkinek igaza van, mert én is azt vallom, hogy mindenki maga érzi tudja, hogy meddig tud/akar elmenni ezügyben....Én Kristófot nem tudtam szoptatni, illetve 1993-ban még nem volt net, nem voltam tájékozott, s a dokinénink már akkor 70 körül járt, így nem is volt ki felvilágosítson.....Marcinál meg voltam győzödve róla, hogy nem lesz tejem, mert Kikinél sem volt, s mégis lett, pedig Apu akkor lett beteg, utaztunk két hónapos kisbabával Magyarországra, rohangáltunk mindenfelé, s mégis volt, kb. 4 hónapig, majd elkezdett apadni, s féléves korára Marcusnak már csak reggelre sikerült kb 20ml-t kiennie a cicimből, de fejésre sosem maradt....most meg....31 hétre született koraszülött baba, három hétig napi 1-3 órát örültem, ha a kezemben foghattam, a napok nagy részét külön (soxor 80km-es távolságban) töltöttük, s mégis alakult...nagyon boldog vagyok, mert kb. 1 hetes - 10napos korától CSAK ANYATEJET kap.....viszont arra nem hiszem, hogy képes lennék, hogy a múlkori hozzászólásomban leírtakat végigcsináljam....pl. most Marci kakijával küszködünk, nem véletlenül...ugyebár most sok minden összejött szegénykémnek lelkileg, s elkezdte visszatartani.....szóval vmelyik este én fejtem (elemes aksiról, mert akkor mobil vagyok :lol: ), s közben Marci után rohangáltam, mert ő szegénykém a kaki miatt szenvedett...persze itt volt még az egész család, de így is én kellettem neki, s én nem tudom, s NEM IS AKAROM megtenni, hogy Matyi miatt mindig nem-et mondjak Marcinak...vannak esetek, amikor muszály, de az esetek nagy részében inkább én próbálok a szó szoros értelmében osztódni....
Szóval az, hogy odakészítem a tejet nem lenne rossz ötlet, de tegnap pl. így dobtam ki 80 ml lefejt anyatejet, mert próbáltam a szopit, 40-et evett kb. 20 perc alatt, ami nem rossz, de még 20-at kellett volna kajcsiznia...befáradt, s hiába volt az üvegben a melegített tejci, már nem kellett neki.....aludt tovább...azt már visszahűteni nem lehet, s így vízcsapba kellett önteni :cry: így is napi 100-150 ml-t miniumum kiöntök, mert soha nem tudom pontosan, hogy mennyit melegítsek, mennyit fog enni.....szóval bonyolultabb ezt végigcsinálni - SZERINTEM -, mint elképzleni....

S KÉRLEK BENNETEKET, HOGY NEHOGY EMIATT BÁRKI IS MEGSÉRTŐDJÖN A MÁSIKRA, MERT AKKOR ROSSZUL ÉREZNÉM MAGAM, HOGY ÉN VETETTEM FEL A TÉMÁT :roll:

Angie! Szilárd hány hétre született??

Franci! s Gergő??

Tudom, hogy írtátok már, de most nem tudom visszakeresni.

Franci!
Szemvizsgálaton voltunk, s még egy hónap múlva vissza kell mennünk, s tegnap voltunk hallásvizsgálaton is (eredmény késöbb)...jó nagy idegeskedés volt, no nem a vizsgálat miatt, azzal minden rendben ment, csak a biztosítási adminsztráció végett kellett a picikémmel kb. két órával többet ott lennünk, s küldtek bennünket egyik helyről a másikra.
S most figyeljetek: Az első korszülött kontroll időpontunk az aug. 3-án született babámnak: december 9 :shock: :shock: :shock:
Húúú, nagyon nagy balhét csaptam....tudok nagyon "útszéli" stilusban viselkedni ám, de tegnap "tudásomat übereltem" :oops: :oops: nem vagyok rá büszke, de nagyon kikészültem.....
Még jó, hogy itt délen van gyerkorvosunk, akihez rendszeresen tudunk járni....ha azokra ott északon lennénk utalva..hát nem tudom, hogy mit tudnék csinálni...s a "poén" az egészben, hogy mindent azért mert privát biztosításunk van, s ott abban a kórházban ez így nem volt jó :twisted: :twisted: :twisted:

Na nem untatlak Benneteket!

Moti!
Nem csodálom, hogy kiakadtál, én is így éreztem volna...de valszeg én vissza sem mentem volna :lol:

Annamari!
Csini pocak! Már mindjárt Te is három gyerkőcös Anyuci leszel!

Maryka!
Szép nevek :wink: Isten élesse Gyurikát!

Beze!
Marci jól van?? :wink: Jók a képek, amiket múltkor feltettél!

Pruci!
Összejön az a baba, meglásd hamarosan! Férjurad talált munkát??
Barátnődnek szerintem is jobb helye van a kórházban, mint ilyen anyós, férj mellett otthon....nem irigylem, s a babája is nagyon pici még...de nagyoon szurkolok nekik!!!! Minden drukk aranyat ér, ha hisznek benne, én csak tudom!!!

Lillanyuci!
Szépen növöget a Te kicsi bébid is! Neméről lehet tudni vmit??

Boni!
Ti most hol tartotok?? Szedsz vmit, vagy most teljesen spontán csodára vártok?? Bocsi, ha lemaradtam vmiről, most nem vgyok teljesen képben :oops:

Sucer!
Új képek Olikáról?? Esetleg közös Ilangocskával??

Panny!
Te hogy vagy???? MIkor mész köv. UH-ra?? Olvastam vhol, hogy mindegy a baba neme most Nektek, ezt megértem ennyi kálvária után, de mégis....van vmi megérzésed????

Kri!
Ti most nyaraltok, ugye??? 9-én mész dokihoz, ha jól emlékszem?? az holnap van!! Várunk nagyon a hírekkel!!!!!

Linusékra kiváncsi lennék! Nem tud vki róluk vmit???Tulipánnal biztos, hogy minden ok, de azért jó lenne biztosnak lenni benne :roll:

Most megyek, mert a szeptemberi topikomban még nem "jártam"...gyorsan elolvasom, hogy mi van a csajokkal....aztán egy kis szopit próbálunk, most hogy Marcus oviban kicsit nyugibb van, de már mindjárt itthon van.....
Aludni sokat nem szoktam, de a múlt éjjel jó volt, mert már sikerült két és fél órát egyhuzamban aludnom + még 2x 1-et talán...... 8)
Matyi most is csicsikál, holnap újra dokibácsi, kicsit sárgának látom még a szeme fehérjét, szerintem ettől is aluszékonyabb....

ja, tényleg még ezt akartam, aztán lekattanok a szopi témáról:
aluszékony, állandóan alvó babát nem is lehet - szerintem - igény szerint szoptatni, pont azért mert ahogy Angie is írta ébreszteni kell, hogy egyen, nem ő "diktálja" a tempót :roll: :roll:

Na, metnem...szép napot mindenkinek, s bocsi, ha valakit kihagytam!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Gyurikának nagyon boldog szülinapot :):):).

Annamari most már olyan közel van hogy a kezedbe vehesd Szonját :):):). Irigy-irigy.

Boni sajnálom hogy így alakult a tali. Majd jól bepótoljuk :):):).

A héten rohangálunk orvostól orvosig. Egy csomó egyéb vizsgálat is vár rám a pajzsmirigyem miatt. Holnap végre látom gombóckát is :).
Nem győzök pakolászni, mosni. Jól össze gyűlt minden a nyaralás alatt. vasalni meg nagyon nem szeretek. Plusz a suli is beindult, így lehet kicsit ritkábban tudok majd jönni.

Kri

Kép
Kép
kri29

Moti! egyszerre írtunk.....nagyon ügyes már Sebi, hogy ílyen gyorsan fejlődik...Boldi szeremes, ez aranyos :lol:
Vannak új képek a két szépségedről????

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Én is itt!

Gyurikának nagyon boldog születésnapot kívánok! Milyen nagy lett már :)

Szoptatás téma: én mindkét lányomat három-, majd négyóránként szoptattam, nekünk így volt jó. És (jöhetnek a kövek) Fruzsit sosem szoptattam éjszaka, nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, de pár hetes kora óta alszunk éjszaka. Mindezek ellenére természetesen nagyon szeretem a gyerekeimet, és én azt gondolom, hogy anno ezzel tettem nekik és nekünk a legjobbat. Mindkét gyerekem teljesen vevő volt a rendszerre, saját maguk álltak át a három óránkénti etetésekről a négyóránkéntira, és három hónapos korukban saját maguk alakították úgy, hogy összesen négyszer ettek egy nap. Mégis egészséges kiscsajszik :wink: Tényleg mindenkinek más jön be.

Bölcsi téma ugyanaz: én azt gondoltam, hogy Zsófi három éves koráig itthon marad velem, de másképp alakult, és nem bánom. Jól érzi magát ott, szeret ott lenni, nem érzem magam ettől rossz anyának, hisz anno a döntés, hogy járjon csanába, miatta született meg és nem miattam.
permi

Szilvi! Szilárd kerek 35 hétre született, szép súllyal (2700gr) és mégis azt tanácsolták, hogy 4 kilós koráig ébresszem 3 óránként enni. Ő is besárgult és ha jól emlékszem, 7-8 hetes koráig sárga volt a szeme. Addig aluszékony is volt. Ő mondjuk 8 hetes korára már elerte a 4 kg-t, de én 4 hós koráig éjjel 3-4 oránként szoptattam. Utána leálltunk az éjszakai szopiról (kb 4 nap alatt sikerült :) ) Egyébként pont arra gondoltam hogy valszeg nem működne a tej-odakészítős dolog mert nem tudod előre hogy meddig birja szusszal Matyi, és így elpazarlódik egy csomó tej. Szopi után is lehet melegíteni, legfeltebb sír pár percig. A dokis tortúrát pedig sajnálom. Itt azért gyakrabban visszahívják az ilyen pici súllyal születetteket.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára angie34-- 2010.09.08 12:07-kor.

Angie

Kép
Kép
angie34--

Gyurikának mi is kívánunk nagyon boldog születésnapot!

Angie

Kép
Kép
angie34--

Pandi! Én is a magam döntése alapján szoktattam le Sziszkót az ejjeli szopiról, miután rafkós lett és másfél óránként kérte éjjel a cicit és nem is evett végül, hanem csak érezni akart. Na, én ekkor döntöttem úgy, hogy nem követem el a bárátnőm hibáját hogy még 2 évesen sem aludtak át 3-4 órát a gyerekei éjszaka, nem beszélve róla, aki 1-2 órás blokkokban aludt 3 gyerek ellátása mellett. Nekem meggyőződésem, hogy egy gyereknek egyhuzamban 5-6 óra mélyalvásra van szüksége ahhoz hogy egészséges életet tudjon később is élni. Lehet hogy szigorúnak tűnik a hozzáállásom, de legközelebb is hasonlóan fogok hozzá, mivel Szilárd hihetetlenül kiegyensúlyozott, vidám (oviból is folyton ezt hallom) és egészséges. 3,5 éves és talán 2x volt beteg.

Angie

Kép
Kép
angie34--

Angie, hasonlóképp érzek ;)
Fruzsinál meg már nem is tudtam volna másképp csinálni, így, hogy "időre etettem", eljutottunk mindenhova. Fruzsi hat napos volt, amikor reggel nyolckor a két gyerekkel már játszótéren voltunk :lol: És büszke vagyok arra, hogy két gyerekkel is mindig odaérünk mindenhova időben, mert tudom, hogy mikor esznek.
permi

Évi!

Elöször is kizárólag azért emeltem ki nagybetűvel amit írtam mert a meghszólítás az írásom előtt Szilvinek szólt és talán azt gondolatam esetleg el sem olvasod,pedig szerettem volna hozzád is intézni benne egy két mondatot nem bántó jelleggel.....de úgy látszik ezzel nagy hibát követtem el??Csakis megegyzeő és bólogató íráspkat lehet itt közölni???Mert egyre jobban ezt veszem észre..ha már valakinek nem egyezik a vélmeénye a többséggel akkor azt tök jó közösen kiutálni,ugye??

Ne haragudj de az írásod végén elhelyezett utcsó mondattal nem tudok mit kezdeni...nem kell sajnáltatni magát az embernek ha épp beleütközik más véleményébe....és miért uis ne mernél írni ha annyira kiállsz az igazadért??Ezt nem értem...csak azért bnem mert valaki ellent mert írni???..ezek szerint csak más írhatja le a véleményét és pl.én nem mert azt már bántónak,sértőnek és mit tom én minek érzed te vagy bárki....ne vicceljünk már,ez óvódai szint.

Harmadszor pedig nyugodtan olvasd vissza amit a bölcsiről írtam mert azt ma is tartom...és jól figyelj mert ezt neked írom:a kisfiam Családi napközibe jár ami a TESÓMÉ és ANYUKÁM is ott van..tehát olyan mintha csak anyunál lenne,vagyis családban van...és csak heti 2-3x ezt nem nevezném semmilyen körülmények között sem bölcsödés létnek,főleg nem a szónak annak az értelmében hogy teljesen idegen környezetben van,heti 5 nap és pl.egy állami bölcsiről lenne szó ahol 30 gyerek van...remélem te és más is látja a különbséget...tehát az én kisfiam NEM bölcsödés csupán a keresztanyjánál és a nagymamájánál tölt heti 2-3 délelőttött ahol mellesleg van még rajta kívül 5-6 gyerek!

És bocsi azoktól akiket csípek innen de nekem erre végképp nincs szükségem....megírom a nem kevés tapasztalatom és nem mellesleg mások tapasztalatait is erre ezt kapom..van nekem más dolgom is és nem beszélve arról hogy a legteljesebb nyugalomra vágyom...úgyhogy PÁ-PÁ!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Jajjajjjj, ne vitatkozzatok, panny, Te meg ne menj el :(

Értem én, hogy mindenki érzékeny (én sem véletlenül töröltem magam ugye... :roll: ), de ne már lányok :(
permi

.....na ez az, amit nem akartam....ezért kértem, hogy NEE VITATKOZZATOK!!! Ezek a fránya hormonok!!! Még pár oldallal elöbb az együtt szülést terveztétek, vagy neeeem????
Hahóóóó, ez az igazi ovi, nem az ahova a gyerekeink járnak :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Gondoltam, hogy ez lesz...Te beszélsz arról, hogy nem lehet ellentétes véleményt leírni? Hát én leírtam, erre Te pá-pá-t intesz??? Nem is tudom, akkor hol van az ovis szint...
Veled ellentétben én nem köszöntem el.
És itt egyáltalán nem arról van szó, hogy nem lehet leírni ellentétes véleményeket, csak nem mindegy, hogy hogyan. Mert mint ahogy a hsz-em elején is írtam, minden ember más és más, és ettől kerek a világ! Azért vagyunk itt, hogy megbeszéljük tapasztalatainkat, kérdéseinket, tanácsokat kérjünk egymástól és senki sem vágyik kioktatásra, sértegetésre. És igen, sértésnek vettem, mert hogy direkt ekkora betűkkel kiemelni valamit, hát... Sajnáltatni magam? ÉN? Na ne má....
Nagyon sokan vagyunk itt olyanok, akinek nem egyezik a véleményük ebben vagy abban. Mégis írogatunk egymásnak és nem szóljuk le egymás nézetét, felfogását. És persze hogy én is fogok írni ide, de nemcsak azért, mert kiállok amellett, amit írtam.

A bölcsivel kapcsolatban: én most nem keresek vissza... de Neked igen hangsúlyosan az volt a véleményed, hogy a gyereknek legalább 3 éves koráig az ANYJA mellett a helye... na mindegy.

Évi

Kép
Kép
lillanyuci

Angie, Pandi!
Ügyesek vagytok! Egyébként én sem tudom, hogy mikor vagyok "önzőbb"...ha a gyerekemet arra "kényszerítem", hogy mindenképpen szopizzon, miközben így is anyatejet kap (de ha tápit kapna is teljes értékű baba lenne, csak nála most hatványozottan boldogabb vagyok a tejcinek, mert ő ugyebár törékenyebb, mint egy "normál" súllyal, időre született baba), vagy ha a családi élet folytonosságát nézem, s tartom a mostani rendszert....s egyébként így sem sokat alszom éjjel, néha úgy érzem, hogy mindjárt felbukok, ha még a szopi, büfi, üveges etetés, büfi, fejés "játszmát" kezdeném, akkor még ennyi alvásidőm sem lenne :oops: .....próbálkozom, s majd alalkul...de úgy gondolom, hogy nem erőltetem túl...most pl. szopizott 20-at, de nem akart többet....majd melegítettem még 55-öt (nem sírt, aludt közben), s azt gond nélkül "beletöltöttem üvegből"....így most tovább alszik, de tudom, hogy rendben van kajaügyileg....s még lefejtem 160-at :lol: (egyébként számolgatok, s ez 50-110 arányban jött össze, 50 abból a ciciből, amiből Matyi elvileg 20-at evett....hááát lehet, hogy nincs ekkora különbség a két cici között, s mégis többet evett, mint 20 :roll: )

Na megyek, de tényleg Panny ne menj el, és persze senki másnak se jusson eszébe!!!!! plííííííííííííííííííííííííííz!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Danyura gondoltam még.....hol vagy??? Vigyázz Magadra, nehogy sok legyen, amit vállalsz!!!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

maryka: jaj de aranyos Gyurika! Ha 25 év múlva is ezt mondja, na, akkor majd beszélhetünk a kézfogóról!!! :D :D :D
Jut eszembe... Egyidősek lesznek a testvérek is. Na, majd párosítunk, hihihi.

Kép
Kép
lillanyuci

Szilvi, nehéz ügy, nyilván Matyi a fontos most, hisz pici, és ahogy írtad, "törékeny", de a család is számít. Nekem egyszerűbb volt, hisz időre jöttek a lányok, átlagos súllyal, könnyen alakítottam a kajaidőket.
permi

Köszönöm a poci dicséreteket!!!

Beze!
Igen C und A-s, olyan tappancsos lábú, mint a te pirosod. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Moti!
Szerintem mindig a vége a legnehezebb. Néha úgy érzem magam, mint az elején, újra hányinger, hányás....de már nincs sok.

Szilvi!
Igen, hamarosan én is 3 gyerekes anyuka leszek, mint TE. Nem gondoltam volna, hogy így megelőzöl. :lol: :lol: :lol: :lol:
Én a szopiba nem szólok bele, nálunk is igény szerinti volt. Levente szinte mindig rajt lógott, Rékánál már nem engedtem.

Kri!
Már várom a holnapi napot, hogy olvashassam rólad a híreket. Uh-képet is kérsz????
Nem kell irigynek lenni, ha eljössz hozzánk, te is kezedbe veheted Szonját. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Panni!
Én is kíváncsi leszek jön-e előbb. Nálad Olika előbb jött????

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Pandi!
De Matyika így is - úgy is anyatejet kap.....ezért ez esetben ez nem szempont jelenleg.....azt gondolom :roll: Na befejezem!

Évi, Marika!
S akkor a következők, azaz a Kistesók most fordított neműek lesznek, ugye?? S akkor lehet közös kézfogó, esküvő, s mind ott leszünk :wink: :wink: :lol: :lol: viszünk egy csomó ajándékot 8)

Annamari!
Azért Szonjának is adjál még enni! :-) mert ha így haladsz őt már a közértbe küldöd kifiliért :-))))haha
Komolyra fordítva: valszeg nem véletlen, hogy így tettél, mert míg Leventénél "más dolgod sem volt", Rékánál már volt Levi, és így tovább....
Ovi témához: Leventét tényleg nagyon meg"bánthatták", szegényem, úgy sajnálom......nálunk ugyebár egyszerűbb az eset, tényleg ide nem is írtam meg:

Marci aranyköpései:
Marci azért nem eszik az oviban, mert csukva van a szája, s azért nem alszik ott, mert van neki itthon saját ágya (megjegyzem, hogy mostanság éjjel ezt nem annyira tartja szem elött, amikor átrongyol apához a nagy ágyra :-))

na mentem vasalni.....most még arra is marad időm, ugyanis a legkisebb - kivételesen, folyamatosan - alszik, a középső elaludt a kocsiban az oviból hazafelé (pedig hozott neki kakimanó :lol: ajándékot, mert oviban sikerült két és fél nap után kakilnia)...én már fejtem, fórumoztam, s már fürödtem is reggel....

Kép
Kép
Kép
szilvia72

sziasztok!
voltam Afp-n, és 24.-re kaptam Uh időpontot!HÚÚÚÚ csak bírjam kivárni :oops:

Köszönjük mégegyszer a jókívánságokat!

Moti!
holnap talizunk :wink:

Lányok!
Az éjszakai szopit én is megszívtam ,de nagyon. De februártól jó tanácsokat kérek majd ennek elkerülése érdekében :wink:

Szilvia!
Köszi szerintem is szép nevek :D és elismerésem, hogy 2 órás alvásokkal is jól bírod. Én ilyenkor elviselhetetlen vagyok, nekem 5 óra a minimum és akkor már hozzám szólhat Gyuri reggel :oops:
KITARTÁST!

mennem kell pakolászni, mert a pakolandó dolgok szinte soha sem fogynak el :roll: :?
Este még bekukkantok
Puszika

Kép
Kép
maryka

Marci aranyos :)

Én is gyűjtöm Zsófi aranyköpéseit :)

A mostani kedvencem:

Van egy új kislány az oviban, Boróka, Borkának becézik. Kérdeztem Zsófitól egyik nap, hogy hogy hívják az új kislányt. Mire ő: "Ööööö... Uborka!" :lol:
permi

Danyu,

tényleg, hol vagy?tart még a szemherpesz mizéria?????

Panndi, Te nagyon megfontolt Anyuka vagy, és szerencséd van, hogy a Lányok ennyire partnerek voltak a napirend kialakításában.mármint ezt teljesen pozitív értelemben írom!!!előzetesen én is így terveztem,de nálunk ez nem vált be, mindkét fiam hatalmas étvágyú baba, és tényleg ettek, akár 1,5 óránként is 200at.de én egyáltalán nem bánom/bántam, sőt.már most olyan kevésnek tűnik a napi 4 szopi Sebivel, hiányzik a többi. :D

KépKépKépKép
moti

Szilvia,

nagyon ügyes és kitartó vagy, fizikailag iszonyú nehéz lehet végigcsinálnod egy egy napot.sok erőt és kitartás kívánok hozzá!!!!

képeim most nincsenek a srácokról, mert ezen is összevesztünk a férjemmel az esküvőn. :D mármint a fényképezkedésen úgy egyébként és általában.

KépKépKépKép
moti

moti, de azóta béke van?

Igen, én tudom, hog nem minden gyereknél működik a napirend, nálunk bejött szerencsére :)
permi

persze, azóta béke van, de én soha többet nem fogom megkérni, hogy fotózkodjunk.évente egyszer elmegyek majd a kedvenc fotósomhoz a gyerekekkel, és lefotóztatom magam.ennyi.
azon volt a veszekedés egyébként, hogy mióta BOldi megvan, 2,5 éve, nincs rólam egy kép sem a gyerekekkel.kivéve talán a szülőszobát.és hónapok óta könyörögtem, hogy csináljunk.és ő meg kiakadt azon, hogy miért pont az öccse esküvőjén jut eszembe, amikor ő jól akarja érezni magát.(megjegyzem, azért jutott ott eszembe, mert éppen volt nálunk fényképező, és a szakadó esőben ácsorogtunk, nem csináltunk semmit, gondoltam, 2 kép belefér...
azért néha a férfiakat is nehéz megérteni...
most elutazott, jót fog tenni néhány nap külön. :D

KépKépKépKép
moti

Sziasztok!
Sajnos nincs sok időm, meló van és csak fél 9-re értem be. Az órám tönkre ment és apa keltett minket. Persze sikerült elaludni, csak fél 7-kor keltünk. Nem is mert megmondani reggel mennyi az idő, szerintem jobb is…. :lol:

Tegnap rátok fért volna egy hormonmentes személy is. Csajok: VITATKOZUNK, NEM VESZEKSZÜNK!!!!!!
Panni, Évi: Együtt fogtok szülni!!!!

Maryka!
Kicsi fiadnak Sok Boldog Születésnapot!

Tali!
Akkor ez a hét törölve?????
Jövőhét: én vagy az őseimmel leszel (családi szülinap), vagy az Operett előtt olvadozom Dolhain. Lesz saját koncertje.

Szilvi!
Gergő 35+5 –re született, 51 cm, 2560g.
Volt egy kötelező vizsgálat 6 hetesen, de oda mindenki ment. A koraszülött vizsgálat 3 hónaposan volt. Egy szerintem dilis doktornőnél. Semmit nem ért, egy idő után már vissza se vittem oda.
Hallás vizsgálatot kötelezően csinálnak mindenkinek a kórházba, legalábbis a MÁV-ba igen.
Evés: 3 hónapig volt tejem, utána pótolni kellett, de én is megmértem mennyit evett és ha kevés volt pótoltam, igaz ő már akkor inkább üvöltött ha éhes volt.
Piciként 6 hetes koráig 3 óránkét evett éjjel nappal, de éjszaka annyit evet csak amennyi lement, nem mértem nem ébresztgettem.
Gergőnek a vas szintje is alacsony volt, attól is fáradékonyak a babák.
Én mindig a fülét és a lábát csikiztem hogy ne aludjon be.
Mi lenne ha nem fejnél és mivel Matyi keveset eszik, másfél óránkét cicire tennéd? Mert ha két adagba eszi meg az adagját az nem baj. Gondolom én, bár nem sokat értek a szoptatáshoz.

Ennyire futotta most. A képek szépek, akik rajta vannak még inkább. Bár Annamari képéről a matricák hiányoznak. :lol: :lol:

Pussza

Az összes gólya lelépet…. :cry:
franci

Panni!
Nehogy elmenj!!! Végre visszajöttél és máris lelépnél! Ezt nem engedem!!! Nem kötelező egyformán gondolkozni. Látod, ebben a dologban én sem feltétlenül értek egyet mindenben veled, de lehet, hogy a te helyzetedben én is hasonlóan cselekednék. Ahány család, ahány eset, annyiféle megoldás létezik. Na!

Szilvi!
Szerintem akkor cselekedsz jól, ha nem "kényszeríted" a gyerekedet. Most még ő irányít, mert még nagyon kiszolgáltatott, és gyenge a fizikuma. Addig hadd szopizzon úgy és annyit, amennyit akar. Szerintem nem kell félteni a koraszülötteket, ők tudják, hogy igyekezniük kell, és azt is teszik. Szilárd (mondjuk ő szép súllyal született, de mégis hamarabb több mint egy hónappal) már 2 hónapos korára megduplázta a súlyát és 3 hónaposan már annyi volt, mint a tőle 1 kilóval nagyobb súllyal született gyerekek. Szerintem legkésőbb 3 hónap alatt Matyi is a duplája lesz a születési súlyának. Ha 20-at eszik, akkor annyit bír. Örüljünk annak, hogy utána még meg bír enni egy szép mennyiséget üvegből. Lényeg, hogy szopizik, és a reflexet nem felejti el. Lényeg az is, hogy te ne stresszelj (de nincs is miért, mert cicizik a gyereked) :)

Maryka!
Hogy szívtad meg az éjszakai szopit? 24-e mindjárt itt van :) Én 20-án megyek dokihoz.

Danyuka!
Valóban nagyon eltűntél. Legalább egy életjelet adj nekünk!!! Gondolom, ezerrel megy az építkezés, ha télre bent akartok lenni. Ehhez nagyon drukkolok!!!

Angie

Kép
Kép
angie34--

Jövő hét szombaton én is az Operett előtt fogok olvadozni Franci :wink:
utána héten meg szülőkhöz megyünk..

csajok aki csanába adta a kicsit kb milyen árak vannak? jöhet priviben is.. sajna mindenki beadta a játszóról a barátokat bölcsibe oviba októbertől..teljesen egyedül lennénk..
Vendég

Boni!
Nálunk 3300-ba kerül egy nap étkezéssel együtt. Ha minden nap megy, akkor azt hiszem van rá kedvezmény, ami 50e körüli összeget jelent. Mi heti kétszer vittük Sziszkót 2,5 éves korától fél évig, amíg el nem kezdte a rendes ovit. Ő nagyon szereti, igazából ő találta ki, hogy járni akar tavaly, amikor otthon voltam pár hetet a beteg szülésem után, és elvittem a zenebölcsibe, aminek a csana a helyszíne.
Neki annyira bejön ez a hely, hogy délutánonként sír, ha korábban megyek érte, és még nem tudta kijátszani magát. Alig tudom elrángatni, pedig sokszor az utolsók között hozom el pont azért, mert reklamál, hogy nem tudott még játszani. Már szombaton kérdezi, hogy mikor lesz hétfő, mert ő oviba akar menni. A 3 hetes nyári szünet alatt kétnaponta elmondtuk a hét napjait, és számolgattuk a napokat, hogy mikor mehet újból. Eddig még egyetlen reggel sem mondta, hogy nem akar oviba menni. Tehát, ez a hozzáállás eléggé meggyőzött, hogy jó helyen van.
Biztos, csanák között is van különbség, meg persze gyerektől is függ. Ha látod Zsigán, hogy igényli és szüksége van rá, akkor érdemes kipróbálni. Bármikor mondhatod, hogy nem viszed többet.

Angie

Kép
Kép
angie34--

Nem fogok senkivel vitatkozni mert ahhoz túl kevés időm van a sok gyerekem és a teendőim mellett..azt hiszem senkinek nem vok "köteles"bizonygatni a már HÁROM gyerekemmel megélt tapsztalataim,főleg nem annak akinek közel sincs ennyi tapasztalata....én az ilyen személye helyében inkább örülnék a tanácsoknak(én is így tettem anno!!!)és nem feltétlen vitatkoznék..erről ennyit...és ezt korántsem nagyképűségből írom,mert ha igazán ismernétek tudnátok rólam h nem ilyen vok....hanem átéltem már nagyon sokféle próblémát kimondottan a szoptatás terén a 3 gyerekemmel.

Évi!

Az hogy egy gyereknek az anyja mellett a helye sztem 3 éves koráig az egy tágabb fogalom és azt jelenti hogy családban van,nagyszülőknél stb...és az én Olikám ott is van...én azt nevezném "nem anya melleti "állapotnak ha egy teljesen idegen helyen lenne,teljesen idegen emberekkel...na ez nálunk abszolút nincs így úgy hogy légyszíves nagyon megkérlek ne próbáld az ellenkezőjét állítani mert nincs így..semmilyen körülmények között se én,se a férjem,se a család egyik tagja sem,egyik gyerekemet soha nem adta és nem is adná bölcsibe,és csanába se adnám ha nem lenne ott az anyukám akit a kisfiam(amúgy mindegyik fiam imád)érthető voltam már??

Egyébként az hogy neked más a véleményed a szoptatásról(megjegyzem WHO-s alapelveket írtam )amit manapság már minden védőnő hírdet,vagy legalábbis hírdetnie kéne...az hogy te nem értesz vele egyet,vagy nem tetszik az ne haragudj de a te egyéni szempontod és mindenki más egyéni véleménye és nem szabad általánosítani.

És hogy mindenki értse....én nem az óvódás szívnonalam miatt nem akarok ide írni tovább...pont azért nem mert senkinek nem fogok továbbiakban magyarázkodni olyan dolgokról amiben biztos vok és hiszek...ez van.És igenis vannak dolgok amiben több tapasztalatom van és vannak amiben nincs...és ezt elismerem és mutatok némi alázatot annak irányában aki nálam abban a témában sokkal jártasabb.

Nagyon szomorú hogy itt komoly véleménykülönbségek nem lehetnek és nyíltan nem lehet megírni az embernek amit gondol őszintén mert az már bántás...én ezt nem szoktam meg a baráti körömben...mi nem bólogatunk egymásnak de nem is bántjuk vagy nézzük le azt aki nem ért egyet...és hallgatunk arra aki a témában esetleg jártasabb.

Tovább nem húzom a témát,további szép pocakosodást aki pocakos,sok sikert a próbálkozóknak és jó babázást aki már babázik.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Még élek...

Erre az egészre most pont nem szeretnék írni...
danyuci

Annyit mégis, mert nem tudom szó nélkül megállni...

EZ egy felület, ahol kommunikálunk, de nem látjuk egymást és nem látjuk a mimikát, gesztusokat stb. és néha az írást olvasva másképp jönnek át a dolgok, mint ahogy az illető, aki írta szeretné...

Igenis van véleménykülönbség, de uazt tudom mondani erre is, mint a bölcsi témára...nincs FEKETE-FEHÉR....nem létezik...

SZopi,
Gabinál be kellett tartanom a min.3 órát, mert úgy üvöltött, mint a fene, ha ráetettem az előzőre...
Boró eleinte 1,5 óránként evett, így kérte...
És az igény szerinti szoptatás híve vagyok...

Millió a dolgom, majd jövök...
danyuci

Franci,

mit hallok, Dolhainak lesz önálló estje??
és én nem tudok róla???irgumburgum :D
miket fog énekelni?

KépKépKépKép
moti

Angie!
Tegnap volt, hogy 80-at is evett egy ciciből....ma egyszer 70-et....de rendszerem még nincs, majd alakul...most szopi van, ha úgy lűtom jünak, közben fejek, s üvegből eszik, ha úgy jön ki a lépés.....
duplázni szerintem 2 hós korára fogunk, ha így haladunk....mondjuk ma éppen az összeesés határán vagyok, de ez egy ilyen nap, majd jön a holnap, s az jobb lesz.... :lol:

Danyu :wink: Véleményem egy az egyben ua....pedig mi ketten tuti, hogy nagyon különböző személyiségek vagyunk :wink:
Örülök, hogy vagy, majd gyere, ha tudsz!!!

rohanok én is tovább......

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Na akkor mégegyszer, utoljára... (remélem)

panny: úgy látom, nem voltam érthető. Itt nem azzal van a baj, ha különbözik a véleményünk, hanem hogy ezt hogyan közlöd a másikkal. Kiemelve, nagybetűkkel, oktató és sértő módon is lehet, de akkor ne csodálkozz, ha valaki így reagál mint én.
Számtalan dolog volt már itt a fórumon, ahol megoszlottak a vélemények, a tapasztalatok - és mégsem volt belőle ekkora ügy. Mert normálisan le tudtuk egymásnak írni, hogy esetleg ezzel vagy azzal én nem értek egyet.
A bölcsis témát futólag megemlítettem, hogy anno mit írtál - azóta bizonygatod, hogy Te azt akkor így meg úgy értetted... Azt hiszem, senki sem kért arra, hogy magyarázkodj. Nyilván az más, ha nagymama is ott van meg más rokon is. De egyébként vannak ám nagyon kedves, barátságos bölcsik is, kis létszámmal - szóval nem feltétlenül mindenhol 30-an vannak egy csoportban.
Még ezzel kapcsolatban: ezt talán régebben már írtam... Mikor még nem volt gyerekem, elítéltem a szülőket akik bölcsibe adták a gyereküket, de nagyon. A bátyámékkal nem beszéltem évekig, mert beadták az iker unokaöcséimet bölcsibe. Egyszóval nagyon elítéltem. Még pocakosként is gyűlöltem a bölcsit, egészen addig, míg kezdtem kislányomon észrevenni másfél évesen, hogy mennyire imád gyerekek között lenni... De úgy, hogy mikor elvittem először játszóházba, 2 órán keresztül rám se nézett, az se érdekelte, hogy ott vagyok-e... akkor otthon apa vállán sírtam, hogy már nem kellek neki... jó, ez kicsit durva. Addig, amíg más gyermek eljátszik a szőnyegen ezzel-azzal, addig az én kislányom körbefutja a termet, odamegy mindenkihez és barátkozik. Na, ekkor döntöttem úgy, hogy elvek ide vagy oda, a gyerek érdekeit nézem és megpróbáljuk a bölcsit. Ha nem megy, nem fogom eröltetni - itthon vagyok. Egyébként csak fél napra megy.

A szoptatással kapcsolatban is az ő érdekeit néztem, mivel észrevettem, ha nem 3 óránként eszik hanem sűrűbben, akkor hasfájós, nyugtalan. Mert a kórházban még igény szerint szoptattam, aztán itthon átalakult minden és nyugodt, kiegyensúlyozott kisbabával teltek a napjaim kialakult napirenddel és átaludt éjszakákkal. De tudom, ez valakinél nem jön be... (Mellesleg 11 hónapig szopizott Lillus, és literszámra vitték tőleg a tejet, mert annyi volt. Lillusnak van tejtesója, tök jó haverok...)

Nyilván Neked több tapasztalatod van - én ezt nem is cáfolom. De azért még nekem egy gyerekesként is lehetnek jó ötleteim, nem?

Szerintem mi nem bólogatunk egymásnak mindenben... Alázatot mutatni??? Mert valakinek több a tapasztalata??? Hm.

Ja igen, és a WHO-s irányelvekkel kapcsolatban: hát még szerencse, hogy nem mindenki úgy neveli, szoptatja, szereti a gyerekeit, ahogy a nagykönyvben meg van írva, vagy ahogy az okos emberek előírják. Milyen egyforma lenne mindenki, nem?

Egy szónak is száz a vége: nem a véleménykülönbségekkel van a baj, hanem a közlésmóddal.

szilvi: milyen szépen haladtok, csak így tovább! Tudja az a kissrác, hogy mi a jó neki!

Jó éjt!
Évi

Kép
Kép
lillanyuci

Sziasztok!

Szilvi! Nagyon ügyesek vagytok, csak így tovább!!! Azért próbálj egy kicsit pihenni is!

Ma kérek időpontot a dokihoz és kérek tőle gyógyszert, hátha úgy sikerül. Tegnapelőtt annyira lelkembe gázoltak a suliban h már nem akarok dolgozni menni. Ahányszor csak rágondolok elkezdek bőgni. Mondtam a páromnak h akkor vagy elmegy ő is kivizsgálásra (ez ellen tiltakozik), vagy örökbefogadunk egy kisbabát... Az egyetlen menekülésem onnan ha minél előbb terhes leszek, és elkezdtem munkát keresni, de sajnos ilyenkor találni lehetetlen... Azt majd nyáron.

Teri

KépKépKép
pruci

Moti!
Az operett előtt lesz a Broadway fesztivál.
http://www.operettszinhaz.hu/operett.ph ... ad&hId=612

Kri!
Jelentkez!!!! Mi volt a dokinál???? Aggódom!!!!
franci

Sziasztok!

Tegnap párom lefoglalta a gépet azért nem tudtam jönni.

Franci aranyos vagy. :D

Nos egy dobogó szívű 15 mm nagyságú 8 hetes babánk van. 3 hét múlva kontroll és akkor pontosítjuk a korát. Olyan boldog vagyok :lol: :lol: :lol:

Majd még jövök, csak Zsombi ma iszonyú rossz.

Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!
Tisztára meglepődöm magamon, hogy milyen "rendszeresen" járok fórumozni így itthonról is :) Ki sem nézten volna magamból :lol:

Szilvi!
Hát nagyon nagy dicséretet érdemeltek. Ilyen szép mennyiségeket enni!!! Azt hiszem, az ő súlyával talán még többet is eszik, mint amit ilyenkor igényel (Sziszkó is ezt tette). Akkor ne is csodálkozzunk, ha 2 hós korára Matyika is duplázni fog. Innentől kezdve én a szopis témát le is zártam, mert csodásan haladtok, és nincs mit beszélni róla :lol: :lol:
Te pontosan hány hétre is szültél? Ha jól emlékszem, már benne voltál a 31. hétben, úgy-e? Lassan én is ott tartok, és egyre jobban azt érzem, hogy talán nem lesz semmi baj, bírja ügyesen még a benti légkört az én Gombóckám. Jövő hétfőn megyek dokihoz, aztán a betöltött 32. héten uh is lesz, ahol remélem, megmondják a kb. súlyát. De van egy olyan érzésem, hogy ez sem lesz kisebb baba, mint Szilárd volt. Ő biztos, 4 kg körüli lett volna, ha bent marad 40 hétig. 35 héten 2700 volt, ami dicséretes súly. Ezt a babát még nagyobbra mérték 1 héttel, mint a kora :)

Kri!
Én is nagyon várom a fejleményeket. Azt hittem, hogy ma reggel már olvasni is fogom a hsz-edet!!!

Teri!
Én egyelőre még a saját babára gyúrnék, mivel a örökbebaba legalább 2 év. Be lehet adni a kérelmet, és közben természetesen próbálkozni, mert az örökbefogadási procedurát bármikor meg lehet szakítani. Szerintem is érdemes clostizni pár hónapig, aztán ráér apát kivizsgáltatni, ha azzal sem jön össze. Nem egyszerű a férfiakat ilyensmire rávenni. Mondjunk, nálunk apa kétszer is volt, és nem ellenkezett, de azt tapasztalom, hogy nem ez a jellemző.

Évi!
Te mikor mész AFP-re?

Danyukám!
Tegnap válaszoltam. Megkaptad? Kérdeztem is, de jöhet nyugodtan priviben is a válasz :) Azt hiszem, én is igény szerint szoptatós vagyok, mert Szilárdot is azért szoptattam annyi 3 óránként, mert neki az volt jó (talán ő is hasfájós volt, ha gyakrabban rátettem, de ezt így konkrétan nem figyeltem meg - tapasztalatlan voltam az elsővel). De majd most kiderül, hogy mi lesz a babám igénye. Másfél óránal gyakrabban tutira nem fogom szoptatni (persze, kivéve a kórházi tejbelövelés előtti időt, amikor ingerelni kell a mellett minél gyakrabban).

Annamari!
Nagyon csendben vagy!!! Miket bírsz csinálni napközben. Főzés és más házimunka még megy?

Panni!
Remélem, én nem bántottalak meg! De tényleg jó lenne túllépni ezen a témán, és nem eltűnni. Annyiféle emberek vagyunk, el kell fogadnunk egymást, és ha nem bírsz valakit, akkor azzal ne kommunikálj. Nekem is van a másik fórumban egy lány (akivel ráadásul tök jóban voltunk, többször találkoztunk is, és egyik pillanatról a másikra semmi vita ellenére olyan furi lett, nem is szólított meg a hsz-eiben többet). Írok továbbra is oda, de vele nem kommunikálok. Ilyen is van. A többi lánnyal nagyon jó a hangulat, miért hagynám ott őket!!??

Micsoda operett-rajongó társaság gyült itt össze, kérem szépen. Én is szeretem, de nem ennyire, mint itt egy páran. Mondjuk, Dolhai tényleg jól nyomja! És azt sem tagadom, hogy MÁZS-nak is nagyon bírom a rosszcsont képét. De most nem bírnám összeszedni magam és elindulni egy ilyen fesztiválra. Aki elmegy, mindenképpen számoljon be!!

Na megyek, összedobok egy krumplifőzeléket egy kis fasirttal, és valami kis egyszerű gyümis muffint is tervezek sütni.

Szép napot Lányok!!!

Angie

Kép
Kép
angie34--

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: