A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Sziasztok!

Úgylátom mindenki beindult babacucc vásárlásilag. Hét végén pár dolgot én is vettem a kicsinek valamint engedélyt kaptam a páromtól a bababútor beszerzésére. Somának csak a kiságya van már meg, a pelusozós komódot eladtuk helyhiány miatt. A meglévő kiságy pedig.....kissé szét van esve. Meg lehet csinálni mondjuk, de inkább eladom és veszek egyforma bútort. Ágyat, szekrényt, polcot, meg mindent ami kell. De mindezt csak december környékén addig nincs hová tenni. :cry:
Már csak egy hét indul a bölcsi. Nagyon izgi.... :shock:

Móni! Mi volt a bőrgyógyinál?

J.

Kép

Kép
somaanya

ja, jut eszembe, okt. 17-én bababörze a Hungexpo A pavilonjába, sajna csak ennyit tudok, ha van valakinek infója, hogy mikor kezdődik, és mennyi a beugró, annak megköszönném!
Egyébként normális, hogy ennyi idős terhesen már fáj a lábam, ami estére néha enyhén bedagad?
pillesz

Sziasztok!
Vasárnap a barátnőm jóvoltából megtapasztaltuk, hogy milyen az élet 2 kisgyerekkel. Hát... :shock: Én este még el szerettem volna menni Piramis koncertre, de lemondtam róla. Reggel kutyákkal le a közértbe, délben főzés 2 órán keresztül, délután kutyákkal fel a varrónőhöz, majd gyerekekkel fel a hegyre sziklát mászni, közben mosás, teregetés és pakolás. Fárasztó volt, de nagyon klassz! :lol: ...(mondjuk a szombat sem volt túl pihenős: kertibútor, lámpa, kaspó és függöny vásárlás-kb 3 óra hosszan, este koncert, majd meccs...)

Pénteken elmentünk egy 4d genetikai UH-ra, persze mindent rendben találtak, az értékek 19 és 21 hét között változnak, 325g a Kisbaba. Azt viszont eldöntöttük, hogy mostantól, hacsak valami nem indokolja, nem megyünk extra UH-ra, mert a gyerek megint nagyon utálta, és a radiológus hölgy, aki csinálta ismét megerősítette, hogy nem tesz túl jót a babáknak. :?
Reunion: remélem minden rendben lesz UH-n és a bőrgyógyinál is!
üdv:
szcsm

ps: ja, és Félidősek lettünk!!! 8)

Kép
szerencsemák

Szcsm: nekünk uh-n mindig azt mondták, hogy nem árt a babának (2 gyerekkel összesen 4 helyen voltunk)

A tiéteken, hogy látod, hogy nem szereti? Emma mindig aludt, fel sem lehetett kelteni. Maya is nagyon nyugis (1x volt ficánka a 12 hetesen)

Nem semmi programotok volt :)

Mi itthon voltunk, mert Emma még beteg, a bölcsit talán a jövő hét vége fele tudjuk kezdeni.
A férjem sz-v is dolgozott. Anyuék jöttek át vasárnap segíteni

Kép
Kép
alma26

Sziasztok, jó reggelt. Nem voltam a 7végén, bútorszerelés volt a porondon. Nem, nem bababútor :wink:

Apukám készített az előszobába beépített szekrényt, nagyon sokat szenvedtek vele, ugyanis 108 cm szélességet mértünk, ami valahol 109, valahol csak 107 volt... Le kellett vágni széltében mindenhol 1, azaz egy cm-t. Az ajtóból nem tudtunk, mert pvc élfólia van rajta, amit mi nem tudunk pótolni (ez az a vastagabb, 2mm-es élzáró). Így egy ajtót még nem tudunk becsukni. De miután ezt megoldottuk, jobb lesz a helyzet, mert a nappali szekrényben egy egész egyajtós részt Attila szerszámai foglalnak el, amit áttehetünk végre az előszobába, a nappaliba bekerülhet az, amit a majdani babaszobában lévő óriás ágy fiókjai rejtettek. Most megszabadultunk az ágytól is, végre ürül a lomtár.

Vasárnap vásárlás, elmentünk Szentendrére nekem ruhát venni. Hát, egy kicsit csalódás volt a bolt, nagyon pici, de az árai nem annyira rosszak. Vettem egy vastag nadrágot 6500 Ft-ért, egy felsőt 1990 Ft-ért és egy elegánsabb felsőt 5990-ért, ez utóbbit kicsit drágállottam. Remélem a két nadrág, amim van, kihúzza a végéig, mert nem szeretnék rá többet szánni. :twisted: A boltot alig találtuk meg, nekem Szentendre egy igazi labirintus. Ja, Detti kérdezte, hogy milyen messze van Budapesttől. Szerintem kb. 20 km, de a mi lakásunktól 40 :)

Vettem magamnak a Decathlonban egy melegítő nadrágot is, már van miben elmennem tornázni, még egy kifogást eltemethetek :D

A vasárnap esti záróprogram nekem is az IKEA volt, csak fogantyúkat vettem az előszobaszekrényhez.

Pillesz: sajnos mindenhol drága a gyerekbútor, ez nem IKEA találmány. Van egy gyerekbútor készítő pl. Győrújbaráton http://www.kittibutor.hu/ , de ha van jó asztalos, talán az a legolcsóbb. Én már nem tudom. Hozzáteszem, hogy biztos csak én keresek bénán, hisz a babakocsit is számtalan honlapon megnéztem, mégis más linkelte be a chippolinot, azelőtt nem is hallottam róla.

Klári

Kép
claracroft

Pillesz: nekem is feldagad estére, és fáj is, nekem mellé még extra nagy bokasüllyedésem és lúdtalpam is van, az is fáj. A legrosszabb azonban a csípőfájdalom, a pénteki extrán sikerült vásárlásomnak köszönhetem talán, de szombaton alig bírtam mozogni, 5 percig tartott felkelnem, ha ledőltem, és olyan voltam, mint a mosott ...

Úgy néz ki, sikerült meg is fáznom aznap, de nem merek semmit bevenni, csak C vitamint, és teát iszom mellé.

Én is csináltam töltött káposztát, mert a múltkor már annyit beszéltetek róla, nagyon jó lett :) Ahhoz is pénteken vettem meg a cuccokat, csak a káposzta volt 2,5 kg.

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Móni jelentkezz mi volt a bőrgyógyászaton. Izgulunk érted!

Szcsm, de jó hogy minden rendben.
:D
Én is azt vettem észre hogy utálja ha ultrahangozzák, de még a szívhang hallgatótól is elmászik... :) Onnan gondolom hogy olyankor egyfolytában kalimpál és próbál elmenni a máaik irányba.

Pillesz nekem is van hogy estére bedagad a lábam egy kicsit, remélem normális.

Alma, Emmának jobbulást!

Kép
arian78

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Ildi: szia, üdv köztünk! Én is sajnálom az elvesztett babákat, most biztos minden rendben lesz! :)

Melike: szép neveket választottatok! :)

Pillesz: örülök, hogy nem csak engem idegesít a jópofiskodás és a hastaperolás. Szerintem is nagyon intim dolog ez a hasfogdosás és nagyon tud idegesíteni, amikor elkezdik tapizni!! Páromtól nem zavar, azt szeretem, ha ő simogatja, de idegenek ne fogdossanak, attól nagyon ideges tudok lenni!

Cat: szép nevet választottatok!

Klemencia: abszolút igazad van! Ez a másik hülye kérdés, amit fel szoktak tenni nekem is. Ilyenkor pont arra szoktam gondolni, mint te, hogy honnan tudjam, nem látok bele a hasamba! :D :lol:

Kép[/url]

Kép
adrienne29

[quote="cat__"]
írta:
cat__Klemencia:
Teszel majd fel képet a cuccokról, amit vettél? Biztos nagyon aranyosak :).

Egyenlőre nem túl mutatósak, mert a nappali szoba közepére van minden beszórva, de pár hét, és teljesen készen lesz a szoba, akkor mindenképpen készítek fotókat :)
Majd csinálok ilyen volt-ilyen lett képet a szobáról :)

Várom már nagyon, hogy elkészüljön...ooooolyan szép lesz :)
Kaptunk sárga, egérkés szőnyeget, a fal is két színű sárga lesz, hozzá a macis bordűr, meg a napocskás lámpa, holdas éjjeli lámpa (azt is hétvégén kaptuk)...lehet, hogy a végén még én fogok beköltözni :D

Ágnes

Kép
klemencia

[quote="adrienne29"] írta:adrienne29

Klemencia: abszolút igazad van! Ez a másik hülye kérdés, amit fel szoktak tenni nekem is. Ilyenkor pont arra szoktam gondolni, mint te, hogy honnan tudjam, nem látok bele a hasamba! :D :lol:

Ugye milyen zavaró? Azt hittem csak én érzem teljesen értelmetlennek a kérdést, és bennem van a hiba, mert biztos azért kérdezgeti mindenki, mert rajtam kívül mindenki más tud értelmes választ adni rá....de akkor szerencsére nem vagyok ezzel egyedül. :lol:

Ágnes

Kép
klemencia

[quote="claracroft"]
írta:
claracroft
Vettem magamnak a Decathlonban egy melegítő nadrágot is, már van miben elmennem tornázni, még egy kifogást eltemethetek :D

Speckó terhes melegítő nadrágot vettél? Már ha létezik egyáltalán olyan. Mert itthonra, főleg télen, mindig melegítőt hordok, de az enyémek már kezdenek szorítani, akkor is nyom, ha a hasam alá teszem a gumit...meg akkor nem melegít annyira.

A másik baj pedig az én melegítőimmel, hogy ha felhúzom a hasamra, akkor már kilóg a bokám, mert annyit felvesz az anyagból :lol:

Ágnes

Kép
klemencia

[quote="pillesz"]j írta:pillesza, jut eszembe, okt. 17-én bababörze a Hungexpo A pavilonjába, sajna csak ennyit tudok, ha van valakinek infója, hogy mikor kezdődik, és mennyi a beugró, annak megköszönném!
Egyébként normális, hogy ennyi idős terhesen már fáj a lábam, ami estére néha enyhén bedagad?

Nekem a talpam szokott fájni, ha sokat állok, vagy hosszabb időt sétálok mondjuk a kutyával.
De az orvos is mondta múlt héten, hogy amint leülök, tegyem fel valahová ...számítógép előtt, tv előtt ülve...mindig mindig :)

Ágnes

Kép
klemencia

[quote="szerencsemák"]
írta:
szerencsemák Azt viszont eldöntöttük, hogy mostantól, hacsak valami nem indokolja, nem megyünk extra UH-ra, mert a gyerek megint nagyon utálta, és a radiológus hölgy, aki csinálta ismét megerősítette, hogy nem tesz túl jót a babáknak. :?

ps: ja, és Félidősek lettünk!!! 8)

Mit mondtak, miért nem tesz jót a babának?

Én azt olvastam, hogy ezek hanghullámok, így nem ártalmasak.
Mi szombaton megyünk 4D-re (én már nagyon várom), de ártani semmiképpen sem szeretnék az én kíváncsiságom miatt :?

Gratula a félidőhöz :D

Ágnes

Kép
klemencia

Clara: akkor nálatok is jó zsúfolt volt a hétvége. Sajnálom a szekrényt, ezek a magyar építőmesterek...Nálunk is voltak ilyen malőrök, de az asztalos megoldott mindent! Jobbulást!

Alma: Remélem Emma lassan kikecmereg a betegségből! (aztán a bölcsiből majd hozza az újabbakat :? ) Az UH-n a Kisbaba mindig takarja a fejét-fülét, és próbál elbújni, ahogy Arian is írta. NEkünk még nyáron mondta a GE UH-t forgalmazó ismerősünk, hogy nem tesz jót a babáknak, nézzünk meg bármilyen képet, a legtöbbön a gyerek a feje elé teszi a kezét. Mi a 12. héten és most mentünk el 4D-re és tényleg mi is ezt tapasztaltuk, volt egy pont amikor a férjemmel azt mondtuk, hogy hagyjuk abba, ne piszkáljuk tovább a gyereket.

Mivel vasárnap hajnalban először a kezemmel is éreztem kívülről a mozgást, remélem, hogy ez egyre gyakoribb lesz, és akkor ebből úgyis tudni fogom, hogy minden rendben odabent. Mi még a 28. héten akartunk elmenni UH-ra, merthogy akkor már jól kivehető az arca, de mivel utána 10-12 héttel úgyis megszületik, ettől eltekintünk :lol:

Kép
szerencsemák

Hú, jó sokat írtam. Gyanítom van némi köze ahhoz, hogy épp az ablakot kellene mosnom :? De lehet, hogy már csak ebéd után állok neki...aaaanyira nincsen kedvem. Ráadásul az első eső után pont így fog kinézni, ahogy most :cry:

Ágnes

Kép
klemencia

Klemencia: ld válasz Almának. Én utánaolvastam anno, és mindenhol azt találtam, hogy nem árt a babának, de a tapasztalat nekem mást mond (illetve látom, hogy a babának nem jó. Azt nyilván nem tudom felmérni, hogy ártottam-e neki, remélem nem ,csak kellemetlenséget okoztam, ezért már elnézést is kértem tőle :oops: ...). Annyit mondott még a pénteki hölgy, hogy állítólag arról is megoszlanak a vélemények, hogy korai magzatkorban (8. hétig) nem ártalmas-e a doppler...
Nekem mivel első terhesség és izgalmasan indult, ráadásul a kórházban hulladék az UH, szerettem volna biztos lenni abban, hogy minden ok, a következőnél már kicsit jobban oda fogok figyelni, hogy pl ne menjek el azonnal a pozityv teszt után UH-ra, mert akkor úgysem látnak még semmit, viszont hetente hívnak vissza

Kép
szerencsemák

[quote="szerencsemák"]K írta:szerencsemáklemencia: ld válasz Almának. Én utánaolvastam anno, és mindenhol azt találtam, hogy nem árt a babának, de a tapasztalat nekem mást mond (illetve látom, hogy a babának nem jó. Azt nyilván nem tudom felmérni, hogy ártottam-e neki, remélem nem ,csak kellemetlenséget okoztam, ezért már elnézést is kértem tőle :oops: ...). Annyit mondott még a pénteki hölgy, hogy állítólag arról is megoszlanak a vélemények, hogy korai magzatkorban (8. hétig) nem ártalmas-e a doppler...
Nekem mivel első terhesség és izgalmasan indult, ráadásul a kórházban hulladék az UH, szerettem volna biztos lenni abban, hogy minden ok, a következőnél már kicsit jobban oda fogok figyelni, hogy pl ne menjek el azonnal a pozityv teszt után UH-ra, mert akkor úgysem látnak még semmit, viszont hetente hívnak vissza

Értem. Hát remélem, hogy ártalmasnak nem ártalmas. Mi még nem voltunk 4D-sen, csak a kötelezőkön a kórházban.
Remélem, hogy szombaton jól viseli majd a baba a kukucskálást, több 4D-t úgy sem tervezünk, de nagyon kíváncsi vagyok a nemére is, meg hát a kórházi ultrahangon alig látni valamit.

Ágnes

Kép
klemencia

Két napja esténként szoktam a kicsinek zenélni felhúzható állatkával...szerintetek, az, hogy közben jó nagyokat rúg, az azt jelenti, hogy tetszik neki, vagy próbálja kirúgni a kezemből a katicát, hogy hagyjam már abba? :?
Olyan nehéz kitalálni, hogy mit is szeretne :shock: :lol:

Ágnes

Kép
klemencia

Klemencia: 50-50% :lol: :lol: Készülj fel, ha kint lesz, még többször felteszed magadnak ezt a kérdést, hogy vajon mit is szeretne... (látom, nagyon ódzkodsz az ablakpucolástól 8) )

Kép
szerencsemák

[quote="szerencsemák"]K írta:szerencsemáklemencia: 50-50% :lol: :lol: Készülj fel, ha kint lesz, még többször felteszed magadnak ezt a kérdést, hogy vajon mit is szeretne... (látom, nagyon ódzkodsz az ablakpucolástól 8) )

Hát akkor tovább fogja hallgatni a zenét...úgy veszem, hogy táncol :lol:

Hát tényleg semmi kedvem hozzá, pedig már a mosásban vannak a függönyök...muszáj neki állnom...de előbb még megebédelek :lol:

Ágnes

Kép
klemencia

[quote="klemencia"] írta:klemencia
[quote="claracroft"]
írta:
claracroft

Speckó terhes melegítő nadrágot vettél? Már ha létezik egyáltalán olyan. Mert itthonra, főleg télen, mindig melegítőt hordok, de az enyémek már kezdenek szorítani, akkor is nyom, ha a hasam alá teszem a gumit...meg akkor nem melegít annyira.

A másik baj pedig az én melegítőimmel, hogy ha felhúzom a hasamra, akkor már kilóg a bokám, mert annyit felvesz az anyagból :lol:

Nemtom Klári speckó terhes melegítőt vett-e, de én az előző terhességemnél vettem ilyet a Women's Secretben. Madzaggal megkötős, magasított derekú amit vagy visszahajtasz vagy a pocakra húzol.

Kép

Kép
somaanya

Ági! Jó étvágyat! Aztán pedig jó munkát! Én is nekilátok a vasalásnak. Vannak benne új babacuccok, így ez motivál kicsit. :D

Judit

Kép

Kép
somaanya

[quote="somaanya"] írta:somaanya
[quote="klemencia"] írta:klemencia
[quote="claracroft"]
írta:
claracroft

Nemtom Klári speckó terhes melegítőt vett-e, de én az előző terhességemnél vettem ilyet a Women's Secretben. Madzaggal megkötős, magasított derekú amit vagy visszahajtasz vagy a pocakra húzol.

Köszönöm. Utána nézek, mert még csak ez után kezdenek el igazán szorítani a nadrágok :)

Ágnes

Kép
klemencia

[quote="somaanya"] írta:somaanyagi! Jó étvágyat! Aztán pedig jó munkát! Én is nekilátok a vasalásnak. Vannak benne új babacuccok, így ez motivál kicsit. :D

Judit

Köszönöm!

Neked is jó vasalást! Majd délután még biztosan jelentkezem pihenés képpen :D

Ágnes

Kép
klemencia

Jól mondja somaanya: olyan a nadrág, hogy kb. 20 cm-es a derékrész, az rásimul a hasamra, de le is lehet hajtani, a derékrész közepén van megkötő, vagy használod, vagy nem. 3 890 Ft volt, és a Decathlonban az a jó, hogy 2-3-4 xl-es méreteket is csinálnak, már ha valakinek arra van szüksége. Én XL-eset vettem, de gondolkodtam a 2XL-en is, bár az egyelőre elég bő volt, mondjuk le nem esett volna. Eddig Attila melegítőjét hordtam. Tegnap este kimostam, és még le kell vágni, bár van az alján is megkötő.

Klári

Kép
claracroft

Nahát!! A hastaperolást mégis hogy képzelik idegenek??? Nekem eszembe nem jutna valakinek a hasára tenni a kezem azért, mert bent gyerkőc van; még nem kellett senkit visszautasítsak, de bizti megtenném, ha valakinek eszébe jutna az intim zónámba férkőzni (kivéve a számomra fontos embereket). Csak a hasam nagyságát szokták nézegetni a kollégák, a közelebbi kontaktust nem óhajtják, kopp-kopp!
babakelengye: mi még semmit de semmit nem vásároltunk. Hétvégén láttam kókuszmatracot, 9270 Ft körül volt (átszámoltam), de mivel a gyerekszoba/konyha/kóceráj/előszoba újítása csak kb. 6 hét múlva lesz kész, ezért még nem aktuális vásárolgatni, mert így sem tudom mit hová tegyek. Úgyhogy csodálattal olvasom, hogy mindenki milyen előrehaladott állapotban van ami a szobákat, felszereléseket illeti :). Addigis jegyzetelek, hogy mi, mikor szükséges :) Már csak arra kell figyelni, hogy a lakásfelújítás ne eméssze fel az összes tartalékunkat, mert úgy látom az alap-bútorok/eszközök is jó sokba kerülnek.
A szerdai kukucskálásban kiderült, hogy kb. 4 nappal előrébb vagyok a várandósság idejét tekintve (tehát rendesen menszesz szerint), mint azt a vonalzóm mutatja... javítsak? Javítok. Javítottam :)

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

jé, középhaladó felhasználóvá avanzsáltam :wink: Nekem ma annyira nincs kedvem dolgozni, hogy az szinte fáááj!!! :twisted:

szerencsére még engem sem tapizott senki távoli ismerős. Egyik kolleganőm kérdezte meg, ráteheti-e a kezét a pocakomra, és mivel ő egyben barátnőm is, természetesen megengedtem neki.

Nilszi: én most nem látom egyáltalán a vonalzódat...

Kép
szerencsemák

Én látom a vonalzómat és mindenkiét, de szoktam úgy lenni, hogy nem látom senkiét, vagy csak egyesekét nem... Gondolom, hogy valami biztonsági beállítástól függ. Amúgy 22+3 hetes + napos vagyok :)

Kép
nilszi

nilszi: én látom a vonalzódat. :)

szcsm: gratula a középhaladó felhasználóvá váláshoz! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!
Ha még beleférek a "keretbe", csatlakoznék hozzátok, januárban szülő kismamákhoz.
Alapadatoknak annyit, hogy második gyermekünket várjuk, aki nagy valószínűséggel kislány lesz.Ha elkülditek, milyen adatok kellenek a táblázathoz, megírnám.Annak idején én csináltam a 2007.decemberi kismamáknál, és nagyon jó volt látni, ki kire, mire, hol stb.vár és mi lett belőle :lol:
Mindenkinek szép napot kívánok!
Karolina

Kép

Kép
linus

Szcsm: köszi! értem már ezt az uh-s dolgot

Linus: Üdv itt! Végül novemberben szültél? (én decemberben, de novemberre voltunk kiírva)

Kép
Kép
alma26

Sziasztok!

Nagy izgalomban vagyok: Emi már egy hete ovis, de még csak ma alszik ott először. Remélem nem lesz gond, nemsoká megyünk érte.

Ezt a hastapizást én is utálom, nekem anyósom fogdosná állandóan, de már résen vagyok, és elkapom a kezét. Nem tudom, miért jó ez, én sem fogdosom az övét. :?

Másik két kedvenc kérdésem:
1. Mozog?
2. Mikor szülsz ? (Ezt a 9. hónapban szokták feltenni, mintha én előre tudnám... :evil: )

KépKépKépKépKép
uxi

linus: szia! Üdv köztünk, boldog babavárást kívánok! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!
Az én babám sem szereti az UH-ot, rossz érzés volt úgy menni, hogy a fejét, arcát takarja mindig. De muszáj volt a rossz AFP miatt többször mennem, valamint a lombik miatt eleinte sokszor ellenőrizték, hgoy nem halt-e el. Kötelező volt. A család haragudott is érte, azt hitték, én akarom látni annyiszor a babát, mondták, hogy denevér füle lesz. De azt mondják az okosok, hogy nem árt a babának, azaz a szonográfusok azt mondták nekem. Én is érzem, hogy mozog, most is kirúgja a laptopot az ölemből és így már nem akarok menni. A terhesgondozáson a doki meg szokta nézni, de ez kb. 20 mp, annyi nem árthat. Meg szerintem az árt, ha hosszú ideig nézik, hogy átmelegszik a magzatvíz, azt olvastam. De a mai készülékekkel már nincs ilyen gond.

Na, ma írja a vonalzóm, hogy már csak kereken 4 hónap van a szülésig. De izgi! Mindjárt babázhatok:)
Hihetetlen, hogy lesz egy babócám és mellette lehetek 24 órában és senki nem akarja elvenni tőlem, én szoptatom, én fürdetem, engem szeret, rám néz, rám hasonlít (értsd úgy, hogy a férjemre is hasonlít és őt is szereti stb.):))))
És nemcsak 1 percig foghatom, aztán vissza kell adni az anyukájának, hanem ezt a szépséget hazavihetem, az enyém és a páromé és nem másé:)))) Csodálatos lesz.)
Vendég

Mérnökasszonynak üzenem, hogy majd tologatunk együtt babakocsit Veresegyházon?:))
Vendég

alma26: Novemberben?Olyannyira decemberben szültem, hogy 24-én, Szenteste, este 7-kor :lol: Tökéletes karácsonyi ajándékot kaptam!! :lol:

Kép

Kép
linus

[quote="linus"]a írta:linuslma26: Novemberben?Olyannyira decemberben szültem, hogy 24-én, Szenteste, este 7-kor :lol: Tökéletes karácsonyi ajándékot kaptam!! :lol:

Tényleg :) Fordítva olvastam a vonalzód :oops:
A mi ajándékunk már a fa alatt volt :)

Kép
Kép
alma26

Sziasztok,
Ígértem visszajelzést a mai cukorról:
Sikerült olyan ügyesen diétáznom, hogy még nem írták elő az inzulint, viszont ha egyszer az előírt fölé megy, rendszeresen kell majd adnom ..Azt mondták, hogy ahogy nő a Baba, egyre inkább kelleni fog, de húzhatom még a diétával, ha tudom tartani. Legközelebb két hét múlva megyek kontrollra, ha nincs gond.

Linus:
Üdv itt, szép ajándékot kaptatok :)..kíváncsi vagyok, közülünk idén lesz-e valakinek hasonlóan szép ajándéka!

Eltűntem, vendégeink vannak..

Kép
cat__

sziasztok
Ma reggel 8-tól du. 4-ig orvosnál voltam :(
Reggel kullancs ambulancia, a doktor azt mondta az egyik csípés Lyme-gyanús igy végül is a vérvétel mellett döntöttem (a gatyám is rá fog menni) mert 2 vérvétel kell, az első eredménye jövő hétfőn lesz meg

UH: megmérték a cystákat és 1 hónap múlva kontroll, nyugtatgattak hogy fel fog szívódni, én hittem nekik :) remélem is...

és végül az epilepszia doki, ott is minden ok, és ő végre elmagyarázta, hogy ez a cysta nem konkrétan az agyállomány része, elmondta hogy hol van és miért nem veszélyes

ja és persze utána a fájdalomdíj vásárlás :lol: ezt nem lehet megunni

én is a decathlonban vetten olyan melegítőt aminek fel lehet hajtani a derekát 2990-ért és nagyon nagyon kényelmes tuti végig jó lesz

Móni
KépKép
reunion

Móni, de jóóó hogy minden rendben! Remélem a Lyme gyanú is gyanú marad! Szurkolok!

Cat, neked is gratula hogy ilyen ügyesen diétáztál!

Linus üdv közöttünk!

Mariann

Kép
arian78

Cat: nagyon ügyes voltál!
Reunion: persze, hogy feszívódik a ciszta és a lyme gyanú huss huss!

Kép
Kép
alma26

Reunion

Örülök a jó híreknek! Csak így tovább!

Linus

És a Kristóf név jelentése még tökéletesen passzol is a szülinaphoz. Ha fiunk született volna, akkor mi is ezt a nevet szántuk neki. Nekünk is nagyon tetszik!

Lányok!

Hozzátok is jön a védőnő látogatóba szülés előtt? Régen nem volt, csak szülés után egyszer. Nem nagyon örülök neki.

Trudi
turorudi6

Trudi: Nálunk jött előtte is anno. Megnézte, hogy készültünk fel. Mondta, hogy jó helyen van a kiságy stb

Kép
Kép
alma26

Alma

Ok, jöjjön előtte egy hónappal. DE már augusztusban???? :shock:

Kiságy sincs. Mit akar megnézni?

A kollégája volt itt a nagylánynál, látta, hogyan élünk... Ráadásul az a védőnő tényleg csak szülés után jött egyszer. De akkor még örültem is, hisz tele voltam kérdéssel. DE most már vérprofi vagyok! :wink:

Trudi
turorudi6

Trudi: Most szeptemberben? :)

Huh, nem tudom mindek megy? Nem lehet, hogy csak téged látogat, hogy jól vagy-e, pihensz-e?

Kép
Kép
alma26

Alma

Nem véletlenül írtam augusztust, mert már azóta jönne. :twisted:

Trudi
turorudi6

Trudi!

Szerintem szért megy, mert a hasbaszuri miatt veszélyeztetett terhes vagy és hogy ne neked kelljen lefáradnod hozzá, Ugyanazokat fogja kérdezni mintha te mennél hozzá. És ilyenkor havi 1 látogatás kötelező, anyasági támogatáshoz is kell, amióta módosították a feltételt, nem elég a 4 orvosi pecsét!

KépKépKép
bogyra

A védőnővel megbeszéltem, hogy hozzánk nem jön el. Azt mondta, hogy főleg azokhoz megy el, ahol esetleg nem megoldható, hogy eljöjjenek a rendelésére, vagy rossz körülmények között élnek (nálunk, falunk sok-sok-sok ilyen van). Tehát nem akart zavarni és ez tetszik:)
Jaj, lassan el kéne mennem hozzá az AFP eredményemet elvinni, csak nem érek rá a sok meló miatt. Hát ez van, nem tudok itthon maradni sajnos. De majd októbertől sokszor tudok menni, végre otthon leszek és más dolgom sem lesz:)

Trudi jól vagy, vérzés nincs, minden okés?
Vendég

Szép napot mindenkinek!

Móni: örülök, hogy szinte minden rendben a házatok táján. Mikor lesz meg a vérvétel eredménye?
Szerintem nem kell annyira betojni a védőnőtől, bár nagyon sokminden értelmetlen az egyszerű ember számára. Én azzal nyugtatom magam, hogy ha a cigányputriba hazaengedik a babát, akkor nálunk sem lesz gond!Bár ha most jönne hozzánk biztos szívrohamot kapna!Építkezés kellős közepén vagyunk, az alsó szintem még aljzatbeton...stb.Szerintem sose lesz kész!
Szerintetek meddig elfogadott, hogy nem mocorog a baba?Mert nálam tegnap nem mozdul, csak kb. 2 picikét, este bulizni szokott, most semmi, pedig még chipset is ettem, mert attól kirúgja a ház oldalát! És még ma sincs semmi.Szóval aggódok. :shock: :?
pillesz

Pillesz, ha a baba éppen úgy van fordulva, hogy olyan testrészedet rúgja, ami nem fáj, vagy nem is érzed, akkor előfordulhat, h azt hiszed nem mozdult, pedig igenis! És ha volt picike, az is éppen elég. Amúgy azt szokták mondani, hogy jó, ha naponta 1x legalább érezzük.

Kép
nilszi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: