A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Pipal: mielöbbi jobbulást kívánok neked , remélem most már nem lesz semmi próblémád.

Kata: szerintem csak kitartóan fejjél és meglesz az eredménye meglátod. :)

Én is úgy tudom hogy 6 hetes kor környékén csinálják a koponya és hasi ultrahangot, akkor amikor csípőszürésre is vinni kell. Nekünk a karolina útra kell mennünk, oda is időpontot kell majd kérnem.
Vendég

Sziasztok!

Eszter írt!
Még mindig nem bújt ki Julcsika, és sajnos a magas vérnyomása miatt bent kell maradnia a kórházban :(

Mi dec. 18-án megyünk a vecsési sztk-ba uh-ra. Nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy a hasi és koponya uh. fontos, viszont az előző gyerekorvosunk a csípőszűrést szorgalmazta. A Heim Pálban ingyenes a vizsgálat, de találtam fizetőset is...
Előbb a gyerekorvost kell megkérdezni, hisz beutalót úgyis ő ad.

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Szaszi,
jobb már a kedved? Biztos hamar belerázódtok az új napirendbe!. Tegnap én is kicsit padlón voltam, és nekem nagyon segített, hogy elmentem másfél órára sétálni a babával! Amúgy meg szerintem nyugodtan gyere panaszkodni... nem mindig egyszerű az élet a gyerekekkel. Gyönyörűek a lányaid ;-)

Zsemlyécske,
de jó, hogy jelentkeztél! :-) Mi is pont ilyen cipőben járunk Noel babával, már ami a szopizást illeti, ugyanis folyton a cicin csüngene. Ráadásul ha sír, én szinte mindig csak cicivel tudom megnyugtatni, míg apukájánál a ringatástól is megnyugszik. 2 nagyon nehéz nap van mögöttünk, de remélem, hogy nem kell sírni hagynom. Én is próbáltam, de 10 percnél nem bírom tovább. Persze ha éjjel-nappal ilyen aktív lenne mint az elmúl két napon, akkor egy idő után nekem is elfogyna a türelmem. Szóval abszolút megértem, amiről írsz...

Ditta,
néhány nap késéssel, de nagyon boldog szülinapot kívánok! :-) Nagyon szép a családod, Ágoston pedig tündéri! :-)

Kri,
este nálunk is hasonló a menetrend, már-már rituális jelentőségű, hogy pancsolhatok kicsit egyedül, amíg apa figyel Noel babára. Azért jól esik az a néhány perc...

Reni,
Örülök, hogy már otthon vagytok! Gyere majd, és mesélj milyen az élet Krisztián babával ;-)

Kumpibogár,
jó, hogy jelentkeztél! Cicifájdalomra nekem nagyon bejött, hogy szabadon hagytam, és szopi után rákentem egy kis tejcsit.

Melus,
gratulálok Marcell babához, nagyon nagyfiús baba :-)! Gyere gyakran!

Pipal,

Natasa tündéri! Hát nem hangzik valami jól, hogy vissza kellett menned :( Remélem most már minden rendben lesz! Gyere majd mesélj a szülésről és a kórházi napokról (kíváncsi vagyok te hogy élted meg)!

Harivera,

nagyon édes a kislánykád! És gratulálok, nem semmi gyors szülésed volt!

Katinka,

sajnálom a betegséget, elhiszem, hogy rossz lehet a nagylányod nélkül :( Remélem hamar felgyógyul a család, addig meg kitartást!!!

Dalmi,
nagyon édes Pannád! Annyira édes kislányos pofikája van, és tényleg gyönyörű szempillája van! Kicsi tündér...

Mögöttünk két extra nyűgös nap áll, szinte nem is tudtam aludni semmit. Tegnap aztán felkerekedtünk a nővéremmel, és másfél órát sétáltunk a babával. Ennek eredményeképp 7 órát aludt este :)

Lányok, van néhány kérdésem:
- Noel sokszor csinál olyat, mintha félrenyelne (de nem félrenyelés), és hirtelen levegő után kapkod. De nem tűnik ijedtnek, nem is sír utána. Csak olyan ijesztő. Ez normális?
- Nekünk még mindig nem jött meg a TB-kártyánk. Szerintetek meddig érdemes várni?
- Szerintetek az normális, hogy azóta, hogy hazajöttünk a kórházból a védőnő és a gyermekorvos sem volt kíváncsi ránk? Szerintem egy hónapos méricskélésre se kell mennünk, legalábbis nem mondták. Persze majd telefonálok, csak olyan furcsa...

Judit
Kép
sonny

Sonny!

Sajnálom a nyűgös napokat, de jó, hogy túl vagytok rajta!!!
A TB kártyára érdemes rákérdezned, mert szerintem már meg kellett volna kapnotok!
A védőnőnek és a gyerekorvosnak szóltál mikor haza jöttetek a kórházból? Mert ha igen, és annak ellenére nem jöttek, az elég gáz! Egyrészt kötelességük, másrészt a korai újszülött- csecsemő gondozás az ő felelősségük. Ez nagyon furcsa :shock: !!! Szóval hívd fel őket, és kérdezz rá, mert Nekik pl. biztosan kell a látogatásokról vezetni valamilyen hivatalos könyvet, és ha elmulasztották, még bajba is kerülhetnek :? :? !!!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Eszternek kitartást! De jól érzi magát Julcsika bent! :shock:

UH-ok: nekem mindkét fiamnak laza volt/van a csípője, ezért a Karolina útra mentünk/megyünk jövő héten.
A hasi és koponya UH-ra csak akkor küld a gyerekorvos, ha indokoltnak tartja. Ez megint csak az „ahány doki, annyi féle vélemény” kategória szerintem. :roll:

Sonny,
TB kártya: hívd fel őket! Nekünk nagyfiamnál a 6 hetes csípőszűrésig sem jött meg, tök ciki volt, kellett egy igazolást kérnünk az OEP-től és azt elküldeni nekik, most nem bíztuk a véletlenre, férjem személyesen megcsináltatta.
Orvos/védőnő: a kórház óta akkor nem is látta doki Noelt? :shock: Ez tényleg gáz, nem részedről, hanem az ő részükről. A gyerek háziorvos az első 2 hétben 2x KÖTELES kimenni, mindenféle juttatás nélkül, védőnő szintúgy :!: :!: :!:
Kiváncsi vagyok mit mondanak, ha felhívod őket. :shock:

Mi holnap megyünk megint mérésre, már tuti 4 kiló fölött van. :D
Már megtartja a fejét rövidebb időkre és ma – még ha véletlen is :lol: – de hasról hátrafordult. 8)

Betegeknek jobbulást :!:

KépKép
dreika

Csuri, Dreika:
Amikor hazajöttünk, kijöttek (a védőnő és a gyerekorvos is). De azóta semmi hír felőlük. Sőt, mivel volt egy folt a baba fején, beszéltem is a védőnővel múlt héten, és akkor sem említette, hogy találkoznánk. Persze rá kellett volna kérdeznem. Mindenesetre most kicsit aggódok, mert nekünk nincs még időpontunk csípőszűrésre, és holnap 4 hetes a baba. Azt mondták várjam meg a TB-kártyát, de így meg tuti nem kapunk már időpontot. Állítólag már februárra adnak csak a Budai Gyermekkórházban.

Judit
Kép
sonny

Sonny: köszi már egyre jobb a kedvem,kezdünk belerázódni a napokba, már Fanni sem olyan makacs és akaratos mint mikor hazajöttünk.
Mi holnap leszünk 2 hetesek lassan elkezdjük mi a sétákat ha nem lesz túl ramaty az idő. Még nem voltunk kint mióta hazajöttünk a kórházból. Én is csak kétszer mentem el itthonról , egyszer vásárolni gyorsan és amikor az anyakönyvit és a tb kártyát intéztem.
Teljesen meg is lepődtem , hogy nem kellett sehol órákat várnom. Mind a két helyen azonnal hívtak is az ablakhoz még a papírokat sem tudtam elkezdeni kitölteni a tb-ben.

Mi is a Karolina útra megyünk csípőszürésre január 19-én.
Felhívta a tűzoltó utcai klinikát ott 10000,- ért csinálják a koponya és hasi uh-ot. Nekünk igazából azt mondta a gyerekorvos , hogy őt csak a hasi uh érdekli ha gondoljuk azért csináltassuk meg a koponya uh is de ő nem ragaszkodik hozzá ezt ránk bízza .
Vendég

Mi megkaptuk a beutalott már az első alkalommal amikor kint volt a gyerekorvos és szólt is hogy időben telefonáljak mert lehet hogy sokára kapunk időpontot.
Vendég

Sonny,
ki mondta, hogy várjátok meg a TAJ kártyát?
Én 1 hetes korában kértem az időpontot, még nem volt TAJ kártyánk, de semmi gond nem volt. Nevet kértek, születési időt, helyet és az én adataimat.
Mikor mentek, addigra kell, hogy meglegyen.

Szaszi,
jó sétálást Nektek! Jó meleg van mostanság, Jenni élvezni fogja. :wink:

Én ma nem értem rá, kicsit dolgoztam, az erkélyen aludt egy jót. :)

KépKép
dreika

Sziasztok!

Eszter, a drukkok mennek.

Sonny, mi is egy hetesen Tb kártya nélkül tudtunk bejelentkezni csípőszűrésre, csak azok az adatok kellettek amiket már drerika is írt.
Itt kb. két hónap mire tudsz menni. Mi is csak januárban tudunk menni. Kicsit kötött Zsombi csípője addig tornáztatom, remélem nem lesz semmi komoly.

Drerika, hogy vagytok? A súlyt majd írd meg. Mi ma voltunk 4560 g Zsombi :D

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Húú, akkor most már nem is lesz időpontunk :(
Nem tudjátok hol lehet viszonylag gyorsan bekerülni csípő-szűrésre? Vagy hogy magánrendelőben mennyibe kerül? :(
A gyerekorvos mondta, hogy várjuk meg a TB-kártyát, amiről pedig úgy tudtam 1 hónap alatt ér ki, ezért nem is aggódtam.
Hát most már aggódom :roll: :? :cry:

Judit
Kép
sonny

Pipal: köszönöm hogy leirtad.Remélem mostmár minden rendben lesz.én is ugy tudom hogy 66 hetesen kell menni.

Sonny: hozzánk minden héten kijön a védönő és hetente kell menni tanácsadásra mostmár 2hetente.Fura hogy ott nem igy megy.mert ez a dolguk.

Kri: mi Tárnokra járunk a gyereke orvoshoz.Janoczki Katalinhoz,mert közelebb van van még ha átsétáunk is mert mi közel lakunk a tárnoki vasutállomáshoz.

Ma voltunk tanácsadáson. 3900g vagyunk és 2 hete voltunk 3330.
akkor látszik hogy sokat eszünk :lol: Mennem kell mert ébredezik Kevin,majd jövök

Eszter merre vagy?egybe vagytok még?

000kata

Sonny, Szaszi!

Én ezt találtam! Nézzétek meg!
http://www.semmelweiskft.hu/?pid=10

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri: ezer hála! Tényleg nagy segítség!

Judit
Kép
sonny

Eszter
drukkolunk nagyon! :)
Kata, Kri
szépen híznak a gyerkőcök!!! :)
Kata
javulgat a cicid?
Sonny
jól elhanyagolnak benneteket!! De mind a kettő ilyen hanyag?Fura.
Léna ma kapta meg az első havi kötelezőjét...már most nyűglődik szegény. Mi hasi uh-ra kaptunk beutalót a reflux gyanu miatt, ott is 1hónapos a várólista. :roll: 3820-gr volt tegnap, 6 hete jött haza, 1720 gr-ot hízott azóta... :D (narancsbőrős már a feneke! 8) :D :shock: ) És nem tudom hogy a torna hatott e már, de döbbenet a különbség a fejtartásában 1 hét alatt!!!!!! Úgy örülök, kitolja magát 10-15 másodpercre is! A háziorvos azt mondta tök rendben van ez így.

Kép
katica_75

Katica: örülök, hogy Léna baba ilyen szépen fejlődik :) Hát hanyagok... nem tudom, lehet errefelé ez a szokás :/ Mert mindketten mondták, hogy hívhatom őket, és meg is tettem, amikor megláttam a baba buksiján egy piros foltot. De nem tetszett, hogy "távgyógyítani" akart, és megállapította telefonból, hogy mi az...
De azt hiszem megéri nekünk a pénzt, hogy egyszerre megcsinálják mind3 vizsgálatot, és nem kell kórházba vinnünk a babát.

Lányok, arra nem írt senki, hogy szoktak-e a babák hirtelen levegő után kapkodni... vagy ezzel is kellene valamit kezdenünk?

Bocs, hogy jövök a paráimmal, csak szíven ütött ez a csípőszűrés-dolog.

Judit
Kép
sonny

Sziasztok, kedves lányok! Szeretném kérdezni, hogy csatlakozhatnék -e hozzátok? 11.18-án született a kislányom.
Sajnos mentőben született és nyelt a vízből is ezért valami fertőzést kapott, ami miatt tovább tartottak minket bent és itthon erős antibiotikumot kellett kapnia. :( Amíg a kórházban voltunk nagyon csendes, nyugodt baba volt, amikor elkezdtem adni neki sajnos -szerintem attól- nagyon hasfájós lett. :( Szinte egész nap csak sír, alig alszik. Már mindent kipróbáltunk. Vissza is mentünk a kórházba, hogy nincs -e komoly baj, de azt mondták minden rendben, hasfájós fogadjuk el. De hogy lehet ezt elfogadni, hogy a gyereknek egész nap olyan görcsei vannak, hogy az nem igaz! Arról nem is beszélve, hogy én se tudok pihenni. Ami nem lenne baj csak miatta aggódom, hogy ha fáradt vagyok hogy látom el?? :( Valamelyikőtöknek vannak ilyen gondjai??? Tudtok segíteni??? Torna, gyógyszerek, infacol, espumisan stb... mindent lehetséges dolgot kipróbáltunk, semmi nem segít! :( Ráadásul nem is nagyon kakil magától, szinte mindig segíteni kell neki. :( Remélem tudtok segíteni!!! Előre is köszönöm!!!
anya1118

Katica: örülök,hogy már Léna baba ilyen ügyesen emeli a fejét,csak igy tovább!!! :lol: Ti is szépen hiztok.
Acicim : még maszirozom és fejem.Halványak a foltok és már csak picit fáj,lázam nincs.Remélem igyis marad.
Léna baba már végig alussza az éjszakát?

Anya1118: üdv közöttün,én sajna nemtudok segten de a többiek biztos!!!

000kata

Sonny!
Katus akkor szedi szaporán a levegőt, ha nagyon "bebambul" és hirtelen valami felriasztja (többnyire a szeleburdi nővére :D ). A légzés ugyan egy ösztönös dolog, de szerintem a helyes technikáját meg kell tanulni.... én pl. még most sem hiszem, hogy "jól légző" lennék :wink: ! A mi babáink pedig még csak pár hete gyakorolják! Csak akkor aggódj, ha relatív hosszú ideig nem vesz levegőt és ez gyakran előfordul! Egyébként nem vagy paramami :) ! Az egészséges aggódás normális jelenség :wink: !!

anya1118!
Türelem és kitartás! Ha babád érzi rajtad a kétségbeesést és a bizonytalanságot, ő is nehezen veszi az akadályokat! Mire beáll az emésztésük, eltelik pár hónap, addig pedig megküzdenek Ők is, Mi is!
Ha nincs szervi oka (megnézték uh-on?), akkor lehet, hogy a táplálkozásoddal is lehet "javítani" a dolgon: a laktoherb teában vannak haspuffadásra való anyagok, amik segíthetnek, vagy a köménymagtea (bár ezeknek én utálom az ízét :roll: ).... Nem eszel fűszeresen, vagy sok savanyú ételt?

Na, eldugulok!!!! Állandóan csak okoskodok!!
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Csuri: nem okoskodsz,örülünk a tanácsoknak!!!!!!!!!!!!!!!!!

000kata

képzeljétek este olyan jol aludt Kevin ez nagyon ritka,de most örülökk.Remélem igy is marad.

000kata

Sziasztok!
Én is szeretnék hozzátok csatlakozni!Persze ha megengeditek!???????????
Én nov 12.-én szültem Gréti lányomat!
Eddig csak a 20 év körüli topikban voltam,de titeket is olvasgattalak!
TAJ kártya!Mivel a férjem akkor volt itthon amikor hazajöttünk a kórházból így azon a héten kellett elintézni mindent!Nem tudtam milyen idő lesz és a kislányt nem tudtam kire hagyni igy ő intézkedett személyesen én pedig telefonon.Itt Szegeden a OEP-nél azt mondták ha a születési anyakönyvi kivonata megvan akkor bemegyünk megcsinálják neki a TB kártyáját!Mi így tettünk igy hamar meglett!és el is intéztünk mindent!

anya1118!Amikor hazajöttünk mi is hasfájosak voltunk!Vettünk Espumisant mert szegénykém nagyon kétségbeesetten sirt!És már nem birtuk hallgatni meg látni hogy szenved szegény.Persze ez semmit nem ért!Kiprobáltuk a BABY mecsek teát ami viszont úgy néz ki hogy bevált!Tud tőle pukizni.Szerintem probáld meg!Tegnap vegyeszöldség levest csináltam amiben volt karalábé is és ettem belőle,hál istennek éjszaka aludtunk ebből is gondolom hogy jó a tea!
mné zsuzsi

Sziasztok!

Kri,
Köszi megvagyunk, nincsen semmi különös. A kicsi náthája szerencsére majdnem teljesen elmúlt, azért volt 1 kemény hetünk a sok orrszívással. :( A nagyobbik délelőtt bölcsizik, épp ma jön a Télapó hozzájuk, lehet épp most kapja meg az ajándékot. :D
Mai mérés: 4160g

Katica,
Nagyon szépen növögettek!
Imádom a kiscsajok narancsbőrös popóját. :lol:

Üdv az újaknak! :)

Én épp dúlokfúlok, mert se a családi pótlék, se a TGYÁS összege nem stimmel, amit megkaptam. :evil:

KépKép
dreika

Sziasztok! :)

Volt valakinek olyan problémája, hogy a kutacs nem volt annyira csontos?Mert nekünk ilyen probléma volt Marcival, amit a dokinő a 3.napon mondott a kórházban.Kérdezte, szedtem-e D vitamint.
Nekem nem mondta senki, én csak Elevitet szedtem.
Ráadásul a szülésnél eltört szegénykém kulcscsontja is :cry:
Én elég vékony vagyok, Marci meg volt 4 kg meg 59 cm. :lol:

Mné Zsuzsi! :)
Milyen ez a baby Mecsek tea?Pontosan mi a neve?
Mi is hasfájósak vagyunk, és az a baj, hogy főleg éjjel.Az utolsó szopi után még ok, ami este 7 körül van, aztán megébred éjjel 1 körül, újra szopi, és onnantól csak feszengés van, lábemelés, nyögdécselés.
Vagy a szoptatási technikám nem jó?
Ti hogy szoptattok, milyen időközönként?Marci állandóan a cicin lenne
Várom a tippeket :)
Vendég

melaszka!
A tea neve ez hogy MECSEK BABY!Ez egy filteres ami édeskömény és kamilla keveréke.Én a DM-ben vettem.Sárga dobozban van és két baba van rajta.A www.mecsektea.hu-n utánna tudsz nézni!
mi 3-4 óránként szopizunk!Van hogy fél óra de van hogy 1 órát is elhúzodik pici szünetekkel.Éjszaka viszont egyszer van hogy fent vagyunk másfél 2 órát!Eszik nézelődik beájul,megint eszik kicsit nyüglődik majd újra bealszik!
mné zsuzsi

Nagyon szépen köszönöm a segítségeket! Sajnos ezeken már mind túlvagyunk. :( A teát is próbálom itatni vele, több kevesebb sikerrel, mert nem mindig issza. Sőt van amikor megissza és az egészet vissza bukja. :(

mnézsuzsi akkor Te megértesz min megyünk keresztül. :( Mi is annyira sajnáljuk szegénykémet, hogy nem tudunk rajta segíteni! :( Annyira rossz látni és hallgatni, ahogy szenved! :( Próbálok erős maradni, de nagyon nehéz, sokszor sírok Én is.

Lányok! Nekünk még se tb kártyánk se lakcím se semmi. Hol lehet ezeket intézni? Mi Pest megyeiek vagyunk. Ja és az anyaságiban is segítsetek lécci aki tud!! Azt lehet postán is intézni? És a gyes vagy gyed? Ezt hol kell? Apuka intézheti? Mert Mi se tudjuk kire hagyni sajnos a kicsit. Előre is köszönöm a válaszokat!

Kép
Kép
anya1118

Jaj de jó, sikerült a vonalzóm!! :lol:

Kép
Kép
anya1118

anya1118!
A születésit az okmányirodában ahol kapod a lakcímkártyát is!
Az anyaságit meg a családit az Államkincstárnál!A Tgyást a munkahelyeden vagy a tb-nél. Ha szülési szabadságot veszel igénybe akkor menj a dokidhoz!Az anyaságihoz meg a családi pótlékhoz a nyomtatványokat le tudod tölteni! És kitöltöd aláirod akkor a férjed csak beviszi vagy postán feladod ajánlva!
mné zsuzsi

zsuzsi köszi!

ditta76 Te Pest megyei vagy? Kérlek írd meg milyen címre küldted az anyasági papírokat! Ugyan oda kell küldeni a családi pótlékot is?

Ti a TB kártyát honnan várjátok?? Hova kell beadni az igényt az okmányirodába???

Kép
Kép
anya1118

Üdv. anya1118!

Én Borsod megyei vagyok, minden papíromat Miskolcon intéztek!
Érdekes, hogy egyes hivatalokban ilyen csúszás van, mi a lakcímkártyát már a szülés utáni 3. napon megkaptuk, még a kórházban, aTB kártya postán jött, kb. 10 napos volt babó, az anyaságihoz, családi pótlékhoz minden papíromat a melóhelyre adtam be, ők postázták az Államkincstárhoz, és már meg is jött az egyszeri anyasági tegnap előtt.

A csp. mindig hónap elején szokott jönni, lehet, hogy holnap már küldik, kiváncsi vagyok, hogy már 3 gyerkőcre kapjuk -e, vagy még kettőre.

Nálunk is van hasfájás, inkább este felé, mi infacolt használunk, úgy veszem észre, hogy valamelyest segít!

Melus!
Neked az este 7-es szopi után csak 1-kor ébred??? Ez tök jó! Az én fiam, mint a legpontosabb svájci óra, 3 óránként..... :? És van úgy, hogy vissza sem akar aludni.....szóval nem vagyok egy kipihent én sem!

Sonny!
Hozzánk minden hétfőn jön a védőnő, doki csak 1x volt eddig.

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Gyors bekukkantás :D Örülök,hogy mindenki jól van.Mi is jól vagyunk.Bár a nappalaink elég nyűgösek Krisztián kb.óránként éhes.De az éjszakák elég jól telnek nagyjából átalusszuk kopp-kopp :D Krisztián egyszerűen gyönyörű baba.Imádom!Még amikor nyűgös akkor is :D Hihetetlen,hogy már 1 hetesek vagyunk.

Eszter:Megy a drukk!!!

A mi TB kártyánk már készen van párom intézte és kb.1óra alatt megvolt.Jövőhéten,ha minden jól megy megyünk hasi ultrahangra,mert még amikor Krisztián a pocakban volt tágulatot találtak a jobb veséjében és azt nézetjük meg,de bizti nincs már,de inkább nézzék meg biztos ami biztos alapon.

További szép napot!
reni_24

sonny:Nálunk hétfőn volt a doki kedden meg a védőnő.Védőnő 2 hét múlva jön.Dokit nem tudom mikor.
reni_24

Sziasztok! Üdv az "újaknak"!
Valaki küldött egy üzenetet az eredeti, szám nélküli, sima Zsemlyécskére. A babanet rendszere még anno szórakozott a jelszavammal, sosem fogadta el, végül újra regiztem Zsemlyécske2-re. Aki küldte a levelet, légyszi, erre ismételje meg! Köszi!

Eszter, én is szurkolok, hogy minden simán menjen!!!

Sonny! "Noel sokszor csinál olyat, mintha félrenyelne (de nem félrenyelés), és hirtelen levegő után kapkod. De nem tűnik ijedtnek, nem is sír utána. Csak olyan ijesztő. Ez normális?" 1-2 napja ez nálunk is előfordul megfűszerezve köhécseléssel. Én kapok szívbajt, igyekszem nem kapkodva felemelni Bendegúzt, és nem jól hátba veregetni, mert láthatóan Őt annyira nem viseli meg. Egy kis ideig tart csak, de nagyon rossz hallani. Valószínű, hogy a mohóságnak köszönhető. Talán hirtelen vesz levegőt..., de utána, mintha mi sem történt volna, úgy viselkedik. Ebből feltételezem, hogy nem lehet ártalmas dolog. Azért persze nem árt figyelemmel kísérni.

Tegnap voltam a hat hetes kontrollon, minden rendben volt. Nem mondom, azért a császár után nálam még mindig vannak olykor meglepően erős belső fájdalmak. Elmondta a doki, hogy a következő szülés 80%, hogy szintén császáros lesz, ha nagyon-nagyon klappolnak a dolgok, csak akkor lehet talán természetes úton szülnöm. Azt is mondta, hogy következő császárnál felmerülhet a petevezető elkötése. Mondtam neki, hogy három babát szeretnénk..., erre mosolygott és azt mondta, hogy majd meglátjuk. :roll:

Bendegúz a hétvégén volt 3390 gramm, 2670-el született és 2485-el jöttünk haza. Dicsérik a gyarapodását, ahogy már figyel és a mozgását is. :)
Nálunk még mindig 2-3 óránkénti a szopi. Általában a 3-al osztható órák környékén etetünk, mikor, hogy jön ki a lépés: reggel hat körül, aztán 9, dél, délután 3, 6, 9 és így tovább.
A sírás-ölbevétellel kicsit jobb már a helyzet. Továbbra sem tudom hagyni, hagy sírjon addig, amíg be nem alszik, vagy amíg abba nem hagyja, de már nincs lelkiismeretfurdalásom, ha nem kapom fel két perc múlva. (Persze azért még mindig a szívem szakad meg, szóval nehéz.) És most már el tud lenni a hordozóba is, nézelődik, de a kiságyban még mindig nem nagyon akar egymaga elaludni.
Ma bevetettem egy "cselt", játszok vele egy selyemkendővel. Cirádás, piros színű, ez eleve felkelti az érdeklődését, és simizgetem az arcát, kezecskéjét vele, lengetem előtte, kukucskázunk, teljesen odáig van, leköti nagyon. :) Hát, remélem, hogy hosszú távon ez is egy jó, nyugtató módszer lesz.

Az éjszakai együtt alvás... - visszatérő témám - másnál nincs hasonló nehézség? Mindenkinél külön alszik a picike?
Tegnapelőtt megpróbáltam, hogy az este kilenc órai szopi után a saját ágyába tettem le. Bömbizett fél órát, simiztem, nyugtatgattam, abba hagyta, de nem aludt el. Aztán mikor másfél óra múlva sem aludt, felvettem ringattam, elaludt, letettem vissza a kiságyba, felkelt, aztán akkorát bukott és olyan hevesen fulldoklott tőle, hogy megsajnáltam. Összecsomagoltam és kikötött megint a nagyágyban közöttünk. Ma volt nálunk a védőnéni, ismét óva intette, hogy nem fogjuk tudni kiszoktatni, és most még talán nem, de későbbiekben terhes lehet a jelenléte. Hát, ahogy Beszteri bíztatott, addig, amíg viszont nem okoz gondot és mindenki jól érzi magát ebben a helyzetben, tehát sem páromat sem engem, sem a Babát nem zavarja, hogy közösen alszunk, együtt alszunk. De azért próbálkozom minden este, csak már nem kattogtatom magamat azon, hogy nem helyes így.

Sensi? Mizújs Veletek?

Néhány fotó:

Kép Kép Kép Kép

Zsemlye - Anita
zsemlyécske2

Anita!
Nálunk se marad meg a Gréti a kiságyban!Napközben a babakocsiban alszik este pedig közöttünk!A babakocsi azért jó mert amerre megyek tudom magam után húzni és nem kell mindig a szobába beszaladni!
Nekünk is mondta a védőnö,de nekünk kell majd megküzdeni vele!
mné zsuzsi

Zsemlyécske: nállunk is ez a helyzet nem marad a kiságyba és velünk alszik.Nagyon édesek a képek :lol:

000kata

Sziasztok lányok!

Üdvözlet az újaknak, örülök, hogy jöttetek! :)

Anya1118,

sajnos (vagyis szerencsére) hasfájós dologban nem tudok segíteni. Infacolról és társairól hallottam én is. Hasi UH-n voltatok? Gyerekorvos mond valamit az erős pocifájásra? Nem lehet könnyű... Remélem hamar elmúlik! A topic weboldalán (amihez a linket Beszteri aláírásában találod) jól össze van foglalva a támogatásokról szóló tudnivalók. Annyi plusz infó, hogy postán is lehet igényelni, csak akkor lehet, hogy később érkezik meg a pénz, de ugyanúgy kifizetik visszamenőleg. Mégvmi: az októberi kismamik topicjának weboldalán vannak infók hasfájás elmulasztására (a linket Nyugtonmalac neve alatt találod). Hátha segít valamelyik.

Csuri,

olyan jól megfogalmaztad azt, ami bennem is motoszkált: néhány hetes csöppségekről van szó, még bele kell jönniük az új életformába. És valóban, nekem is sokszor van olyan, hogy elfelejtek levegőt venni, és aztán jó mélyet sóhajtok. :) Ja, és mindig tök jókat írsz, nem okoskodás ;-)

Kata,

remélem ma is ilyen jó éjszakátok lesz!

Melaszka,
nálunk még nincs rendszer a szopizásban, de azért törekszem, hogy legalább 2 órát szünet legyen az etetések között. Éjszaka szerencsére jó nagyokat alszik a baba.

Zsemlyécske,

akkor te is ugrottál fel már az ágyból hatalmas szívdobbanások közepette! De Csuri nagyon jól megfogalmazta, még tanulniuk kell a babának a légzést is. És tényleg: néha nekünk sem megy tökéletesen! Amúgy le a kalappal, hogy nálatok már ilyen jó kis ritmus állt fel. Sajnos mi még ott tartunk, hogy napközben próbálom elérni, hogy legalább a 2 órát betartsuk két szopizás között, de sajnos néha csak 1 órát bírja (bírom). Este viszont jó nagyokat alszik. Nálunk hajnalban (amikor kialudta magát) 5-6 körül, akkor már nem marad a kiságyban, és mivel én is fáradt vagyok, beteszem a nagyágyba, így 2 órát mindig velünk alszik. Amúgy nem lehet, hogy hideg Bendegúznak a kiságy? Mert Noel legtöbbször arra kel fel, hogy szopi közben jól összemelegszünk, és felébred a hidegre. Én előmelegítem a takaróját, vagy a feje alá tett pelust, de szeretnék beszerezni egy melegvizes palackot, az is hasznos lehet!
Húú, jó nagyot nőtt Bendegúz! Igazi nagyfiús :-)

Képzeljétek, nálunk ma dédis nap volt: egymástól függetlenül mára jelentkezett be mindhárom nagyszülőnk :-) Úgyhogy van sok finomsáááág :D Viszont bűnőztem: ettem sárgaborsó főzeléket, és meg is lett a következménye: Noel babának fájt a hasa :( Remélem hamar megemészti a főzelékes tejcsit, mert olyan lelkiismeretfurdalásom van.
Sensi, Hangolka, Sclara, Judit és a többiek! Gyertek, ha van egy kis időtök!

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Üdv az újaknak sose késős csatlakozni :D

Gyorsan visszaolvastalak titeket.

Tb kártya: én a férjemet elküldtem az OEP-be és már meg is volt így nem kellett rá várnunk. Viszont én is úgy tudom, hogy 30 nap a kiküldési határidő.

Alvás, hát Zsombit reggel én is át szoktam hozni a mi ágyunkba így 2 órát velünk alszik. Viszont az is előfordult már hogy az esti szopi után már mind a ketten nagyon fáradtak és nyűgösek vagyunk akkor velünk eszik és mikor felébred enni akkor teszem le a saját ágyacskájába. Nekem nincs emiatt lelkiismeret furdalásom. A párom se bánja ha velünk is alszik. :D

Levegő után kapkodás, nálunk is előfordult már először én is megijedtem. A gyerkőcöt viszont nem viselte meg így én is azt gondolom nem valami komoly dologról van szó.

Hasfájás, mi az Infacolt használjuk úgy vettem észre így könnyebb, fájdalommentesebb a pukizás. Valamint én szoktam tornáztatni is az is segít, meg a hasát simogatni az megnyugtatja. Az esti órákban szokott nálunk is jobban előfordulni.

Dreika, jobbulást a picinek. Milyen volt a Mikulással való találkozó?

Csuri, nagyon jók és hasznosak a hozzászólásaid egyáltalán nem okoskodás.

Zsemlyécske nagyon szép Bendegúz baba :D

Nekünk ma nagyon nyűgös napunk van. Nem nagyon akar aludni már mindent elkövettem. Végül úgy néz ki a hordkendő vált be :roll:
Lassan fürdetés aztán vacsi. Remélem utána el tud majd aludni.

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Kri!
A Nyűgösség ma nálunk is "járt" :? !!! Én nem sokat tudtam ellene tenni, sőt most az altatás is kész rémálom volt :( !!!! DE, holnap biztos jobb lesz, legalább is a Mikulás is nemsoká jön......

Eszternél még nincs változás, sajnos! Szegény már nagyon türelmetlen, ami érthető!!
Kitartást kívánok itt is Nekik!!!!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Tegnap nálunk csak este volt nyügi, illetve 11 és éjfél között végig üvöltött, akármit csináltam, így fogtam magam és leraktam a kiságyába (mert nálunk az mi ágyunkban alszik, főleg a műtétem óta, mert nem volt erőm kikelni állandóan felvenni, így felfüggesztettem a nevelését :)) . Na szóval leraktam, hogy ezzel az erővel a kiságyban is mehet a bömbi, és... rögtön csend lett, nézelődött majd bealudt, és reggel 6-ig aludt. Persze most meg a hülye anyja azon aggódik, hogy beteg, mert végigaludta az éjszakát... Jó mi?!

Pocifájásra én azt olvastam, hogy jó ha sokat mászkál vele az ember. Minekünk kb 1 hete volt egy esténk ami pocifájós volt, remélem nem tér vissza, így azóta igyekszem mászkálni vele többet. Tegnap pl kinn voltunk a kertben 10 percre kendőben. Jól bealudt közben.

Taj kártya: akkro lehet hogy nem érdemes várni, és eccerűbb ha apát bezavarom OEP-hez, és ha ott rögtön kiállítanák, akkor a többit is intézhetné, amit ott kell.

Eszter, mennek a drukkok nagyon!

Sensi???

És bocs, de nem bírom kihagyni:

Kép

Szép napot: Pipal

Kép
pipal

Csajok az normális hogy még mindig vérzek?már ugy nézett ki hogy elmulik de most ujra. :cry:

000kata

BOLDOG Kép MIKULÁST!!!!!
mné zsuzsi

ditta köszönöm! próbálok utána nézni, bár sírós baba mellett nem könnyű. Sokszor azt se tudom, hogy hol áll a fejem. :shock:

zsemlyécske hihetetlen, de a Mi Kincsőnk is pontosan azt csinálja amit leírtál a kiságyban alvásról. Felolvastam a férjemnek és meg volt döbbenve Ő is. Akkor úgy látszik ez "népbetegség" a babáknál. :?

sonny igen szerencsés vagy! Voltunk a 12. napon kórházban, mert nem bírtuk elnézni ahogy szenved és a doki néni elküldött nézessük meg. Volt UH is minden a legnagyobb rendben volt. Persze egész úton és a kórházban is aludt békésen. Ahogy haza jöttünk újra üvöltött. Amúgy a védőnő elég fura szerinte természetes ha a gyerek üvölt egész nap és szinte alig alszik... :evil: + köszönöm a linkeket.

Gyönyörűek a babák!!!
Zsuzsi nektek is Boldog Mikulást!!! Tündéri ez a kép!!! :D Hogy hívják a picikédet?? Csinálj vonalzót! Ha gondolod segítek benne szívesen!!!

Én is rakok fel a Drágámról két képet! :)

1 napos :)

Kép

2 hetes :)

Kép

Mindenkinek Boldog Mikulást!!! Teli legyen a puttony. :lol:

Kép
Kép
anya1118

Kata szerintem hívd fel az orvosod, az a biztos!! Mindenkinél máshogy van, az a jó ha ő megnyugtat! Biztos nincs semmi baj!!

Még egy kérdés a Ti babáitok mennyiket esznek? Kb. 2 hetes babának mennyi a normál??

Kép
Kép
anya1118

Nemtudom olvastátok e meg hogy tudok e ezzel segiteni de hátha.

Segítség hasfájós babáknak PDF Nyomtatás E-mail
A hasfájás okai, masmasszázs, gyógykészítmények, homeopátiás készítmények, egyéb tanácsok

Hasfájás okai

A mellből vagy üvegből való szopásnál a tej levegővel keveredik. Így a gyomorban hab keletkezik. Ez a hab a gyerek emésztőszervében akár 24 órán keresztül megmaradhat. Így a napközi, de főleg az esti étkezések után jelentős mennyiségű puffasztó levegő gyűlik össze a baba gyomrocskájában.

Hasmasszázs

Sose közvetlenül étkezés után masszírozzon. simogatása pedig mindig az óramutató járásával egyezzen. Ugyanis ebben az irányban haladnak a belek, s pontosan itt helyezkedik el a hascsikarást okozó hab.

"Óra"
Térdben hajlítsa be gyermeke lábát, s gyengéden nyomja a hasfalra.
Ezt a gyakorlatot lábcserével is végezheti, azonban mindig a jobb térddel kezdje, s így az óramutató-elv alapján fog cselekedni.

"Keréklapát"
Az Ön kezei alkotják a gőzhajókról ismert keréklapátot. Rövid, lapátolásszerű mozdulatokkal simogassa gyermeke hasacskáját a köldöktől a nemi szerve felé haladva. A kicsi lábát hajlítsa be térdben, ez fokozza a hatást. Ne feledje azonban: Csak óvatosan!
Utána ismételje meg az Óra-gyakorlatot.

"Puding"
Helyezze tenyerét gyermeke hasára. Képzelje el, hogy egy pudingra tenyerelt. Végezzen enyhe lengőmozgást mindkét oldalra, majd felfelé és lefelé. Tenyere azonban mindig maradjon teljes felületével a kicsi hasán. Ez nagyon tetszik a gyerekeknek. Ennek ellenére ne rezegtessen túl erősen.
E gyakorlat után is ismételje meg az Óra-gyakorlatot.

"Hasprés"
Térdben hajlítsa be gyermeke lábát, s gyengéden nyomja a hasfalra.
Ezt a gyakorlatot lábcserével is végezheti, azonban mindig a jobb térddel kezdje, s így az óramutató-elv alapján fog cselekedni.

"Imádlak Lelkem, Drágaságom"
Ezt a gyakorlatot egy amerikai édesanyától, Vimala Schneidertől lestem el. Könyve Németországban is megjelent.
Képzelje el, hogy szeretné a fenti szavak kezdőbetűit gyermeke hasára rajzolni.
A kicsi hasának jobb oldalára "simogasson oda" egy I betűt, a fejreállított L betű a has bal oldalára kerül, a D betű pedig megegyezik az Óra-gyakorlattal. A rajz mindezt jól szemlélteti, könnyen megtanulható.

"Haslazítás"
Gyermeke mindkét lábát hajlítsa be csípőben és térdben is, majd forgassa a lábakat óvatosan jobbra és balra.
Ez a hasizomzat tekergetését eredményezi. Ezután tartsa egyik kezével a csípőben és térdben behajlított lábakat, miközben másik kezét helyezze a térdekre, s rázogassa őket.
Ez az egyszerű rázás ellazítja a hasfalat, s javítja az emésztőszervek vérellátását.
Figyelem! Az összes gyakorlatot háromszor ismételje meg. Amennyiben a gyermek rosszkedvű vagy nyugtalan, csak gyengéden simogassa, illetve csak az Óra- gyakorlatot végezze.

Gyógykészítmények
(Használata előtt kérje ki orvosa, vagy gyógyszerésze tanácsát!)

Infacol szuszpenzió
Az Infacolt a csecsemők fokozott gázképződés és levegőnyelés okozta hascsikarásának, bélgörcsének megszüntetésére adják. A bélgörcsöket az okozza, hogy a baba beleiben a gázok habszerűen, sok kicsi buborék formájában vannak jelen, melyek eltávozása nehézségbe ütközik. Az Infacol ezeket a kis buborékokat nagyokká alakítja megkönnyítve ezáltal a szelekkel és levegővel való mielőbbi távozásukat.
Az Infacol fizikai úton, szünteti meg tehát az emésztési zavarok, levegőnyelés vagy egyes ételek okozta gázfelhalmozódást a gyomor-bélrendszerben.
A hatóanyag a csecsemő gyomrából, beleiből nem szívódik fel, így általános hatást, így mellékhatást sem tud kifejteni.

SAB-simplex szuszpenzió
Egyes gyomor-bélpanaszok pl. puffadás, teltségérzet, fokozott gázképződés megszüntetésére, valamint hasi röntgen vagy ultrahangvizsgálat, gyomor-bél endoszkópos vizsgálatának előkészítésére szolgáló gyógyszerkészítmény.

Espumisan emulzió
Puffadás elleni gyógyszer, diagnosztikai segédanyag, habzásgátló. Az emésztőtraktusban fokozott gázképződéssel vagy -felhalmozódással járó állapotok, gáz okozta gyomor,bélrendszeri panaszok (pl. puffadás, teltségérzet) tüneti kezelésére.
A készítmény alkalmazható a műtéteket követő puffadásos állapotokban, hasi röntgen vagy ultrahangos, illetve endoszkópos vizsgálatok előtt a belekben képződő gázbuborékok megszüntetésére. Habzásgátló tulajdonsága miatt alkalmas felületaktív anyagokkal való mérgezések kezelésére.

Homeopátiás gyógykészítmények

Chamomilla akkor alkalmazható, ha a csecsemő élesen sikongat, nagyon nyugtalan, dühös, a fájdalmat nehezen tűri, nehéz megnyugtatni. Az ilyen gyerek állapota melegre és ringatásra javul.

Erős, görcsös hasfájás esetén Colocynthis adható, ha a panaszok a has masszírozására vagy a baba behajlított lábainak a hasra nyomásával enyhülnek.

Dioscorea a szere azoknak a gyerekeknek, akiknél hirtelen kialakuló és periodikusan visszatérő hasgörcsök tapasztalhatók, amelyek erősödnek, összegörnyedve és enyhülnek hátradőlve, illetve a hát masszírozására.

Lycopodiumot tanácsos adni, ha a babának igen kifejezett a haspuffadása és ha az anya által elfogyasztott ételek ezt a puffadást és a görcsöket jelentősen fokozzák.

A fent említett négy szer valamelyikével az újszülöttkori hasfájások 95 százaléka enyhíthető.

Egyéb tanácsok
- enyhülnek a tünetek, ha a baba hason fekszik
- rosszabbodnak a tünetek, ha a baba sokszor eszik keveset, mert így nem tud a gyomor pihenni, hanem folyamatosan dolgozik
- fektessük a babát a combunkra úgy, hogy a térdünk felé legyen a feje, a kezei és lábai pedig oldalra lógjanak. Masszírozzuk ebben a helyzetben a hátát (az apukák az alkarjukra is fektethetik a babát)
- ha iszunk tejserkentő teát (pl. laktoherb) érdemes pár napra felfüggeszteni és figyelni a hatást, mert ezek a készítmények is fokozhatják a baba hasfájását
--------------------------------------------------------------------------------

000kata

Zsemlyécske, Zsuzsi,Anya

nagyon szépek a gyerekek!!! Mind, olyan jó nézni őket. :D
áruljátok el hogyan kel csinálni ezeket a képkereteket??? Akíráé is olyan szuper volt multkor, gyártanék én is a csalédnak karácsonyra. :wink:

Reni
képet! most! :D :wink:

Kép
katica_75

ja bocsánat Pipal, Natasa csodaszép!milyen kis értelmesen figyel!

Kép
katica_75

Sziasztok Lányok!

Csak egy gyors bejelentkezés, a férjem pár órára benn hagyta nekem a gépet. Nagyjából visszaolvastam, de nincs erőm reagálni. Annyit azért mindenképp: GYÖNYÖRŰEK A BABÁK!!!!! :)

Mi továbbra is egyben, és én egyre erőtlenebbül és türelmetlenebbül. A 2in1 ténye nem zavarna annyira, ha otthon lehetnék Benivel. De így nagyon nehéz. Sajnos egyelőre csak várunk-várunk, az értékeim nem annyira rosszak, hogy bármit is csinálnának - már persze a gyógyszerezésen kívül -, viszont határértéken mozognak, így haza sem engednek. A dokim átszámolta az uh-adatokat, így módosította a kiírás időpontját mára, szóval még jövő héten sem fognak semmit csinálni, ha nem romlanak az értékek.

Beni szerencsére nagyon jól veszi az akadályokat, minden nap jönnek be meglátogatni, imádja a kórházi vacsorákat. Mindig ő eszi meg, amit nekem hoznak, nekem meg anyu csinál otthon szendvicset. Szerencsére neki is sikerült elintéznie, hogy még maradhasson egy hetet, szóval még a jövő hét is meg van oldva gyerekfelvigyázás szempontjából. Én meg csak reménykedni tudok benne, hogy addigra csak lesz valami.

Egész eddig nagyon készültem a természetes szülésre, de most már úgy vagyok, hogy azt sem bánnám, ha egyből császár, csak történjen már valami! :(

Mindenkinek jó babázást!

Eszter

beszteri

Eszter!!

Kitartást Nektek!!
Juliskát most már tényleg a Mikulás is hozza, nemcsak a gólya!! :)
Kép

Nagyon szorítok!!!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Van talán most néhány szabad percem, s bár igyekszem minden nap olvasni, most megpróbálok írni is.

Újak, üdv itt!!

Eszter, továbbra is nagyon szorítok Neked!!!!Szegénykém...

Ditta, mi se megyünk se csípő uh-ra, se koponya, hasra...pedig az előző3-mal voltam. Azonban a doktornő azt mondta, a tb nem finanszírozza már ezeket úgy mint korábban, most már inkább csak azokat küldik, akinél felmerül valami gyanú...(pl. a csípőbeli eltérést elvileg a gyerekorvos is észreveszi!)

Dalma, ez a lány gyönyörű!!Micsoda finom vonásai vannak!! :)

Katica, de jó, hogy így ügyesedik Léna!!

Sonny, ilyen levegő utáni kapkodás nálunk is előfordul...

Anita, nálunk is úgy van MÉG, hogy éjjel Blanka köztünk alszik. S így viszonylag többet tudok pihenni-Ő is és én is. Ő azért, mert maga mellett tudhat engem-mikor napközben amúgy sem lóghat szegény rajtam túl sokat...-, s Neki még erre nagy szüksége van pár hetesen, én meg azért, mert ha megéhezik, csak bedugom a szájába a cicit és kész, alszom tovább. A többiekkel is így volt és mikor már nem volt éjjeli szopi, max csak egyszer, átköltöztek az ágyikóba, majd max. 6 hónapos korukig a többiekhez a gyerekszobába. Azóta sem aludt még egyikük sem a szülői ágyban! Szóval ne izgulj, meg fogod látni, Bendegúz is megérik majd erre!Egyenlőre minél több testi kontaktusra van szüksége.

Pipal, Natasád édes nagyon!!Blankámra emlékeztet!

Akíra, Sensi, merre vagytok??Sclara, hahó, várjuk hogy Te is jelentkezz Johannával!! :)

Csuri, rég raktál képeket a szépnevű Lányaidról!!

Adél felébredt, most futok, délután jön hozzánk a Mikulás személyesen, még készülnöm kell...
Jövök még!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Csuri!
Igazad legyen! :) Nagyon jó ez a kép!!!!! :)

Judit!
Köszönöm!

beszteri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: