A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Jó reggelt!
sziasztok!Ma egy fokkal jobban aludtam...Már sikerült 3 óra hosszát egyhuzamban aludni,ébredés és forgolódás nélkül :D
Vendég

jó reggelt!
Tegnap nem nagyon tudtam jönni, mert majdnem egész délelőtt itt volt a védőnő, beszélgettünk, sok hasznos dolgot mondott. Igazából olyan volt, mint egy szülésfelkészítő. Délben meg hazajött apa és mentünk babakocsit nézni. Kinéztünk egyet, lehet ma meg is vesszük, aludtam rá egyet. Képet nem tudok róla mutatni, mert nincs, lengyel gyártmányú, bolygókerekes, sportkocsivá alakítható. 40.000 Ft, szerintünk megéri. Jó stabilnak tűnik, jó a rugózása. Ha ma megvesszük lefotózom és teszek fel képet.

Picikém elég sokat mozgolódik, ilyenkor nyugodt vagyok.

Ma jön a barátnőm, megyünk csavarogni, de azért majd jövök.

Gigi, Oszmi: nekem azt mondta a doki, hogy ha beadtuk az együttszüléshez (papás-mamás) a papírt, küld a klinika levelet és 2 alkalommal menni kell, de elég egyszer is egy ún. felkészítőre, aminek annyi értelma van, hogy legyen az embernek helyismerete. Ezt többen is mondták nekem. Ti úgy tudjátok nem kell? Én amúgy nem bánnám, mert jó lenne látni hogy hová kell majd menni ha eljön az ideje és a szobákra is kíváncsi vagyok.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Sziasztok!

Manka, én minden átfordulásnál felkelek. Szóval elég sz..ul alszom... :(
Wera, ismerős a menekülés a szívhang hallgatásnál... :wink:
Bogcsa, nagyon szép pocak! :lol:

Szülés: fogadott dokival és fogadott szülésznővel

Segítség: Én igénylem. Anyukám le fog költözni pár napra hozzánk, anyósom pedig a szomszédban lakik. Jól fog jönni a háztartásban is és Nokival kapcsolatban is, nehogy valamit rosszul csináljak... :roll:

Kép
sziszka82

[quote="buci79"]
írta:
buci79Gigi, Oszmi: nekem azt mondta a doki, hogy ha beadtuk az együttszüléshez (papás-mamás) a papírt, küld a klinika levelet és 2 alkalommal menni kell, de elég egyszer is egy ún. felkészítőre, aminek annyi értelma van, hogy legyen az embernek helyismerete. Ezt többen is mondták nekem. Ti úgy tudjátok nem kell? Én amúgy nem bánnám, mert jó lenne látni hogy hová kell majd menni ha eljön az ideje és a szobákra is kíváncsi vagyok.

Mikor 2006-ban szültem, nem kellett... a barátnőm most szeptemberben szült, nekik sem kellett...
Vendég

Sziasztok!

Szülés után segítség: Hát sztem állandó segítségem nem lesz a páromon kívül, de tesóim itt laknak egy faluban velünk és tudom, hogy számíthatok rájuk. Itt alvósra nem lesz senki. Szüleim már sajnos nem élnek,anyósomék Dombóváron laknak. Még velül nem beszéltünk erről, de nem vagyunk annyira összeszokva, hogy örülnék neki, ha itt lennének,bár erről még nem nem nyilatkozom :)
Szülésznőt én ma akarom felhívni, kicsit elhanyagoltam a kérdést, lehet nem is tud már elvállalni :(
Tegnap éjszaka óta irtó szarul vagyok, benyaltam valami vírust :( Fáj a torkom és mindenem, alig bírok menni, úgy vánszorgok a lakásban, folyik az orrom... Szerintem 15 éve nem voltam ilyenben, kb 1 hónapig rengetegen benne voltak ilyenben a család töbi tagjai, akkor nem kaptam el, most már senki nem beteg csak én :(

Kép

Kép
[/url]
stella40

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.12.29 15:53-kor.
pironya

Sziasztok!

Buci: ha megvettétek a kocsit, feltétlenül rakj képet! Kíváncsi vagyok!

Stella: Jobbulást!!! Pihenj nagyon sokat!
Ki lesz a szülésznőd? Én az utóbbi 1-2 hétben kezdtem azon gondolkodni, hogy kellene, de csak jövőhéten megyek a dokimhoz, hogy megbeszéljem vele, kit ajánl. Nem is gondoltam, hogy akár le is lehet csúszni egy jobb szülésznőről. :roll:

Láttam, legtöbbeteknek lesz fogadott szülésznője. Úgy látszik, nekem is utána kell járnom!

Segítség szülés után: nálunk anyu és anyósom biztos átjön az első pár napban segíteni, ennek örülök is nagyon, imádom őket, jó ha picit ott lesznek. De az nem menne, hogy valamelyikük oda is költözzön egy időre. :shock: Majd apával megoldjuk a nagy részét!

Ma reggel megjelent az új Kismama magazin, éppen azt lapozgatom, nagyon jó kis témák vannak megint benne és vannak kismama ruhák is, szabásmintával (legalábbis olyasmivel) és olyan jól néznek ki!

almaani
Kép
almaani

Bluebox: nagyon tetszik a vonalzód. Új, ugye? :D

almaani
Kép
almaani

Ani!

Kerekesné Csillát ajánlották többen, őt próbálom megkérni. Hugom is nála szülte mindkettőt. Próbátam hívni de még nm sikerült. És igen, állítólag korlátozottan vállal szülést.

Kép

Kép
[/url]
stella40

www.facebook.com

Ismeritek? Ide töltöttem fel egy csomó képet...
Regisztrálni kell hozzá...
Vendég

Gigi: megnéztem, regisztrálok is rá! Köszi! :D

Én most éppen a babaszoba tervezésénél tartok! Az áprilisi-májusi babavárókba átolvasgatok és az egyik kismamánál micimackós gyerekszoba lesz és nekem is ez az álmom. Elküldte nekem, hogy honnan vannak a dolgok, felteszem nektek is, hátha érdekel valakit. Mivel a héten kezdődik nálunk a festés (szombaton), haladnom kell a tervekkel. :wink: Bár a babaszoba lesz az utolsó, előtte az egész lakás!

http://www.retrotapeta.hu/webset32.cgi? ... @124759997

almaani
Kép
almaani

Kinél mi a menü? Nálunk sárgabarckleves, rántott husi, püré és párolt zöldség! már nagyon éhesek vagyunk! PAtrik dörömböl rendesen! :lol:

almaani
Kép
almaani

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.12.29 15:53-kor.
pironya

Jaj, ilyen habszivacs figurát láttam én is Bricoba... Annyira aranyosak, de az áruk elég borsos volt. Asszem egy közepes méretü, kb 40*60-as figura 5000Ft körül volt... És ebből az ember lehet, hogy fel akar tenni a falra akár 3-at is...

Menü? Ebédre most hideg étel van (szenyó), vacsira pedig vagy sali lesz rántott husival vagy sültkrumplival (sütőben, zsírszegényen készítve mind2 ;) )

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Szülés: doki is + szülésznő is lesz, pont tegnap beszéltem a szülésznővel. A 2 fiamat is vele szültem, szuper volt!

Segítség: nálunk anyu, anyós, sógornőm is nagyon készülnek.
De ne a gyereket abajgassák :roll: , inkább a háztartásba segítsenek...

A fürdetést a férjem fogja csinálni. Hurrá! :wink:

Ebéd: Brokkoli-krémleves. Ennyi.
(spórolok estére, mert jönnek a vendégek, és lasagne+torta lesz... :twisted:

Kép
zmimi

Tök jó, hogy belinkelted ezt az oldalt. Békáson lakunk, hétvégén benézünk oda ;)

Kép

Kép
bettica

Nekem is lesz szülésznő, még nem választottam, de mindenképp akarok.

Segítséget én leginkább anyukámtól szeretnék és én is leginkább a háztartásban. Első napokban ha hazajövünk apuci is itthon lesz, ketten elég lesz ha abajgatjuk a gyereket. :D valahogy majd csak elboldogulunk.
Egész éjjel szoptattam álmomban és csak úgy zubogott a tej, folyt mindenhol, remélem a valóságban is így lesz.

mai menü: most csak frankfurti levest főztem, majd vacsira lesz még tejszínes gombás csirkecici rizs :

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Hahó!

Nálam bacon-be tekert csirkemáj lesz+krumplipüré+cékla. Nyami :)

Kisbabám tegnap egész nap alig mocorgott. Estére már tiszta ideg voltam, aztán fél 11 körül beindult végre. Kiderült, fordult egyet, és nem kifelé rúg, hanem befele-lefele (hólyag, stb.) :))

ma már újra volt rugi hasi irányba is. :lol:

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok! Én is megjöttem. Délelőtt vásárolgattunk apával, de csak a nagy havi bevásárlás volt, Picur most nem kapott semmit, majd a jövő héten! Hát nagyon elfáradtam.

Szülésznőt én is mindenképpen akarok, már van is egy jelöltem, de pénteken úgyis megyünk a dokihoz, majd rákérdezek kivel szeret dolgozni.

Stella
- jobbulást!

Gigi - már korábban is akartam kérdezni, hogy ki az orvosod, talán ismerős a neve. Egy időben sajna elég sokat kellett járnom klinikára hormonkezelésre.

Almaani - nálunk is a micimackós dekor a befutó. Az Auchanban, illetve a Baumaxban lehet kapni ilyen dekorcsíkot, nagyon szépek, talán a hétvégén meg is vesszük, illetve a Baumaxban láttam képeket is szép kerettel, bár azoknak az ára elég húzós, igaz nagy képek (4000 Ft, 7000 Ft, attól függ milyet veszel), van olyan is ahol egy poszter van bekeretezve, az olcsóbb 2000 körül, ha jól emlékszem. Mi fali szivacsdekort vettünk mind a négy figuráról és szerintem jó áron volt 1090 FT/db és figurától függően 45-50*35-40 cm nagyságúak. Igaz ezt Debrecenben vettük egy bababoltban, mert a Baumaxban drágább volt. Egyébként mi is hétvégére tervezzük a festést. Én még szeretnék függönyt is, de egyenlőre még nem sikerült, illetve valamilyen jó gyerekszőnyeget, nem túl nagyot, de olyan gagyikat lehet kapni, amik nagyon vékonyak és durva tapintásúak, ha tudsz valahol jót, megírhatnád!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Én is tejszínes gombás csirkemellet terveztem csak karfiol levesssel.

Bogi - - nekem tegnap volt nagyon aktív és jó sokat rúgott lefelé is, ami kicsit aggasztott, hogy mit művelhet a méhszájammal, most nyugisabb inkább befelé rúg. :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mankabi: eddig a legjobb gyerekfüggönyöket (micimackósat) a Diego-ban láttam, az nagyon tetszett és illene is a szobához.
Szőnyeget még nem találtam olyat, ami igazán tetszett volna, mert a Diego-ban lévők is picit durvák, de legalább aranyos mintájúak és csúszásmentesek.

Olyan szép idő van még mindig, de hallottam, hogy holnaptól jön az eső 1 héten keresztül. :? Pedig már úgy kezdem megszokni a tavaszt! 8)

almaani
Kép
almaani

Sziasztok!

buci: én is ma kérdeztem meg a dokitól, hogy mit tud a szülésfelkészítésről. Annyit mondott, hogy nem kötelező, de nem rossz dolog. 2 részből áll: szülőszobán való látogatás + egy szülés megnézése videón (amit természetesen a kispapák legszívesebben kihagynának :) ). A portán kell jelentkezni ezekre a tanfolyamokra, azt nem tudta megmondani, hogy mikor kezdődik legközelebb.
A szülésről még annyit mondott, hogy egy személy mehet be. Sima, hüvelyi szülésre mindenféle képpen bemehet a személy, de császárnál a műtőbe nem, hanem van egy üvegfal és a szomszéd szobából nézheti a kísérő a műtétet és majd ott fogják megmutatni a babákat is.
Azt nem mondta, hogy ha papás szülést akarok, akkor ahhoz kérelem is kell. De majd megkérdezem.
Kocsiról képet kérünk :D :wink:

Uh-on minden rendben volt, a kissrác veséje helyrejött. Azt mondta az uh-os nőci, hogy a legtöbb fiúnál ez elő szokott fordulni. Szépen, egyformán, koruknak megfelelően fejlődnek. Alig tudták megmérni őket, állandóan ficánkoltak.
Nekem tegnap reggel óta szinte meg sem álltak, de most hogy hazaértünk, teljesen kiütötték magukat :D

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Almaani - köszi a tippet. A hétvégén voltunk a Diego-ban, de ott se láttunk ilyen függönyt, csak Garfieldosat, igaz Debrecenben néztük csak, itt Pesten nem néztünk még szét ezügyben. Nálatok milyen lesz a gyerekszoba? Mivel díszítitek?

Manka

Kép

Kép
mankabi

szaisztok!
unatkoztam ma délelött és nézegettem a vaterán a gyerekcuccokat!
soha életemben nem licitáltam még,most megpróbáltam és egy kis rózsaszín kocsicipő licitnyertese lettem 600 forintért!
Postaköltséget sem kell fizetnem,mert min kiderült a csajszi is egri aki árulta!!!Csak el kell sétálnom érte...ANNYIRA ÖRÜLÖK!Arra viszont kíváncsi leszek,hogy a kiscipő olyan lesz-e élőben mint a képen!
Kép

Valaki tud nekem segíteni abban,hogy holnap megyek terhelésesre,tegnap megvettem a 75gr cukrot a gyógyszertárba és milyen arányban kell keverni????
mert készen kell bevinnünk és ott meginni majd!?
Vendég

Szilva: örülök, hogy jól vannak a bébik! :lol: Mekkora méreteket mondott a doki?

Mankabi: a babaszoba színe almazöld lesz, már van benne egy nagy beépített szekrény (az marad is), kis komódot veszünk, álló polcot és a kiságy kerül majd bele, de az első pár hónapban a hálónkban lesz. A falak díszítésére akarok nagyon rákészülni, ezekkel a micimacis faldekorokkal, képekkel, stb.
Meg persze kis éjjelilámpákkal, 2-3-mal.
Délután megyünk apával felmérni a terepet, hol-mit lehet kapni.

almaani
Kép
almaani

Csiri-biri: 2 dl langyos vízben kell elkeverni, legjobb, ha egy műanyag félliteres palackba öntöd és abban rázod jól fel. Azért fontos a langyos víz, mert a hidegben megkövül egyből. Én belecsavartam fél citrom levét is, és így tedd hűtőbe, reggel pedig vidd magaddal, ott kell meginni az első "csapolás" után.
:wink:

almaani
Kép
almaani

Köszi!
Bár elég sz..ul hangzik....2DL VÍZ:?: Az nagyon tömény lesz????
Már előre ráz a hideg!!!! :?
Vendég

Csiri-biri - én is teljesen ugyanúgy csináltam, ahogyan Almaani írta, csak én a helyszínen tudtam meg a módszert. Egyébként tényleg tömény.

Almaani - sok sikert a kutatáshoz!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Köszönöm a segítségeteket!Este össze is keverem!!!
Vendég

Sziasztok!

Almaani!
Jó az oldal, amit felraktál! Milyen lett a cukor eredményed végülis? Meg kell ismételni?
Szülésznővel kapcsolatban: A tanfolyamon a védőnő mondta, hogy időben kell intézkedni vele kapcsolatban, mert 1 szülésznő 1 hónapban csak 4 magánszülést vállalhat!

Csiri-biri!
Én ma voltam a terheléses vizsgálaton! A lötyi nem volt olyan rossz, de én 1 egész citromot facsartam bele, és így az íze is citromos volt inkább! :wink:

Kép
Kép
kisfóka

Köszi neked is kisfóka!
Már kerítettem fél literes flakont,viszont szerintem én citromlével próbálkozom,mert a citromot annyira nem csípem... :!:
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk az UH-ról, szupi volt! A képeket meg tudjátok nézni a nyári topikban, még1x már nem teszem föl!

Mindenkinek további szép napot! :D
Vendég

Sziasztok!
valaki átvette már a várandós kismamacsomagot,Van benne valami érdemleges?
Vendég

WERA!
NAGYON ÉDES,SZÉP A POFIJA ÉS TÉNYLEG JÓ KIS IZMOS A LÁBA:-)
Vendég

Csiri-biri: Ezt a csomagot, nem az utolsó trimeszterben lehet kérni? (Felicitas-féle csomagra gondolsz?)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

A Feilicitas Várandós-csomagot tudtommal a betöltött 28.hét után lehet átvenni!!

Már "csak" 99 nap!!! :wink: :wink: :D

Kép
orsitigris

hoppá!Akkor valamit elnéztem,vagy nem néztem.... :oops:
Nekem azt mondta a védőnő,hogy elmehetek érte bármikor!
csak gondoltam,hogy ha holnap ugyis megyek a kórházba és lesz 2 óra a vérvételek között,elsétálok érte...De akkor majd késöbb....
Vendég

Sziasztok,

Voltam ma a János kórházban egy Sejtbankos tájékoztatón, és utána a dokim felvitt minket (5-6 kismama volt) a szülészetre. A szülőszobák tele voltak (hidegfront), de az egyikbe kivülről be lehetett kukucskálni, és nagyon szép volt). És aztán az egyikből kihoztak egy újszülött babát, még magzatmázasan, hát kész voltam, annyira pici volt és aranyos, legszívesebben elfutottam volna vele :) Teljesen beindultak a hormonjaim, komolyan :)

Most kezd tudatosulni bennem, hogy hamarosan nekem is lesz egy ilyen kis manóm :)

Kép
elan

Sziasztok!

Hazaértem a munkából. Nagyon nem jó dolgozni:( Szülésznő: Képzeljétek, végűl is szerencsém van, mert aki a fogadott dokim akihez járok 3 hetente a magánrendelőjébe, ott vele van Icuka is, aki szülésznő. Szóval Ők ketten párban járnak szűlni. Nagyon csípem Icukát, már voltam nála a kórházban is, Ő vette le nekem az AFP-t. Hétfőn megyek hozzá Ő fogja a terheléses cukorvizsgálathoz is levenni a vért. Majd akkor elbeszélgetek Vele is, hogy ugye nem megy szabira Ő sem amikor én szűlni szeretnék:) Szeretném, ha Ő nála szűlhetnék. Köszönöm a "vonalzó dícséretet". A női vonalon, most nagyon sokat felraktak:)
bluebox

várandóscsomag:
Én a héten vettem át, szerintem nem nézik azt szigorúan, hogy most ki hány hetes. Egy anyatejgyűjtő pohár (Avent), egy cumi (Mam) és egy Pampers new baby pelusminta volt benne + 3 kis rövid prospektus.

Szilvi

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Sziasztok!

Szép estét mindenkinek!
Vendég

ahhoz képest amennyi prospektus és termékminta van a képen (felicitasos),jó kevés a csomagban levő cucc.... :shock:
Vendég

Igen, én is meglepődtem. Azt hittem, hogy minden jóval, szép dologgal elhalmoznak minket :lol: :lol:

Szilvi

szilvaqueen

Oké,azért azt gondoltam,hogy nem esnek tulzásba,de azt nem,hogy ennyire.... :lol:
Vendég

csiri-biri: ééédi az a kiscipő :D

terheléses cukor: én ma voltam, de szerencsés vagyok és nem szirupot kellett innom, hanem 1 db üres zsömle + 2 dl tej verzió volt. fél9kor vették le az első adag vért, fél10 után pár perccel a másodikat (kajásoknál 1, sziruposoknál 2 óra múlva van a 2. vérvétel). na ma nem volt szerencsém, most először nem a dokim vette a vért, hanem egy csaj, aki a bal karomban nem találta a vénámat, beszúrta a tűt, azzal kotorászott egy darabig, majd kihúzta, most olyan érzés mintha jól beütöttem volna a kezem. de a jobb karomban már nem volt gond. hétfőre lesz eredmény.

a felicitas csomagban nekem nem tárolóedény volt, hanem cumisüveg, annak örültem a legjobban. én valamikor a 16. hét környékén vettem át, de nem is szóltak semmit, nem kérdeztek semmit, csak odaadták és kész. ennek lesz majd még folytatása, mert szüléskor is kapunk egy csomagot egy rakás termékmintával, úgy tudom. akkor több minden lesz benne.

elan: hánykor voltál a jánosban? én 8-tól kb 3/4 10-ig... :D

szülésznő: én nem fogok választani. megkérdezem a dokimat, hogy mi a véleménye erről, de több ismerőstől úgy tudom, hogy a jánosban nincs rossz választás, és valakinek úgyis ott KELL lennie. amúgy elképzelhető, hogy szüléskor nem a férjem, hanem egy barátnőm lesz velem, aki egészségügyis, és ez nekem elég. (annyira nem pártolom a papás szülést...)

mia_snow

Én is azt hittem, hogy több dolog lesz benne. A képen jól megtömöttnek tűnik a csomag ;)

Blue: Tényleg tök jó az a vonalzó. Holnap majd jól körbenézek náluk ;)

Elan: Lesz ez még nagyobb, erősebb óhaj is, amikor már az utolsó heteket tapossuk és már mindenki mindennapos lesz :D Akkor hogy szeretnél már túl lenni majd az egészen és végre hazamenni a csöppeddel a kórházból :) Jaj, annyira várom már én is. Minden nap a kicsivel álmodom...

Na, jó éjszatát nektek! Megyek, mert pihire vagyok most fogva :D

Kép

Kép
bettica

Nekem császárnál nem kell szülésznő,viszont nem tudom,hogy aneszteziológust szoktak-e fogadni?Mert anno mind a 2 császár hirtelen jött és nem volt erről szó...Viszont most előre tudom,hogy sajna nem lehet rendes szülés.... :(
Vendég

Most tudtam csak jönni.

Csiri-biri: ha még nem csináltad meg a koktélt, akkor azért inkább az igazi citromot javasolnám, mert a citromlének is van valamennyi szénhidrát tartalma, és ez befolyásolhatja az eredményt. Persze csak minimálisan, de gondoltam, leírom.

Kisfóka: holnap délután megyek a belgyógyászhoz az sztk-ba és akkor derül ki, hogy kell-e ismételni.
Neked ki lesz a szülésznőd? Beszéltél már vele a szülésről?

Bluebox: mázli ez a szülésznő! :lol:

Gigi: mizújs veletek? :D

Wera: nagyon jól látszik a bébi!Gratula! :D

Bárány: ha olvasol bennünket, csak egy "minden oké" bejelentkezést várok. :wink:

almaani
Kép
almaani

Wera: mekkora méreteket mondtak a babára! És mégegyszer: NAGYON SZÉP A KISCSAJ! :lol:

almaani
Kép
almaani

Almaani!
megcsináltam a langyosvízet a "cukorral",de a citromlevet reggel akartam belerakni,de majd beszaladok a piacra akoor citromért!
köszi a tanácsot!!!
NAGYON FESZÜL A POCIM,PEDIG MA NEM CSINÁLTAM SEMMIT,CSAK A BOLTBA MENTEM EL,AMI ITT VAN MELLETTÜNK.....!!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: