A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Sziasztok!

Szöszi: szép nagy a lakásotok, ahhoz képest hogy tényleg panel :D
Ollem: nekem tetszik az eredmény :wink:
Magika: nagyon szép a szoba, és a ruhák nagyon édesek! :D

Annyi féle-fajta mozgásos dolgot olvastam itt, és azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy ma végre megéreztem.. :lol:
Méghozzá ama bizonyos "bélkorgás" formájában délelőtt :lol:
Nemsokkal előtte kapott egy fini tejcis kávét az autópályán, majd rá kb másfél órával történt :lol: :lol:

És végre mi is kezdhetjük a mai naptól a visszaszámlálást :roll: :roll:

Mindenkinek szép estét!

Kép
kis-csillag
Tököl

Magi,

Ez is meseszép :) Már meg se merem kérdezni, hogy ezt te csináltad???

Kép
emi29

Emi! Nem tempera. Szinezőpaszta falfestékhez.

Csini a pocid! :)

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla!

Olyan ügyi vagy!!! Barátnőm tud még ilyeneket rajzolni. Felajánlotta, hogy fest nekünk a babaszobába,de nem tudom....meglátjuk, hogy alakul. Szerintem a gyerekszobát ma vagy holnap kifestjük narancssárgára....
Kamilla a festészethez én sem értek, csak a zenéhez....ahhoz is csak úgy magam módján... :lol:

Magi!

Nálatok a gyerekszobában is tapétára van festve Mici mackó és társai? Nagyon aranyos!

Emi!

Pocakod aranyos!!!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kiscsillag,
Nagy-nagy gratula neked :) :)

Kamilla,
Csak ismételni tudom magam. Nagyon ügyi vagy :)

Kép
emi29

Emi!

CSinaltattam. Falfestovel.

Meg minden szep es jo a lakasban, mert nekunk is 3,5 eve keszult a haz akkor koltoztunk be.
Igy meg minden szep es uj benne.
Bar mar nehol eleg koszos a fal.
Villanykapcsoloknal stb...

De ezert van viszonylag uj ket gyerekszobank is.

A babaszoba az 3,5 eve lett kesz Zoli hasznalta 2,5 evig. Majd atkoltozott a jelenlegi szobajaba es mielott bekoltozott akkor gondoltam, hogy jo lenne valami a falra, mert csask siman sarga volt. Igy lett ez falfestett.
Mar banom, hogy a masik nem ilyen festett, de nagyon szep az is es ha megno a kisteso kitapetaztatom fureszporossal es hercegnos szobat keszitek belole. Bar azt mi mar itt nem erjuk meg, mert szeretnenk epitkezni, szeretnenk nagyobb hazat, mert szeretnenk majd kesobb meg egy gyereket, akinek mar nem jutna kulon szoba. Ketten meg nem fernek el egybe, mert igy is nagyon picikek a gyerekszobak.

Magi
Vendég

Mary,

én a helyedben biztosan megkérném a barátnőmet, ha tudnám, hogy szépen fest. Így biztos, hogy egyedi szobácskája lesz a babádnak.

Lili szobája egyébként Lila lesz. A Kikában láttam egy berendezett kislány szobát onann jött az ötlet. Nálunk is lesz bordür egy méteres magasságban és csak az ajtóval szembeni falra fogok mesefigurákat festetni. Meglátjuk milyen lesz.

Kép
emi29

Ollem! Nem várjátok meg a festéssel, hogy fiú lesz vagy lány?
Vagy lemaradtam valamiről???

Kép

Kép
kamilla306

ollem.

Igen, minden falon fureszporos tapeta van.
Kiveve a konyha es a wc, mert ott a csempe folott sima takaro tapeta van, ami le van festve feherre, igy egyaltalan nem latszik. Olyan, mintha csak festve lenne. A plafonok is.
A furdobe nincs egyedul. A friss vakolas miatt kellett. Le lett vakolva belul a haz, majd egy honapmulva gletteles es tapetazas, festes. A vakolas utan kellene 2-3 honap a gletteles elott, hogy kiszaradjon es a vakolatban levo repedeseket szoktak a glettel eltakarni. De mivel mi ezt nem tudtuk megvarni tapetazni kellett. A tapeta tud kicsit nyulni ezert ha a vakolat megreped, a tapeta nyulik es nem szakad el, csak nagy repedeseknel.

Ajanlom nektek is, ha nem tudott kiszaradni nalatok sem. Tenyleg nagyon praktikus.

Kis-csillag!
Gratulalok a mozgashoz.
Orulok, hogy jol vagytok es ilyen jol halad mindenki elore.

Kamilla!
Nagyon ugyi vagy.
En nem tudnek ilyet.
De meg hasonlot sem.
Nalunk a festo diszperzittel festette micimaciekat.

Magi
Vendég

Magi,

nagyon profi. Lehet ám, hogy lenyúlom az ötletet :wink:
Az ablakon benéző micimackó a kedvencem :)
Szerintem a másik is nagyon szép. Én simán elfogadnám :)

Kép
emi29

Emi!

Azoba szereltem fel az agyhoz illo kovacsoltvas karnist is fole es log le egy fuggony, kozepen szetvalasztva, ugy hogy jol lehessen latni a kepet.

Magi
Vendég

A narancssárga szerintem jó kislánynak és kisfiúnak is.

Kép
emi29

Magi,
Szép lehet :) Látom, te is nagyon kreatív vagy :)

Kép
emi29

Emi!

Koszi! Igyekszem.

Egy egesz hazat kellett berendeznem, mert a ferjem mindent rambizott, ugy volt vele, hogy neki mindegy, tetszik neki minden, ami nekem is.
Ugy is en fogom takaritani es elpakolni bele a dolgokat, igy oldjam meg en, hogy hova es mit.
Igy egy 150 nm-es hazat kellett egyedul berendeznem ugy, hogy ne jussunk anyagi csodbe, legyen minden, praktikus legyen es szep.
Nehez volt, de sikerult megoldani.
Csillarok meg nincsenek, mert a mai napig nem talaltam olyat, ami annyira tetszik es megeri az arat.
Egyseges csillarokat szeretnenk. Igy egyszerre vagy 7 db csillar kellene es 8 db falikar. Ez egy vagyon.

Magi
Vendég

Sziasztok Lányok!
Itt vagyok ám én is minden nap, de csendben megbújok a háttérben. :)
Nagyon irigykedve figyelem a csodaszép gyerekszobákat! Én nagyon szeretek festegetni, éppen csak nem tudok... :D Szóval így elég nehéz a dolog...
Mindenki vett már kisrucikat? Nekünk még semmi sincs... 3 zokni csupán... És a férjem addig nem is akar venni, amíg nem tudjuk, hogy fiú-e vagy lány... :(
Ma voltunk UH-n, gyönyörűen terpesztett a drága, ahogy megbeszéltük, épp csak a köldökzsinór belógott a lába közé, úgyhogy SEMMI nem látszott. :) 10 percig nézegette a doki, de hiába... :D

ercsi_3

Ercsi :)

Mi sem vettünk még semmit :lol: :lol:
Talán majd kedden, akkor megyünk 4D-re Pestre, s bemegyünk az Auchan-be, talán ott és akkor :wink: :lol: :lol:
Én sem akartam addig, míg nem tudjuk a nemét, hát remélem kedden kiderül :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Magi,
Én imádtam a lakásunkat berendezni. Nálunk is hiányoznak még dolgok... pl szekrényem sincs, mert gardóbot szeretnék, az viszont csak jövőre készül el... A teraszt is be kellene fejezni, szóval munka van nálunk is bőven, de szépen lassan csak elkészülünk mindennel..

Kép
emi29

Kis-Csillag,
nem akarlak lebeszélni semmiről, de én a helyedben a Tescoba is benéznék. Az auchanban nincs olyan nagy választék hidd el. (Van egy 5 részes body szett ami nagyon megéri az árát, de kb. ennyi)
Én utálom a Tescot, de a többiek javaslatára hét elején bementünk. Még a párom is teljesen meghatódott olyan édes rucikat láttunk.

Ercsi,
Szerintem nem késtetek le még semmiről. Én is csak néhány dolgot vettem egyelőre. Az igazi nagy bevásárlással januárig várok. Most úgyis meg vannak bolondulva az emberek a Karácsony miatt... én meg nem szeretek tülekedni

Kép
emi29

Emi: köszönöm a tanácsot! Megfontolom, így lehet tényleg Tesco lesz, de még nem tudom, apukán is sok múlik :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Ercsi :lol: :lol: Most én akkorát nevettem, kész hogy minden ugyanúgy történik velünk lassan tényleg közös rokonok után kellene néznünk :lol: Azért remélem nem vagytok túl csalódottak L-lel :wink:

Magika ez a szoba nagyon nagyon szép! Annyira barátságos, iagzán jó ötlet. Bár én Micimackót nem szeretem, de ez az én bajom A Vuk is nagyon tetszik, egyre inkább kezdem sajnálni hogy nem lesz gyerekszobánk.... :(

A lámpák valóban baromi drágák..... Nálunk ugyan csillár nincs csak falikar, de ezen a 36 négyzetméteren is belekerült vagy 30-40 ezer forintba..... A másik meg a függöny volt ami 3,60 belmagasságra szintén volt vagy 40 ezer forint sötétítővel együtt...

Kis-csillag, örülök hogy jelzett a babó :) Ez nagyon jó hír.

Kép Kép
szõlõ

Emi, nagyon szép a pocakod! :)

Kép Kép
szõlõ

Kis-Csillag - Ha jöttök Bp.-re a Tescoba menjetek be inkább .. ott nagy a babarészleg ..
Az Auchanban semmi nincs!!! Ami volt most akciós, abból ma már nem láttam kis méretet :)
Irigykedem, hogy mindjárt mentek 4D-re :) Remélem megtudjátok a nemét :)
Amúgy mi is alig vettünk valamit ... 1-2 ruha, és babakocsi - ennyi :) - ezt nem nehéz behozni :)

Gyönyörűek a babaszobák!

Magika, Kamilla - nagyon ügyesek vagytok!!!!

Kép
szösszenet

Kis-csillag,
valahogy vedd rá a párodat. Nem fogjátok megbánni :wink:
és teljesen megfizethetőek a rucik...

Kép
emi29

Igazuk van a lányoknak, a Tescoba nagyon megéri bemenni, én rengeteg babaruhát tudntam volna venni már ott. És teljesen barátságosak az árak.

Kép Kép
szõlõ

Köszi Szőlő :) Jobban vagy már?

Kép
emi29

Nah .. Emivel ugyanarra gondoltunk :)

Szőlő - Mi meg úgy vagyunk a gyerekszobával, hogy kiegészítőkkel fogjuk feldobni, "babásítani" :D :lol: Nem hiszem, hogy ráfestünk a falra .. de még elcsábulhatok :D

Emi - Szép a pocid :)

Kis-Csillag
- Örülök a mozgásnak :) nagyon megnyugtató érzés!!! Én azóta sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, amióta rendszeresen rugdos :)

Kép
szösszenet

Én meg már azt nézegetem itt a galérián hogy hogy lehetne áttologatni a bútorokat hogy egy kis sarkot legalább "babásítani" lehessen :lol: De szerintem sehogy, marad az alap terv :D Egyébként nyáron, mikor már ki lehet vinni majd Mazsit, úgyis elhúzunk Gárdonyba legalább szeptemberig. :D A jövő karácsonyt meg a tervek szerint már új lakásban ünnepeljük.

Kép Kép
szõlõ

Szöszke,

Köszi :) Sajnos az a 8 kiló bizony nagyon látszik :( Ez van.
Egyébként nagyon igazad van. Kiegészítőkkel is nagyon személyessé lehet varázsolni a szobát (baldachin, ágynemű, függöny, játékok....)

Kép
emi29

Szőlő, miközben öltöztem, már akkor mondtam Levinek, hogy összebeszélt a gyerekünk Mazsi-babával... :D Mégiscsak "Nettesók"! :D Nem vagyunk csalódottak, majd megnézzük legközelebb. (Otthon el akarok menni 4d-re) Csak szeretnék már neveken agyalni... :) Egyelőre olyan nehéz!!
Ja?! írtad, hogy Nektek nem lehetett színesre festeni a falakat... Miért nem?!

Köszi, megnyugtattatok, hogy nem vagyunk lekésve semmiről! :) Ha ennyien ajánlgatjátok a Tescot, akkor mi is benézünk, majd ha otthon járunk!

ercsi_3

Ercsi - Gyere sűrűbben, ne csak olvass :)
És mutasd majd, miket lehet odakint kapni .. (engem a vagány rocker csaj baba rugdalózók érdekelnek :lol:) Lehet kint sokkal nagyobb a választék .. azt mondják külföldön nincsenek ennyire elszállva babacuccok terén .. már Bécsig is érdemes elmenni .. ha nagyobb bevásárlást tervez az ember .. :roll:

Kép
szösszenet

[quote="emi29"]K írta:emi29öszi Szőlő :) Jobban vagy már?

Hát... :( Az abaj hogy a hőemelkedésem nem akar lejjebb menni, de a torkom már jobb, a gőzölés pedig rengeteget segített az orrdugulásban. A hőm egyébként lehet hogy normális de nekem nem megnyugtató ez a 7,1-7,2, és még mindig nagyon fáradékony vagyok, ami nem ugyanolyan fáradtság mint amit a várandósság miatt szoktam érezni. Szóval még a jövő héten itthon maradok táppénzen, szerencsére a főnik nagyon megértőek a munkahelyen.

Kép Kép
szõlõ

[quote="emi29"]S írta:emi29zöszke,
Köszi :) Sajnos az a 8 kiló bizony nagyon látszik :( Ez van.
Egyébként nagyon igazad van. Kiegészítőkkel is nagyon személyessé lehet varázsolni a szobát (baldachin, ágynemű, függöny, játékok....)

Én egyáltalán nem látom, hogy 8kg ugrott volna fel rád .. jól tartod magad .. már félidőn túl vagy - semmi baj ezzel :)
Ez pusztán típus kérdése - semmi más :)
Szerintem semmi köze ahhoz, ki mennyit eszik .. és mennyit nassol .. én már gurulva közlekednék, ha ez számítana.
Ne foglalkozz azzal, mit mutat a mérleg ... jól nézel ki, boldog vagy, ez a lényeg!

Baldachin, és sok cuki kiegészítő az alapság :) :D

Kép
szösszenet

Szöszi,

nem muszáj Bécsig menni. Pandorfban is vannak bababoltok. Az egyik ismerőrünk mindent ott vásárol...

Ercsi,

engem is érdekelne, hogy kint miket lehet kapni.

Kép
emi29

Szőlő,

jobbulást neked!!! Egyébként sokáig akarsz még dolgozni?

Szöszke,

Most nagyon megnyugtattál. A párom mostanában csak töltött virslinek hív. Persze csak viccesen, de néha azért rosszul esik :(
Viszont végre találtam kismama tornás DVD-t. Holnap el is kezdek tornázni....

Kép
emi29

[quote="ercsi_3"]S írta:ercsi_3zőlő, miközben öltöztem, már akkor mondtam Levinek, hogy összebeszélt a gyerekünk Mazsi-babával... :D Mégiscsak "Nettesók"! :D Nem vagyunk csalódottak, majd megnézzük legközelebb. (Otthon el akarok menni 4d-re) Csak szeretnék már neveken agyalni... :) Egyelőre olyan nehéz!!
Ja?! írtad, hogy Nektek nem lehetett színesre festeni a falakat... Miért nem?!

Bizonyám :D Még a végén kiderül hogy blogokat is olvasnak :lol: :lol:

Azért nem lehetett élénk színűre festeni, mert a szoba majdnem teljesen be van galériázva (kb 20 nm a szoba, 11 nm a galéria) és nagyon összenyomta volna az egészet egy erős szín. Ebbe a verzióba teljesen beleszerettem de értelme nem lett volna sehová felkenni, nem érvényesült volna egyáltalán.
Kép

Ezek az élénk zöldek borzasztóan tetszenek.

Egyébként tudod, mi is csak 1 szett rugit vettünk eddig Mazsinak :) Meg a hordozót rendeltem meg szóban Mamackától, úgy volt kimegyünk érte a vásárra, de nem vagyok annyira jól sajna.

Kép Kép
szõlõ

Emi - Te nem tervezted, hogy csoportos kismama foglalkozásra járj?
Többiek :?:

Kép
szösszenet

Emi, én se látom azt a 8kg-t! Szerintem nagyon vékony voltál "eredetileg", és ez pont Rádfért! :)

Itt kint? hááát... a babszobát olcsóbban be tudjuk rendezni majd, mint otthon, de ruhákat nem nagyon találtam csak CundA, meg H&M, az meg nagyjából ugyanannyiba kerül, mint otthon. Kismami ruhákból is inkább otthon fogok bevásárolni, mert azt se nagyon találok... :( Neten van sok, rendelni lehetne, de látatlanba nem merek. (Mondtam Levinek, hogy nézzünk el a fehérvári piacra... :oops: :D )

ercsi_3

[quote="emi29"]S írta:emi29zőlő,

jobbulást neked!!! Egyébként sokáig akarsz még dolgozni?

Márciusig terveztem. Ha minden igaz januártól lesz helyettesem, őt kell betanítanom még. Elvileg a héten vagy jövő héten interjúztatnak, bár azt akarják hogy én is ott legyek, de gondolom talán nélkülem is megy a döntés.

Kép Kép
szõlõ

Hm... Én is elkezdtem rágni Levi fülét, hogy lehetne ilyesmi zöld a nappali... Eddig a narancs/napsárgán gondolkodtam, de egyre inkább zöld felé hajlok... :D

Szöszi, én nem merek csoportosra elmenni... :oops: :lol: nem hiszem, hogy megérteném elsőre, hogy mit kell csinálni... :D

ercsi_3

Ercsi :lol: :lol: :lol: Micsoda reklámot csinálok a fehérvári piacon áruló varrónőnek :D :oops:

Kép Kép
szõlõ

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=blue]Emi[/color] - Te nem tervezted, hogy csoportos kismama foglalkozásra járj?
Többiek :?:

ÁÁÁ, nekem erre nincs időm sajnos :( . Minden reggel 5.00-kor kelek. 6.00 előtt indulok dolgozni és este 6. után érek haza.
Mivel a 34-36. hétig dolgozni szeretnék, így ha addig nem szülök meg, akkor úszni fogok elmenni.. A torna, és egyéb foglalkozások bármennyire is sajnálom nem fér bele a napirendembe. :(

Kép
emi29

Szöszenet, én gondolkodtam már kismamajógán, januártól.

Kép Kép
szõlõ

Értem Emi - így el is hiszem.
Én járok, és nagyon élvezem, hogy sok nagy pocakos kismamával jógázom együtt :D :D
Nekem van most a legkisebb pocim :)

Ercsi - Miért parázol a csoporttól? Nem él-sportolók járnak oda, hanem kismamák .. olyanok, mint te :D :D

Kép
szösszenet

Szőlő - akkor jöhetsz majd velem ;) :P Szerintem jól megközelíthető neked is ha otthon leszel már, és nem dolgozol :)

Kép
szösszenet

Szőlő,

az én utódlásommal egyelőre senki nem foglalkozik. Ill. de, ÉN :) :)
Ma pl egy oktatásra, azt az emberemet küldtem el, akit utódomnak szeretnék és persze a főnökömet is próbálom rávenni, hogy válasszák őt :wink:

Kép
emi29

Sziasztok :D

Emi, szerintem sem látszik rajtad a +8 kiló. Én most vagyok 15+6 és már 3,5 van rajtam. De nem izgat. :)

Szőlő, jobbulást!

Tescos babaruha: hát nálunk még a tesco is olyan gagyi, hogy alig lehet kifogni egy-egy jobb darabot. :? Mondjuk szerencsére sokat járunk Pestre, majd ott is körbenézünk.
Februárban a corában szokott lenni baba-mama hét, ott is rengeteg szuper cucc van, nagyon jó áron, ruhák, és egyéb felszerelések is, úgyhogy érdemes oda is kinézni majd.

Magika
, csak ámulok, gyönyörű a babaszobátok, igazán jó ízlésed van :wink: És a babaszoba is klassz, jó hogy már így készenáll, nem lesz rá gondod nagy pocakkal :)

Kamillla, a Te műved se semmi, igazán ügyi vagy. Én nem mernék ilyet bevállalni :D
Ikreket eleinte én is tutira egy szobába tennék. Annyira megszokták egymást a pocidban a 9 hónap alatt, hogy nem hiszem hogy jót tenne nekik ha szétválasztanád őket. De azt mondják, hogy valahogy az ikreknek megegyezik az órájuk, nagyjából egyszerre kelnek, fekszenek. Mondjuk biztos nem lesz könnyű eleinte. De hatalmas öröm lehet 2 kismanóval a karodon :)

Kritta, grat a vizsgához! Nekem eddig 9-ből kettő van meg, jövőhéten megyek a 3.ra. Hát lenne jobb dolgom is mint minden szabadidőmben a tételeket bújni :roll:

Szösszenet
, nem semmi helyen laktok! És az a kilátás, appám, mint egy frankó szálloda :D

Ollem, Nektek is nagyon klassz házatok van!

Nuska, nagyon szép lett a képeslap!

Hú, nekem olyan mandarinmániám van, higy az hihetetlen. Napi 1-2 kiló a minimum és meg se' kottyan. :lol: Most is hozott apa estére két hálóval. :D

Van még valaki aki fejfájással küzd? Nem nagyon voltam fejfájós, de a terhesség alatt szinte 2-3 naponta tuti fáj,. Mondjuk frontok jönnek-mennek, de már akkor is nagyon unom. És semmi sem használ. Mondjuk a gyógyszert hanyagolom, de már volt hogy bevettem egy algot, mert létezni sem bírtam. Valami tuti tipp?

No megyek, kipecázom Dominót a fürdőkádból :)

Szép estét mindenkinek!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Szöszke,

irigyellek is érte :wink: Tudom, hogy nagyon hasznos. És tök jó lehet olyan emberekkel beszélgetni, akik egy cipőben járnak veled :)

Kép
emi29

Szösszenet, nem az élsportolóktól félek, hanem attól, hogy németül beszélnek hozzám... :oops: :oops: :oops:

ercsi_3

Szösszenet - megdumáltuk :wink: Bármikor lehet csatlakozni?

Emi - ez ügyes taktika :D Azért az megnyugtató ha úgy jön el az ember hogy tudja hogy jó kézben van a melója. Mármint persze ha tervez oda visszamenni (én szeretnék).

Csöppke - Lehet hogy Uram a Corában fog dolgozni, épp most pályázott meg egy állást, két körön már túlvan, úgyhogy majd lehet tudom én is hozni a friss infókat :wink:

Kép Kép
szõlõ

Tényleg a corában is érdemes körülnézni. Nekem ott dolgozik a legjobb barátnőm pont a baba osztályon. Ő is mondta, hogy februárban komoly akciók lesznek.

Kép
emi29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: