A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Köszönöm szépen a köszöntéseket :)

Mesi pár csajos kicsi lány ruha nálunk is akad :D a pasisakat kölcsönadtam egy barátnőmnek.

Vindo fekete körömlakk :roll:

Maggie nagyon ügyes vagy a dolgozatokkal :lol:
remélem jó éjszakátok volt.

Vera enyém gyerek is kelt hajnalban mind a kettő, de én visszaaltattam őket, aztán meg cicus 6 után az apját ébresztette és én meg 1/2 8-ig aludtam pötikével :lol: :lol:

Kaqk még én se dicsértem meg Emmát, nagyon cuki :D

Megyek hagymalekvárt főzni, de előtte:

Irina drága, hiányzol ám. Kérlek írj nekünk pár sort, hogy mi újság veletek

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sikerült ideérni. Sziasztok, lányok!

Tegnap sokat vásárolgattunk, már az ajándékok zömét beszereztük. Karácsonyfánk is van. Ma még azért be kell menni Debrecenbe :roll:
Vettem csokilikőrt is.

Piroska, jó pogikészítést!

Emese, igen rendes életed párja 8)

Móni, kaptál valami ajándékot?

Maggie, hogy aludt Bercó?

Rugó ma felkelt olyan hét körül, a fene a jó dolgát :x :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, igazán nem is tudom, mert korán elmentem vásárolni. Mire visszaértem már ébren volt. De olyan f8 és nyolc között ébredhetett.

Piroska, micsoda elhatározás. :lol: Pogit ide is küldhetsz.

Emese, tényleg szuper kis családod van.

Mónikám, jó lekvárfőzést!

Ma én is főzök, sütök, meg mondjuk holnap is. Ma majd bepácolom a husikat, hogy azzal ne legyen sok gondom már holnap.

Remélem, alszik majd Bercó délben, akkor haladok a hiányzó dolgozattal is, éjszaka meg megkezdem a tanulást a vizsgára.
dmaggie

Vindo hát vettem magamnak egy felsőt meg egy csizmát, Z meg ráfogta, hogy az a szülinapi ajándékom :roll:
Idén jobbak vagytok :lol: emlékszem volt olyan, hogy 24.-én vadásztatok fára és ajándékokra :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mónikám, egyszerre. :lol: :lol:
dmaggie

Mi is szerencsére megvagyunk az ajándékokkal. Már "csak" csomagolni kell.
dmaggie

Igen, egyszerre :lol:

Csomagolás, ne is mond. Majd éjszaka ha kidőlnek a gyerekek.
Ma meg előkészülök a kajával holnapra :) legalábbis úgy tervezem :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Én is, én is. Most meg gőzerővel vasalok is minden közben.
dmaggie

de jó dolgotok van :) :) Míra már megint kidőlt uaz. mint 1,5 hete... :roll: :evil: most beküldtem az apját hozzá,kicsit kifújom magam :)

de már hív is... :arrow:

KépKép
viranka

Jobbulás Mírának++++++

Hagymalekvár kész cserébe a nappalit leamortizálták a kölkök :twisted:
talpalatnyi hely sincs :?
pedig annyi egyéb dolgom volna :roll:
mondjuk neteznem se kéne :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jobbulást Mírának. Szegénykém. Jókor.

Móni, mindennek megvan az ára.
dmaggie

Én is ideülök időnként. Gyere csak Te is, Mónikám.

Én meg várom, hogy felforrjon a víz. Mákus nudlit csinálok. Életemben először. Kíváncsi leszek, hogy ízlik majd. Mondjuk a fiúk imádják a mákos dolgokat.
dmaggie

Na itt is vagyok :)

rendetlenség egy része felszámolva, megyek csinálni a párolt káposztát és valami ehetőt.
a lényeg viszont, hogy sikerült elaltatni pötikém :) Hála Enya fantasztikus hangjának 8)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni drága Istne éltessen sokáig!

Maggie: gratula,
Piroska, Dóri: nektek is gratula..
nem semmik vagytok csajok!!!!

Mesi: Zsózsi de édes ahogy segít!!!!

Na mostmár kezdenek beállni a dolgok, Emma tündéri okos nagylány..önállósodik ( amit eddig is tudott, csak kényelmes volt, most meg mutat mindent Dalmának..:-) )
Dalma csuda pofa..vigyorog, magyaráz, nagyjából minden t tudok csinálni mellette, vagy alszik , vagy figyel a kis üléséből ( Maggie....továbbra is örök hálám érte! )

Tegnap mézest gyúrtam be, aztán Míg Emma kori gálán volt én kisütöttem. Ma meg cukormázzal díszítettük. :-)

Tegnap Emmát elhagyták, Ő meg eltévedt a jégpályán :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: annyira ideges lettem mikor István mesélte. Ő volt vele. Képzelhetitek, megy, fut a gyerek ért hogy már ott legyen mire Ő oda ér..erre Emma sehol, snki nem tudta hol van. Na mindenki keresi, egyszer bemondják a hangosba..Pásku Emma várja apukáját! ... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
A drágám elesett egy nagy lépcsőn..a többiek addigra elmentek, Ő ott maradt és nem tudta melyik ajtón kell bemenni...aztán valahogy oda került a bírói részhez..de hogy közben hol járt.ezek mondjuk percek..de nem emlékszik mere hol járt... :( :( :( :( :( :(
De nagyon bátor ögyes talpra esett volt, Megmondta a nevét és türelmesen várt. Na mikor meglátta István akkor tört el a mécses. :-(
De most is nagyon ügyes volt!!!!

Dalmával nem tudom mi van 3 éjjele 3 óránként eszik..még újszülött ként sem evett ennyit ...esténként az éjfélit kihagyta..de most nem...biztos hízásnak indult..:-) De remélem hamarosna vissza áll a rend, mert nem alszok túl sokat!!!!

Vindo: fekete körömlakk.. :lol: :lol: :lol: :lol:

Mirának jobbulást!
Nálun I dölt ki. :-(

mákos nudli??? recept??

Nálunk minden kész.= be vannak csomagolva az ajcsik, a mézes kész. Mást nem kell. Nem is leszünk itthon.
Holnap délre készytelk majd ebédet, míg a többiek díszítik a fát. Du-án, este Anyóséknál, 25-én anyuéknál, 26 án apósnál.

ajándék Emmának: fényképezőgép ( crayola) thomas könyv, hátizsák, traktor :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Hú, most csak beírom, mi történt. Később jövök alaposabban.
Beszereztünk mindent, és a Nevelési Tanácsadóban voltunk. Rugónak volt egy 50 perces pszichológusi-beszédfelmérő vizsgálata. Rugó meg lett dicsérve, hogy igen okos gyerek, egyszerre több dologra szépen tud figyelni, ügyesen játszik és kombinál. Egy logopédusra azonban szüksége van, rá kell segíteni neki, hiába javul gyorsan mostanában a helyzet. Így el is kezdjük hordani majd, a szülinapomon lesz a második alkalom, valami mozgásos izékével kombinálva :D
Rugónak nagyon tetszett a dolog, szimpi a néni neki (egy fiatal lány, tényleg rendes) :wink:

Móni, hát, de legalább kaptál valamit :x :wink:

Most főzök egy rendes kávét, és ha tudok jönni, ideülök, és szépen visszaolvasok.

Kép
vindolanda

Vindo: Hát ezt tudtuk hogy Rugó milyen okos!!!!!! Nálunk is kell majd logopédus szerintem a k=t, G=d, R=L :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Itt is vagyok.
Most rendes kávét iszok. Ha koffeinmentessel nyomom, mindig elalszok Rugóval. Teljesen kisimultak a ráncaim a nagy alvásoktól :lol:

Kaqk, ez a sztori igen durva...
Emma nem semmi, és igen ügyes volt. Nem csoda, hogy sírt a végén.

Na, azért Rugó a Bögös Bendegúzzal még nem boldogul tökéletesen :lol:

Betegeknek jobbulást!

Míra hogy van?

Maggie, hogy alakult a délután?

Móni, a netezés jár nekünk, ezzel tartjuk fenn a lelki egyensúlyunkat 8)
Hagymalekvár :o

Lányok, láttátok, milyen hidegek jönnek???
Megint meg fogunk fagyni a főtéren szilveszterkor.
Otthonra meg mínusztizenakárhány fokokat mondanak.

Na, amúgy a Pedagógiai Szakszolgálatnál voltunk, ez is leesett így utólag.

Kv :arrow:

Kép
vindolanda

Hahó!

Látom mindenhol nagy a sürgés-forgás :D

Én is nagyjából megcsináltam mindent,olvad a húsom a holnapi ebédhez,délelőtt összerámoltam a konyhát,úgyhogy most lazítok amíg Zizi alszik.

Kaqk!
Szegény Emmácska!!!Mennyire ügyes volt!!!
Bertus szerintem teli torokból üvöltött volna és soha többet nem akart volna elmenni!...
De azért figyelhettek volna rájuk jobban is!! :twisted:
ÉS a képen csuda édes barna mackó! :D
Milyen szerencsés vagy,hogy Dalma ilyen jó baba!

Móni!
Milyen az a hagyma lekvár?Mit teszel még bele? (soha nem hallottam még ilyenről de rögtön felkeltette az érdeklődésemet :) )

Éljen Rugó!Számomra sem volt kérdéses(olvasva amiket írtál róla),hogy okos!!

juba0

Kaqk azért ez durva :?
Emma kis ügyes volt, az oktatóknak meg óriási fekete pont :evil:

Vindo ezt eddig is tudtuk, hogy Rugó nagyon okos :lol:
de gondolom kellett ez a lelkednek, hogy szakember is mondta, jó móka lesz Rugónak a foglalkozás :D

Juba hagymalekvár egyszerű és finom.
Lilahagyma félkarikára vágva, megfonnyasztani olajon (picike kell) pici só rá. Nem szabad, hogy megégjen a széle, csak fonnyadjon. Mikor már majdnem kész pár ek balzsamecet és méz rá. Most egy barátnőm ötletét ellopva tettem még bele aszalt szilvát. Meg kell kóstolni és ha megfelelő az ize már kész is :)
Ez az egyik ajándék a családnak, már csini kis üvegekben van :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hát, azért ez inkább udvariasság volt, gondolom. De azért jól esett:) S tény, hogy ugyan nem voltunk ott a foglalkozáson, de kihallatszott, hogy nagyon szépen fegyelmezetten dolgoztak-játszottak.
De köszi, csajok:)

Még sosem hallottam hagymalekvárról :o

Juba, jó lazítást!

Na, megint garázdálkodtam az online antikváriumomban, le kell lőni magamat :twisted: :twisted: :twisted:

Kicsit házimunkázni :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo sült húsokhoz nagyon finom :)
bárány, csirke, kacsa
sertéshez annyira nem passzol

KépKép
Kép Kép
l.móni

Lazítás véget is ért,megkelt Zizi....

Ez a lekvár nagyon jól hangzik,én is kifogom próbálni!

Mi lehet Irinával? Senki nem beszélt vele azóta?

juba0

Most mi is frissítettük a konyhafelszerelésünket. Vettünk két fakanalat.
Az egyikkel egy ideje a teknősöket emelgetjük, mikor etetés van, a másik meg fugás lett a csempézésnél.

Móni, biztos finom :!:

Kép
vindolanda

Olyan punnyadt lettem,apa ma is dolgozik,ráadásul délutános :(
Kéne innom egy kávét de akkor vinnem kell a csajokat is mert egyedül nem lehet őket fent hagyni egy percre sem.(Bertus alapból fél,nem marad sehol egyedül,Zizi meg őrült :lol: )

juba0

Most mindent ki kell mosnom, mert 25-én elutazunk vagy 4-5 napra.
Jó sok mosatlan ruha van.

Ez volt az egyik könyv, amit rendeltem:
http://books.hu/elet_az_ember_elott

Mikor kicsi voltam, ebből gyurmáztuk meg az összes ősállatot. 1200 ft volt :oops:

Kép
vindolanda

Gyerünk, Juba, meg tudod oldani :lol:
Most én is ittam egyet, pörgök is rendesen. Vagy három hete nem nyomtam koffeint :roll:

Tényleg, majd rakhatsz képeket is. Már régen láttuk a csajokat :wink:

Kép
vindolanda

Na, egyedül maradtam. Megyek is dolgomra :arrow:

Kép
vindolanda

Gyerekek rátapadtak az ablakra,esik a hó és azt nézik.
Zizi kiabál is hozzá.
Meg kéne oldani :lol:
Miért nem ittál koffeint?
Jó könyvnek látszik.
Hova utaztok?
A mosnivaló nálunk soha nem fogy el,olyan még nem volt,én is mindig ezzel küzdök ...

juba0

Hát, dobogott a szívem esténként. Így aztán leszoktam.

DE jó akkor nektek, esik nálatok a hó:)

Haza utazunk majd pár napra.

A könyvet inkább a képek miatt vettem meg, egy festő készítette az illusztrációkat.

Kép
vindolanda

Néha nekem is kalimpál a szívem,lehet meg kéne próbálnom a koffein mentest.

Olyan összevissza egyszer esik aztán nem,de most megint jó szürke felettünk az ég.

Jajj valami van a tévével :?

juba0

Bertának nagyon jól áll a szemüveg, csinos :wink:
Zina meg azzal a pufi arcával :P

Te vágod Berta haját?
Neki kiskorában is vörös volt a haja, ugye? Zina meg szőke lett.

Tévé :?

Kép
vindolanda

Köszi,szerintem is cuki vele! Egész jól megszokta már csak a ragasztást utálja nagyon,bár nem is csodálom de hétvégén nem kell és akkor mindig örül,hogy szabadnapos :D
Egyébként most is vörös a haja,mikor rásüt a nap jobban látszik neki!
Fodrász néni vágja,mindig ő az első ha megyünk,bevágódik a székbe és mondja,hogy valami szépet csináljon neki a Betti néni :D

Zizi meg olyan mint a tejföl,én is hasonló hajszínnel születtem,most meg barna vagyok.

juba0

Kaqk
hát ez nagyon durva!!!! Nem is értem, nem tartják őket szem előtt? Nem figyel rájuk senki???? Ez hihetetlen!!!

Vindo
kisfiad ügyi. :)
Nekem mondta a logopédus, hogy sok gyereknek kell menni, de öt éves kor körül (van egy logopédus ismerős és rákérdeztem). Meg mondta, hogy lehet nyelvtornát csinálni (kanalat formáz a nyelvéből meg ilyenek), de ne erőltessem, ha jár tornára, mert az segíthet ebben. Nem igazán értem, hogy a tornának ehhez mi köze, de mindegy... Mivel a kislányom hipotóniás, azt nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a nyelve is az, attól van az egész. Ez van... De érdekes, mert az "r" betűt (hangot) úgy pergeti, hogy az csúcs. Mindent tökéletesen, mond, csak az "sz" és "s" betűk olyan susogósak. Na, ez van...

Mendi nagyon nyűgös, ezek szerint front van?

Juba
de éééédik! :) :)

Maggie
köszi a sok jókívánságot! :) Neked is kitartást! :) Sok vizsgád van még?

Na, most megyek.

Ja, láttátok, volt a tv-ben egy film: a megbocsátás útja. Csodálatos történet, fent van online. Ha ráértek, nézzétek meg, nagyon szép. :)
http://havannanet.freewb.hu/a-megbocsatas-utja

Takarok, jaaajjj...

Kellemes ünnepeket kívánok nektek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, biztos jön a hideg, attól nyűgös :roll:

Hát, majd meglátjuk, milyen mozgásos foglalkozásokat tartanak neki.

A bátyám elég sokáig járt logopédushoz. Én meg a cs-t nem tudtam kimondani. De ha a vezetéknevemben a cs-t kicseréljük c-re, amit helyette mondtam, akkor egy állatnevet kapunk. Ezzel szívattak :wink:

Majd eligazodik Didrinél is.

Juba, akkor szeret tollászkodni, nincs mese 8)
Akkor lehet, bebarnul majd Zina is.

Viszek Rugónak kakaót meg kalácsot

:arrow:

Kép
vindolanda

Gábor és a nap felfedezése - tök komoly hangon:
Rájöttem, hogy ha valamit kifordítva varrok meg, sokkal jobb lesz a végeredmény.
Hát én nem vagyok egy nagy házitündér, de ez még nekem is sok volt :roll: :lol:

Eltűnök az éterben, megyek teregetni :arrow:

Kép
vindolanda

Közben eltűntem vacsit csinálunk a csajokkal:)
Megéheztek.Ahogy Zina eszik a hajam is égnek áll!
Mindent szétmorzsol a kis kezecskéjével,jó mit várok egy másfél éves gyerektől?!
De ma mikor meglépett az élesztővel és szétmorzsolta a konyhába kissé ingerült lettem:)
Egyébként örülök mikor nekiáll enni mert minden második mondata a cicit,ciciiiiit! :shock:
És természetesen éjjel is ébred és nem csak három óránként...

Nyűgös gyerek!Tudom miről beszélsz Piroska :lol:

Gáboron besírtam :lol: :lol: :lol:

juba0

Rugó ennyi idős korában a liszt-korszakát élte :roll: És nem komolyzenei értelemben.
Jól lefárasztott vele párszor :lol:

A vacsorán már mi is túl. Most legoemberekkel játszunk.

De legalább esznek:)

Kép
vindolanda

Sül a pogi :)

Lányok, jól felidegelt a szomszéd... De eldöntöttem, hogy nem foglalkozom vele. :)

Kislánykám úgy szeret pogit sütni, egész nap ezen izgult, hogy mikor sütünk már. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hogy mi történt? :roll: Írtam egy csomót, aztán egyszerre csak megszűnt a kapcsolat. Kezdhetem újra.

Szóval, jól elfáradtam. A déli munkálkodásból nem lett semmi, pontosabban munkálkodtam, de nem a tanulmányaimhoz kapcsolódóan. Hét után, még melegében elszaladtam Momihoz, elvittem az ajándékát, meg kaptak frissen sült bejglit is.
:lol:

Ízlett nekik, csak egy baj van, jól szétnyílt. :oops: Nem tudom, hogy mit csinálok rosszul. A Kedves szerint túl sok benne a töltelék. :lol:

Kaqk, ez borzasztó, de Emma nagyon bátran és éretten viselkedett. Egyem meg a kicsi szívét, nagyon okos.

Vindo, ezt eddig is tudtuk, mármint, hogy Rugó nagyon okos. :wink: :lol: A Monti Ezredesen voltatok? Az oviban a logopédus ajánlotta? Kíváncsi leszek, hogy melyik mozgásterápiát kezdik. Nem emlékszel? Szenzoros? Alapozó?

Juba, de szépségesek a lánykák! Berti meg egy igazi kis hős. Tényleg szenzációsan áll neki a szemüveg. Hóesés szép lehet, itt csak köd van.

Piroska, pogi. Nyami, nyami. Mi történt?

Valahogyan ágyba kellene varázsolni Bercót, aztán nekiesni valaminek. Nem tudom, hogy mi lesz, mert közben masszívan fájni kezdett a fejem.
dmaggie

Maggie, ha mondta volna, biztos emlékeznék rá :wink: :lol:
A Faraktár utcából nyílt egy utca, talán Kolónia, és ott voltunk :roll:

Fejfájás :x

Na, én meg Gáborra várok 50 perce. Úgy volt, hogy filmet is nézünk. Kiment kocsit szerelni a szomszéddal olyan hét körül, és azóta nem láttam. Van egy tippem, hogy mit csinálnak :roll:
Na nem azt, amire elsőként gondoltok:) Kíváncsi vagyok, milyen állapotban keveredik haza.

Piroska, pogácsa jó lett?

Kép
vindolanda

G. előkerült, de józan. Ez de fura. Tényleg autót szereltek :roll:

Kép
vindolanda

Most, hogy alaposabban megnéztem, és beszélt is pár mondatot, azért nem mondanám rá, hogy józan :lol:

Agyatlan horrorfilmet nézni csokilikőrivás közepette :arrow:

Kép
vindolanda

Itt vagyok megint. Benéztem az etr-be is, várok néhány jegyet. Láttam bejelentkezve azt a tanárnőt, akitől már régen meg kellett volna kapnunk.
Kíváncsi vagyok!

Fejem fáj, de nekiálltam dolgozni. Mondjuk már nem sokáig bírja az akksim, nem fogom bedugni, elmegyek majd aludni.

Vindo, valami ilyesmire gondoltam én is. :wink: :lol:
dmaggie

Jók is az ilyen komoly szellemi erőfeszítést igénylő feladatok 8)

Ha jól láttam, elértük az egymilliomodik kattintásszámot :o

Jó éjt mindenkinek :!: :arrow:

Kép
vindolanda

Sziaszok!

Jajj, szegény Emma!!!! Hogy mikre nem kell az embernek felkészíteni a gyerekét, ha nem akarja, hogy váratlnul érje... :S Huh, még jó, hogy elkeveredett a hangosbemondóhoz!!! Hála Istennek!

Vindo, okos Rugó persze, hogy okos! ;) Gábor meg biztos autót is szerelt. :)

Megyek, kicsit ledőlök, asszem, mert nagyon sűrű votl most minden...

Megvan a fizikavizsga. :) 5ös. :) Eddig van 1 4esem, 1 2esem, a többi 5ös. Még 3 vizsgám van hátra. :D

Kép
Kép
Kép
zdori

Jó reggelt!

Itt esett egy kevéske hó reggelre 8)

Dóri, nem vagy semmi. Három az már gyerekjáték lesz :wink:

Kép
vindolanda

Mindenkinek Békés Boldog Ünnepeket Kívánunk!

Zsozsi, Gegi, Pocaklakó, Apa, Mesi

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: