A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Cat!
Részéről kb 4-5 sms, amit válasz nélkül hagytam. Az utolsóban azt kérdezte, hogy mikor hívhat fel, erre az egyre válaszoltam, hogy ne hívjon fel :) Ebből értette meg :)

Anita :) Ez nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Timi
athena

Móni!
Megjött a vérképem, és nagyon alacsony a vasam, azt mondta a védőnő, hogy szedjek mellé vasat, mert nagyon-nagyon alacsony.
Már terhesség előtt is mindig alacsony volt, de a terhesség hatására méginkább. Emiatt kell szednem mellé.

Ja, és nagyon jól fogalmaztál! A babaruha vásárlás igazi kábszer!!!

Timi
athena

Móni:
Én még nem mertem elkezdeni a vásárlást (egy szimpla csomag rugin kívül :oops: )....félek én sem fogom tudni abbahagyni. :? ..ismerős érzés....megértem......másrészt megígértem, hogy előbb szoba+ UH.. Majd teszel fel pár képet, hogy miket szereztél be?

Athena:
Akkor rövidre zártad..
Örülök, hogy tetszik :).

Jó éjt!

Kép
cat__

Sziasztok!

Ma beszéltem a gyerek apjával, nagyanyjával. 100%-ig biztos vagyok benne, h már nem akarom, h a nevére kerüljön, s bármi köze is legyen hozzá. A viselkedése azt bizonyítja számomra, h csak úgy tudok nyugalmat biztosítani neki, ha kizárom az életünkből. Az édesanyja szerint én a 21. sz-ban felelőtlenül csináltattam magamnak egy gyereket. A fia 31 évesen nem tudta, h hogyan fogan? Érdekes! Családi autót akart venni, mert ezekben nem férünk el, stb. Persze azóta már nem ment a kereskedésbe, hiszen nem adtam oda a sajátomat, h beszámítsák.
S akikkel megbeszélte a történetünket, azok mind neki adtak igazat, mert miért is tartom meg a gyereket. S mindenki egyetértett vele, most helyesen reagált, s akkor lenne szemét, ha egy fél éves gyerekkel hagyott volna ott. Végül is másoknak köze van hozzá, én nem kaptam magyarázatot, csak annyit, h ha fél évvel később esek teherbe akkor ő lenne a világ legboldogabb apukája. Húú, most jól kipanaszkodtam magam, bocsánat.

Pillesz, igyekszem, s próbálom úgy kialakítani az életemet, h a legjobb a babának legyen! Dolgoznom kell majd, de remélem, h azok a fél napok, heti 2 alkalommal kibírhatóak lesznek számára. Amikor meg csak a boltokba kell mennem, akkor viszem magammal.
Köszi, az uh-s tanácsot is. Szeretném, ha lenne mozija is.

Cat, azt hiszem annyi rosszat kaptam, h nekem már csak a jó jöhetne, s a lányom rosszaságát is átvállalhatnám.

Melike30, sajnálom az elsőt, s most szorítok, h ne legyen gond.
Köszönöm a bíztatást, kedden megyek itthon uh-ra, s ha most is látnak valamit, akkor Bp.
De bízom benne, h nem lesz gond. Az apukának nem adhatjuk meg ezt az örömet, h teljesüljön az álma.

Dil68, gratula a babához, szorítunk, s annyit, h az édesanyám, bár engem nem nevelt, de 40 évesen szülte a féltestvéremet, s semmi gond nem volt. Már 10 éves a kis dübbenccsem.

Ja, a legfontosabb a diétázóknak, a cukor ellen! Beszéltem ma Glóriával (olaszo.) emlékeztem rá, h cukros volt Rebeccaval. Az első, amit ott javasoltak neki az a Grapfuit volt. Napi egy, s ez szinten tartja a dolgokat. Leginkább a fehér részében van valami nagyszerű anyag, szóval a hús és a héj között. Állítólag jó a cukorbetegeknek is. Még sosem kérdeztem meg mamit, h miért eszi, azt hittem szereti, de ma azt mondta, h nem tudtam, ő már csak gyógyszert szed, holott 2x szúrta magát.
Szóval ez csak egy megjegyzés volt, hátha segít valamit valakinek
lilid

Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás

Cat!
Akkor ezt megdumáltuk. :D Rám nem hozol frászt, másrészt szerintem nem baj, ha sok dolgot megbeszélünk (egészségügyit), mert így egymásra is figyelünk és észrevesszük, ha esetleg nincs valami rendben (persze minden rendben van mindenkinél!!!!!)

Twist!
Az olyan jó, amikor átadják az embernek a helyet. Már nekem is volt egyszer részem benne.

Melike!
Lehet, hogy figyelmetlenül olvastalak, de nem emlékszem: a baba többi mérete is kisebb egy picit? Mert ugye nem minden baba egyforma méretű….
A Zsófi név az nagyon szép!

Athena, Cat!
Ti aztán nem lustálkodtok! Látom szépen gyűjtögetitek a hódolókat! Csak az apukák meg ne tudják otthon :lol:

Union!
A gyerekruha vásárlás olyan, mint a kábszer. Az ember csak akkor nem vesz, ha nagyon nem futja rá. Bár én próbálom magam visszafogni, de állítom, hogy a fiamnak több ruhája van, mint nekem…pedig Ő még csak 1 éves.
Turiba én is el akarok menni körülnézni, mert amilyen árak most vannak gyerekruhába…….

Kima
Kép
Kép
kima75

Lányok, én rendesen kaptam. :(

Attila elment a szüleimhez, mert apu csinált néhány szekrényt, gondoltam elmegyek vásárolni az intersparba az Árkádba, az csak egy busz.

Egyrész nagyon sokat vettem, a kosárban nem tűnt fel, de mikor szatyorba kerültek.. szerintem bőven afelett a súly felett volt, amit még emelhetnék... én hülye.

Megéheztem, ettem a mekibe, ó, hát kapni poharat??? Nanááá hogy bevágtam egy dupla sajtos Mcroyal Mcmenü+-t, asszem a felénél már gúvadt a szemem, olyan sok volt. Mikor kijöttem az Árkádból a két szatyorral, akkor láttam, hogy esik az eső. Nosza, átpakoltam egy kezembe a szatyrokat, esernyőt nyitottam. Akkora volta a szél, hogy alíg bírtam az esernyőt tartani. Fel a buszra. Mire leszálltam, az eső viharba fordult át, szinte fájtak az esőcseppek, és a szél kicsavarta a szél a kezemből az esernyőt, így becsuktam. Kb. 5 perc gyaloglás várt így rám, de végül sikeresen bejutottam a lakásba. Még az előszobában lecsupaszítottam magam, és be a zuhany alá. A lábam tiszta sár volt, mert hát általában szandált hordok, és persze ujjatlan trikóban dzsesszeltem át a viharon :roll: 10-re értem haza.

Asszem ebből is levontam, amit le lehetett vonni, soha többé nem megyek egyedül vásárolni, pláne nem, ha nem néztem időjárás-jelentést. Remélem nem ártottam a súlyos szatyrokkal a babának :shock:

Klári

Kép
claracroft

Üdv minálunk Dil :)

Hékás: már olyan hosszú a tábla, hogy alig tudom kibetűzni:) Jó sokan vagyunk:)

Megdagadt a bokám így estére, már tegnap is, úgy néz ki nálam is beindul a dolog :?

Klári

Kép
claracroft

Pillesz, tök jó lehet, hogy elnézek erre a bababörzére...

Nem lehet, hogy a kép, amit fel akartál tölteni magadról, túl nagy volt?

Gondolom avatarnak szántad, annak meg elég kicsinek kell lennie...

Klári

Kép
claracroft

bogaracska: én sajnos nem tudok eljönni a munkahelyemről kedden :(

Klári

Kép
claracroft

Olvastátok ezt a cikket bal oldalon a szoptatásról?

Hihetően hangzik!!

LE AZ OXITOCINNAL!!!! :evil: :evil: :evil:

Trudi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára turorudi6 2009.09.05 07:26-kor.
turorudi6

Sziasztok Lányok!
Lehet hogy gáz van és nem tudom, hogy it csináljak az a 2 csípés amit a vállamon találtam még mindig nem múlt el, és hajnal óta az internetet bújom mi lehet és leginkább a kullancs csípéshez hasonlít képek alapján a Lyme-kóroshoz
Múlt héten vasárnap reggel jelent meg és szombaton egész nap otthon az udvaron ücsörögtem

szerintetek hová menjek, mit csináljak?

Móni
KépKép
reunion

Reunion

Én bőrklinikára mennék. Vagy a János Kórházba. Azt hiszem régen ott volt Lyme-ambulancia. Biztosan hétvégén is van ott valaki, aki ért hozzá.
Lakos András a fő szakembere! Ő nem tudom hol rendel most.

Nekem is volt régen. Csak antibiotikumot kaptam rá. Attól elpusztulnak a kórokozók. Ha időben elkapják semmi következménye nincs. Nekem sem maradt vissza semmi.

Körkörösen, a csípés körül pirosodik? Növekszik a kör napról napra? Vagy állandó a mérete?

Trudi

Ui: Én is szedek most antibiót:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára turorudi6 2009.09.05 07:36-kor.
turorudi6

Reunion

Itt vannak tipikus Lymos képek. Hasonlít valamelyikre?

http://www.kullancs.hu/kepek.php?lang=hu&pageID=4

Trudi
turorudi6

Reunion: A Szent Lászlóban és az Istenhegyin van tudtommal ambulencia
Voltál kullancsos helyen mostanában?

Trudi: milyen cikket?

Kép
Kép
alma26

Dr. Lakos András
Jelenlegi munkahely (1994-): Kullancsbetegségek Ambulanciája (magánpraxis), 1132 Budapest, Visegrádi u. 14.
Tel.: 06 30 934-99-56

Kép
Kép
alma26

Reunion

Bocsánat! A László Kórházban volt a Lyme ambulancia! Rosszul emlékeztem. Most keresem a honlapon, de nem találom!

Trudi
turorudi6

Trudi!

Kb 3 cm és a közepén egy nagyobb piros folt,körülötte halvány és legszélén szabályos kör, nem nő
Megpróbálok elmenni valahová ma de én nem bízom benne hogy hétvégén is vannak
+ egy 3. csípésem is van akörül meg nincs semmi csak egy méretesebb piros pötty a hátamon

Móni
KépKép
reunion

Alma

Mitől csökken a szoptató nők aránya?

Itt van bal oldalon!

Trudi
turorudi6

szerintetek ezt a Lakos doktort lehet hétvégén hívni?

Móni
KépKép
reunion

Reunion

Biztosat úgyis csak vérvételből tudnak megállapítani. Anélkül biztosan nem adnak gyógyszert. Tehát Lyme ügyben tényleg csak hétfőn tudnál előbbre lépni. DE ha nagyon idegesít, menj el valahova addig is. Kérdezd meg hol van bőrgyógyászaton ügyelet! Mond, hogy aggódós ikres kismama vagy! Biztosan fogadnak bárhol!

Trudi
turorudi6

Reunion

Hívd nyugodtan, legföljebb ki van kapcsolva a telefon. A képeket nézted, amit küldtem? Azon a lapon lehet emailt is küldeni neki!

Trudi
turorudi6

Hello Renunion! :)

A tesóm is most van túl egy Lymon, de ő elég későn vette észre már izületi fájdalmai is voltak, de szépen meggyógyult! :)

A lászló kórházban természetesen hétvégén is van ambulancia keresd őket meg! Az ügyelet orvos jön le a rovar osztályról! :) A tesm véreredmények nélkül azonnal kapott gyógyszereket szerintem a te esetedben is így lesz, hisz a magzatra veszélyesebb a kezeletlen betegség, mint néhány szem antibiotikum! :)

Keresd meg őket telefonon és vegyél egy maszkot egy útba eső patikában és vigyél magaddal kézfertőtlenítőt! És ne nyúlj semmihez! Vigyél magaddal egy fehér törölközőt arra feküdj le, ha le kell a vizsgálatra, azt tedd egy nejlonba és otthon áztasd éjszakára domestosba. És ne feledd H1N1 járvány van! :) Tehát maszk és kézfertőtlenítő!!!!

KépKépKép
bogyra

Athena, gratula, hogy a pizzafutár randira hívott:))) AKkor nagyon csini lehetsz:)

A munkahelyi erőltetett kedveskedést már én sem nagyon bírom. A hastaperolást sem, ilyenkor összerándulok, rossz érzés. Apának szeretem ezt engedni, tőle jól is esik:)

Kima, milyen gyerekrucikat szereztél be? Jaj, képzeljétek, hogy a szeptemberi BabaPatika magazinban (ingyen van a gyógyszertárakban) van szó a babakelengyéről, hogy miket érdemes venni és mennyit. Szerintem tök jó. Én még várok a vásárlással, mert októberben a család kamionnyi ruhát ad, anyósom pedig majd meg szeretné venni a babakelengyét. Remélem, hogy nem gondolják meg magukat.)
Most mesekönyvet szeretnék beszerezni, aszem Grimm legszebb meséit szerettem a legjobban annak idején. Meg a Négyszögletű kerek erdőt. Ma mi a menő a gyerekeknél?
Vendég

Móni:
Sikerült eljutnod az orvosokhoz?

Klári:
Ne aggódj, biztos nincs gond. Sajnálom, hogy ilyen élményekben volt részed!

Megyek jógázni..

Kép
cat__

[quote="turorudi6"]A írta:turorudi6lma

Itt van bal oldalon!

Trudi

Köszi :) Nekem semmi nincs a bal oldalon. Az egész oldalat beteríti a fórum.

Reunion: remélem sikerül vamait intézni, hogy megnyugodj!

Klári: borzasztó lehetett tegnap :(

Kép
Kép
alma26

[quote="reunion"]S írta:reunionziasztok Lányok!
Lehet hogy gáz van és nem tudom, hogy it csináljak az a 2 csípés amit a vállamon találtam még mindig nem múlt el, és hajnal óta az internetet bújom mi lehet és leginkább a kullancs csípéshez hasonlít képek alapján a Lyme-kóroshoz
Múlt héten vasárnap reggel jelent meg és szombaton egész nap otthon az udvaron ücsörögtem

szerintetek hová menjek, mit csináljak?

Szia!

Szerintem ne gondolj mindjárt a legrosszabbra.
Egy bőrgyógyász hamar el tudja oszlatni az aggodalmaidat.

Ha kullancs lett volna, akkor biztos vagyok benne, hogy már akkor felfedezed a dolgot, mikor még a kullancs is benned van, mert mire magától távozik "az áldozatából" addigra legalább borsszemnyi, de inkább borsó szemnyi. Úgyhogy nem hiszem, hogy kullancs lett volna.

De egy bőrgyógyásznak illene már a csípés formájáról is felimserni. Szerintem oda kellene menned, hogy megnyugodj.

Ágnes

Kép
klemencia

Szerencsére engem elkerültek eddig a "taperolók", gondolom ebben az is közrejátszott, hogy már nem járok dolgozni.

Engem azok kergetnek őrületbe, hogy szinte mindenki azt kérdezik, hogy "hogy van a baba"?
Háááá' honnan tudjam? Ő csücsül bent, én itt kint, nincs ultrahangos szemem, nem tudom, hogy hogy van és, hogy mit csinál éppen. :evil: :lol:

Ágnes

Kép
klemencia

Twist

Mi ugyan kimaradtunk belőle, mert akkor még nem volt, de Bartos Erika könyveire esküsznek a mai kisgyermekes anyukák. Saját gyerekei történeteit írja le, egyszerű, de gyönyörű rajzokkal (azt hiszem eredetileg építész), és minden fejezet végén vannak fényképek is az adott történetről. Tudod eleinte az a fontos, hogy a saját életével kapcsolatos dolgokról mesélj neki. És ezek a könyvek ahhoz ideálisak. Ráadásul sok szép helyre is elkirándul a család a könyvekben, amiket azután ti is fölkereshettek.

Nálunk Marék Veronika volt a sztár, a Kippkopp sorozat minden tagja megvolt. Kívülről fújta a gyerek mindegyiket. Gesztenyéből csináltunk kis figurákat, csináltam filcből bábokat is. Nagyon szerette.

Az abszolút kedvenc pedig ez a könyv volt:

http://webshop.animare.hu/zsebibaba_potmamaja+1861.html

Én meg nem vettem volna magamtól, de neki annyira tetszett, hogy egy januári szülinapjára megkapta, majd augusztus 20-ig naponta a déli és az esti lefekvésnél is többször el kellett olvasni, de ha napközben kedve támadt hozzá, akkor még napközben is föl kellett olvasni. Sőt sokszor még fejből is nyomni kellett, ha nem volt kéznél a könyv. Vagy már lekapcsoltuk a villanyt. Tehát kb 5-600-szor olvastuk el minimum, ahogy egyszer megsaccoltuk.

Trudi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára turorudi6 2009.09.05 17:29-kor.
turorudi6

Alma

Itt a cikk:

2009. 09. 04.

Gátolhatják a tejtermelést, így a szoptatást azok a gyógyszerek, amelyeket a szülés közben fellépő vérzés kezelésre használnak az orvosok - állapították meg brit kutatók.

A BJOG című szülészeti-nőgyógyászati szaklapban publikált kutatási eredmény szerint akadályozza a tejtermelést az a gyógyszer, amelyet a szülés során fellépő vérzés enyhítésére adnak az anyáknak. A Wales-ben lévő Swansea University kutatásai szerint hasonló mellékhatással járnak egyes fájdalomcsillapítók is.

A felfedezés magyarázatot adhat arra, miért csökkent az elmúlt időszakban azon nők száma a szigetországban, akik képesek szoptatni gyermeküket – írja az Infórádió. A publikáció ugyanakkor konkrét konklúziót nem von le ebből, azaz nem mondja ki, hogy nem lenne szabad használni az említett, vérzést gátló szereket. A tanulmány az oxitocint és az ergomentint emeli ki, amely a készítők állítása szerint az esetek hét százalékában felelős azért, ha az anya nem képes szoptatni gyermekét.

Nagy-Britanniában évről évre nagyjából két százalékkal csökken azok aránya, akik anyatejjel táplálják gyermeküket. Jelenleg nagyjából a szülő nők 45 százaléka táplálja természetes módon gyermekét.
turorudi6

Köszönöm lányok!
Felhívtam a dokit nagy elnézések közepette, hétfőn reggel 9-re megyek hozzá de így látatlanba azt mondta hogy nem az
nem baj nyugtasson meg
most nagyon érzékeny vagyok az ilyesmire mert 1 héten belül ez a 2. eset hogy a babák miatt kell aggódnom
Az UH-on is találtak valamit, de nem akartalak vele bennetek terhelni jövő héten meg 2x is megyek ujra 2 különböző helyre UH-ra, ugyhogy bizom benne ott is megnyugtatnak
A remény hal meg utoljára!!!!!!! :)

Móni
KépKép
reunion

Móni!

Nagyon örülök, hogy felhívtad a dokit! Ő a legnagyobb tudora ennek a betegségnek! Látod, már látatlanban meg merte mondani, hogy nem Lyme.

Egyébként nekem egyszer egy májusban vették le rá a vért, de elfelejtettek kiértesíteni a pozitív eredményről. Karácsony előtt pár nappal táviratoztak, hogy menjek be azonnal, mert gáz van. Szegény anyukám csak karácsony után merte megmondani. Tehát májustól karácsonyig vígan éltem különösebb gondot nem okozott!

Mit találtak az UH-on? Feltétlenül írd le! Látod meg tudjuk egymást nyugtatni!

Trudi
turorudi6

Hékás!

Kijavítád a táblátban az életkoromat?????????
Sajnos betöltöttem a 30-at :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Reunion!
Írd le, hogy mi a gond, hátha tudunk segíteni vagy csak könnyebb lesz, ha elmondod valakinek!
Nekem az a tapasztalatom, hogy (tisztelet a kivételnek) a dokiknak soha nincs egy perc idejük sem a betegekre/kismamákra és nem magyaráznak el semmit alaposan.

Kép
akire79

Akire!

És az miért sajnos???? :) :) Egy ősasszony örült volna ilyen sok szép betöltött évnek! :) És hát tudjuk, hogy nem csak a 20 éveseké a világ! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Akire, javítottam, de még 10 oldalon keresztül maradsz fiatalabb, jó? :wink: És akkor így pár nap távlatából is boldog szülinapot Neked! És persze Reunionnak is!

Reunion, mi volt az UH-n? Megijeszteni nem tudsz minket, viszont megpróbálunk lelket önteni beléd :wink: Az Istvánban volt most UH-n, ugye? És hova mész a héten még? Azt pedig jól teszed, ha megnézed a foltjaidat, én is csak akkor nyugszom meg, ha a doki mond rá valami jót.

Klemencia, ne is mondd ezt a kérdés. Anyukám minden nap felhív. 'Hogy vagytok?'. Mondom jól. 'Mit csináltok?' Mondom Marci alszik/eszik/játszik/mesét néz, én pihenek/főzök/mosogatok/takarítok. 'És Mincsi?' Na én ilyenkor robbanok. És mindig elmondom neki, hogy gőzöm nincs mit csinál, de ha gond lenne, már úgyis tudna róla :twisted: Persze lehet, hogy azért kérdezget mindig, mert Marcival is volt olyan, hogy nem mozdult meg még délután 1-kor sem, én SOS rohantam CTG-re, és csak utólag hívtam fel őt, hogy elmeséljem, mi volt :lol:

Clara, legközelebb jobban figyelj magadra, és feleslegesen ne cipkedj :!: A tábla már tényleg túl nagy, és mivel 600x600-t lehet feltölteni, egyre kisebbek a betűk a kicsinyités miatt... Arra gondoltam, hogy a hűtlenkedők sorait rejtetté rakom, és ha visszatérnek, újra felfedjük. Akkor jobban lehetne látni :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás!

nem lehetne inkább 3 képben feltenni? Az olyan mostoha lenne, ha kihagynánk őket! :) Szerintem... :shock: :lol: :roll: 8)

KépKépKép
bogyra

Na majd megnézem, hogy hogy tudjuk átvariálni, hogy jobban látható legyen :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!
De sokat írtatok megint, alig bírom követni :shock: :)
Hékás: a Nádor utcában dolgozom.
Trudi: részvétem a fekvésért, hős vagy! Férjecskéd jó fej (meggytorta nyami-nyami) :wink:
Pillesz: én is 17.keres vagyok, Rákoshegyen. Lassan klubbot is alakíthatunk :wink: Én egyébként 185cm magas vagyok, de a súlyom....khm...egy ideje már nem is mérem :oops: :lol:
Kórház mielőbbi elhagyása: nem tudom, ki akarja esetleg ambulánsan megszülni gyermekét, de aki nem az illetékes kórházban szül, számoljon azzal, hogy szükség esetén (sárgaság kialakulása, szülési szövődmény) nem fogják visszafogadni sem őt, sem a babuját, ha idő előtt távozik. És akkor sajnos lehet menni a területileg illetékes kórházba, illetve a gyerekkel a Hiem Pálba. :oops: Engem meglepett az info, de lehet, hogy csak én vagyok béndzsa :)
Mi: jól vagyunk, növögetünk, semmi extra dologról nem tudok beszámolni. Azt hiszem, ez jó hír. :lol: Elsőszülöttemnek hála minden este hulla fáradt vagyok, este 10re már általában alszom. Most csak azért nem, mert Apa elment vmi spinning rendezvényre, és őt várom. De jó neki!
Mindenkinek jó hétvégét,
M.

macianyu

Már egész jól lerendeztem magamban az UH-os dolgot, csak én ugy működöm, hogy ha nem beszélek valamiről, akkor megfeledkezem róla, és addig jobb

annyi volt, hogy az egyik babának cystákat találtak a koponyájában az UH-os doki nem sok mindent mondott csak azt hogy hasbaszurit szoktak javasolni, és hívjam fel az orvosomat

és ez egy kicsit hosszú történet azóta inkább nem részletezem, mert mindennap hívnom kellett az orvost és csak csepegtetve kaptam az információkat, hogy mi legyen
végül is
így hétfőn megyek UH-ra az IStvánba és szombaton a Praxisba a Hajdú Krisztinához
én nem olvastam róla semmit, csak a férjem nézett utána, és elmondta hogy nem kell aggódni általában felszívódnak
és én reménykedem, hogy két egészséges babát kapunk és minden rendben lesz

Móni
KépKép
reunion

Reunion

Látod milyen jó, hogy leírtad! Ezek a ciszták pont annyi aggodalomra adnak okot, mint az én kicsikém vesetágulatai: fel fognak szívódni szülésig. (Nekünk például már a héten nem is látták.)

Persze mindenki örülne, ha nem lennének ott. Ezért mondta a dokid,hogy hasbaszurit szoktak ilyenkor javasolni, mert a dokik ekkor nyugszanak meg teljesen, és mossák kezeiket.

De Hajdú Krisztina mindent türelmesen el fog magyarázni és csak akkor izgat föl, ha nagyon muszáj! Addig csak gyűjtsd a kérdéseidet!

Csípéseid hogy vannak?

Trudi
turorudi6

Sziasztok!

Hékás, azért hosszú a az utóneves lista, mert nem csak az utónévkönyv nevei vannak benne, hanem, azok az egyedileg kérvényezett nevek is, amiket 1997 óta engedélyezett a MTA. Pont emiatt raktam fel, hátha valaki egész egyedit szeretne.

Szia Ildi!
Egy városban lakunk! :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

[quote="turorudi6"]O írta:turorudi6lvastátok ezt a cikket bal oldalon a szoptatásról?

Hihetően hangzik!!

LE AZ OXITOCINNAL!!!! :evil: :evil: :evil:

Trudi

Az oxitocin pont a tejtermelés beindulását segíti, úgyhogy az tuti nem gátolja a szoptatást.
Ellenben az Ergam cseppekről én is hallottam, hogy csökkentheti a tejtermelést.

KépKépKépKépKép
uxi

Hajdú Krisztinához mennyivel előbb kell időpontot kérni, ha nem sürgős a dolog?
A következő kötelező uh-t lehet ott csináltatnám, olyan sok jót írtatok róla. De azt sem tudom, mikor van a következő kötelező, 28, vagy 32 hetesen?

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi!

Ez nem igaz! Az oxitocin a tej leadóreflexért felelős, de a tejtermelődését a prolaktin felelős! Nem ér ám összekeverni! :) :)

Amúgy a kutatással nekem az a gondom, hogy bár biztos van ebbe valami, ha publikálták, De mindkét gyógyszert adják vérzés csillapításra is és önmagában a vérzés is felelős lehet a tejtermelődés elmaradásának. Tehát ha vérzésre adták gyógyszerként, akkor nagyon nehéz megmondani, hogy miért is nem szoptatnak.

És azért szeretném hozzátenni, hogy a brit nők amúgy sem szoptatás pártiak, az átlagban. nyilván kapcsolódik a 6 hetes otthon maradással is. A szegényebb réteg ott is szoptat hisz otthon van a gyerekkel, mert nincs munkája, de a dolgozó nők 6 hét után mennek dolgozni, hogy szoptasson???

Ott a Bootsban megkapod a tápszerek minden változatát recept nélkül, nem úgy mint nálunk. De aki szoptat, azt pl nem érdekli hol veszi elő az emlőt, mert szemérmetlenül, akárhol lengetik a cickót! Szó szerint!!! :) Tehát nem szoptatós póló takarásában, hanem gatya le, póló fel, melltartó kilóg gyerek meg cicin, közben játszik a másik cicivel.... :) :) Engem nem zavar mondjuk, de a párom néha jajjong, amikor lát egy egy élanya példányt! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Hulla vagyok...voltunk IKEÁ-ban, rengetegen vannak. Én nem nagyon látom nyomát a gazdasági válságnak, a parkoló kijelzője 3 szabad helyet írt.

Vettünk napocskás lámpát a plafonra. Meg békás tárolót a szerkény oldalára. Körbe polcokat...el is fáradtam teljesen.

Tegnap vettünk macis bordürt...lassan minden kellék meglesz. Kár, hogy nem csak ezen múlik a gyerekszoba. Előtte még meg kell csináltatni azt az ablakot is, le kell égetni a festéket, újra festni...redőnyt szereltetni...csak utána jöhet a festés, bordűr ragasztgatás, csinosítás.
Nem mintha el lennénk vele késve, de télen már nem nagyon akarnék festeni, amikor az ablakot sem szívesen nyitom ki. :roll:

Lehet, hogy jobb lenne, ha aludnék egyet :lol:

Ágnes

Kép
klemencia

Reunion:
Ne aggódj, holnap lezárod az egyik aggodalmadat és nemsokára a másikat is! Drukkolok az uh-kra!

Klemencia:
Teszel majd fel képet a cuccokról, amit vettél? Biztos nagyon aranyosak :).

Kép
cat__

Sziasztok!

Most két hétre eltűnök, reggel elmegyünk nyaralni :)
Már nagyon várom!

Mindenki vigyázzon magára, ha hazajövök jelentkezek!

Mindenkinek puszi

Timi

Timi
athena

Uxi!
Én 2 héttel előtte kértem az időpontot, és a Praxisban korábbra volt hely mint az Istenhegyire
szerintem a 32. héten lesz még kötelező UH de ezt nem tudom biztosan

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok!

Mától én is dolgozgatok, úgyhogy keveset leszek!

Ultrahang protokoll:

0. UH a terhesség megállapítása
1. UH 12-14 hét között - genetikai rendellenességek szűrése
2. UH 16-18 hét között - detto
3. UH 28-30 hét között - magzati állapot-növekedés nyomonkövetése
4. UH 36-38 hét között - magzat fekvése, téraránytalanság kizárása, méhlepény állapota

Ezek az ajánlott vizsgálatok, mivel csak ajánlottak, így lehet más ütemben csinálják bizonyos kórházakban. :)

KépKépKép
bogyra

macianyu: akkor alapítsunk klubot. 17kerületi lombrágók, terhes óriások, vagy valami ilyesmi.
klemencia: szombaton mi is voltunk ikeába. Rengetegen voltak, mozdulni is alig lehetett, attól féltem, hogy nekemjönnek, megnyomorgatnak, összepréselnek.... Láttunk jó cuccokat, de nem a mi pénztárcánknak találták ki, viszont ami olcsó az rettenetesen gagyi is.Soha többet ikea, nagy csalódás volt.
Nálunk is készül a gyerekszoba! Az egyik fal kék, ide festjüka tengeri élővilágot. Már fel van rajzolva egy teknős, 4 hal és egy rája. Vettünk színezőpasztát, majd azzal színezzük ki az állatokat. A többi val púderrózsaszín ( nem ilyen színe volt a festéknek a mintán! szóval ez a szín nem direkt!de etttől függetlenül nekünk nagyon tetszik)Megvettük a függönykarnist, kinéztük a függönyöket, meg a laminált parkettát is. Már van egy rakat babaruhánk, babakocsink. Szombaton megyünk anyumhoz, onnan lesz kiságy, matrac, gyerekruha, autósülés, pelenkázó. Szóval alakulunk. Már alig várom, hogy a kis csipaszt betehessem a szép új szobájába! Már annyira akarom látni!
pillesz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: