A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Nagyon köszike,te mikor érezted az első babónál a mozgást?Én próbálom sztetoszkóppal a hallgatózást, de csak bugyborékolást, meg surranó hangot hallok.Remélem nemsokára én is félreérthetetlenül megérzem, hogy ez csak Ő lehetett. Akkor megnyugszom, és nem aggódom állandóan majd azon, jól van -e odabenn.Mindig attól félek uh előtt, hogy nem fog már dobogni a kis szíve.Lehet, hogy hülye vagyok? :cry:

Kép
Kép
christine

Szia csajok!

Olvaso uzemmodom muxik ma, a fejem durran szet az este ota. Bori - leirhatom? Csak ha nincs harag. Asszem utolert a csendes szidas fejfajas k;peben toled, mert a tegnap annyi mident osszeirtam. Ma nem tom fogok-e irni, meg a kepernyot is nehezemre esik nezni, pedig a mokahelyen valahogy ezt muszaj tennem.

Bori - mi forgalmazunk festekeket is, 3000 szinben. Ha keri, kuldunk majd kulonbozo rozsaszin arnyalatuakat az uh-s dokinak.

Na mentem, legyen jobb napotok mint az enyem.

Kép
kissmanó

Húú, már mozgolódnak a babók! Biztos hogy ő a kis szurkálódás Barbuli! Én is így kezdtem érezni... :lol:

Az a baj, Rózsa hogy nem tudok varrni, és varrónőt sem ismerek :( De még kutatok, azután tényleg így lesz... Elkészíttetem :wink: )

Esztora! Ugyanígy voltam, hogy nem láttam a gép miatt, de hidd el megéri a várakozást... Bármit is tartogat ott számodra :lol: :lol:

Elő kell keresni a születési anyakönyvi kivonatomat... Utánna bejelentkezünk és INDULÁS!!! :lol: Egy hónapon belülre kitűzhetjük a nagy napot :lol: :lol: :lol: Várom, mert különleges lesz. Pont a törpi miatt is. :roll:

DEEE. én nagyon gonosz anyós leszek :lol: :lol: :lol: Bár ha egy kis link lesz a fiam (csajozós meg minden) akkor örülni fogok, ha megállapodik egy leány mellett... :lol: :lol: :lol:

Barátnőimmel megbeszéltem, hogy majd jönnek át és ellenőrizzük a felhozatalt mindig :lol: :lol: Meg persze apa :wink: Aki majd csak nézi a kis csajszikat :lol: :lol:

Kikapnék, hogy ilyeneket mondok :D Leállítom magam... :roll:
baba24

Sziasztok!
Jovika, a 28.000 Ft, amit a kórháznak kell fizetni, az a 100% és annak a 30%-át, tehát 10-et kell fizetni, vagy ez már maga a 30%?

Emi, van a környéketeket Auchan? Mert ott pl. lehet szkonyát, nadrágot 3-4000-ért kapni, most meg vettem egy tiszta pamut fölsőt, csinit 2000-ért. Szóval olyan áron vannak, mint Zsuzsi varrónője, csak hát Neked ugye nem érdemes Pestre menni próbálni. De lehet, hoyg Tescóban is vannak kismama ruhák, csak ez a Cherokee márka drágább, mint korábban az Items.

Üdv Hajni! mitől félsz? Mi is folyamatosan félünk ilyen-olyan indokból, de pont erre jó ez a topic, mert meg tudjuk egymást nyugtatni.

Baba, fotót kérünk a tunikáról, csak akkor tudjuk áldásunkat adni az esküvői összeállításra. :lol: Amúgy leírva jól hangzik!

Kép
nenoke

Rózsa te is tudod hogy egyéb jelei is lennének ha gond lenne odabent.
mondom én aki szintén ugyanilyen....
tuti hogy te is nemsokára érzed már kb nekem is 17-18 hét körül kezdődött.nagyon sok mindentől függ de ezt gondolom te is tudod.aztán eljön az az idő amikor már kérnénk hogy kicsit hagyja már Anyut aludni. :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

szerintem a 28e már a 30%.mindjárt előkeresem a cikket.

Bridzsi

Kép
esztora

Akkor ez mar olyan mozgas volt aminek a datumat fel kell jegyezni? Nagyon cuki volt, bar Brigi jobban leirta, mintha buborekok pukkantak volna szet, es olyan jol lehetett erezni!!!!!!

En is folyton azon kattogok, hogy minden okes-e a babaval, de eddig minden oke volt! Es olyan jo lenne ha mar mozogna sokat, mert akkor tudnam, hogy jol elvan!

Ha fiam lesz, en is tuti "megvalogatom" majd a baratnoit, ha egyaltalan valakit a kozelebe engedek majd....... :wink: :wink:

Kép
barbuli

szóval szülés esetén 84 e 30% kb 25e ft
császárnál kb 50-60 e kell fizetni.
felső határ a 100e ft.

Bridzsi

Kép
esztora

Baba24!Remélem, nem haragszol , hogy írtam, nem kontárkodni akartam, csak én biztos vagyok benne, hogy csodaszép menyasszony leszel babóval a pocidban, és kívánom, hogy minden úgy alakuljon a nagy napra, ahogy te megálmodtad!A ruhakészítésre meg azért gondoltam, mert megmarad emléknek is, meg ha gombolyodsz, van benne anyag, amiből kiengedhet a varrónő, ha szükséges lenne, mert a bolti ruhákban egy kummányi felesleges anyag sincs, sajna.

Esztora!Köszike a bíztatást.Minden pisilés után nézem a törlőkendőt, nem vérzek-e, egyben vagyok-e babóval.Sajna sok a negatív példa előttem, hogy 17-18 hetesen halt meg a baba a pocakban 3 munkatársamnál is. én is rettegek ettől, mert 4 évig próbálkoztunk, míg nyuszi összejött, meg őelőtte volt 2 vetélésem is :cry: :cry: :cry: De remélem most vigyáz rá a Jóisten(no, meg mi is apával)

Kép
Kép
christine

Brigi koszi az ultrahangos infot!!!
most mennem kell, de majd kesobb meg benezek!

Kép
barbuli

Nem tudjátok , hogy császármetszésnél mennyit kell fizetni, ha fogadott orvosotok van?Nekem nagyon úgy néz ki, hogy baba csaszival kell, hogy szülessen, de az anyagiakat még az orvos nem mondta, lehet, még ő sem tudja pontosan.

Kép
Kép
christine

Sziasztok!
jó reggelt :)
Tegnap kérdeztétek hogy mitől félek ,,nos ugy mindentől..hogy jól van-e a babám és hogy vajon milyen lesz a szülés és hogy utána mi lesz...hiszen picit változik az életünk :) na ezektől...
szép napot kivánok
Hajni

Kép
ryba

Esztora, csatlakozom Christine-hez, hogy nagyon-nagyon oda kell figyelni mindenre, mert nem feltételnül van jele a bajnak. Ne haragudj, nem akarlak ijesztegtni, de nekem tavaly a 21. héten halt meg a kisfiam, és semmi jel nem utalt rá, csak az, hogy nem mozgott, de igazából csak a 22. heti UH-n derült ki. Ezért is parázok most rendesen, hogy még midnig nem érzek határozottan semmit, bár néha valami pöckölés mintha lenne.

Kép
nenoke

Rózsa nálam is minden volt ami nem kellett volna és még nincs vége!
5 hét környékén bevérzésem volt,aztán görcsöltem.12.héten meg kiderült a méhszájjon van a méhlepény(leválhat de nem fog).megy már fejjebb de még mindig lent van a szerencse az hogy hátsófali.
nem emelhetek cipelhetek de már 9 hete igy élek és rájöttem megy ez nekem.szerencsére a családom sokat segit.leendő apuka még egy levelet is arrébb tenne helyettem. :wink:

Bridzsi

Kép
esztora

persze hogy figyelni kell mindent ezt én is tudom.főleg nálam is az előzmények miatt.mondjuk az én dokibácsim is mindent elmond ha jó infó ha nem.

Bridzsi

Kép
esztora

Nekem is a méhlepény betakarja teljesen a méhszájat, de bízom benne , hogy fentébb fog még húzódni. Abban bízok, hogy túlvagyunk a kritikus 12 héten és már nagy baja csak nem lesz a drágának, ha eddig nem volt.Én bízom benne, hogy mindenkit megsegítenek odafenntről és gyönyörű, egészséges babája lesz.... :lol:

Kép
Kép
christine

akkor neked is figyelned kell ezekre.azt tudod hogy hol tapadt?
hátul vagy elől?

Bridzsi

Kép
esztora

Rózsa: hogy Danit mikor éreztem először, hát nem tudom. Már olyan régen volt, hogy elfelejtettem :oops:
Viszont Marcit is és Mátét is a 20hét környékén kezdtem érezni. Inkább a 20.hét utánn! De akkor már kifejezett rúgásokt éreztem emit már kivülről is lehetett érezni. Most viszont nagyon figyeltem!
Én úgy hallottam, hogy 60000körül kell fizetni a kórháznak!:twisted:

Jaj lányok, ne ijesztgessetek. Én is állandóan parázok, hogy minden rendben van e odabent. Nem lesz itt senkinek a babájával semmi gond!!! Csak +++++

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

jaaaaaaaj, ha lehet, most 17-18 hetes vetélésekről nem írjatok!
Én most tök megnyugodtam, és szeretném, ha ez így is maradna...

Kép
Kép
emma1976

Amiért továbbra sem kell fizetni:
– a terhesgondozásért;
– a terhesség alatti vizsgálatokért (beleérte a speciális genetikai, ultrahangos vizsgálatokat);
– a szülésért, ha ez az ügyeletes orvosnál történik;
– ha orvosi ok miatt kell másutt szülnie, akár mert egy másik városban indult be a szülés, akár mert például koraszülésről van szó;
– a kórházban töltött napokért, normál szobában.
Amiért ezentúl fizetni kell, de nem az orvosnak, hanem a kórháznak:
– ha választott orvosnál, annak ügyeleti idején kívül akar szülni;
– ha valaki választott szülésznőnél, annak ügyeleti idején kívül akar szülni.
Mennyit kell fizetni orvosválasztás esetén?
Az OEP által a kórháznak fizetendő összeg 30 százalékát. Ez szülés esetén 84 ezer forint 30 százalékát jelenti, tehát körülbelül 25 ezer forintot. Császármetszés esetén ennél jóval többet, körülbelül 50-60 ezer forintot. Az önrészfizetés felső határa százezer forint.

Bridzsi

Kép
esztora

Most mondta egy ismerősöm, hogy ő csak a 24. hét után érezte, úgyhogy még tényleg nem kell nekünk parázni, ha nem mozog. De azért olyan megnyugtató lenne... :wink:

Baba, mikor jön a tunikás kép???!!!

Ma én is végre kismama szoknyában és blúzban vagyok, mert bár eddig jók voltak a szoknyáim, ülésnél már kicsit feszítettek. és olyan büszke vagyok magamra!!!! :lol: :lol:

Bori, hogy álltok a lakáseladásokkal?

Kép
nenoke

Esztora köszi az infókat! Tegnap elkezdtük a férjemmel összeszedni, hoyg mennyibe fog kerülni a szülés, hááááát. Nem tudjátok véletlenül, hoyg a szülésznőnek és az aneszteziológusnak (epidurál esetén) mennyit szokás adni zsebbe?

Kép
nenoke

Esztora: ez a felső határ mitől függ? Ha orvost is és szülésznőt is választok akkor mennyit kell vajon fizetni? Úgy útállom ezt az új rendszert!!! :twisted:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

én még nem merek belegondolni mibe fog kerülni?azért gyüjtöm a pénzt....
ugyebár én császáros leszek eddig nagyon úgy néz ki.

Bridzsi

Kép
esztora

azt nem tudom mitől függ a felső határ nem árulják el.
itt megtaláljátok a cikket:
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=24860

Bridzsi

Kép
esztora

Hát , akkor ahogy nézem, mivel én is császáros leszek szerintem kimerítjük a 100 ezret. Tiszta szemétség, nem? :twisted: Jó lenne, ha a törvény nem lépne életbe csak augusztus után, vagy még akkor sem. Remélem soket fognak vitatkozni a honatyák :lol:

Kép
Kép
christine

Azt számoltam:
25.000 kórháznak (normál szülésnél)
80.000 orvosnak zsebbe
20.000 szülésznőnek zsebbe
20.000 aneszteziológusnak

És akkro ez a komplikációmentes legegyszerűbb szülés. 150. Ennél persze simán lehet több, ha komplikáció merül fel, ha császár lesz. És nem tudom, hogy a szülésznő meg az aneszteziológusnál reaális-e ez az összeg. Vagy hogy is van ez. Anyukák, Ti hogy csináltátok az előzőeknél?

Éljen az ingyenes magyar egészségügy! :evil: És persze ebben nincsenek benne azok a tízezrek, amiket előtte a magánrendelésen adunk a dokinak.

Kép
nenoke

A cikk csak abban sántit, hogy a pénzt nem az orvosok kapják! Szerintetek van olyan orvos aki szabadidejében bemegy, levezeti a szülést, és nem várja el, hogy adjál neki pénzt. Szerintem ilyen nincs!

brigi73

Nenoke

Én is ezen a héten vagyok először kismama gytyiban meg szoknyában. A felsőim még sokáig jók lesznek szerintem - max. jobban feszülnek, de alul, már kell a hely :D Én is nagyon boldogan hordom ezeket, olyan szupppeeeeeeeer!

Kép
Kép
emma1976

Én a szülésznőnek 15000-et adtam. Előre megbeszéltük. Anesztes nem volt! A szülésznővel szerintem érdemes előre megbeszélni! Dokim rendes volt, tegnap megkérdeztem mennyit kér a szülésért, és azt mondta adjak annyit mint eddig, hiába emelt árat, rám nem vonatkozik :oops:

brigi73

Emma, ugye milyen tök jó érzés??!! Én már cask ettől folyamatosan vigyorgok. :lol: Olyan, mint amikor megkaptam a kismama könyvemet, és hivatalos törzskönyvezett kismama lettem.

Mindjárt keresek is valami halaszthatatlan tennivalót az informatikán, mert akkor az egész épületen át kell menni, és mindnki megcsodálhatja a pocimat. :lol: :lol: :lol:

Kép
nenoke

Kb. nekem is ennyi jött ki a számolásnál apával. itt az orvosomnál egy uh 5000ft. ez havi 45000ft+ a klinikai fogadott orvos zsebpénze, meg amit még a szülés után kap,az kb 30000ft, mert azért menet közben is kapogatott....+amit ugye a kórháznak fizetünk=simán kijön belőle még egy babakelengye is :twisted: Ez azért felháborító. De engem a párom azzal nyugtat, hogy mégiscsak 2 életről van szó, ami neki a legdrágább a világon, olyan édes, de persze engem meg azért idegesít, hiszen ezért ezt máshonnan kell elspórolni.Szóval én csak azt nem értem , hogy mi van azokkal a kismamákkal, akiknek ez nem tellik. Ővelük ki foglalkozik? Vagy az is lehet, hogy ők sem kapnak rosszabb ellátást, mint mi, akik fizetgetünk havonta 2 helyre is.... a csuda tudja, hogy melyik a jobb...

Kép
Kép
christine

Brigi, és mennyit kell adni a dokinak? Nem kell összeget mondani, ha nem akarsz, de én úgy hallottam, hogy a rendelési díjnak a tízszeresét szokás. Tehát ha valakinél mondjuk 7ezer a magánrendelés, akkor 70-et kell adni.

Kép
nenoke

Jajj! Te buta!
Dehogy haragszom!!! Jó lenne, ha lenne varrónőm.. :wink:

Képet még a fejemből tudnék átküldeni, de félő hogy káosz is menne vele, így nem kockáztatok :lol: :lol:

A tunikát egyébként anyagában pamutosnak is el tudom képzelni, amit később is fel vehetek. Tehát nem extrára gondoltam. Azok mi leszünk a babóval :lol: :lol:

Vizsgálatok, aggályok:

Lányok! Nem szabad aggódni, én is nagyon félek mindig, hogy a pici szíve verjen, és amikor meghallom, nagyon boldog vagyok!

Ár: Borzasztó!!!!!
baba24

Sziasztok:)

uxi: Fehér a kismamaruha, amit akarsz venni :lol:

Hajni: Üdv közöttünk. Gyere, megvígasztalunk, hogy ne félj :wink: Persze, hogy minden meg fog változni, de próbáld meg pozitívan fölfogni a dolgot. :)

emma: Igen, uncsi, bár az ott dolgozók tartják magukat a szakma csúcsának :roll: Van 5-6 féle műtét (annak is a közepe különbözik csak egymástól), de gyakorlatilag heti 10 műtétből 9 ugyanaz (koronária bypass). Amíg megtanulja az ember, addig nagyon izgi, felemelő érzés, de egy év után már baromi unalmas. Most gondolj bele, ha egy tannéninek egész életében az elsős tankönyv első két fejezetét kéne tanítania, es. néha helyettesítene másodikban. Ugye, hogy uncsi lehet? :)

Brigi, esztora: de jó, hogy minden OK a babikkal :D

Rózsa: klassz a szalagod! :wink:

baba: ejj, te rossz anyós! :lol: Én is nadrágban akartam az esküvőt, de nem kaptam olyat, ami tetszett volna :? Pedig nem is voltam pocakos.

barbuli: igen, lehetett a baba, és igen, bemehet Apa a Praxisban.

nenoke: ez a 30%! És a hétfői "árfolyam" :? Esztora cikke januári, azóta nem csak a kenyér ára emelkedett. Viszont érdekes, én rákérdeztem a dokinál és ő azt mondta, hogy a szülésznőválasztásnál nem kell a kh.-nak fizetni. Majd megen megkérdezem.
Beleolvastam a cikkbe...ez a gülüpics@(=H. Ágnes) állandóan hazudik :evil: Na, jól fölhúztam magam, keresek vmi könyvet, hogy lenyugodjak (Apánk nem enged semmit csinálni!)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Nenoke
Ez jóóóóóó :D Egészséges büszkeség/magamutogatást :D

Képzeljétek, nekem mindig volt bajom a testemmel (több is, mint egy átlagnőnek), kicsi mell, széles csípő, randa vádli.... Na és most, hogy van egy pici poci, egyszerűen szeretem az egészet, úgy ahogy van!!!!! Többször belenézek a tükörbe, hogy ez milyen tök jó!!!!!! Mondtam is a férjemnek, ne higgye, hogy önimádó lettem, egyszerűen csak odavagyok ezért a 4 hónapos állapotért!

Kép
Kép
emma1976

Szia Csajkák!
Felébredtem :oops:
Tisztára olyan vagyok, mint akit fejbevertek :?
Jól elmatekozgattok itt, nagggyon csúnya számokról beszéltek :shock:

Emma
asszem én is 2 hete írtam kb, hogy jók lesznek a sima felsők, most meg kilóg belőle a pocak...Úgyhogy lassan be kell szereznem egy pár hosszabb, pocakos felsőt..

KépKép

KépKép
szivvi

nenoke

Baba, a másodiknál nem az ment át, amit akartam, szóval a dolgozó nőnél van géz ing.

Kép
nenoke

Nenoke: 40000-et kér a szülésért! Nem tudom mennyire emelte, mikor Mátét vártam 5000volt egy vizsgálat+uh most 6000.

Jovi: ez jó hír, hogy a választott szülésznő utánn nme kell fizetni a kórháznak. De akkor mi a 100000-es felső határ? Hasraütnek és számláznak? :twisted: Ez a "nő" tényleg unszimpi! :evil: Jól teszi a casakád, hogy nem enged semmit csinálni. Te most pihizz!!!

Emma: én sem voltam soha megelégedve az alakommal. De én most sem vagyok :roll:

brigi73

Brigi
Lehet, hogy a 3. után én sem leszek :D

Kép
Kép
emma1976

Brigi, és azt csak úgy meg lehet kérdezni, hoyg mennyit kér? :?
nenoke

Nenoke: én megkérdeztem! :lol: Szerintem jobb mint nyomozgatni vagy kellemetlen helyzetbe kerülni! :roll:

Emma: Kép

brigi73

Nenoke!
Te kis angyal! :lol: :lol:
köszönöm az utánnajárást! :lol:
Tetszenek.
Nagyon szétnézek!
baba24

Hahó csajok!

Olyan sokat írtok, hogy alig bírom végigolvasni. Már nem tudom, hogy pontosan kinek mihez kell gratulálni, mindenik hámozza kia magáét.
Tehát gratula a
1, jó UH eredményekhez még ha szégyenlősek is a kicsik
2, a mozgolódás érzéséhez, csodálatos
3, Uxi.: nagyon sok boldogságot asszonyként is, és biztos szép lesz a ruhád amit elterveztél, egy mennyasszony mindig szép

Hajni: Jó hogy ránktaláltál, sok érdekes és fontos dolgot megtudunk egymástól. Üdv köztünk.

Ezek a számok! Szörnyű volt még csak olvasni is.

Most kaptam egy tál házi sütésű sajtos pogit. Isteni :!: Már neki is áltam befalni, azt hiszem nem sok fog maradni belőle :!:

Kép
szücsi

Ti olyan gyakran jártok Uh-ra! Én kedden voltam a genetikain és legközelebb csak április 03-án kell mennem Ez normális :?:
Közben szeretnék egy 4d-re is menni, csak pénztárca függő hogy hányszor iletve hogy megnyugtassam magam minden rendben van.
A fizetnivalók és a magánrendelések egy vagyon, de a pénz most nem számít :!:

Kép
szücsi

Hahó!

Már nics itt senki?

Kép
szücsi

Brigi, köszi! Én csak attól félek, hogy mivel ismerős, nem mond konkrétumot. Meg volt már kellemetlen szitum, amikor a fülműtétem után adtam a dokinak egy nagy Van Gogh-albumot, benne borítékkal és pénzzel.

Baba, édes vagy, de nem angyal vagyok, hanem pillanatnyilag munka iránt demotivált, viszont mint a legtöbb nő, imádom a szép ruhákat és az esküvőket!!! :lol:

Kép
nenoke

A munkát már én is nagyon utálom, de szerencsére holnap leadok minden céges eszközt, járművet, telefont stb. és nem árulom el a magántelefonszámomat, így legalább békén fognak hagyni. Remélem

Kép
szücsi

Szücsi, Borinál is nagyon soká van a következő uh. Bár Nálad ez alig több, mint egy hónap szünet, tehát szerintem normális. Meg ha már mozogni fog a baba, akkor a mozgásból úgyis lehet tudni, hoyg jól van-e, tehát gondolom, azért ritkul be az UH.

Kép
nenoke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: