A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

[quote="athena"]K írta:athenalem!

Akkor kitartás a takarításhoz :)

Köszönöm.
Végre végeztem 8)
Már az ebéd is sül :lol:
Most pedig megyek, elnyúlok a tv előtt. :wink:

Ágnes

Kép
klemencia

Sziasztok!
Már hetek óta szeretnék én is csatlakozni Hozzátok, eddig a bátorságot gyűjtöttem hozzá.
Már május óta olvaslak Titeket, kicsit úgy érzem jó néhányatokat ismerlek már. Bevallom némileg idegenkedem az ilyen típusú társalgástól, mert egyszerre olyan intim, ugyanakkor olyan személytelen is. És béna vagyok a számítógépes-internetes alkalmazások használatában is annak ellenére, hogy számítástechnikus a szakmám. Na, de ezt fogjuk a koromra!
Magamról annyit, hogy 41 éves elmúltam, negyedik gyermekemet várom január 22-e körül. Ez a 9. terhességem. Az utóbbi három évben három babát vesztettem el, egyiket a 19. héten. Az első házasságomból két lányom van (15 és 14 évesek), másodikból egy 5 éves kisfiam, aki már nagyon várja a kistestvérét. Kicsit (nagyon) aggódós vagyok, ezért is nem mertem eddig csatlakozni, de nem érzem magam „sokat látott, nagy öregnek”, aki mindent tud. Sőt!
Valószínűleg nem tudok olyan aktív lenni, mint közületek néhányan, mert mióta itthon vagyok táppénzen annyi a dolgom, hogy alig van időm leülni a géphez, de azért két-három naponta biztos jövök.
Üdv mindnyájatoknak:
Ildi
dil68

Pillesz!
Én 183 cm vagyok és a Lövőház utcában a B.Boom üzletben
vettem 7990 Ft-ért kismama farmert, aminek fel kellett hajtanom a
szárát. Kb. 10 cm-rel hosszabb, mint kéne. Minden méretben van és
állandó készlet, azt mondták, hogy mindig kapható. Interneten is
meg tudod nézni, de ott nem sok látszik a képen.
Ildi
dil68

[quote="uxi"]H írta:uxiopp!
Névkeresőknek egy lista:
http://www.nytud.hu/oszt/nyelvmuvelo/ut ... index.html

Nekem nem jön be, ha rámegyek a nevekre :( Másnak?

Kép
buborka.

Üdv itt Ildi!
Örülünk, hogy csaltakoztál! Sajnálom, hogy ennyi baba elvesztésén vagy túl :(, most biztosan minden rendben lesz!

Merre laktok? Hol fogsz szülni?

Kép
buborka.

Buborka, PDF formátum, van hozzá megfelelő programotok?

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, sztem van! Az Acrobat Reader az nem az? :)

Kép
buborka.

Ildi, örülök, hogy összeszedted a bátorságodat! Ennyire rémisztőek lennénk??? :shock: :lol: Lapozz vissza a 110. oldalra, ott találsz egy táblázatot. Ha elküldöd nekem az adatokat, beleveszlek Téged is. Számítástechnikusként végeztél, vagy aként dolgozol?

Buborka, ez csak egy lista, a nevek nem linkek, abból nem jönnek leírások. Ez "csak" egy lista az anyakönyvezhető nevekből. Meglepően hosszú lista :shock:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás,
Nekem semmilyen listát nem hoz fel :(

Kép
buborka.

Köszi Verus!
Dunakeszin lakunk és az ÁEK-ban fogok szülni. Kicsit nosztalgiából, mert már háromszor szültem a MÁV-kórházban, kicsit azért mert innen viszonylag jól megközelíthető.
Azt hallottam, hogy mostanában zsúfolt lett, mert négy kórházat összevontak és mivel van NIC, tervezett problémás szülés is sok
van ott. Kicsit tartok ettől, de remélem nyugis lesz az az időszak, amikor mi leszünk ott.
Ildi
dil68

Buborka, lementettem, és elküldtem Neked mailen.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi,
Jajj de egy tündér drága vagy, köszönöm szépen, meg tudtam nyitni!!!!
Jujj de örülök neki!!!

Köszönöm!!!!

Kép
buborka.

[quote="buborka."]B írta:buborka.rigi,
Jajj de egy tündér drága vagy, köszönöm szépen, meg tudtam nyitni!!!!
Jujj de örülök neki!!!

Köszönöm!!!!

Oké, de akkor hétfőre tessék egy lánynevet kitalálni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok Kismamik!

Cat értem ezt a szénhidrát dolgot mostmár csak azért kérdeztem mert sóginőm is cukros lett de csak a terhesség alatt és elhozta nekem az ő diétáját amit a kórházi dietetikus állított neki össze!
De akkor te ezek szerint másfélét kaptál! Én még nem tudom, hétfőn megyek! :( De próbálok addig vigyázni magamra! Te már tartod a diétát? Nehéz nagyon? Nem maradsz éhes utána? Bocsi hogy ennyit kérdezek, nagyon sajnállak! :cry:

Klemencia nekem bejöttek a nevek igen a pdf az acrobat reader!

Szia Klári a engem is érdekelnek kismamarucik, Szentendre hány km-re van Budapesttől itt a C&A elég drága! Az milyen árkategóriájú kb.?

Üdv Ildi gratulálok a 4.dik babához és sajnálom a tragédiákat, de most minden rendben lesz, csak pozitívan! Itt nagyon ari mindenki! Tudod már a baba nemét és néven gondolkodtatok már?

KépKép
ldetti

[quote="hékás"]
írta:
hékásOké, de akkor hétfőre tessék egy lánynevet kitalálni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Igyekszem!!! :lol:

Kép
buborka.

Fiúneveket olvasgatom és milyen furcsák is vannak te jó ég! :shock:

KépKép
ldetti

Sziasztok!

Detti, sajnos nem tudok árakat mondani, mert a honlapon pont a webws áruházat nem tudom megnyitni. Egyszer már nézegettem, akkor nekem olcsóbbnak tűnt az átlagnál.

Itt a honlapja :):

http://kismamaruha.net/magazin/

Sajnos km-t sem tudok, majd megnézem, de én kb. 30 km-re saccolom Óbudáról...

Klári

Kép
claracroft

Üdv, az újaknak :)
Hékás látom a te vonalzód is rózsaszínesedik :)

Kép
Kép
alma26

Tök jó, írtam egy csomót és elszállt :evil:

Ildi!
Üdv a topicban! Ennél jobb helyen nem is járhatnál :wink: :wink:

Cat!
Milyen diétára fogtak ( mármint inzulint nem igénylőre, vagy hány grammosra?) Tudod tartani?

Cat, Ldetti!
Ti a szülés után rögtön szupercsinos anyukák lesztek, míg mi itt bálnáskodunk a felszedett 10-12 kilóinkkal. Kitartás a diétához!

Kima
Kép
Kép
kima75

Mivel Eszterem lesz, így kis virágos, pillangós vonalzó dukál :)

Timi
athena

Alma, ne is mondd a vonalzókat :twisted: Nekem babafalvás volt, de még ők sem tudják, meddig lesz rossz az oldaluk. Ezért csináltam nagyonbabásat. De az meg késik mindig egy napot. A többi meg nem írja ki, hogy mikorra vagyok kiírva. Úgyhogy ma ezt találtam ki :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Dil

Üdvözlet az oroszlán barlangjában!!! Örülünk, hogy egyre többen vagyunk!

Egyébként nem hiszem, hogy nem tudsz majd jó tanácsokat adni ekkora tapasztalatokkal!

Melike

A 12. heti ultrahanon még jó volt a fejméret?

Nekünk egyik adat pont annyi amennyi kell, egyik egy héttel több, másik egy héttel kevesebb. Szerintem ez normális. Menj el uh-ra olyan gyakran, ahogy csak tudsz.

Athena

Tényleg eszteres ez a vonalzó. Nagyon tetszik! És az Eszter név is nagyon szép. Nekünk nem passzol a vezetéknévhez!

Trudi
turorudi6

Trudi!

Nálunk az Eszter név azonnal meglett. Abban egy perc alatt megegyeztünk.
A teljes neve: Kenyeres Eszter Lujza lesz
A Lujza senkinek nem tetszik....

Timi
athena

Ldetti, Kima:

Jó, ha kíváncsiak vagytok, elmesélem, mi volt csütörtökön, de ne hasonlítsátok magatokat hozzám, mert nekem Anyum is cukorbeteg, akitől örökölhetem is és baromi magas volt a terhelésesem. Annyiból hasonlítunk, hogy én is kezdő cukorbeteg vagyok, most alakult ki. Sejtettük, hogy baj lesz, ezért mentem előbb a cukorvizsgálatra.

Korábban csak azt szerettem volna leírni, hogy én csak a szénhidrátot számolgatom, a kalóriákat nem. Még nem végleges a diétám, mert az orvos nem foglalkozott velem, a mellette ülő valaki, aki kedves és segítőkész volt, bekarikázta a 175g-os diétát, közölte, hogy 140 g-ot mindenképpen kell enni a baba miatt, megvan, hogy mikor mennyit. (nem tudom, hogy ki az a nő, de értett a dolgokhoz, és mivel közben ő nyomtatta a többi kismama papírjait is, arra tippelek, hogy asszisztens). A hozzám állás miatt hallgattam az asszisztensre és mérem a cukromat, és amikor 7 felett van evés után 1,5 órával, akkor, ahogy megígértem neki (titokban valamiért az orvos ezt nem tudhatta), felhívtam. Azt javasolta persze, hogy adjam be az inzulint, megtettem. Akiket ismerek, terhességi cukorbeteg barátnőimnek, mindegyiküknek elég volt a diéta, nekem sajnos nem.
Tudom tartani a diétát, leszokom néhány ételről, ehetőek ezek is, kicsit kevés, de meg lehet szokni. Kicsit körülményes a méricskélés, de legalább edzem az agyamat.
Addig reménykedtem, hogy nem kell az inzulin, amíg 7 alatt volt az étkezés után 1,5 órás cukorértékem, bár ez sem volt kimondva, csak azért gondolom, mert 7 felett kell telefonálnom. Hát nem jött be, sajnos. Hétfőn talán szóba áll velem az orvos is, bár az se baj, ha nem, mert gúgyos volt és lekezelő, pedig gondolom a legjobb szakember. Ha nem, a segédjére és Anyura hallgatok. A saját betegeivel már nagyon rendes és segítőkész volt (4-et végig hallgathattam, mert bent ültem és vártam, miközben őket pörgette), talán hétfőn már engem is annak fog tekinteni.

Kép
cat__

LDetti:
Drukkolok hétfőn, az sose árt, ha odafigyelsz, részleteket úgyis ott mondanak majd!

Dil:
Üdv köztünk, jó, hogy bejelentkeztél :).

Brigi:
Köszi a neveket, majd megnézem, még nekünk is aktuális!

Kép
cat__

Melike:
Ne izgulj, minden rendben! :) Drukkolok Nektek!

Kép
cat__

dil68: üdv itt, bár én is nemrég csatlakoztam. Egy darabig én is csak olvasgattam sutyiban a melóhelyen, aztán végre megint lett itthon net, szóval már írogatok is.Köszi a tippet nadrág ügyben.
Melike: nem kell betojni az eltérő méretek miatt! Nekem a 12. uh-n nagyobb volt a fejátmérője, akkor bepánikoltam én is, de anyám észhez térített, hogy nem a könyvekhez, táblázatokhoz igazodva fejlődik a baba, hanem már az anyaméhben teljesen különböznek. Aztán a 4d-s uh-n a pocakja volt 2(!!!!!) héttel nagyobb, mint a szokásos, de a szonográfus nő elmondta, hogy tele van a gyomra magzatvízzel, így nem kell aggódni, ja és a fejméret már teljesen jó. Szóval ne ijedj meg, ha nem igazodik a "nagykönyvhöz", ő már most különcködik. :)
pillesz

dil68: üdv itt, bár én is nemrég csatlakoztam. Egy darabig én is csak olvasgattam sutyiban a melóhelyen, aztán végre megint lett itthon net, szóval már írogatok is.Köszi a tippet nadrág ügyben.
Melike: nem kell betojni az eltérő méretek miatt! Nekem a 12. uh-n nagyobb volt a fejátmérője, akkor bepánikoltam én is, de anyám észhez térített, hogy nem a könyvekhez, táblázatokhoz igazodva fejlődik a baba, hanem már az anyaméhben teljesen különböznek. Aztán a 4d-s uh-n a pocakja volt 2(!!!!!) héttel nagyobb, mint a szokásos, de a szonográfus nő elmondta, hogy tele van a gyomra magzatvízzel, így nem kell aggódni, ja és a fejméret már teljesen jó. Szóval ne ijedj meg, ha nem igazodik a "nagykönyvhöz", ő már most különcködik. :)
pillesz

bocsesz!! :oops:
pillesz

Help me, please!!!!
Itt gúvad a szemem, de nem látom, hogy hol tudom a profilomat szerkeszteni, magamról a nevemhez fotót tenni és a vonalzót megcsinálni! Köszi
pillesz

Pillesz!
Az oldal tetején a "segédletek"-et legördíted, és ott van, hogy profil

Timi
athena

Cat!
Én nem hasonlítottam magam hozzád :D Nekem nincs gond a cukrommal. Én IR-es vagyok és a diéta amiatt kell(ene). Pusztán kíváncsi voltam. Bocs, ha félreérthető lettem volna :oops: :oops:

Pillesz!
az oldal tetején van egy olyan gördülőmenü, hogy "segédletek". Azt legördíted és ott a profil. Azon belül tudsz szerkeszteni.

Holnap 17 órára megyek a dokihoz. Majd drukkoljatok légyszí!

Kima
Kép
Kép
kima75

SZiasztok! Befutottam én is:)
Képzeljétek, hogy már minden nap átadják nekem a helyet a buszon és villamoson. El vagyok ájulva:) Biztos, írtó nagy pocim van és sajnálnak (tök jó!!):)

Nagyon dolgozom mostanában, azért nem nagyon érek rá írni, de a naplómba nyomom a szöveget mindig:)

Cat, szénhidrát diétáznod kell? Lehet, hogy majd nekem is, mert lombik előtt inzulin rezisztenciám volt, diétáznom kellett. Lehet, hogy most is majd előjön... Aszem a 24. héten lesz terheléses vércukor, akkor majd kiderül.

Itt megjött a vihar, elég ijesztő. Sötét lett hirtelen, aztán ömlik az eső és tombol a szél. Az áram még nem ment el, de vidéken ez mindig várható...._(
Vendég

Próba a képemről
pillesz

feladom!!!!!
pillesz

Kima:
Tudom, nem értettem félre, csak nem akartam a frászt hozni rátok! :) Bocsii. Drukkolok!!

Twist:
Csak nem lesz gond! Drukkolok neked is! :)
Ide is elért a vihar, de nem volt hosszú, most már csendes eső esik.

Kép
cat__

Twist!!
Én nem járok busszal, villamossal, így nem sokszor adódik olyan helyzet, hogy átadják a helyet, de az orvosi rendelőben szerdán nekem is egy fiatal lány átadta.
Vagyis egész pontosan felpattant :)
Nekem ez olyan jól esett!!!! Teljesen meg voltam hatva.

Nem tudom, kinek mi a tapasztalata, de én azt tapasztalom, hogy az emberek sokkal többször mosolyognak rám az utcán, amióta látszik a pocakom :)

Timi
athena

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek aki megírta a fejméretet, és a drukkokat is. Már tényleg nem parázok annyira, és jövő héten úgyis lesz uh, szóval majd akkor tuti megírom nektek, hogy mi volt! :lol:

Túrórudi! A 12 heti uh-on is a tartomány alsó részét értük el, szóval ahhoz képest nőtt egy csomót! :-)

Ja, és nálunk is lány lesz, Zsófi vagy Dóra azt hiszem. De a kettő közül a párom dönt.

Szia Dil! Üdv itt, te is jó sokáig olvasgattál... ! :D
melike30
Győr

Nekem a metrón adják át a helyüket, a buszon meg fellöknek, hogy ülőhelyük legyen, én meg állok 30 percet. Legtöbbször az idősebb nők a legtolakodóbbak.
Athena: nekem már herótom van a bárgyún vigyorgó emberekből! A melóhelyen rengeteg nő van, 80%-uk elfelejtette a nevemet, mert csak kismaminak hívnak, kötelezőnek érzik a jópofiskodást,a hastaperolást(ami szerintem nagyon intim dolog!) 60x megkérdezik, hogy vagyok, rugdos-e, meddig dolgozok....stb, stb. Ja, és ezeket idegenek is megkérdezik, pl. a péknél, postán sorbanállás közben.. Engem ezek nagyon sokszor idegesítenek, mondjuk a hormonok miatt is vagyok ilyen, de akkor is....
Na, elteszem magam holnapra! http://s2.pentacom.hu/kasa_ftp/Joomla/i ... &Itemid=68
Ezt most találtam, gondoltam közkinccsé teszem
pillesz

Meli!
Szuperek a kislánynevek! Nálunk is a másik lehetőség a Dóra volt :)
Az annyira szép név.
Komoly is és vidám is egyben! Éppúgy illik egy picike lányra, mint egy felnőtt komoly üzletasszonyra!
Szóval hatalmas gratuláció!

Timi
athena

Melike:
SZép neveket választottál!

Athena:
Ma a boltban a hentes nekem is örömet okozott azzal, hogy bókolt egyet.

Pillesz:
Engem is halálra idegesítenek a jópofizással. Szerencsére tapizni csak a szomszédok és a párom kollégái akarnak, akikkel nem találkozok olyan gyakran, de múltkor csak annyi jött ki a számon, hogy "Jajj, ne", de legalább őszinte voltam. A kérdezősködésnél meg látszik, hogy ki az, aki tényleg kíváncsi, és ki az, aki csak úgy a pletyka miatt kérdezi.

Kép
cat__

Cat!
Mesélj! Mit bókolt a hentes?

Timi
athena

Athena:
Azt mondta, hogy jól áll a kismamaság és hogy ilyen csinos kismamát régen látott...gondolom nem csak nekem mondja, de a hangulatomnak nagyon jót tett. Jó, ha nem morcik a kiszolgálók, szerintem ha valaki csak mosolyogva adja át az árut, már jobb az ember kedve, hátha még mond valamit.

Kép
cat__

Cat!
Bizony! Én ma a gyógyszertárban jártam így. Vastablettát akartam venni, és kérdeztem az eladónőt, hogy mit lehet szedni Elevit mellett. És annyira kedves volt, és érdeklődött, és kilesett a pult mögül, hogy lássa a pocakom.
Szóval tényleg nagyon kedves volt.

Ja, és a pizzafutár randira hívott! :)
Én meg csak nevettem, hogy egy terhes nőt hív randizni...

Timi
athena

Athena:
Ez tényleg vicces lehetett, én sem bírtam volna ki anélkül, hogy kinevessem :lol: . Pasid mit szólt? :lol:

Kép
cat__

Jobb nem felizgatni ilyesmivel :) Úgyhogy nem mondtam meg neki.
Ja, munkahelyemre rendeltem ebédet, szóval nem volt ott a férjem :)

Timi
athena

Azt hittem, közösen nevettétek ki :lol:

Kép
cat__

Nem, csak én! Ráadásul a pasi mindezt sms-ben intézte. Sms-t küldött (tudta a kaja-rendelés miatt) amire én nem válaszoltam. Aztán még vagy 5-öt. Az utolsót most az előbb.
Még jó, hogy a férjem nincs itthon, nem hiszem, hogy örülne neki.

Timi
athena

Kitartó pasi, kíváncsi vagyok, hányadik sms után jön rá, hogy rossz helyen kopogtat!

Lett nevünk: Anita :!:

Kép
cat__

sziasztok

Üdv Ildi

Az a bababörze a lakóparkban lesz, vagy ott van külön valami új bevásárlóközpont?

Athena: az elevit mellé miért eszel vasat? az tele van vassal

Ma én is voltam bennt a munkahelyemen és elképesztő hogy tényleg mindenkinek odatévedt a keze a hasamra, és ugy néznek rám mint egy ufo-ra
nagyon fura

Voltam turkában rengeteg babacuccot vettem, nem tudtam ellen állni de a nagy lajos királyon totál ko volt nem volt semmi du.-ra
ahol reggel voltam, ott meg tuti jók voltak

Lányok le lehet állni a gyerekruha vásárlással??? vagy ez mostmár olyan mint a kábszer?

Móni
KépKép
reunion

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: