A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ollem 2009.06.29 14:10-kor.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Senkinek sem kell bemutatnunk, mégis, mindig jól esik felsorolni, mi minden fűződik a nevéhez: Boribon, Kippkopp, Laci és az oroszlán, A csúnya kislány, Télapó és Ezüstmackó... Marék Veronika idén decemberben ünnepli 70. születésnapját. December 10-e éjfélig meghosszabítva minden Marék Veronika könyvre 23% kedvezmény.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ollem sok sikert... én pont a konyhabútor miatt kételkedek, ugyanis azt férjem akarja megcsinálni...
A tietek milyen? Ikeás?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szisztok Kismamák!

Múlt héten megvettük a babakocsit, csúcs szuper, szerintünk. :D :D :D
Két napig itt tologattuk a lakásban, mintha már a gyerek is benne lenne, "próbáltuk elaltatni az új járgányában" :lol: Aztán visszacsomagoltuk, le a garázsba, áprilisig.

Has simizés csak a férjemtől szeretem. :wink:

Anyagi segítség: Anyukám egyedül él, mégis segít bennünket minden hónapban, a saját kis erejéhez képest. A múltkor azt mondta nekünk, a baba kelengyéhez ad nekünk majd 100 ezer forintot. Jól jön majd, mert minden olyan sokba kerül (bútor, kocsi, tapéta, szőnyeg..stb)

Anyósék is segítenek bennünket, nem kevéssel, minden hónapban.
Nekünk is van lakáshitel, kocsihitel, és a Kft-nkbe vagyok bejelentve, úgyhogy ahoz, hogy majd a maximum gyedet kapjam 80 ezer járulékot fizetünk utánam.

Nem is tudom mi lenne velünk a szülői segítségek nélkül :cry:

Kép
adri0422

Ja!!!! És képzeljétek kb. 4-5 napja határozottan érzem a kis drágámat mozogni. Annyira jó!!! :lol: Már úgy vártam, és most már tudom, hgy Ő az!!! :D :D :D

És ma vagyunk 21 hetesek!!!!! :lol:

Már csak 12 NAP és 4D UH!!!!!!!!!!!! :lol: :D :D

Kép
adri0422

Kép
Boldog mikulásnapot mindenkinek.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok!
ollem: nagyon szép tágas a házatok! Biztos nagyon szép lesza, ha kész lesz. Meg annyira jó, hogy ilyenkor ki lehet élni a kreativitásodat és úgy tervezel meg mindent, ahogy neked/nektek tetszik. A berendezkedés meg már csak a plussz jó móka.

szöszi: drukkolok az illetékügyhöz!!! :wink:

jezsek: látom az UH felvételen, hogy a Margit kórházban voltál. Ott van a dokid? vagy miért ott voltatok?

mamacka: szép a könyv, remélem sok elkel belőle a vásáron! :lol:
lei

Mary,

köszi, de mi nem szeretnénk építkezni, még csak tavaly költöztünk... Csak érdekelt, hogy ki tervezte, mert szerintem tök jó lett :) Szorítok, hogy minél hamarabb beköltözhessetek.

Adri,

De jó, hogy már te is érzed a mozgásokat :) Milyen babakocsit vettetek?

Szöszi,

én is csak januárban szeretnék menni legközelebb 4D-re. Meg akarom várni a 28. hetet, akkor már nagyon jól lehet látni a pofikáját is :)

Kép
emi29

Mamacka,

nagyon szép konyhákat lehet kapni az RS-ben is... Szerintem érdemes benézni oda. Vannak blokk konyháik is 70-80 ezer Ft-ért MDF ajtókkal. Esetleg....

Kép
emi29

Mamacka!

A konyhabútor Praktikeres. Ha egybe lesz, akkor majd megmutizom, oksi?

Hát lányok!

Köszi a bókokat a házunk nevében is. Igyekszünk szépíteni, otthonossá tenni. Olyan házzá, ahova az ember szívesen megy haza megnyugodni!!!

Megyek sétálok egyet, férjem elé a melóba. Vacsit már összekészítettem neki. Éhen halok....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary, nekem nagyon nagyon tetszik a házatok! Szuper! Tehetnél fel gyakrabban képeket ahogy alakul, én imádom a lakásokat/házakat nézegetni :) Ez a százezres terv még nem is volt sok ahogy hallogatom Anyu férjétől a terv árakat (ő építőiparban dolgozik), általában dobok egy hátast tőle...

Szösszenet, én is szeretném a pár hét szünetet tartani az UH-k között, de ez most így jött ki... Bejelentkeztem 4D-re közben, jövő pénteken lesz fél 5-kor. Mindegy, utána csak január 10 körül lesz a következő, 4D-re úgysem tervezümk többet menni, majd készül róla elég kép ha kint lesz már. :)

Adri gratulálok a 21. héthez, te is túlvagy már a felén :wink: De jó hogy már neked is mozog a picur, vagyis érzed, én még a reggeli hatása alatt vagyok egész nap, meg apuka is :D

Kép Kép
szõlõ

A vonalzómon nagyon komoly ez a szöveg :lol: :lol: Még 20 hét és anyu ihat egy jó erős margaritát... Vagy ötöt. :lol:

Kép Kép
szõlõ

Tényleg nagyon szép lesz ez a ház, és babával meg aztán pláne iszonyú jó, ha van kert
Szerintem mindenképpen állj a sarkadra, már nemcsak rólad van szó, és úgy tűnik kettőtök közül te vagy a "felnőttebb".
És ahogyan anyukád is adott neked egy csomó mindent, mikor kicsi voltál, (felnevelt stb...), úgy te is egy csomó mindenre tanítottad meg őt. Születésedtől fogva, és ez így lesz míg világ a világ. A te babád is iszonyú sok mindent ad majd neked. (sőt, már most is)Summa summárum, ne érezd úgy, hogy ezzel tartozol neki. Lókakit. Magatoknak viszont tartozol azzal, hogy kiállj magatokért.

Kép
rozsomak

Csajok .. én akkora Mikulás-csomagot kaptam ... úúúristen :D :D
A férjem fel akar hízlalni .. vagy nem tudom ..
Ez még dupla ajándéknak is sok :D :D ennyi édessség .. :shock:
3 csomag gumicukor, mogyoró, mandula, pisztácia, piros mogyorós, kinder tojás, celebrations, kitkat mini, marcipángolyók és kapucíner szeletek :oops: :oops: :oops:

Kép
szösszenet

:o Azzigen :D De aranyos! :)

Kép Kép
szõlõ

Szőlő - Az én kirásom sem rossz - kukkantsd meg :D :D :lol:
Nem tudom jól fordítom-e ...
de vmi ilyesmi: ( :?: )
Most már fel tudom ismerni Anyu hangulatingadozásai és a pohár-törés hangja közti különbséget ..
Vagy szerintetek hogy helyes??

Kép
szösszenet

Sziasztok Kismamik!

Mindenkinek boldog Mikulanduszt!

Kép
kis-csillag
Tököl

Most már fel tudom ismerni anyu hangulatváltozásait a pohár-törés összetéveszthetetlen hangjából és a hisztérikus sikítozásból
(foglalkozási ártalom, azért még ezt is lehetne csiszolni)
én is néztem szőlőét, és azon gondolkoztam, hogy milyen szép is lenne, de ha szoptatunk, akkor még egy jó darabig nincs margarita...
jók ezek az aláírások, a múltkor nálad egy Kate Moss-os volt, azon jót röhögtem...

Kép
rozsomak

szösszenet: jól hangzik a csomag tartalma :)
az én párom teljesen elfeljtette a mikulást...de annyira boldog volt, mikor megtalálta a bakancsában a vilmoskörte pálinkával töltött bonbonokat, a mogyorót és a csokikat :lol: már ezért a látványért megérte :lol:
lei

Valami olyasminek értelmezem én hogy

Most már fel tudom ismerni Anyu hangulatingadozásait, a pohártörés és az őrült sikítás közötti különbséget :lol:

Kép Kép
szõlõ

Szösszenet, ha nem tudod megenni, szívesen elugrom érte!!! Különösen a marcipángolyók érdekelnének...
Az én apum azt sem tudta, hogy ma mikulás-nap van
"megint valami ismeretlen magyar szokás, hogy csokit kaphass"
pedig most ártatlan vagyok...

Kép
rozsomak

Köszi Rozsomak!!!! :D :D
Ez így még jobb :)
Ezek a nagyon összetett cuccok nem mennek :D de akkor van itt nekünk házi fordítónk :lol:
Az előzőre nem emlékszem .. de vmi olyasmi volt, hogy már meghaladja a súlya Kate Mossét .. mert több mint 1 font .. nem? :shock:

Kép
szösszenet

Sejtettem én hogy Rozsomák majd tökéletesen lefordítja :wink: :wink:

Kép Kép
szõlõ

Akkor az én férjem lenne ilyen figyelmes?? :)
Tudtam én, hogy ŐŐŐŐŐŐŐŐŐ egy főnyeremény .. vagy AAAAAAAAAAA főnyeremény :D :D
Én is vettem neki finomságokat :) - Schoko Bananen desszertet (a kedvence), KitKAt minit (az közös kedvenc :lol:) meg Milka Rice csokit .. :D és egy füldugót .. ami azért külön kiemelendő, mert ez a fajta alig fellelhető bárhol is ... így be kellett barangoljam a fél várost érte :) De színpadon csak ezt szereti használni .. és már kopottak amik vannak :D és úúúúúúúgy örült neki :D :D :D :oops: :oops: :oops:

A marcipángolyók az én kedvenceim is .. nyami :D :D :lol: meg a mandula és a psiztácia .. mmmm :D

Kép
szösszenet

Szia Lei!!!
Küldtem neked meghívót unplugged karácsonyi koncertre :D :D
Szőlőék valószínű jönnek (Ugye? :roll:) .. gyertek ti is :)

Kép
szösszenet

Igen, eddig még úgy van, persze mély hallgatás mikor rákérdezek, de az jó jel általában :D

Kép Kép
szõlõ

:) Nah, remélem nem változik, mire odaérünk :)
Van bennem egy izgalom, hogy csak jól érezzétek magatokat .. biztos régen voltatok ilyen koncerten, nem?
Párod is szereti ezt a zenét?

Kép
szösszenet

Mazsi meg éppen most rugdosott meg megint, annyira ééédes!!!! :D Ma jó napja van, örül hogy itthon van egész nap a fater is :D

Kép Kép
szõlõ

Nekem is főnyeremény, szösszenet.
Még mindig együtt van velem, erre előtte senki nem volt ilyen hosszú ideig képes...

(ezek szerint a marcipángolyók a te belsődet fogják gazdagítani)
egy jó kis marcipántorta is jó lenne most, vagy csak egy nagy adag tiszta marcipán......
kicsit úgy vagyok vele, mint (milyen?) Artúr a csokikkal (lukas csokoládé, teli csokoládé...)

Kép
rozsomak

Gombóc Artúr :D

Én is marcipánt kaptam egyébként. Egy ördögöt :lol: :lol: Enyhe célzás hogy némileg elviselhetetlen vagyok mostanában :oops: :oops: :oops:

Kép Kép
szõlõ

Hát igen, ez ismerős, szőlő

engem mostanában pulykának hív, és meg szokta kérdezni, hogy tudom-e mi lesz velem karácsonykor (kitekerik a nyakam, megsütnek, megesznek, stb. - mindezt hangutánzó szavakkal)

de nekem is ilyen morbid a humorérzékem, összeillünk

Kép
rozsomak

Ollem nagyon szép a házatok.De jó h már itt tartotok.Mi is úgy szeretnénk saját lakást de akárhány banknál voltunk egyik se akar pénzt adni.Nem tudom mások hogy csinálják.Nekünk nincs ingatlanfedezet csak az lenne amit vennénk,vidéken szeretnénk használt lakást,nincs 10%önerő sem mert az esküvői pénzből kifizettünk egy-két szolgáltatót meg a párom most csináltatja az autót.
De annyira jó nektek lélekben segítek építkezni. :D
Szöszi én is besegítek ha túl soknak érzed a csokikat.Mi anyóstól kaptunk Mikit én fehér csokist a párom mogyoróst.Mi csak a keresztfiunknak vettünk csomagot mert megbeszéltük h spórolunk ahol lehet.
Hitelről annyit h én is vettem fel mert szükség volt rá erre most kaptam a levelet h tartozás van és bevonhatják a kártyámat.Pedig azt se tudom mikor használtam utóljára,mindig csak fizetek de nem csökken.Amit befizetek levonják kamatra meg ilyenek a tőketörlesztés meg sehol.De nem tudok minden hónapban csak oda 20000-ret fizetni. :cry: Úgyhogy most mindent átvariálunk h kevesebb legyen a kiadás.
Ma voltam védőnőnél és azt mondta nem tudja még megnézni a szívhangot csak a 25.hét körül.Ráadásul múlt héten mértek akkor voltam 66,1kg.Ma meg 65kg pedig nem eszek kevesebbet.Mondjuk múltkor nem az én védőnőm mért,ő nem volt benn a másik meg azt mondta megmér ha már ott vagyok.Úgy csinált mintha olyan sokat híztam volna pedig csak 2,5 kg-al voltam több mint 3hete. Ráadásul az első 3 hónapban nem is híztam.Vérnyomás meg 90/60 egy kávé után. :shock:
Vendég

Gitka, ezt nem értem, nekem már 13 hetesen nézte, igaz nem találta meg, de azt lehetett hallani ahogy rugdos.

Kép Kép
szõlõ

Szőlő!

Mindig ha valami változik a házon, rögtön fényképezek...már nagyon sok képem van....kezdetektől amikor még csak egy kupac föld volt ott, amikor az alap épült, amikor elkezdték a faszerkezetet, a tetőszerkezetet, stb......
Csak a baj az, hogy nagy méretben, úgyhogy nem tudom ide feltenni őket.
Akkor mostantól gondolok rátok is, és csinálok kisebb méretű képeket is.
Úgy emlékszem, hogy régebbről van pár kisebb....megnézem.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary, nincsen valami prgramod amivel le lehet őket kicsinyíteni? Photoshop vagy az Office Pohto Manager része vagy mi a neve.

Kép Kép
szõlõ

Kép Ez volt nyár elején Kép Kép Kép Ez pedig a vendégszoba..... Ez a mi szobánk....:-)))))))))))

A többi kép nagy...nem tudom ide feltenni.....
Azért május, június óta egészen ház formája lett, nem???? :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szőlő!

Páromnak van valami fotószerkesztő progija, de nem tudom, hogy azzal lehet-e ilyet csinálni.....

Egyébként az utóbbi pár hétben nagyon megindult a változás a házon....belül még csak a faszerkezet volt, aztán most már a válaszfalak is burkolva vannak, tök szuper!!!!!!!!
Annyira jó, hogy halad , alakul.
Párom már a háznál van....lassan én is megyek. Addig nem mehetek le ugyanis, amíg nem fűt be, vigyáz ránk nagyon!!!!
Aztán segítek neki tapétázni!! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hűűűűű....most hogy nézem a képeket, hány lapát földet vittem a ház alapjába........... :shock: :shock: :shock: Meg sem tudnám számolni.........már lapát és föld undorom volt, de nagyon!!!!!!!! :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Azért ez nem semmi hogy ti építitek a házat :shock: Minden elismerésem!

Kép Kép
szõlõ

Emi!

Ezt a babakocsit vettük Lilinek. :D De ha fiú lesz véletlenül, akkor ez a szín jó lesz neki is. :wink:
A kocsi súlya 12 kg, nagyon könnyű, összecsukni és szétnyitni is egyszerű, és összecsukva 80x65x15 cm. Menetirány változtatható, és a tengelye körül megfordul a bolygósítható kerék miatt. SZUPER!

A mózest és a hordozót kölcsön kapjuk a kocsihoz, azt nem veszünk. Kép

Kép
adri0422

rozsomak

akkor pont elkerüljük egymást, mert én most vizsgázok (jövő héten nem jövök)

Drukkoljatok holnap lesz 12-től az 1. vizsgám, szakmódszertanból birr!

Ma rekordot döntöttem 6 órát tanultam .

Jó pihenést annak :) aki még itt van!

Kép
kritta

Adri nekem tetszik nagyon ez a babakocsi!!! :D

Kép Kép
szõlõ

Szőlő!

Köszi! Tőlünk ezt a járgányt kapja karácsonyra a kis pocsaklakónk! :D

Kép
adri0422

sziasztok!
megvagyunk mi is. csak ált olvasó üzemmódban, mert GYED témához nem nagyon tudtam hozzászólni. de mindent elolvasok :D
ma voltunk a dokimnál, mert havonta szeretne látni. nem nagyon ért rá :( . de minden rendben. a méhszáj zárt. a kiscsaj is rendesen nő. de elírták a becsült súlyát (gondolom) :oops: , mert 870g-ra becsülik, de a 22. héten 300-400g körülinek írják mindenütt.
bár a lényeg, hogy a doki szerint minden rendben.
toncsi

toncsi80

:D Azt hiszem értékelni fogja :)

Kép Kép
szõlõ

Toncsi, ezt már többen írták itt hogy a súllyal nem nagyon kell foglalkozni hogy mit mondanak, mert ha kicsit odébb teszi le az egeret a doki már mást mutat :wink:

Kép Kép
szõlõ

Szőlő!

Azért nem mindent mi csinálunk. Szerkezetkészre a szakemberek csinálták, de sok dolgot mi. Villany, fűtés, belső melók, kémény építés, alap megépítése, tető, csatorna, víz.....sok dolgot!!!
Na megyek vissza . befejeztük a szobánk tapétázását, most kifestjük az előszobát!!! Remélem, hogy szép lesz a szín!!! :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary, milyen színe lesz?

Kép Kép
szõlõ

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szőlő!
Most jöttünk be a melóból....
Szép lett a színe! Narancssárga lett. Holnap lefényképezem, és megmutatom, oké???
Na most megyünk aludni, mert ki vagyunk dögölve....
Holnap kitapétázzuk a vendégszobát és rakunk fel oda is mennyezetet!!! :D
Hétvégén lehet, hogy sor kerül a gyerekszoba festésére...de jó lenne...
Na most már tényleg megyek aludni...
Jó éjt mindenkinek!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: