A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

msi

ez igen,nagyon nagy pocid van :)

KépKép
bettike83

Folytatom.

Msi,
hatalmas a pocakod! Ahogy elnézem a képet oldalról, eléggé előrehúz már a hasad. Lehet, hogy neked is azért fáj sokat a derekad, mert (ha tudnád), neked is kicsit magad alá kéne húzni a popsid, ha talpon vagy, hogy ne terheld annyira a gerinced.
Nekem legalábbis ezt javasolta a gyógytornász, de tudom, hogy nem könnyű erre figyelni.

Bettike,
nekem két szoptatós melltartóm volt, de nem használtam sokáig. Könyyű volt a hagyományosból is "kikapni" a cicit. (Szereztem gyakorlatot a 19 hónap alatt.)
Tanács annyi, hogy ezt inkább szülés után vedd meg, mert van akinek a szoptatás kezdetekor ugrik meg a mellmérete. Nehogy mire kéne, kicsi legyen.

Mellszívó téma,
nekem aventes kézi volt. Én reggelente fejtem, zuhany alatt, nagyon könnyen jött a tej. Így mondták a Jánosban a felkészítőn és szerintem nagyon jó módszer. Sosem volt se mellgyulladásom, se egyéb gondom a szoptatással.

Kép
balimamika

Nekem mélyen dekoltált spagetti pántos vagy atlétára hasonlító felsőim voltak/vannak. Szülni egy spagettipántos elöl gombos ETAM-ban vásárolt rövid hálóingben szültem. Fel tudtam húzni mikor kibújtak és a hasamra tették őket, a cicókhoz is odafértek nem volt vele macera semmi és könnyű volt kezelni mert nem egy hatalmas bő lebernyeg volt az egész.

bettike: teljességgel megértem a viszolygásod a szopis melltartóktól, ritka rusnya egy darab mindegyik. Anno beruháztam egy rózsaszín brendonos aranyáruba de sajna ez sem lett kedvenc, amitn tudtam lecseréltem. Sajna a kórházban létszükséglet. Aki még nem szült annak fogalma sincs róla h milyen dolog az első napokban megmozdulni is és akár csak egyik oldalról a másikra fordulni, a vérzés mennyisége számomra döbbenetes volt ha csak egy kicsit is megemelkedtem már ömlött kifelé. Az aleways extra nagy éjjeli szárnyas betétje semmi ahhoz képest ami oda kell az első pár napban és akkor hogy kapcsolsz ki egy melltartót amit nem szopira találtak ki? Sehogy se....hidd el én azon extra fanatikusokhoz tartoztam aki eldöntötte ha meghal sem hajlandó egy ilyen rusnyaságot felvenni....hehehe nem is volt, mentem szülni semmi gond az melltartó nélkül zajlik aztán jött a döbbenet h se mozogni nem megy se szoptatni, ömlik a tej kéne bele vmi ami felszívja kikapcsolni se tom apa rohant és vette a sátrat h legyen mibe szoptatni. Mikor már beállt a dolog sem tudtam hordani....sajna amikor üres a cici akkor egy számmal kisebb mikor teli egy számmal nagyobb és ezt 3 óránként eljátsza annyira szortott vagy épp lógott a sima szexi melltartó h kénytelen kelletlen vettem pár szopisat. Ez az én meglátásom, de sztem egy oclsó tescos is megteszi amíg a kórházban avgy aztán ha nem akar szoptatni az ember lánya akkor nem kell de sztem elengedhetetlen.

msi: ez aztán a méret, ekkora voltam mikor szültem a 4200gr-os fiam. Nem egyszerű lesz a vége felé, kitartás! Sztem is igaza van nyufónak már ha a 36. hétig húzod minden simán fog menni, azért 6-7 kg babát cipelni plusz a placenták már nehéz lesz nagyon. Azt mondják a 30. hét körül érik el az ikreksek azt azt állapoto amit a simák a 40. hét körül.

Nekem a kézi avent nagyon nagyon bevált, a lányomnál egyet gallyra vágtam a sok használattól. Én szerettem, de kinek mi ugye.

teszek holnap képet arról amit vettem most száradnak kimostam őket de holnap lefotózom majd.

kis-csillag: én tuti 10 körül megyek csak ki addig alszom. a gyerekek megőrzőben lesznek ki kell használni a lehetőségeket! 8)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

Még két gondolat.

Profiterol.
Írtatok róla. Én még nem csináltam, de úgy tudom, a Spar-ba kapni lehet a mini képviselőfánkokat, ami kell hozzá. Akkor már "csak" a ktémet kell előállítani.

Szonce,

ezek szerint te a Jánosban szültél? (Nem emlékszem, hogym ár írtad volna.) Akkor te már az új szülőszobákban szültél, igaz? Ki volt a dokid, esetleg a szülésznőd? (Elbüszkélkedem vele, hogy a szülőszoba ajtaján az én kisfiam újszülöttkori fényképe van.)
Neked milyen tapasztalataid voltak a kórházban? Nekem jók, sőt, most a körülményekhez képest a mostani bentlét is egész tűrhető volt.

Kép
balimamika

kis-csillag, megnéztem a koraszülöttes videókat. Látom gyűjtöd a pozitív kimenetelű történeteket. Megértelek. Remélem a dokid meg fog tudni nyugtatni de azt hiszem ez csak akkor lesz igazi ha már épen egészségesen itt lesznek.
Azon nagyon megdöbbentem h európában nálunk a legtöbb a koraszülés. El sem akartam hinni. :roll:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

nono

Végülis az ilyen tapasztalatokbol tanul az ember,főleg h te is már szültél és van tapasztalatod.köszönöm és megfogadom a tanácsaidat.azért beszerzek 1-2 dbot és majd kialakul szépen a dolog.

balimamika
én is szülés utánra gondoltam,de mondjuk 1et kéne venni még szülésre is mert a sok tejcsi miatt csak kellene oda is,max valami nagyobbat.

KépKép
bettike83

szülés előtti mérethez képest mennyit nő a mell a szülés utánra kb?nekem pl terhesség alatt sem sokat nőt,inkább duzzadt,jobban kitöltötte a melltartót.és arra lennék kiváncsi mennyit nőhet,duzzadhat még ha már megszültünk?tej végett csak nő,gondolom 1-2 méretet is.

KépKép
bettike83

Jó estét!

Timi: szerintem azonnal csapj le rá, hiszen ez nagyon jó ár! Csak egy normális kókuszmatrac belekerül minimum 6-7 ezer forintba!
Úgyhogy nagyon remélem, tetszik apának is, és hajrá :D

Balimamika: bizony ez tényleg csodatopik :D Én hiszek benne, Te is, és mindenki :wink: Pár nap és betöltöd a 25. hetet, és ugyanígy fogtok szépen együtt maradni minimum a 36. hétig - ezt kívánom! :wink:
Igen, ezért van bennem ez a mizéria, utána minden héttel javulnak az esélyek, ami nagy szó :D

Msi: jaj de szép babalak! Blanka és Bence bizony nem panaszkodhatnak :wink: Hallod, jó nagy pocid lesz neked is a végére :shock: csak győzzük majd elcipelni, lehet a végére kéne bérelni talicskát :lol:

Nono: akkor még lehet összefutunk valahol, attól függ, meddig maradunk. Az jó hogy tudsz "tivább" aludni, engem sokszor hajnali 6:30kor kirúg az ágy.. Meg a mellékhelyiség :lol:
Gyűjtöm bizony, és van is a tarsolyomban még egy pár..
Ezelőtti terhességemkor a 14. héten kórházban dekkoltam. Volt egy kismami, aki egy zűrös éjjelen megszült, 29. hetes volt a babó, kislány, alig 1kg, de élt :D És túlélt mindent :D Azóta már régen utólérte a kortársait. Egy volt kolléganőm szintén 30 hetesen szült, az ő kislánya is már óvodás :D Szóval vannak pozitív energiák amikból merítem az erőt :wink:

Most megyek, megpróbálok aludni. Holnap majd jövök délután a hírekkel, hogy mit mondtak a genetikán.
Jó éjt és szép álmokat!

Kép
kis-csillag
Tököl

jó reggelt!

köszönöm a dicséretet:) jót röhögtem hogy szemből ebben a felsőben nem is látszik hogy terhes vagyok:) ez felvidított hogy nem vagyok egy szétfolyt bálna:D hát igen én is gondolkoztam hogy mi lesz a végén ha már most ekkora vagyok, de sok mit nem tehetünk:) inkább legyek nagy és legyenek szép nagy babáim, ezt a13 hetet már kibírom....bár tegnap a tescoba nem ezt mondtam...vége a tescozásnak meg mászkálásnak...

mi is megyünk bababörzére, mi nyitásra, hogy 11 körül már itthon legyünk....nem tudom hogy bírom majd de most már SOS kéne vásásrolni...

tegnap apa mondta fözzek neki rizst a husihoz, de hagyta hogy visszaaludjak így nem lett rizse....tök gáz hogy mennyire elhanyagolom a főzést..amúgy se szeretek, de akkor is....de ma szoros voltam már 6kor beraktam a csirkét a spenót kész..levest meg délután csinálok...azt nem tudom ma a bölcsibe eszünk-e vagy nem, de 9-re megyünk....

elég húzos lesz azért ,eléggé elfáradtam délelőtt.... ma meg többet leszünk ott...de két hetet csak kibírok már:)sohasem voltam ilyen nyegle béna és elég rosszul viselem hogy nem tudok semmit csinálni:(((( apa takarított hétvégén...szegény igyekezett, de hát az mégse olyan mint ahogy én szoktam:(( dicsértem azért 1000L:)

kis-csillag
wow ez a kisfilm nagyon jó volt:)

KépKép

KépKép
msi22

lányok most jövök a terheléses cuki 1. felvonásáról.
nem volt nagyon gáz meginni... (én is szeretem a süritejet, régebben felespohárba nyomtam és kaakaót szórtam rá :) )
... viszont most kezd kicsit sürü lenni odabent és nem lehet inni a következőig :roll:
valahogy kibírjuk, de kicsit szédelgek, érzem :D
még másfél óra.

msi. nagyon meglepődtem az oldalról-képeden, mert szemből semmit nem lehetett ebből a csudanagy pocakból érzékelni. alig hittem a szememnek. szóval egyátalán nem vagy bálna sem semmilyen állat. zebra lehet, de azt innen nem látni :D

kis-csillag, nyuffantó, a pocak mosolyok irtó édesek voltak. persze majd csinálunk mi is, ez olyan jó :)
rendezzünk kreatív versenyt :)

Kép
spumilla

Szép jó reggelt lányok :D

Már előre elnézést kérek, de csak bepofátlankodom a sorba, mert most nincs időm sajnos visszaolvasni az elmúlt napok nem kevés termését :oops: sajna be kell pótolnom a sok munkát :cry: Végül akkor a bababörzére ki és mikor érkezik kb (lehet már volt róla szó, bocsika, de most nem tudom megnézni)? Én akkor megyek, amikor a legtöbben ott lesztek :D

A szerdai egyik arcos fotónk (itt épp a köldök zsinórt fogja, de olyan szépen látszik mindene már):D
Kép

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1

Kép

Kép
monka1

monka

kis cuki arcocskája van :)

spumilla

nekem is nemsokára mennem kell,nem nagyon vagyok rágerjrdve a cukros lötyire,de h muszáj akkor muszáj :D

msi

tényleg elölröl nem igen látszik,de oldalrol bepotolja :)

KépKép
bettike83

túlvagyok ezen is :)
túléltem, szót se többet róla , még mindig be van dugulva a fülem :D
csütörtökön lesz eredmény

bettike: naná hogy nem. legalább vmi jó kis torta lett volna :) abban is van ennyi cukor :)

monka: én felmentéssel kihagyom a börzét. nincs "kedvem" hozzá :) de mindenképp fotózzatok majd és kérjük itt publikálni.
a képek nagyon kedvesek, ezek a 18.héten készültek? nagyon egyben van, és hogy kapaszkodik a köldökzsinórba :D

Kép
spumilla

Bettike én is most elektromos mellszívót fogok venni, de lehet neked érdemes megvárni hogy hogy szopik a pici, lehet nem is fog neked kelleni. Azért ahhoz elég drága hogy álljon a fiókban, viszont ha szükség van rá, el lehet érte szaladni gyorsan. Én azért spajzolok be, mert Regi nem volt hajlandó szopni, csak üvöltött a cicin, én ugyanezt csináltam anyámmal, kezd az az érzésem lenni, hogy ez valami családi "örökség", így már számolok rá, hogy megint így járok, és akkor fejem és adom cumisüvegből. Reginél ezt nem tettem mert itt azt mondták a kórházban hogy nem lehet kifejni, úgyis elapad, stb, így egyből átálltunk a tápszerre, de azóta jó pár csajszival találkoztam akik fejtek és csumisüvegből adták a babának és simán működött, úgyhogy ha csak így fog menni, akkor is azért megpróbálom az első fél évet így csinálni. De lehet neked úgy fog szívni a pindúr, hogy le se tudod vakarni magadról és nem is hagy semmit amit ki kéne szívni. Az meg hogy mennyit nő majd a melled szülés után, nehéz ám megmondani, egyedi mindenkinek. Nekem pl. Szülés után már nem nőtt semmit, de terhesség alatt kb. 3 számot nőtt Regivel is és most is. Van akinek meg szülés után durran be.

Msi szuper hogy felraktad a pocakfotót! Nagyon jóóóó! Hát néztem szemből lévő képen, hol a pocak, hova dugtad a két babót, erre lejebb megyek, háááát, hallod szüléskor nem volt ekkora hasam, az igen!!!! Nagyon szép kismama vagy,mindenhol klassz vékony, nagy pocival. Akkor te az a típus vagy, akiről hátulról meg se lehet mondani hogy terhes, csak ha oldalra fordul :lol: Mára is megy a drukk a bölcsihez! Ne csodáld hogy ennyire fáradt vagy és nehezen viseled, azért a dupla teher nagy különbség ám!

Balimamika magadról szinte egy szót sem írtál, hogy vagy???? Mindenkinek bent fog szépen maradni a baba a 36. hétig legalább :lol:

Kis-Csillag, Zsuzs reklamálom a leveles tészta recepteket, küldjétek, mert úgy megkívántam!!!! Én is láttam 27. hetes babát inkubátorban, 24. hétre született, még 27 hetesen is olyan kicsike volt! A kórház látogatáson felvittek az intenzívre is, hát sosem fogom elfelejteni... Nem semmi a videó amit felraktál, húúú....

Spumilla most teszteltünk, aztán már a terheléses cukron is túl vagy :lol: Aztán már mindjárt szülünk is, rohan az idő! Reméljük mindenkinek rendben lesz a cukra! Ma otthon?

Monka édes nagyon, tetszik ahogy kapaszkodik :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

nyufó: na ez az. már belelóg a hasam a 25-be :D
ma itthon, otthon. vagyhol is vagyok :) de a kutyák itt vannak az tuti meg a sok feladat is itt van, viszont nincs épitkezési hangzavar és apró
porszemcsék :D

a szülés előtt még költözzünk át is ;)

juuuj, de jo amikor a hugyhólyagomon táncikál pároslábbal :D

Kép
spumilla

Helló kismamik :)

Végre van pár percem pötyögni pár sort, pedig már elkezdtem kb 8kor, de annyi minden volt melóban, hogy nem volt időm még semmire, de most gyorsan írok pár sort :)

kis-csillag: megmutattam apának a kiságyat neki is tetszik. Úgyhogy megrendeljük, ma akarok beszélni az eladóval, csak még nem volt időm, mert a kolleganőm is kell hozzá, mert ő van beregisztrálva az oldalra, de ma elintézzük, mert nekem KELL az a kiságy :) Szerintem is, illik a sárga szobába (nekünk is az, nap sárga) és abba szerintem tök szép lesz. És így minden mi lesz akkor is szép lesz neki :)

nyufó: megvesszük, remélem még nem csúsztunk le róla :) Szerintem is nagyon jó ár. Takaró húzatot meg tudok venni hozzá akármelyik méterárú boltba pár ezer forintért, a többi meg nagyon jó ennyi pénzért :) :) :) :) :)

balimamika: most nagyon meglepődtem, hogy milyen kicsi a világ, hogy te is Oroszlányi vagy :) Tök érdekes!
Én is nagyon sajnálom a szüleidet, nagyon rossz nélkülük :(
Nekem anyu amúgy is nagyon hiányzik, mert még nem olyan régen veszítettem el, de most, hogy babát várok és nincs itt így még rosszabb :cry: :cry:

monka: szuperek a képek :) nagyon aranyos, és nagyon szépen látszik :) Már most voltál 4D-n? vagy csak ilyet csinált a dokid? Irigy!

Ja képzeljétek, még ezt elmesélem aztán megyek, mert meló van..
Tegnap a rendelésen megkérdezte a főorvosnő meddig akarok menni, erre én: szerptember végéig. És képzeljétek el, szó szerint könyörgött nekem, hogy még oktoberben menjek, mert aki helyettem lesz csak novembertől tud menni, és arra az 1 hónapra nem akar mással rendelni, mert azt a csajt nem szereti. És modta hogy a pénzen nem tud változtatni, de azt megígéri, hogy előbb jön és akkor hamarabb kezdjük a rendelést és kevesebb beteget hívunk egy napra hogy a 18:55-öst elérjem és ne érjek haza későn. Jó mi? :) Mondjuk örülök, mert ragaszkodik hozzám, meg ha fél 8ra otthon vagyok az nem rossz. 1 hónapot meg kibirok még simán az meg még jó benne, hogy ezt a túlóra pénzt csúsztatva adják (mint a betegállományt) igy ha megyek oktoberben akkor még kapok decemberben pénzt érte, és akkor legalább egy kevéssel is, de van plussz addigra meg úgyis megveszünk mindent :)
Na most megyek, mert segbe billentenek :) Majd jövök! Pusz mindenkinek! Az ágyról pedig mondom majd a fejleményeket :)

KépKép

KépKép
t.timi

Köszönjük Bettike :D apa szerint már most rá hasonlít :lol:
Spumi felmentés elfogadva, és igyekszünk képet csinálni neked :D azért majd gondolj ránk :D egy hete készültek a képek, annyira jó ez a technika, hogy már így látni (köszönjük a dícséretet :D ) bizony, nagyon kapaszkodott, de annyira ficánkol megint, ez is csak egy véletlen jól sikerült nyugodt pillanata :lol:
Nyufó nagyon köszönjük :wink: a húgom amúgy még itt van, majd 26-án megy haza és aztán meg anya jön 5-6 hétre :D úgyhogy végre idén nyáron mindenkit láthatok :D sajnos karácsonyra nem jönnek :cry: de legalább most együtt tudunk tölteni minden időt :D ha lesznek képeink a börzéről, akkor feltesszük őket :D

Kép
monka1

Timinagyon szépen köszönjük:) örülök, hogy te is itt vagy kicsit :D nem voltam, oda majd 1 hónap múlva tervezek először menni :D ilyet adnak a genetikán, mert ott csinálnak 4D-t is egyben :D onnan van ez a szép arckép is:) hogy vagy mostanában?

Kép
monka1

monka: az nagyon jó :) nekünk ilyen képet soha nem csinálnak. csak ha 4D-re mész akkor lesz ilyen kép, amúgy nem. Nagyon szépen látszik a pofija, helyes:)
Én jól vagyok, köszönöm, minden oké :)
Láttad a képet a kiságyról amit szeretnék megvenni? Kiváncsi vagyok neked is tetszik-e :) Már nyufó és kis-csillagal megdumáltuk a részleteket :) A lakás is már kész, már csak pár dolgo van hátra, aztán ezerrel a vásárlás :lol:
Én jövöhéten vagy azután héten megyek 4D-re csak még kell kérnem időpontot. :)

KépKép

KépKép
t.timi

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.31 18:56-kor.
szonce82

Huuu csajok,mire végigolvasom az írásotokat..
.tegnap a leveles-hájas tésztákról volt szó,ahogy olvastam,annyira megkívántam, gondoltam ki is veszem a hűtőböl a boltit és megcsinálom gyorsan,de lustaság erősebb volt./mindig van a hűtömbe fagyasztott,bolti leveles tészta,csak kiveszem,kinyújtom:lekvár vagy sajt bele és jó kis vendégváró finomság,ugyan így van mindig darált kekszem is otthon egy gyors édesség elkészítéséhez is/
Szóval a lustaságom miatt,csak egy tacos chips kibontásáig jutottam,jó kis salsa szószba mártva,isteni,jó csípős,megőrülök a csípös dolgokért! A meloba is vittem egy üveg erőspistás és mindenbe rakok,a szendvicsre is.

Nyufó: a leveles tészta és hájas tészta között a külömbség,hogy a levelest azt ált,folyékony zsíradékkal csinálják,de vmikor hajtogatni se kell,úgy is a magas zsírtartalom miatt, a tészta állaga olyan lesz.Hájás tésztát csak egyszer csináltam,nagyon macerás, piacon vettem hájat,beáztattam /olyan táblákba van mint a szalonna/ lehámoztam a hashártyát róla,ledaráltam többször, és egy tésztába több óra alatt behajtogattam.. :roll: felejtős,nem hiszem hogy fogok még az életbe ilyet csinálni,inkább megveszem a hájas tésztából készült sajtos masnikat a piaco/imádom!!
Nagyon aranyos akép a pocakodró :) l!Tököt minden évben csinálsz?én inkább megenném,nagyon szeretem a sült tököt,és a krémlevest is belőle.

Timi:nagyon ügyesek voltatok apával,hogy már kész vagyok a a festéssel! A dekorációról dobsz majd képet fel?
Sajnálom,hogy nincsenek már szüleid,rengeteg segítséget kaphat tőlük az ember, a gyereknevelés terén is, de az a fórum azért is van,hogy segítsük egymást,és ha bármilyen kérdésed,vagy csak panaszkodni valód van ,akkor írd meg ide. Van itt sok-sok tapasztalt mami,ahogy eddig is olvashattad.

Monka:nagyon szép kép a manódról!! 18hetesen készült? nem semmi!
akkor már tuti a fiúcska?

Kiscsill:hát nem semmi a te pocimérted se! azért kened minden nap a pocakodat ugye? Úgy vettem észre,hogy nekem is a csíkjaim hosszabbodnak/nekem az oldalamon vannak,mivel ezek hízási csíkok,nem terhességgel jöttek ki anno. / az egyik császárosmaminak is volt heg középen a hasán,nem volt egy nagydarab típus, de egy csík se volt ahasán,mert mondta,hogy csak a hegnél nyúlt,szélesedett ki a bőre,így máshol nincs csíkja.

Msi: tényleg nem látszik szemből a pocid! De oldalt mega-giga nagy!Tényleg terhesség végén szokott ekkora lenni,ha vki egy babát vár.hasfogó bugyit hordj ami segíti megtartani ezt a sújt,így könnyíti a gerincednek a melót. Balónak ma hogy ment az ovi?

Szonce:vettem vény nélkül Alkagin kúpot Aushenben,de ezek ált. pH segaítők,így a fertőzéseket is megelőzik. Mégse mertem használni, hátha többet ártok vele, úgye néha zavar ez a nagy mennyiségű folyás..jah és a melóhelyen állva pisilek,de negydolgozni már nem tudok/jó elég ritka hogy kelljen is ott/ sajnos a melon rengetegen járnak a wc-re,minden kolleganő,a részlegvezető,orvosok, a csecsemősnővérek/műszakonként3an/ gyógytornász stb. szóval elég ótvar lehet az ülőke,mégis volt hogy rákényszerültem gyorsba ülni, és nem panaszom, se viszketés se szagos folyás. Ha van panaszod érdemes nődokinál tenyésztés miatt elmenni,hogy speckó cuccot kapj a bacifolyásra. Általánosságban megelőzésnek még a betadinos kúpt szokták ajánlani,de egy idő után felmarhatja a nyálkahártyát,+jód tartalma miatt a babánál mé pajzsmirigy problémát is okozhat...mégis szokták kúraszerűen használni a kismamik orvosi utasításra...

Kép
Kép

Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület

Timi:nagyon jó az ágy és az ára is ,vegyétek meg mindenképpen!

Spumilla:megy a drukk a plussz pénzekért,és hogy tényleg októberben már ott tudjatok lakni!

Kép szekrény kis-csill:ezt a szekrény vettük babónak, 20.000ft volt jyskbe, hosszú akasztós,4polc és 3fiók.Az akasztós másik felét is lehetne polcosnak csinálni/házilag/ha 2babának gondoljátok. Jah és 10.000ért kapsz a tetejére is 3elemet.

És apának vetem egy fotelt,hogy a konyhába kiszorult tv-ni, de kitűnö lesz nekem is majd aszoptatáshoz,nagyn kényelmes,még elé húzta egy puffot és máris felpolcolt lábakkal ülök :) Kép fotel ezt a színt vettem és vettem még hozzá egy ilyen színű bambusz függönyt a babaszobába/imádom a narancsot/hogy az lesz a falvédő az ágy mögött majd.

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

avernim: köszi, aranyos vagy :)
Majd küldök képet mindenképp, csak még megcsinálok pár dolgot, de utána küldöm, már nyufó is kérte :) Nem felejtem el!
Te jól vagy? Meló?

KépKép

KépKép
t.timi

avernim: úgyanilyen relax széket vettünk mi is kettőt a szobába :)
Akkor erről nem is teszek fel képet, mert itt látják a többiek :)
Nekem is narancs színű :) pont úgyanilyen :)

KépKép

KépKép
t.timi

nyufó

más is ezt mondta,majd szülés után vegyek fejőgépet.
Olyan rettenetesen sokat már nem hinném h nőhet a mell még szülés után.azt hiszem kb 1 számmal nagyobbat hordok most mint terhesség elött.meg amiket én hordok azok push upos melltartók és a sima sporszerű melltartókbol biztos kisebb kell mint a szivacsosbol,gondolom én.

KépKép
bettike83

sziasztok!

megjöttünk bölcsiből, ott is ebédelt, ma még nem is kellett volna, de már betolták mire rájött Marikanéni hogy hoppá, a gyerekem meg toporgott a kocsi mellet és fennhangon kiabálta hogy "kaja", már szedte volna le...elég ügyesen evett egyedül, inni is egyedül ivott...a kaja vége volt nyügős mert kirakták az ágyakat és Baló már álmos volt....rávetette magát egy ágyra hogy "Baló csicsis"...de hát még nem aludhattunk ott:)

a tegnapi két síros kisgyerek meg iszonyat volt...úgy higgyétek el hogy egész délelőtt feszt ordítottak...már majdnem én is bőgtem pedig nem is Baló sírt...ő elvolt, le se tojt....remélem ő nem veszi ennyire rosszul a dolgokat:(((((( bár azt mondják jobb ha az elején ordít a gyerek....volt hogy mind a 4 sírt,rajtunk kívül volt még egy ötödik gyerek is, de neki ott volt az anyukája szintén...Baló kicsit meg volt zavarodva hogy mi ez a nagy sírás ,odabújt hozzám, de megnyugodott....

mire hazaértünk, baromira kemény volt a hasam és eléggé fájt is...de nem tudok mit tenni...kibírjuk....

KépKép

KépKép
msi22

Sziasztok, jól le vagyok maradva, sajna elég beteg lettem a hétvégén az ügyeletre is be kelett mennünk, kaptam is :cry: :cry: :cry: antibiotikumot, mert sipol a tüdőm és nagyon köhögök, nehezen szakad fel, talán most éjjel aludtam pár órát péntek óta.
Sajna így a borfesztivál is kimaradt. Vasárnap sütés főzés, az ünnepelt fiamnak és vendégség.
Anka, megsütöttem a Madártej szeletedet, nagyon nagy sikere volt, kb 10 perc alatt elfogyott az összes. Az anyukám hozott cukrász által sütött dobostortát, hát hozzá sem nyúltak amíg az enyémek el nem fogytak.
KÖSZÖNÖM A TIPPET!! :D

Próbálok reagálni 1-2 dologra:

Császármetszés: Hát velem nem nagyon törödek utána nem volt homokzsák se, szinte rám se néztek. Egyiket Pesten, másikat Győrben szültem. 5 napot kelett bent maradnom, egyik sem sárgult be. Én szerintem mindent túl lehet élni nem olyan vészes, én az egészből az epidurálérzéstelenítéstől félek a legjobban, mióta a másodiknál 3szorra sikerült beadni. Most is attól tartok a legjobban.
Nekem győrbe az első perctől kezdve velem volt a baba, a lábam még nem is éreztem és már melettem volt a szobába és ránk se hederítettek, ha külön nem hívtuk a nővért (nem is nagyon fordult elő, megoldottuk magunk), tehát simán emeltük a babát utána, pedig nekem mindegyik több volt 4 kg.-nál. De minnél előbb csinálsz mindent annál előbb helyre jössz.
Annyit láttam, hogy a rendesen szülők sokkal hamarabb könnyeben mozogtak és jöttek helyre, persze ez alól is vannak kivételek.

Megjött a fiam, adok enni mindjárt jövök
Folyt. köv.

Kép
nlzs

nlzs

sajnálom a betegéget,nagyon vigyázz magadra és gyógyulgass gyorsan.

KépKép
bettike83

Nyufó, nekem megvan a programozott időm: december 20., császár, ha a kórházban nem jön közbe semmi.

Melszívó: nekem egyiknél sem volt, kézzel fejtem az egyiknél a másiknál nem is fejtem épp elég volt, szerintem nem kéne előre megvenni mert lehet, hogy nem is fog kelleni. Meg tudod venni akor is, ha már tudod biztosan. Priv. vélemény!

Hja, KIS CSILAG, MSI, kitartás, van egy ikres kismama ismerősöm már 37 hetes és még egyben van, és minkét baba majd 2,5 kg. :roll: :lol: :D

Cumisüveg: hát nekünk az sem nagyon volt, mert szopi volt utána meg egyből csőrös pohár, aztán rendes pohár. Persze a tábszerre kényszerülők akkor az más lett volna bizti. Huszonévesen ugye a nagyon tudatos szülő, mindent a szép fogsorért, de bevált.

Avrenim: nagyon köszi megint a vércukros pontos tájékoztatást, ma megyek este a dokihoz, majd kiderül mit mond. A Jani enyébként bíztat vegyünk mérőt, de én az ilyenekkel ( mint pl.: vérnyomásmérő is) úgy vagyok hajlamos az ember rákattani és akkor meg azért parázik, ha néha nem jó az eredmény.
Jó lenne, ha minden oké itt is hazaengednének a császár után 72 órával, akkor pont 24.-én hazamehetnék Szentestére, de itt a doki min. 5-6 napot mondott. Sajna. Azon gondolkodom nekem volt-e drain csövem, de keverhetem a többi műtétemmel, nemtom.

Szorgalmas Kismamik, hát én még mindig nem vettem egy zoknit sem, most a nagyfiuknak kellenek új rucik, aztán talán jöhet majd a baba is. Meg megvárom mit látunk ma a dokinál.
De emlékszem első babás kismamiként én is lázasabb voltam, talán a harmadiknál már más. Na de majd ha belekezdek......

Ne írjatok már ennyi finom sütiről és édességről, mióta nem lehet még jobban kívánom, nehéz ellenállni.

Húú, még csak a 116. oldalnál tartok, nem fogok végigérni.
Folyt. köv.

Kép
nlzs

Timi:Akkor ti is a jyskbe voltatok? már bánom én is,hogy nem kettőt vettünk,annyira kényelmes..De aza szívás,hogy szélesebb,mint a szobák ajtaja,apa majd szerelheti szét ha máshová akarom tenni. :) Úgyhohy most a konyhába díszeleg,mert ott tévézik este,szerencsére nagy a konyhám így nem zavar,csak esztétikailag..
Már én is bevásároltam ecsetkészletet,temperát/egyik kolleganőm avval csinálta a festés/ de lehet veszek majd hobbyfestéket is csak az elég drága,és nem hiszem,hogy nagy külömsbség lenne a falon.
Úgy nézz ki okt.közepéig dolgozok,utána kiveszem az egy hónap szabim(20nap) és utána 1hónap táppénz. Nem állunk jól anyagilag, de bízom benne,hogy apa összekapja magát ha már GÁZ van, én a sok-sok utazás és a göthös emberek miatt nem vállalom már a minden másnapi bemászást.
Most is hányás-hasmenés vírus megy végig a kolleganőkön, plusz nagyon sokat köhögnek,eddig szerencsére semmi bajom.

Msi: De édes Baló!Szerintem nem lesz gond,nagyon jól van szocializálva, nem fél a többi gyerek társaságába,és az "idegen" felnőttek felügyelete se zavarja. Bizti sokat jártatok közösségbe, meg mondtad,hogy sose volt olyan anyu szoknyája mellett ülős típus. Eseteleg az ikrek megszületése után lehet egy kicsit anyásabb,mikor már érzi,hogy nem csak ő van a figyelem középpontjában.Próbáld meg úgy szedni a Magnésiumot,hogy bölcsi előtt veszed be, de a béres féléből ugye napi 3x2is lehet szedni,abból dobj be egyett olyankor.

Nlzs:én is minden másnap tudok jelentkezni,mégse vagyok lemaradva, ha heti rendszerességgel írsz az is jó, az a lényeg tényleg halljunk rólad. Úgy vettem észrre a többgyerekes anyáknak nincs nagyon idejük nettezni,mint nekünk,akiknek nincs,vagy éppen csak egy gyerekkel kell ellátni.
én is a gerincvelő érzéstelenítéstől félnek a császárnál! a sógornőmnek megpungálták a gerncvelő folyadékát,olyan spinál fejfájása volt,hogy csak nah...és éppen láttam,ahogy bekötötték egy bazi nagy tűvel és megugrott...és úgye császárosok között is kapunk egy-kettőt akiknek felmegy a spinál és még a kezüket se tudják mozgatni..én így az EDÁról is lemondtam,megszülök annélkül,anyum is4et szült nélküle,nekem is menni fog,bár minden kolleganőm röhögött a felvetése,hülyeségnek tartják ezt a mártírkodást,ha van lehetőség fájdalom csillapítás nélkül szülni,akkor miért ne használnám ki..Sőt okt.ben jön egy nyafka kolleganő szülni,ő is szóba került,hogy tuti már otthon bekötteti magának az EDÁ-t :lol: nah őróla el is hiszem,de hogy engem miért néznek nyámnyilának.. :?

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Timi nekem nagyon bejön a kiságyad :D szerintem se tétovázz, én lecsapnék rá, főleg ilyen árért :D nagyon kellemes színe van az összeállításnak :D Babamozi az nagyon izgin hangzik :D én is megyek nemsokára, csak azt várom, hogy anyukám hazajöjjön kicsit és akkor őt is magunkkal visszük, hadd lássa végre az első unokáját :D Tök jó, hogy már kész a lakás, képeket kérünk minél hamarabb :wink: :D
Avrenim köszönjük szépen a dícséretet :D biza, 18+3 voltam, mikor mentem :D nagyon szép baba, az apja szerint már most rá hasonlít :lol: de tényleg kis zabálnivaló :D igen, megint megmutatta a fütyköst, mert persze ő állandóan tornázik, feláll meg pörög forog :lol: szóval ez a kép is csak egy véletlen pillanat, amikor megállt egy pillanatra :lol: Te hogy bírod még a melót? húú, az a szék nagyon király :D
Msi az nagyon szuper, hogy Baló ilyen jól érzi magát a bölibe :D aranyos lehet, ahogy ott "kavar" a saját kis világában :D
de azért vigyázz magadra nagyon :( nagyon szép a pocakfotód
:D :D :D
Nlzs akkor neked elég rossz élményeid vannak ezzel kapcsolatban :( megkérdezhetem, hogy Pesten hol szültél?

Kép
monka1

Szerintem én is olyan 9-10 körül érek oda a börzére :D kik lesznek ott addigra?

Kép
monka1

avranim
szedem én lelkesen a magneb6-ot doki azt mondta azt szedjem abból is 3*2-t szedek, de azt hiszem a déli adagot már magammal viszem hogy be tudjam venni, igaz 12-kor értünk haza, de holnap tuti beveszem már ott a délit előbb úgy gurulunk haza....

monka
köszi:) Balónak még nagy a mellénye hisz ott vagyok:) de reménykedem, hogy nélkülem is vagány lesz...

nlzs
jó hogy jelentkeztél:) én is abba reménykedem hogy minimum addig kihúzom:)

KépKép

KépKép
msi22

már itthonról írok..mára vége a melónak. Voltam boltba, most megettem egy joghurtot, írok nektek pár sort aztán megyek, mert ablakot kell pucolnom meg ebédet is kell főznöm.

monka: nagyon jó lesz a 4D, már én is várom, csak még nem tudom pontosan mikor megyünk, de majd megírom midenképp :)
Az nagyon jó ha anyukádat is viszed, biztosan nagyon örül majd neki :)

avernim: igen mi is a jysk-ben vettük. Mi eredetileg is kettőt terveztünk a szobába. szerintem is nagyon kényelmes, még csak pár napja van meg, de nagyon tetszik :) Nekünk befér az ajtón rendesen.
Én október végéig megyek rendelni is meg rendes melóba is. Aztán novembertől meg csak rendes meló rendelés már nem. És a rendes melót azt december közepéig akarom csinálni, mert nekem a bejárás nem sok, 15 perc és ház előtt szállok fel-le. szóval semmi távolság. Attól én is kicsit félek nehogy elkapjak valamit, de bízom benne, hogy nem lesz baj, egyébként sem vagyok beteges. De persze majd meglátjuk, mert ha valami közbe jön akkor nem megyek, de a terv az ez.

KépKép

KépKép
t.timi

monka: bocsi, ez lemaradt. A kiságy szerintem is szuper. Ma már írtam a nőcinek aki eladja, remélem hamar vissza ír, és a mienk lesz :)

KépKép

KépKép
t.timi

Timi akkor szorítok a kiságyért :wink: és azt tudod már hogy hova mész 4D-re? én még nem találtam magamnak jó helyet :( de anya már nagyon izgul, hogy menjünk :D csak még megvárom, míg hazajön :D te egy-két hét múlva mennél?
Msi Baló biztosan nagyon jól ellesz, de reméljük a többi gyerek nem marad sírós, mert az nagyon ragad a gyerekek közt :( de Baló biztosan nagyon kemény kötésű kis srác, tuti nem lesz gond :wink: :D

Kép
monka1

Zsuzs, nekem most csak a reggeli vérvétel volt és egy a terhelés után. Állítólag lesz börze, az ismerősöm kérdezte nem megyek-e ki vele. nem tudom!??

Jaj, Apategnap összeszedett 3 nagy vödör potyogott almát, meg kéne hámoznom, lereszelni, elrakni. Nehezemre esik nekiállni.

Hja, és még emelés a császár után: akinek az őjszülött melett va már egy elég kiskorú tesó, úgyse tudod megoldani, hogy soha ne emeld fel, pelenkázás, fürdetés, stb...., nincs mindig meletted valaki.

Avrenim még egy kérdés: Jani nagyon szeretne bennt lenni a császérnál, de itt a doki azt mondta nem engedik. Lehet ezzel ellenkezni vagy ezt a kórház megszabja vagy a doki vagy kin függ??? Győrbe bennt lehetne.

Nyufó, tök jók a töklámpások, de előre vagy.

Monka, biztos jól kiélveztétek a tesóddal, hogy itt volt, irigykedem sajna az enyémnek eszébe sem jutok, pedig egy városban vagyunk. csak ha én keresem és hajlandó felvenni a telefont.
:cry: :oops: Jól tetted, hogy kiélvezted, majd jössz,ha tudsz. Gratula az egézséges babócához!

Spumilla, az én pocaklakóm is épp úgy imádja a zenét, tök édes ahogy szinte egyfolytában bugyog a hasam, mi se bírunk betelni vele, csak néha rúg akkorát lefelé a hüvely felé ami kellemetlen, mintha ki akarna jönni. Nekem elég lennt van, izgulok is, hogy a mai 4D-nél jöjjön feljebb a köldököm felé, hogy jó mozit lehessen csinálni róla. Meg szinte egész nap mozog, remélem akkor is fog.
Jó házépítést, szépek legyetek!!

Nagyon jók a táncoló pingvinek, Kis csilag!!!
Jó a vigyori poci, nekem is ilyen striák vannak a köldök alatt, de most nincs most a középső csíkom a köldöktől lefelé.
Nyufó, nagyon szép hasad volt Regivel,nem is látszik nagynak, hol volt a 20 kg?

Szönce, az én súlyom is simán ingadozik, normál esetben is 5-6 kilót, amellett hogy figyelekrá és edzek is, dehát ez a nők sorsa.
A ruhatáromon is látszik, jó pár méret van benn, most is van még olyan farmerom ami még most is rám jön és volt mikor hordtam régen is. De mindenki a saját módján tud fogyni.

dr.Nono, nagyon helyes a pocakod, nagyon jó alakod van, elfogadnám! :P

T.timi:, szép a babaágy, biztos jól fogja magát érezni benne magáta babucid! :D

118.oldal jön, folyt.köv, az alma nem dobja le a héját magától a fene egye meg, már 2 órája titeket olvaslak.

Kép
nlzs

Megjött az összepatenhatolós plédem is,majdnem új állapotú,szép.az ára 1300ft volt postával egyűtt.jó üzletet csináltam :)

nlzs

majd vásárolgatsz te is.mondjuk az tuti h többedik gyerekkel már nem annyira eleven az ember ilyen téren :D

KépKép
bettike83

tegnap rendeltem karmolás elleni kiskesztyűt is,170ft darabja.belinkelem,hátha mást is érdekel :) ja és ezek ujak.

http://teszvesz.hu/item1224017446_karmo ... yu_uj.html

KépKép
bettike83

Nlzs az elég vacak érzés lehet, ha a tesódnak magától nem jutsz az eszébe :( nekem nagyon hiányzik a családom, de mikor hazajönnek, akkor kiélvezzük minden percét :D

Kép
monka1

monka: én Tatabányán megyek, nekem az közel van, meg jó hely is. Barátnőmék is ott voltak, és jó volt. Igaz kicsit drága, de ez van. Szerintem egyszer megéri! Én apával megyek, de már ő is nagyon oda van, mert még nem látta a babucit.
Jövő héten vagy azután héten megyünk.

KépKép

KépKép
t.timi

Balimamika, túl vagy a rémisztő héten sőt már majdnem itt a harmadik trimeszter, most minden rentben lesz, majd meglátod!!!
Sajnálom, a szüleid, jó, hogy már van saját kis családod.

Msi, húúú :roll: :roll: :roll: mekkora pocak oldalról, előről nem is látszik, hátulról se látszik mi? semmi felesleg, ügyi vagy!

Szopimelltartó
: hát azt sem használtam, persze most jut eszembe talán azért mert a lecstolható műanyag pont a pacemakerem sebénéhez esik és mindig dörzsölte. És nem is formálja jól a cicit, persze nem mindenkinek kell. A simából is elő tudod kapni, ha kell, szerintem és az sem biztos, hogy ömleni fog a tej belőle, nekem csak az elején volt aztán nem.

Msi most olvasom Te is azt írtad magadról később, mint én, eggyetértek.

Spumilla, Miért csak csütörtökönvan terheléses eredmény??? Nálunk aznap megvan. A hólyagtáncot, fejelgetést én is "imádom".

Monka, jaj nagyon jó a kép, remélem nekünk is sikerül ma ilyeneket csinálni, eddig mindig elbújt az uh-nál, bár egy jó talán van.
Tök jó, hogy az apákmit ki nem látnak a képekből, az enyém is ilyen.
Én a már becsukott Söphmerei koraszülöttes, problémás kismamis korházba szültem a Bakács téren, a szívbetegségem miatt oda küldött a kardiológusom, hát elég problémásra is sikeredett a szülésem. De már nincs ott, ha jól tudom.

Avrenim, nem semmi milyen jó vagy apára is gondolsz, le a kalappal elötted. Abba a szekrénybe azért jut hely másnak is talán egy darabig.
Az én fiamat is elkapta a hasmas a múlt héten, de én megúsztamazt legalább. Mi az a EDA? Biztos nem vol még amikor én vajúdtam. Az szerintem nem mártírkodás, természetes dolog, túl lehet élni és az is egy fontos rész, ha tehetném inkább végigcsinálnám én is úgy, de sajna nem engedik.

Kép
nlzs

ilyen a pléd:

Kép

Kép

KépKép
bettike83

bettike: aranyos, és jó melegnek is látszik :)

KépKép

KépKép
t.timi

bettike, ez a pléd szuper, nagyon ötletes
nem tünik bonyinak csinálni ilyet. zipzár van középen a többi meg patent? :shock:

nlzs: ez itt vidék. ezért tart pár napig mire visszaér az eredményem. ha bementem volna a klinikára, aznap meglett volna, de nem volt kedvem :D
mégvalami: miért szedik ki olyan korán a babót?

ma varrtam egy normál farmerből és egy top-ból egy terhes nadrágot :)
nem lett csucsiszupi, de már értem, hol kellett volna másképp és igy is tudom használni épitkezni, meg itthon, meg kutyálkodni. amugy ha jobban sikerült volna, akkor is ezekre használnám. azért csináltam, hogy ne a drága gatyáimban járkáljak a porba (mint tegnap :oops: )
még kell pár öltés, de majd dobok képet

Kép
spumilla

spumilla

irigy vagyok picit,olyan ügyi vagy,bármit kigondolsz és már meg is csinálod,ügyi csaj :wink: :)

nem nagy dolog tényleg,zippzár van majdnem végig és patentok,de amúgy jó pofa,kis meleg,puha,ebben a kocsiba is bele tudom majd tenni.

timi

tényleg jó meleg,pont olyan anyag amilyent szerettem volna.majd még egy jön a héten,és több plédet már nem veszek.

KépKép
bettike83

bettike: én meg a babaváró készletedtől vagyok oda ;)
neked már majdnem minden ki van pipálva, nálam meg egyelőre szinte csak kisruhák vannak :)
megteszed nekem hogy leméred a takarót? megpróbálom koppintani :) annyira tetszik. meg hogy kb hol vannak a patentok. bár ez utóbbit lehet hogy ki tudom találni a képről.
(meg kéne tanulni horgolni vagy kötni gyorsan. horgolás ment régen, de már nem emlékszem.. és akkor lehete még sokmindent csinálni)
van is hozzá anyagom, ilyen polár. nem szines-figurás, de tudok rá hímezni

Kép
spumilla

spumi

persze,lemérem szivesen :)
sajnos nálam a horgolás és a kötés sem téma :? nem tudok.
nálatok a családban van más ilyen ügyi is?

Eddig a gyerkőc volt a téma,mostmár majd lassacskán maganak is kell venni ezt azt a kóházi csomagba.

KépKép
bettike83

110x80as a pléd.zippzár 55cm benne,.alsó résznél 5cm-nél van egy patent,34cmnél,47nél,72cm-nél.igy alul is ki lehet majd dugni a lábát,de majd csak ha nagyobb lesz mert a pici még elveszik benne elöször.

2 oldalán 55cm-nél van patent,a tetején pedig mindkét oldalon ujra 5cmnél van patent.ennyit tudtam segiteni,remélem eltudsz rajta igazodni

:)

KépKép
bettike83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: