A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

sziasztok!
Kész vagyok!!!a hónap elején eladtuk a párom házát,ahonnan albérletbe jöttünk még december elején és abban maradtunk,hogy az új törvények miatt inkább kifizetjük a hitelt,lekötjük a maradékot és kb 1-2 év múlva tudunk építkezni,addig itt maradunk ebben a lakásban...
Ma délután amikor hazajöt megkérdezte,hogy nem-e akarunk elköltözni egy jobb helyen lévő,fél szobával nagyobb,teljesen felújított lekásba....
MOSTANRA RENDEZKEDTEM BE NAGYJÁBÓL ÉS KEZDHETEM ELÖRŐL.....ááááááááááááááááááááááá!!!!
De az bizti,hogy jobban elférnénk és babucinak is lenne saját szobája.... :?
Vendég

Sziasztok!

Csiri-Biri: szerintem költözzetek !!!!

Blue: én is ott hagynám, mint itt sokan mások.

Nekem ma nagyon fájt a pocim (voltunk vásárolni tescóba, és volt, hogy alig tudtam menni) Szerintetek ez baj?

Bocsi, hogy nem voltam, de még a hétvégén is dolgoztam, de a héten cserében itthon pihizünk végig!
bszilvi25

csiri-biri:hát,nem is tudom,hogy belevágnék-e.
Mi tavaly nyáron újítottuk fel az egész lakást (nagyon),de nem laktunk benne,szeptemberben költöztünk be.Nem kezdeném előről!
Bár te azt mondod felújított.Lehet,hogy nem gáz.

Kép
melike

halihó!

nem vártam tovább, elmentem a dokihoz, tényleg van valami kis fertőzés, és kaptam rá olyan gyógyszertári 10 napos kúrás kúpot.

A méhszájamat is megnézte a doki, szépen zárrt. :lol:

Kis babám jó nagyokat rúg közben. :)

A lenti hasfájás kezd jobb lenni, de szívesen kihagynám az ilyen para napokat.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok Csajok!
Aranyosak vagytok, hogy így szurkoltok. Azért én mégis adnék egy utolsó esélyt a dokinak. Talán rosszúl teszem, remélem nem. Ha tényleg bugris, megyek a MÁV kórházba. Legközelebb holnap tudok nektek infót mondani. 5-re megyünk dokihoz, kb fél 7-re vagyok itthon. Akkor tudok legközelebb írni.
bluebox

Köszi a tanácsokat....
NEM AKAROK KÖLTÖZNI,DE LEGALÁBB TELNÉNEK JOBBAN A NAPOK A PAKOLÁSSAL AMIT UTÁLOK,MERT MOST NAGYON UNCSI....

Mai pocifotók..
24+0 hét Kép
Vendég

Rucikat szeretnétek nézegetni? :?: :roll:
Vendég

igen
bszilvi25

Kép
Vendég

igeeeen :D

én megjöttem a fogorvostól, túl vagyok a 2. tömésen. már csak 1 van hátra. nem volt nagy lyuk, de olyan szurit kaptam, hogy 10 perc múlva már a fülem is zsibbadt. 2 óra múlva is folyt a szám szélén a nyál, úgy kellett zsepivel törölgetnem, mert nem zárt rendesen a szám. elég vicces volt. most kezd kiállni a zsibbadás (fél3-kor kaptam a szurit), de jó is, mert már kezdek nagyon éhes lenni. ebédre csak húslevest ettem, nem kívántam a másodikat. :(

mia_snow

Almaani!
Én ott voltam! :D Nem csörögtél, de tudom miért, mert 3-an jöttetek be! Hátsó sorban ültetek, te a legszélén, 2 csajszi melletted, én meg mellettük, egy csíkos felsőben. A végén akartalak leszólítani, csak akkor beszélgettél egy szőke csajjal, nem akartalak zavarni, meg már alig vártam, hogy felállhassak, mert nem tudtam már ülni!
Hogy tetszett egyébként?
Jövőhéten remélem már tudunk kicsit beszélgetni! :D

Kép
Kép
kisfóka

Megjöttem! :lol:

Kisfóka: igen, ezért nem csörögtem. Viszont többször körbekukkantottam a termen, de nem gondoltam volna hogy pont mellettünk ülsz. Láttam, nagyon sokat jegyzeteltél! :D
Viszont találkoztam volt osztálytárssal, évfolyamtárssal, jó volt.
Megmondom őszintén, hogy annyira nem voltam elájulva, picit untam magam. Lehet, hogy az a baj, hogy túl sok kismama könyvet és netet böngésztem (böngészek) és nekem picit uncsi volt. De a csaj, aki tartotta, nagyon jó fej, és tényleg jó sokan voltunk. Ilyenkor furcsállom, hogy kismama tornára csak 3-4-en járunk. Na mindegy.
Szóval lehet, hogy nem leszek ott minden héten, de a kórházlátogatásra mindenképpen megyek.

Többieknek: ma a szoptatás volt a téma, megnéztünk egy norvég dokumentumfilmet róla, utána a technikáról, ehető kajcsikról, fejésről, stb. volt szó. Hát ennyi.

Most megyek vacsizni, rakott karfiolt csináltam és szerintem nagyon fincsi lesz. Még jövök! :wink:

almaani
Kép
almaani

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.12.29 15:58-kor.
pironya

Pironya: ma mi is vettünk fagyit!!!!
Eddig csak mindig beszéltem róla, de ma már vettem!!!!!
bszilvi25

Almaani :P
Nekem nem unalmas volt, hanem hosszú a tegnapi. Már alig bírtam ülni...a hangos film közben meg a kicsi úgy rugdosott, hogy az hittem kirúgja az oldalam! :lol:
Leírom milyen témák vannak és lesznek még:

1. fogantatás, magzati élet
2. szülés
3. gyermekágy
4. babakelengye
5. intézmény látogatás
6. gondozás
7. tb, gyed, gyes, gyák, családipótlék intézése
8. szoptatás

Ez a nyolc hét témája, de össze vissza megy a dolog, ugye a végén megkérdezte, hog jövőhéten mi legyen a téma, és akik régebb óta járnak, általában ők mondják meg, hogy mi legyen a téma!

A témák közül én a szülésen voltam, az nagyon jó és hasznos volt.
Amikor a fogantatás, magzati élet lesz, nem tudom megyek e. Nekünk lombikos babánk van, ezért én mindent tudok, hogy hogy termékenyül meg a petricsészében :lol: ! A magzati életről meg minden héten elolvasom a könyvem, hogy most mi történik odabennt és gondolom, azt a filmet vetíti le, ami a National Geographicon szokott lenni: Élet az anyaméhben! :wink:

Azt szerettem volna még tőled megkérdezni, hogy ti hol szoktatok babruhát vásárolni? Én eddig majdnem csak bodykat vettem, rugdalozót még nem, abból csak 2db van. Hol lehet venni? Nagyáruház emelete, Brendon, Faktum, Micimackó! Ezeket tudom. Severbe szinte semmi nincs! Van ötleted?

Na, jó hosszú lettem! :lol: :lol:

Csiri-biri: nagyon csini ruhákat vettél!Szép poci! :) Költözés: Inkább most, mint pici vagy 1-2 éves gyerekkel! Gondold el, akkor mindent bedobozolsz és a gyereknek tuti az kell,ami a dobozban van és akkora káosz lesz, hogy tuti nem találod hirtelen azt a dobozt, amiben az a dolog van, ami éppen kellene! :roll:

Mia: Nekem is mennem kell fogdokihoz, azt hiszem lyukas fogam nincs, de mégis húzom, mert félek! UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUutálom!!!!!!

Kép
Kép
kisfóka

jó reggelt :)

"a National Geographicon szokott lenni: Élet az anyaméhben! " - ez annyira jó, én már kétszer megnéztem. a végén persze mindig sírok... :roll: :D

én tegnap nem kívántam főtt kaját, csak levest ettem ebédre, úgyhogy ma sem főzök, van még maradék hétvégéről. max egy rizsfelfújtat csinálok desszertnek, délután úgyis benéznek a barátnőmék, egy 3 hónapos tündérkirálylánnyal. :D

mia_snow

Jó reggelt!
Vendég

Jó reggelt Kismamik!

Én már meg is csináltam az ebédet,mert megyek kozmetikába.
Hétvégén bulizunk,szépnek kell lenni!

Tegnap este képzeljétek Apa rátette a kezét a hasamra tv-zés közben és kétszer is odakúszott a csemeténk a keze alá,rendesen dudorodott a hasam!Olyan ari volt,Apa is mosolygott. :lol:

Szép idő van,készülődök.Majd jövök.

Kép
melike

Jó reggelt Kismamik!

Tegnap este képzeljétek Apa rátette a kezét a hasamra tv-zés közben és kétszer is odakúszott a csemeténk a keze alá,rendesen dudorodott a hasam!Olyan ari volt,Apa is mosolygott. :lol:

Kép
melike

Jó reggelt Kismamik!

Kép
melike

bocs! :oops:

Kép
melike

Jó reggelt Mindenkinek!

Melike: Ma nagyon friss voltál:) Én azt sem tudom, hogy mit kellene főznöm:( Lövésem sincs!

Ma megint Apát néztem reggel 03:30-tól 6-ig. Aztán úgy elaludtam, hogy most ébredtem fel. Összeszedem magama, aztán megyek szemészetre. Hidegkaját azért pakolok:) Ha megjöttem, bekukkantok Hozzátok. Addig is jók legyetek:)
bluebox

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.12.29 15:58-kor.
pironya

Sziasztok!

Nem semmi termés... :wink:
Orsitigris, pihi!!!! Nagyon szép lett a szoba! Szép nagy már a pocakod!!! :lol:
Elan, gratula a lagzihoz!!! :wink:
Gigi, jobbulást! A 8 kg a hasadon van! :wink:
Pironya, megértelek meló ügyben! Én is nagyon várom már a végét!
Bluebox, jó nagy bunkó volt a dokid!!! :twisted: Van türelmed... :)
Mia, csini vagy! Szép pocak! :lol:
Eyi, szerintem a fenti kocsi jobb!
Csiri-biri, szép pocak! :lol:
Mi szombaton megrendeltük a babakocsit! Élőben még jobban néz ki mint a neten! 2-3 hét és megjön!!! :lol: A bézs-mogyoró színűt választottuk. http://www.babakocsi.net/sprint
Tegnap meg elintéztük párommal az apaságit! Tök fura volt: anya, apa... :lol:

Vigyázzatok magatokra!

Kép
sziszka82

Jó reggelt mindenkinek!

Mia: bejelentkeztem! Március 14. este 7-re.....

nagyon kedvesek voltak már a telefonba is. Várjuk nagyon!!
bszilvi25

Sziasztok!

blue: basszus, micsoda egy bunkó doki, az ilyet emberek közelébe sem engedném :evil:

csiri-biri: Nagyon szép rucik :D

bogi: olyan barna színű, celefonba csomagolt kúpot kaptál? Nekem abból ötöt kellett elhasználnom és öt maradt, sokáig eláll a hűtőben.

Sajnos nekem vasárnap óta fáj a vesém. Félek, hogy már megint vesekövem lesz (3 éve és az 5. héten már volt egyszer). Nem szabad sok tejterméket ennem, de hát a kismamáknak pont azt kellene. :? Én meg ettem is, bízva abba, hogy a babák úgy is elszívják tőlem, hát nem, én szívtam meg :D De már nem olyan vészes, csak néha érzem,hogy egy picit sajog.

Van egy újabb parám, félek, hogy nem leszek jó anya. Attól rettegek, hogy helyesen fogom-e őket nevelni? Vagy hogy fogok egyszerre két babát ellátni? :?

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

szilva,szerintem maradj nyugodt, persze könnyen beszélek, nekem csak egy lesz, de ha lesz segítséged néha, azért úgy talán könyebb.természetes, hogy jó anya leszel, ez benne van a női génekben!sose parázz ilyenen, mert ők is megérzik!persze én aláírom, hogy nem lesz egyszerű kétfelé figyelni, de ezerszer vissza fogod kapni tőlük a szeretetet.

Kép
Kép
eyi

sziasztok!

Szilva: Jobbulást a veséddel! nekem a multkor nézte a doki, kopogtatta hátul a vesémet, nem e fáj. Azért mondd el neki ha mész, nehogy gond legyen! Félelem: Ne aggódj, ez természetes érzés benned, én is szoktam félni, de majd elmúlik amint meglátjuk, megfogjuk a piciket. Egyből fogjuk tudni mit kell csinálni velük. Nagyon jó anyukák leszünk meglátod!! Főleg Te kettőnek! :wink: :D

Én most éjszaka nem aludtam olyan jól, émelyegtem nagyon, meg folyton felkeltem. A baba ma szerencsére élénkebb, mert tegnap meg egy pár napja azért nem erőltette meg magát, már rendesen aggódtam. Biztos front volt.
Tegnap én is elmentem a turiba és rengeteg babaholmit vettem.
Összesen 24 body-t, rugdalózót vegyesen, 3 kis pólót, 3 partedlit, 1 kis pulcsit. Már száradnak a jó levegőn. Nagyon örülök nekik, ja és az összesért fizettem 2500-at, mind jó minőségű angol turis cucc.

mai menü: sertéspöri galuskával, tegnap este megfőztem.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Szilva
Vesekő :cry: ... igyál sokat!
Jó anya leszel! A rossz anyák ilyenen nem is gondolkoznak... :wink:
Vendég

Sziasztok!
Kisfóka: jó korán keltél! :shock: A szülés témára el fogok menni és természetesen a kórházlátogatásra is, de a többit kihagyom, szerintem.
Babaruhákat eddig a corában, tescóban, brendonban vettünk és kaptunk a barátnőimtől. Jók vannak még a plázában a C&A-ban. Pesten lakik a legjobb barátnőm és ő mindig hoz valamit (általában a H&M-ből), ott vannak aztán nagyon szuper dolgok. Valahogy nekem ez a turis vásárlás nem jött be. :? Lehet, hogy rosszkor és rossz helyen próbálkoztam, de nálam nem vált be. Semmit nem vettem még turiban.

Pironya: várjuk a pocifotót! :D

Szilva: röviden: duplán is jó anyuci leszel!! :lol: :wink:

almaani
Kép
almaani

Sziasztok!

Orsitigris - nagyon aranyosak lettek a szobák!!!!! Nekem nagyon tetszenek! :lol:

Pironya - mikor lesz eredményetek a felvételiről? Remélem minden jól ment!

Bluebox - sajnálom, hogy ilyeneket mond a dokid, én egyértelműen otthagynám.

Mia - nem irigyellek a fogdoki miatt! :cry:

Az Élet az anyaméhben nekem is nagyon tetszett és ha jól tudom van egy olyan változat is, ami ikreket mutat be.

Szép pocifotókat tettetek fel! :lol: :lol: :lol:

Csajok, lehet hogy én vagyok tudatlan, de minek is kell az a bizonyos apasági?

Ma délelőtt a táppénzes papírral szaladgáltam, nem hiszem el, hogy ennyi mászkálással jár!

Mi a hétvégén voltunk szülőknél, úgyhogy még maradt kaja, ma azt hiszem gulyáslevest eszek és palacsintát. :lol: :lol: :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ma léptem a 25. hétbe! Olyan hihetetlen! :roll: :lol: :lol: :lol:

Az is hihetetlen, hogy (könyvi adatok alapján) a baba már 35 cm és innentől minden nap 1 cm-t növöget! És kb. 850 g. :lol: 2 hét múlva megyek legközelebb dokihoz, úgyhogy kiderül, hogy valójában mekkora! Aki volt mostanában UH-n, mondtak méreteket?

almaani
Kép
almaani

Almaani
Nekem a 25. hét az egyik lélektani határom... korszerű, jól felszerelt koraszülött osztályon az ilyenkor megszületett baba már életbenmaradhat... és innentől kezdve napról-napra nagyobb az esélye...
Vendég

Szilva, tutira nagyon jó anya leszel!!!! :lol:

Mankabi, mi nem vagyunk a párommal összeházasodva, és azért csináltattuk meg az apaságit. Mert anélkül az én nevemet kapná, meg úgy tudom a bébi születése után már pénzbe kerül.

Kép
sziszka82

Sziasztok!

Megjöttem.

Sziszka:nagyon jó az a babakocsi,nekem is bejön én is olyat szeretnék.

Mindenkitől várjuk a képeket ruci ügyben!
Tessék fotózni!

Mankabi:tudod,akik nincsenek összeházasodva,azoknak kell,hogy az apa nevére veszi a babucit.

Kép
melike

Sziszka:macerás volt elintézni?A nőgyógyászhoz is kellett vinni a papírt vagy csak a polgármesteribe?

Kép
melike

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.12.29 15:59-kor.
pironya

ünnepélyesen bejelentem, hogy néhányunknak 100 bűvös nap van a szülésig. (papíron).

eme jeles alkalomból pedig lemértem, hogy pontosan egy csokismagnumnyi távolságra lakunk a bolttól. :lol:

mia_snow

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.12.29 15:59-kor.
pironya

Gratulálok mindenkinek,akinek már csak 100 nap van szülésig!Meg annak is ,akinek több.

Kép
melike

én is gratulálok minden 100 naposnak! :lol:

Mia: csokimagnum? :wink: éppen azon gondolkodom, milyen jól esne egy mekis fagyi csokiöntettel!!! Szerencsére a mekis kaját nem kívánom, talán ha 2x voltam eddig a terhesség alatt, de most egy fagyi szerintem be fog csúszni délután! :oops: :lol:

almaani
Kép
almaani

Sziasztok!

Nem tudom, milyen csomagolású, ma váltom ki, de nekem is azt mondta a doki, hogy 5 db-ot használjak, aztán a többit hűtőbe tároljam.

Szerintem a 24. betöltött héten inkább 30 cm körül van és 500 gramm. 1 cm-ert pedig hetente nő, nem naponta. :)))

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

A papírforma nem biztos, hogy bejön ám... :lol: :wink:

Pocaklakók nem olvassák a nagykönyvet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Képzeljétek, mi történt velem:) Úgy látszik én kifogom az orvosok legjobbjait. Elmentem a szemészetre, merthogy kellett papírt kérnem, hogy lehet-e spontán szűlnöm, vagy császározni kell? Erre a doktornő megkérdezi, hogy erre most Ő válaszoljon? Mondtam neki, hogy Ő a szemorvos, csak Ő tudhatja. Erre ez a jóképességű megkérdezte, hogy hogy szeretnék szűlni: spontán, vagy császárral.......? Normális????????????????? Ja a másik pedig, hogy az első megdöbbenésem az volt, hogy az aszisztens csajszi egyből megkínált 2 csepp pupillatágítóval, meg sem kérdezte tőlem, hogy egyedűl vagyok-e, kocsival vagyok-e, haza tudok-e menni egyedűl........ Még az volt a szerencsém, hogy én már kaptam pupillatágítót, tehát tudtam, hogy mire számíthatok. Úgy látszik az emlékeim nagyon elhalványultak, ugyanis alig tudtam hazabotorkálni. Úgy kóvájogtam, mint gólyafos a levegőbe. Tiszta őrület!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mi vár még ma rám??????? Délután 5 körűl megyek a drága doktorúrhoz:) Rámfér egy kis szerencse!!!!!!!!!!!!!!! Nem úgy gondoljátok?????? Megint be kell vallanom, hogy híztam 3 hét alatt 2 kg-ot:) Leszarom, ez van és kész:)
bluebox

Én is nagyon gratulálok minden 100 napos kismamának, meg akinek még egy picit több van:)
Bocsi, ha elütök pár dolgot, de még mindig nem látok ktökéletesen:)
bluebox

Nálunk ma a baba egész napos köldök-rugdozásban van. Szerintem nagyon tetszik neki, mert kb. 2 órája nem akarja abbahagyni. Pedig egy picit jó lenne. :shock:

almaani
Kép
almaani

[quote="mia_snow"] írta:mia_snownnepélyesen bejelentem, hogy néhányunknak 100 bűvös nap van a szülésig. (papíron).

eme jeles alkalomból pedig lemértem, hogy pontosan egy csokismagnumnyi távolságra lakunk a bolttól. :lol:

Májusban már 2 csokismagnumnyira lesz a bolt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

[quote="d. bogi"]
írta:
d. bogiSzerintem a 24. betöltött héten inkább 30 cm körül van és 500 gramm. 1 cm-ert pedig hetente nő, nem naponta. :)))

Igazad van, elírtam a napi 1 cm-t. :oops: Na még csak az kéne!!! :shock:

almaani
Kép
almaani

25. héten kb. 31 cm és 700 g...

Bluebox
:cry:
Vendég

Melike, nekem a védőnő adott egy igazolást, hogy kismama vagyok, mi a szülés várható időpontja, stb... Aztán a helyi anyakönyvvezetőhöz kellett csak menni. Kell az igazolás, a kiskönyv, és mindkettőnk személyije és lakcímkártyája. Kb fél óra volt. Csoda, hogy nem kellett 5 helyre menni. :wink:
Nekem meg 1 nappal kevesebbet mutat a vonalzóm. Más kalkulátorok szerint 25 hetes és 4 napos vagyok.

Kép
sziszka82

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: