A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Nálunk csak fal választja el a 3 szülőágyat (ajtó nélkül). De általában csak egy valaki szül egyszerre... Bár lehetnek néha torlódások. Remélem, akkor csak én (illetve mi, apával) leszünk bent!!!

Irina! Ha ennyire szeretnéd, megy a vudu!!! :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

Mazsola, minden vudunak nagyon örülök! 8)

Juba, ha a függönyelhúzásra figyelnek, akkor szerintem nyugodtan ott lehetne a kispapa a kismamával, nem?
Tökéletes rendszer úgysincs, ahol én fogok szülni, ott ugyan külön (falú) szobák vannak (némelyik ajtóval, némelyik függönnyel "lezárva"), de rendszerint nyitva maradnak az ajtók/elhúzva a függönyök, de az ember úgysem leskelődik...

Kép
Kép
irina

Sziasztok!!!!!!!! :)

Gabci, Niki, Timi! GRATULÁLOK! Nagyon ügyesek vagytok, sok boldogságot és sok tejcsit kívánok!

Kép
Kép
Kép
gremese

Lányok!

Köszönöm Zsófika nevében is a dícséreteket, olyan jól esik, hogy azt el sem tudom mondani. Apának is beszámolok mindenről, és tolmácsolom az üzeneteiteket is. Hízik is a májunk is rendesen.

Timi! Végül is nem lett igazam, jól beelőztem miondenkit! (Hi-hi). Persze a fene nem gondolta volna, ugye én azt szajkóztam, hogy szeptemberben akarok szülni.
De ennél jobban nem is alakulhattak volna a dolgok! :D

Kérünk a friss babócákról sok-sok képet!

Megpróbáltam visszaolvasni, nagyjából sikerült.

Málnalevél tea: Még nem ittam! :shock: A 37. héttől akartam, ami pár nap múlva lett volna.

Ez is azt mutatja, lehet inni, de nem biztos, hogy használ, ha meg nem iszod, akkor is lehet olyan a szülésed, mint a 6.20-as gyorsvonat. :wink:

Születéstörténet készül, már félig megírtam reggel, de azóta nem volt időm. Vajon miért????? :shock: :wink: :lol:

Tapasztalattal most már igencsak rendelkezem, ha kíváncsiak vagytok, kérdezzetek!

Vadvirág! Úgy látszik, váltottuk egymást, mert én is az egy ágyas alapítványiban voltam a Péterfyben. És ez valami rettenetesen jó dolog volt, egy isten áldása.

Kép
Kép
Kép
gremese

Mazsola!Az a baj,hogy amióta összevonták a kórházakat volt olyan nap,hogy 23 szülés volt.

Irina!Nekem is megfelelne a függöny is ha apuka itt lehetne de sajnos nem így működik. :cry: És azt hallottam,hogy a vajudásnál egyátalán nem lehet bent(ami szerintem nagyon fontos lenne)csak a szülés pillanatában(ha van szabad szoba)

KépKép
juba

Hát szia, GREMESEEEE! De jó, hogy ismét itt vagy!!

Kérdés1: hogy érzed magad? Hogy van a gátad? Mizújs a szopival? (Hopp, ez máris 3 kérdés...)

Kérdés2 (de ez nem közérdekű, attól tartok): hány egyágyas alapítványi van a Péterfyben? Egy?

De nem akarlak kisajátítani, majd apránként jövök a kérdéseimmel...
:lol:

Kép
Kép
irina

Jaj, Juba, akkor nagyon drukkolok Nektek, hogy meglegyen az a szoba a szülésedre, jó??? :wink: Küldjük majd innen a pozitív energiát, és minden rendben lesz!!!

Kép
Kép
irina

Szia Irinaaaaaa!!!! :lol:

Nagyon jól vagyok, köszönöm, a gátam is jól van, három hüvelyi felszívódó varratom van, tudok ülni, meg minden, de még mindig duzzadt a terület. Gátmetszés nem volt, gátvédelemmel szültem, csak a belső repedéseket kellett összevarrni.

Szopi: Első két nap ment, illetve rögtön a szülőágyon - mert Zsófi olyan ügyibügyi -, csak éppen nem volt tej. Sajnos babót jól beöltöztetik a Péterfyben, 40 fok volt, és azt a minimális előtejet is kiizzadta. Szenvedtünk ét napot, mire rájöttem mi a baja. Apával hozattam be ujjatlan kombidresszt, abban volt, és hála az égnek beindult a tejem. De túlságosan is! Beton kemény a cicim, és fáj, úgyhogy fejek, és imádkozok babcinak, hogy minél többet szopizzon, ami szerencsére megvan.
Sokat sírtam a nem alvás miatt, hogy nem tudta, Babci miért sír, és miért nem alszik, éjszakánként 2-3 órákat aludtam.
Mikor átöltöztettem, és lett tejem, onnantól minden rendben volt.
Most abszolút igény szerintei szopi van, van, hogy 5 órát alszik, majd 3 órán keresztül szinte félóránként cicizik. :)

Alapítványi: Egy db egyágyas van, és nagy mákom volt, hogy szabad volt! A lehető legjobb, nagyon megérte, hogy csak ketten voltunk. Akkor is, ha nehezebben ment, és akkor is, ha minden oké volt!

Kép
Kép
Kép
gremese

Niki, Timi!
GRATULÁLOK a babákhoz!!! :):)

Mindenkinek igazán gyönyörűek a babácskái!!! :):)

Gremese!
Igen, szuper jó volt az egy ágyas alapítványi... :):)

Elégedettek lehettek biztosan a csecsemős nővérkék, hogy az utánam következő Mami is energikus, mosolygós és rendkívül ügyes volt - az a szoba szerencsét hoz úgy látszik. :):)

(Engem egy picit az zavart, hogy azt a fém bilétát - ami olyan volt mint amit régen a strandokon a fürdőruhára aggattak egyesek - rajta kellett tartani a bébik ruciján - pedig olyan hatalmas nagy volt, ráadásul ugye az anyaga sem kellemes...)

Szombaton volt az első óriás sétánk, ma pedig már strandoltunk... :):)

Fotók a mai napról - utolsó 3 db...
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=13579&page=3

Kiderült, hogy a csajszik is imádnak friss levegőn lenni - óriási nagyokat alszanak - úgyhogy hála Istennek továbbra sem leszünk otthon ülők. :):) HURRÁ!

Vadvirág
Vendég

Köszi Irina!De én már annak is örülni fogok ha a doki odajön idöbe és nem egyedül kell szülnöm! :shock:

Emese!Milyen kis ügyi ez a Zsófi baba.
Hú azt hallottam,hogy a beton kemény cici mennyire tud fájni!! :cry:

Na megyek alszok mert reggel mennem kell a táppénzes papíromért.Utálok korán kelni és mindenki azt mondja most aludjam ki mert ha meg lesz a baba...

Ha valaki esetleg elmegy szülni dobjon egy üzit had izguljunk érte!(persze csak akkor ha nem túl megterhelő vagy nem kell nagyon sietni!)

KépKép
juba

Juba: mi is azért izgulunk, hogy az egy db egyágyas szülőszoba épp szabad legyen. EZ TÖK GÁZ, hogy az embernek még azért is aggódnia kell, hogy lehessen apás szülés, mint ahogy szeretné. És azért izgulni, hogy senki ne legyen épp benn, ill. ne induljon be előbb senkinek a szülés, mert szülési sorrendbe lehet bejutni.
Ha kell összeszorítom a lábamat addig, és megvárom míg végeznek :? ?, hogy benn lehessen apa!
Ja, ha épp nem szülnek többen a három ágyasban, akkor oda is bemehet az apuka :?
A vajúdást holnap meg is kérdezem, hogy valóban nem lehet ott a leendő apuka :shock: csak a szülésre hívják be? ( ha épp szabad az az egy db szoba?), ez sem hangzik túl jól.....

Kép
bfagi

Bfagi!Nekem az egyik ismerősöm mondta aki szeretett volna apás szülést,hogy azt mondták neki nem lehet vele az apuka vajudásnál.
Hogy miért azt nem tudom,ő sem tudta megmondani.
Kivácsi leszek neked mit mondanak holnap?!

KépKép
juba

Sajnos nem tudtam korábban jönni, de Gergő-Apa újságolta, hogy megszületett Viktorka! (Mit ád Isten, nálunk Apa is egyre gyakrabban benéz ide a topicba... 8) remélem, nem baj... :oops: ). Szóval:

TIMI: GYÖNYÖRŰ A KISFIAD, NAGYON SOK SZÉPET ÉS JÓT KÍVÁNOK NEKTEK! VIKTOR-APA, TE PEDIG NAGYON BÜSZKE LEHETSZ TIMIRE ÉS A PICURRA IS!

Irina: részemről is megy a drukk meg a vudu! Mit szólnál a szerdához? Mellesleg úgyis jön a hidegfront, lehet, hogy besegít! (Én is erre apellálok.) :D

Szülőszoba: Pécsen 4 személyes, függönyös borzalom állítólag, de még nem láttam :? . Azt viszont nem mondta a szülésznő, hogy ha többen vannak, akkor Apának kint kell maradnia. Sőt! Végig úgy beszélt, mintha Apa jelenléte a világ legtermészetesebb dolga lenne. Remélem, így is lesz. :roll:

Viranka: Te hogy érzed magad? Mert erről nem írtál ám! :)

Emese: próbálom gyűjteni a kérdéseket, majd feltétlenül írok. De ahogy látom, profin belejöttél pár nap alatt a dolgokba! 8) Persze nyilván Zsófin is múlik, hogy ilyen jól megy!

Vadvirág: ismételten ámulok és bámulok, mennyit számít a rutin! Legfőképpen az tetszik, hogy semmit sem parázol túl. Ezt nekem is meg kellene tanulnom. Igyekezni fogok!

Nálunk minden rendben, kedden magyünk Pécsre dokihoz meg NST-re. Kíváncsi leszek, mit mondanak! Akkor lennék a legboldogabb, ha azt mondanák, maradjak ott, mert mindjárt jön a Fiatalúr! De ha nem, hát az se baj. Csak Mátéval minden rendben legyen továbbra is!

Detti
KépKép
kiskolbi

Gremese, nagyon köszi az infókat!
Látod, ösztönösen jó anya vagy, észreveszed, látod, hogy mi kell a picidnek és mi rossz, a megérzéseidre hagyatkozol -- ez tök jó!!! :wink:

Én is az egyágyas szobára gyúrok, de majd meglátjuk, mi lesz. Ma is sokan szültek a Péterfyben, népszerű kórház...

Vadvirág, Istenem, de édesek vagytok mindannyian!!! :D

Kép
Kép
irina

SZiasztok !

Timi : nagy gratula nektek. Sok pihit és tejecskét a picinek. Nagyon köszönjük az apukának a fotót büszke lehetsz a babára nagyon szép kis dundi. Timi téged meg várunk vissza minnél elöbb.

Gremese : ez igen nagyon ösztönös mami vagy. Kérünk majd még képet.

Vadvirág : nagyon édesek a lányok. Milyen szépen lement az a nagy has ami volt neked. Ez igen. Van valami extra tipp, hogy mit lehet csinálni, hogy hamar vissza húzodjon a has ?

Lányok annyira irigy vagyok. Olyan jó lenne már babázni. És nekem még bőven van időm. Bár szeretnék kb 2-3 hét múlva szülni.

Tegnap meg tegnap elött kimostam a ruhák nagy részét. Annyira jó volt hajtogatni őket. És milyen jó lesz már azon gondolkozni, hogy ma mit adjak babókára. Szóval én már nagyon várom, hogy kezemben tartsam ezt a kis csodát aki a hasimban box mecseket vív.

És képzeljétek még 3 napot dolgozom a hét elején és leteszem a lantot. Már nagyon várom. Kicsit pihizni meg csak a babára figyelni.

Ja képzeljétek ma megdicsért a párom. Azt mondta, hogy nem is hitte volna, hogy ennyire jól fogom bírni a terhességet. ( tudni kell, hogy elég kicsi a fájdalom küszöböm ) Annyira kedves volt teljesen elérzékenyültem.

Na lépek megyek elteszem magam holnapra.

Na ki lesz a következő :?: :?: :lol: :lol: :lol:

Mindenkinek jó éjt :!: :!:
20200310173350

Vadvirág! Csodásak a lányok!!! :D

Emese! Tényleg nagyon ügyi vagy, hogy így ráéreztél a probléma megoldására!!! :lol: Várjuk a szüléstörténetet!!! :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok Mammcik!
BekeAndi! Én is pont ezen gondolkoztam, hogy ezek az éjszakai pisilések legalább megedzenek a Babához való felkeléshez :lol:

Motiot, Gica, Viranka! Köszi érdeklődésteket! Már jobban, de komolyan mondom, ez rosszabb mint a szülés (bár még nem szültem :lol: ) olyan erős görcsök, hogy falba tudnám verni a fejem, és kb. 2 percenként, és persze fent a gyomornál... A szülési fájdalmaknak legalább van értelmük.
Motiot:Örülök, hogy megy a Papád! Ez tényleg jó hír, megnyugodtál gondolom :lol:
Viranka: elvileg tartok jógát, gyakorlatilag...??? :lol: Bár ma voltunk a Szüleimnél, és Anyukám azt mondta nagyon fent van még a hasam.

Miléna! Szia!!!! Örülök, hogy otthon vagytok már, és akkor mielőbbi felépülést kívánok!!! Gyönyörű a Kisfiad!!! :lol:

Juba, Bfagi! Minden rendben lesz! Ne aggódjatok, próbáljátok lazán venni a dolgokat, az úgyis meghatározóbb lesz, amikor már otthon lesztek - ahol én szülök ott is van függönyös, meg egyágyas is, a lényeg, hogy rendben legyünk a Babával, mindegy, hogy hol :lol: Tökéletes szülésre nem törekedhetünk, mert akkor az már nem is tökéletes :lol:

Timi Férje! Nagyon köszönjük a képeket! Igazán büszke lehetsz a kis Viktorra, gyönyörű kislegény :lol:

Vadvirág! Tündériek vagytok mindannyian!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Ja! És Granda! Hogy vagy? Olyan szűkszavú vagy mostanában :(

PUSZI!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Marica!
Nagggyon gyönyörű a kislányotok!

Niki!
GRATULA A KIS HERCEGNŐHÖZ!

Timi26!
GRATULÁLOK VIKTORKÁHOZ, SZÉP NAGY BABA LETT!

Motiot!
Ha apukád kimegy hozzátok, akkor elméletileg akár szept. 11-én, v. utána is lehet sima hüvelyi szülésed, igaz? Azt mondtad, hogy bármikor szólhatsz, ha mégsem szeretnél császárt.

Kiskolbi!
A dokim külföldön van, 28-án lesz Mo.-on, utána még szept. 9-ig szabin lesz. De nála ez azt jelenti, hogy szülésre bejön. Szóval 27-én nem szeretnék szülni, utána végülis bármikor, de ha lehet, akkor szept. első hetében még mindig nem (akkor jönnek a festők :lol: ).

Juba!
Császár után lehet hüvelyi úton szülni, ha szépen gyógyult a seb. Vajúdás közben nézik a sebet is, de szerintem sok doki eleve nem kockáztat, inkább császároz.

Gremese!
Nagggyon édes Zsófi baba :D ! Ügyesek vagytok! Várjuk a szüléstörténetet !

Mi túl vagyunk az "előszülinapon" (holnap lesz az "igazi" születésnapjuk). Nagyon örültek a fiúk az ajándékoknak, a vendégeknek, és végül én is elkészültem mindennel (hihetetlen, mert szombat este, még 10 db házicsirkét kellett "felboncolnom", és elrakni a fagyasztóba :? ). Sütöttem répatortát, meg csokitortát, muffint, csokis kekszet, meg 1 kg lisztből juhtúrós-csülkös pogácsát. Ja, és ma délelőtt még uszodában is voltunk :wink: ! Most már megyek is feküdni, holnap is hosszú napunk lesz (nincs is időm megszülni :lol: )!

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Köszönjük szépen mindenkinek!!! :):)

Timi!
Hát talán a határtalan boldogság, a szédült repkedés, a felfokozott energia szint és persze azt hiszem én egy szerencsés alkat vagyok ebből a szempontból is hála Istennek, szóval nincs semmi más egyéb titok... :):)

Anita!
Nagyon boldog szülinapot a fiúknak! :):)

Granda!
Nekem is nagyon hiányzol ám! :):)
Már beköltöztetek? Talán most kerülnek helyükre az utolsó díszítő elemek? Egy csokor virág a vázába, egy kép a falra, néhány díszpárna, stb.?

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Timi, nagyon gratulálunk a hatalmas legényhez!!!! :D Jó egészséget és sok tejcit kívánok Nektek! :D És várunk vissza!!!! :D
Anita, boldog szülinapot a fiúknak! :D

Gremese, Vadvirág, nem is TI lennétek, ha nem ilyen könnyedén vennétek az akadályokat!!! :D :D :D
Lassan én is pályázom a vudukra... :wink: :wink: Ma megyek a dokimhoz, kíváncsi vagyok, mit mond majd az UH szerint kicsi babára és a kevesebb magzatvízre. Ha esetleg nem tudok már jönni, akkor majd apával üzenek... :roll:

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Timi26!!!

Gratulálok a gyönyörű fiatokhoz! Jó egészséget és sok tejcsit!!!

Gremese! Üdv itthon! Gyere ahogy Zsófi engedi! Nagyon jók a képek, teljesen elérzékenyültem! Tündérkirálylány!

Manófalvi! Utólag is szeretnék nagyon sok boldog születésnapot kívánni!!!

Anita! Sok boldog születésnapot a fiúknak!

Hétvégén nem volt időm jönni, szombaton 4 lakodalmam volt, nagyon kemény napom volt! Az egyiken vendég voltam, úgyhogy mulattam is! Mi voltunk az utolsó vendégek, hajnal 5-kor jöttünk el! Nem gondoltam volna, hogy az utolsó hónapban is ennyit tudok bulizni!!! Szuper volt! Úgy voltam vele, hogy na még egyszer utoljára! Annyit nevettem, hogy már fájt!
Biztos voltam benne, hogy Timi meg fog szülni amíg nem vagyok itt!!!

Hú, vajon mikor kerül ránk a sor??? Tegnap azt hittem meg fogok szülni! Gyorsan kimostam 2 adag ruhát, összepakoltam, hogy rendet hagyjak itthon. Mintha magzatvíz szivárgott volna, de nem az volt!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok kedves leendő és már gyakorlatozó ANYUKÁK! :D

Jól eltűntem, de talán mostmár szülésig nyugiban leszek, és többet tudok írni. Minden nap bekukkantottam este hozzátok, csak már sosem volt energiám írni... :oops:

GRATULÁLOK a gyönyörű kisbabákhoz!!!!Annyira gyönyörűek mind, kivétel nélkül! Olyan jó látni Őket! Már annyira irigykedem :lol: , alig várom, hogy én is a kezemben tartsam végre a kicsi fiamat!

bfagi!! :lol: Szia! Nem tűntem ám el végérvényesen :lol: , nem hagytalak egyedüli veszprémiként! Bár itt van Juba is, így már 3man vagyunk! Tudnál nekem segíteni kicsit? Miután voltál a 36. héten a Jósánál, ő mit mondott Neked, kell még menni hozzá? Mert én ezt elfelejtettem megkérdezni tőle, és nem tudom, kell-e még uh? NST-re járok szorgalmasan, hiperaktív gyerekem van, de a szívhang úgy elringatja, hogy a múltkor már dögönyözni kellett, hogy keljen már fel :lol: . Ja, és ahogy levették rólam a tappancsot, olyan heves rugdalásba kezdett, hogy önálló életre kelt a pocim...

Voltam pénteken a férjemmel szülőszobalátogatáson. Végre bejutottunk :lol: , már attól féltem, emiatt kell lemondani az apukás szülésről. De mire odaértünk, az apást lefoglalták, és csak a nagy szülőszobát tudtuk megnézni. Nem volt olyan gáz szerintem. És az ott levő szülésznők is nagyon kedvesek és szimpatikusak voltak. Én is hallottam már mindenfélét a veszprémi kórházról, de pozitívan állok hozzá. A Babó akkor jön, mikor Ő akar és elérkezettnek látja az időt. Ha éjszaka akkor éjszaka. És biztos nem hagynak minket egyedül. Legalábbis remélem :lol: . És azt mondta a szülésznő, mindent megtesznek, hogy apuka is ott lehessen, ezért előfordul, ha sokan vagyunk, hogy vajúdni egyedül fogunk, és a szobakihasználás miatt csak a végére tolnak át az apásba. Hát nem sok, de több, mint a semmi... :lol: . Úgyhogy csak fel a fejjel, a lényeg, hogy a Baba végre mellettünk legyen! Úgy várom már!!!

Majd jövök még, vigyázzatok magatopkra!
kispocc

Sziasztok

Anitja, Vadvirág, köszi az érdeklődést, mindenkinek szurkolok ám, de most tényleg nagyon a háttérből.... :)
Valóban a lakás is leköt (természetesen csúszásban vagyunk - aki újított már fel, tudja mi ez ) és míg más alig várja a csemetéjével való találkozást (ez a 9. hónap ugye "terhes"), én azon imádkozom, hogy Linduska még min. 3 hetet maradjon benn...

No meg kavarognak a gondolatok ezen túl is a fejemben, most már nem takargathatom előletek: folyamatosan belgyógyászhoz jártam, mert határon vannak a cukorértékeim :( Egy jó a rosszban: nagyon-nagyon szuper fej a doki. Múlt héten ún. fruktózamin vizsgálatra küldött, ha annak sem jók az eredményei, akkor inzulinos kismami leszek.

Úgyhogy betegeskedőknek jobbulást, friss kismamiknak energiát, lelkierőt, tejcsit :D
Minden gyerkőc csodaszép, kezdettől fogva mentegetem a képeket és természetesen bővítem 3-4 újabb bébi után a montázst :)

Kép
granda

Akarom mondani : magatokra :D , na meg a Kismanókra!
kispocc

Szia Granda!

Neked milyen módon vizsgáltáék a cukoreredményeidet??Nekem rögtön az elejétől fruktozamint mértek csak, ami a diétatartás mellett folyamatosan csökkent...21 naponként kell mennem ellenőrzésre - múlt héten voltam utoljára.
Remélem Neked is rendben lesz az értéked, nagyon szorítok!!
kispocc

Sziasztok!

Egy 3 órás és egy 1,5 órás hihetetlen alvás után frissen, üdén itt.... :shock:

Vadvirág! Az egyágyas tényleg egy szerencsét hozó szoba! Irina, szorítok, hogy oda kerüljél! :wink:

Magzatvíz: Igen, Zsófinak nagyon lent volt a feje. Amikor kifolyt, akkor kb 2 deci jött ki, a többi a vizsgálatok és a szülés alatt. Nem zúdult a fejecskéje miatt.

BPD: Fogalmam sincs, a 35. héten volt 8,83.
A fejkörfogata 33 cm.

Kép
Kép
Kép
gremese

Vadvirág! Én akkor akadtam ki arra a bilétára, mikor oldalt szopinál belefúródott a hasijába.
Mikor Apa meghozta a kombidresszeket, a kocsijában hevert a biléta. :twisted:

Beton cici: Az nem kifejezés, hogy mennyire k.rv.ra fáj!!!!! A csecsemős megpróbálta kimasszírozni, azt hittem besz.rok!
Bőgtem a fájdalomtól, mire hugomék az aznapi látogatás második körében behozták a mellszívót.
El ne kiabáljam, de a bal oldali úgy látszik beállt, a jobb oldali még nagyon fáj, szenvedek vele.
Annyi tejem van, négyesikreknek is elég lenne.

Kép Anyasimi :-)

Kép
Kép
Kép
gremese

Lányok!

Szeretnék tippeket adni arra vonatkozóan, mit vigyetek a vajúdóba. A Péterfyseknek különösen szól.

Apa: Egyáltalán nem kellett átöltöznie, kapott a cipőjére egy kék zacsit, oszt ennyi.

Mikor beértünk, át kellett öltöznöm. Ekkor felvettem a saját hálóingem, és a bugyim is rajtam volt a Tena betéttel, no meg egy papucs. Az első vizsgálatnál bugyi lekerült, onnantól fogva bugyi nélkül mászkáltam, a szülésznő meg egy nagy papírtörlő-szerűséget tett mindig a lábam közé. Azt kellett fogni, cserélgették.
Én nagyon szomjas voltm, teljesen kiszáradt a szám, úgyhogy 2 kortyonként megittam egy fél literes mentes vizet.
A kézitörölköző fejre való borogatásként szolgált, hol Apa, hol a szülésznő vizezte, nagyon jól esett.
Ennyi. Semmi más nem kellett. Persze ha valaki nem villászül, akkor Apának azért kell hamika - már ha tud enni ilyenkor.

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt Mindenkinek!

Granda: Remélem, hogy jó lesz az utolsó leleted, és nem kell átállnod az inzulinra! Ha mégis netalántán, gondolj arra, hogy már Neked se sok van vissza, és Linda miatt pedig megéri böködni! :wink:

Anitja: nem irigyellek az epéd miatt... :(

Banita: boldog szülinapot a Fiúknak, Te pedig vigyázz Magadra, próbálj meg pihenni is! :)

Kispocc, K.Timi: jó újra hallani Rólatok! :D

Na lépek, kéne egy kis reggeli... tudom, hogy már késő van, de még próbálom kihasználni a reggeleket egy kis lustizásra, amíg lehet... :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Emese: köszi a tippeket, szerintem ezek általánosan, mindenhol használható jó tanácsok! És azt hiszem, a cicis történetből is fogunk tudni tanulni, bár tudom, elsőbabásoknál a fájdalom meg betonosodás az elején szinte elkerülhetetlen! Akárhogy is, jobbulást Neked és fejjél szorgalmasan!

Detti
KépKép
kiskolbi

Jó reggelt, Lányok!

Gremese, nagyon köszi az újabb infókat, akkor nem bonyolítom túl az életet. Hm... mellszívóm még nincs, de akkor kinézek egyet, amit gyorsan be lehet szerezni... a kórházban nem volt ilyen vagy nem akartál közöset használni?
Jaj, ez a Zsófi egy angyalka, hihetetlen, milyen a tekintete! :wink:

Granda, sajnálom, hogy ez van a cukroddal... De annyira jól viseled ezeket a nehézségeket, le a kalappal!

Nem tudom, mi volt most éjjel, vagy már a hidegfrontyot érzik a babák, de Ádám nagy karatéba kezdett bent, némelykor kimondottan fájdalmas megmozdulásokkal. A kis erőlegény... 8)

Kép
Kép
irina

Streptococcus:
Nekem volt a szülés alatt, de ez a szülés után derült ki. Évekkel ezelőtt már kimutatták, és ha jelen voltá már egyszer, nem tűnik el, ott van, hol kijön, hol nem.
Nos nem kaptam antibiotikumot a gyerekágy alatt, a doki nem látta szükségesnek.
Babukától vért vettek - képzeljétek mindkét kézfején 2 szúrás, teljesen lila, és ma megyünk vissza PKU-ra, megszúrják megint :cry: .
Ilyenkor azt nézik, hogy van-e a szervezetében gyulladás vagy bármilyen kóros folyamat, amit a szülés során elkaphatott tőlem.
Nagyon nagy mákunk van, mert semmi baja. Szinte nincs is esélye, hogy megkapja tőlem, márcsak azért sem, mert az anyatejben most van ellenanyag a kókuszra és azt is hamizza Babuci. :-)

Szeretnék valamit kiemelni, amit az én istencsászár szülész-nőgyógyász főorvosom mondott:

Emese! Felejtse el a szakirodalmat! Mindent csináljon úgy, ahogy a szíve diktálja!

Nna! Ezt jegyezzétek meg! Me lehet hallgatni a nagyit, anyóst, barátnőt, rokont, mondanak jókat, de olyanokat is, hogy az ember a falra mászik, de úgyis ti döntötök.

Nekem nagy segítség Apa, mert két napja túlaggódok mindent, sírok minden hülyeségen. Ez normális, változik a hormonszintem, Apa meg vigasztal, lelkesít, pelenkáz éjjel háromkor, boltba megy, mosogat ha kell, maximálisan kiveszi a részét!
Teljesen szerelmes a lányába! :oops: :D
Remélem pár nap alatt ez lecseng, és helyreáll a jobb cicim is.

És milyen jó volt olvasni az augusztusi, júliusi topikokat, ahol a tapasztalatokról számoltak be.

Mi sokszor ketten pelcsizünk, hogy gyorsabban haladjunk, mert köldökápolás is van. Szedem le Zsófiról a pelust, tele van kakival. Aláhajtom a kakisat - ahogy a kórházban mutatták -, majd abban a pillanatban fosizik még egyet. Ó, mondom ügyesek vagyunk, megmentettünk egy pelust. :)
Éppen venném ki alóla, mikor nyom egy pisi-fosit. :shock:
Villámgyorsan vissza, gyerek lába égnek, mi meg röhögünk. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Visszatért a rend! ÉN KEZDEM AZ OLDALT!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! A kórházban nekem azt mondták, nincs mellszívó, ezért hozattam be.
Ahány csecsemős, az annyi félét mondott......
Itt is magamra, a hugomra, meg Apára hallgattam. És milyen jól tettem.
Az egyik azt mondja: nem szabad fejni, csak szopi!
A másik: Húha! ezt le kell fejni!
A harmadik: Ezt ki kell masszírozni.
:shock:

A nagy melegben izzadt Zsófi.
Egyik csecsemős: Nem szabad cumiból itatni, vizet is mi adunk.
A másik: Hozott be cumit? Van víz, hogy megitassa?
A végén: Hozzon be cumit és dugja el!

A csecsemősök is pohárból itatták, én is, de itthon cumiból kapja a vizet, csak ha nagyon muszáj. Idáig még nem zavart be a szopiba, az a pár korty cumizás.

Kórházi csomag: Mi kettővel mentünk be, és öttel jöttünk haza! :shock: :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese, ciciügyben részvétem, de nagyon ügyesen csinálod. Egy barátnőm (a 2. babával) hasonlókat mesélt nemrég, neki a dokija nyomta ki a beállt tejcsatornából a tejet... :shock:
A sok tej meg remek!!! :D

Kép
Kép
irina

Gremese, a dokidnak tökéletesen igaza van (és tök jó, hogy van doki, aki ezt így kimondja)!!!
Köszi minden tanácsot, bár kicsit ijesztő, hogy a szopizás körül ennyiféle teória meg vélemény van...
Peluscsere: :lol:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Először is elnézéseteket kérem,hogy csak beírok ide,de szeretnék egy két mondatot a veszprémi kismamikhoz szólni! :wink:

Nagyon sajnálom,hogy ennyi aggály tölti el a várandósságotok utolsó heteit,és számtalan megválaszolatlan kérdés kering a fejetekben.De látom van egy pozitív hsz is,kispocc személyében,aki volt szülőszobalátogatáson,és nem tartotta gáznak a helyzetet.
Az apás szobából tényleg csak egy van,és nyilván ha foglalt nem teszik ki a vajúdót.A nagy szülőszoba 3 ágyas és paraván választja el az ágyakat.Ha nincs más vajúdó akkor beengedik ide is a papát,ha foglalt a másik.
Az is tévhit,hogy csak a szülésre mehetnek be az apukák.Vajúdásnál is jelen lehet,de meg van határozva mikor engedhetik be őket a szülésznők.Általában az orvos dönti el,de 4-5 cm méhszájnál és aktív vajúdáskor beengednek minden apukát,akinek van papírja az apásszülésről!
Az ügyeletes orvosnál való szülést nem úgy kell elképzelni,mint más kórházakban,ahol a fogadott orvos mellett ott van az ügyeletes,mert neki kötelező ott lenni.Itt az orvosok tudják,hogy rajtuk kívül nincs más(csak a másik ügyeletes)tehát a legtöbbjük a tudása legjavát adja!Természetesen,mint más kórházakban itt is van "nem kedvelt"doki.
Ja,és még egy fontos dolog a baba nem az orvosnál születik,hanem a szülésznőnél.Természetesen orvosi felügyelet mellett.(de ha esetleg nem ér oda az orvos,ami elég ritkán fordul elő,akkor is szakszerű körülmények között fog megszületni a bébi)

A negatív dolgoknak általában sajnos sokan nem tudják a valódi okát.Rengeteg rémtörténetet csak a laikusok fújnak fel.
Sajnos vannak kivételek,amikor tényleg bekövetkezik a baj,de ez sem feltétlenül az egész osztályra ráruházandó negatívum.Sajnos itt is vannak olyanok akik nem úgy végzik a munkájukat,de a többség profi szakember,és ezért a pár ember miatt ne mondjuk,hogy a veszprémi szülészet rossz!Rengeteg babát mentenek meg,hisz a megye össze problémás esete idejön,lassan már a nem problémás is,mert már csak Pápán van szülészet a megyében!Mellette a személyzet a régi,nem vettek fel senki,sőt küldtek el,pedig a szülésszám emelkedik,és nő a nőgyógyászati betegek száma is a kórházbezárások miatt.

Még egyszer bocs,hogy ezeket leírtam,és tényleg sajnálom az itt szülni készülő kismamikat,hogy nem kaptak(pl.védőnő)elég információt a kórházról,a szülőszobáról és az egész körülménykről.

Mindenkinek további szép napot!A pocisoknak kitartást,már nem sok van hátra,az anyukáknak meg jó babázást és minden jót kívánok!

Én:)
én

Találkoztam a bokáimmal! Lement a víz, talán még 5%-ban van, a gyűrűm ismét feljön, nem az igazi, de feljön. Van bokacsontom, meg lábközépcsontjaim!
Kitartás! :D

Tipp a kórházi csomaghoz: Én rossz bugyikat vittem, mindegyiket összevéreztem a nagy betétek ellenére, dobtam ki őket. Mondjuk így is terveztem. A Tena normálból kettőt kellett betennem, ami bejött, az a DM-es Jessa éjszakai betét.
Én azt tapasztaltam, nem az a lényeg, hogy vastag legyen (ezek nem áznak át egykönnyen, és különben is nagyon hamar cserélni kell), hanem az a lényeg, hogy baromi hosszú legyen! Fenéktől köldökig! Tényleg! Nagy hajó-betéteket vigyetek be!
A lenti dolgok megszárításához pedig nagyon jó a vastag Szilvia, csak betettem a lábam közé, összenyomtam, és kivettem.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Mammcik!
Granda! Drukkolok Neked nagyon, hogy ne kelljen inzulinoznod!
Egyébként mi is a kezdetektől szeptember végére készülünk, hiszen úgy vagyunk kiírva, de olyan nagy a hasam, és ha Babóka is benne nagy már, a tapasztalatok szerint (lásd eddigi Babák) elindul. Te mikor mész UH-ra?

Emese! Nagyon tündérbogár Zsófka! Ügyesek vagytok, szerintem Te nem olyan vagy aki elakadna, már most gyönyörűen belejöttetek :lol: Kezdeti nehézségek szerintem mindenhol vannak. Édesek lehettek Apával, ahogy közösen pelenkáztok :lol:
A strepto-t hogyhogy nem szülés előtt vették le? Nem volt idő?

Irina! Veled álmodtam, azt hiszem megszültél álmomban :lol: , bár homályosan emlékszem, mert egész éjjel zaklatott egy szúnyog :evil:

Kispocc! De jó, hogy előkerültél :lol: és nagyon pozitív, hogy bíztatod a veszprémi Lányokat :lol:

Banita! Boldog szülinapot a Fiúknak! Fantasztikus vagy, mennyi mindent sütöttél ebben a melegben, de azért óvatosan.

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Granda! Szorítunk, hogy jó legyen az eredményed!!! De ha tényleg szúrkálnod kell magad, gondolj arra, hogy már nem sokáig!!! :wink:

Gremese! Ezer köszcsi a rengeteg infót!!! Jöhet még! Persze elsősorban pihenj és babázz! :wink:
Már egy párszor átpakoltam a bőröndömet. Még jó, hogy lesz segítség, hogy ha valami nem jó, amit bevittem, apa vagy anyukám hoz másikat!
És akkor végülis milyen bugyi lett volna jó???

Regina
KépKép
mazsola7

Kedves "ÉN!"/"TE" :D :D

Köszönjük a kedves és bíztató sorokat! :D
kispocc

Gremese, jegyzetelek... :wink:

Szia, Anita!
Szúnyogot lecsaptad, ugye? 8) (Ó, bár szülnék a héten, de jó is lenne!).

Pihenjetek, Csajok, sokat!!!

Kedves Én!

Nem vagyok Veszprém megyei kismami, ezért csak egy magánvélemény: azt hiszem, ami itt nagyon zavaró lehet, az a döntési szabadság megvonása a kismamáktól (szabad orvosválasztás), valamint az intimitás hiánya (egyetlen egyágyas szülőszoba). Szerencsére afelé haladunk, hogy a kismamik is egyre jobban képviselik a véleményüket, és lassan-lassan megváltoznak a dolgok. Persze hivatkozhatnánk más országokra, ahol szintén ügyeletesnél kell szülni, de azért azokban az országokban nem is ott tart az egészségügy, ahol nálunk (ez persze nem az orvosok stb. hibája, de ettől még tény).
Köszi a jókívánságokat, Neked is minden jót! :wink:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Emese:
nagyon édes Zsófi baba. Hihetetlen milyen ügyesek vagytok.
Én Marcinál ilyenkor, áááá, kivoltam, bőgtem, semmi nem volt jó. :oops:

Vadvirág:
nagyon szépek vagytok . :)

Én ma szenvedek. A gyomrom a torkomban és olyan izéé vagyok. Alig bírom elviselni magam. :oops: :? :shock:
Úgy semmi bajom, csak nyűglődök... :roll:
Du doki, hogy imádom én ezt... :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Anitja!
A kókuszmintát levették, csak közben megszületett Zsófi... Eredmény meg még nem volt, a vajúdás alatt vettek mintát megint.

Mazsola!
A régi leselejtezni szánt bugyijaimat vittem be, amik már itt-ott szakadtak, lukasak voltak.

Kórházi csomag: A babának sdnsk eszközöket a köldökápoláshoz (géz, alkohol, vatta, hintőpor), meg pelenkát (Libero mini), ami nagyon jó, mert befedi a köldökcsonkot, popsikrém (bóraxos krém).
Az én babám popóját kiverte a ragya, de nem tudom, hogy a krémtől-e. Minen esetre elkezdtem használni a sajátomat: SUDOCREME és másnap eltűntek a kiütések. Azóta sincsenek. A törlőkendőmet nagyon megdícsérte a csecsemős: DM-es olajos Babylove, klasszul leszedett mindent.
Textilpelusból vigyetek sokat, ém minimum 10-et elhasználtam.
A Péterfyben naponta 5 pelenkát adnak, vigyetek, mert nem lesz elég! Ne newbornt, mert annak a teteje pont irritálja a köldökcsonkot, hanem minit (3-6 kg.)
Ők fürdetnek minden este f9-kor, elviszik majd visszahozzák, át is pelusozzák.

Kép
Kép
Kép
gremese

Hajni! Azért nehéz ám az eleje nekem is. A kórházban hol az ért bőgtem, mert nem ment, nem volt tej, babcit még nem ismertem ki, sírt, nem tudtam rajta segíteni, nem aludtam éjjelente semmit.
És volt, hogy azért hívtam fel Apát zokogva, hogy Zsófi milyen jó baba, már a 3. körben pelus-szopi-alvás. :oops: :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Begyulladni készülő bimbire a legjobb megoldás: anyatejjel kevert babanyál plusz szellőztetés!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

ZSÓFI SZÜLETÉSÉNEK TÖRTÉNETE:

1188203464.68.doc

Kép Nincs cici? Jó lesz az ujjam is!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!!!
Gremese gratulálok a gyönyörű lányodhoz!!!Nem csalódtam ám benned, te voltál mindig az, aki a legaktivabb volt közülünk és most is, a rengeteg teendő mellett sem feletkezel meg rólunk. Le a kalappal előtted!!!!

Én passziv megfigyelőként, de mindig itt vagyok Veletek és drukkolok mindenkinek!
Heni

Heni
KépKép
heni81

Jaj, Gremese! Annyira édes ez a gyerkőc :D ! Tündéri a kis hurkáival! :D
Na és köszi a születéstörténetet! Nagy élvezettel olvastam, és persze végigpityeregtem. Annyira furcsa vagyok ma. Csak bőgök és bőgök...De nem szomorúságomban :lol: . És már türelmetlen vagyok nagyon. Eszem szerint a Babám miatt várnék még, hadd növekedjen a pocimban, szívem szerint már most azonnal felpattannék a szülőágyra! :lol: Na mindegy, majd Ő eldönti, mikor van itt az idő.
kispocc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: