A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Mia: nagyon szép a pocid! Látom, nálad se tolódott ki a köldököd. Nálam se! :D

Bluebox: hát ez a doki tényleg nem semmi. Nem is tudom, én mit csinálnék. De ez nagyon szemét dolog volt tőle!

Bogcsa: gratula a 4,5 kg-hoz! Viszont ha tart tovább a lenti probléma, tényleg villámgyorsan doki, mert ez fontos!!!!

almaani
Kép
almaani

És most azért is eszem egy picike sütit, mert már nem bírom tovább.................................................. :roll:
bluebox

Gigaboszi: nagyon szép a te pocid is! Hát igen, alakulunk, lányok! :lol: :lol: :lol:

almaani
Kép
almaani

Bluebox!!!

Ne haragudj, hogy így ismeretlenül írok neked! :)

A nagyobbik fiammal 40 kg-t híztam!!!! Úgy ahogy te is mondtad, alig ettem valamit, de tényleg.... a szülsé után hetekkel derült ki hogy a pajzsmirigyem a felelős!!! Megnézték már a pajzsmirigy funkciód? Kérj a házidokidtól egy beutalót!

Levente fiammal összesen híztam 9 kg-t, mert akkor már szedtem a gyógyszert!

Amúgy aki ilyet képes mondani egy kismamának... az nem érdemes rá, hogy résztvegyen abban a csodában, ami a gyermeked megszületésével jár! Szerintem! :)

És főleg az ember férje előtt, így megalázni!!!! Szörnyű.

KépKépKép
bogyra

Nekem kinn van a köldököm...
Vendég

Bogyra!
Köszi a hozzászólást. Nem nézték még a pajzsmirigyemet. Az első terhességemnél összesen 24 kg-ot híztam, majd szülés után 3 hónappal visszaállt a testsúlyom az eredeti állapotára. Hihetetlen, de egyébként képtelen vagyok felszedni magamra akár 1 kg-t is. Ha meg terhes vagyok, akkor pedig akkor is jönnek a kg-k, ha nem akarom. A dokitémához még annyit, hogy azért megnézem mit alakít most az öreg. Ha bunkó, akkor megy a levesbe:) De akkor kit válasszak?????????
bluebox

Nekem meg már teljesen eltűnt a köldököm.......:)
bluebox

Bluebox!

nekem egyre gyanúsabb a pajzsmirigyed, mert látszik hogy a terhelést (terhesség) nem bírja, valszeg már az elsőnél is azért szedtél fel többet....
Szerintem nézesd meg mindenképpen!!! Ártani nem árt! :)

Hol szeretnél szülni? Szülésznő vagyok/voltam, mert most itthon vagyok már vag két éve, de hátha...

KépKépKép
bogyra

Lányok, én nem tudom hogy Ti hogy vagytok vele, .........
Én eddig annyira vártam már a szülést, de most hogy már csak 101 nap van hátra, hát egyre jobban parázok:( Senki nem parázik, persze nagyon várom, csak még olyan sok van hátra, mégis annyira kevés.
No ezt most jól meg fogalmaztam:)
bluebox

Bárhol szívesen szülök, ahol szívesen fogadnak, még így is:) Ha tudsz valami jót ajánlani, bármire vevő lennék:) Köszönöm a bíztatást:) Te melyik kórházban voltál, vagy leszel szülésznő? Tudnál esetleg ajánlani valakit????? Segíts...........
bluebox

Sziasztok!

Almaani!
Sajnálom, hogy meg kell ismételni a vizsgálatot! Igen, megyek én is, voltam már egyszer! Hozzál füzetet, mert lehet jegyzetelni rendesen! Egy nagyon aranyos védőnő tartja az előadásokat. Mi egy ismerősőmmel már felíratkoztunk a kórház, szülőszoba látogatásra!
Érdemes 4 előtt odaérni, mondjuk 3/4-re , mert nagyon sokan járnak. Találkozzunk előtte kinnt, a bejárat előtt? Várhatlak ott, mert én megismerlek Téged! :D Még jön egy ismerősőm is!

Orsitigris!
Nagyon szépek a szobák, gyönyörű szobája lesz a kislánynak! A fiúk sem szólhatnak egy szót sem és nagyon szép a pocakod! :P

Bluebox!
Amikor velem a régi dokim bunkó volt, rögtön ott hagytam és kerestem másikat! Át kell persze gondolni, de én nem szeretem az efféle stílust! Arra nem gondolt, hogy lehet, hogy valami nincs rendben valahol? Pl: pajzsmirigy? A házidokidtól tudsz kérni beutalót TSH nézésre, másra sajnos nem, mert jó lenne még a T3-at és a T4-edet is megnézni. De elég, ha megnézik a TSH-t, mert ha az rendben, akkor a T3 és T4 is rendben van. Én sajnos tudom, mert engem műtöttek pajzsmirigyre! :roll:

Mia: Nagyon szép pocid van Neked is! :P

Gigaboszi!
Neked is szép pocid van!

Kép
Kép
kisfóka

Én a jánosban dolgoztam...

De ami szerintem jó kórház az a máv illetve az I.es Női klinika... itt barátságosak az emberrel, az I. en is dolgoztam régebben, a mávban szültem anagyobbikat.
A kisebbet a szent imrében, nekem nem jött be! De sokaknak bejön..

KépKépKép
bogyra

Megjöttem a második sétából.

Gigi:az már kerekedik rendesen.Szép!

Ebédelek,aztán nekilátok a sütit megcsinálni.(nem kell sütni)
Mai ebéd:francia saláta+sajttal töltött pulykamell.

Már szinte az egész heti menüt kitaláltam.Ilyen is ritkán van.

Kép
melike

Köszönöm a segítséget lányok!
Ígérem, megnézetem a pajzsmirigyemet. Van még esetleg más jel ami erre utalna???????
A MÁV kórházról én is nagyon jókat hallottam:)
bluebox

Pajzsimir alulműködés tünetei: fázékonyság, alacsony pulzus (ez ugye terhességben amúgy emelkedik, tehát 70 alacsonynak számít), száraz bőr, hulló haj, étvágytalanság ellenére hízás, a hízás főleg a ahstájékára, illetve a comb, kar felső részére történik. Székrekedés.
Fáradékonyság.
Huh hirtelen ennyi jut eszembe...

KépKépKép
bogyra

Nagyszerű, ez mind megvan nekem sajnos:(
bluebox

Akkor viszont mielőbb menj el egy ellenőrzésre, mert a terhesség alatt fenálló TSH emelkedés (ugyanis a PM alulműködés TSH emelkedéssel jár) gondot okozhat a babánál is!!!!

De! Ne ijedje meg, szereintem a tünetek 75 %-a ágy átlagos kismamánál is megvannak! :)

KépKépKép
bogyra

Bluebox!
A pajzsmirigy rendelenességre utalhat még: minden, ami most a babásodással együtt jár: magas pulzus, fáradákonyság! Egyedül talán a tenyér izzadás, ami nem babás tünet, de az meg lehet alakati kérdés is!
TSH eredmény ad biztos infót, meg esetleg egy uh, hogy nincs e megnagyobbodva, vagy valami elváltozás!

Nekem, anyukámat műtötték vele, kivették mind a 2 részét, és engem ő vitt el, hogy nézzenek meg, mert leányágon ez sajnos öröklődik, mármint a hajlam! Aztán kiderült, hogy a bal lebenyben van egy befelé növő göb, amit megműtöttek! A jobb lebenyben is vannak most pici göb szerűségek, de csak 3-4 mm-esek! Remélem nagyobb bajom nem lesz vele, a TSH-m mindig jó, azóta is! ( gyorsan lekopogom!)

Kép
Kép
kisfóka

Magas pulzus a túlmüködéssel jár...de az nem okoz hízást!

KépKépKép
bogyra

Kisfóka, úgy veszemki neked, inkább túlmüködéses volt! A leírt tünetek alapján.

Alulmüködést nagyon sok minden okozhat, leginkább gulladás. Általában autoimmun.

Bluebox, nem tudom hány éves vagy, de ha még fejlődésben voltál csernobil idején, akkor az simán okozhatott ilyet.

A mostani 18-35 éves között rengeteg szenved autoimmun PM gyulladásban,ami csökkent funkcióhoz vezet és csernobilt okolják érte...

Nekem is ilyen autoimmun gyuszim van.

KépKépKép
bogyra

A biztos, hogy megnézetem:) A tenyerem nem izzad:)
No para:)
bluebox

34 éves vagyok! :) Vagyis, leszek, ha megélem szemptember 15-én:)
bluebox

nah tess!!!

éppen beleférsz!:):)

KépKépKép
bogyra

[quote="melike"]M írta:melikeia:hát ez semmi!Olyan kis aranyos poci,hol itt a 107 centi?!

jó hát alapból sem 90-60-90 mérettel rendelkeztem. amúgy 176 cm vagyok. :)

mia_snow

Kisfóka: de jó, hogy te is jössz! :lol: Viszont én épphogy odaérek 4-re (dolgozok előtte). Egy másik lánnyal megyek, majd sietünk. Remélem, beférünk a terembe! :wink:

almaani
Kép
almaani

Mia:jó,csak azaz érdekes,hogy nekem sokkal kerekebb és nagyobb(nak látom) a hasam és "csak" 97cm.

Kép
melike

Bogyra!
Én nem tudom, hogy micsodám volt, alul vagy túl működött e, mert a hormonjaim, azt hiszem rendben voltak, csak a bazi nagy göb nem kellett volna! De gyorsan kivették a bal lebennyel együtt! 8 éve volt, régen!

De ezen én is gondolkodtam, hogy most is vannak pici göbök a jobb lebenyben, de a hormonjaim tökéletesek voltak, most lesz aktuális megint egy vizsgálat! Elváltizást miért nem okoz a hormonokban? Mondjuk, azt hozzá tenném, hogy 2 orvos nézte uh-val, az egyik azt mondta ciszta, amit ha megnő leszívnak, a másik meg azt, hogy nekem úgyis mindegy, hogy ciszta vagy göb, mivel már voltam műtve! Hááááááááááááááááááááááát, azért nem teljesen! A doktornő, akihez járok, meg mivel a hormonok jók, nem mondott semmit! :shock: Szóval én se értem ám, de nem is foglalkozom vele, mert panaszt nem okoz, addig meg elfér! :wink:

Kép
Kép
kisfóka

Almaani!
Ok, de akkor tényleg siessetek odaérni! Ha lesz rálehetőség, majd utánna megkereslek, leszólítalak! :lol: Vagy megpróbáljak helyet foglalni Nektek? 3 helyet még tudok foglalni, csak Te nem ismersz meg engem, én meg téged igen! Hátra szoktak ülni, azok, akik még fiatal kismamák! Elküldjem priviben a számom és rám csörögsz, ha ott vagyrok? Akkor megmondom hol ülünk és hol van még hely! :wink:

Kép
Kép
kisfóka

sziasztok!

mia, gigi,Orsi szép pocik, kb ilyen az enyém is,most nagyot nőtt, és jobban is érzem a rugásokat.tegnap este különösen jót szórakoztam, mint a hullámvasút.lehet, hogy nem ízlett neki a foghagyma?
Elan gratu az extragyors esküvőhöz, aranyosak vagytok a képeken, és tényleg extra lazák.
Gigi-jobbulást, én dec közepe óta, nem lábalok ki a náthából és a rekedségből, közben gégegyulladással, de nem szedek gyógyszert elég volt az antibiotikum.majd csak elmúlik valahogy

Orsi szépek a szobák és a pocid is. egyébként én is félek a kinyílástól, s nem is vettél észre semmit?csak mentél a dokihoz, s mondta, hogy nyitva vagy?

wera,nekem is fájt múlt héten alul a pocim, s megnyugtattak a csajok, hogy csak a szalagok nyúlnak

Kép Kép
Kép

nem tudom eldönteni melyiket válasszam.a piroshoz is van sportrész, kb ugyanaz az ár. a pirosnál kisebbek a kerekek, viszont jobb az anyaga.szerintetek melyik a jobb?

Kép
Kép
eyi

Gigaboszi: Jobbulást! A táblát pedig köszi :) Csini a pocid neked is.

Orsitigris: Tuti nem lesz gond a méhszájaddal. Tessék sokat pihenni....
A gyerek szoba nagyon szép lett, mindkettő! Irigyellek, hogy ennyire jól haladtok ;)
Szép nagy pocid van :)

Bluebox: Nem is értem, miért hagyod magad egy ilyen dokival... Áááá, megér ennyi idegeskedést? Tudom, hogy most már eléggé előre vagy haladva, de inkább keress egy másik dokit, aki emberszámba vesz... Sok sikert!

Almaani: Én is csak a próbareggelire tudtam tippelni, mint másik terheléses módszer, fogalmam sincs, hogy melyikre gondolhattak. Egyébként, ha másfél órán keresztül a gyomrodban volt a lötty, akkor nem kell szerintem megismételni. Az eredmény kiértékelésekor a doki tud viszonyítani. Voltál már egyébként ilyen terhelésen? Mert ha igen és akkor rendben volt, akkor megtagadhatod az ismétlést, mondván hogy úgy sem fogod bírni, ne készítsenek ki... A barátnőm 3x ugrott neki és aztán mondta, hogy őt hagyják békén, mert egyértelműen nem megy neki... De ő az első fél óránál nem bírta tovább...

Mia: A te pocid is nagyon csini! De hova raktad Te azt a +8kg-t?

Bogi: Ha összeszedtél valamit, akkor jobb, ha feliratsz magadnak egy kúpot (van valami gyógyszertári készíthető kúp, gombának bacinak teljesen jó, 10 napos kúra asszem...).
Ja egyébként a múltkor nekem is volt olyan, hogy hirtelen elkezdett viszketni ott lent, mintha összeszedtem volna valamit. Aztán 1 óra múlva semmi bajom nem volt, kiderült, hogy a gyerek játszadozott :lol:

Holnap nekem is rohanós napom lesz... Reggel megyek éhgyomorra a Honvéd Kh-ba, jól megcsapolnak. Ha lesz egy kis mázlim, akkor nem kell megint fél egyig várnom, mire sorra kerülök... :evil: Aztán Okmányiroda, délre oda kellene érnem. Vagy sikerül vagy nem... Utána biztosítóhoz is mennem kell, majd egy optikust is fel kellene keresnem és végül este fogász. A terheléses mókát is meg kellene csináltatnom, de arra esélyem sincs holnap, úgy hogy ki kell nézzek egy másik napot magamnak (+egyéb, vizeletvizsgálat, meg ki tudja mit írt még ki a doki...). Előre sajnálom magam, mert a héten több szuri is vár rám... :(

Na jó, nem sajnáltatom magam, mert ez van, jobb túllenni mindenen hamar és megbizonyosodni róla, hogy minden rendben...

Kép

Kép
bettica

Kisfóka: tényleg ennyien lesznek? :roll: Te jó ég! Várom a számod priviben és csörgetlek ha ott vagyunk és ha tudsz, légyszi foglalj nekünk helyet! Köszi előre is! :lol:

Eyi: nekem a fenti jobban tetszik (ezt már néztük mi is). Mi az ára? És hol néztétek?

almaani
Kép
almaani

Bettica: péntekre kaptam időpontot a belgyógyászatra, ott kiderül, kell-e ismételni és ha igen, hogyan. Amúgy még soha nem volt ilyen vizsgálatom, bezzeg most majd bepótolom! :? Egyébként én is arra gondoltam, hogy másfél óra alatt illett volna felszívódnia. Remélem, így lesz!

almaani
Kép
almaani

a brendonban 99000, hordozó 26000, táska 10 e. körül. a piros 150000.láttad élőben az abc design-t?a belseje túl szürke nekem, főleg a mózesé, viszont az jó benn hogy van középen is tolókara, nem csak a két különálló, mint a pirosnál,mert azt egy kézzel nem igen lehet tolni.vagy nem fogom egy kézzel tolni?meg a pirosat nehezebb szétszedni, ha utazni akarok.

Kép
Kép
eyi

eyi: láttam élőben az abc design-t. Nekem az egész szerkezete jobban tetszett és én is úgy láttam, hogy azt könnyű összecsukni. Az pedig, hogy a belseje túl szürke, szerintem nem baj, mert valami kis színes takaróval úgyis fel tudod dobni. :wink:

almaani
Kép
almaani

Eyi
Egy kézzel szokta az ember tolni a babakocsit... nyáron meg pláne (fagyizást beiktatni a sétához :wink: )
Az ilyen, kiskerekű kocsikkal egy a gondom... ezekkel hepe-hupás úton elég nehéz közlekedni... :cry:
És az ára :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég

Én most kaptam egy kocsit a tesóméktól... ők használták a 2 gyereknél...

Kép
Vendég

Egyetértek Gigivel babakocsi ügyben.

Kép
melike

Mózes
Annyira nem is lényeges... nyári babáink lesznek... :wink:
(én rosszul vagyok a babakocsi-levegőztetéstől... mikor úgy "levegőztetik" a gyereket, hogy a babakocsiból ki se látszik...mikor szinte hermetikusan lezárják...)
Vendég

Almaani!
küldtem privit! :D

Kép
Kép
kisfóka

Kisfóka: nem kaptam meg, pedig most frissítettem. :?

almaani
Kép
almaani

Almaani!
Akkor kiírom ide: 70-949-06-59!

2 helyet foglalok Nektek+1et az én ismerősömnek. Megpróbálok középre ülni, ha nem megy, akkor hátul leszek. De majd csörögsz és megmondom! :D

Kép
Kép
kisfóka

Beírtam a telcsimbe! Köszi még egyszer! :lol:

almaani
Kép
almaani

Most kaptam meg a privit. Egy órás késéssel! :twisted: :?

almaani
Kép
almaani

Eyi!

Nekem nagyon tetszenek a Peg Perego-k,látatlanban arra szavaznék.
De az ABC meg sokkal különlegesebb,modernebb.
A kiskerekű kocsikat nagyon rossz tolni a hepehupás járdákon,télen meg ha esetleg leesik egy kis hó,szinte lehetetlen...
(lesz még tél is... :D :roll: :D )

Kép
orsitigris

Én is +8 kg-ot híztam... :oops: :oops: :oops:

Kép
orsitigris

Még 3/4 óra és lejár a munkaidő.,,,jaja annyitra várom. Elmagyün apával és Katával fagyizni :oops: :oops: :oops:

Nekem eddig 6-7 kg plussz, nem tudom örüljek-e neki vagy sem.
Megnéztem a 10 évvel ezelőtti kiskönyvemet és próbálom összehasonlítgatni (szinte mániákusan) a hízásokat.
Ahogy így elnézem 10 éve ezidőtájt idult be igazán :shock: :shock:
Volt hogy havonta ugortt fel 4-5 kg. Ezt most mindenképp szeretném elkerülni........
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.04 16:31-kor.
pironya

Pironya:
[quote="bluebox"]A írta:blueboxz én aranyos doktorbácsim, közölte velem hogy úgy nézek ki mint egy disznó, és nem hiszi, hogy ekkora súlygyarapodás után is vállalni fogja a szülésemet, és még a férjemet is megkérte, hogy ha kell akkor dugják el előlem a kaját. Nagyon pipa lettem. Oké, hogy sokat híztam, ezt az 1-et aláírom, de hova ment az a rengeteg kg??????????????? Szinte alíg eszem valamit. De tényleg. Töménytelen mennyiségben eszem a gyümölcsöt, zöldséget, nem eszem zsírosat, húst egyre ritkábban. Sok főzeléket meg levest eszem inkább. Kenyeret nagyon ritkán. Nem vizesedik sem a kezem, sem a lábam. Kinézetre sehol nincs rajtam felesleg, csakis a hasam:) Szóval, nagyon megbántott és megingatott a vele kapcsolatos hitemben. Pedig nagyon korrekt, aranyos dokinak tartottam, de ha így elkezd velem ordítani a szülőszobán, hát nem tudom mi fog történni. Jobb nem belegondolni.

Kép

Kép
bettica

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.04 16:31-kor.
pironya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: