A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Isten éltesse Zsozsit! Gyönyörű nagylány és mennyi haja van. :shock: :lol:
dmaggie

Kaqk, van egy FP etetőszékünk, ami dönthető, szerintem már nagyon kicsi kortól használható, kicsi, gyakorlatilag a rendes székre tehető. Kéritek?
Még biztonsági öv is van benne, be is lehet kötni a babát.
dmaggie

:wink: Viranka, rendben. Valamilyen sötétebb, ősziesebb színű anyagod van? Most inkább majd olyan kellene, de ráér szeptemberben, mert most már nagyon kifutott a keret. :oops:
dmaggie

Zsozsinak nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!
dettyk

Boldog születésnapot Zsozsinak.

puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

NAgyon boldog szülinapot Zsozsi!!!!!

Nálunk mozgalmas volt a hvge:-)szombaton strand, este bál, vasárnap reptér....nem unatkoztunk:-) ma lazitunk:-)

Vera nagyon ügyes vagy!

Dettyk szupi képek!

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt!

Maggie, kösz a linket.
Látom, van itt Ben 10 is :lol:

Heni, milyen bál és milyen reptér? Merre jártatok?
Gyerekeknek tetszett?

Mi most lazítunk ma, de holnap munkanap. Egy bébiszitter jön majd, de nem Julcsi, mert ő már dolgozik, nem ér rá (korábban ő vigyázott Rugóra a megoldhatatlan helyzetekben).

Kép
vindolanda

Dettyk: szuper képek :lol:

Vindo: jó kis angolozás lehetett :lol:

Heni: jó kis program.. :lol:

Maggie: küldenél képet róla..nem tudom milyen lehet, de érdekel mert pici helyünk van és a nagy etetőszék nem fér el.:-(

20-a: próbáltam pihenni, gyógyulni..( taknyosság :evil:, köhögés ) I és Emma felmentek bicóval karnevált nézni. :lol: találkoztak barátokkal, játszottak a gyerekek.. :lol: :lol: ebéd anyuéknál....d-án Józsára mentünk barátokhoz, gyerekek pancsiztak, mi bográcsoztunk, este tűzijáték nézés. nagyon bejött Emmának. :lol: szép volt.

tegnap anyósnál pihiztünk.

Emma ma oviba ment. :? :cry: DE csak fél napra, ebéd után megyek érte.. :lol: a héten félnapos... :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

Gábor valami ilyen tetőt tervez a teraszhoz. Rugó szobáját nem akarjuk leárnyékolni, ott a növények nagyon jól érzik magukat. Ahová viszont a hinta megy, oda kellene az árnyék :idea:
http://www.elotetocentrum.hu/images/terasz/t012.jpg

Kaqk, azért gyógyulgattok?

Emma és a tűzijáték 8)

Mi most nem néztünk, sem élőben, sem tévében :roll:

Kép
vindolanda

Vindo: Emma már 80%-os, én még a sehol sem vagyok...

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Kaqk jobbulást++
cicus szerdán kezdi az ovit, már várja nagyon.
A barátnője is aznap kezd :)

Maggie tényleg jól sikerült a hétvége :D
cicus még álmában is azt mondta: "anyuci, lecsúszhatok a sárgán még egyszer?"
lazán csúszdázott itt:
http://www.budapestgyogyfurdoi.hu/hu/cs ... galtatasok
látszik mind a három csúszda :D

Vindo szép gyorsan haladtok a terasszal
szuper lesz :D
amúgy lehet kapni fényáteresztő de árnyékoló tetőt, csak elég borsos az ára.
de így is jól fog kinézni ahogy párod szeretné :)

Heni itt is lazulás van
Gergi kipurcant a hétvégén, ma már másodjára alszik.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Gréta nem semmi - Rugó még sosem mert lecsúszni vízi csúszdán. Biztonsági játékos :roll:

Móni, próbáljuk megoldani minél olcsóbban :wink:
Hétfőre talán meg lesz a faanyag is, a kampókat vagy miket meg bebetonozzuk a héten :wink:
De azért köszönjük az infót :D

Kaqk, a fene essen bele a betegségbe :roll:
Jól kifogtad a hőséget...
Mint négy éve, akkor is ott nyomultunk a nagy hasunkkal :roll:

R. amúgy elég zizzent ma, de igazából nem jövök rá, mi a baja.

Kép
vindolanda

Kagk, találtam a neten egy képet róla, pont ilyen. Amikor vettük Bercónak, akkor azt mondták, hogy ezek az utolsók, nem gyártják többet. Hogy miért? Nem tudom. Még az egyik kollégámék is ilyet vettek, később mondta, hogy azóta is áld érte.
Kép
dmaggie

Mennem kell altatni, majd talán még jövök. :D
dmaggie

Még annyi info, hogy a tálcáját be lehet tenni a mosogatógépbe is.
Meg nem látszik a képen, de dönthető is.
dmaggie

szuper. küldtem pü-t. :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

Boldog szülinapot Zsozsinak!!!!!!!!!!!!!!!!!

Látom amoda, hogy jól sikerült a parti! :)

Móni!
Nem semmi, hogy Gréti micsoda csúszdán csúszik már!

Vindo!
Jó nevettem Gáboron! :)

Detty!
Jó kis pancsis képek! :)

Dóri!
Azért lazítani is kellene már, nem? Ügyes vagy!

Kaqk!
Nem akartad ebben a melegben Emmácskát inkább otthon tartani? Vagy vágyott már az ovistársak közé?

Viranka!
Nagyon szépek ezek a táskák, újból csak ezt tudom mondani.

Mi Agárdon voltunk, aztán szerdán újból elmegyünk, és még egy kicsit strandolunk.

Puszi mindenkinek!

Kép
gica1

Gica: már nagyon unta magát... a héten csak délig van, játszik is kis barátokkal, de itthon alszik, du-án velem van. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó :D

Reggel hatkor csörgött az ébresztő, és kellett két perc mire rájöttem, hogy ma munkanap :x
6.40 körülre jött a bébiszitter lány egy akkora Yamaha motorral, hogy az egész utca azt nézte :lol: :lol: :lol:
Bírom ezt a csajt, nagyon menő 8)
Rugó is nagyon élvezte, még meg is siratta, mikor elment.
Voltak a játszótéren, és Rugó mutatta az utat 8)

Egész nap folyamatos játék volt Rugónak, egy órától már velem. Most leült mesét nézni, meg közben jött fagyibácsi is.

Tanítani jó volt, szerintem elég összeszedett voltam - különösen ahhoz képest, hogy mennyit készültem.
Másrészről viszont pár rosszabb hír befutott a kar jövőjével kapcsolatban, ami aggasztó :roll:
Most nem nagyon akarok írni erről, majd talán egyszer a másikon.

A lényeg azonban az, hogy most még több dolog miatt kell ráfeküdnöm a távlati terveimre. Motivációnak nem utolsó, mondjuk...

Itt dög meleg van, de gondolom, máshol is ez a helyzet.

Csütörtökön hazautazunk még utoljára a nyáron, vasárnap jövünk majd vissza.

Kicsit fáradt vagyok.

Irina, a notebookom háttérképe (tudod, K.R. ül az ominózus bőrönd mellett), tetszett a hallgatóknak:)
Tényleg menő, fekete háttér van hozzá, nagyon impozáns 8)

Emma nagyon bájos 8) Ha vége ennek a hülye melegnek, majd bizniszelünk:)

Gica, jó strandolást.
Mi is megyünk majd otthon.

Tünde????

Rugó rudija alakul, már egész jól hátra lehet húzni a bőrt rajta.
Viranka Kittyjének hála. Ugyanis a lábai között van vége a fonalnak, és olyan, mintha lenne egy kis rudija. Így aztán először Kitty rudiját húzzuk meg, aztán Rugóét.
Kitty mindig mondja: "Nagyon fáj".

Na, el

:arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok,
csak pár dologra tudok reagálni (amire emléxem hirtelen):

Emma nagyon édes a lovon!

Detty, Panka, mint mindig, zabálnivaló, nem tűnik cseppet sem ijedtnek a vízben. Fittnességet meg cserélhetnénk... :-)

Vindo, örülök a rudis hírnek, ez a Kitty meg ravasz kis jószág, hogy ennyi mindene van 8)
Ádit is mostanában nagyon izgatja, mi a különbség a fiúk és a lányok között, mondtam is neki, na, jótól kérdezed, de még úgysem a társadalmi nemekről beszélgetünk. :lol:
A mhelyi dolgokról tényleg írj amoda, mert nagyon érdekel.
KR meg tényleg elbűvölő azon a képen. :-D

Ádi jól van, csak tegnap egy kis barátja sem volt az oviban (csoporttársa igen, de kb. 4-5-höz ragaszkodik összesen), ma meg az a tüneményes kislány fogadta, akivel évzárón is táncolt. Ádi habozott, de mondtam neki, hogyha ilyen szépen és kedvesen akarnak téged, ne habozz.

Ma pótfelvételiztettünk tanárszakokra, a már tanárként dolgozók fényévekkel jobbak voltak persze a többieknél. Közben utánakérdeztem a dolgoknak, hogyan integráljam a tanulást a munkába, az az ötlet, hogy egyéni tanrend, és ha minden jól megy, jövő félévtől levelezőre is átjelentkezhetek - az lenne az ideális.
irina

Ja, Vindo, a távlati terv az az antropológia?
irina

Részletek odaát :wink: :arrow:

Szól Rugó :arrow:

Kép
vindolanda

én meg ezzel tökölök :) a gyerekek nincsenek itthon,legalább haladok :) s megtaláltam az Athéni gyilkosokat amit olyan régóta keresek :) Kép

KépKép
viranka

Vindo, írtam oda.

Verus, szép könyvkupac és polc, melengeti a szemet. :-)
irina

Hmmm. És telefontöltő is van 8)

Hajrá, Viranka :!:

Kép
vindolanda

már unom :) és nincs még a lámpa felszerelve,nem tudom csinálni :)
s a sok Lukács György és hasonló könyveket még nem is tudom hova teszem :shock: azok még 1 kupacban öcsém szobájában áááááááááááááá
egyszer csak elfogy :)

telefontöltő :) Kittynek nem varrtam el a fonal végét :( de gáz,viszont ügyesen feltalálta magát Rugó :)

KépKép
viranka

Vera, kár, hogy nem szóltál, én imádok könyveket pakolni (meg pakolni úgy általában), mentem volna. :D
irina

nnnna, hát ez izgi, mindenki minden érdekeset csinál! :)

Nálunk csak a szokásos uncsi dolgok mennek... Ráadásul most férjuram kicsit nehéz helyzetben van, de ha esetleg megkapná az e-mailt, amir vár, már túl lennénk az elmúlt napok nyomasztódásán... Ha túl leszünk rajta, mesélek ott.

Pusz!

Kép
Kép
Kép
zdori

Akkor mindent bele , Dóri :!: Biztos jön az email:)

Viranka, majd csak elfogynak egyszer. Még Lukács György is.

Én is fejben azt tervezgetem, hová lehet még könyvespolcokat tenni a lakásban... Most nekilódult kicsit a könyvállományunk, lassan betelik az új polc is. Igaz, az kicsi volt.

Irina, van akadálya az egyéni tantervnek?

Kép
vindolanda

Dóri, nagyon drukkolunk! :-)

Vindo, szerintem jó lenne az egyéni tanrend, mert mentesít a gyakorlatok látogatása alól (szegény tanárok..., ismerem ezt a műfajt a másik oldalról), de úgyis csak akkor kéne, ha olyan órarendvariációk jönnek ki, amiket ütnek a saját tartott óráim. Plusz a pszichoképzés nem ott van, ahol a miénk, hanem onnan kb. 45 percnyire, Óbudán, tehát át is kéne érnem. Meg természetesen össze kell hangolni a családi életünkkel is (oviba vitel-hozás), S. is tart két egyetemen 1-1 órát, ahhoz is passzítani kell.
irina

Könyvespolc ide is kellene, a gond csak az, hogy kevés a játékterünk erre. A háló-dolgozó alkalmas csak rá, sebaj, úgyis mindig könyvtárszobát akartam. 8)
Olvasgatom a különböző egyetemi szabályzatokat, mik a jogaim meg ilyenek. :lol:
irina

Na mi is itthon.

Hazajöttünk már tegnap este, bár csak holnap kellett volna érkeznünk.
Vasárnap a vacsi után este elkezdett fájni a hasam. Éjfél körül arra ébredtünk, hogy Zsófi szólt, hogy hányt. Közben elkezdett menni a hasa. Reggelig még kétszer hányt, ment a hasa is, de nyolc körül már jól volt. Én éjjel egy óra körül kezdtem hányni, ment a hasam is, de nekem nem múlt el. Fájt a hasam, a fejem, szédültem, lázas voltam és csak aludni tudtam. Elmentünk a szálloda orvosához, kaptam két infúziót, hogy legalább valami folyadék legyen bennem Gábor miatt, de ezután sem néztem ki túl jól. Kórházba akartak vinni mentővel, de mondtam, hogy nem, itt a három gyerekem, ne vigyenek sehova. Visszamentem a szobába, aludtam, vettem be gyógyszert, és egyre jobban lettem. Délután Zoli indult volna a lányokkal fürdeni (a doki reggel azt mondta Zsófira, hogy látszik, hogy neki már semmi baja), erre megállították őket, hogy a családunk KI VAN TILTVA a fürdőből az orvos döntése alapján. Az orvos nekem ezt nem mondta, csak hátulról támadt, mi meg bepöccentük, mondtuk, hogy akkor hazajövünk, nem azért mentünk nyaralni, hogy a gyerekekkel a szobában legyünk. Én oké, hogy nem fürödhettem (én nem is akartam), na de akinek semmi baja? Zsófi egy órán át zokogott, hogy nem fürödhet, és hogy hazajövünk..

Ja, és Fruzsi kétszer úgy ébredt alvásból már megint, hogy összevérezte a lepedőt, vérzett az orra.

Gábor meg mára belázasodott.

Mindenhol jó, de legjobb otthon :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok!

Nagyon köszönöm, hogy gondoltatok az én kis Zsozsikámra! Kapott Barbit, színezőt és Gegivel együtt egy homokozót. Nagy a boldogság! :)

Úgy látom a lovaglás nagyon menő a 4 éves lánykák körében. :lol: Zsozsi odavan értük. Geginek nem tetszik annyira, de azért ő is ült lovon.

Mi őrült hajtásban vagyunk. Apa öccsének lesz az esküvője szombaton. Családi örömünnep, de nem gondoltuk, hogy ekkora pénzkiadással jár. :(
A nem túl jó legénybúcsú elvitt egy kisebb vagyont (még jó, hogy nem voltam a leánybúcsún :) ).
Apa lesz a tanú, kellett öltönyt venni. Én leszek a sógorasszony, no meg mégis csak esküvő - kell ruha. A mi "hibánk", hogy nem járunk csini öltönyben és ruhában, így alakult. A főiskolás 38-as miniszoknyás kiskosztümjeim meg nem jönnek rám... :?
Holnap el kell menni cipőt venni mindkettőnknek, majd pénteken reggel ki kell menni Visegrádra főpróbára.
Ugyanis Zsozsi és Gegi lesznek elöl (Geginél a gyűrűk), utánuk a koszorús lányok és a menyasszony :!: Ééééés, lesz pár lépcsőfok is, no meg 34 fok (szabadtéren). Zsozsi olyan lesz, mint egy királylány, Gegin meg zárt félcipő, hosszú nadrág, ing, mellény... Már most aggódom...
No a melegen túl Gegit kell még egy nyomvonalon tartani, és ha szerencsésen végigmegy, akkor a fenekén kellene ülnie.
Az autónkat Apa elviszi - a vőlegénynek segít, akinek nincs kocsija -, és a rokonság többi tagjának sincs, így autókat kell bérelni. Pedig nekünk van...
Szombaton délelőtt fodrászhoz megyek, Zsozsi is megy frizura készítésre kettőre. 8)
Amilyen komplikált a dolog, remélem annyira jó is lesz. :)
Ma ebben a lájtos 34 fokban lenyírtam a füvet - de én mondjuk bírom a meleget.
A tetőtérben még 30 fok van, megy a venti, úgy alszanak. Napközben 34 fok volt, akkor lehoztam a matracokat a mei tai szobába, és ott aludtak egy jó nagyot.
No megyek, mert Zsozsi nem alszik, hanem énekelget. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jaj Panndi, sajnálom! :(
Fruzsinak miért vérzett az orra?

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsozsinak boldog születésnapot :) Első négyévesünk :)

Hát jó kérdés. Ha lesz rá alkalmad, megkérdeznéd anyukádat? Eddig is előfordult párszor, de ilyen sűrűn nem. Csak éjjel vérzik, alvás alatt, nappal soha. Viszont éjjel elégg, a lepedő nagyon véres lesz. Most meg valami kis darabkák is kijöttek az orrából, elég gusztustalan volt. Úgyhogy mindenképp el szeretnénk vinni orvoshoz is, de anyukád véleménye is érdekelne, mitől lehet ez.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi! Megkérdezem holnap mi lehet ez.

Tulajdonképpen az első négyévesünk Beatrice, a második Linike, a harmadik-negyedik Pálma Vadvirág és Lara Napsugár, az ötödik Zéti, és csak utána jön Zsozsi.
De ha úgy vesszük, hogy aktív babanetező, akkor Zsozsi az első. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Köszi szépen! :)

Jó, tényleg ők az elsők, na :oops:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi: :cry: sajnálom. Ez a kitiltás.. :evil: nagyon durva!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Panndi, sajnálom.
Az orvos szólhatott volna, az biztos :x
Fruzsi és a vérzés :shock:

Emese, ez a procedúra leírva is sok :roll:
Nekem betenne, az biztos.

Irina, most meglátod az egyéni tanrend másik oldalát:)
Nálunk is vannak páran, dolgoznak meg hasonlók...

Rugó szeretne a játszótérre menni. Igyekszünk még délelőtt, amíg nincs kánikula...

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Panndi, nagyon sajnálom az egész mizériát, az orvosban meg lehetett volna annyi gerinc, hogy négyszemközt elmondja, mit gondol a fürdőzésről.
Remélem, az orrvérzés semmi komoly.

Mesi, szerintem azért ennyi az esküvői kiadásotok, mert előzékenyek és jófejek vagytok, segítetek, ahol tudtok. :-)
Biztos jó kis buli lesz, majd mesélj róla.

Vindo, kb. 3 szeminárium esetében merül csak fel az egyéni tanrendezés, majd meglátom, kell-e kérnem egyáltalán (mondjuk valszeg fogom, ennyi dologgal és Ádi várható őszi-téli betegségeivel szerintem elég indokolt lesz). Már alig várom a kezdést, holnap van beiratkozás és nagyeligazítás. Euforikus vagyok, mint egy 18 éves. :lol:
irina

Jó reggelt!

Már Zoli is elkapta, király...

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi: oh. Mit kaptatok el mind??? Gábor hpgy van? és Te?

KépKép
kaqk
Debrecen

Köszi, én már teljesen jól, Gábor most nem lázas, de nyűgös és taknyos, Fruzsi csak szimplán nyűgös.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

remélem hamar túl lesztek rajta!!!

Főzés kész.:-) jó melegem van.:-(
Mi du-án megyünk szoboszlóra strandra....ebben a melegben...:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Rugó úgy kikészült délelőtt a nagy melegben, hogy csak nyúlik :roll:
Most éppen lego-s kisfilmeket néz a youtube-on.

Emberek, hogy miket nem csinálnak egyesek...
http://www.youtube.com/watch?v=0vyBaiG0k2M
Ez pl. egy csata A gyűrűk urából. Több részben készült el :lol:

Panndi, jobbulást Zolinak is.
Ezt jól összeszedtétek :?

Kaqk, aztán nehogy leégjetek kinn :!:

Irina, beiratkozás 8)

Kép
vindolanda

Ez nagyon tetszik Rugónak :)

http://www.youtube.com/watch?v=o55cWmm8PAk

Teregetnem kellene, R. szilvát eszik.

Kép
vindolanda

Irina, van Star trek-es is:

http://www.youtube.com/watch?v=yN_KeOiXMPE

Na, befejeztem

Kép
vindolanda

Panndi, sajnálom, hogy összeszedtétek ezt a nyavalyát :(
Én lehet megszólaltam volna, hogy hívom az ántsz-t mert a szállodában kaptam el valamit, hisz napok óta ott tartozkodik a család. ne Ők pattogjanak, hanem örüljenek, hogy nem lettek feljelentve :?

Vindo Gergi is ki van nyúlva, cicus meg kiment az udvarra :)

Mesi fel a fejjel :)
minden oké lesz, mindenki jól fogja érezni magát és szombatra már enyhülést mond :wink: :)

Cicus ma már volt oviban, nagyon élvezte 8) nekünk meg hiányzott, Gergi már beült a babakocsiába és ott mondogatta, hogy "éta, éta" így hívja csinikét :)

Vera jó sok könyv :D

kiabálás van kint ,megnézem mit csinál Grétike :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Panndi! Anyukám azt mondta, hogy mindenképpen csináltassatok vérképet - erős vashiányra tippel. Menjetek minél hamarabb dokihoz!

Mi bent a lakásban, tartós 27 fokot tudok kreálni. :) Mindjárt felveszek egy zoknit. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: