A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. januári babavárók

Bettike: Köszi, aranyos vagy! :D
Beleolvastam a 2010 szeptemberi topikba, tök izgi olvasni a történéseket. Az egyik kismama a már kórházból jelentkezik be mobilon. Kíváncsi vagyok majd ránk januárban februárban, amikor egyikünk a másik után szülünk. Izgi lesz!

Kép
zsuzs35

zsuzs

tényleg izgi.én is általában vannak honapok amiket végig követek,pl augusztusi,és olyan jó látni mostmár a pici babákat,akikröl már a fogantatás után olvashattam és most ott vannak :) mi is igy leszünk,bár hihetetlen,de mégis ez a jó pár honap is olyan hamar elszaladt.

KépKép
bettike83

Beze most teljesen az jutott az eszembe, amikor anyuval (nem lejárt) romlott tejet ittunk még réges-rég, és nem nagyon lehetett rajta érezni hogy gond lenne vele. Az nagyon gáááz vol, szóval el tudom képzelni min mehettél át :cry: Beírtam a BPD-t :lol:

Szonce aranyosak a rucik! A tv is jó, nem is láttam még ilyen megoldást, nincs egy kicsit magasan? Olyan nyakkitekerős hatása van :lol: LCD vagy képcsöves? A hímzéseket nagyon várjuk, jöhet a kép! Tök jó hogy rákaptál. Keresztszem, hááát otthon nagyon kiforratlan. Mikor rákaptam itt kint, akkor vetettem pár keresztszemes magazint otthon, de az ittenihez képest nagyon gagyik szerintem :cry: :cry: Viszont nagyon sok féle színű fonal van és ha úgy veszed meg külön az anyagot és a fonalat a mintádhoz, akkor az sokkal drágább mintha kész csomagot vennél, mert akkor a fonalból rengeteg megmarad és nem biztos hogy tudod újra használni. Az egybe csomagban benne van a minta, az anyag, a tű ( a keresztszemeshez spéci tű kell) és amennyi fonal kell a munkához. Ha mégis külön akarnád venni akkor textil boltokban, kézműves boltokban árulnak. Csak akkor az anyagnál arra vigyázz, hogy minél ritkább a kersztszemes anyag, annál jobban látszik a munkádon hogy x-ekből áll, minél sűrűbb, annál szebb. Én 14-16-os anyagokkal dolgozom minimum. Otthon vettem anyagot, akkor még nem tudtam ezt, elég sokat, és megbántam, mert ritkás és nem szép rajta a hízmés, de lehet, otthon nem is árulnak ilyen jó sűrűeket. Maga a hímzés pofon egyszerű. Tudsz angolul? Mert akkor én nagyon ajánlanék neked egy oldalt, én is mindig onnan rendelek, postáznak egész világba szerencsére, úgyhogy ha egyszer hazaköltözünk, akkor is megmaradok náluk. Gyönyörű csomagokat árulnak és vagy 5000 félét. Mindegyiknél ott van hogy hányxhány cm, benne van minden ami kell neked, nem kell megvenni külön és az ára is jó.
http://www.sewandso.co.uk/cat2.html
Cross Stitch jelenti náluk a keresztszemest. Bal oldalon látsz egy listát, azok a gyártók, ha belemész még vannak alcsoportok mindegyiknél. Nekem különben a kedvencem a Dimensions (abból is a Gold Collection a kedvencem), szuper dolgaik vannak, abból rendeltem már többet. Bal oldalon meg van egy kereső, ott csoportosítva vannak a hímzések, nem gyártók szerint, hanem hogy mi van rajta. Ha bármi kérdésed van, szívesen segítek. Ha megnézed a fenti oldalt, főleg a Dimensions-t amit írtam és utána megnézed ezt az otthoni oldalt, akkor megérted hogy miért írtam hogy otthon még ez nagyon kiforratlan:
http://www.reatex.hu/store/index.php?ma ... ex&cPath=8

Kis-Csillag elég brutál akkor ez a császár :shock: 6 hétig nem emelheted fel az újszülött babát??? Vagy mi van???? Az durva, csak meg kéne ezt nekem úszni.... Meg úgy az egész amit írsz elég gázosnak tűnik :cry: Hajrá Grace. Új gyöngymunka? Jöhet kép! 60 kg-os tv??? Te jó ég, mitől annyi? Most látom téged is érdekel a keresztszemes, olvasd el amit írtam Szoncenak.

Zsuzs én is arra törekszem hogy "lusta" szülő legyek, legyen életképes az a gyerek nélkülem is! Amikor így befordulok magamba akkor nem tudok kommunikálni senkivel se, még az e-maileket is tologatom magam előtt, így késnek a válaszok, most is jól felgyült, lassan dolgozgatom lefele. A skype meg a msn meg ilyen távolságban már elég szar, a kép is nehezen jön, a hang akad, inább csak bosszúság, max. irogatni szoktunk. Vigyázz azért ne hajtsd túl magad! A nettel én is így voltam Reginél, annyi parát olvastam, hogy most már nem keresek rá semmire inkább. Vadász téma, hát én mondhatnálm hogy "a halakkal vagyok", mindig a halnak drukkolok nem a horgásznak és bizony segbe lőhetnék egymást a vadászok! Utálom hogy valaki hobbiból gyilkolja az állatokat. Meg én amennyi húst eszem, szinte semmit, majdhogy nem vegetáriánus vagyok. Erdő mellett laktok hogy így hallani??? Szép lehet nagyon, nem dobsz fel fotót? Tök jó hogy ilyen sokat írtál :lol: És nem vagy kakuktojás, különben is lehet hogy előbb szülsz egy-két héttel, aki meg január végén van lehet túlhordja és átcsúszik febuárra. Nem a január tart minket egy csapattá össze, hanem a baba. Ahogy elnézem jó páran a topikból decemberben fognak szülni, jó pár csaszisunk lesz, meg többen már most tudják hogy mindig előbb szokott jönni a baba nekik, szóval akkor ők is mind kakukktojások lennének :lol: Na most jót nevettem ám, én is már nyomon követen a szeptemberi babákat, tök izgi, potyognak rendesen és Epikén én is jót mosolyogtam hogy kórházból közvetít :lol:

Bettike én is olvasgatom őket :lol: Olyan izgi! Ügyes vagy hogy szépen beszerzel mindent licitálással, azért sokat spórolsz így gondolom :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8

Helló csajszik :D 8)

Bettike: tesz-veszen loves-divine a nevem, ha őt látod, az én vagyok :lol:
Pelenkázó feltétet nekem is kell vennem, csak még nem tudom milyent, mert még 2-3 éve csináltattam egy kisszekrényt, ami most komódszerűség, de igazából pelenkázónak csináltattam akkoriban, de nem használtam de most igen, úgyhogy azt fogom használni :D Még két peremet kell apának rászerelnie, és így akkor csak egy puha feltétet kell majd vennem :) Alátétet nem akarok, jó lesz arra a textilpelus! Az alátét sem filléres, és 2 babával az is fogyna, úgyhogy ahol és amin lehet, és amin kell, azon kell spórolni :)

Zsuzs: rég jártál erre, látom pörgős az életed :D Új vevőkhöz drukkolok, Zalában tudnék embereket :wink: Február 5-re vagy kiírva, de szerintem januárban meglesz még ez a babó :wink: Olvasom, hogy még nem tudod mi lesz, de az előző sorban majdnem azt írtam, hogy "...még ez a kislány..." :D :wink:

Ma vettem popsitörlőt a tescoban.. 2-t fizet 3-at kap akcióban, 808Ft-ért, 72 db van egy csomagban. Egy darabig azt sem kell vennem, mert még régebbről van itthon Johnson's féle csíkos 2 csomag. Újabb pipa :D Hoztam képet Csenge overáljáról, azt néztem, el fog tűnni benne, mert olyan szép nagy, hogy egész télen jó lesz neki :D Még lábzsákot szerintem én is veszek, keresek, apránként gyűlnek a dolgok :D Hoztam képet a kenyeremről is, ami a szokásos zsemlereceptből van, csak másfeles adaggal :D

Kép Kép Kép

Kép
kis-csillag
Tököl

Nyufó: nehogy félj tőle! Azért egy újszülött baba nincs 4-5 kg (kivételek persze vannak :lol:). A 2-3 kg saccperkb, de lehet az 5kg a max az emelésnél, pontosan nem emlékszek.. Nem egyszerű persze, de tényleg nem kell félni a császártól! Vannak ismerőseim akiknek bikinis volt és könnyebben mozogtak az 1. nap után mint a gátmetszésesek :wink: Aminek alaposa oka van, a vágás nem ott lent van, hanem pár arasszal feljebb :lol:
Ha elolvasod az egészet, tényleg gázosnak tűnik, nekem is az volt, de tudod? Már alig várom! Tudom, hogy fájni fog, de vannak pirulák :wink: És ha felkelsz és mész, sétálsz, seperc alatt összeszeded magad! Ha miattam állsz neki félni a császártól, akkor többet meg sem mukkanok ilyenekről :twisted: 8) Ha szükség lesz rá nálad, akkor el kell fogadnod! De kívánom, hogy spontán jöhessen Anna :wink: :wink: :D:D

Kép
kis-csillag
Tököl

Nyufo:
tényleg, erre nem is gondoltam, leszenk decemberi babák! :D Kik is szülnek decemberben? :oops: Remélem lesz élménybeszámoló! :D
A közvetlen közelünkben szölösdombok vannak, amerre a szem ellát, de nem messze van erdö is. Remélem holnap jó idö lesz, mert tervezek egy kis kirándulást, sok képpel, ha összejön mindenféleképpen teszek fel ide is.
Ma nagyon lusta vagyok, sokat aludtam, jobbára lézengek csak a lakásban ide-oda, és baromira élvezem. :lol:

Kép
zsuzs35

Zsuzs: én legkésőbb decemberben szülök, de lehet már novemberben :lol:

Nyufó: jól hangzik ez a keresztszemes :D Lehet ilyenből csinálok a gyerkőcök ágya fölé képeket :D Érdekel :):) Szuper :D

[Megjegyzem: ha kórházba kell vonulnom, kapok mobilnetet :lol: :wink:]

Kép
kis-csillag
Tököl

Kis-csillag:
akkor szinte a szülöszobából tudsz majd nekünk tudósítani. :D
Hát nálunk a családban, és a barátaink is bekapcsolódtak már, mennek a fogadások a baba nemét illetöleg. Egyelöre többen fogadtak fiúra, mint lányra. :D Mindenki tölem várja a választ, hogy én mit érzek, pedig tölem várhatják, már a Zsofinál is félrevezettek az érzéseim. :lol:
De szép formás lett a kenyered! Nekem is volt kenyérsütöm, csak odaadtam az unokanövéremnek, mert lisztérzékeny a kisfia, és nem tudott magának megengedni sütöt. Bár itt Ausztriában olyan finom péksüteményeket, kenyeret lehet kapni, hogy igazából nem is hiányzik.

Kép
zsuzs35

Ez nem kenyérsütős :wink: Sima püskpökkenyér formában és sütőben sütött vekni :D A kenyérsütőben egy normál program 3 óra..
Ha nagyon csipkedem magam, és nem kelesztem ezt 1 órát, akkor mosogatással együtt másfél óra alatt megvan a kenyerem 2 napra :D :lol:

Én lányra szavaznék :wink: De mindegy mi van a lába között :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Kis-csillag, Zsuzs, köszönöm szépen!

Kis-csillag, bevallom, ne haragudj, de én is be voltam sz-rva a császártól, reméltem is, hogy Lexi befordul, a 31. héten meg is tett. Marci még mindig faros, egyelőre nem is paráztatom magam miatta, ha kell, őt is ráveszem, hogy szépen forduljon fejjel lefelé. :wink: Mindenképpen természetes szülésre készülök, mert azt tudom, milyen. Mondjuk lepényleválási gondok nélkül...
Cukiterhelésre majdnem együtt megyünk, én 24-ét lőttem be magamnak. Már előre utálom...

:roll:

Zsuzs, ne is mondd, a bécsi Krapfen-ért rajongok, egyszerűen isteni, megunhatatlan, de a többi péksüti, illetve kenyér is jöhet! :D
Köszi, már minden rendben! :D A vadászatokat utálom, én is mindig a vadaknak drukkolok!
Mi dec 31-re vagyunk kiírva, de ha neki se lesz sürgős, jan 1-én jön, Lexi is 1 napot még ráhúzott. :D

Nyufó, volt minden, alhasi görcsök, hideg verítékezés, este már "csak" a beleim fájtak, és Marci mozgása, de éjszaka voltam még 1x wc-n, így minden elmúlt. Hát, mi tagadás, ezt az esetleges ellenségeimnek se kívánom! :?

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

szerintem is kislánya van zsuzs-nak. :D

itt minden oké, pörögnek a dolgok nagyon. október 1-én költözünk vagy akörül. ezt a házunkat már kiadtuk, szóval :) megyünk mindenképp.
nagyon bele kell húznunk, sok a teendő és még dolgozni is kell, hogy a következő negyed évre is legyen mit elvásárolni :D
szóval az elkövetkező hetek nekem most nagyon erről szólnak, de olvaslak titeket naponta és ha tudok írok :)
mint most is, ennyit :)

puszi-puszi. egyébként tök sokat gondolok rátok. kis virtuális mama-egylet :D

Kép
spumilla

Vettem ma Lexinek őszre kabátot, illetve magamnak egy jó vastag kardigánt, jó lesz jövőre is, mert felül gombos. :D Íg már csak egy téli kabát és overall kell a tündérkénknek, Marcinak minden megvan. :wink:

A tesco-s babatörlő jó minőségű! :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Kis-csillag:
újra csak dicsérni tudlak a sütési tudományodért! :D
Amint megtudom, igérem azonnal megosztom Veletek a nemét, kiváncsi vagyok, hogy igazatok-e lesz Spumillával!
:D
Beze:
de jó lenne, ha szilveszterkor születne, asszem az évben elsö baba pénzt is kap!

Spumilla:
Jó hallani felöled! Kívánom, hogy zökkenömentesen be tudjatok cuccolni a vadiúj házatokba! :D

Kép
zsuzs35

Eszembe jutott egy film, Hugh Grant és Julianne Moore föszereplésével, az Àldatlan állapotok. A szülés haláli, meg a kórházba vezetö úton mindig hülyére röhögöm magamat. Ha gondoljátok rendezhetünk egy közös virtuális mozizást ezzel a filmmel. :lol:
Megnézem, lehet fennt van vmelyik online fimes oldalon.

Kép
zsuzs35

Kis-Csillag, Szonce ha az angol oldalról rendeltek, segítek bármiben ha kell, meg ha megjön a csomag leírom hogy hogy kell nekiállni a dolognak. Az első csomag felett emlékszem ültem egy ideig amíg rájöttem hogy is van. A nagy munkák amik olyan huszoncmxharmincvalahány cm meg még nagyobbak azok közelítenek a 10 ezer ft-hoz átszámítva, viszont otthon is van ennyi az ekkora munka és az ekkorát, hát úgy hogy más dolgom is van majd egy évig hímezgetem.

Kis-Csillag nekem is textilpelus van a pelenkázón :lol: Nem akarok okoskodni, de biztos hogy egyből akarod az újszülötteken használni a popsitőrlőt? Állítólag a popsitörlős babáknál sokkal sűrűbben van pelenkakiütés és hasonlók, szárít is. Én a mai napig itthon tiszta vizet és vattát használok, csak ha elmegyünk itthonról és máshol kell cserélni, akkor használom a törlőkendőt. Olcsóbb is a víz+vatta :lol: Én is azt néztem hogy kitart a télen az overál, a kenyér meg nagyon guszta :lol: A császártól egyébként is egy kicsit tartok, attól függetlenül amit te írtál, viszont sok szempontból meg jobban járnék vele. Szóval nem stresszelem magam a dolgon, nem várom egyik lehetőséget se, amit majd mondanak az UH-n azt elfogadom, arra felkészülök :lol: Szóval mukkanj csak meg mert igenis érdekelnek az egyéni tapasztalatok! Légy szíves azért koncentrálj a betöltött 36. hétre és a decemberre, november azért még korai lenne!!!!!

Zsuzs én se tudom, mert a császárosok szülnek decemberben, de még senkinek sincs meg a programozott időpont, úgyhogy nincs a tábliban. De Az ikresek is tuti decemberben fognak, NLZS-t emlékszem hogy neki csaszi lesz, meg még nem is tudom. Képek jöhetnek!!!!! Itt sajna nem olyan jó a pékárú, de az osztrákoknál, németeknél nagyon király, azt én is tudom, nyamm.

Bettike ugye te gondolkodtál a használt ágynemű szetten a baldachin miatt? Eszembe jutott az oldal ahonnan vettem újonnan, ha csak a baldachin miatt vennéd, szerintem azt külön is meg tudod venni náluk.
http://www.szopiparna.hu/kiegeszitok.html

Beze megy a drukk hogy megforduljon, még van rá bőven ideje, menni fog, ez a csodatopik!

Spumilla akkor te most spunnyogsz pár hétig, oké, fel vagy mentve! Az jó ha legalább röviden bejelentkezel hogy minden okés! Viszont TE csak lassan csináld, ne erőltesd magad! Elhiszem hogy sok a dolog, de nehogy gond legyen!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nyufó8 2010.09.11 18:26-kor.

KépKép

KépKép
nyufó8

Zsuzs az jó film, nemrég néztük apával (megint)!!!!

KépKép

KépKép
nyufó8

Egyik oldalon sem találtam meg. :cry: Lehet túl régi film.

Kép
zsuzs35

Beze: Marci is tuti be fog most fordulni, pláne, ha még meg is beszéled vele, akkor meg 100% :wink:
Nekem ez lesz az 1. cukiterhelésem, még szűz vagyok a témában, de olvastam, s citromot viszek bele :D

Spumilla: na, így már megértem a sietség okát, azért csak óvatosan, inkább dirigálj! Gratula a betöltött 24. héthez!!!! :D 8)

Zsuzs: a linket bedobhatnád, ha megleled :wink: Sebaj, hogy nincs meg :wink: :D

Nyufó: nézegettem már készleteket, s pl. aukciós oldalon is találtam! :D Olyan kis 12x12 centist pl. 400-ért, de vannak 25x25ösösk pl. 1800-ért.. Túl drágát nem akarok, mert ha meg mégsem jön be, akkor kár lenne a pénzért :D
Nem feltétlenül azonnal akarom a törlőkendőt, mert pl. majd ha kakis lesz a popó inkább a mosdó alá viszem lehet és lemosom, ahogy ezt 9 éve láttam egy barátnőmtől, hiszen ez azért mégis csak jobb. De azért csak legyen, mert apa lehet rászokik :D :lol: De ha csak menéshez is használjuk, nem egy romlandó cucc, vagy én is felhasználhatom, akkor is sokáig elég :wink: Neked is gratula a 24. héthez!!! Irigy-irigy :wink: Hetek.. Koncentrálok én, de lehet örülnék, ha a 30. héttől bent lennék, és tudom hogy jó helyen vagyok. Tegnap sokat olvasgattam a SOTE-ról, igaz 1-2 éves hsz-ok, de tetszett amit olvastam, és inkább akkor legyek bent pár hétig, és nem csinálok semmit, de szem előtt vagyok.. Akkor lehet ki is húzom a 36. hétig :wink: Ha itthon kellene végigdekkolnom a 34. hétig, lehet belepurcannék :roll: :oops: :shock:

Kép

Kép
kis-csillag
Tököl

Kis-Csillag ez jogos mondjuk, ha találsz kedvedre való mintát akkor kezdj kisebbel, aztán ha megszereted, csak szólj, segítek. Ha hetekig kórházban leszel hát akkor szupi hogy lesz mobil neted, de rossz lenne ha nem tudnál jönni, hiányoznál! Nekem lazán megy a cukros víz citrom nélkül, de én a sűrített tejet is elszopogatom, szóval aki édesszájú nagyon annak egyáltalán nem gáz. De azt hallottam hogy a citrom sokat segít annak aki nem bírja. Köszi a 24. héthez, de már neked is csak egy van hozzá :lol:

Zsuzs nekünk megvan a film, de csak angolul, jó kis film, sajnálom hogy nem találtad meg, elhiszem hogy kedvet kaptál megnézni.

KépKép

KépKép
nyufó8

Nyufó: most azt mondod hogy szereted a sűrített tejet? Azt a cukros, szájösszeragasztós édes trutyit amit túl kicsi aluhengerben dobnak Magyarországon boltokba????
Kérlek, mond hogy igen :lol: :lol: Mert akkor kezet foghatunk, imádom :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

csillag

te is előre látó vagy mint én,én ma már azon agylatam h lehet venni fürdőszereket,pelust stb...szoval előrelátás is kipipálva :D
te egyébként azért vásárolsz ennyire előre mindent h később már ne keljen és túl legyál rajta,vagy pedig minden honapban egy pici kiadás és igy is megvan minden.én szeretek kipipálni mindent és ha megvan azon már nem kell gondolkodni,arról már letettem.de minden téren ilyen vagyok,Szeretek nagybevásárolni is,az alap 10kg liszt,olaj,rizs stb stb,ne keljen mindenért állandoan boltba szaladgálni hanem csak bemegyek a spájzba és elöveszem :) a babacuccokkal is kb ez van,legyen minden készleten :D

nyufó

az tényleg igaz h rengeteget lehet sporolni ezeken az oldalakon,ez mind attól függ az ember mennyire szereti a használt dolgokat pl,de ha belegondolunk egy baba nem igen használ ki semmit és ezért vagyok bátrabb ilyen téren.vettem használt overált és illatos,tiszta,szép állapotú volt.az ágyneműt pedig megnézem,köszi :)

KépKép
bettike83

Na mondjuk cumit vagy cumisüveget használtan nem veszek.bár ha cumi nélkül van csak az üveg akkor nem vészes,de ez azért meggondolandó.vannak ezek a levegőmentes cumisüvegek,ezek jók lehetnek?ez a döntött nyakú,most 1000ft körül volt az egyik oldalon,persze új.

KépKép
bettike83

Kis-Csillag én imádom, és nem bírom abbahagyni, ha kinyitom, belenyomom a számba úgy ahogy van a tubussal :oops: :oops: :oops: De ha azt írod hogy túl kicsi tubusban árulják akkor lehet te is benyomod egyen? :lol: :lol: :lol: :lol: Úgy nézem nekünk már a sokadik közös vonásunk :lol: Viszont neked se kell akkor citrom a terheléses cukorhoz :D :D

Bettike én mindig is turi függő voltam, amikor még otthon laktam MO-n, a belvárosban dolgoztam, rendszeresen turiban ruháztam magam, szóval tök ügyi vagy :lol:

Cumisüveg: Nem tudom otthon van-e már, vagy valakit érdekel-e, az újabb kutatások szerint a cumisüvegek anyagában van valami ami sterilizáláskor oldódgat és nem annyira egészséges, nyugaton most már szinte csak a BPA free cumisüvegeket lehet kapni, de rájuk van írva. Szerintem az az anyag lehet amit kivontak ami az üveg keménységét okozza, mert pl. az Aventos nem BPA free-s cumisüveg tök kemény falu, teljesen átlátszó, addig az AVENT-os BFA free-s meg tejszínű és puhább sokkal. De más márkánál is ugyanezt a különbséget vettem észre. Meg sterilizálóban is ugyanúgy van már a BPA free, cumiban is, mindenben.

KépKép

KépKép
nyufó8

nyufó

ezt én is mgfigyeltem már,de végülis lényegtelen milyen szinű,csak ne legyen benne ez a mérgező anyag.
sőt szerintem még jobb ha puhább anyagú mert nem törik olyan könnyen.vagy a tuti biztos megoldás ha régi,üveg tipusú cuclis üveget veszünk :D mondjuk ez törékeny,de ebben tuti nincs semmi méreg.én emlészem anyu használt ilyen üvegeket,talán 1 ha összetört belőlle,szoval nem vészes.

Én régen nem szerettem turkálni,a szomszéd csaj ujságolta milyen jó cuccokat talált potom pénzért,ezen felbuzdulva én is kimentem egyszer párszor és pár száz forintért tök jó dolgokat találtam.van nálunk egy jó angol turi és ott szoktam nézelőni,meg van egy bababizományi is,csak nagyon elszaladtak nála az árak,de van ami jó áron van.ide szoktam járni és vásárolgatni :)

KépKép
bettike83

Bettike: részben-részben.. Részben mindig némi kiadás, és nem egyszerre, részben, hogy minden meglegyen, mert nem akarok mindent apára várni, hiszen dolgozik, majd csak akkor jön szabadságra, ha hazajövünk a babákokkal.
Fürdőszert nem akarok venni.. Ugyanis azt adnak receptre majd a gyógyszertárban, meg köldökápoláshoz is cuccot, stb. Pelenkát akartam venni, abból is volt ma 1-et fizet 2-t kap akció, de nem volt 1-es méret! :shock: Kifosztották belőle a Tescot! :( :lol:
Cumit, cumisüveget én sem fogok használtan! Az új lesz! Teljesen! Döntött nyakú? Az nekem is tetszik! :D

Tényleg! Mennyi cumisüveg kell egy babának? Mert én szeretnék 1-et tápnak, első időre 150est, aztán 250-est, meg víznek/teának egy 250-est.. És ebből 2 garnitúrát. Ez most akkor sok, vagy kevés? :shock: :D Anyukák? Tapasztalat? :D

Nyufó: igen :oops: benyomom :oops: ha hozzájutok :oops: inkább nem megyek mostanában arrafelé a boltban, ahol tárolják :lol: Csak tudnám mit szeretek benne annyira, de már gyerekkoromtól kezdve imádom :oops: És azt hittem sokáig, hogy ez fura és hülye dolog, de jelenleg Te vagy a 2. ismerősöm aki szereti - rajtam kívül :lol: Úgyhogy alakul :D Igen, számomra túl kicsi az a tubus, szóval kettő is becsúszhat egyszerre, de az brutál mennyiségű cukker.. De lehet holnap meglepem magam vele és utána csöndben leszek a cukker terhelésig, nehogy gáz legyen miatta :wink:

Kép
kis-csillag
Tököl

jó reggelt!

kis-csillag
hát nálunk 4 kis üveg lett az elején, de csak véletlen, mert volt az ajándékcsomagba, a mellszívóhoz és vettünk kettőt...igazából 4 elég ( 2 gyereknek) de mi kényelmesnek találtuk hogy nem kell minden etetés után üveget mosogatni + sterilizálni egyenként az gáz.... ugye tápból nem lehet csak 3 óránként adni enni... nappal is 5-6 etetés...2 gyerekkel...lehet számolni:) persze a legjobb a szopi...nekünk megvannak a balórol maradt üvegek, de azért majd venni is kell még....most esett le hogy két gyerekre kell nézni az etetést is:D

nyufó
hát sanszos hogy én is decemberbe szülök...mondjuk dec 16...(igaz anyós névnapja, de kibírjuk)...utána még ha egy hetet bent is leszünk akkor is 23-ra otthon vagyunk:D én így terveztem:)))))))))))

KépKép

KépKép
msi22

persze ember tervez Isten végez....nagyon imádkozom hogy addig egybe legyünk.....

KépKép

KépKép
msi22

csillag

Persze igy a legjobb,az én páromra sem szeretném rábizni még a bébire vásárlást is,na meg ugysem jó az amit ő vesz :D :D igy meg csak a veszekdés lenne belőlle,mert házisárkádkodni tudok ha arról van szó :D tegnap sikerült leütnöm egy majdnem új plédet,szoval az is meglesz jővőhéten,ez is letudva.megbeszéltem az itteni varrónővel hogy bemegyünk anyagot nézni és csinál nekem olyan ágyneműgarniturát amilyent szeretnék,nagyobb paplannal,fejvédővel,baldachinnal,esetleg kis oldal tárolóval,de lehet az nem is kell,meg max egy kis vékony párnácska.
Meg lehet veszek egy nagy lepedőt és azt ketté vágatom és igy lesz 2 pici lepedőm,mert ugye nézelődtem én de elég drágán vannak a mini lepedők,bár a multkor 1 kék volt 550ért de azóta sem láttam ennyiért,azért még nézelődöm és ha van akkor veszek még 1-2 dbot és az is ki lesz pipálva.

ez a döntött nyakú cumisüveg olyan h van rajta valami szelep ami nem engedi a gyereket levegőt nyelni és igy csökkenti a pocakfájást.jónak tűnik.de ha meg cicizik akkor cumisüveg nem kell :D max egy kisebb teás.de azért persze veszek egy tejeset is,főleg ha nem vagyok otthon akkor az apja is megtudja etetni.

msi

remélem kibirjátok dec végéig,de ha nincs gond akkor is korábban kell megszülni a piciket?egyik csajszit olvastam blogban és ő 39hétig hordta a piciket,nem volt indokolt,igy kivárták a végét.

KépKép
bettike83

Jó reggelt Lányok!
Rengeteget írtok mindig!Alig lehet utolérni!

Nlzs: a vércukrod arra utal,hogy kiugorhat a magas cukor/szénhidrát tartalmú ételre. Érdemes nap5ször kveset enni, kb 20-35gos széndidrát bontásban. Szoktuk ajánlani a Baranyai szeletelt kenyeret,mert az nem nyomja meg annyira a cukorszintet és feltüntetik mennyi szénhidrát van egy szeletben. Vagy eszegetik a korpovit kekszet is, nekem is van kis vajkrém egy pulykasonka és elnassolok 3-4szeletkét,tökéletes uzsonnára. Én is szeretnék jobban utánanézni a cukros mamik diétájának,mert ők nem szoktak hízni terhesség alatt,sőt valamikor fogynak is.
[u]Ha jól csinálod a diétát akkor nem mehet 7fölé a cukrod,ezt ellenőrizheted étkezés után egy órával,ha van cukormérőd,én is szúrtam magam a kórházban párszor,pár ez csak tájékoztató jellegű,kórházba csak a vénás vért fogadják el.Ha diéta mellett is kiugrik a vércukror,24órás cukormérésre befekszenek a mamik,ellenőrizzük vénásan a cukorszintet és ha nem elég a diéta akkor jön az inzulin.... [/u]
Gyógyulgass és inkább ne igyál mézes tejet most.A kakukkfű tea is jó megfázásra,köhögésre mindenből csak mértékkel!

Zsuzs:végre te is bejelentkeztél! Én nem emlékszem arra,hogy láttam volna ezt a filmet..Ezek a fájdalmas mozgások nekem kb.19-20.héten voltak,nagyon stresszeltem családi dolgok miatt és a babó megérezhette,annyira erőset rúgott,hogy sokszor beleremegett a hasfalam. Most már nagyobb,de nem mozog olyan erőteljesen és nekem se kellemetlen annyira,szóval szerintem az anya lelki állapota miatt is lehet.
anyósoméknak is ez a véleményük,szerintem..de én is lusta szülő akarok,és leszek is!mert szerintem a gyereknevelésnek ez az egyik lényege,hogy életre neveljük,ki tudja mi meddig élünk,és mit fog kezdeni magával,ha már mi se lennénk.

Lányok kitartást,nagy frontok vannak,azért fájdogál mindenkinek! Még a 7.hetes sogornőm is felhívott hogy"kinyomta magát a babuci" :shock: hát mondtam,hogy a méhe keményedhetett meg,7hetesen még nagyon pici a baba ahhoz hogy kinyomja magát..és az osztály is fullon működik,elég szar napom volt tegnap is, 11en mentek haza,költöztetés szülés császár és megint teli az osztály!
Alig volt időm enni, majdnem trafózni is kellett,már múlt hétvégén is trafóztam,szóval a tököm kivolt..de 2orvos is beszélt a mamival ő meg nem kérte a vért..hát az ő dolga, lehet én se kérném,k tudja kinek a vérét kapja az ember,és ha a közérzet jó,meg van otthon is segítsége,akkor megértem. csak hát legalább 6hét, mire visszatermelődik az elveszett vérmennyiség..

Nálunk a császárosok ált. 8órát fekszenek,ha nem volt gond a spinál bekötése alatt. Álkt. első két órába műtét után se inni,se enni nem lehet,de mivel nem voltak altatva, így nincs hányásveszély,egy-két kortyot engedélyezünk, homokzsák van a hasukon kb2óráig,5óra fekvés után már foroghatnak,ha kiment az érzéstelenítés a lábukból,kicsit felhúzott térddel,a sebet/hasat fogva foroghatnak az ágyban. Így ált. könnyebben is kelnek fel, ha nem csak hanyadt kell feküdniük. A drain a nagyobb darab mamiknak jár/de néha orvosfüggő/ meg ha látnak kisebb vérzést,csak nem tudják honnan jöhet,akkor rakják be,hogy ne a hasfalban pangjon a vér. A drain kb.2-3napig marad,addig tényleg nehezebben mozognak mert szúrhat a cső odabent, de az aranyszabály, minnél többet mozog a császáros a napokban annál jobban lesz. 72óra után ők is mehetnek haza,ha nincs gáz,akár a megszültek.A 6hétig nem szabad emelni, a szülés után mindenkire értik, mert ha vki haspréssel emel megnyúlnak a méhtartó szallagok és incontinens lehet stb..

Szonce: nagyon jó megoldás,ti találtátok ki,vagy van ilyen tv.állvány is? calciumot néha ihatsz erre az allergiára. Párom is aug-szept ig trüsszög folyik az orra,voltunk allergológusnál és tényleg ő is a parlagfüvet nem bírja. Esős időbe jobb,mert leülepszik a pollen,gyakrabban kell a házban is felmosni,porszívózni, meg ágyneműt mosni,mert a pollen bejön mindenhol,hozzuk a ruhánkon is be,így jobban szenvedhet az allergiás beteg is.

Kis-csill:fantasztikus a kenyér,nyam-nyam :D
és Nyufó :arrow: ha szeretitek a sűrített tejet akkor bizti a kedvencetek a Marlenka én csak karácsonyra csinálok mert melós, /apósom meg is van róla győzödve hogy zsidók vagyunk,mert ez zsidó édesség/jah és húsvétkor meg agyagedénybe sólettet csináltam...Apósom utálja őket, pedig ő néz ki a legnagyobb zsidónak, akkora orra van mint a Bazilika kilincse :lol: és a pajeszáról ne is beszéljünk..jah meg a stilusa is...de mind1,nem szokott érdekeni a véleménye,sok hülyeséget összehord, attól még rendes ember mert a családja a legfontosabb.

Megyek fürslit reggelizni, majd folyt..

Kép
Kép

Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület

találtam egy oldalt ahol baba cuccokat lehet venni,ez nem aukciós.de vannak jó dolgok.itt is anyukák hirdetnek pici gyerekek álal kinőtt rucikat.

http://www.manobolt.hu/

ez a nő pl tök olcson adja a zoknikat,harisnyákat(ujak,120ft zokni,400harisnya)

http://www.manobolt.hu/babaruha/2633

kis sapi 220ért,ő varja őket,érdemes szétnézni nála :)

http://www.manobolt.hu/babaruha/2913
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bettike83 2010.09.12 09:25-kor.

KépKép
bettike83

Msi igen, veled is számoltam decemberre írtam is Zsuzsnak feljebb hogy az ikresek tuti december :lol: És hééé nem ér előbb, november még nem jóóó! Tessék decemberig kihúzni, a 36. hét lenne a legjobb, addigra már kész vannak a babák, megy a drukk érte hogy addig menjen!

Cumisüveg ha szoptatsz, akkor nem kell egyáltalán, mert azt mondják fél éves korig akkor folyadékpótlás se kell, elég az anyatej, kivéve ha nyári babák lennének és nagy meleg lenne, de ugye ez se áll fent (max. ha lefejt tejt is akarsz neki adni, meg ha apa is tudja etetni, ha szükség van rá, de arra akkor tényleg elég akár egy is, mert az csak időnként kell). Ha nem sikerül a szoptatás, akkor viszont két gyerekre 2 cumisüveg szerintem nagyon kevés. Akkor sokat kell melózni. Nem csak elmosni, sterilizálni, de megcsinálni a forralt vizet, lehűteni, stb... Mi egy nap egyszer sterilizáltunk, úgy csináltuk hogy 4 óránként volt az etetés és azt hiszem 4 vagy 5 cumisüveggel csináltuk. Egyszerre kimostuk, kisterilizáltuk, bele a hűtött, forralt víz és be a hűtőbe. 24 órán át steril marad így a cucc. Etetéskor meg csak a vízforralóba forraltunk vizet, kislábosba öntöttük, hűtőből ki a steril, vízzel teli cumi, bele a tápi, a forralt vízben pár perc alatt megmelegedett és kész. Főleg éjszaka hasznos nagyon, hogy pár perc alatt kész is van a tápszer. Ha meg úgy fogyott a kaja, hogy éjszakai etetésre fogyott volna el, akkor aznak kétszer sterilizáltunk. Mi is először 125 ml-es cumisüvegekkel kezdtünk, aztán áttértünk a 260 ml-esre ahogy nőtt a fogyasztás.

Kis-Csillag amikor még otthon laktunk és hozzájutottam a sűrített tejhez én is csak ritkán engedtem meg magamnak, mert hát igen, elég komoly kalória és egyben be is nyomtam. Évi átlagban szerintem havonta se ettem meg egyet, pedig akár minden nap meg tudnám enni. Most is hogy voltunk otthon nyáron vettem egyet :lol: És igen, én se nagyon ismerek senkit aki szeretné :oops:

Bettike lepedőben azért jobb a gumis, hogy rá tudod húzni a matracra, főleg később amikor már pörögnek, forognak az ágyban. De gondolom a varrónővel tudsz lehet varratni bele gumit.

KépKép

KépKép
nyufó8

Avrenim mi az a Marlenka :oops: ? Érdekelne :lol: Amit írt Zsuzs filmet, nagyon jó, azért ha adják, vagy megvan ismerősnek nézd meg. Röviden: terhes lesz a csaj és a pasi a pánik és elutasításból ahogy átformálódik szülésig apukává, kedves kis film. Ez a 6 hétig nem lehet emelni, ez mit jelent? Az újszülöttet sem? Azért ő is 3-4 kg legalább. Lehet hogy apósod zsidó, csak a teljes elutasítással titkolja, hehe...

KépKép

KépKép
nyufó8

persze nyufó,biztos tesz bele nekem gumit :)

KépKép
bettike83

csillag

találtam neked olcsóbb textilpelust,20db-os,uj,3700
http://www.licit.hu/arveres_Uj_20_db_te ... 89323.html

KépKép
bettike83

Msi: látom már te is kezdesz belőni magadnak egy dátumot :wink:
Én is ezért akarnék inkább több üveget, mint hogy ne legyen elég.
Arra is számolni akarok, hoyg mi van, ha nem lesz elég a tejci, vagy ha nem lesz olyan szaporulat mint Krisztinnél :D Szeretnék szoptatni, de pl. abban az esetben, ha lebetegszek, gyógyszer kell, átmegy tejbe, akkor táp gondolom, szóval szeretnék mindenre felkészülni inkább, minthogy akkor gondolkodjunk, kapkodjunk.. De többnyire az egész életben ilyen felfogást követek, felkészülök mindenre, inkább fújjam ki magam, hogy nem volt semmi, de a váratlan rosszat ki nem állhatom :roll: :D

Hoztam egy linket, biztos vannak, akik már találkoztak vele, terhességi kalkulátorként fut, de pl. lekérdezheted, hogy jelen terhességi időszakodnak megfelelően egy adott napon, teszem azt pl. Karácsonykor hány hetes/napos terhes leszel :D Én ez alapján most kitűztem egy dátumot, MIKULÁS-kor szeretnék szülni :lol: /35.hét 1.nap/

Bettike: látom, ebben egyformák vagyunk :) Én is házisárkány vagyok apával, sokszor bántom meg lelkileg, de szeretem, és elnézi, és bocsánatot kérek, ha durva vagyok, de azért addig nem megyek el :D Én lepedőből gumisat akarok, azért, hogy ha már mocizik a gyerkő, ne csússzon fel esetleg a nyakáig :lol: Az árakat én is láttam, olykor horribilis összegeket kérnek el ilyen kicsi ágyneműkért. Lepedőből 2-3 db-ot akarok gyerekenként, első nekifutásra 1-1 is elég, utána már ráérek a többit beszerezni. Baldachinban még gondolkodok.. Lehet nem is teszek fel, tetszik, szép, de annyira nem vonz.
Honlapot köszike, elmentem a kedvencekbe, én tegnap voltam a http://zsibvasar.hu oldalon, ott is rengeteg olcsó dolog van, de az az oldal elég sürven lefagy :shock:
Zokniból a teszveszen aukciózok jelenleg 2x8 db vastag újszülöttet, 4 nap múlva jár le, az egyik 8 db jelenleg 2Ft :lol: a másik meg 335,- :) Kis sapit nem tudom vegyek-e mert az rengeteg van, fél zacskónyi! Csak olvastam valahol a téli gyerkőknél, hogy kell cérnasapka is 1 a buksira +1 másik.

Pelust köszi! Postával együtt 228,5Ft darabja :D Nem rossz! :wink:
KÖSZIIIIII, pusziiiii :D

Avrenim: a sok írásba én is besegítek, mert sokszor be nem áll a pofám és csacsogok itt egész nap :lol: Fájdalmas rúgás nekem is volt! És bizony tényleg van összefüggés a lelki állapot és a rúgások ereje között! Velem is megesett, hogy valami miatt agyaltam, idegeskedtem, és úgy belém rúgott egyik, hogy feljajdultam :roll: :D Most hogy így leírtad, így jöttem rá én is :oops: :) Vér dologban én is alaposan elgondolkoznék, mert tényleg nem lehet tudni kitől kapod a vért, de ha arról lenne szó, hogy 6 hétig szédelgek, vagy nem, lehet beleegyeznék. Hiába van segítségem odahaza, mindent akkor sem várnék az otthoniakra :roll: Kicsit hülye vagyok, és egyik írásodnál láttam, hogy Te sem kérsz pl. segítséget a kollégáidtól, én hasonló voltam amíg dolgoztam, inkább szenvedtem, megszakadtam, s ha már végképp feladtam, akkor kértem segítséget :) Lehet ez is bika vonás? Házimunkában viszont most is így van, utálom, ha segítenek, vagy lássa meg mit kell csinálni, vagy ne csináljon semmit :lol:
Hát császárügy.. Ez tök jó! Bárcsak nálatok szülhetnék :D Zalaegerszegen bizony nem engedtek másnapig elfordulni, és tök gáz, mert rossz, hogy laposból hirtelen kell egyenesbe felállnod szinte.. Nem csoda ha burulunk, hiszen leesik a vérnyomásunk.. Az emelés mekkora súlyig terjed ki? Teszem azt magamra gondolok, ikrek, apa itthon lesz 1 hétig, ha sikerül akkor tovább, két barátnőm bejelentkezett, hogy eljönne 1-2 hétre, mégis, mennyi a max. amit lehet emelni? :roll: Max. 3-4 belefér? De úgysem olyan szép súllyal jönnek világra a babucijaim :D :lol:
A Marlenka nagyon finom, bár ritkán eszem, nagyon ritkán, és még sosem csináltam.

Nyufó: lepedőakrobatakölykök :D én is ezért akarok gummedlist :D Sűrített tejet nem nyamiztam 2-3 hónapja :oops: épp itt lesz az ideje :lol:

Átmegyek laposkúszásba, megyek konyhatündérkedni :D
Sajtleves lesz, meg fasírt, meg rizs+krumpli :D

Kép
kis-csillag
Tököl

sziasztok lányok

remélem mindenkinek jól telik a hétvégéje. én most jutottam hozzá a fórumozáshoz, mert itt voltak a barátnőim, velük voltam tegnap egész nap, ma meg takarítanom kell...

de végre kisütött a napocska, már kezdtem én is tiszta depi lenni ebben a borongós időben :(

nyufó: most már ismersz még egy valakit aki szereti a sűrített tejet, én is imádom. de nagyon ritkán veszek mert valóban nagyon hízlal. gyerekkoromban egyenesen imádtam :D
amugy most nincs nálam a fényképező, de majd csinálok pocifotót nektek és felrakom.

msi, kis-csillag: én is drukkolok nektek hogy legyen meg a 36 hét. tök jó, karácsonyra már lehet otthon is lesztek :D

bettike: nagyon ügyi vagy. lassan minden meglesz a babdhoz. én még sehol nem tartok. kaptam rucikat, de azon kívül még semmit nem vettem :oops: pedig én sem akarom az utolsó pillanatra hagyni, de valószínű novemberben tudok majd csak ezzel foglalkozni

spumilla: akkor jó költözködést nektek :D azért ne terheld túl magad és amikor van időd jelentkezz

beze: a cukorterhelést ki lehet bírni. nem olyan rossz. mondjuk azt sem mondom hogy jó. nekem már harmadszorra csinálják :( de ami kell az kell
gratulálok a szép eredményekhez :D nem semmi méretekkel büszkélkedhet Marci :D

zsusz: biztos az idő teszi ezt a nyomott hangulatatot. de kell néha egy kis lusti nap. ma én is azt csinálom. na jó egy kis takarítás után :D
nálunk is a baba nemére apám meg apósom még fogadást is kötött, hát após veszített, ő nagyon fiút akart

kis-csillag: nagyon guszta ez a kenyér. nagyon ügyi vagy. Csenge overálja meg nagyon tündéri. :D

anka: remélem már jobban vagy. tudom mit érzel. én múlt héten az ügyeleten kötöttem ki úgy begörcsöltem. életemben nem éreztem ilyen görcsöket. állítólag nem bírom ezt a vas készítményt amit felírt a doki. mióta nem szedem nem jelentkeztek a görcsök szerencsére. pihengess és remélem gyorsan elmúlik

szonce: te is tündéri rucikat szereztél :D
jobbulást az allergiádhoz

majd jelentkezem lányok, most megyek mosogatni meg egy kicsit rendet rakok, a délutánt meg a pihinek szentelem. este meg megyünk vissza pestre. már alig várom hogy ne kelljen ingázni. egy csomó időt elvesz a hétvégénkből ez az állandó utazgatás. na de januártól már ez sem lesz. de jó is lesz, már alig várom

szép napot nektek

KépKép
Kép
rebeka85

Sziasztok!

Hihetetlen, de most a hétvégén úgy leengedtem, mint a lufi. :) Persze takarítás az állandó téma, de most azt is csak "lájtosan".
Marlenka: hát egy idöben nagyon felkapták, divatsüti lett. Számomra érthetetlen, mert annyira nem nagy durranás. Bár az "édesszájuaknak biztos bejön. :) Jómagam fornetti fan vagyok, imádom, meg úgy általában a leveles tésztás dolgokat, bármilyet édest, sóst. Mint Gombóc Artúr a csokival :D
Megnéztem egy filmet, és ajánlom mindannyiótoknak. Cime: Levelek Júliának. Gyönyörü, romantikus, és papirzsepit készitsetek be, mert én bögtem rajta, ciki, de ráfogom a hormonokra. :D

Kép
zsuzs35

csillag

nagyon szivesen :wink: :) ha hasznos dolgot látok megosztom veletek is :) én nem tudom,mindig beirom a keresőbe a baba mama részbe a zoknit és alig ad ki valamit,igy ráhagytam.de akkor van,csak én nem találom?

az ikresek.hura jársz még?mert én 2 napja nem tudok felmenni,valami hibát ir,nm találja az oldalt.

rebeka

te sem vagy ám még elkésve,majd meglesz minden hiddel.én is igy aprolékosan vásárolok,főleg ha van valami jó kis akciós dolog.idő még van.nem kell a legdrágábbat megvenni.

KépKép
bettike83

jaj csajok,gyorba elmentünk a jyskbe venni a babónak szekrényt,hogy majd eltudjam pakolni a ruhácskákat. Apának megvan a mai programja :P

Nyufó:aki belekostolt a Marlenkába az beleszeretett!majd leírom a receptjét,a szülésznősuliba egy zsidó csajszitól kaptam meg,nagyon ügyesek a konyhába,meg sokminden másban is..jah egyébként anyumnak nem tudjuk ki az apukája,mamám nem volt egy szűz lány tipus,17évesen megszülte anyut és 5éves koráig felé se nézett a nagyszülök nevelték..jah most meg hogy megöregedett a mamám, már nagyon vallásos lett, és jeruzsálemben is volt és imádja a zsidókat...szóval mikor összejött a család akkor megbeszéltem apósommal,hogy ne szóljon semmi zsidósat,mamámat meg hogy ne magasztalja őket annyira.. :D bár mind2en elég erős jellemek,mamámat se kell félteni, olyan szája van, helyre rak bárkit fél perc alatt,mindenkinek úgy betud szólni:pl egyik barátosném nagyon lefogyott és meglátta,azt mondta neki:Kislányom te úgy nézel ki,mint az auschwiczi halálreklám! szóval csak úgy jön belöle a hülyeség...múltkor baráti rendezvényen taglalta hogy neki semmire nem volt jó a mariska,nem érti mit szeretnek rajta a fiatalok.. :o

Zsuzs:a házi malenkának nincs párja, de én is szeretem a fornettit,minden ami szénhidrátos,kenyeres,kelt az jöhet, a krémektől nem szoktam hasra esni.

Apa Potiferolt vagy mit evett,éés nem hagy békén,hogy csináljak neki majd otthon ilyet,olyan fánk tejszines cuccal töltve meg leöntva vkinek recept?

Betti:köszi a linket,elraktam!

Kép
Kép

Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület

Rebeka: üdv a sür. tej imádók táborában :wink: :lol:
Kellemes vasárnap délutántot :D

Zsuzs: a fornetti is isteni és jobb mint a Marlenka! De én pl. fornettiból szigorúan csak a sósat szeretem, azt sem mindegyiket.

Bettike
: meg is vettem a 20db textilpelust :D Az ikres oldal nekem sem jön be :( Én csak simán a főoldalon beírom, hogy "babazokni" :D

Megyek, majd jövök :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Avrenim: mennyi volt a szekrény és mekkorka? Mert nekem is kell vennem a ruháknak csak még nem tudom merre induljak, még csak szívom magamba az infókat :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Kis-csillag:
látom Bettikével gyüjtögetö üzemmódban vagytok (nemhiába ösz van). :D
Egyébként nagyon okosan csináljátok, én is használt dolgokat veszek/kapok, az elején úgyis olyan gyorsan kinövik a babák a holmikat. Meg a mi családunkban külömben is szokás a holmik csere-beréje.

Ha már süti, most ki fogtok röhögni, de nálunk a kedvenc a palacsintatorta. Àltalában apa szülinapjára szoktam gyártani, mivel majdnem halloween-re esik, igy fel is szoktam disziteni marcipán denevérrel, tökkel, pókkal, pokhálóval (ez cukorszirupos), persze miután csokimázzal bevontam.

Kép
zsuzs35

Neeeem éééér emlegetni a Fornettit!!!!!!!!!!!! Itt nincs és szeretem nagyon, áááááááááááááááá Sűrített tejet azt tudok szerezni mert a lengyel boltban árulják :lol:

Avrenim ez a potiferol úgy hangzik mint valami tisztítószer, nem mint egy kaja :lol: :lol: Dobd fel légyszi a Marlenka receptjét, engem érdekel nagyon! Nem semmi a mamád, főleg abban a korban amikor ő volt fiatal, nagyon nagy felháborodást kelthetett, ma már fel se tűnne, sokan ilyenek. A beszólásai se semmik :lol:

Rebeka üdv a sűrített tej klubban és jöhet a pocakfotó :lol: Még én se vettem semmit, mondjuk nekem tényleg csak egy-két dolog kell, lehet azért is lazázom még el :lol: Miért kell most ingáznotok? Bocsi lehet hogy írtad, de nem emlékszem...

Zsuzs jó is a palacsintatorta, én is szeretem. De apa annyira fanatikusan hagyományos palacsinta imádó, hogy nem nagyon lehet ilyeneket csinálni neki. Csináltam olyan finom túrós palacsintát, amit sütőben is kellett sütni, kereste hogy nem hagytam-e külön is, pedig nagyon nyami volt. Sós változatban meg az erdélyi rakott palacsinta, az nagyon finom (csirkepöris), ha nem édesnek csinálom úgy még okés.

KépKép

KépKép
nyufó8

Avrenim, Nyufo: találtam Nektek a neten egy profiterol receptet, hát elég macerásnak tünik: http://www.mindmegette.hu/igazi-csokola ... jan.recept
ha már olasz desszert, nekem a panna cotta jobban bejön, eperöntettel, nyami...... itt a recept: http://www.mindmegette.hu/panna-cotta-a ... zert-43082
:D

Kép
zsuzs35

Most látom csak, hogy ide irtam nem a receptes topikba, de mivel csak linkek, remélem elnézitek nekem! :oops:

Kép
zsuzs35

rebeka, köszi. :wink: A cukiterhelés nekem is megvolt már Lexinél, az íze még hagyján, bár fél citrommal ittam, annyira nem vagyok édesszájú, hogy anélkül megigyam, de 9 után és 12 körül is rosszul lettem tőle. Ráadásul nekem kínzás, hogy ugye 6-kor kelek, hogy Fehérvárra érjünk 8-ra, és 10-ig egy falatot sem ehetek. :?

Kis-csillag, szerintem neked se kell akkor citrom bele. :lol:

Zsuzs, fornetti nekem is jöhet, bár én is a sósat szeretem inkább, főleg a sajtos pogit. :D

Avrenim: profiterol a neve, és kerestem neked egy linket: http://www.mindmegette.hu/igazi-csokola ... jan.recept

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Zsuzs, megelőztél. :D Szerintem is nagyon macerás!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Beze:
receptek :lol:
hányszor vettek vért a cukorterhelésen? Nekem 15 éve összesen 5* vettek, minden fél órában, szóval kb 3 óra hosszáig tartott a dolog, mondtam is apának, hogy egy baromi nagy szendviccsel jöjjön értem a végén! :D

Kép
zsuzs35

beze: szegény, így már érthető. akkor neked valóban kínzás ez a cukorterhelés. én terhesség előtt egyáltalán nem ettem reggel, így jobban bírom. bár mióta babás vagyok már muszáj jól bereggeliznem mert én is szédelgem. kitartást a cukros löttyhöz, a citrom azért kell bele (szerintem, ha nem kell hogy szörnyű legyen akkor miért lenne az :wink: ) :lol:

nyufó: azért kell ingáznunk mert egyenlőre még Dunakeszin lakunk egy rendőrségi lakásban (a férjem rendőr), de vidéken Salgótarján mellett építkeztünk, itt laknak a szüleim is. a ház már kész, így hétvégente hazajárunk, de mivel a munkám még pestre köt muszáj minden vasárnap visszamenni. szóval kettős életet élünk még. pesten fogok szülni, de a babával majd már a házunkba jövünk haza. már alig várom :D

húú profiterol!!!! imádom!!!! eddig nem is volt étvágyam, egy hete meg mindent megennék ami a hűtőben van :D nem lesz ez így jó :lol:

a pocakfotóval még jövök....

KépKép
Kép
rebeka85

zsuzs

miért röhögnénk ki,nagyon is finom a palacsinta a torta.nálunk a párom zserbo rajongó,kelt tésztásat szoktam csinálni,ezta fajtát én is szeretem,de a linzereset nem igen.

Tényleg gyüjtögető üzemmodban vagyunk :D de muszáj mert hipp hopp eljön a december és onnatól kezdve indul a visszaszámlálás.jővőhonapban csináljuk a szobákat és akkor egy ideig nem lesz időm ilyennel foglalkozni,mire vissza pakolászok,takaritok stb,jó sok idő.

KépKép
bettike83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: