A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Mangora, ezt borzasztó volt így végigolvasni is:(
Hihetetlenül erős vagy, hogy ezt kibírtad/kibírtátok, jobbulást kívánok Marcinak, Neked meg soksok energiát és türelmet hozzá.
monke

Mangora, nekem is összeszorult a szívem a sorokat olvasva, belegondolni is rossz, min mentetek át, szegény kicsi Marci... De tényleg, nagyon-nagyon ügyesek vagytok, hogy így átvészeltétek ezeket a nehéz napokat, annyira jó, hogy túl vagytok rajta, sose többet kórház közelébe se kelljen mennetek!!!
Megértem, hogy ölbebaba lett, szerintem egyikünk sem tudná megállni egy ilyen helyzetben... Marci egy hős, puszilgasd meg helyettünk is a drágádat!!!!

Móni, rám sem hoztad a frászt, csak jobban kell figyelnem, erre hívtad fel a figyelmemet. Egy percre sem bízhatja el magát tej-ügyileg az ember, mindig résen kell lenni.
Tényleg, volt végül a majdnem ex-sógornő?

Kriszti, a hinta tényleg nagyon jól néz ki! Örülök, hogy végül jól jöttetek ki ebből a teszveszes mizériából.

Szilvi, Bene egyetlen egyszer fordult át, immár két hete :) Tudtam én, hogy véletlen volt :D De emiatt nehogy szomorkodj, nem szabad, mert ez nem jelent semmit, majd rájönnek, és ráéreznek az ízére szépen lassan. Nem hajtja őket a tatár, kövessék csak a maguk ritmusát :)

Jóéjt lányok!

KépKép
gigilina

Jó reggelt!

MAngora: csodállak az erődért! Most már rendben lesz minden! Nem gondoltam volna, hogy ilyen feltételek vannak ma a kórházban a csecsemőknél. Még akkor is megviseli őket, ha anya távol van, ha itthon vannak és minden rendben. Szerintem biztos gyorsabb a felépülés, ha anyaott lehet. Bár nem vagyok pszichológus, de a józan ész ezt diktálja.

Kriszti: nagyon jó a hinta, s milyen jó, hogy tettél fel képet! :) Mi kölcsön kaptunk egy hasonló hintát és az úgy volt összeszerelve, hogy oldalra lengett ki. Én totál nem értettem, hogy egy FP termék miért így hintázik, miért nem a hagyományos módon. Aztán este a páromnak mutattam a képet, kezelésbe vette a hintát, s lám: előre-hátra hintáztat már! Örülök, hogy rendeződni látszanak a Teszveszes dolgok! Szomorú lett volna, ha vki gyerekjátékokkal üzérkedik....

Most már megnyugodtam, ami az átfordulást illeti. Én is győzködtem magam, hogy nem hajtja a tatár. :) Tegnap este végre rendesen megtartotta a fejét! :) Persze sírt egyből, ahogy elfáradt. Meg sem próbálja oldalra fordítva letenni, s nem is engedi, hogy megmutassam. Makacs, mint az anyja! :) Olyan kis bohóc. Két napja folyamatosan fel akar ülni, pedig nem szoktam kitámasztva ültetni. Csak az ölemben ült néha, de nem sokáig és pelusizáskor ültünk fel. Most folyamatosan próbálkozik: felhúzza a lábát, még jobban behúzza a szinte nem létező nyakát, ökölbe szorítja a kezét és eltorzult arccal húzza fel magát, néha még nyög is. Azt hiszem én lepődnék meg a legjobban, ha egyszer sikerülne.... :P Mindig mondom neki, hogy ha ennyire erős, akkor nyugodtan lehet hason és foroghat ezerrel... mint ha meg sem hallaná... :)

Szép napot Nektek!

Judit

Kép
petra09

Jó Reggelt, vagyis jobbat!!

Lányok nagyon kész vagyok , padlón és sírok tegnap este óta, képzeljétek, esti szopinál nem volt elég a tejcsi, negyed 10 tól 11 ig üvöltött, mert egyik ciciből sem jött tejcsi! :cry: :( ! sima víz se volt neki, jó végül csináltam neki egy baby mecseki teát abból ivott 20-25 ml aztán addigra lett pár korty tejcsi neki, és szerencsére fél 12 kor bealudt altatással és aludt 4 ig aztán meg kelt fél 7 kor de megint két cici kellett , de probáltam fejni éjjel is meg most is de két ciciből még 10 ml se jött ki sajna, úgy hogy ma megyek és íratok neki tápszert!! de .. most itt fekszik mellettem és mosolyog és jó kedvű és éjjel is aludt 4 és fél órát ja meg kaki is volt szép sárga túros és nyákos ami azt jelenti h jó zsíros a tejem, de nem értem miért hisztizik mert sokszor van benne tejcsi csak sztem nem szivja ki! Úgyhogy csajok nagyon elvagyok szontyolodva , éjjel már ittam szopi teát, szedtem homeósbogyót és iszok ezerrel, hátha segít, ma meg gondoltam csinálok levest is , ha van valakinek ötlete mit csináljak szívesen fogadom , apával nagyon el voltunk keskerekdvke de tök ari volt mondta h semmi baj nővekszik sé több tejcsi kell neki és ha így sír akkor potolunk neki , így probált vigasztalni !

Na most ennyi tudtam sorry ha itt panaszkodtam de nagyon nem vok jól! :(

puszi

SZ

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Szilvi, nagyon sajnálom! Levesnek a köménymag-leves állítólag nagyon jó, illetve az ugyan nem leves,de a madártejet is tejfakasztónak tartják. Pihenj sokat, hidd el, minden rendben lesz, most az a legrosszabb, amit tehetsz, hogy kiborulsz! Tudom, hogy könnyű mondani, de tényleg, ezzel csak Magad ellen dolgozol :( A bogyók és a tea remélhetőleg megteszi a hatását, de az sem hat sajnos rögtön, szóval tényleg próbálj meg pihenni egy kicsit és pozitív dolgokra gondolni!!! Ha megveszed a tápszert, akkor remélem jobban megnyugszol, nálunk is van egy még szerencsére bontatlan doboz, de megnyugtat a gondolat, hogy ha bármi hiány lép fel, van hova nyúlni pótlásért.
Fel a fejjel, minden rendben lesz, ha pótolni is kell, most őszintén, mi azzal a gond? Eddig is szoptattál, ami szuper, és ha egy pár étkezést be kell pótolni, még akkor is döntően anyatejet kap, ez a lényeg!!!!
Szebb napot!!!

KépKép
gigilina

Mangora én is itt könnyeztem,hogy mit élhettetek át. Szerencséje van Marcinak, hogy ilyen higgadt az anyukája. Nem semmi csajszi vagy ! Jó, hogy így figyelsz, és észrevetted, hogy valami nem stimmel. Magyar egészségügyben nagyon résen kell lenni ám. Gyors felépülést kívánok Marcinak, és felejtsétek el ezeket a rémálomba illő kórházi napokat.

Vick, sokat gondolok rátok. Nagyon ki lehetsz merülve, a csajoknak meg gondolom új ez a szitu, hogy az ő mindig vidám, nyugodt mamijuk szomorú és fáradt. Szerintem csak nem tudják,hogyan reagálják le. El tudom képzelni, hogy ez egy oviban látott minta, hogy valamelyik gyerkőc sír, a többiek meg jót viccelődnek rajta. Nem féltelek, szerintem simán megoldod majd ezt az új szituációt, és a lányok is, te is megnyugszol.

Móni, nehéz ügy ez a hozzátáplálás. Már legalább ötször töröltem ki, amit írtam, végül csak leírom. (az is lehet,hogy már írtam ezt valamikor) Szóval nálad is látom, hogy bizonytalan vagy abban, hogy elég-e a tej, ezért nem akartál tápszert adni. Nincs a tápszerrel semmi gond amúgy, én Blaninak végig adtam pótlást és makk egészséges, de...Már 3 éves és még mindig lelkiismeret-furdalásom van, úgy érzem, hogy ha elég kitartó lettem volna, akkor elég lett volna a tej.
Depi: képtelen vagyok jó pofát vágni ahhoz, hogy Apa Jamaikában fogja a hasát süttetni, miközben én két picivel ki sem tudok mozdulni itthonról. :cry: :lol: (ez az egyik szemem sír, a másik nevet smile akarna lenni) Mert persze, örülök, hogy nyerte ezt az utat, és nem is várnám el, hogy lemondjon róla, de nem könnyű megemészteni. :oops:

Voltunk Dévény tornán. Végigmasszírozta Bíborkát. A csípőjét így laza állapotban le tudta nyomni, nincs nagy gond vele. Elmondta,hogy miért kell a csípővizsgálat és minden aspektusát. Ezt persze az ortopédorvos nem mondta. Nem is nagyon kell többször vinni, ha esetleg akarjuk egy hónap múlva még áttornáztatja. Megmutatta a jó tartásokat és elmondta,hogyan nem szabad. Legjobb nekik kemény talajon, olyan takarón, vagy szőnyegen, amit nem tudnak összegyűrni, belekapaszkodni. Sokat kell hasra fektetni, ha nem szeret, fokozatosan szoktatni, eljutni legalább 15 percig.
Forgást 4-6 hónapos korban kell várni a babáktól, addig a kar, váll, nyakizmok erősítése a fontos. Sok kisbabának van valamilyen rendellenessége, kényszertartása ami a sok mozgástól magától rendbejön, de én mindenkinek ajánlom ezt a tornát. Nehéz időpontot kapni, nekem vagy 20 telefonomba került.
Kati, szerintem ne várd meg vele az ortopédiát, menjetek el nyugodtan előtte egy tornára. Ha az izomzat feszes, simán ki lehet lazítani. 5 hónapos kor előtt nagy eséllyel a legtöbb születési rendellenesség visszaállítható. Azért a csípő uh még hátra van nekünk is, ott kiderül a combcsontnak a szöge, és nézik az ízületeket is. Majd csak márc. 10-re van időpontunk. Mivel nem gondolom, hogy baj lenne Bibinél, kivárjuk ezt, nem megyünk magánklinikára.

Ültetni csak úgy szabad a babát, ha támaszva van a gerince, nem szabad még, hogy ő tartsa, ezek a körbepárnázott megoldások nem jók.

Friday, nem semmi méretei vannak Grétának :lol: Nagyon hosszúak lehetnek ott az esti filmek :wink: Láttam a tablóképen, hogy megy neki a fejemelgetés :lol:
Bibi is már félig kopi, kis tokás és pocakos. Teszek majd fel képet, rá sem ismerni :lol:

Szilvi, otthonra hogy vetted fel a kendőt? Basszus, nem tudom rendesen megkötni. Szupi, hogy nektek így bevált.

Kata, jó lehetett a babamasszázs. Látszik a fiúkon, hogy élvezték :lol: Ebből a pár alkalomból meg lehet tanulni? Fogod tudni otthon is csinálni? Én ahogy képeken néztem, nem lehet bonyolult, az alapján én csinálgattam is még anno Blaninak. Most elég kivitelezhetetlennek tűnik. Még a fürdés sem megy, ha Blani ott van, ki-be rohangál (segíteni próbál, mindig hoz valamit) Mindenáron ő akarja mosni Bibi fejét. Be van kapcsolva a hősugárzó, így félek, hogy megfáznak az ajtónyitogatástól.

Szép napot nektek, puszi,
R

Kép
Kép
34372

aóna beszéltem a védőnővel mondta h írassak tápszert!!

Ua azt mondta mint a Móninak h kis adagokba de csak akkor ha balhézik nagyon a két cici után is!!

javaslat, szopi tea, homeos bogyó és cicizés után fejni a cicit 5-5 percig lehet h nem jön belöle semmi de ez is serkenti és mondta h ez az állapot kb egy hét aztán minden okés lesz, hát nagyon remélem! 3 hósan van ilyen ugrás tejcsiben állítólag, ja és még az h egyek igyek szopi előtt meg másfél óránként szopizzunk!! j és pihizni!!

balhé van mennem kell bocs h nem reagáok most !!
Puszika

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Szilvi, most láttam, hogy írtál. Fogalmam sincs, hogy mitől, de nálunk is ugyan ez volt tegnap este/éjjel. Illetve én kevesebb kalóriát ettem tegnap, és arra gondoltam, hogy azért nem elég. Aztán fogtam és éjfélkor jól bekajáltam, most reggelre már több a tej és Bibi is lenyugodott. Az ordítást viszont senkinek nem kívánom. Nekünk már tápszer sincs itthon, mert kibontottam és 3 hétig volt jó, aztán a következő hónapban megint kibontottam, az is megromlott...

Kép
Kép
34372

Hi!

Toldiszilvi: ugyanazt tudom mondani, mint Gigi, nyugi és fel a fejjel!!! Fejni-fejni, pihenni és hallgasd a nyugi zenéd :wink: . Lesz ott tej, bízz benne!!! Legjobb mellszívó a gyerek, ha kedve van tedd fel Őt is többször szerintem.

Reni, :lol: igen hosszú filmek vannak :lol: . Most este az az újdonság, hogy a fiam nem hajlandó nélkülem elaludni, úgyhogy lőttek a filmezésnek is, Az ágya végére ülök Grétával, azalatt Gréta szopik, Bors meg elalszik... persze duma meg minden van, ami ilyenkor csak árt az altatási projektnek, úgyhogy hosszú altatás miatt hosszú vacsora van egyeseknek :roll: .

Kép
Kép
friday

Jó reggelt!

Szilvi, tényleg szuper, hogy így bevált a kendő, én itthonra nem próbáltam (még...). Máté baba ezek szerint nagyon szeret hozzád bújni:)
Zsuzsi, jobban vagy???

Na, tápszeres tapasztalatok eddig:

tegnap éjjel alig aludtam valamit, mert Dávidka forgolódott éjjel. Erre mondta a doki, hogy nem elég neki a tej. Nem éhezik, csak nem érzi magát komfortosan.
Reggelre hulla voltam, stb, semmi tej.

Ma este lefekvéskor adtam neki 50 ml tápszert, majd éjjel egykor, mikor felkelt, szintén szoptatás után 100 ml-t. Visszaaludt, 5-kor ébredt, evett, akkorra már elég volt a tej. Most is elég.
Szóval talán ez a titka, pihenés, pihenés nem ráparázni...

És tényleg megnyugtat, hogy ha nem lesz elég, akkor igen, pótlom este, nem hagyom órákig rinyálni, nem teszem mellre félóránként, nem csapom be vízzel, mert már olyan frusztrált szerencsétlen az egésztől, hogy jajaj. Még megutáltatom vele az evést. (és a női melleket:)

Egyik este kipróbáltam azt a tejszaporító fejést, hogy 7-7-5-5-...(szóval váltott mellett fejni ennyi percig, ha jól értettem)

Ez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy a szinte üres mellemet fejtem majdnem egy óráig, miközben Zoli, aki épp hazatért a melóból, az éhes babát próbálta csitítgatni :( Jobban jártunk volna mindhárman, ha akkor kap pótlást és alszik, én meg pihenek vagy vacsorázunk, vagy összebújok a férjemmel, ahelyett, hogy a fotelben bőgve nyomorgassam magam a szeme láttára.

Szóval én ezt többet inkább nem.

Popper Péter írta egyik könyvében, hogy ő két hónapos korától nem volt hajlandó se szopni, se tejet inni (talán pszichés, fura a viszonya az anyjához, mindegy)- és húslevesen nőtt fel.
Na most már jóval túl van hetven éven, és ha nem is szép, de nagyon okos ember lett

:P

Reni, most erre mit mondjak... szar hely Jamaica.
:P :( és érthetőek az ambivalens érzéseid.

Puszi
Móni
monke

Na jó Friday, ha ez a titka...
akkor én is megnézem ma este a Gyűrűk Urát :)))
monke

Mangora, sejtettem,hogy hasonlókat kell átélned, de hogy ennyire.Tegnap olvastam, de nem bírtam reagálni, a könnyeim is kijöttek nekem is.
Cirógad-szeretgesd Marcit amikor csak tudod és most a lényeg az ő igényeinek kielégítése, ne törődj vele hogy borul a napirend, te meg ne törődj a háztartással, pihenj sokat legyél szíves.

Friday, nem semmi méretei vannak Grétinek, de majd lemozogja, nyugi.
Ti hány részletben néztek így egy filmet, nekünk vmikor 1 hét alatt sikerül egy másfél órásat:D
Babakocsival mentetek már?

ToldiSzilvi, ne csüggedj, biztosan helyreáll a rend.
Csak picit szomorú vagyok, mert vmikor régen azt írtad, mikor én írtam,hogy d.u/este nem elég a tejci és tápszeres pótlás kell, hogy te elvből nem tartasz otthon tápszert és ez nekem tök rosszul esett akkor.
Lényeg,hogy Máté pocija legyen teli és akkor te is nyugodtabb leszel.
Én azzal nyugtatom magam, hogy az anyatejnek minden cseppje igazi kincs, tehát ha 6-7 etetésből 1et pótlok tápszerrel, már az is nagyon-nagyon jónak számít.

Móni, hogy alakul Dávidka etetése tegnap óta?Hú, nem akarlak ámítani ezzel az 50-100 ml pótlással, de nálunk van, hogy Márk estefelé 2 cici után 120-150 ml tápszert még legurít...
:D
Na, majd kiderül.

Reni, Jamaica, bakker, elhiszem hogy depis vagy emiatt is.
Nagyon sajnálom, mikor lesz ez amúgy te szegény?

Zsuzsi, jobban vagy már?Remélem.

Krisztina, szuper a hinta.

Na megyek, mert nyünnyög a drágám.
Hú, ma megbeszéltük Fleurral hogy talizunk és vásárolgatunk kicsit meg dumcsizunk, erre nagy köd van, esik az eső, ki se mozdulunk szerintem.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Móni, utólag olvastam,hogy leírtad az estét,bocsi...

katicat
Szigetszentmiklós

:) egyszerre írtuk.

Nem tudom, hogy lesz. Egyelőre úgy gondolom, nem adok többet neki 100 ml-nél. Azzal elvan három óráig, az nekem elég. Megszoktam, hogy éjjel többször eszik, jó tejserkentő is.
Csak az éjjeli étkezések között aludjon:)
monke

hi, meg van a tápszer, beba vagy mi a szösz!!!

Kata nem azért írtam ezt anno mert rád nézve rossz szemmel hanem ésn babonából nem akartam hátha nem lesz rá szükség , és ha ott lett volna tuttira már adtam volna neki ha tökre sír és nyügi és biztam és bizok benne hogy lesz még tejcsi !! Igazad van minden csepp számít!4 amúgy te hogy csinálod a tápszert ?

Ne haragudj rám Kata, de én ehhez tartottam magam h nem kell tápszer hátha szerencsét hozz de nem jött be sajna!

na mennem kell sír megint 4

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

az a furi h most a 2 . cicin van de az 1 balhézott, pedig ha megnyomom jön belöle, de Kata, Móni nektek is plötyibb A ccitek?

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Szilvi, nem haragszom, csak akkor nagyon rosszul esett...
Nekünk is beba van, elvileg olyan ízű,hogy a baba nem kap rá a tápszerre szerencsére, nem túl édes.
Vízforralóban forralsz vizet ,lehűtöd langyosra és 30 ml-enként egy csapott kanál tápszer a benne lévő kanállal, felrázod és kész.

Ja és csajok anno azt hittem a bontott tápszer hetekig eláll. A francokat, a védőnő szerint max 10 nap.Aztán kuka.

Móni,leglább pihenni tudtál kicsit.

Fleuréknál Lillus beteg és Dani is szüttyög,most hívott :?

katicat
Szigetszentmiklós

hu na meg volt az első tápszer evészet, 40 ml t evett két cici után!!

Kata köszi a készítést !!! Ja akkor rá kell írnom h mikor vettem!
:wink:

De most már kezdek kicsit megnyugodni de nagyon megijedtem sztem inkább az ami járt bennem mert itt sogornőm tök sokáig szoptatott mind a két gyerekénél. másik meg h a btunkál is sok tejcsi van még le is adja , sőt van 2 tejtesó is lehet ez miatt volt bennem h rossz anya vagyok de most már jobb egy picit!!

Puszika megyek pihizni!!

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Kata, a párom már a kórházból hazajövetel után rögtön kiváltotta a tápszert, mivel benn még kellett neki néha, nehogy ezen múljon már, pont azt elkerülendő, amin most szegény Szilviék átmentek az éjjel, szóval abszolút megértelek. Eddig nem kellett, de gondolkodás nélkül nyúlnék hozzá, ahogy éhes maradna evés után is.
Ez a három hónapos ugrás úgy látom, sokunknál bekavar, a fő, hogy lelkileg ne menjünk rá... Móni sajnálom az előző éjszakát, de örülök, hogy tegnap már jobb volt, ez jó rendszernek tűnik! Ha Dávid elégedett, Te is az vagy, az már teljesen mindegy, ehhez kell-e tápszer.
Reni, Neked se legyen ám lelkifurdalásod amiatt, hogy Blankának adtál tápszert, ne butáskodj!!!
Fantasztikus dolog az anyatej, tényleg, de a mai tápszerek már tényleg jók, nem kell aggódni, ha kap. Fontos a szoptatás, nagyon, és ha már csak napi két étkezésre lesz elég a tejcsi, akkor is érdemes az anya-baba kapcsolat miatt, higgyétek el, egyik gyerek sem szenved kárt, ha napközben tápszert is kap.
Sőt, én már most úgy gondolom, hogy pl. amikor elkezdem a hozzátáplálást, akkor fogok neki adni (pláne ha a lefagyasztott tejkészlet mind rossznak bizonyulna), azzal pürésítek majd ezt-azt.

Tényleg rossz, hogy a tápszer csak ennyi ideig áll el, mert tök nagy a csomag, ha az ember nem csak azzal eteti a gyerekét, akár egy hónapig is simán elég lenne... és azért elég drága, hogy egy majdnem egész csomagot kidobjon az ember... :?

Fleur, jobbulást Nektek! Tényleg tök csúnya idő van, ez a nyálkás köd, pfujj :(

KépKép
gigilina

A mi tápszerünkre 3 hét van írva kibontás után, ezt mondta a doki is. El lehet előre készíteni többet is, hűtőben tárolni a napi adagot, csak azt kell kidobni, amibe beleevett.

Szilvi, én azt vettem észre, hogy ha löttyedt a mellem, jön belőle nyomásra, de Dávidnak akkor már nem nagyon van hozzá kedve. Rángatja a fejét, sír, kiköpi stb.
Szerintem ez gyerekfüggő. Lehet, hogy Máté nyugisabb. Akkor viszont érdemes naponta többször is etetni tényleg, az is serkenti a tejet.

Viszont: tápszert csak akkor adok neki, ha látom, hogy éhes marad (sír evés után és nem tudom megnyugtatni), automatikusan nem kínálom meg vele napközben.
monke

Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődést, megvagyok, de egyelőre nem jobban :( Fáj a fejem, tüsszögök, köhögök, folyik az orrom. Vettem oscilloc....-t, mást nemigen lehet a szoptatás miatt.
Voltunk védőnőnél, Zsófi megint "csak" 250g-t hízott két hét alatt, igaz, nem mondott rá semmit.
Ott volt a gyerekorvos is, azt mondta a forgásra, hogy még bőven ráér 4-6 hónapos korban. Mikor mondtam, hogy tegnap átfordult hasra, rögtön meg is nézte, mert a túl korai átfordulás izomtónus-eltolódást jelenthet. Szerencsére nincs semmi baj és a 3 hónapos már nem minősül korainak.

Nekem is volt ma reggel gondom az etetéssel. Az egyik mellből úgy tűnt, hogy nem jön semmi 10 perc után, áttettem a másikra, de az sem kellett. :-(

Na, majd még jövök, csak visszaolvasok rendesen.

Puszi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Csajok szerintem elértük a 3 hós növekedési ugrást,nekem is megint ébred Anna reggel 5kor enni,pedig eddig 10-től reggel 8-ig aludt.

Ma takarítós nap volt,kell néha ez is :D :D

Tablóról még Dy Grétája hiányziik,addig már nem csinálok újat,míg el nem küldi.

Tegnap este lefüstölt a tévénk :( még jó hogy van egy másik amit nem használunk.

Úgy néz ki be fog válni a csőr a cumi helyett,ma is gyakorolunk majd :D

Kép

Kép
krisztinaa

HI!

Katicat, szombat óta van meg a járgány, azóta minden nap mentünk a messzebbi játszótérre. Azt hiszem én élvezem a legjobban, olyan szabadabb érzés, hogy kényelmesen elvan mindkét gyerek és nekem meg jó a séta. Aztán pár napja megkerestem az új árát, nos, azóta még jobban imádom, mi 70 frankért (kb. 13.ezer HUF) vettük, igaz használt, de semmi hibája. A belsejének a színe nem túl trendi, de bummm, kibírjuk, lesz időm átvarrom. Ilyen és ennyi újonnan: http://www.babyjoe.ch/shop/hersteller/h ... ifen-.html ilyenkor imádom ezt az országot :lol:
Irigyellek ám mikor programra mentek :wink: , és mikor taliztok Fleurral (majd a mostani bepótlásakor is irigykedni fogok tuti 8) ) Filmnézést egyelőre fiam tudja megzavarni ha felsír, Grétának míg cici a szájában van, addig csönd van.

Csajok, tegnap avokádókrémet ettem, magam sütötte kenyérkével tunkoltam. hajnalban elöntött a tej, póló is elázott, pedig van cicibetét is (na, az ronggyá ment). szereti valaki az avokádót? Tenne egy próbát, hátha ez okozta? Aztán kérjük a fejleményt, hátha felfedeztünk valami trükköt. Ezen recept alapján csináltam, nem nagy cucc: http://www.mindmegette.hu/avokadokrem-egyszeruen.recept

Kankalin, mielőbbi gyógyulást! Tegnap óta együtt érzek Veled, fejem van cudarul :(

Monke, az összes részt nézd meg :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
friday

Sziasztok Lányok! (És Fiúk)

Mangora, örülök, hogy túlvagytok rajta, viszont nagyon sajnálom, hogy ennyi rosszat és fájdalmat kellett Marcinak kiállni. Kényeztetheted nyugodtan, hamarabb elmúlnak a rossz emlékek. Nincs léleképítőbb Édesanya finom ölelésénél és puszijainál!

Hát ez a tápszer dolog, szerintem, ne okozzon lelkiismereti problémát. Higgyétek el, semmi zavart nem okoz a gyerekekben, sokkal többet rombol, ha éhezik. Én mindkét végletet kipróbálhattam (sajnos)! Lányom, mindig olyan egészséges, szinte évek óta nem beteg, oviban sem volt gond vele, okos, humoros és szépszál nagylány! 3 hónapig csak szopizott, akkor hozzáetettem (10 éve ez volt a határ). 6 hónapos korban olyan balhékat lecsapott a szopinál, (már csak 1x kapott, este cicit), hogy napokig csak bőgtem, ő meg üvöltött az ölemben, nem akarta. Pedig volt tejem, úgy apasztottam el utána. Megráztam magam és tápszert adtam. És látjátok, testi, lelki és szellemi értelemben is (szeritem) normális lett.
A fiam soha nem kapott tápszert, 7 hónapig csak szopott, 2,5 évesen még 3x minimumszopizott. Mindig beteg, de legalább az orra csurog. Szellemileg nincs gond, viszont csontsovány, étvágytalan, kész szenvedés minden étkezés. Válogat és belehány a tányérba, ha erőltetem az étkezést! 126 cm és 20,5 kg. És csak a csontja adja ki a súlyát.
Míránál próbálom kihúzni, amíg lehet.

Kati

Kép
bfkata

Volt ma a védőnéni. Mindent lemértünk. 6,19 kg, 64 cm, feje 41, mellkasa 43. Megnyugtatott a szopival kapcsolatban, mostanában szinte óráként evett, kis adagokban, kb. 70-et. Ez az átlag. Végigaludta az éjszakát (21-7.30), utána bezabált 180-at. Mondanom sem kell, 4 órától nem aludtam, akkor szokott kelni, a melleim is akkor ébrednek. Azt hittem leszakadnak reggelre. (Persze estére már alig van tejci :cry: ). Szóval teleette magát, rá másfél órára jött a védőnő és még akkor is folyt a gyerek száján szó szerint, a tej. Mondta a védőnő, hogy azért eszik kis adagokat, mert ez az a mennyiség, amit egyszerre le tud emészteni és hasznosítani. Úgyhogy nem aggódok ezentúl, hogy nem eszik eleget 1 alkalomra. Ma egyébként egész nap szunyál, du.án meg megszívom, mert 4-re megyünk ovifarsangra és majd ez visszaüt. Úgyhogy drukkoljatok, hogy túléljem a 26 gyere+szülők+tesók farsangját! :shock:

Kati

Kép
bfkata

Sziasztok!

Sajnos mi is kínlódunk ezzel a tejcsi dologgal. Éjjel 3-szor etettem, hajnalban meg is kérdezte Ricsi, hogy én egész éjjel etettem? Mert mikor ő felkelt, Vince mindig cicin volt. Aludtam én egyáltalán? Mondtam, hogy valamennyit igen. :) Ömlik a gerek nyála, nyomja a saját bodyját a szájába, tegnap 3-szor öltöztettem át emiatt.

Senki ne aggódjon, Vince egyáltalán nem fordult még egyszer sem, de ráér még.
Viszont húzza fel a lábait és nyomja előre a fejét, annyira ülni akar.

Lányaim:
Tegnap megkérdeztem Hangit, hogy azt hiszi, hogy őt nem szeretem csak Vincét? (Előtte tett célzást, hogy "Vine a jó, ők meg a rosszak")
Aztán megszeppenve bólogatott, hogy igen. Kérdem: Azért rosszalkodsz, mert ezt gondoltod, hogy nem szeretlek? Mondja, hogy igen. Azt hittem elbőgöm magam. Magamhoz öleltem és elmondtam neki, hogy ez nem így van, ugyanúgy szeretem őket is, mint a kicsit,és jobb lenne, ha kacagnánk és szeretnénk egymást, minthogy rosszcontok és az nem jó senkinek. Nagyon elgondolkova mondta, hogy megígéri, hogy jó lesz. Ma jobb is a helyzet, csak figyelmeztetem, miről beszéltünk, többet veszem őket ölbe, többet puszilgatom, úgy látszik most ( Murphy huss), hogy rendbejövünk egymással. Pedig annyira igyekeztem rájuk figyelni, a kicsivel kevesebbet foglalkozni, ha itthon vannak, mégis ez lett a vége. Sétáltunk este 1 órát, nagyon jól esett.Mindenki kicsit kiszellőzött.( Agyilag is)

Mangora
Irtóra sajnálom, amit átéltetek, én tudom, milyen széken gubbasztani napokig, a kutyámnak nem kívánom. És még ott a beteg gyereked, akiért a szíved szakad meg. Végre vége a rémálomnak, mostmár pihenjetek!

Krisztina
Szép a hinta, egészséggel használja Annácska!

Zsuzsi
Jobbulást! :(

Friday
Gyere gyakrabban, te adsz nekem erőt szoptatás terén! Mindig az jár a fejemben, amit, mondtál, hogy szoptatni, szoptatni, szoptatni. (Fejek megint 3 napja, hátha visszaáll a rend.

A tápszerre anno nekünk is 3 hét volt írva.

vick
Kép
Kép
ervick

Avokádót én kipróbálom. Hátha... :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Van időm még egy körre!

Kriszti, nagyon klassz a hinta! Látom, Anna igazán kedveli! Most aztán gondolkozhatsz, mit kezdesz a felszabadult idővel!!! :lol:
Lehet, hogy a csőrt nekünk is ki kéne próbálni, mert Míra sem tud cumival inni. Olyan béna, egy csomó levegőt szív be mellette, azzal telik meg, nem a tejjel. Már ha egyáltalán méltóztatik nekiállni a lefejt tejnek. Mert úgy üvölt, de úgy... inkább nem eszik. 5 alkalomból 1x fogadja el!

Szilvi, kár hogy nem futottunk össze az Outletben, még ott voltunk 1-kor, 2 körül indultunk haza. Elég sok kisgyerekes volt, hordozóval, babakocsival.

Friday, örülök, hogy végre normálisan ki tudtok mozdulni. Már nekem is hiányzik, de olyan latyak és térdigérő sár van az utcánkban, hogy a kocsi is tengelyig süllyed, babakocsival vagy gyalog neki sem merek vágni. Esélytelen a túlélés. A nagyoknak is az agyára megy a bezártság. Én nem rajongok az avokádóért, de ha holnap megyünk vásárolni, veszek és kipróbálom. A hatásról majd beszámolok! Köszi a tippet.

Zsuzsi, gyógyulj meg mielőbb!!! Lillus és Dani is!

Móni kitartás. Pont tegnap este kérdeztem meg a párom, hogy zavarja-e, ha nem a fürdőben a mosdó felett, hanem kényelmesen az ágyban fejek. (Muszáj este 11-kor kifejnem, mert este alig eszik Míra, csak altatónak használja, bennehagyja a tejet, hajnalban meg pisloghat a löttyedt csöcsökön) Szóval olyan kellemetlen számomra, ha ilyen 'kiszolgáltatottan' lát. Azt mondta nem zavarja. Akkor is cici nekem. :oops:

Reni, hogy haladsz az ünnepi előkészületekkel? Nehéz lehet a kicsik mellett. Szombaton mi is ünneplünk, 20-án Polett-nap, 27-én született a fiam. Együtt tartjuk. Csak 9-en leszünk, tortát rendelek, hidegtálat csinálok. Többre nem futja az erőmből. Még a karácsonyi herce-hurcát sem hevertem ki. (Azt is nálunk tartottuk)
Jamaica. HUUU! De jó a párodnak. És de rossz neked itthon maradni. Hogyan nyerte? Lemaradtam valahol.

Kati

Kép
bfkata

Friday, megnéztem a kocsit, nagyon klassz! Könnyen irányíthatónak és kényelmesnek néz ki!

Én meg a spanyolokat imádom! Apósom testvére kint él, és az unokája ruháit elhozta tegnap Mírának. 1,5 bőröndnyi lányruha, csupa márkás (főleg HM), imádni való rucik és kiscipők kb 1 éves korig. Nóri, az unokája januárban volt 1 éves, úgyhogy most egy időre elláttak minket. Szegénynek túlsúlyt kellett fizetni a repülőn.
Már kimostam ma őket, este vasalhatok! :lol:

Kati

Kép
bfkata

"Azt mondta nem zavarja. Akkor is cici nekem. :oops: "

Kati, ezt nevezik freudi elszólásnak:))))

Avokádó lesz hétvégén nálunk is!!!
és: Kóla. Az bejött Vicknek is, Mangorának is, emlékeztek?

Vick, nagyon szép, hogy így meg tudtátok beszélni Hangával... Minden elismerésem.

Zsuzsi, ha olvasod: paracetamolt elvileg szabad szedni. Jobbulást.
monke

hi, úgy néz ki müködik a tápszeres dolog, de az a furi h tegnap éjjel 3x öltöztem át még írtam is nektek aztán most éjjel meg egyszer se, örültem ha szopizik! kap cicit, aztán ha nyammog meg sír mind a 2 akkor megnézem h jön e belöle ha nem akkor kap tápszert, most evett 60 t de utána nem kelett neki és megkínáltam még cicivel ivott pár kortyott, remélem nagyon h vissza áll a rend fejek én is már alakul az is , este odaadom neki, mondta a védőnő h egy hét kb minden oké lesz remélem ! Most itt fekszik mellettem és jó kedvű és ez a lényeg!

Csináltam leveskét igaz zacsisat de remélem ez is jó lesz!!! Ennyire volt erőm igaz aludtam is egy órát a picivel!

Kis betegeknek meg jobbulást!!!

Bfkata iwiw n fent vagy? Mibe voltál az outlettbe mert mi is láttunk sok babát, én kendőbe és fehér kabátba!!

Kata elolvastam amit küldtél tegnap a szopizással kapcsolatban tök szuper!

Most már azért nyugisabb vagyok h nem sír teli a pocija kaki pisi is van!

Épp most hason van és nézi a szines kis könyvét!!ja és folyik a nyála de nagyon édi!!

Úgy látom ez a tejcsi dolog sokunknál van így mi a fene lehet ???

Vick gratulálok h sikerült a dolgokat rendezni Hangával, ügyes vagy!!

Mangora nem semmi hogy ezt így végig csináltad én nem bírtam volna az tuttir, tényleg baromi erős vagy!! büszke vagyok rád!!

pill folyt!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

probáltam fejni sikerült 10 ml megint , na csak lesz valami , több mint a semmi már egész kis pohár van !! :lol:

Teljesen más Máté tök sokat nevet, gagyog beszél, hmm ennyit számít ha teli a pocak és ma csak akkor sírt ha éhes volt! De jó érzés!!

Friday, szuper a kocsi!! ügyik vagytok !!

Anna hintája is szuper!

Zsuzsi játszószönyeg???

Avokádót még soha nem ettem, milyen az ize ???

Nekem is takarítás volt mára betervezve de lemondtam róla most fontosabb Máté és a tejcsi, az meg vár!!

Katicat merre laktok pontosan, leírod pruviben mert a párom szinte állandoan ott van nálatok sz ... n és megkérdezem tőle hogy kell hozzátok menni és elmegyünk hozzátok is oks??

Na megyek pihizek még tovább és tök sokat köszönhetek nektek lelkileg nagyon sokat segítettek !! Hálás vagyok nektek!!

Puszika!!
Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Lányok, köszönöm a bíztató szavakat! Puszi átadva :D:D:D

A tejcsim nagyon megszenvedte a kórházi lét, már annyit sem tudok lefejni, ahogy 1 etetésre elég legyen egész nap... Pedig figyelek az evésre, az ivásra, stb. Tegnap még a védőnőt is megkérdeztem mit tehetek még, de ő sem sok újat mondott...

Szilvi, ami a homeós bogyót és a szopis teát illeti, azt mondta a védőnőm, hogy együtt a kettőt nem szabad alkalmazni!!! Mert a teában lévő ánizs kioltja a bogyó hatását!!! A bogyót havonta kb 5 napig kel szedni, vagy ha érzed hogy szükséges, de nem állandóan, hanem kúra szerűen és akkor nem szabad teát inni! És úgy kell bszedni, hogx előtte és utána ne egyél kb 15 percet. Most végezte el a homeós tanfolyamot, remélem jókat mondott! most én is így próbálom :)
Én még iszom a karamalazt is! Én érzem annak is a hatását! Szopik között iszom és több a tejcsi utána!
Lehet, hogy már ezt nem tudom majd visszahozni??? Pedig kórház előtt annyira jól beindult :( Napról napra egyre több volt!
Mi is a BEBA-t használjuk, 3 hétig tuti jó, nekünk kb annyi idő alatt fogy el egy doboz, de csak akkor, ha ki van nyitva a zacskó, amit nem nyitsz ki, az még jó azt hiszem 3 hónapig...

Ja, és hétfőn még meg is jött!

Ma én is túl vagyoka takarításon, a vasaláson és már mostam is újabb adagot! De hogy ennek sosincs vége :D:D:D Mostanában úgy érzem, hogy termelődik a mosatlan :D:D:D

Marci 3 hós adatai: 6170 gr, 62 cm, mell 41 cm, fej 40 cm.
De azóta már nőtt, most kellett már átválogatnom a ruháit és előszedni a 68as ruhákat! Meg most fogok majd nézni megint a neten használt ruhát, kipótolni ami itthon van!
Ja, és Marci is többet eszik az utóbbi 1-2 hétben, szóval ez a 3 hós ugrás tényleg nagyobb ugrás!

Megyek pihizek még, amíg ő is alszik!

Mangora

Kép
mangora

REni , jA A kendő szuper otthon simán felkötöttem és beletettem MÁtét ! nagyon szereti első két percbe sír mííg belehelyezem őt aztán megnyugszik és elnézelődik vagy elalszik benne, úgy kötöm meg ahogy a Móni ajánlotta, király nagyon !

nA TÉNYLEG MÁRRA MÁR BEDUGULOK!

sZIÓKA!!

SZ

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

jajjajaj annyit írtatok már megint. Még az utolsó oldalt sem tudtam visszaolvasni :? :oops:

Mangora
szegény Marci. Annyira rossz volt olvasni mennyi macera volt ez a műtét :(. Én nagyon rosszul viselném az ilyen helyzetet. Szerintem többet bőgnék mint a gyerek. Remélem hamar rendbe jön és nem fog emlékezni rá.

Látom sokan szenvedtek most a tejcsivel (én is) úhogy szerintem van valami ebben a 3hós ugrásban. Én nagy anyatej mániás vagyok és Lilla pl nem kapott semmi pótlást. De Daninak már többször is muszáj volt és már nem csinálok belőle ügyet. Ha kell akkor kell éhezni nem hagyom szegény :(. Csak abban bízom és azért nagyon küzdök, h emellett legyen tej is. Én szeretek szoptatni és sokkal egyszerűbb is éjjel pl. mint a tápszer.

Na kb. ennyire tudtam reagálni most

KépKép
KépKép
fleur

Én most úgy jártam, hogy felbontottam Vincének a tápszert, mert sírt mindkét cici kiszívása után. Szerintetek ivott a tápszerből? Kiderült, hogy csak álmos volt, mert ahogy letettem az ágyba , 2 perc múlva aludt. :?

Megjöttek a mesekönyvek, amiket rendeltem a lányoknak, ma esti mese már abból ment. :D
Most a Bookline-on 40 %-os kedvezménnyel is lehet venni, sokat számít, mert mi nagy könyvmolyok vagyunk.
Itt van átvételi hely, ahol könyveket is árulnak, Eszter rögtön ki is nézett egy kedves kis könyvet, de nem vettem meg neki. József Attila: Altató, bájos kis könyv. Mikor kimentünk mondta, hogy azért szomorú, mert nem vettem meg neki azt a "gyönyörű" könyvet.
Szülinapra megveszem neki,milyen boldog lesz!

vick
Kép
Kép
ervick

Mangora
Te úgy érzed, termelődik a mosatlan, én meg azt, hogy a padlóból nőnek ki a porcicák. Pedig minden nap felporszívózok és 2 naponta felmosok. :twisted:

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Vick, nagyon örülök, hogy sikerült beszélned Hangával és rendeződött a helyzet.
Mi is nagy könyvrajongók vagyunk, de nekem már alig van hely :-( Az akciókat azért mindig vadászom. Halomban állnak ak önyvek, amiket szeretnék elolvasni.

Friday, tényleg szép nagy baba Gréta! Örülök, hogy boldogan mozdulsz ki a két gyerekkel az új kocsival.

Reni, hát igen, megértelek. Tud élni a férjed, Kuba, majd Jamaica (irigy-irigy smiley)
Örülök, hogy minden rendben Bibi csípőjével. Egy kis torna meg senkinek sem árthat.
Az orvos pont ugyanezeket mondta a forgásról, amit Te is írtál.

Móni, örülök a nyugodtabb óráknak. Remélem, minden jól alakul. Az esti fejős "csendéletet" elképzeltem, hát, nem így van megírva a Családi körben...

Kata, sajnálom, hogy elmaradt a tali Fleurékkel. Biztosan jót tett volna Neked egy kis felnőtt-társaság.

Na, felébredt Zsófi, lassan megetetem és elteszem holnapra. :-)

Jó éjt!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
Sajnos nekünk is két sor van 1 polcon , meg fektetve a tetejükön a könyvek, úgyhogy tervezzük, hogy egyszer plafonig csináltatunk könyvespolcokat.

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt!!!!

Nap inditásként mutatok egy igazi NŐT!!!!

Kép
A mai rucink:)

Kép

Kép
krisztinaa

Kriszti, nekem ez a kedvencem eddig, egyszerűen tündér! És azok a kiscipők... nincsenek szavak :)

KépKép
gigilina

Reni,igazi jó feleség vagy,hogy elengeded a párod!Én tuti nem tudnám megtenni.

Kép

Kép
krisztinaa

Köszi Ági :) bodyval akartam ráadni,úgy még szebb,csak féltem fázna.

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina
Szerintem is eddig ez a legszebb ruhácskája. :D Gyönyörű!

vick
Kép
Kép
ervick

Murphy: megállapítottam tegnap, milyen jó, hogy éjszaka sosem kakil Bene, így nem kell pelenkázni. Naná, hogy ma hajnalban pordukált, és a pelenkázásnak hála kipattantak a szemei, és már nem aludt vissza... :wink:

KépKép
gigilina

Sziasztok,
Nagyon cuki ma Anna :)

Én sokszor zavarban vagyok a helyesírás miatt. Előszeretettel alkalmazom az első számú szabályt, mely szerint úgy írjuk, ahogy mondjuk. Képzeljétek, az utazási katalógusban is úgy írták,hogy Jamaika...ezért írtam így...no mindegy remélem, hogy nem ítéltek el, ha rosszul írok valamit.
Kriszti, most mondjam azt, hogy mondjon le egy luxusútról, amit a munkahelyi értékesítési versenyen nyert? Saját pénzünkből tutira nem vehetne részt ilyenen. A multikról mindenesetre az a véleményem, hogy mindent megtesznek, hogy elválasszák a családokat, igazi emberellenes cselekedet ez, hogy egyszemélyes út a nyeremény. Tutira nincs családja annak, aki ezt kitalálja. :cry:

Zsuzsi, jobban vagy már? Az írásod alapján már jobb a hangod :P

Mi is imádjuk a könyveket és szintén nem fér el. Mondjuk mostanában csak mesekönyveket olvasok méghozzá hangosan :) Valahogy úgy vagyok vele, hogy olvasni ráérek majd pár év múlva is, ha nagyobbak, inkább ha van időm gyorsan elintézek valamit, ne akkor keljen, ha a gyerkőcök ébren vannak.

Kata, így visszagondolva én is sokszor írtam olyanokat, ami lehet, hogy rosszul esett. Bocsi érte, tényleg azért propagáltam annyira a szoptatást, mert nem szeretném, ha ti is így éreznétek a tápszeres hozzátápi miatt. Ja és Blaninak én is adtam, méghozzá sokáig, amíg megbízható tejet nem találtam.

Majd jelentkezem. Azt, hogy Apa mikor utazik, inkább majd priviben írom, már berezeltem attól, amit Kata is írt. Várunk amúgy mindenkit, akinek kedve van jönni :)
Szép napot!
R

Kép
Kép
34372

Reni, én sokszor nem olvasok vissza, csak gépelek ezerrel, ezért van sok elírás/hiba.Dehogy haragszunk.
Teljesen együttérzek veled a multik kapcsán, minden évre jut minimum 2-3 utazás, a férjem az idén elvileg még Amerikába is megy.
Az otthonülő anyukák meg tengessék csak szürke kis életüket.:oops:
Ja és a kedvencem még, hogy mindig 2ágyas a szoba...simán belóghatnánk, he-he.
Én mennék hozzátok,szívesen, csak mivel???

Krisztina, Anna igazi kis hölgy.

Zsuzsi, jaja ez a betegség,szegénykém, Zsófia hercegnő remélem nem kapja el.
Méz, tea, gyümi.
És Vicket idézve gyógyszerrel avyg anélkül 7 nap vagy 1 hét, tudod.
Játszószőnyeg?

ToldiSzilvi, örülök,hogy Máté jókedvű és étvágya is van.Csak ügyeskedj, meglesz az eredmény.

Friday, szuper a kocsi, azért Grétis-Borsos benneülős képet is kérünk.Jó kis terepgyakorlat lehet azért tolni.

Vick, mi a libritől szoktunk rendelni, és ugyanúgy átvesszük ahogy ti.
Karácsonyra sógornőméktől ikeas leksvik könyvespolcot kaptunk, de még enm tudtuk hazahozni, lenn van a Balcsin.
Azt jó lenne megtölteni.

Márkom hihetetlenül édes volt tegnap és ma is eddig.Azért kicsit büszke vagyok magamara az egyedüllét miatt.
Apa ma este érkezik, emgyünk elé a reptérre és most főzöm a kedvencét, tejszínes-tárkonyos csirkeragu levest.

szép napot ebben a csúnya ködös-trutyis időben,

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Reni, ne butáskodj, én spec automatikusan írtam c-vel, ez nem azt jelenti, hogy úgy a helyes :D Szerintem k-val is helyes, mintha lenne vmi szabály arra, hogy magyarosítani kell. Ahogy az utónévkönyvben is mondjuk a Jennyfer Dzsennifernek van írva :D
Ja, és volt egy tanárom, aki mindig "dzsamaiká"-nak mondta :lol:

Egyszemélyes út :evil: Azt hittem, csak nem tudsz vele tartani a gyerkőcök miatt :evil: Tényleg nem túl család-barát gondolkodás, én még nem is hallottam olyat, hogy valahol egyszemélyes utat lehet nyerni/kiérdemelni... mindenesetre azért szívből grat a párodnak, hogy kiérdemelte :)
Írd meg, mikor megy, aztán megyünk udvarolni! :D

KépKép
gigilina

Drága Zsuzsink, sok boldog névnapot kívánunk Neked!

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi!
Isten éltessen sokáig!

vick
Kép
Kép
ervick

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: