Mangora én is itt könnyeztem,hogy mit élhettetek át. Szerencséje van Marcinak, hogy ilyen higgadt az anyukája. Nem semmi csajszi vagy ! Jó, hogy így figyelsz, és észrevetted, hogy valami nem stimmel. Magyar egészségügyben nagyon résen kell lenni ám. Gyors felépülést kívánok Marcinak, és felejtsétek el ezeket a rémálomba illő kórházi napokat.
Vick, sokat gondolok rátok. Nagyon ki lehetsz merülve, a csajoknak meg gondolom új ez a szitu, hogy az ő mindig vidám, nyugodt mamijuk szomorú és fáradt. Szerintem csak nem tudják,hogyan reagálják le. El tudom képzelni, hogy ez egy oviban látott minta, hogy valamelyik gyerkőc sír, a többiek meg jót viccelődnek rajta. Nem féltelek, szerintem simán megoldod majd ezt az új szituációt, és a lányok is, te is megnyugszol.
Móni, nehéz ügy ez a hozzátáplálás. Már legalább ötször töröltem ki, amit írtam, végül csak leírom. (az is lehet,hogy már írtam ezt valamikor) Szóval nálad is látom, hogy bizonytalan vagy abban, hogy elég-e a tej, ezért nem akartál tápszert adni. Nincs a tápszerrel semmi gond amúgy, én Blaninak végig adtam pótlást és makk egészséges, de...Már 3 éves és még mindig lelkiismeret-furdalásom van, úgy érzem, hogy ha elég kitartó lettem volna, akkor elég lett volna a tej.
Depi: képtelen vagyok jó pofát vágni ahhoz, hogy Apa Jamaikában fogja a hasát süttetni, miközben én két picivel ki sem tudok mozdulni itthonról.

(ez az egyik szemem sír, a másik nevet smile akarna lenni) Mert persze, örülök, hogy nyerte ezt az utat, és nem is várnám el, hogy lemondjon róla, de nem könnyű megemészteni.
Voltunk Dévény tornán. Végigmasszírozta Bíborkát. A csípőjét így laza állapotban le tudta nyomni, nincs nagy gond vele. Elmondta,hogy miért kell a csípővizsgálat és minden aspektusát. Ezt persze az ortopédorvos nem mondta. Nem is nagyon kell többször vinni, ha esetleg akarjuk egy hónap múlva még áttornáztatja. Megmutatta a jó tartásokat és elmondta,hogyan nem szabad. Legjobb nekik kemény talajon, olyan takarón, vagy szőnyegen, amit nem tudnak összegyűrni, belekapaszkodni. Sokat kell hasra fektetni, ha nem szeret, fokozatosan szoktatni, eljutni legalább 15 percig.
Forgást 4-6 hónapos korban kell várni a babáktól, addig a kar, váll, nyakizmok erősítése a fontos. Sok kisbabának van valamilyen rendellenessége, kényszertartása ami a sok mozgástól magától rendbejön, de én mindenkinek ajánlom ezt a tornát. Nehéz időpontot kapni, nekem vagy 20 telefonomba került.
Kati, szerintem ne várd meg vele az ortopédiát, menjetek el nyugodtan előtte egy tornára. Ha az izomzat feszes, simán ki lehet lazítani. 5 hónapos kor előtt nagy eséllyel a legtöbb születési rendellenesség visszaállítható. Azért a csípő uh még hátra van nekünk is, ott kiderül a combcsontnak a szöge, és nézik az ízületeket is. Majd csak márc. 10-re van időpontunk. Mivel nem gondolom, hogy baj lenne Bibinél, kivárjuk ezt, nem megyünk magánklinikára.
Ültetni csak úgy szabad a babát, ha támaszva van a gerince, nem szabad még, hogy ő tartsa, ezek a körbepárnázott megoldások nem jók.
Friday, nem semmi méretei vannak Grétának

Nagyon hosszúak lehetnek ott az esti filmek

Láttam a tablóképen, hogy megy neki a fejemelgetés
Bibi is már félig kopi, kis tokás és pocakos. Teszek majd fel képet, rá sem ismerni
Szilvi, otthonra hogy vetted fel a kendőt? Basszus, nem tudom rendesen megkötni. Szupi, hogy nektek így bevált.
Kata, jó lehetett a babamasszázs. Látszik a fiúkon, hogy élvezték

Ebből a pár alkalomból meg lehet tanulni? Fogod tudni otthon is csinálni? Én ahogy képeken néztem, nem lehet bonyolult, az alapján én csinálgattam is még anno Blaninak. Most elég kivitelezhetetlennek tűnik. Még a fürdés sem megy, ha Blani ott van, ki-be rohangál (segíteni próbál, mindig hoz valamit) Mindenáron ő akarja mosni Bibi fejét. Be van kapcsolva a hősugárzó, így félek, hogy megfáznak az ajtónyitogatástól.
Szép napot nektek, puszi,
R