A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Evu, ne izgulj, az ösztönök mindenkiben ott vannak..:)
Ahogy közeledik az IDŐ, mindegyikünkben felmerülnek ezek a gondolatok. Még néha én is úgy érzem, nem nőttem fel a feladathoz... :roll:

A lényeg, h ne vegyük be a sok maszlagot, hogy "tökéletes anya", hogy mindig ragyog a háztartás, 3 fogásos menü minden nap és a gyerek is oké mindig, mert ilyen nincs...(bár a Brie a született feleségekben :roll: ...de megnézhetjük, milyen az élete...)
Csak mindent sorjában, saját tempóban, és ha nincs gödöllői csirke az asztalon vacsira, na bumm...van egy jó pizzarendelős telefonszámom... :wink:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Bogyógy - köszi a hajpakolás recepteket :)

Én most johnson krémtusfürdővel fürdök, nem is szárad a bőröm tőle (pedig előtte rinocéroszos volt...) + olajozom a pocim is minden este (dm babylove) -- ettől függetlenül szokott viszketni a pocim, nyúlik a bőr...

Masi, ügyi vagy a nyomtatóval :)

Szép napot nektek, jön értem apa...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

GYORSAN PÁR KÉP,MAJD MÉG JÖVÖK! Kép EBBEN HOZZUUK HAZA NÓRIT Kép MEG EBBEN VALAMELYIKBEN Kép A HARISNYA TURIS Kép Kép Kép Kép Kép Kép AZ UTOLSÓ NÉGY KÉP AZ MIND AZ ÉN SZÉPSÉGEIM :lol: :lol: :lol:
geosel.klara

Hali Csajok!

megjöttem a dokitól, és nagyon el vagyok keseredve.
A sterptococcusom pozitív lett, az összes többi lelet jó :(
A doki azzal nyugtatott, hogy ez nem tragédia és majd szülés előtt kapok egy nagy adag augmentint vénásan és nem lesz semmi gáz! meg hogy a nők 35% ez a baci megtalálható a szervezetében. hát nem lettem nyugodtabb.
A babónak végül is csak akkor lehet baja, ha hüvelyi úton szülök, de akkor is kicsi az esélye.

Viszont úgy néz ki, hogy a Szent Istvánba megy a doki jövőhéttől, ma megy szerződni és akkor nem kell a Jánosba szülnöm. Ez legalább egy jó hír, bár már kezdtem megbarátkozni a Jánossal.
viszont a praxis csak jövőhét csütörtöktől él, így azt mondta a doki, hogy ha lehet addig ne szüljek. nem mintha fenyegetne ez a veszély, a méhszáj még C3000.

na megyek vígasztalódom egy kis spagettivel :(

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Ja!
magnzium Kálcium, egyik sem kell már a 36 héttől. Sok tejterméket kell a kálcium helyett fogyasztani.
Hát nálam ebben nincs hiány!

Kép
masika

jaj Masi, együtt erzek! :? de csak nyugalom, ne nyugtalakodj!nem lesz semmi baja a pici lanyodnak es neked sem!!! :wink:

Klari, szepek a szerzemenyek :wink:

Vicsok, köszönöm a nyugtato szavakat :wink:

Bogyo, a hajpakolast ki fogjuk probalni :D

meg nincs kesz a töltött karalabe, de nem sokara puha lesz :wink: mar nagyon ehes vagyok.

micsoda idöjaras mar megint... :cry:
Vendég

masi, ne kesered el, biztos jol mukodik amit a doki mondd, es az Istvan korhaznak szuper a szuleszete, sokkal jobbakat hallani rola, mint a janosrol- szoval orulj :)

Orulok, hogy tetszik a hajpakolas,,minel naturabb valami , annal jobban hat, nem kellenek a draga kencek

klari, mennyi minden ! nagyon szepek...

kulonben nekem a borom az elso 2 honapban volt olyan mint egy pancel, azota mint a barsony, sosem volt meg jobb...( de jo lenne, ha igy maradna...)
bogyogyorgyi

evu, olyan jo, hogy nem dolgozol- latom , hogy kisimultabb az arcod :) hehehe de komolyan
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Voltam NST-n ma, azt mondta a doki szépet produkáltam, vagyis hogy jó lett. Jövő héten kedden kell újra mennem.
Voltam tanácsadáson is, állítólag 2 kg híztam 2 hét alatt. :shock: Érdekes, az itthoni mérleg szerint megy egyet sem. Lecsesztek, hogy ne egyek sokat, pedig Isten látja lelkem, alig eszem. :(
Na mindegy, lesz@arom nagy ívben miket írkálnak össze-vissza, úgy is én érzem, meg tudom, hogy az nem úgy van.
Ja, és tőlem ma nem vettek le semmiféle streptococcus izét, igaz el is felejtettem megkérdezni a súly miatti nagy döbbenettől, teljesen lezsibbadtam, nem is tudtam másra gondolni...
No sebaj, a jövő héten is be vagyok hívatva, majd akkor rákérdezek. Egyébként megvizsgált a dokibácsi, de csak a méhszájamat nézte, még mindig 2100-as.
Megkérdezte mikor akarok szülni... de miért? Fogalmam sincs, mi az hogy mikor? Hát amikor jön, nem?

Babakötvény: Én takarékpénztárban gondolkodom, de még nincs eldöntve. Az a baj, hogy itt Miskolcon nem nagy a választék.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Gabi Jól teszed! Ne is foglalkozz ilyenekkel! A lényeg, hogy jól érzed magadat és kész! :wink: Szuper, hogy a méhszáj nem változott!!! Még nem készül akkor annyira Abigél :D

Bogyó Az arcbőröm nekem is olyan szééép lett. :oops: Egy ragya sem jött ki rajtam legalább fél éve!! Én sem bánnám ha ez megmaradna...

Masi Nyugalom!! Bízz a dokiban, ő biztosan tudja mi a legjobb és tuti nm lesz semmi gond! A spagettihez pedig jó étvágyat!! :wink:

Klári Nagyon csinik Nóra baba ruhácskái! :D És hát ezek a bugyik.... Csodaszépek! :lol:

Szundítottam egy órácskát, mert eléggé nyűgös voltam. Most jobb egy kicsit, de nem az igazi :( Megyek, ebédelek valamit én is!
Vendég

Hi!

Na itt vagyok ám!Ma megvolt a labor,öcsém már reggel felhuztak a védőnők ,hogy összesen 4szer veszik le óránként,éhgyomri plusz utána ugye óránként 3szor..és ráfog menni a délelöttöm!Én azt hittem h össz 3szor!Fel is ment a vérnyomásom,130/80 volt :? Eddig még sosem volt ennyi...
Súlyom ugyanannyi mint mult héten,doki nem mondott semmit,csak azt h jövö hét NST és holnap menjek be a vércuki eredményéért! :shock: :shock: :cry: Szóval holnap tudom meg elvileg mi lesz a sorsom.....!A kezeim kb mint a drogosok...ennyi vért adni bas..us!!!! :shock: Csoda h utána szédültem mint állat???Ja és arról a "fincsi"édes löttyről ugye nem is beszélve amit meg kellett innom!!Mindegy,túléltük(amugy hamar elment az idő)csak legalább gond ne lenne!!Félek!!!

Annyira elfáradtam mire hazavergődtem..hogy egyből ledöglöttem!Nemrég ébredtem,arra h apa is hazaért! :)

Asszem Bogyo kérdezte h érzem e h leljebb ment Samu?Én nem érzek ilyet!De szeríntem nincs is lennt annyira!Majd holnap csinálok képet és eldöntitek :) Ma már nincs erőm!!Persze ha holnap nem kórház lesz a sorsom... :?: :? De csak nem!!!

Na most nem futja több energiára tőlem,vigyázzatok magatokra és holnap kiderül h velem mi lesz!!Puszi mindenkinek!!

Missfried
Kép
missfried

Masi fel a fejjel!!

Klári,szépek a dolgok!! :)

Missfried
Kép
missfried

Amugy az ikres mami még egyben van :) ,sőt..most jött még egy!Ő 19 hetes!

Jó volt,védőnőm előadást tartott,szoptatás,miket irassunk fel..stb(tényleg kell vmi parafin olaj-nem írok hülyeséget? :D -az mire kell??Cicit lekenni?Mintha ez rémlene)..igaz azt nem kell feliratni!Popsikrémnek a Sudocream-et ajánlotta.Na aztán előhozta h ugye aki táppénzen van annak még aznap kell szólni a dokinak,vagy betelefonálni..,amikor megszültünk,hogy az z utolsó táppénzes nap!!Erre az egyik kismama:"Persze majd 2 fájás közt biztos a táppénzes papír fog az eszemben járni :D :lol: "!!!

Tuti nekem is! :wink: DE talán majd a dokimnak is lesz annyi esze h szól az aszisztensnek h másnaptól már ne irja meg!Vagy ilyesmi!!Micsoda gondok :)

Missfried
Kép
missfried

hali!

köszi csajok a bíztató szavakat, de még mindíg le vagyok törve mint annak a bizonyos bilinek a füle.
Most majd szülés közben aggódhatok azon, hogy úristen a gyereknek nehogy baja legyen.
Apa is bíztatott, hogy azért a doki csak tudja mit csinál.

Babakötvény: még nem tudom, hol fogok számlát nyitni, az Erstét csak úgy tájékoztatásul írtam, az EBK-mhez képest nem olyan rosszak a lépcsős kamatai. De lehet hogy máshol jobb. Majd még keresgélek.

Lilicsek biztos érzi, hogy anyának nincs jó kedve szegénykém egyfolytában mocorog, megyek lefekszem egy kicsit, aztán megsimizem őt!

Kép
masika

Sziasztok !

Masi : Ekkora szerencsét , hogy egy jobb kórházba kerülsz !!!!
Azért a fél szemem sír, mert így ki adja majd át az ottani tapasztlatait ??????????????????

Missi : akkor holnapig folytatódik a drukk! Én parafin olajról még nem hallottam , az mire jó ?
Jó ,hogy írtad ezt a táppénzes dolgot, teljesen kiment a fejemből , pedig a háziorvos már többször szólt,hogy ne felejtsük el.

Klári : Jók a rucik . Először nem értettem ,hogy kerülnek ide a bugyik :lol: :lol: ???????

Ma egész nap keményedik a hasam , lehet,hogy megint az időjárás kavar be.
Reggel a málnalevél teát is elkezdtem . A szaga rosszab volt ,mint az íze.
Remélem jótékony hatással lesz ránk !

Megyek szundítani, mert nagyon nyomott vagyok .
Még este benézek !

Kép
sheepy

shep eskuszom nekem nem rossz a malnalevel tea, pedig siman iszom ill. mixelve a palastfuvel :) tiszta mojito :)

missi, biztoss nem lesz baj, mert nem is hiztal !! csak csinald a dietat, pihenj sokat es minden ok lesz..szornyu lehetett reggel a sok vervetel ! hos vagy !!!!

adri, remelenykedjunk, hogy megmarad a fincsi borunk..es mi lesz a nev ??? mar tudjatok ?

masi, ha majd tudod a bankot, akkor szolj, erdekel a velemenyed..
allitolag a nok 30 % nal van ez a streptoc. regen is lehetett, de akkor nem csinaltak meg. azert alamuszi dolog, mert nincs tunete. de az a szer hasznalni fog es semmi baj nem lesz, milyen jo , hogy most rajottek, mert igy meg lehet elozni a bajt. ( bar elmondom, hogy az sztk ban nem is ismerik a vizsgalatot !!! jo mi ??? )

ki irta, hogy a ferje babakotveny szakerto ???

gabi, olyan jo, hogy rendben vagy,
a suly ne erdekeljen, jol teszed. 2100 mehszaj mit jelent? hogy 2 cm re vagy nyitva? sokat fekszel ?

cuki hogy vagy ?
minden oke?
bogyogyorgyi

Bogyó: 2100 azt hiszem azt jelenti, hogy 2 cm-re van megrövidülve a méhszáj és a külső nyitva van. Hogy hány ujjnyira, azt nem tudom. ÁÁÁ dehogy pihenek! Ma egész nap futkostam. Ha meg nem futkosok, akkor meg itthon takarítok, főzök.

Én is iszom a teát, sőt ma elkezdtem a bogyókat is enni. A málnalevél tea nekem kifejezetten ízlik, pedig én minden teát cukor citrom nélkül iszok! Szóval szerintem finom.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Cukika: Bizony! Már csak két nap, s neked sem kell izgulni, betöltöd a 36 hetet!!! Igaz hogy ne legyen koraszülött még egy hetet ki kell húznunk, meg neked is, de már tüdőérlelő injekciót nem fog kapni!!!
Sajnálom, hogy fáj a fejed, nem a gyógyszertől van?
Súly: még ha igaz is lenne az a 2 kg, akkor most tartanék 9 kg-nál. De akkor sem igaz! :x :evil:

Kép
Kép
Kép
gabi39

Cukika, most jol "megnyugtattál" :lol: !!De remélem ez csak VÉLETLEN volt!!Inkább alacsony szokott lenni...!!Amugy itthon nincs is vérnyomás mérpm,ugyh nem tudom mérni!Csak majd 1 hét mulva a védőnők!!Vagy max holnap gyors megméretem!!

Amiért igazábol jöttem:képzeljétek az előbb felmosás közben olyan görcs állt belém-mármint hasamba-hogy megálltam mozdulatlan kb fél percre,hogy ez most mi??? :shock: :shock: Nem tudnám mihez hasonlitani!Mintha összehuzta volna mindenem és iszonyúan fájt!!Talán lehet ja hogy egy jó erős menzeszes görcs féle :? :? Aztán azóta semmi!!Lekopogom!!Mondhatom megijedtem!!Utána pisilési roham is volt,a bugyimon vmi flekk,de mondjuk ez amugy mindennapos ugye(a kis fehérfolyás)...de ráadásul piros a bugyim,szóval remélem csak a folyás volt!!De most a bizt kedvéért gyors betettem egy tisztaságit h ha vmi neadj jön belőlem,legalább lássam a színét.. :shock: !Persze nem parázok itt össze-vissza!Nyílván csak megkezdődnek az időnkénti görcsök,meg ilyesmi..meg ma amugyis sok volt kicsit a jóból!El is fáradtam,ugyh a hajmosásrol is inkább lemondok ma!!!Megyek lepihizem,meg visszavan még egy zuhany!! :?

Missfried
Kép
missfried

Helló!
Na végre rászántam magam, hogy bejelentkezzem!Igazából már a kezdetektől olvaslak titeket, minden egyes oldalt átolvastam, és megszeretnám köszönni, hogy így ismeretlenül is ilyen sokat segítettetek nekem.Nagyon megnyugtató,hogy mások is ugyanazt élik át, mint én.Okt. 12-re vagyok kiírva, kislányt várunk(Panni),és most még költözés előtt állunk.Debrecen mellől Gödöllőre.Szorítsatok nekem kérlek, hogy a baba megvárja, hogy beköltözzünk!
Puszi mindenkinek!
panóka

Szia Panóka! Isten hozott! Drukkolok! Gratula a kislányodhoz!

Missi: Ez volt az első igazi jóslófájásod! Pihenj!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok !

Cuki , neked is szia :lol: ! Fejfájás :evil: :evil: :evil: :evil: , remélem a gyógyszertől javult a helyzet.
A kórházban a szülésfelkészítőn azt mondták,hogy a gyereknek is a szülő állandó lakcímét fogják adni . És gondolom minden hivatalos papír is oda megy majd.

Missi : Vigyázz magadra !!!!!!
Én utállom a felmosást, mert erőlködni kell,hogy ki tudjam csavarni a rongyot, pedig nyeles cuccot használok. Meg a vödör vizet sem tudom már ide-oda tologatni.
Nem vagyok egy lusta fajta, és mániám a tiszta otthon, de egyre inkább érzem ,hogy nem nekünk való már a házimunka.

Bogyó : hogy érted ezt az sztk-s dolgot ? Neked nem csinálnak streptococcus vizsgálatot ?
Ez megint egy olyan hülyeség , mint a toxoplazma szűrés .
Nem értem mi alapján szelektálnak ,hogy hol nézik ,hol meg nem ??
Nem hiszem ,hogy ezen kéne spórolnia az egészségügynek ,hogy csak a nők egy "szerencsés " részén végeznek átfogó vizsgálatokat.

Masi :Remélem minden ok lesz a babáddal . Bár most már én is kezdek aggódni ,hogy milyen lesz az eredményem .

málnalevél tea : tényleg nem annyira rossz , de a szagától felkavarodott a gyomrom, ami biztos csak a terhességtől van. Amúgy én is natúr iszom a gyógyteákat, szerintem vétek bármivel is keverni.

Apa most hívott,hogy úton van haza, és menjek elé a szokásos esti sétára a Dunapartra.
Hétvégén is voltunk és láttam egy igazi hulló csillagot !
Korábban még soha nem láttam :lol: :lol:

Szép álmokat Mindenkinek !

Kép
sheepy

Eszméletlen aranyos kis ruhákat vettem ma :) Nem bírok magammal, annyi ruhát vettem már, amennyi nap nincs is a naptárban...
Magamnak viszont nagyon nem akartam venni hosszúnacit, arra nagyon sajnáltam a pénzt, viszont rá kellett jönnöm, hogy nem lehet állandóan melegítőnaciban járni, mert lecsúszik. Sajnos csak nyári kismama-nadrágom volt, abban meg már fáztam. Pedig reméltem, hogy erre a rövid időre már nem fog kelleni új. Viszont most megint nagyon csininek érzem magam :)
Vendég

Sziasztok!

Masika! Sajnálom a streptot :( Viszont örülök, hogy az Istvánba jössz szülni, mert nagyon jó helyen leszel. Ne aggódj! Lilicsek megvárja a doki szerződéskötését és indulhat is a szülés :D

Klári! Nagyon szép rucikat vettél! Nóri baba igazán csinosan fog hazamenni :)

Panóka, Csiguszka! Még nem találkoztunk! Üdv itt :)

Missi! Nekem egyszer egy torna után volt ilyen fájásom! Azóta nagyon vigyázok. Te is pihenj sokat!

Bogyó! Akkor most nem lesz strepto-vizsgálatod?

Cuki-Gabi! Vigyázzatok magatokra!

Fáradt vagyok, egész nap vásároltgattunk :oops: De most nem nekem, hanem Apucit szedem kicsit ráncba ruhaügyileg :lol:
Nehogymár a lánya előtt szégyent valljon ;) Hihetetlen, hogy a pasikat ez nem érdekli annyira...

Szép estét Nektek!

büngyike

Sziasztok!

A Született feleségektől jobb kedvem lett egy kicsit.
Dokim tök rendes volt délután felhívott, elmesélte, hogy megvan a szerződés, meg mondta, hogy nem izguljak!

Közben beszéltem a szülésznő ismerősünkkel, és Ő is megnyugtatott, hogy ezt a streptococcust csak 2-3 éve nézik, és eddig sem volt semmi gond, most, hogy meg kapok antibiotikumot majd tuti nem is lesz.

Missi: nekem is ilyen görcsöm volt reggel, csak nekem remegett kezem lábam utánna egy percig úgy fájt.

Szia Panóka! üdv köztünk!!

Na megyek elteszem magam holnapra, Lilicsek is elfáradt végre, eddig mocorgott szinte megállás nálkül egész délután és este is. Remélem hagy majd aludni :D

Kép
masika

Sziasztok!

Húh, jó kis nap áll ma mögöttem...
Egész nap pakoltunk, de végre készen állunk a holnapi költözéshez. 8-ra jön a bútorszállító.
5-kor a nagyfiam szülőijén voltam, aztán mentem 7-re a dokihoz.
A méhszájam nyitva, 2222-es, baba feje jól lent, fájásaim is vannak, mondjuk egy ilyen nap után nem is csoda...BPD:92
Szal szerintem most már bármikor szülhetek is akár, bár nem mondta a doki. Még nem annyira akarnék. :?

Bogyo, lehet, nem fog menni az otthonszülés nekem így. Még Pestre is fel kellene mennem, de a párom nem ér rá, egyedül meg nem nagyon engedne el így. Pedig még hátra van a vérvétel. Meg egyébként is ő jobb szeretné, ha a klinikán szülnék, neki az kevesebb aggodalom...Hétvégén beszélgettünk, és mondta, hogy ő megérti, hogy otthon szeretnék szülni, de látom, hogy ez most neki még túl sok. Nem akarok ezen idegeskedni, van épp elég minden. Pedig olyan jó lenne az új házban szülni...

Masi, szerintem sem lesz semmi gond, ne aggódj!

Missi, drukk, hogy rendben legyen a cukrod. Tuti a fárasztó nap miatt volt a fájásod.

Klári, szép dolgokat vettél.

Csiguszka, Panóka üdv! :)

Evu, érezhetően kiegyensúlyozottabb vagy, mióta nem dolgozol! Szuper! :)

Csilla, hatalmas babád lesz, nem semmi! :)

Sheepy, jók ezek a séták! Irigykedek picit! :D

No megyek, lassan aludni is kellene...
Mindenkinek üdv és jó éjszakát, bár ma már nem olvassátok... :)

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Masika
Reméltem, hogy pihensz egy kicsit, és utána megnyugszol. Az a lényeg, hogy tudják, hogy ilyenkor mit kell tenni, jó, hogy itt tart az orvostudomány.
Ha a méhszájad még teljesen zárt, akkor csak nem szülsz 20-án :)
Én holnap megyek CTG-re, nem tudom, hogy a dokim megnéz-e vagy sem. Érdekelne azért, hogy mennyire vagyok nyitva!

Gerika
Hűha, 2222, az már tényleg szüléshez közeli állapot, ugye?
Biztos a Klinikán is jó lesz szülni :)

Büngyi
Gondoltam, hogy ma is apás nap volt, hogy egész nap nem jöttél. Igen, néha nekünk kell erőszakoskodnunk velük ruhaügyileg.

Panóka
Szia, Panni biztos, hogy megvárja, hogy az új házba költözzetek, én is kicsit izgulok, mert Nicsi szobája az utolsó pillanatban lesz kész, de sokat beszélek vele, hogy milyen jó lesz neki is, ha már oda mehet haza a kórházból.

Cukika
Örülök, hogy jól vagy, csak így tovább!

Klára
Nóri imádni fogja ezeket a ruhákat.

Vicsok
Milyen igazad van. Szerintem "tökéletes anyák" többek között akkor leszünk, ha a gyermekünk boldognak és kiegyensúlyozottnak lát minket.

Evu
Tényleg jót tett veled az, hogy már nem dolgozol :D

Bogyo
Én írtam a párom és a babakotveny.info kapcsolatáról. Szívesen segítünk, ezért is van a honlap, hogy ne kelljen az infokat innen-onnan összeszedni.

Ariel

Kép
ariel

cuki, na akkor megvagy. huuu
azt hiszem az allando lakcim szamit minden hivatalos papirnal

gabi, de tessek pihenni, legalabb du. egy orat ! fekve ! Dr. Bogyo mondja :)-nem csak feltett labbal :) (a fekvesnel a belekbol is kijon a viz, tobbet pisilsz utana, mar csak ezert is jo, meg hatha elalszol)

panoka udv itt, sok sikert a koltozeshez

missi, ez nem ilyen elofajas fele ? legjobb pihenni es ne hajolgass ! guggolni kell, ha mar muszaj vmi felvenni

bungy, ja-nalunk a pasiknak nem szokas oltozkodni, a nok agyon akciozzak magukat, ok meg elkusznak egy farmerban :) Bezzeg az olaszok ! (no a piperkocoket sem birom, de azert jo, amikor jo ranezni egy ffira)

eri, ugy csinald, ahogy a legjobb Nektek. te nem kaptal orszagos listat az agiektol? mert mindenfele vannak dulak az orszagban. miert jonnel fel pestre ? raadasul az agi szegedi es oda tuti, hogy lemegy (kulon monta a tanfolymon). es akkor ha gaz van meg mindig mehetettek a korhazba. "igy a kecske is jollakik es a kap..."

shep ez egy jel :) ( hullocsillag) h minden oke

ariel, es te hol nyitsz babakotv.t ? erdekel a velemenyetek

no, a streptococcusom : a dokim megcsinalna, de hiaba jarok a maganrendelesre, mar a korhazba hiv-ahol ezren vannak, en azt nem varom meg, a multkor 4 !! NEGY orat ultem ott. igy most az sztk ban 2 perc alatt szereztem beutalot vervetel/vizelet/ellenanyag..stb. Uh is meglesz, meg a ctg is, csak a franya strepto nem. Arra kerestem egy magan helyet, de buzlik 12-t fizetni, mert ugye az nogyogyasz.vizsgalattal egyutt van.
Szoval ez van.

fel 5 van, nem tudok aludni :( Kismanom NAGYON mozog
bogyogyorgyi

HALIHÓ MINDENKINEK!LÁTOM ITT MÁR MINDENKI SZÜLNI KÉSZÜL!!!! Kép
KÉPZELJÉTEK MIT HALLOTTAM:TEGNAP ESTE DÖMPING VOLT A SZEKSZÁRDI KÓRHÁZBAN BABAÜGYILEG ,EGFYSZERRE ÖTEN SZÜLTEK ,ÉS TERMÉSZETESEN EBBŐL A BIZONYOS "KÉJ"GÁZBÓL MEG CSAK EGY VAN ,ÚGYHOGY AZT TOLOGATTÁK EGYIK NŐTŐL A MÁSIKIG!!!!NA REMÉLEM ÉN NEM LESZEK TAGJA EGY LYEN GRUPPENNEK :roll:
MINDENKI VIGYÁZZON MAGÁRA!!!!!MAJD MÉG JÖVÖK , DE EGY HALOM VASALNI VALÓM VAN :cry: :cry: :cry:
JA MEG FŐZNÖM IS KÉNE,ÉS EGYEDÜL IS VAGYOK!!!!(KRUMPLILEVES,SZILVÁSGOMBÓC)
Kép
geosel.klara

Sziasztok!

Tegnap valamiért nem működött az internet itthon, pedig úgy olvastalak volna titeket.

Hát igen nem kicsi a baba, bár nekem is gyanús, hogy 5 hét alatt egy baba nem nőhet 1,7 kg-ot, szóval valamit elnéztek szerintem. A leletre azt írták, hogy a baba 39 hét és 3 naposnak felel meg. Hát én még minimum 2 hétig remélem, hogy bent marad. A doikim is csak 24-én jön haza.

Magnézium: hát én még szedem ezt a port, addig abba sem hagyom, amíg haza nem jön az orvosom. A CTG nem mutat komoly fájásokat, tegnap voltam CTG-n és a helyettes orvos csak aláírta, nem is mondott semmit, na meg meg sem vizsgálta a méhszájamat. Pedig mondtam, hoiy a dokim szokta nézni, de le se....

Jövő héten megyek újabb CTG-re, na meg ismétlik a strepococcust (két hete negatív volt, de korai volt a vizsgálat) és egy labor is lesz még.

Masika, sajnálom a strepto leleted, de hát nem lesz semmi baj, hiszen tudnak róla, figyelni fognak rád. Az István kórház meg nagyon jó, a sógornőm ott szült és elégedett volt. Mondjuk a szobatársaitól (cigányassziony, állandó látogatókkal) kivolt, de ha alapítványi szobába mehetsz, akkor nem gond.

Üdv az új fórumozóknak!

Ruhavásárlás: hát én is beszereztem egy csomó 56-os és 62-es ruhát. Lehet, hogy az 56-os nem is lesz jó egyáltalán?

Evu, vegetáriánus étrend nem rossz, bár a picinek majd kell adni husit. Én most úgy eszem, hogy csak hétvégén eszek húst, de csak azért mert undorodok a nyers hústól, nem fogom meg, hétköznap zöldségeket eszem és hétvégén Anyuéknál ebédelünk husit hússal.

Sziasztok, Csilla
csim

Jó reggelt mindenkinek!
Én mai s kihúztam a szunyát, bár fél5kor felébredtem, hogy kialudtam magam...aztán apa elment dolgozni, és utána fél9-ig még birtam.. :wink:

Masi, sajnálom ezt a strepto dolgot, én is pont ezen gondolkoztam, h mi van, ha pozitív, mert erre nem tért ki a doki, igaz, csak 1,5 hét múlva veszi le...

Klári, nagyon arik a ruhák :) a bugyik meg egyenesen szexiknek mondhatók :wink:

Gabi, ne törödj a húlye súllyal, még ha +2 is, akkor sincs semmi... :wink:

Adri, dejó hogy nincs egy ragyád sem...nekem terhességtől függetlenül előjön 1-2-3..

Misi, hős vagy a vérvétellel!! Ilyen fájásom nekem is volt...akkor mondta a doki a magnéziumot, aztán már "csak" menzesz jellegű volt a múlt héten, de korántsem olyan erős....De nagyon ijesztő, tény és való :shock: erre irta Gabi, hogy ilyenkor nyílik a méhszáj...??

Cuki, gratula a nagy pocakhoz!!

Panóka, Csigusz - üdv :)
Csigusz, én is így vagyok, hogy magamnak sajnálok már bármit venni, de ha ott egy tündér gyerekcucc... :oops:
Bogyógy, Büngyi - nálunk apára ez nem igaz...hányszor hallottam már tőle, hogy "és én mit vegyek fel??"
biztos azért, mert 3 lánytesója van, és ráragadt otthon.... :wink:

Gerika, csak óvatosan a pakolással!!! Minden csodálatom tiéd, hogy birod a tempót!! :shock:

Tegnap tesómék elhivtak vacsizni bennünket, mi is lesétáltunk a Duna parta megnézni az árvizet- félelmetes volt :shock:
De született feleségekre már itthon voltunk :D

Na, szétnézek, ma mi legyen a kaja..

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Sziasztok!

Újra kellett telepíteni mindent a gépünkön, így nem tudtam bejelentkezni, ma már remélem minden működni fog!

Masi
Jó az orvosod, ne aggódj, nekem az István Kórház szemlétete nagyon pozitív, így jó kezekben lesztek. Ma megyek ismét szülésfelkészítőre oda, ha érdekel- bár tudom, hogy jártál a Jánosba- 3 órától lesz. Ki fogod még húzni szerintem 1-2 hétig :)

Gerika
Na milyen az új házban? Azért ne pakolgass túl sokat, majd apránként meglesz minden!

Csilla
Szerintem is sok az a súlynövekedés, ezek a mérések nem megbízhatóak, majd meglepi lesz, hogy mekkora a baba!

Büngyi
Ugye jössz majd délután?

Missi
Ugye nincs semmi gond az eredménnyel?

Cuki
Együttérzek a fejfásás miatt, nekem a fogamzásgátlótól volt minden hónapban 2-3 napos migrénem, a terhesség viszont elmúlasztotta! Most már majdcsak jobb lesz Neked is!
Én pontosan a fent leírtak miatt változtattam meg a vidéki állandó lakcímememet, mert 180 km-re nem tudtunk volna rohangálni....és a baba is az anyja állandó lakcímét kapja!

Klára
Édesek a kislányos ruhák :) A bugyik sem rosszak- hasonlókat vettem én is :)

Üdv

Évi

> Kép
evarga

Hali!

Ma reggel nem volt nálunk az egész házban áram, most kapcsolták vissza! nem tudom mi történt.

Lilicsek kapott reggelire kakóscsigát, azóta folyamatosan mocorog, biztos nagyon ízlik neki.

Mára már megnyugodtam, mindenki nyugtatott, hogy rendben lesz minden!

Délután megyek védőnénihez, elkérem a recepteket a babókának amit a szülés után kell megvenni. Utánna Apával megyünk vásárolni, úgy gondoltam jól bevásárolok mindenféle husiból és lefagyasztom, mert Lilicsekkel nem fogok tudni lemenni vásárolni, és mire Apa hazaér már csak a közért van nyitva.

Tényleg valaki szül még a Szent Istvánba? Nem tudok semmit róluk, a jánost legalább már láttam belülről .és tudtam mire számíthatok. De itt még azt sem tudom, milyenek a kórtermek, és mennyibe kerül egy alapítványi szoba?

Na én is megyek főzni, frankfurtileves és nemtudom mi lesz a mai menü.

Kép
masika

Hű, most látom, hogy írtál Évi!

ezekszerint te ott szülsz??
Ma sajna biztos nem tudok menni, mi lesz a mai téma?

Kép
masika

Sziasztok!!

Panóka,üdv és szorítunk!!

Na megjöttem dokitól!! :) A cukrom jó!Ezt mondta..,igaz 10 percet kutyult a papírokkal,remélem nem nézett el semmit!! :wink: De most azért megnyugodtam!!
Fájás azóta semmi,de próbálok többet pihenni!!Ja és persze azért továbbra is próbbálok odafigyelni a helyes táplálkozásra!!Igaz most megengedtem magamnak és Samcinak egy sajtos rudat és egy pohár kakaot!! :)

Evu, ez nálam is így van ujabban!!"anyok, nekem megy össze a pocak, nem is ertem, föleg reggelenkent...." :shock: :) De reméljük a baba azért növöget!!

Na mennem kell,mert ma jön egy barátnőm vidékről,itt alszik..aztán kicsit ,csak "lightosan"elrendezkedek,meg Apának ma keksztekercset ígértem,neki kell állnom!! :)

Mindenkit puszilok!!

Missfried
Kép
missfried

Masi
Igen, Büngyivel mi az Istvánban szülünk (illetve Bogyo, ha hamarabb jön baba), én úgy tudom, hogy 8 e az alapítványi szoba/nap és 3 napig tartanak bent normál, 4 napig császáros szülésnél.
Mai téma a normál szülés történései, jövő héten lesznek a relaxációs légzésgyakorlatok.

Missi
Tök jó, hogy minden rendben! Jó barátnőzést!

> Kép
evarga

na eszembejutott, hogy megnézzem a mi kis táblánkat!

látom Büngyi te is az Istvánban fogsz szülni.

Csajok: vannak kérdéseim
ha jól emlékszem Büngyi te írtad, hogy a babóknak nem kell bevinni saját ruhát, leírnátok nekem, hogy mi kell ebbe a kórházba, hogy a csomagot még esetleg át tudjam pakolni?

Miben különbözik az alapítványi és a normál szoba? Mennyibe kerül az alapítványi?

Arra is emlékszem, hogy neketk van már ott szülésznőtök, találkoztatok már vele?

na jó egyenlőre ennyi.

Köszi:
masi

Kép
masika

Masi
Amit a szülőszobákról mondtak: 5 db egyágyas + 1 Leboyer szoba káddal, franciaággyal, van labda, bordásfal, kötél és külön vajúdó szoba (ezt láttam már, teljesen kultúrált, bőrfotelek, CTG gép, vajúdó nőket ábrázoló festmények a falon:), szép függöny... mi kell még :)

> Kép
evarga

Látom a további kérdéseket Masi:
A babának mindent kell vinni, ruhát (rugi, body, sapka, takaró), pelenkát (elvileg napi 5-öt adnak és van kórházi babaruha is, de szebb a saját), és ha jól értettem nem árt a babaápolószerek bevitele sem!

Neked szüléshez: szénsavmenetes ásványvíz, lehet 1-2 kis darab csoki, szőlőcukor, apának szendvics + a Te dokumentumaidon kívül apa személyi ig.-nak + lakcímkártyájának a fénymásolata legyen benn a felvételhez!

A szülésznőnk ugyanaz lesz Büngyivel, aranyos, Büngyi hamarabb megy hozzá CTG-re mint én, majd ő még biztos tud róla mesélni! De a dokim minden szülésznőt meleg szívvel merne ajánlani, mivel jó csapat van ott!

A szobák amúgy 3-4-5 és 1 db 6 ágyas + 2 alapítványi szoba, de azt akkor kaphatod meg, ha üres, előre lefoglalni csak a programozott csássárosok tudják!

Ha még lesz kérdésed, válaszolunk!

> Kép
evarga

Alapítványi szoba= egyágyas, apának pótágyazható, külön WC+zuhanyzós
Mivel 8-20-ig van látogatási idő,sokakt zavar, ha mennek a rokonok (bár kérik, hogy a folyosón fogadják a látogatókat), ezért ajánlotta nekem egy barátnőm ezt a megoldást.
Más viszont depis lett attól, hogy egyedül volt az első gyerekkel és a másodikkal inkább a többágyas ingyenes megoldás jött be neki, mert együtt nevettek kínjukban a többi kismamával és tudtak egymásnak segíteni is.

> Kép
evarga

MISSI:ÖRÜLÖK ,HOGY MINDEN OK!

LÁNYOK :UGYE A MÁLNALEVÉL TEÁT 34.HÉTTŐL LEHET KEZDENI?HOGY KELL ELKÉSZÍTENI?LEHET ,HOGY MÁR ÍRTÁTOK,DE NINCS NAGY KEDVEM OLDALAKAT VISSZAOLVASNI!LÉGYSZI VKI ÍRJA LE!KÖSZIKE!

MÁR 3 NAPRA HAZAENGEDNEK PESTEN?EZ NEM SEMMI!A VARRATOKAT IS KISZEDIK 3 . NAPON?

ITT NÁLUNK SZEKSZÁRDON 4 ÉVE 5 NAPRA ENGEDTEK HAZA,CSÁSZÁROSOKAT 6 NAPRA!ASSZEM MEGÉRDEKLŐDÖM ,MOST MI A HELYZET!
geosel.klara

Igen, a Szabolcsban is 3 nap a normál szülésnél...

A málnalevelet én is megköszönném... :oops:

Szerintem ma rakott krumlpi lesz nálunk, nincs kedvem főzőcskézni...de még valami kellene hozzá..jajajajjaj

Ma megyek este 7-re a szülésznőhöz megbeszélni a dolgokat, meg találkozni vele

Húú, de nyomi vagyok ma, nincs kedvem semmit csinálni... :?

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Sehol senki?

Lementem a gyógyszertárba málnalevél teát venni..a végén mindenki rajtam röhögött már..hihihih
Szegény gyógyszerész néni min 70 éves, nagy szemüvegben és kicsit nagyot is hall..mondom neki, hogy málnalevél teát szeretnék. Nézi,nézi a gépben, hááát, most nincs máLYVateánk, de mire kell, mert ad mást. Mondom neki, hogy terhesség 34.hetétől ajánlott, méhszáj és társai, erre azt mondja, hogy ez a máLYVa ez testsúlycsökkentő, és van helyette nem tudom micsoda... :D
De hát nekem nem máLYVa, hanem máLNa kell...ja, az nincs..miért, lehet ilyet kapni??
Na, ennyit mi kis lakótelepi gyógyszertárunkról :wink:

Találtam egy cseresznyés süti receptet..meglepem apát (meg magam)

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Vicsok: Nálunk sem tartanak a patikákban, legalább is a 90 százalékukban. Drogériában, herbáriában, gyógynövényboltokban kapható.

Egyébként én úgy csináltam, hogy teszek egy evőkanállal egy bögére, aztán forrásban lévő vízzel leforrázom, állni hagyon vagy 10 percig, leszűröm, és nem ízesítem.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok !

Vicsok : Jót nevettem ezen a patikás sztorin :lol: :lol: ! Én gyógynövény boltban vettem , mert a legtöbb gyógyszertárban nem tartanak. Amúgy van filteres és szálas is ,amit szűrögetni kell.
Én szálasat vettem ,: Teaszűrőbe teszek 1 adagot , 2,5 dlforralt vízzel leöntöm , 5 percig áll, és langyosan iszom.

Klári : Olyan "sokáig "kell bent lennetek ? Bár lehet,hogy még egy -két nap pihenés nem árt, de én nagyon nem bírom a bezártságot.
A Jánosban felszívódó varratokat használnak , szerencsére egy kínnal kevesebb !

Missi : Örülök a jó hírnek , és vigyázz magadra továbbra is ! A takarítást "zard le , ha nem muszáj, inkább pihizz helyette !

Nem tudom mi van ma a levegőben , de nagyon nyomott vagyok . Éjjel emberevő marslakókról álmodtam , meg őrült lövöldözőkről, és 7-kor csörgött a vekker. :?
2 és fél órát ültem az OEP-nél, mire kicserélték a TAJ kártyámat, és kiderült ,hogy a hülye munkáltató végre rendezte a biztosítási jogviszonyunkat.
Mire haza értem ,olyan lettem , mint akit kimostak .
Holnap kéne menni az anyakönyvvezetőhöz házassági másolatért, de lehet,hogy kihagyom .

Masi : Jó ,hogy előre megkapod a recepteket, még akkoris ,ha nem lehet még kiváltani. Én az orvost sem választhatom ki - azért még rákérdezek, mert lehet,hogy nem is lesz szimpi, de állítólag a védőnő automatikusan a lakhely szerinti dokit küldi ki szülés után a gyerekhez aztán ennyi.
Pénteken érdekel a védőnős felkészítő ?
Bár így ,hogy kórházat váltasz és esetleg oda is mennél, lassan már sok is lesz a jóból :P !

Csim: Tényleg jól megnőtt a kisfiad !
A császár szempontjából van jelentősége a baba méretének ?
Remélem azért minden simán fog menni.

Erika : A fő ,hogy jó kezekben leszel, bár tényleg szép házavatás lenne egy otthonszülés !
A holnapi költözés után már tényleg pihizz , és akkor a babád is simán kivárhatja az idejét .

Adri , Többiek ?????

Na mentem aludni, mert itt rogyok össze....

Kép
sheepy

Na kész a kextekercs!!Egyszerü,meg minden...de én nem szeretem nagyon csinálni,mert pepecs melo! :) Apa viszont imádja és megérdemli!! :) Azért a fürdőt meg a wc-t is kipucoltam,mert már iszonyúan ráfért!Most csilli-villi...meg minden,de mára ennyi!!Innentől pihi és pletyka a bnővel!!Eleredet az eső.. :?

Missfried
Kép
missfried

Én is úgy szeretném tudni h mekkorka a babám! :roll: :cry: De azt sem tudom,lesz e még egyáltalán uh??Ugye innentől hetente NST és lehet h többet nem is uh-oz meg!!Ki tudja... :?

Missfried
Kép
missfried

Missi: a 38. héten van még egy UH. Feltéve, ha megérjük... azért vicces, legalább a végefelé ellenőriznék az ember lányát gyakrabban.

Kép
Kép
Kép
gabi39

majd meg irok, de ezt most Erinek :

Engednék az otthon szülést, de még nem támogatják

Kun J. Viktória, 2007. szeptember 12.
Hamarosan ténylegesen is legálissá válhat a törvény szerint eddig is engedélyezett otthon szülés. A miniszter felkérésére a szakmai kollégium ugyanis kidolgozza a szükséges szabályokat.

Bár az egészségügyi törvény engedélyezi az otthon szülést, a szülészeti és nőgyógyászati szakmai kollégium eddig ellenezte, s ennek jegyében nem dolgozta ki a szükséges szabályokat. A Magyar Orvosi Kamara így több, az otthon szülésekben segédkező orvost is eltiltott szakmája gyakorlásától.

Az otthon szülés kockázatainak mérséklése érdekében Mikola István egészségügyi miniszter kérésére a kollégium már 2002-ben kialakította azoknak a követelményeknek a rendszerét, amelyeknek meg kell felelniük az otthon szüléshez. Ennek során azonban az ÁNTSZ gyakorlatilag a kórházinál is szigorúbb minimumfeltételeket szabott, amelyeket otthon lehetetlen lett volna teljesíteni. Ezzel együtt évente 300 kismama otthon hozza gyermekét a világra.

Az egészségügyi tárca nemrég felkérte a kollégium két szakemberét a szakmai "menetrend" újbóli kidolgozására. Ha ez meglesz, nem lehet majd felelősségre vonni az ilyen szülésben közreműködő orvosokat. Az egyik felkért szakember, Rákóczi István, a Szent Imre Kórház osztályvezető főorvosa már korábban is azt mondta: normális szülésnél egy orvos jelenléte annyit jelent, mint ha egy tízéves gyereknek gyerekgyógyász orvost fogadnánk fel bébiszitternek. Vagyis fölösleges. Szerinte nemzetközi statisztikai adatok bizonyítják, hogy az alacsony kockázatú esetekben az otthon szülés és kórházi szülés kimenetele között semmi különbség sincs, ezért a nőknek meg kell adni a jogot arra, hogy válaszszanak, hogy hol szeretnék gyermeküket világra hozni.

A másik megbízott, dr. Csákány György szerint, még ha a szakma nem is támogatja ezt az alternatívát, megpróbálják kevésbé veszélyessé tenni a sokak által vállalt szülési formát.

- A szakmai kollégium korábban tiltotta, most a "tűrés" kategóriájába helyezte az otthon szülést. Összeállítjuk, melyek azok az esetek, amikor szakmailag elfogadhatatlan és veszélyes ez a megoldás. Ha például a baba várhatóan túl nagy vagy túl pici lesz, ha császármetszés, ikerterhesség várható, ha a mama beteg vagy 35 évnél idősebb, veszélyes lehet az alternatív megoldás. Ha mégis élnek vele, és a babának vagy az anyának baja esik, akár börtönbe is kerülhet, aki közreműködött a szülésben - mondja Csákány professzor, aki szerint az enyhülő szabályozás ellenére nehéz lesz majd orvost találni: miért vállalja ugyanis egy kolléga, hogy felelősségbiztosítás, megszokott háttér és felszereltség nélkül felügyelje a szülést?

Nyilván akadnak majd, eddig az illegalitásban is voltak, vállalkozók, a családok pedig annak örülhetnek, hogy kaphatnak mostantól törvényesen is orvosi segítséget.
:):)
mondjuk ez a csakany doki eleg bena lehet, mert mi az hogy "a veszelyes otthon szules"?? ja es Hollandiaban a 48 % a noknek aki otthon szul, az semmivel sincs erdekes modon nagyobb veszelyben ,omt a korhazasok, es ott csak baba megy a szuleshez ( biciklin :) hahaha

szep napot mindenkinek !!! Micsoda ido van ! En tele vagyok energiaval :):) Eljen a napsutes
bogyogyorgyi

Hali!

Ma örült napom volt eddig.
Reggel ugye nem volt áram, visszakapcsolták, majd megint ki.
Így jobb híjján most főzök Apával meg Mekiben ebédeltünk! A konyhában az elmúlt 15 percben, minden kiesett a kezemből, sikerült beszakítani a körmöm (fáj nagyon) és fél centire a pocakomtól állt meg a kés. Hát majdnem infarktust kaptam.

Viszont jól bevásároltunk mindenféle husit (vagy 10kg húst legalább), már ott figyelnek a fagyasztóban, dehát egy darabig nem tudok majd lemenni a piacra vásárolni.

Megvettük Lilicsek szennyestartóját is olyan szép, fonott, és olyan mázlink volt, hogy először egy nagyobbat akartam venni, de az eladó mondta, hogy az hibás meg már le is árazta de így sem kell senkinek, ha gondolom ingyen odaadja, de csak mert kismama vagyok. :D Na most a hibája annyi, hogy a tetején egy helyen a fonás kicsit sérült. Hát persze, hogy gyorsan elhoztam 6500Ft volt az eredeti ára. :D Így nekünk lett egy jó nagy szannyestartónk ingyen Lilicseknek pedig vettünk egy ugyanolyat csak kisebbet.

Evi: köszi a sok infót, most pakolhatok akkor be mindenféle ruhát is Lilicseknek, hát ennek annyira nem örülök.
Ti már láttátok a kórtermeket egyébként?

Sheepy: megkaptam a recepteket, nem is keveset, jó sok mindent felírtak nyuszikának. Fürdetőkrémet, hintőport, K vitamint, olajat, köldökre alkoholt, lázkúpot, d vitamint, meg még nem tudom mit. egyébként előre odaadják a 37 hetén mindenkinek.
Pénteken találkozunk, védőnénivel megbeszéltem, hogy megyek.
Orvos nekem dr. Nagy Erzsébet asszem, de a védőnő majd úgyis ajánlani fog egyet a saját körzetéből, szerintem felesleges máshová vinni a babókat, ez neked is közel van :D

klári: málnalevél és palástfű tea, nálunk lehet kapni a gyógyszertárban, nem szálas, hanem simán szárított. Egy evőkanál kell egy 2dl pohárba és le kell forrázni, én van hogy elfelejtem leszűrni és csak 2 óra múlva jut eszembe, de szerintem ettől baja nem lesz max jól kiázik. Hidegen is egész iható, ha kicsit erősre sikerül akkor egy pici cukrot teszek bele.

Kép
masika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: