A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Itt megtaláljátok a fájdalom okát: http://www.szuleteshete.hu/index.php?id=95
molkata

Hello CSAJOK!!!

Szücsi papa vagyok. Elsönek is szeretnék mindenkinek GRATULÁLNI. Veletlenül kerültem a gép közelébe( mert kerestem az asszonyt, hát hol találom? :?: )ez tényleg egy nöi oldal,de jokat szorakoztam rajta(nem sertés képpen montom)[/b]

Kép
szücsi

szia! sertés képp ne is! de sértésnek sem vesszük!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Huhh!

Szücsi Papa! Akkor jól elbújócskáztatok az asszonnyal, mett itt a fórumon mán vagy 2 órája láttam az utolsó aktívkodását.

Hát engem is, de apjukat is megdöbbentett az a link azzal a pindurka lánnyal. Asszem az a szerencséje, hogy nem ezek közül a volt kommunista államok közül valamelikben látta meg a napvilágot.

Most jöttem haza szülőértekezésről. Nagyobbik lánykámnak volt az ovijában. Még hatalmas nagy dilemmában vagyok, hogy adjam-e ősszel a csajszit suliba vagy sem, hisz van 11 nap kibúvónk (jan. 11-én született, így ha akarom, adom az idén, ha nem, nem bír kötelezni senki). Ovónéni közölte, hogy jobb ha nem adom még az idén, de jövőre adjam a Johannes Honterusba (az német suli). Hát pofára estem, sze én nem tok németül, ha angol volna, talán bevállalnám. Apjukra meg nem bíznám a kölket, mett nála aztán helyes írás, stb. trehányság miatt nem érdekes. Igaz, oviba németbe járnak a csajok, de azt is azért, mert ugyi nem árt, ha valami kis nyelvtudás ragad rájuk.

S mett későn értem haza, máról elmarad a N-s (látjátok, tanulok, s nem reckírozom a kicsi bötűket) tejbehami.

Csók néktek.

Ja, s reméljük az a vak bél izé holnapra megtanul látni, s marad a vaklárma

Kép
kissmanó

jajj, most mutatták atvben is a picúrt! naddon apró!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Molkata: Szerintem igen a 2005 számít, de ne vedd kézpénznek. Ha tudsz vkit inkább kérdezd a te speciális esetedet.

Manó: attól h nem "aktívkodom" még itt ülök a gép előtt és szedem az infókat :!: :!: :!:

Kép
szücsi

Mára puszi mindenkinek.
Megyek a mamámmal csevegni és felköszönteni, mert ma van a szülinapja.
Ja és megosztom vele a pici unokájáról a híreket.

Kép
szücsi

sziasztok,

nem témábavágó ill. kicsit igen.. :D:D

ha valaki nem tudná, csütörtökön "torkos csütörtök" van, közel 700 magyarországi étteremben, ami azt jelenti, hogy min. 50%os kedvezménnyel fogyaszthatsz! ..én most már a kajálós gourman korszakomat élem... :oops: :lol: :lol:

szóval itt a lista az éttermekről:
http://www.nagyizutazas2006.hu/etterem.htm

asztal foglalás mindenhol kell!

jó torkoskodást! :D

KépKépKép
mütyürke

Szücsi papa vádját, miszerint ez egy női oldal, ezúton visszautasítom, hiszen számtalan hímnemű fórumozó vesz részt a beszélgetésben Vastag Ádámtól Leventén át Borsig!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
nenoke

Szia Szücsi papa!!
Peeersze, biztos a kíváncsiság hajtott ide..hehe :lol:

Na tsókolok mára mindenkit..irány haza!!

Vettem 3 kis body-t :P (C&A-ban)
Brigi!! 56-osokat!!! :lol:
torolve_20131003125716

Szeva Csajok
Meggyüttem!

AFP 1,89, azt mondták, hogy jó..Viszont az ellenanyag szűréses papírra az van írva, hogy nem érvényes, ha valaki az elmúlt 3 hónapban kapott transzfúziót, és/vagy terhes :shock:

Esztora
A bodykat a C&A-ban vettem, de szombaton is már csak pár darab volt a 890-esből...

KépKép

KépKép
szivvi

szivvi ez érdekes!az enyémen az van hogy :negatív
sőt a 32. héten újra nézik

képzeljétek a macskám megharapta a kedvenc Kriszti doktornénijét.
pedig komolyan szereti.pénteken visszük uh-ra meg vérvételre (mibe fog ez kerülni) ez után derül ki hogy hogyan kezelik tovább.

Bridzsi

Kép
esztora

vajon megjelennek az én hozzászólásaim? :roll:

KépKépKép
mütyürke

Hali!

Ma "csoda" egy nap volt: felhívott egy távoli ismerősöm aki hallotta, hogy terhes vagyok és meghívott egy előadásra, ahol olyan "természetes alapanyagú vitamint" mutatnak be, amitől inteligensebb lesz a gyerekem... :shock: Az esemény magánlakáson lesz, hogy még természetesebbnek tűnjön a dolog...bla-bla-bla.
Azt hiszem egy ismerőssel kevesebb lesz...
Vajon Einstein anyukája mit evett? Remélem a koviubitól is elég intelligens lesz dr. Bors. :lol:

ckat
ckat

Szücsi

Bocs, ne vedd személyeskedésnek, nem annak szántam, csak valahogy így kívánkozott ki belőlem.
De fikarcnyi rosszindulat nélkül.
s akkor most egy hatalmas :D

Kép
kissmanó

Ja, meg amúgy ma értesített a haveri körből egyik apuka, hogy megszületett lánya. Idézem: Megvan a lanyom - ANETT
Szuletett: 2007.02.17 – 2.60 kg, 50 cm

… 18 ev mulva:90 /60 /90 cm

Igaz, szombat éjjel már kaptunk sms-t a nagy esemény után, most meg képeket is küldött.
Szal mamik: semmi nincs veszve, lányok születnek, nem szenvednek majd női hiányt a júliusi fiúcskák.

Kép
kissmanó

Na tessék!!! Anyu ha több "okosságos vitamint" evett volna, most az intelligens szót kettőből kétszer írom helyesen, nem csak egyszer! :lol:
ckat

Esztora
Nekem is az van írva, hogy negatív, csak alatta ott van ez a szöveg..

Én asszem valamelyik kismama újságban olvastam, hogy a szülők úgy okosítják a pocaklakót, hogy apuka már most angolul beszél hozzá!!! :shock:
A miénk inkább legyen vagány, életrevaló...

KépKép

KépKép
szivvi

ckat: "forever living"-es cuccról van szó... én is annak a vitaminjait szedem (az aloét nem bírom meginni.. :? ) és engem is ezzel sokkol a szállítóm, hogy ez a legújabb kutatási eredemény, miszerint az ilyen terméket fogyasztó anyukák gyerekei intelligensebbek lesznek.. :shock: :D :D
na nem viszem túlzásba a fogyasztásukat.. :lol:

KépKépKép
mütyürke

Most mondja a zuram, hogy ha ezek a torkos csütörtöki éttermesek megneszelik, hogy terhes kismamik készülnek megszállni őket, lefújják az akciót :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

ááááááááááá dehogy :!: :D :lol: :lol:
mi az old amsterdamba megyünk, ott annyira bejött nekik, hogy meghosszabították a torkos akciót vasárnap estig! :D :D

KépKépKép
mütyürke

Köszi Zsuzsi a gratot. Kép
Szücsinek meg az infót. De lányok, hát akkor most pont éppenhogy mindegy, hogy mikor kezdődik a gyed, nem? Mert akkor úgyis a jobbik évet veszik figyelembe, amelyikbe tuti megvolt a 180 nap, tehát nem érdemes trükközni. Persze ezt a júli 17 után szülőknek mondom.

Jók a linkek, cikkek is, köszönjük!

kétfiús anyuka
babdorka

Mi az Articsókába megyünk torkoskodni. :lol: Nyamiiii!!!!

Kép
nenoke

Dorka, szerintem meg nagyon nem mindegy, melyik évet veszik figyelembe. Mert valószínű, hogy nekem mindkét évben meglesz a 180 napom (bár lehet, hogy végül is már nem dolgozom júniusban), de értelemszerűen a 2006-os évben 100%-on megy a fizum, 2007-ben meg fél évig tgyásen leszek, vagyis csak 70%-on megy fél évig a fizum. Akkor meg nagyon nem mindegy, melyik év alapján számolják a gyedet.

Kép
nenoke

Ja, Zsuzsi! Én ugyan még akkor voltam, amikor nem volt ez a hülye vizitdíj, tehát a betegfelvételin nem tudom, mennyit kell várni, de az AFP-seknél alig vártam, talán kb. 5 percet. Akkor kijött valaki, akinek mondtam, hogy az eredményért jöttem, mondta, hogy legközelebb rakjam be a kiskönyvemet az ablakba, de most odaadja. Nem tudtam, hogy ha az eredményért megyek, akkor is be kell rakni a kiskönyvet, hiszen nem vérvételre mentem, na mindegy. Szóval 5 percnél nem volt több az egész.

Aztán az eredménnyel fel kellett menjek az orvoshoz, és az uh-ra már ő adta be a papírokat. Nekem 10-re volt időpontom az uh-ra, fél 10-re értünk a kórházba, háromnegyedre már fent voltam az uh várakozóban... szóval hamar ment.

kétfiús anyuka
babdorka

Ja nenoke, én úgy számoltam, hogy 2007-ben úgy sem lesz meg a 180 nap, mert arra gondoltam, hogy júniusban már úgysem dolgozunk, de ha valaki dolgozik, akkor persze, tényleg nem mindegy.

kétfiús anyuka
babdorka

Kép

KépKép

KépKép
szivvi

Megnéztem én is a pici koraszülöttet... nem semmi, hogy életben maradt! Sajnos az csak később derül ki, lett-e (értelmi) károsodása, de ezek a picik nagyon szívósak.Kész csoda, hogy túlélte.

Viszont nekem hihetetlenül hagzik, hogy most már 65 centi és 2 kiló. Egy 2 kilós gyerek ált. negyvenvalahány, max 50 centis szokott lenni, egy 65 centis meg legalább 5 kiló körüli... Valamit elírhattak, nem?

Ez a 30%-os, körzeti kórházas dolog marhára bosszant, hogy pont beleesünk.
De azt azért nem szeretném, ha június 30 előtt kibújna a babám... :shock:
Bár arra is fogadni mernék, ha augusztus 1-től vezetnék be, tutkó túlhordanám... :roll:

KépKépKépKépKép
uxi

na, ragadnak össze a pilacsaim, megyek azt tenni amit az egész család elművel: vízszintbe rakom magunkat, s hunyni fogok.

Jószakit mindenkinek

Kép
kissmanó

jó reggelt.
csak gyors bekukk, indulok a melódiába.
legyen szép napotok, akik valami eredményt várnak, azoknak különösen :lol:

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Hát jó rég nem voltam, de tök szarul éreztem magam, fájt a fejem és társai.

Szerintem én vagyok az egyedüli köztetek, aki hogy ha az N-re gondol kirázza a hideg, ugyanis a sütiken kívül, nem szeretem az édeset! :lol:

Ámulva olvastam, hogy a fiúk sorra mutogatják magukat! :lol: Hahó kiscsajok, az én Csengém na nehogy már egyedül maradjon, kivel fog babázni!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

Ja, AFP! Tényleg csak arra van, hogy rémisztgessék az embert. Mondjuk nekem 1,1 MoM lett, de olvastam egy másik fórumon, hogy valakinek a 0,5-re azt mondták, hogy teljesen jó!

Ellenanyagra nekem is negatív van írva.

kispiskóta

Kép

Tegnap végre megvettük a tűzhelyet is :lol: Persze amit kinéztünk nincs raktáron, szálítani csak a hét elején tudják ezért megint csúszik a költözés. Már meg sem lepődtem :lol:
De van jó hírem is! Nem leszek net nélkül Kép Apa olyan aranyos már el is intézte KépItthon is van a modem, csak ki kell cserélni és működik akárhol!

Ma megyek láthatásra! Már alig várom, állandóan az órát nézem, pedig csak 17.15-re kell menni :lol: Az még 8óra :roll:

Zsú: biztos lesz Csengének játszópajtása! Én azon vagyok :wink: RTemélem ma kiderül valami!

Bocs, hogy önző módon csak magamról írtam, de most mennem kell ebédet főzni meg takarítani-pakolni. Semmi kedvem, de magától semmi nem készül el. Írjatok jó sokat szeretem olvasni :wink:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Jó reggelt, hát jó sokáig nem volt babanet, kezdtek elvonási tüneteim lenni.
Kékvonalzósok, biztos, hogy örültök a kék színnek az alábbi képet nézve? Kép
Kép

Kép
nenoke

Történelmi pillanat ez:
ÁTADTÁK A HELYET A VILLAMOSON!
némi rávezetés kellett azért: már nem tudom begombolni a hasamon a kabátot, ezért a pocaknál nyitva van, ami által jól kihangsúlyozódik; valamint tök véletlenül ezt a szettet belenyomtam egy nő arcába, csak ténferegtem, nem terrorizálni akartam (tényleg!). Meglátta a hasam, elmosolyodott, és egyből felpattant.
Kicsit lelkifurdalásom is volt, mert ma a kevés napok egyike, hogy tök jól vagyok, szal pont kibírtam volna azt a 3 megállót állva is.

Na, de mit szóltok?
Háromszoros hipp-hipp hurrá az ismeretlen Hölgynek!

Egyébként az is furi, hogy eddig (pl múlt héten, amikor kb 1 centivel lehetett kisebb a hasam, mint ma,) nem nézték meg a hasam, de ma már, hogy nem tudom begombolni azt a pár gombot, 3an is megnézték 300 m-en belül... Milyen furák az emberek!
Vendég

Ez nagyon édi Kép

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Azért a képről erősen tehet Anya is.... Hogy kerül pulcsiban (nem pólóban), de gatya és pelus nélkül az ablakba a kölyök, ráadásul kajával?
Vagy ennyire reménytelen helyzet is lesz? :oops:
Vendég

Sziasztok!

Szücsi! Köszi!
Szücsi apuka! Jó szórakozást!

Brigi! De jó, hogy lesz neted!!!! Kár, hogy megint húzódik... :( Szorítok nagyon az uh-n!!!

Kispiskóta! Jó, hogy jobban vagy!

De jó nektek, hogy mehettek torkoskodni!!!! Èn is, én, én is!!!!! :roll:

Èn most föözööcskézek. Paszulyleves lesz és hagymával fogom enni. Annyira kívánom a hagymát, minden este vajas-paprikás-hagymás kenyeret vacsorázok. Te is írtad Lynia!!
molkata

Kép
Tisztára el van cseszve a délelőttöm, ha nem olvasgathatlak benneteket!

KépKép

KépKép
szivvi

SZIASZTOK!Rózsának hívnakés én is júliusra várom(az első) babámat.Már többször próbáltam regisztrálni, csak ma sikerült, de már régóta olvasom a topicotokat.
Szeretnék én is ehhez a jó kis csapthoz csatlakozni, ha nem volna baj és bevesztek a csapatba. :roll: Előre is köszönöm. Jó pocakosodást és legfőképpen jó egészséget mindannyiótoknak.
[/img]

Kép
Kép
christine

Szivvi :D
Örülök, hogy jó az AFP-d!

Mütyürke :D
Én is FLP-s multivitamint meg ásványianyag tablit szedek (mindegyikből napi 2x2) Te mit és mennyit szedsz?
Na persze ezt se dokinak se védőnőnek nem vallottam be :D

Nenoke :D
Csúcs ez a kép!

Bori
Ez tök jó lehetett!!!

Csajok,
reggel védőNÉNI-nél kezdem. Nem véletlen írom így, úgy beszél az emberrel, mintha 5 éves lenne. Doktor bácsi így úgy:))
Megállapítottam, hogy kics...ül ráér! 40 percet foglalkozott velem! Ja, és naggggyon sok hiányosságot talált még a kiskönyvemben, amiket illett volna a 12-13. hétig elintéznem. Szóval kedvesen ugyan, de a szőnyeg szélére lettem állítva! Próbáltam jól viselni, mert még jó ideig el kell viselnünk egymást, nem szólhatok be neki.... Ami jó, hogy vérnyomás meg vizelet rendben, és 6 hét alatt (mikor utoljára voltam) 70dkg-ot híztam:)

Kép
Kép
emma1976

Na, ma kevés melózás után hazaléptem. Sze apjuk megrendelte az ebédet, de másképp nem lészen sehogyan kész a vadasszószos marhanyelv. Ráadásul valami picomókusos tanácsadásos izé gyűlésféle lesz ma az oviban, ahová rettenet kezelhetetlen elsőszülött gyermekem miatt muszáj ma mennem. Tegnap is kérdezték az oviban, hogy mi van a kölökkel? Há azon kívül, hogy az egész család nyilatkozata alapján teljes nevelési csőd, azon kívül egyáltalán semmi. Ja, s pedagósus kérdi tőlem, hogy akkor most mi? Mikor én már rég megaszondtam, hogy honnantudjam, én csak a zannya vagyok, nem szakbarbár. Na, most kíváncsi vagyok annak a szakinak is a véleményére. Bár sejtem, okosabb nem leszek.
Na, írjattok sokat, legyen mit óvasson az aprónép szülője.
Hisz most ugyi épp állítólag müxünk.

Kép
kissmanó

Üdv Rózsa!

Gyere, s írj bővebben magatokról.
Az okosak majd max eligazítanak, hogy ha akarsz, készíts vonalzót, majd tedd be az aláírásodba, sőt, ha akarod, Babdorka majd felveszi az adataid.
Tényleg, tudtok a kiskrapekről valamit? Lábaközét megmutatta?

Kép
kissmanó

Szia Rózsa!

Üdv a csapatban! Kérünk részleteket!!

Emma
Milyen fontos részletek hiányoznak??

KépKép

KépKép
szivvi

Bori!

Megette a medve a vonalzódat?

Kép
kissmanó

na jól elmonologizálok

Kép
kissmanó

Emma - 70 dkg-ot hízni? ez piszkosul kevés.
Amúgy saját magad is ennyit mértél?

Kép
kissmanó

amúgy visszatérve a Nenoke által küldött képre - hát vannak gondolataim. Még tiszta szerencse, hogy kölök anyjának volt arra gondja, hogy tányér (esetleg a gyerek hátsója alatt is) legyen egy valamilyen rongy. Aztán a tálalás kinek számít?

Kép
kissmanó

amúgy visszatérve a Nenoke által küldött képre - hát vannak gondolataim. Még tiszta szerencse, hogy kölök anyjának volt arra gondja, hogy tányér (esetleg a gyerek hátsója alatt is) legyen egy valamilyen rongy. Aztán a tálalás kinek számít?

Kép
kissmanó

Bori, éljen a nagy poack és az ismeretlen hölgy!

Rózsa, szigorú felvételi van ám ahhoz, hoyg csatlakozhass a csapathoz, nem megy az csak úgy egykönnyen. :wink: Először is komplett várandóssági leírást követelünk. Tankönyv és jegyzet helyett javasoljuk tanulmányozni a http://babdorka.fw.hu/ táblázatot, valamitn az alábbi kérdéseket: hogy vagy, hogy viseled, hogy állsz a vizsgálatokkal, dolgozol-e, minek örülsz, mitől félsz, átadták-e már a helyet a buszon stb. Ezen felül nagyesszét kell írni "Naponta hányszor vágyom és hányszor fogyasztok N-t" címmel.
A N=Nutella, csak a diétázók kedvéért nem írjuk ki.
Kapsz mondjuk negyedórát mindezekre. :lol:

Kép
nenoke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: