A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Idetti

Nekem 3 olyan ismerősöm is van,akik 3 - 3 gyereket hordtak ki, mindháromszor cukrosan. Kibírták.
Igaz egyikük mesélte, hogy szülés után is még tartani kellett volna a diétát, de akkor már őt ez nem érdekelte, és X tábla Milkával vigasztalódott azonnal. Azóta sincs egyiküknek sem semmi baja, a gyerekeik is jól vannak.
Sőt az egyikük épp most szült, és a diéta miatt csak 8 kilót hízott összesen. Ez egy jó oldala a dolognak!

Húst például bőven ehetsz majd.

Trudi
turorudi6

[quote="buborka."][ írta:buborka.b]klemencia

Örülök, hoyg minden rendben volt a dokinál!!!
Hát a terheléses cukorvizsgálattól én is tartok, mert Lilivel kidobtam a taccsot, így érvénytelen lett és újra kellett csinálni az egészet...
Neked is cukros lötty lesz akkor, vagy megúszod a zsömle tej variációval?

Szadisták ezek az Uzsokiban, biztos, hogy cukros löttyöt kapok! :evil:

Nem bírom a vérvételt :cry: sosem bírtam :cry:

Ágnes

Kép
klemencia

[quote="ldetti"]
írta:
ldettiHát igen nem akarok általánosítani de az itteni orvosok nem semmik, ha lehetett volna választásom én is Pesten szülnék! De ott sem ismerek senkit! És holnap kiderül, hogy fogok-e orvost váltani ugyanis felhívtam a dokimat, hogy azt mondta az uh-s doki, hogy diabetes gyanus vagyok mi a teendő! Erre ő menjek el a magán rendelőjébe! Nem akarok ezért is fizetni hogy megmondja, hogy hova menjek, bemegyek hozzá délelött a kórházba aztán kész ha nem úgy fog velem viselkedni vagy nem fog foglalkozni velem visszamegyek a régi dokimhoz nem érdekel hogy nyugdíjba ment már bánom, hogy eljöttem tőle! Ma nagyon kivagyok! Az összes orvos csak a pénz, pénz, pénz elegem van!

Borzasztó, hogy ilyen rossz orvost fogtál ki.
Szerintem mindenképpen válts orvost. Rengeteget számít, hogy megbízol e abban aki végigkíséri a terhességedet.

Az sem mindegy, hogy egy ilyen szituációban hogyan viselkedik az orvos. De is sokkal nyugodtabban viselsz bármit, ha úgy érzed jó kezekben vagy.

Sajnos én csak pesti orvost/orvosokat tudnék mondani, mert minden ismerősöm itt szült, de remélem, hogy hamarosan találsz egy lelkiismeretes dokit, akiben megbízol, és aki igyekszik mindig megnyugtató válaszokat adni. Szorítok majd hozzá!

Hidd el, tényleg sokat számít!

Ágnes

Kép
klemencia

Sziasztok!

Cat: köszi a kérdést. Tegnap izgatottan hazamentem, kiengedtem a kutyákat, és Gerzsonom már macskát kergetett... :? Szóval kutya baja, azért levittem a dokihoz, de ő is azt mondta, minden rendben. :) Beszéltem a támadó kutya gazdájával is. Az ő kutyájuknak a nyaka sebes, úgyhogy egálban vannak a dögök. Ja, és ma reggel már annyira jól volt a kutyám, hogy a másikkal együtt ellógott és megsétáltatták magukat. A párom a „faluban” szedte össze őket. Marha boldog volt, mindez reggel 6kor történt :twisted:

Ldetti: ne idegeskedj!!! minden rendben lesz, max kicsit kordában kell tartani az étkezéseket. Ezt a néhány hetet már kibírod... :lol:

Hékás: működik már a géped? Tegnap a tornán a Brendonos Heni magas vékony hosszú szőkés-barna hajú volt, ha ez mond valamit. Jó volt az órája, nem olyan kemény, mint Beáé, de mindent megmozgatott. És csak 4en voltunk, az szuper volt!!!

Kép
szerencsemák

Szia Cat
[quote="cat__"]B írta:cat__uborka:
Hogy tetszik Lilinek az új ágy? Ma alszik benne először?

Köszi, Lilonek tetszik végülis az ágy! Már 3 éjszakát aludt benne, nem is olyna vészes, ahhoz kpest, hoyg 4 hónapig velünk aludt! Oda kell bújnom hozzá elalváskor, meg néha szól éjszaka is.. De ma utoljára 1.30kor voltam nála és 8 után kelt, úgyhogy egy szavam sincs! :lol:

Kép
buborka.

szerencsemák
Örülök, hogy jobban van már a kutyád! Nem semmi kis csavargós :)

Kép
buborka.

Buborka: te vagy az élő bizonyítéka, hogy nem haltunk ki itt a fórumon :lol: :lol:
Anno amikor "babatekercselésről" beszéltünk, említettem, hogy találtam egy érdekes takarót, most újra megleltem, ő az:

http://babyfun.axiomarket.hu/item/unive ... bb-szinben

egyébként itt van varázspólya (tekercselő...) is:

http://babyfun.axiomarket.hu/item/varazspolya

A pólyázás régi hagyományára épül a varázspólya: egy modern puha pamut pólyázó takaró, melyet arra terveztek, hogy a méhen belüli életre hasonlító érzetet biztosítson, amely lecsendesíti és megnyugtatja az újszülötteket és segít alkalmazkodni az új környezetükhöz. Ha a baba nyűgös vagy fáj a hasa, és nehezen tud elaludni, vagy látható ok nélkül sír, akkor ajánlott bebugyolálni a varázspólyával.

A takaró különleges kialakítása a baba karjait a teste mellett tartja, így megakadályozza a felriadást - a Moro reflexet (amikor a saját kontrollálatlan karmozgása felriasztja a babát). A varázspólya gy enyhe kis nyomást is gyakorol a baba pocakjára, ami segít neki megnyugodni, és szinte azonnal lecsendesíti. A lábait szabadon mozgathatja a baba a varázspólyában, és ha nagyon meleg van, akkor a lábakat kint is hagyhatjuk a pólyán kívül.
Napközben, amikor a baba ébren van, ne tartsuk a pólyában, hanem hagyjuk játszani a kezeivel.

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

hali,

bekukk, még mindig csak mobil netem van, de csüt-ön megyek Apához Lux-ba, akkor leszek rendesen.

Üdv az újaknak, Lilid: sok erőtkívánok, a baba most a lényeg, miatta megéri. Én is a Babakérdés miatt léptem ki tavaly egy 9 éves kapcsoaltból és megérte, most van szerető férjem és egy Pocaklakóm :D

Ldetti: a diéta nem olyan vészes, csak tervezni kell, és odafigyelni, husit, zöldséget ehetsz, tejterméket ugysem ehetnél, a laktóz problémától függetlenül, mert az is cukor, gyorsan felszívódó. De husit, zöldséget anynit ehetsz amennyit akarsz :) és egy tanács, ha nagyon éhes vagy mozogj egy kicsit, séta, takarítás, mert attól csökken az éhségéérzet, és az inzulint is helyreteszi. Én a PCO-m miatt egy évig 160 gr szénhidrát diétán voltam, és teljesen tartható. az eleje kicsit nehéz, de csakpár nap.
most is igyekszem tartani, bár ma bűnöztem pogácsával :oops:

szcsm: örülök, hogy az eb jól van, nekem azért van lány kutyám most, emrt anno a fiúval mindig igy jártam, az önsétáltató vagy neveletlen kanok mindig elverték :cry:

most ennyire emlékszem, majd igyekszem rendesen visszaolvasni.

Pénteken megvolt a 18. heti uh, minden rendben volt, és úgy néz ki, hogy kisfiún lesz :) bár én nem láttam, csak 1 pillanantra, mintha az lett volna, a doki ugy elkapta, de azt mondta, emlékszik, fiú :)

voltam védőnőnél is eddig össz 3 kg-t híztam :D

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi

Sziasztok!

Gondoltam beköszönök, hogy legyen még egy életjel. Ma kezdtem dolgozni a szabi után, és már most teljesen ki vagyok purcanva.

Vasárnap végre én is éreztem a kezemmel Levi mocorgását, Atilla pedig most éjjel tapasztalta meg :D :D Mondtam neki, hogy tegye a kezét a hasamra, ahol az enyém is van. Először nem érezte, mert ahogy rúgott, elkezdtem én is kacagni, és attól is rázkódott a hasam :) :lol: Utána sikerült visszafognom a nevetést pár másodpercig, és megérezte :P

Volt nálunk vasárnap anyósom és a sógórnőm, jól leszólta a babakocsit, hogy milyen nehéz, milyen nagy... Ha belegondolok, hogy pont azért választottuk ezt, mert mennyivel könnyebb, és milyen picire összecsukható :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára claracroft 2009.09.01 12:25-kor.

Klári

Kép
claracroft

Jah, és én már 6 kg-nál tartok :( :oops:

Klári

Kép
claracroft

Klári!
Ezek szerint a te anyósod is olyan, mint az enyém. Üdv a klubban :)
Ha neked tetszik a babakocsi, akkor ennyi, semmi más nem számít.

Timi
athena

:) hát igen :) Valami kifogásolni-valót muszáj találni, nem tud lelkesedni semmiért. Ilyen típus.

Mondjuk az anyukám a másik véglet, ő meg semmit sem kritizál meg, neki mindegy. Ezt muszáj volt leínom, mert néha a férjem is olvassa a fórumot, nehogy csak az ő anyukája miatt panaszkodjak :D

Klári

Kép
claracroft

Hát persze! Ettől nem rosszindulatú, csak a legjobbat akarja nektek!
:)

Timi
athena

Sziasztok!

Ma még nem annyira aktív a fórum. :)

kissgizi: gratulálok a jó uh-hoz és a kisfiúhoz! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Örülök, hogy szépen lassan beszállingóztok. Már kezdtem aggódni :D

Kissgizi: gratula a kisfiúhoz (azt hiszem, most már full fiúhatalom van!) és a mindössze 3kg-hoz. Egyébként Ti az időtök mekkora részét töltitek itthon, és mekkorát Lux-ban?

Én tegnap a tronateremben 58kg-t mértem, ez +5-6 kiló, de majd csütörtökön a védőnő mérlege mutatja meg a frankót. Kicsit aggódom :shock:

Az anyuka-anyós beleszólások biztosan meg tudják keseríteni az ember életét. NÁlunk sajnos előbbi már nincs velünk, utóbbi viszont eddig semmibe sem szólt még bele, úgyhogy ezen a téren jól állunk!

Clara: tök jó, hogy már kívülről is érzed a mozgást! Csak néhány nap van közöttünk, remélem hamarosan az én Kisbabám is tapinthatóan fog rúgdosni

Kép
szerencsemák

Sziasztok!

Idetti, tudom, h mi az a cukorprobléma, de tanultam a diétás étrendet. S a terhességi cukor nem azonos a normál cukrosokkal. Hidd el, nem kell mindent megvonni tőled, s a babától, mert az lehet az alapja, h később a baba is cukros lehet. A családom egy része olaszban él, s hidd el, ott minden másképp van. Szóval ne félj annyira, jó?
S köszönöm, nem tudom, mi lett a gyerekem apjával, én nem ezt az embert szerettem, s ismertem.

Kisgizi! Köszi, aranyos vagy! Jó a tudat, h vannak még igazán boldog emberek is!
Szép napot mindenkinek!
lilid

szcsm: én vagyok csak itthon, Pöti miatt, hogy tudjak dokikhoz menni. Amig dolgoztam, addig teljesen kinn éltünk, csak ritkán jutottunk haza, szabira.
Most is Apa ott húzza az igát, én meg nyaralok itthon. de remélem nem sokáig lesz igy.
Most 3 hétre kimegyek, aztán megint 1 hét itthon, aztán jön egy hosszabb etap kinn, a 26. heti uh-ig. utána haza 1 hét, majd vissza, és a 30. heti uh után itthon amradok valszeg. ez majd Pötitöl, a dokitól függ, és attól, hogy kibírok-e 1300 km-t autóban, mert a repülőre akkor már nem engednek fel. és utána Apa ingázik.
Jó lenne, ha találna itthon munkát, és hazaköltözhetnénk.

Giz
Kép
Kép
kissgizi

Sziasztok lányok!
Kisgizi:Gratulálok a kisfiúhoz!!! :DBelehúztak a kisfiúk!
Nekem is magas a cukrom sajnos majd jövőhéten megyek 4d-s uh-ra remélem a magzatvíz rendben lesz...Én sajnos már 6kg-nál tartok :oops:
Én még kívülről nem érzem a mozgást de mellsőfali a méhlepény állítólag ettől is lehet...
Mindenkinek szép napot!!! :D
gyöngyi-30

Sziasztok!

Idetti, kiderült, mi újság a cukorral?

Vizsgálat: én magánba járok, de mindig jön az egész család (a gyerekek is, mert nincs hova tenni őket...). Amíg turka van, a férjem betereli őket az öltözőbe, ott jászanak, aztán jönnek ők is nézni az uh-on a kistesót. De nem tudom, szülni hogy megyünk majd, oda csak nem kéne jönniük :oops: :oops: :oops: .

KépKépKépKépKép
uxi

gyöngyi: nekem is mellső fali :) Az is lehet, hogy nem előrefele rugdos. De, úgy tűnik, ez is minden terhességnél más.

SZCSM: te kis súlllyal kezdted, így többet hízhatsz, mint én. Attól tartok, a végére nagyon elszáll velem a ló :shock: Hát, én ezt nyertem a lottón :D

Klári

Kép
claracroft

kilók: én eddig 4 kg-nál tartok. Múlthét csütörtökön voltam a dokinál, ő egyébként nagyon súlymániás. Már az elején közölte, hogy max. 10 kg-ot hízhatok és szigorúan is veszi. Szóval mondja nekem a doki, hogy a 4 kg nagyon jó, piros pont jár érte, de mivel ebből 2 kg 40 deka az utolsó 5 héten jött fel rám, ezért óriási betűkkel ráírta a kiskönyvemre, hogy DIÉTA. Mert hogy megmondta, hogy havonta csak 1 kg-ot lehet hízni. Hát nem tudom, hogy hogyan tudnék diétázni, mikor így is tök keveset eszek. Napi 3-szor kajálok, semmi nasi, semmi gyorskaja, semmi üdcsi, csak víz, kenyérből is teljes kiőrlésüt eszek. Semmi nehéz vagy zsíros, olajos kaját nem eszek, meg sem bírok enni ilyeneket, nem bírja a gyomrom, egyből rosszul leszek. Semmivel nem eszek többet mint terhesség előtt és nem is hízlalóak, amiket eszek. Szóval akkor hogyan diétázzak? Ne egyek egyáltalán kenyeret? Még a védőnő is mondta, hogy valószínűleg azért volt most hirtelen ilyen súly ugrás, mert itthon vagyok táppénzen és egy kicsit lenyugodott a szervezetem, mert eléggé stresszes volt a melóm amit dolgoztam. Mondtam ezt a dokinak is, de nem mondott rá semmit. Szóval nálam most ez van.

anyós téma: hát nekem ezzel sajnos nincs szerencsém. Az én anyósom nagyon-nagyon-nagyon nehéz eset, mindenbe beleszól, ...stb., eléggé megkeseríti az életünket, ráadásul nála lakunk egyenlőre. Folyamatosan keressük párommal a megoldást, hogy elköltözhessünk, mert már nagyon elegünk van belőle. Alig várjuk a pillanatot, hogy elköltözhessünk külön.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!

Bogi, hogy állsz a súlyoddal? Fogytál még, vagy már stagnálsz?

Akire, mivel tegnap nem voltam, boldog névnapot Neked!

Alma, de jó lehetett Nektek! Kettesben voltatok, vagy Emmát is vittétek? Ettél knédlit? Jaj, ott olyan isteni, én minden nap azt ettem ott :lol:

Reunion, gratulálok a csajokhoz! Látod, kár volt előre stresszelni, hogy hogy fogjuk a két nemet jelölni a táblázatban :lol:

Kima, olyan édes, hogy a Marcit rendszeresen Marinak írod :lol:

Cat, priviben átküldtem a főnököd blogcímét :wink:

Twist, kaptatok babaruhákat a Corában?

Az alkohol a szülés előtt is jót tesz. Ha rendszeres görcsök vannak, meg kell inni egy felest, és kiderül, hogy jósló vagy sem. Engem azzal fogadtak a szülészeten, hogy ittam egy kupicát, ugye? :lol: :lol:

Jaj, Detti, sajnálom. De remélem már kiderült, hogy semmi komolyabb gond. Nővéremnek a fia volt tejérzékeny, és amíg tesóm szoptatott, semmiféle tejterméket nem ehetett/ihatott. Ő rettentő sajt-joghurt-és tejimádó, így elég kemény volt. Ráadásul 2 évig szoptatott, szóval elég sokáig le kellett mondania róla. Ha ő meg tudta tenni, akkor szerintem Te is vagy olyan erős, hogy a pici kedvéért feláldozod magad :wink:

Lilid, örülök, hogy tudtál már nevetni. Gyere gyakrabban, és meglásd, még többet fogsz :wink:

Szcsm, a gép jó, csak én nem vagyok a topon. :cry: A leírásod stimmel, remélem ő az. Jövő héten még tuti van foci, aztán még nem tudni, max 1 várható még, aztán megnézem én is. A mai tornát kihagyom, annyira fáj és fáradt a lábam, hogy állni alig bírok :cry:

kissgizi, gratulálok a kukachoz! Látom a nevetek is megvan már :wink: Nehéz lehet ez a kétlaki élet, remélem sikerül a férjednek itthon munkát találnia. Ha nem sikerül, akkor szülés után mész ki utána?

Clara, tök jó, hogy már apa is érzi. Képzelem, most a fellegekben jár... Ja, és én is 6 kilónál tartok...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Reunion-Gratula a kislányokhoz!!!!! :lol: Neveken már gondolkoztatok?

Kissgizi- Gratula a kissráchoz!!!! :lol:

Clara- Örülök, hogy már kivülről is érzitek a babát!!!! :D

Köszönöm a kutya karmolással kapcsolatos aggódást! Már rendben vagyok, alig látszanak a nyomai :o
Hétvégén kicsit rámjött a sírás-rívás, úgy elkeseredtem a súlyom miatt. Alig jön rám vmi, persze mindenki nyugtatat, hogy ez most így normális, a párom meg, hogy milyen szép vagyok (persze tudom, hogy kamuzik) :oops: Én már kb. 8-9 kg-nál tartok+ a vizesedés, boka dagadás is betette a kaput. :(
Úgyhogy tegnap felhívtam a dokim, nagyon rendes volt, sok pihenést, sótlanabb étkezést és csalán teát javasolt+naponta mérnem kell a vérnyomásom. Beszereztem pár őszi cuccot is, amibe kényelmesen beleférek, úgyhogy most jobban érzem magam :D

Kép
Kép
bogaracska

[quote="lilid"] írta:lilidSzerinte ha fél év mulva jött volna a pici akkor minden rendben lett volna, s most ő is boldog lenne. De sajna nem mondhatom azt a gyereknek, h most maradj még ott x hónapot. ezek kifogások!

Lilid, sajnos a valóságban általában ez nem működik, ha az apa kizsarol egy ilyen abortuszt, amit az anya nem is akar, akkor általában nem jön helyre semmi, hanem az esetek többségében rámegy a kapcsolat. Valószínűleg ez csak egy önző védekezés a részéről, rád keni az egészet, téged hibáztat.

KépKépKépKépKép
uxi

Adrienn, szerintem a 4 kiló nem sok félidősen, én nem foglalkoznék annyira a dokival. Diétázzon ő, ha ennyire kedveli :wink: Nem neki kell leadnia szülés után...

Amiket az előbb elfelejtettem. Voltam ma a babaruha-kiárusításon, amit a blogban ajánlottam. Rengeteg ruhát összevásároltam. A hosszú ujjú body 500, a rugi 8.000, a melegítők 1.000 Ft. És jó minőségűek. Van vastag overall is, de azt nem néztem :oops: Mindenesetre én ruhát már nem fogok venni Mincsinek sem, mert annyira felpakoltam. A két gyerekre kb 10.000-t hagytam ott, de hatalmas pakkal jöttem el. :lol: :lol: :lol:

A másik, hogy a Brendonnak egész jónak tűnik most az akciója. Eldobható bugyi, felhúzós zenélő, szopipárna, mind akciósak a kuponnal...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás- a rugi 8.000 vagy 800??? :lol:

Kép
Kép
bogaracska

[quote="uxi"] írta:uxi
[quote="lilid"] írta:lilidSzerinte ha fél év mulva jött volna a pici akkor minden rendben lett volna, s most ő is boldog lenne. De sajna nem mondhatom azt a gyereknek, h most maradj még ott x hónapot. ezek kifogások!

Lilid, sajnos a valóságban általában ez nem működik, ha az apa kizsarol egy ilyen abortuszt, amit az anya nem is akar, akkor általában nem jön helyre semmi, hanem az esetek többségében rámegy a kapcsolat. Valószínűleg ez csak egy önző védekezés a részéről, rád keni az egészet, téged hibáztat.

Én vagyok ennek az élő cáfolata :lol: :lol: :lol: Nekünk is lett volna egy (azaz rögtön két...) baba, nagyon-nagyon a kapcsolatunk kezdetén, de nem tartottuk meg. Én akartam őket, ő nem. Aztán fél év múlva már ő nyaggatott, hogy most már ideje lenne egy gyereknek. :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Bogaracska: te vizesedsz már, és a víznek is van súlya, nem is kevés, úgyhogy ne aggódj. Az biztos, hogy én csatlakozni fogok hozzád a bokavizesedésben, akkor majd támogatjuk egymást. :)

Klári

Kép
claracroft

Emi ma megkezdte az ovit. Ebéd előtt elhoztam, akadálymentesen vette az első napot. Nem is akart eljönni.
Viszont Beni nagy hisztit vágott le, hogy ő is ovis szeretne lenni.:roll:

Tegnap voltam dokinál, méhszáj 3000, baba rendben van, a feje 5,5 cm átmérőjű. Doki szerint "minden kétséget kizáróan férfiember" van odabent. Ó, és nekünk még mindig csak lánynevünk van :oops: .
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.09.01 14:22-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

Brigi: tudom igazad van, nem kellene foglalkoznom vele, mindenki ezt mondja. De én ilyen hülye vagyok, hogy most azon rágódok, hogy mit csináljak. Azóta akárhányszor eszek mindig lelkiismeret furdalásom van, és kérdezem mindig páromtól, hogy szerinted ez sok volt amit ettem? Meg ilyesmik, párom ki is van akadva a dokira. Tudja, hogy ilyen vagyok, hogy utána ezen lelkizek, meg megpróbálom betartani amit a doki mond, mondta is, hogy ne merjek nem enni, vagy éhezni, mert elmegy a dokihoz és "lecseszi". :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Hékás! Ikreid lettek volna?????

Most elmegyek a védőnőhöz, elhozom az AFP eredményt. Utána jelentkezem

Timi
athena

Engem nem piszkál senki a súlyom miatt, csak én magamat. :oops:
Eddig 4 kg, de ebből 3 az elmúlt hónapban jött fel.
Nem szeretnék 10-12-nél többet hízni, mert akkor megint nagy súlyú leszek a végén.
Benivel 23 kilót híztam, és rettenetes nehéz volt a szülés, szétrepedezett a hasfalam, lúdtalpam lett a nagy súlytól. :(
Emivel "csak" 15-öt, ott semmi probléma nem volt. Csak most az a bibi, ha 15-öt hízok, akkor pont akkora súlyom lesz, mint amivel Benit szültem.. :? :( :oops:

KépKépKépKépKép
uxi

Adrienne, tudom, Marcival még én is stresszeltem, de már tudom, hogy felesleges volt, úgyis lemegy magától a nagy része... És csak a "maradék" miatt kell fogyózni...
Próbálj meg egyébként kevesebb kenyeret enni, sok-sok salátát, joghurtot, kefírt. Ne nagyon egyél dinnyét, szőlőt, rántott dolgokat, ne nagyon igyál cukros löttyöket. De ha valakinek hajlama van rá, szerintem tökmindegy, mit csinál, mert úgyis szöknek majd fel a kilók észrevétlenül :?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Athena, igen

Brigi

Kép

Kép
hékás

Kissgizi: hát elég kemény lehet ez az ingázás, meg hogy ennyit távol vagytok egymástól. Minden elismerésem!

Uxi: klassz, hogy családostól mehettek vizsgálatokra, és így a nagyok is mozizhatnak!

Kilók: jó hogy ma aggódásomnak adtam hangot, most meg elmajszoltam pár kocka csokit. :lol: Azt hiszem, lassan jön nálam a kívánósság: eddig nem kellett az édes, meg a kv sem, most meg mindkettő egyszerre (sőt, szombaton még a cigit is megkívántam :evil: )

az indexen találtam egy cikket, most épp a kommenteket olvasom, érdekes:

http://velvet.hu/poronty/2009/09/01/ton ... a_szulest/

Egyébként az indexen ma van egy jó kis teszt is, hogy ki mennyire emlékszik vissza az általános iskolai tananyagra. Nekem 7/10-es lett, asszem az egy 3-ast ér a suliban...

Kép
szerencsemák

[quote="hékás"] írta:hékás

Én vagyok ennek az élő cáfolata :lol: :lol: :lol: Nekünk is lett volna egy (azaz rögtön két...) baba, nagyon-nagyon a kapcsolatunk kezdetén, de nem tartottuk meg. Én akartam őket, ő nem. Aztán fél év múlva már ő nyaggatott, hogy most már ideje lenne egy gyereknek. :lol:

Nem azt mondom, hogy mindig, hanem hogy elég gyakran. Sok ilyenről hallottam. Jó, hogy nálatok nem így alakult.

Na most hívtak a védőnői központból, vagy mi ennek a neve, elvették az eddigi védőnőnket, most valami helyettes lesz, de az is ki tudja meddig. Itt állandóan kavarják őket, nem tudom, ez miért jó?! :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.09.01 14:34-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

Nah ne már! Felnőtt férfi ember létére nem tud védekezni?????? Akkor ne reklamáljon! Szerintem...

A férjemmel mikor megismerkedtünk (mikor már ott tartottunk :)), nekem spirálom volt. Közölte, hogy ez olyan lutri, mert nem tudja, hogy van-e vagy sem, vagy mi van. Majd 1,5-2 hónap volt mire időpontot kaptam a nőgyogyihoz, hogy készítsen róla egy fényképet az uramnak, addig bizony szigorúan óvszerrel volt csak hajlandó... Nem akart még gyereket és ő nem bízta a véletlenre. Eleinte engem zavart, sőt sértett, hogy nem bízik bennem, de mostmár utólag vissza gondolva igaza volt és a fiamat is erre fogom biztatni!! :) :) Nah belőlem még milyen anyós lesz....

És ne keseredj el semmi képen, ma találkoztam az iskolában egy apukával, hozta a 4-be a gyereket egy babakocsiban kb egy egyéves. Szba elegyedtünk, kiderült, hogy a csajnak öt gyereke volt mikor elvette. Egy sem közös csak neveli őket. A csaj kicsit csúnya is volt és fogatlan is, a faszi pedig még nekem is megtetszett! :) :) Szóval egy frissen borotvált, tiszta, jól öltözött, inges, kellemes hangú, udvarias hapsi volt...

Jah és a férjem is úgy halászott ki engem, hogy már kapcsolt áru voltam 5 éves Gergőkével! :) :) És jesszus milyen rossz volt 5 éves Gergőke, ha tudnád... Én is azt hittem, hoyg nekem már sosem lesz senki és különben is egy elhagyott senki vagyok, szörnyű időszak volt. A válás után kb egy év kellett hogy nyissak pasi ügyileg, addig csak én meg a gyerek volt, nem hiányzott senki. Aztán jött az édesdrága férjem, akinek a második gyerekét várom! :)

És kettesben is nagyon jó volt, mosolyogva emlékszem azokra a hetekre, hónapokra, amikor nem kellett megfelelni senkinek, csak magamnak és a gyermekemnek. És ő is emlegeti! :) :)

KépKépKép
bogyra

És készített fényképet a spirálról? :D :D :D

KépKépKépKépKép
uxi

Brigi: hát ez az, hogy cukros löttyöket nem iszok évek óta, csak szénsavmentes ásványvizet, abból is napi 2-3 litert, rántott dolgokat nem nagyon szoktam enni, mert nem szeretem, olajos, főleg ahogy anyósom süti, ha én főzök mindent oliva olajjal csinálok, ilyen 35 dekás teljes kiőrlésű szeletelt kenyeret szoktam venni Ceres félét, abból szoktam 2 szeletet enni. Kefírt eszek, milliset, azt a dokim is ajánlotta. Salátát is eszek, szeretem nagyon, és gyümiből almát, barackot. Talán mostanában mikor kívántam az édeset lecsuszott 1-2 csoki, meg süti, majd azokat visszafogom és nem eszek. Előtte soha nem ettem édességet, mert egyáltalán nem vagyok édes szájú. :) Majd jobban odafigyelek. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára adrienne29 2009.09.01 14:49-kor.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Uxi!

Készített igen, meg rá is írta a leletre. De az ultrahangon látszott is szépen... Nah most nyilván ha fifikás akarok lenni, akkor azon a fekete maszaton akárhova mutatok is elhitte volna hogy az a spirál! :) :)

KépKépKép
bogyra

Adrienn,ennél többet nem tehetsz szerintem...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Jajj nem szeretek velvet porontyos cikkeket olvasni, mert felforr az agyam!

Szerintem sok férfi egy megfázásnál sokkal nagyobb jelenetet tud rendezni, mint egy nő a szülés alatt.... erről bezzeg nem beszélünk. :)

Apukám 36,9-nél feküdt a nappaliban a kanapén és borogatásért zokogott, meg gyógyszerért, jajj mi lesz, meg fogok halni, valaki segítsen... egy megfázásnál kb 3-4 napig is akár! :) :) :)

Ehhez képest én sülés közben egy G.I. jane voltam! :D

Nem mondom üvöltöttem, ha úgy hozta a szükség, nah de nem kergettem mindenkit az őrületbe magam körül, ha csak azzal nem, hogy a kb 10 ólatt 1000 billiószor kértem bocsánatot.. nem tom ám miért, csak jött, hogy bocsánatokat kell kérjek! :) :) A férjem is szólt, hogy fejezd már be! De nekem bocsánatokat kellett kérjek, azt hiszem kényszeresen. :oops: :lol: :lol:

Amúgy a baba feje természetesen nyomhat maga előtt egy kis székletet, de azt a szülésznő olyan hamar törli el onnan a kis kendőjével, hogy se szaga, se látványa nincs. És akkor amikor ez történik, még nincs mit kukucskálni a lábközött, mert akkor még kb 6-8 cm-re van a baba feje a kijárattól. Amikor megjelenik a kis hajas fejecske, már nincs ott semi ami zavaró lehetne, akkor márcsak max vizeletet nyomhat ki pár cseppet a húgycsőből, de öszintén szlva, azt lehetetlen megkülönböztetni a magzatvíztől, meg a kutya se figyeli már olyankor.

A férjem kukucskált mikor kijött a baba, a fejemnél állt, de odahajolt és könny szökött a szemébe már akkor maikor én még veszettül nyomtam! :) És simogatta a fejecskéjét, mikor még félig kinn félig benn állapotban volt és tök oda volt a gyönyörtől. :)

ÉS hát az utóhatás??? Arra bizonyíték a harmadik baba. Szexuálisan semmilyen problémát nem okozott közöttünk a dolog. Egy intelligens férfi el tudja különíteni a szülést a szextől. A kettőnek semmi köze egymáshoz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bogyra 2009.09.01 14:57-kor.

KépKépKép
bogyra

Unokaöcsémnek névnapja lesz, és nagy Nadal rajongó. A szobája tele van poszterekkel, de Nadalról nincs neki egy db sem. Ezt akarok venni neki, de nem tudom, hogy hol lehet kapni ilyet. Tudtok segíteni benne?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Köszi Mindenkinek a grtulákat!

Hékás: nem könnyű az biztos, Apa ellőtt le a kalappal. Neki rosszabb, mert én itthon vagyok. Ha nem jön össze a meló, akkor igen, megyünk ki amint Pöti elég nagy lesz, kb. a 6 hetes kontroll után.

Bogyra: Apjukod tényleg biztosra megy :) nem semmi lehetett a fotó a spirálról :) de megértem, manapság biztos ami sicher :)
lenne egy kérdésemis Hozzád: mikor érdemes megismerkedni a fogadni kívánt szülésznővel? Tudsz valalkit ajánlani a SOTE I-ről? Egy nevünk már van, de kíváncsi lennék a véleményedre. Jöhet priviben is. köszi szépen előre is.

Giz
Kép
Kép
kissgizi

Bogyra, nekem is van egy szakmai kérdésem:
mit jelent:
gravid uterus fundusa k/1?

A "gravid uterus fundusát" értem, de mi az a k/1?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.09.01 15:15-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

[quote="bogyra"] írta:bogyraEgy intelligens férfi el tudja különíteni a szülést a szextől. A kettőnek semmi köze egymáshoz.

Bogyra: azért egy kis közük van egymáshoz, bár fordított sorrendben :oops: :oops: :oops: :oops: :D :D :D :D

Giz
Kép
Kép
kissgizi

Gizi!

Írd le milyen nevet kaptatok, persze privibe és mondom mit gondolok! :)

KépKépKép
bogyra

Hékás: ha egyszer frissítsz beírnád, hogy Mayánk lesz :)
Voltunk genetikain. Minden ok.

Emma viszont lázas, ezért most csak egy gyors bekukk volt...

Kép
Kép
alma26

Hékás: minden jó, ha a vége jó. Én biztosan nehezen éltem volna meg egy ilyen helyzetet...

Az én párom már az elején megmondta, hogy nálunk aztán nem lesz abortusz, ha becsúszik a gyerek, akkor jönnie kell. Mondjuk gyógyszert szedtem, így nem csúszott be, csak egyszer volt egy riasztás, de akkor is azt mondta, hogy ha terhes vagyok, akkor úgy maradok!

Bogyra: Kivételesen a Velveten most egész normális hozzászólások vannak, rá is csodálkoztam,ezért is ragadtam le. Igaz a 3. oldallal kezdtem, majd most jön az eleje...

A szüléses történetedet megkönnyeztem, egyébként 1-2 velvetes hozzászólást is...tiszte hülye vagyok, hogy ilyeneket olvasok munka közben :wink:

Egyébként jól vagy már???

Kép
szerencsemák

Milyen velvetes cikket olvastatok?

KépKépKépKépKép
uxi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: