A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Kocska: akkor 33 hetesen született meg a picurka?Engem most egy kicsit megnyugtattál, hogy nem olyan pici bent András.Hát igen sajnos koraszülötteknél hamarabb lemegy a szülés mivel kisebb a fejméretük és hamarabb kicsusszan.Megkérdeznéd tőle, hogy hol van?
Te kiírhatnád otthon a ház elé, hogy műköröm és cukrászda. :D :D :D :D :D :D
Én most ettem egy kis sültkrumplit meg rántott sajtot csak kivettem a fagyasztóból és dobtam a serpenyőbe.Olyan jól esett.Holnap is csinálok ebédre.
Asszem holnap elzavarom apát krémesért a cukrászdába. :roll: :wink: :wink:

Kép

Kép
gabka7926

tecaaa:én is gyakran érzem úgy, hogy bámulnak milyen fiatal vagyok.De nyugi a kórházban 17-18 év volt az átlagkor terheseknél és 90% kisebbség.Na ezzel nem akartam megsérteni senkit!

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Én ma rendesen elfáradtam.Férjecskémmel megcsináltuk így a tél végén a tavaszi nagytakarítást és most csilli-villi az egész lakás!Emellett még főztem is finom tyúkhúslevest meg rántott csirkét kukoricás rizzsel...Szóval teljesen kész vagyok,most azt sem tudom,hogy hogyan üljek,hogy ne fájjon a derekam :? De legalább mindennel készen vagyunk és holnap egésznap lustizunk!

Kocska!Naggggyon jól hangzik a tiramisu!!Most meg tudnék enni belőle egy nagy adagot!!!

Tecaaa!Nagyon vagány a kis body!Igazi kis rockeres :D És nyugi,engem sokszor fiatalabbnak néznek a koromnál,ami addig zavart,amíg dolgoztam.Ugyanis ápolónő vagyok és elég furcsán vette ki magát,amikor a beteg szólt,hogy nem szeretné ha tanuló adná be neki az infúziót,szóljak inkább az osztályos nagy nővérnek,mire én közöltem,hogy kénytelen lesz velem beérni,ugyanis nem vagyok tanuló,én vagyok az osztályos "nagy" nővér....Na mindegy!Egy darabig dühített,de már nem foglalkozom vele.Végülis remélem,hogy majd 50 évesen is fiatalabbnak fognak nézni a koromnál :lol:

Kisvirágnak megy a drukk ezerrel!Remélem,még egy pár hetet bent marad a pindur!

Kép
demetnik

nincs ma valami nagy mozgás!!! :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép

Kép
gabka7926

sziasztok.

teca:

annó engem is sokat szivattak(szó szerint) a kórházban szülés utánn.megkaptam hogy majd anyumék nevelik mert én bulizom,meg hogy a szülők nem engedték elvetetni és csak azért tartottam meg.(anyum mikor megtudta megmutatta merre van a kórház).remélem ezek a kedves szülésznők és csecsemősök most is ott dolgoznak,és majd jól lesül a képükről a bőr miközben leesik az álluk,hogy igenis velem él a fiam és imád,és én is őt,és ugyanattól az embertől szültem a másodikat is.
most is furcsánn néznek rám mikor Patrikot is viszem uh-ra,ráadásul én nem is nézek ki 20-nak.nem is olyan régen a tescoban egy üveg sört nem adtak ki mert nem hitte el a nő hogy 20 éves vagyok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nyugi,én is zebra lettem mikor először voltam terhes,pedig én aztán kentem mindennel ami létezik.........nyárra olyan bikinit vettem aminek a felsője hosszított,így nem látszott :wink: :wink: :wink:

ja még nem is meséltem,hogy az uram végre letette a cigit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:már mióta nyúztam vele és most hogy beteg volt abahagyta.jajj mennyivel jobb hazajönni,hogy nem állott cigiszag van a lakásban :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: és persze Patriknak is sokkal sokkal jobb így.

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Kocska!

Megnyugtató, hogy ha most megszületnének a babák, akkor is minden rendben lenne.

Tiramisut nem ajánlják terhesen, mert nyersen kell bele a tojás. Van aki szerint a mascarpone sem jó, de én ebben nem hiszek, hetente megszek egy nagy dobozzal.

Faiatal anyukának is jó lenni, hiszen a gyerekek hamarabb felnőnek, korban közelebb állnak majd hozzátok. Illetve az ember anyagialag egyre jobban áll, ahogy halad a korral, és így Ti könnyebben tudtok majd kettesben menni nyaralni a párotokkal, mert akkor a gyerekek már akkorák lesznek, hogy akár nagyszülőkkel, akár később egyedül is ellesznek majd otthon.

Mire mi ezt újra megtehetjük majd, addigra negyven fölött leszünk.

Viszont nekem előtte volt alkalmam tapasztalatokat és élményeket gyűjteni.

Illeteve nem is találtam meg azt a férfit akivel szívesen vállaltam volna közösen gyereket, majd amikor végre rábukkantam, először Neki is úgy kellett éreznie, hogy eljött az ideje.
Vendég

Cat: igazad van neked is a szülővé válással kapcsolatban. :D :D :D
Tegnap este óta azon jár az agyam, hogyha Andris koraszülött lesz akkor mindenképp beszerzek egy légzés figyelőt.Ugye ti Angel Care-t vetettek ha jól emléxem?

Tudom, hogy ez már téma volt egyszer csak most egy kis frissítés jó lenne.

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Ettike nekem szerencsére szüleim elfogadták!Igaz első mondat az volt hogy azért még korai... De most már alig várják az első unokát!
Nekem inkább a velem egy korúak pl. volt osztálytársaim néztek/néznek rám érdekesen!Az elején bántott de Ők nem tudják hogy milyen jó érzés amikor mozog a pocakomban...

mikor érdemes kitölteni a családi pótlék + gyes igénylő lapokat?
És hol lehet beszerezni?

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa

teca:

gyeshez a papirokat a tb-nél lehet kikérni(itt legalábbis)de a kitöltéssel még bőven ráérsz mivel kell majd a lakcímkártya és a tajkártya is hozzá amit majd vagy a kórházban vagy postán kaptok.
én majd március közepén megyek el értük és behozatom apával szülés utánn és ott kitöltögetem,de az is lehet hogy csak itthol,attól függ mikor szülök,ha bele esik a husvétba akkor nem sietek.
tőlem is sokan elfordultak féltékenységből.sokan a mai napig nem hiszik el hogy saját a lakásunk,mindenkinek azt híresztelik hogy tanácsi,csak szégyellem és azért mondom hogy vettük......no comment :roll: :roll: :roll: :roll:

gabka:

nem lessz Andris koraszülött nyugi!!!ne így fogd fel mert akkor fog így történni.tessék úgy gondolkodni hogy a 38.hétig benn lubickol a pocidban,sokat segít a pozitív hozzáállás.

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!
reggel írtam egy adagot, de egyszercsak sehol nem volt :(
örültem a tavasznak, mert tegnap elolvadt a hó nálunk, és kiderült, hogy a tulipánjaim már három centisek, és a krókuszoknak bimbója van, és virágzanak a barkafák. szóval itt a tavasz tényleg! ma sétáltunk nagyot a gyerekekkel a pataknál, olyan jó volt, hogy réka akart menni, mert ő utálja a telet, vagyis a sok ruhában sosem hajlandó menni, így elég keveset voltunk kint, és most már ő akar menni, és mondta, hogy holnap is, meg minden. Nándi meg teljesen kiborult, hogy bejöttünk, ment volna még. és a fák alatt ha a fű még nem is, de a tyúkhúr, meg a többi kicsi gaz már zöldell :) És mikor mondtam rékának, hogy itt a tavasz, felderült az arca, és mondta, hogy akkor mindjárt születik a kistesó! :lol:

gabka, megvárja majd az idejét az a gyerek, csak három hét. szépen figyelsz majd, hogy pihizzél! egyébként az angel care az ismerőseimnél gyakran beriasztott tévesen, mert egylapos, és le tud mászni róla a gyerkőc, vagy nem olyan érzékeny, kivéve az amerikában gyártott. A baby sense, a madarász utcai kétlapos, és két gyereknél nálunk egyszer sem riasztott tévesen, és a barátaim közül se senkinél, viszont volt, akinek megmentette az életét. szóval én abszolút a baby sense II-re szavazok, és nyugodtan használtan, mert semmi baja nem tud lenni. a mienk már 5 gyereket kiszolgált.

éljenek az ifjú anyukák! azért jó is az! :)

kocska, már pont kérdezni akartam, mizu a csajjal. jó, hogy hamar kikerülnek, még két éve is két és fél kiló volt a határ. és nagy vagy a sütikkel. én is nagy sütő vagyok, de mostanában valahogy nem megy, hogy rászánjam magam :S

dementik, jó pihit holnapra4 megérdemled :) én cska itt ülök. egész héten az elmaradásaimat csináltam, meg ma is, elég jól haladok, csak közben tényleg a takarítás már megint elmarad...

Mi a gyeshez a netről töltöttük le a papírokat, és postán küldtük be, és a következő hónapban már kaptuk is a pénzt, de tényleg kell hozzá mindenkinek minden irata. apa, anya, csemete személyi, taj, adó meg minden kártya fénymásolata.

na, lépek, nem tuodk ülni szokás szerint. nyugodt éjszakát. nekem úgysem lesz. nándi rámszállt teljesen. így éli ki a tesót, múltkor anyukám fektette, és reggelig aludt, most meg kb óránként keltett, meg egy idő óta már ezzel szórakozik. tök jó.

kikocska

Nálunka ma esti póker-party elmarad. :(
De lesz helyette újabb rész a 24-ből. :D

És izgalom, hogy mikor bújik ki Döme baba, a másik topicban lévő társunk kisfia. :D
Én annyira várom már, mintha az enyém lenne.
És az sincs már messze. :D

Sütés mostanában nekem sem megy, de a joghurttorta igen gyakran szerepel az étlapon. :) Szerencsére nagy kedvenc, nem csak én szeretem. És gyorsan kész van.

Azért nem egyszrű ez az estém sem, mert Beninek 39 fokos láza lett. De olyan jó fiú volt. Semmi nyűgösség, szót fogadott. Most már alszik.
Remélem reggelre teljesen rendbejön.
Vendég

Sziasztok!

Egész nap elvoltam... délelőtt vettem pár rugdalózót :)
Meg sütöttem pizzát, csináltam szendvicset! Mert jöttek a barátnőim hogy mégse legyek magányos! Nagyon jó volt! Most menetek el!

Kocska 7 perc az szép eredmény, de az még szebb hogy nemsokára hazajöhetnek, pedig milyen pici még a baba!

Szerintem annyiból jó a fiatalságnak hogy ők még akkor is bőven fiatalok lesznek amikor a gyerkőcök már nagyok! Az meg hogy ki mit gondol aki nem ismer titeket az ne foglalkoztasson senkit! Nem attól jó vagy rossz szülő az ember hogy hány éves!

Na szép álmokat mindenkinek!
Remélem a mai estém legalább olyan jó lesz mint a tegnapi, mert tegnap csak 2* voltam fenn! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Pocak 115cm. Hihetetlen, hogy van akinek nálam is nagyobb. Eleinte csak nekem látszódott, most meg mindenki utolért, de hogy még be is előzzetek. Ejha!

Hihetetlen ez a Sámuel név…most lett nálunk is egy a faluban, de nekem rémisztő, de persze mindent meglehet szokni, ha egy tüneményes kissrác lesz az, de furi.

Teccca én is rendeltem már innen. On-off-osat, meg fejkendőt, meg barátnőméknek motorosat.

Lényegében a nyerstojással akkor lehet gond, ha ismeretlen eredetű, mert a boltban akármit írnak rá, de nekem házi tojásom van, és még ha piskótát csinálok,amit sütni kell,azt is kieszem a felét nyersen, úgy hogy mindegy, hogy sütős vagy nem. De a rum sem hiszem, hogy használ, de persze a terhességem alatt szoktunk rá.

Egyébként én meg attól paráztam már, hogy lassan 30 leszek és majd a 18-20 éves anyukákkal kell menjek szülőire, de tök örültem, mikor láttam, hogy vannak még nálam is idősebbek.

Kikocs édes lehetett az okos nagytesó.
Én még könnyen sütögetek, mert nincs gyerek, sőt még anyu csinálta az ebédet én meg a sütiket a vendégeknek, így azért könnyebb.
De én is csak az ilyen hipp-hopp gyorsakat csinálom, na meg 2nap alatt.

kocska

http://www.vatera.hu/rozsaszin_hauck_es ... 97762.html

http://www.vatera.hu/hauc_micimackos_to ... 54324.html

http://www.vatera.hu/tunemenyes_hintacs ... 58507.html

Semmi érdekeltségem nincs, de ezekbe beleszerettem, de lánynak, vagy a micimaci őrültnek való, a hintacsiga drááááága, de zabálnivaló.

kocska

Jó reggelt!
Remélem nektek jobb, mint nekem: bejött az első igazi késsel hasogató szeméremcsont-fájás az éjjel. Jó kis tréning a szülésre :(
Mind1, ülni már tudok, és nemsoká piacozunk, jöhet a fokhagymás-sajtos-tejfölös lángos :wink:

icamica

sziasztok.

kicsi fiam jól rám ijesztett az éjjel.......22-02 ig majdnem rendszeres,de szerencsére gyenge fájásaim voltak,hiába vettem be magnéziumot.és hát kinek köszönhetem?persze hogy páromnak.nem tudom mi volt vele tegnap,tiszta dinka volt mikor hazajött.álítólag hazafele a buszon egy vén fasz úgy ült le mellé hogy majdnem nekipaszírozta a busz oldalának,mire ő visszalökte a lábát.aztán mior felált nem akarta kiengedni és mikor ő nekiment a lábának akkor a hapek oldalba vágta.
na hát jó erőben lehetett az a 70 év körüli bácsika mert az én férjemnek bizony annyira fájt hogy mindjárt el is feküdt,és még a kanapét sem tudta kiúzni mert neki úúúgy fáj(na bumm nekem is sokhelyen fáj+még egy több mint 2 kilós gyerek is áttrendezte a belső szerveim)
aztán hazajött Patrik,perzse fürdetni sem tudta,mert fáj.
mivel későn kelt így hagytam még játszani.mire párom elkezdett vele bunkózni,meg velem is,mert direkt nem viszem a gyereket aludni hogy őt idegesítse........(a gyerek játszott)na gondoltam odaülök mellé és megkérdem mi baja,felmerült bennem hogy az én drága cigánygyülölő uram biztos belekötött egybe és az sózott oda neki.mikor ezt mondtam tisztára kiakadt.húzzak lefeküdni,mondja.és mivel nem mentem felált kitépte alólam a takaróját és elvágta a szoba másik végébe.na én ekkor felhívtam anyósom hogy jöjjön átt a pici fiához mert külömben aput hivot.miközben beszélek anyóssal kinyomja a telefont.......nem baj annyit megbeszéltünk hogy áttjön.felakartam hívni anyum hogy ottaludhatunk-e mert valahol sejtettem hogy ha maradunk akkor tuti kiakadok(eddig holt nyugodt voltam)aztán fogja és mégmielőtt anyuék felvették volna a telefont kinyomja és kiúzza a zsinórt.próbálom újra erre széttszedi a telefont és elveszi a kagyló részét,ott a mobilja az ágyon gondoltam akkor arról,azt sem engedi,hív anyósom majden nemtudom felvenni a sajátom sem.
na mindegy a lényeg hogy a végén a gyerek ijedt meg a legjobban,mert ez a marha folyamatosan szidott meg ordibált.
elment.megjöttek anyósék,megjött ő is.
és a végén még én voltam a rossz hogy minek baszogattam hogy mi baja van...........mert ő csak fáradt mert 12 órázott,és amúgy is most tette le a cigit.......stb.na bumm.n a nap 24 órájában melózom,nincs szabim,nincs szünetem,ha épp nem a gyereket pesztrálom akkor takarítok,főzök...stb.én is tettem le cigit.
komolyan kinyalom a seggét,mert ő semmit nem csináll itthol,egy rántottát nem hajlandó magának megcsinálni.és erre ezt kapom.nagyon kezd telio lenni a hócipőm.

megint nektek panaszkodok......bocsi,tényleg.

amúgy nem szoktunk veszekedni,nem tudom mi van vele.elhiszem hogy feszült,meg ideges.de ne rajtam vezesse le.

méghogy mi nők vagyunk bonyolultak............

itt is olyan jó idő van megint.a ház végében nálunk is bimbósak már a nárciszok,jajj de imádom a nárciszt.idén is "lopok" majd :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike

Kocska!

Az én hasam 117 cm.
De ha veszek egy nagy levegőt, akkor 121 is van. :D

Ettike!

Sajnálom a tegnap estéteket!
Nem lehetett könnyű. REmélem hamarosan megoldódik a helyzet.
Szerintem Apát nyomasztja egy kicsit, hogy ilyen fiatalon kétgyermekse szülők lesztek. Még fel kell dolgoznia.
És közben itt van a válság is...
Vendég

Ezt nem hiszem el. Írtam egy kisregényt és eltünt...

Akkor csak röviden, mert lemerül a laptop.

Ettike, nem foglalkozz vele, egyik füleden be, másikon ki!!
Biztos,hgy a férjeink is sokat aggódnak, félnek a jövőtől, az ismeretlentől, gondol el, már kétgyerekes apuka lesz, családfentartó!!! Neked pedig nem hiányzik most az, hogy Alex koraszülött legyen!! Kitartást!!!

Kocska! Nagy tündériek ezek a cuccok!! Ne pedig nem vagy semmi ezzel a sütögetéssel!!! :lol:
Cat! Eltakarították már??
Beteg gyerkőcöknek jobbulást!

Egyik barátunknál most 35.hét 5 napra született 2.6 al a baba, fél napig volt inkubátorban, és 4 naposan már haza is mentek!
Szóval lassan mindenki fellélegezhet!!!

Egyik barátnőmnek májusban lejár a gyes, és szep-ben kezdi az ovit. Nem tud visszmenni addig dolgozni. Szerintetek kérhet fizetésnélküli szabit? Igaz, akkor szerintem magának kell fizetnie az Apeh felé az egészségügyi szolg. járulékot, hogy legyen biztosítása, de az nem olyan nagy összeg. ???

Nekem mostanában a jobb és bal oldali bordámnál fáj nagyon, mozgásnál is főleg, köhögni már alig merek. Ez is a baba miatt lehet??

Az én párom is ma 3 napra elutazott, Brüsszelbe, de jönnek apumék,hogy ne legyek egyedül addig sem. (főleg, hgoy holnap tüdőgondozóba kell mennem, hgy nem-e aszmatikus a köhöség, kedden a szülésnővel kell találkznom, és ctg, szerdán du-án nőgyógyász, szóal szükség van rájuk)

Kép

Kép
eda7

Teca furcsa,amit írtál,h néha furcsán néznek Rád a korod,meg a bakancs miatt. Pedig terhesen,télen az egyik legjobb viselet :) Nekem nagyon régen volt és most megint nagyon vágytam rá,de nem fogok bóti óckát venni,a többi még a Jajcicában is drága.
De szerencsére nekem a korom miatt még nem volt rossz tapasztalatom,csak jó. Volt,amikor felvágottat szerettem volna kérni, unottan kérdezi a hölgy,h mit szeretnék, amikor meglátta a pocakom,akkor meg kivirult :D Mondta is a végén,h minden jót :)
Bulizni meg én is voltam,ahol hangos volt a zene. Bár mi más jellegű helyekre járunk,de Majának az sem lehetett pite :roll:

Tisa örülök,h ilyen bódog vagy most. Éljen a házas élet :)

Ettike én is sajnálom,h ilyen rosszul ment az este. Csak vigyázz magadra,mert elég ijesztő,amit írtál a fájdogálásról. Remélem nem ez fog bennetek maradnadó nyomot hagyni és most már minden ok.

Én még szívesen aludtam volna,de Dani reggel átöltelt,megfogta a hasamat...na onnantól megindult a hasamban a boogie,úgyhogy nem bírtam már én sem visszaaludni.

Szép vasárnapot mindenkinek!

dharma

Eda!

Tüdőgondozóval csak óvatosan! Sok a beteg, esetleg TBC-s ember.
Időpontra mész? Beszéltél velük? Említetted, hogy kismami vagy?

Barátnőd helyzete nem könnyű. Szerintem először vegye ki a bentmaradt szabikat, aztán keressen segítséget. A munkáltatók zöme nem örülne egy ilyen kérésnek. És lehet, hoy ha leépítésre kerülne sor, mint oly sok helyen mostanában, tőle válnának meg először.
Én a helyében inkább az egész fizetést magánbölcsire vagy családi napközire költeném, és akkor nagyobb a valószínűsége, hogy megmarad a munkahelye.
Vendég

Dharma!

Hangos buliban mi is voltunk már. Marci úgy bealszik olyankor, hogy csak akkor moccan meg, ha csend lesz. Én nem is értem.
Remélem kint is ilyen hatással lesz rá a zaj!

Egyébként nekem egy BKV ellenőr múltkor meg sem nézte a jegyemet amit nyújtottam felé, csak annyit mondott, hogy jó egészséget kíván. :D
Vendég

cat:

ő 24 évesen már nem olyan fiatal.meg engem is nyomaszt,ez nem mentség.attól még a saját fiaival bafik ki.nem értem.soha nem volt ilyen.nem akarom hogy erre menjen rá a házasságom,de a végtelenségig nem tudok nyelni,és ez már nekem is nehezen megy le.

ááá nem is foglalkozom vele,majd este mire jön mi elmegyünk és csak lefekvéskor jövünk haza.azalatt a fél óra alatt csak nem köt belém.

emlékeztek én is artam annó hogy ismerősömnek a 35. héten született meg a kislánya,őket is kidobták 4 nap múlva.ma már több mint 6 kilós,és nagyon édesen kikömbölyödött :lol: :lol: :lol: :lol:

eda:

nem mehet a kisgyerek májustól oviba?Patrik is januárban fogja kezdeni,vagy nem iratták be tavaj?én most beiratom áprilisban és januárban kezdi.Alexot is beiratom bölcsibe mert sajna mindenképp vissza kell mennem dolizni mikor betöltötte az 1-et.így biztos hogy áprilisban vihetem.

Kép
Kép
ettike

Ettike!

Bizony nem mentség a férjednek sem. de talán könnyebb megérteni. Egyébként a férfiak nagy része ilyen idősen még nem érzi érettnek magát az apaságra. VagY ha már az, akkor rájönnek, hogy mekkora felelősség is ez, és ez nehéz.

Az én férjem már majdnem 30 volt amikor azt mondta, hogy talán, lehet, hogy jöhet a baba.
Viszont amióta először megfogta azóta ő a legtökéletesebb Apa akit el tudok képzelni. Neki kellett hozzá ennyi idő.
Vendég

Eda! a gyermekvédelmi törvény előírja, hogy ha anyuka visszamegy dolgozni, akárhogyan is, biztosítsák a gyerek felügyeletét! nem elég az óvodai törvényre hivatkozni, hanem a gyermekvédelmire is kell, akkor nem utasíthatják el. Újra és újra fellebbezni kell, akár bírósággal fenyegetőzni. akár úgy is kötelesek megoldani, hogy fizetik a magánovit, ha nem tudják elhelyezni. Csak ki kell verni a hepajt, mert egyébként eléggé disznó módon intézik ezeket, az anyukák meg nincsenek tisztában a dolgokkal. Itt nálunk, dunakeszin legalábbis ez a helyzet, 3szoros túljelentkezés van az oviba, réka valszeg csak 5 évesen mehet majd, ami elég durva szerintem, remélem a háromgyerekesség fog segíteni, és mégis beveszik szeptembertől. Nagoyn rosszat tesz neki, hogy nála sokkal kisebbekkel van együtt folyamatosan.
az a biztosítós összeg meg valami 3-4ezer ft volt 7-8 évvel ezelőtt, gergőnek kellett fizetni, mikor külföldön dolgozott.

Ettike, meg mindenki, minket is a második gyerek viselt meg jobban, több volt a feszkó meg a lehetséges konfliktus, meg akkor volt a ház-eladás-vásárlás, meg a köcsög szomszéd ügy, meg ráadásul a 7. évünk a házasságban :) szóval nagyon nehéz, de túl lettünk rajta. Mondjuk a férjem nem egy veszekedős, (én az lennék, ha hagyná, de úgy nem lehet veszekedni, ha valaki nem válaszol, így leszoktam róla :) ) így ha ingerülten szólunk egymáshoz, így 11 év után már azonnal észbekapunk, hogy igen nagy a gáz, így nincs patália, cserébe viszont volt úgy, mikor nándi pici volt, hogy csak voltunk egymás mellett, nem együtt, hanem egymás mellett éltünk, meg bőgtem magamban. (egyébként ez most is van, csak most a két munkahely az oka)
Szóval én is úgy látom, hogy a második gyerek sokkal jobban megviseli a párkapcsolatot, de több energia is marad arra, hogy az ember odafigyeljen rá, nem vesz ki annyit, mint az első gyerek, sőt, napról napra mindig könnyebb. És mikor túl van rajta az ember, annyira jó, hogy ezt is túléltük, akkor ennél nehezebb dolgokon is át fogunk tudni esni, ha kell. És úgy gondolom, tudatosan oda is kell figyelni a pasikra, nem azért, mert megérdemlik, hanem azért, mert a gyerekeink, és mi érdemeljük meg. Szóval sok erőt, mert rohadtul úgy van, hogy miért mindig én gondoljak arra, hogy pasiból van, ő miért nem gondol arra, hogy nőből vagyok, de eljön annak is az ideje, hogy gondol. Ha sikerül addig túlélni :)
Egyébként tényleg eléggé túllőtt a célon...

na, mennem kell, sokat ültem márm egint, töltögetek a vaterára...

kikocska

Szép jó napot mindenkinek!!!!!

Éljen a jó időnek én is úgy elmennék sétálni valamerre!!!!! :( :( :D :D
Helyette marad az udvar. :wink:
Olyan jó, hogy ma töltöm a 33 hetet.Tök biztató amiket írtok, sajnos a koraszülött babákról.

Ettike: sajnálom, hogy apa ilyen durván viselkedett veled és Patrikkal.Én jól kiosztanám ma a helyedben.

Íme egy friss poci kép és egy Bagirás amint élvezi a napot!

NE NÉZZÉTEK A FEJEM , PEDIG DIREKT MONDTAM NE LEGYEN BENNE!! :roll: :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
gabka7926

Bartánőmnek megmondom akkor, hogy próbálkozzon hamarabb beadni oviba a gyereket, ne várjon vele 3-4 hónapot!

Cat! Tüdőgondozót telefonon a héten lebeszéltem, nagyon aranyosak voltak, először mondta a hölgy, hogy március végére ad időpontot... Mondtam neki, hogy addigra már meg fogok szerintem szülni :oops:
Aztán megbeszéltük, hogy már kezdés előtt odamegyek, hogy első legyek, (hétfő direkt), és várakozni se kelljen sokat, betegek között se legyek. De mindenképpen el akarok menni, mert már 5 hete nem bírok kigyógyulni, megnyugodnék ha szakember vizsgálna meg. Egyre nagyobb pocakkal már alig lehet köhögni, és ráadásul közben az oldalam rettentően fáj. (tudom, hogy nem a tüdő, mert a háziorvosom megnyugtatott.)

A tena lady superből szerintetek hány db-ot pakoljak a táskába? 30 db van a csomagban. Rég volt már a szülés, akkor ráadásul császárnál egy napig fel sem állhattam, akkor a nővérkék intézték a dolgot, utána ott készíthettünk a kórházi dolgokból. (vatta+gézlap nem teljesen géz, az a puha papír)

Kép

Kép
eda7

Gabka!
Ez tegnap készült??? Milyen jó érzés, hogy már pólóban is ki lehet menni, bár gondolom nem sokáig voltál!!! (tudod, feküdnöd kell :? )
Nagyon szép pocid van, csini vagy! Semmi gond nincs a fejeddel!!!
Sőt, a hajad is tök jó, és csak a nap miatt hunyorogsz.
Szerinted az enyém? Én még 2 hét múlva megyek fodrászhoz. Most már szörnyen le van nőve, semmi formája. Majd ha hazajön a férjem, letöltöm a gépről a képeket, mert készítettünk néhányat, de rajta maradt.
Bagira nagyon édi!! De kicsit félelmetes is nekem!
:shock:

Kép

Kép
eda7

Eda: ez most készült kb. 1 órája és én is kicsit napoztam. :wink: :wink: Nem félelmetes nagyon cuki és nem hittem volna, hogy egy kutyának ilyen emberi viselkedése lehet.Én is félek különben a nagyobb kutyáktól.
Várom a képeket!És köszi a fej dicséretet! :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
gabka7926

És ezt az előbb vettem a vaterán, szerintem nagyon jó vételt csináltam megint!

http://www.vatera.hu//wuddinio_fa_babat ... 29229.html

Kép

Kép
gabka7926

Tényleg? már reggel ilyen szép az idő????
Nagyon klasszak ezek a játékok!! Marcinak is volt, készségfejlesztő!!!!

Kép

Kép
eda7

sziasztok.

gabka:

szép pocak.nagyon édes a kutyutok.úgy megdögönyözném :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
itt is nagyon szép idő van.
aranyos ez a tornázó,nekünk is hasonó van,csak műanyag és lehet forgatni a felső részét így újszülött kortól akár 3-4 éves kotig is tud vele játszani a gyerkőc.Patrik is mai napig odaáll elé.

beszéltem apával........
annyit sikerült elérnem hogy bevalotta hogy többet foglalkozik a géppel mint velünk,de hát szeret számítógépezni is és nemtud kétfelé szakadni :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: nem tudtam hogy ha a számítógép és a fia között kell választania akkor a gép melett dönt :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: úgy hogy a melóhelyén is egésznap gép előtt ül.

ááááááááááámegőrülök.még a vasalóm is tönkrement(alig 1,5 éves persze)pont a pici ruháit akartam kivasalni......na ezen úgy kiakadtam hogy vagy egy órán átt bőgtem.

közben jött anyósom,hogy megnézze hogy vagyok.aztán a vége az lett hogy megint Balázst védte,mert hogy fáradt,meg b vitamin hiánya van azárt ilyen ideges :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ez nekem újj!!!na mindegy,biológia tanár,biztos jobban tudja.
ahelyett hogy 2 nyaklevest adna a fiának még megsimogatja a buksiját.pedig ő aztán tudja milyen szar nekem.apósom dettó ilyen volt csak melette még alkesz is.ő is buta volt a gyerekekkel és vele is,és inkább kocsmázott minthogy otthon legyen velük.

Kép
Kép
ettike

Ettike! Háztartási gépek mostanában csődöt mondanak nálatok, nem? Mi jön még?
Anyuci általában mindig a fiacskáját védi. Biztos mi is ilyenek leszünk!
Bár az én anyósom nagyon rendes, imád engem (legalább is úgy érzem), és sokszor nekem ad igazat, nem a fiának!! Vagyis mindig reálisan nézi a dolgokat! :lol:
Inkább sétálj egyet ebben a szép időben!!!! Szellőztesd ki a buksidat, ne foglalkozz velük!

Kép

Kép
eda7

eda:

igen,a mikró,a dvd,most a vasaló,a fényképező.a mosógépem is szarakodik......szóval elég szerencsétlenek vagyunk.és semmi nincs,nsm volt idősebb 1,5-2 évnél.......

megyek is kicsit sétálni,meg ha elalszik Patrik lenn akkor nem hozom fel csak ha felkelt,olyan jókat tud lenn aludni.
veszek valahol egy rakat fagyit és csokit és eleszegetem közben :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: adjunk a kilóknak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike

Valami rossz kisugárzás lehet, amitől romlanak ezek az új gépek!
Nincs valami magasfeszültség a közelben? Bár nem értek hozzá, de fura, hogy minden mostanában.
Jól teszed, legyen egy kis boldogsághormonod!!!!!!!!!

Kép

Kép
eda7

Sziasztok Lányok!

Remélem, hogy nektek jobb éjszakátok volt, mint nekem.

Tegnap estére (mire hazaértünk a nagymami szülinapjáról) csúcsra ért a torokfájásom, ráadásul, megindult az orrfolyásom is. Ezzel még nem is lett volna semmi gond, de hiába voltam holt fáradt, egyszerűen nem tudtam aludni. 5-6 percenként felriadtam. Olyan volt, mint ha hullámokban jött volna rám valami. Utoljára akkor éreztem ilyet, amikor részegen fedüdtem le. :oops:
Éjfélkor feladtam, és kimentem a páromhoz a nappaliba TV-zni. Aztán 1 óra körül elaludtam, bementünk a hálóba. Onnantól kezdve már csak fél óránként jött rám ez a "hullám". Ráadásul, izzadtam rendesen. Reggel azzal kezdtem, hogy irány a zuhany, mert pizsimből csavarni lehetett a vizet. Lehet, hogy ez a zsályatea hatása is? Most is azt kortyolgatom (borzalmas íze van), és most is melegem van.
Minden esetre, a torkom most már jobb, de ez az állandó "melegség" még nem múllik. Lázam nincs, soha nem is szokott lenni.
Több, mint 8 hónapot kibírtam megfázás nélkül, ez az 1 hónap nem mehetett volna még??? :evil:

Ma egész nap pihizni fogok. 8) 8) 8)

Köszi a vigasztalásokat. Mostanra már egy kicsit máshogy látom a helyzetet, nem fogom fel olyan tragikusan. Végül is annak a csajnak a helyében sem szeretnék lenni, akinek az én szülési szabadságom lett az egyetlen esélye a kirúgástól.
Holnap majd kiderülnek a részletek, hogyan is lesz majd.
Azon viszont nem változtatok, hogy már csak 2 hetet dolgozom. Nekem a HR-n azt mondták, hogy kezdjem meg nyugodtan a betegállományt, az első x nap betegszabadság lesz, amit még a cég fizet, a többi pedig táppénz, amit az OEP. A TGYÁS alatt pedig majd havonta be kell küldenem a cégnek a táppénzes papíromat, mert azt megink ők fizetik.

Kép
gesztenye74

na megjöttünk.

nem aludt Patrik,ő is inkább sétált,játszottunk egy jót a játszin,ettünk fagyit(én 3 gombócot :oops: :oops: )
és hazafele bevásároltunk édességből.
megnézi a vonatos mesét és megyünk aludni.

eda:

itt földkábelek vannak,trafó sincs a közelben.nem tudom,lehet hogy valami zavarja őket.

na vége a mesének megyünk pihizni.

Kép
Kép
ettike

Ica a lángos biztos segít!!!
Én meg attól félek, h.túl jól érzem magam, ez biztos jelent valamit 

Fúúú Ettike ez kemény, na igen egy hisztis kismami, meg egy leszokó az rossz párosítás. Én 2szer próbáltam leszokni a cigiről, és 2hét alatt összevesztem mindenkivel….tavalyelőtt még be is költöztem a barátnőmékhez, se anyámék, se a párom nem tudták hol vagyok..
Te nem cigiztél sosem??? Mert tényleg kikészíti az embert a leszokás, remélem ez is elmúlik….

Gabka én is sétálni akarok, de nincs kivel, meg hova. A párom most hozta haza Füredről az anyját, ő hulla, ha nem alszik akkor úgy is fát kell hordania, olyan mehetnékem van. De remélem marad már ez az idő. Legalább látszik a képeden, h.jóóóó idő van. A pocim nekem is ilyen, bár ma a párom mamája azt mondta, mintha lejjebb ment volna, hát remélem még nem.
Én is pont ettől a csajtól készülök venni cuccokat. (hálózsákot, világítós követ…)

Ettike én is etetem már néha a párommal is a magneB6ot kínomban. Látom ez nem a te hétvégéd, de ha nálatok is jó idő van inkább menj ki a napra, az hátha jobb kedvre derít.

kocska

jókor írtam ,mikor már megjöttetek :lol: :lol: :lol:

kocska

kocska:

de,cigiztem.és már 2-szer tettem le,mégsem voltam bunkó Patrikkal miatta.........ha ideges akkor menjen le és fusson 2 kört.
szóval elhiszem hogy szar,de ez nem lehet kifogás.
az meg egyátalán nem segít rajt hogy bent a gép előtt sorvad 8-12 órákat és mikor hazajön ahelyett hogy velünk lenne,visszaül a géphez és nyomja a hülye internetes játékait amikre havonta többezret költ.
már azon gondolkodom hogy mielőtt hazajön kihuzom a gépből valamelyik kábelt és elteszem.

Kép
Kép
ettike

Na ezt a gépmegsemmisítést már én is terveztem.Mert az enyémnek meg mivel felkerült az emeletre a gép mellé a szekrénysora, bármikor haza jön,vagy felkel,akkor megy az emeletre öltözködni, na és onnan lekönyörögni sem lehet, nekem meg nem egyszerű felmászni oda 100kilóval.Még jó,hogy nekem itt lent van a laptop...

kocska

Nálunk apa azért nem megszállott és még egyszer sem játszott rajta.Ő mindig a híreket nézi meg a focis dolgokat.De most, hogy kijön a jó idő majd kintről lesz nehéz berángatnom mert állandóan csinálgat valamit. :D :D :D :D

Elvasaltam pár darab bodyt de nyugi szépen ülve a székemen.Előre sajnálom a húgomat, hogy mennyit kell majd vasalnia holnap!!! :twisted: :twisted:

Kép

Kép
gabka7926

A lángos fini volt, és este elmentünk a termálba is egy kb. 40 percet ücsörögni, és nagyon jó hatása volt! Nem veszélyesen forró, de nagyon kellemes, és végre nem húzott a pocim, mint egy nagy kő :D :D :D
Én úgy tettem le a cigit 3 éve, hogy leraktam és kész. Nem voltam tőle idegbeteg, mondjuk én sportban le tudom ezeket vezetni (hisztis is vagyok most).
Khm, és is játszom internetes havi előfizetős játékot, lehet, hogy ugyanazt... Nálunk sosem volt ilyen probléma, mert hagyjuk egymás hülyeségeit kibontakozni, de itt spec az lett a vége, hogy addig nézte, hogy játszom, hogy ő is akart ilyet. Legalább nem volt gond a karácsonyi ajándék tavalyelőtt. Persze mi már vének vagyunk. Ahogy Cat írta, nem mindig lesz meg egyből az az ember, akinek gyereket is szülnénk. Hát nekem későn jött, de legalább jött.
Nah, lepihenek, a víz kiszívta minden maradék erőmet.

icamica

Sziasztok!
Elnézést a bepofátlankodásért.
Vettem a napokban egy babakocsit , de még aznap találtam egy ugyanilyen zöldet és mivel nekem kisfiam van ezért eladó sorba kerül ez a szép sárga színű amit mi nem is használtunk! Jön a nyár, lehet majd sokat sétálni és ez nagyon könnyű kis babakocsi.
Kitűnő állapotban lévő Neonato Piuma babakocsi , alig 1 hónapot használt ahogy a képek is mutatják nem agyonhasznált , nem lestrapált. Érdeklődni priviben lehet! Megtekinthető Budapest 8dik kerületben.

Újonnan 40.000ft volt 18.000ért eladó.
Egyetlen hibája a lábzsák felirata lepergett picit.
Mosható minden része
Vízszintesre és függőlegesre is állítható a támla akár újszülött kortól használható
Kapaszkodója kifordítható
Praktikus alsó pakolókosár
A tolókar több helyzetbe állítható, ahogy az anyukának kényelmes
Első kereke bolygósítható
Lapra, picire csukható olyan mint a peg perego Aria.
Nagyon könnyű , alumínium váz 5-6 kg. Kép Kép Kép Kép

Tisa üdv innen is Lénus hogy van?

puszi és mindenkinek kellemes babavárást kitartás lányok!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok Lányok!

Nagyvonalakban átfutottam Mindenkit, de most kihagyom a reagálást, bocsi.

BEKREPÁLT A MONITORUNK TEGNAP ESTE! Most átugrottunk Anyósékhoz, onnan kukkoltam be Hozzátok.
Nem tudom mikorra lesz kész, de ha működik jelentkezek.

Ma töltöttem be a 36. hetet! Hál' istennek jól vagyok, már egyre többet keményedek és jósolgatok.

Kedden jön a védőnő utána meg KOZMETIKUS :D !

Szerdán megyek az utolsó UH-ra és az első CTG-re!

Csütörtökön meg az uccccsssó komplett laborra!

A dokim már levette a hüvelyváladékot a kókuszra, majd lesz eredménye vmikor.

Ezeket csak azért írtam, mert nem tudom mikor tudok jönni legközelebb.
Remélem még pocakosan! :lol:

Ha mégis lenne valami, akkor Gesztenyének és Kikocsnak benne van a száma a telefonomban, majd nekik írok. Ok?

Mindenki vigyázzon magára! Mindjárt Babázunk és Anyukák leszünk!
És végre itt a tavasz! :D :D Mindenki töltödjön fel a Napon!

Puszi nektek!

Helló Mecsi! Köszi,h írtál, de mi tartjuk továbbra is telefonon a kapcsolatot! :D Csók a Családnak!

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Tisa!
NMagyon jó hogy már itt tartsz. Most már ha teheted tényleg csak pihenj.... Ez már nagyon a finisc :-) Még elöttünk a szülés és csak utána jön a neheze. Pihenk, pihenj és pihenj. Azért remélem hallunk még Rólad pocisan. Ha nem akkor várjuk nagyon az első képet :-)

Ettike!
Lehet megharagszol vagy a többiek megköveznek, de én már léptem volna. Ha engem bánt az egy dolog (bár carul viselem) ha a fiamat akkor vérre megyek :oops: Sajna én igazo anya tigris vagyok. Nálam már akkor bajok lettek volna, hogy lakásban cigizik gyerek mellet..... Apa nálunk kemény dohányos, de nem is volt kérdés hogy a lakásban tilos és jár ki szépen a teraszra... A számítógép na az is verné a biztositékot nálam......
Hála égnek ilyen gondunk nincs. Bocsájs meg de lehet még érnie kell a párodnak egy kicsit. Feri 30 éves. Kolinál 28 volt az se sok, de kicsit felelöség teljesebben viselkedett.. Igazából most Beninél érzem mennyiremás lett. Pedig csak két év telt el.
Remélem nem bántottalak meg.... A csoki és a fagyi remek ötlet volt :-)

Gabka!
Irtó jó pofa a kutyus. Te meg nagyon szép vagy :-) Jól áll a kismamaság.:-)
Remélem pihensz???

Kocska!
Huh barátnőd nem semmi, de így már jó lesz nekik :-) Nincs fertőzés semmi.....

Kikocs!
Hát nálunk valami hasonlót csinált Koli hosszú hetekig és most egyszer csak vége lett.. NEm tudom mi történt. De nagyon jóaludni. Egy valami biztos ezt magamon is észrevettem+ apa is említette hogy sokkal türelmesebb lettem vele az elmúl 2 hétben .....
Tök jó olvasni, hogy ilyen veteránok vagytok a férjeddel :-) Mi4-én leszünk 3 éve házasok :-)

Cat!
Hogy van Beni?

Geszteny!
Gondoltam ma Rátok. Mentünk solymárra... Remélem munkahelyeden számodra kedvező infokat mondanak.

Nos nálunk furi a helyzet.
Nagyon lent érzem a gyerkőt. Tegnap éjjel 2x is arrakelltem, hogy görcsölök... :-( Iszonyuan fáj a sunim. Elment az étvágyam mindentől hányingerem van főleg így este. Baba mozog, de lényegesen kevesebbet mint eddig. -Nem tudom megfogalmazni, de van egy car megérzésem,.... (aztán lehet hülyeség) De holnap kimosom a korházi csomimat meg veszem a hiányzó dolgokat és össze rakom a táskámat. Hétvégére kész lesz a nagytakarítás + minden dekoráció függyöny felkerül beni szóbájra. és a rákövi héten kimosok neki meg vasalok. Remélem még idben leszek....
Ráadásul ma anyuméknálvoltunk. ANygon kellemes kis napo volt. Fini ebédet főzőtt anyum. És életében elöször csinált fánkot. Hát nem volt az igazi, de kettöt megettem.... Na este hétkor olyan rosszul lettem, hogy azt hittemapa nem tud elmenni melozni. Végül bocsi mindenkitől , de alul kijött :o Most azóta jobb , de érzem nem vagyok 100-as. már ittam egy pohár kamilla teát. Most kezdem érezni, hogy éhes vagyok, de nem merrek enni. Viszont ha így fekszem le tutti reggelre meg az éhségtől leszek rosszul. Mit csináljak???

na puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Jó reggelt!

Sziszike!
Hajnal fél 4kor keltem fel, mert fordultam egyet, és majd besz*rtam, úgy belehasított a szeméremcsont bal oldalába :( itt vége is lett az alvásnak, pedig szerencsére találtam olyan pózt, ami elviselhető volt. De legalább megy már a mosó-, mosogatógép, szépen rendbe tettem a konyhát...
Nekem is vannak rossz érzéseim, tehát a héten rendbe teszem a rohamcsomagot, és az biztos ad valami biztonságérzetet. Meg majd kedden a doki megnézi, minden rendben van-e, és akkor okosabb leszek. Sajnos ez a maximum, amit tehetek. De remélem, ezek a rossz megérzések csak parák, és semmi gond nem lesz senkivel. Hiszen már idáig is eljutottunk, és az is nagy dolog!

icamica

170 cm/79 kg/105 cm

icamica

Sziasztok!
Ettike le akalappal előtted hogy még bírod a párod mellett! Szerintem nagyon örülhet...

Ma megyek délre dokihoz... Remélem semmi osszat nem mond...

A kórházi csomagomat én is összeraktam már, mert azt mondják nagyon lenn van a pocakom és úgysem marad áprilisig benn...
Bár amennyit még mindig mozog... én nem is értem hogy fér már el :) :) :)

Na további szép napot!
Itt sajnos elég esős :(

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa

sziasztok!

egy kicsit eltűntem, de behalt a gépem :) Megvolt a babaváró buli, nagyon jó volt, eszméletlen sokat ettünk, ittunk, nagyon sok hasznos dolgot kaptunk, főleg kisfiam :)

Nekem napok óta fáj a hátam, mintha beszorult volna a levegő, iszonyat nyilall.

Megjött a babaágy, a babakocsi, rengeteg ágyneműt, ruhát kaptunk megint, meg sem áll mosógép :) Bútorról rakok majd fel képet.

Én: 178cm magas vagyok, 112cm a pocak, és khm most értem el a 80kg-t. :)

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Éjszakai alvás nálunk sem volt most jó.
Beni még mindig beteg. Hajnalban már annyira köhögött, hogy áthoztam magunk közé, kapott még Stodal, leszívtam az orrát is, hogy kapjon egy kis levegőt, de a legnehezebb a szemét volt megmosni kamillával.
Hozzáteszem akkorra már én sem éreztem jól magam. orokfájás, köhögés, orrdugulás és általános gyengeség. Na meg fáj a hátam, és a derekam is. Csak remélem, hogy nem a vesém.

Ma még el kellene jutnunk orvoshoz is, de kocsi még mindig nincs, Apa pedig nem tud hazajönni segíteni, mert este fél nyolctól élő műsorban lesz a Hír Tv-n. Nem érne vissza.
Remélem valamelyik szomszéd ráér majd.

Egyébként éjszaka én is azon gondolkodtam, hogy össze kellene rakni egy kórházi csomagot végre, de még semmit nem vettem hozzá.
Nagyon nehezen haladok mindnennel. Remélem nem futok ki az időből!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: