A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Moffli!

be tudott volna menni:) :twisted: jó nagy gázzal:)

Sterilizálni pontosan úgy kell. beteszed a cuccot a fazékba, vizet rá, hogy ellepje. Be is kötheted egy textilpelenkába, hogy ne lebegjenek a műanyag dolgok a víz tetején. Fedő alatt felforralod és 5-10 percig forralod fedő alatt. Jobban mondva félig fedő alatt, hogy ne fusson ki a víz. Majd kiszeded egy tiszta ruhára és hagyod megszáradni. Nem kell öblíteni!

A mosogatógépes sterilizálás akkor jó mikor már nagyobb a gyermek de még mindig főzni akarod a cuccait. Bevallom én nem vittem túlzásba a fertőtlenítést. Alaposan elmostam az üveget és annyi. Nme is volt soha szájpenész, hasmenés, fertőzés miegymás....túlzásba sem szabad esni ezzel a fertőtlenítéssel mert különben az első adandó alkalommal megbetegszik ha a szájába vesz egy idegen dolgot.
katuska79

Sziasztok!

Egyetértek Katuskával a sterilizálást illetően. Én sem vittem túlzásba.....az első 2 hónapban igen.....főztem a cuccokat, vettem ilyen tablettás fertőtlenítőt is a Brendonban. Aztán átálltam hogy -véleményem szerint- sokkal életszagúbb megoldásra. Nagyon alaposan forró vízben elmosogattam a gyerek cuccait, hagytam megszáradni és ennyi. SOha nem volt sem szájpenész sem hasmenés semmi ilyesmi. Nem biztos, hogy jó a sterilitás mert tényleg az első adandó alkalommal benyel a kicsi minden vackot ha bevesz valamit a szájába ami pedig hamar meg fog történni.

Persze erről is azt gondolom mint minden ilyen babás témáról. Minden mama úgy csinálja ami szerinte a legjobb, ami őt megnyugtatja. Ha úgy nyugodt az ember hogy mindent kifőz hát rajta......a lényeg a nyugalom:-).

KépKép
peni

Köszönöm a tanácsokat és a tippeket!

Igazából én úgy gondoltam, hogy etetések után forró vízben kicsit áztatom, elmosom, és először hetente 2szer, majd hetente 1szer sterilizálom.
Én sem szeretnék tisztaság mániás lenni a babával kapcsolatban. Mi is a porban nőttünk fel, ha leesett a keksz a földre, lefújtuk és megetük. És nem is voltunk sokat betegek. :lol:

Kép
moffli82

Moffli: egyetértek :D lányok volt már valaki a heppinet 4D-s rendelőben Dunakeszin? most azt néztük ki, hogy odamegyünk. :D
erzsebet0312

Erzsébet! Mi voltunk kb. 4 hete. (a Kenguru Goldban lévő rendelőre gondolsz, a dunakeszi Auchannál, igaz?) 20 perces babamozi, Dvd, 1 kép nyomtatva, a többi CD-n. Nekünk bejött, kedves volt az ultrahangos csajszi, próbáltak a babából minél többet megmutatni.

krisz78

Sterilizálás: Mesinél kb 4 hónapos koráig, Zazánál nem volt rá szükség (nem azért, mert második gyerek :) hanem azért, mert nem használt semmit, amit sterilizálni kellett volna :D
De ők sem voltak szájpenészesek, hasmenésesek :)

Megyünk bevásárolni!!!! :D :D :D :D Drukkoljatok, hogy találjunk épkézláb cuccokat :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre: megy a drukk!!! :wink:

Sterilizálás: csak a magam megnyugtatására lett ilyen kütyünk is, aztán messze nem biztos,hogy őrületes mértékben fogom használni! :wink: Csak valahogy ez is 'áldozatul esett' a 'vegyük meg Martinnak ezt is' elméletemnek -- akciósan volt 4 ezer párszáz, ha nem kell, hát nem kell :wink: Meglátjuk.
A forró vizes áztatás és mosogatás szerintem is bőven elegendő lesz, ahogy alábbhagy a kezdeti paramamiság....és a lelkesedés a hosszas szöszöléssel kapcsolatban :lol:

Moffli: ez a kekszevős dolog nálam a mai napig így működik :oops: :lol: Na jó, most azért jobban figyelek :D

Martin tegnap megint hihetetlenül pörgött, egyszerre volt jelen a bal alsó sarokban illetvefent a jobb bordánál....hihetetlen, hogy mit nem tereprendez odabent :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Ez szerintetek milyen lehet? Persze, csak majd ha megszületik Martin,de jó lehet egy pici babának pár hetesen??

http://www.jatsszvelem.hu/index.php?lap ... rm_id=1109

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre! jó vásárlást, majd gyere a cuccokról beszámolni.

A legtöbb babaás könyvmég azt is írja, hogy szoptatás előtt le kell fürdeni,megmosni a cicit. ŐŐŐŐ izé ezt mondjuk egy bevásárlás alkalmával hogyan? A közös női klotyiban kikapom a mellem és megmosogatom:) Én csak előkaptam és hamm :oops:

Igen pont így szokott lenni ahogy Kata is írja. egy idő után mindenki kezd beleunni a szöszmötölésbe: Bár akit körülugrálnak és semmi más dolga nincs csakhogy a gyereket kiszolgálja non stop az elvan ezekkel a dolgokkal jó darabig.

Én már látom, hogy amint nem nézek doa Máté máris a saját cumiját fogja a kicsi szájába tömködni:)
katuska79

Kata! jó dolgo a szoba hinta de ennyiért.....no comment. nem sokáig fér ám bele! Akkor már inkább egy sima pihenőszék amit ringatni lehet aztán meg egy mezei hinta amit felakasztasz az ajtófélfára télen, nyáron meg kint. de van sokkal olcsóbb szoba hinta is amiről ha leakasztod a hintát akkor odakint is tudod majd használni.

Nekünk ami nagyon bevállt játék amikor már pár hónapos volt, az egy szőnyeg amin állatok voltak és ha rájuk tenyerelt akkor hangot adtak ki, alul meg lehetett rajta zongorázni. Ilyen csörgős anyagból volt az egész.
katuska79

Ja még azt akartam írni, hogy inkább saját magad próbáld meg szórakoztatni különféle bábukkal stb-kel. MAjd meglátod, hogy a babád többre fog értékelni egy egyszerű műanyag flakont egy pár csörgő érmével vagy kaviccsal, a szines újságot amit gyűrhet, mint a legdrágább FP játékot! Ez csak egy jótanács mert hihetetlen sokan megveszik ezeket a méregdrága kacatokat a babát meg nem érdekli. A kezdeti időszakban sokkal többre értékeli a közelséged, az hogy nézheti az arcod, hallja a hangod!
Úgyis mentek majd más babákhoz, próbáljátok ki szereti-e egyáltalán!
katuska79

Sziasztok!

Én is vagyok, csak most olvasó üzemmódba kapcsoltam. :( valahogy semmihez sincs kedvem, csak feküdni és aludni. :(
Értitek ezt? ;)
Így most még képben sem vagyok, de igyekszem majd visszaolvasgatni.

Először is: látom kata8110 elkezdted a blogot. :D Na, bekuksizok majd hozzád is. ;)

Sterilizálás: nekem még nincs gyerekem, de szerintem sem kell ebből nagy dolgot csinálni. Bőven elég a fazék, a víz, meg a tűzhely. :D Nekem is így csinálta anno anyum, és itt vagyok. :lol:

Amúgy képzeljéte, anyum totál belelendült a vásárlásba! Egész nap a neten lóg, és az unokájának keres babakocsit, játkékokat, stb. :D Imádom!

És Kristóf végre rugdossa az oldalamat! Olyan jó!!!!! :lol:
Vendég

Katuska: köszi! Persze, megfogadom a tanácsot, azért kérdeztem :D Nem akarok abba a hibába esni, ahogy írtad is, hogy elköltök egy halom pénzt, aztán a gyereket nem érdekli :wink: Persze, naná, az a legfontosab, hogy együtt legyünk, már tervezem, hogy ahogy nagyobb lesz, előguberálom Anyuéknál a régi diavetítőmet a kis mesékkel, így azokkal jól elleszünk nagyon sokáig,én imádtam!
De aztán lehet, hogy olyan buzgó lesz itt a kis család az első unokánál, hogy valahonnan befigyel valami hasonló. De semmiképp nem a közös élményeket szeretném vele kiváltani! :wink:
A hintára már a nagyszülők nagyon készítik magukat, Anyuméknál szuper nagy belmagasság van, meg kétszárnyas ajtó a két szoba közt, na oda tuti kap majd. Hogy itthon hogy oldjuk meg, az még rejtély, de kint lesz neki a kertben, az tuti. :D

KépKép

KépKép
kata8110

Picuranyu: csakhogy megvagy!!! :D Persze, értem én, nekem is vannak olyan időszakaim, hogy csak pihiznék -- bár most pörget még az itthonlét első hete. hogy lehet büntetlenül jönni-menni :lol: Igen, igyekszem rendesen vezetni a blogot :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Krisz köszi igen arra gondoltam. és van tv. amin lehet nézni vagy csak a monitor? mennyi idővel kérjek előtte időpontot?
erzsebet0312

Kata! nem szoktál úgy ébredni, hogy dolgozni kell menni? vagy nem szoktál álmodni róla, hogy dolgozol?

Ó diavetítő! én is oylat akarok most venni! diafilmet könnyű szerezni de a vetítő... bennem is él az emlék ahogy tesóm vetített a falra! Furi volt a kép egy kicsit a gurított rózsaszín mintán:)

Azért sem kell egyébként összevásárolni minden játékot mertha elmentek valahová pl egy játszóházba akkor majd nem tud mivel játszani mert otthon van neki és már unja. Épp most volt a játszóban egy kislány akinek panaszkodott az anyukája mert a kislány nem játszik semmivel, nem érdekli semmi. Aztán kiderült, hogy ottohnra mindenfélét összevásároltak neki, ott játszott is velük, de már itt unta ezeket a dolgokat.

Régebben volt oyaln hinta ami textilből volt, bele kellett ültetni a babát, mint egy pelenkába és felakasztani és tudott vele fel le is ugrálni. Lakótelepeken szinte mindenhol volt:)
katuska79

Katuska: :lol: Azért azt tudom, hogy nem kell menni, de a kelés az bennem van, ahogy csörög Apának az óra, úgy én is ébredek :wink: Álmodni szerencsére nem álmodok vele :lol: Meg tök hamar lement ez a 'stresszelés', hogy jajj,mit hogyan csináljak, mintha elfújták volna :D

Nekünk krémszínű volt a fal és csináltunk olyat, hogy megvolt pl. a Piroska és a farkas mesekazettán, onnan betéve tudtam a szöveget és Anyukám működtete a vetítőt, de olvasni nem is kellett, mert fújtam már a szöveget, fel is vette anno kazettára, ahogy mesélek :lol: EMlékszem az elhíresült mondatomra, mikor a farkas farka belógott a képbe valami fa mögül és érdeklődve kérdeztem a mondat közepén,hogy: Kié az a fark?? :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

szijjasztok!!!!

picuranyu:örülök,hogy előkerültél!!!És gratula az oldalt rugihoz!! :lol:

csöre:sok sikert a vásárláshoz! És képeket kérünk a szerzeményekről!!

diavetítő:nekünk is volt, 2 féle. Mi feltkötöttönk a gázcsőre egy lepedőt, így megvolt a fehér háttér. a rücskös tapétán elég torz volt a kép. :? 2 éve öcsikéimnek szerettem volna karácsonyra diavetítőt venni. Majdnem elájultam, mikor láttam az árát:13.000 Ft. :? Mesék még megvannak, csak sajna a gép tönkrement. És a filmek is már akkor 800 Ft-ba kerültek. Pedig manónak bizti veszek, mert az egy nagy élmény. Olyan izgi, mikor nagy sötétség van, egyszer csak világít a gép, és jön a mese. :lol:

kata:megnézném azt a videokazit. :lol:

Lehetséges az, hogy a köldökömnél van a baba feje? :oops: Mert most ránéztem a pocimra, és elég furin dudorodik ott, és olyan kerek.

Kép
moffli82

Moffli: nem kizárt én is a köldökömnél szoktam érezni ma tötöttük a 27. hetet és az én drágám még mindig keresztben fekszik :wink: nektek felefé van már?
erzsebet0312

bocsi lefelé :D
erzsebet0312

erzsébet:nekem fogalmam sincs, hogy fekszik a pocimban. Szerintem még pörög, mert van, hogy bal oldalt rug, van, hogy lent, és néha fent.
Elment az emilke!

Kép
moffli82

Sziasztok!

Nem tűntem el csak egyszerűen nem volt energiám írni de mindenkit nyomon követek. Még egy hét és visszaveszek a munkából és jobban lesz időm csinosítani a szobát és persze fórumozni is :D

Picuranyu: gratula a rugdosáshoz! Nekem 2 napja úgy beindult a bébi hogy majd kirúgja a pocak oldalát és egyfolytában forgolódik. Mindenesetre amikor múlt héten voltam a dokinál akkor koponyavégű fekvésben volt ami jó jel bár még bőven megfordulhat. Próbáltam kitapogatni hogy mi lehet az éppen kidudorodó pupócska az oldalamon de nem jöttem rá melyik alkatrész :)

Diavetítő Nekünk is van és persze hozzáé jó sok dia. Anyósom is mondta hogy Ő is félretett egy csomót úgyhogy lehet majd nosztalgiázni. Imádom az az enyhén égett illatot amit a vetítő áraszt :)

Tegnap összeraktuk a babaágyat, úgy felhúztam volna az ágyneműt meg beleraknám a játákot csak hát még soakt porosodik addig sajna

Sterilizáló: mi nem veszünk, marad a lábos tűzhely variáció, szerintem tökéletesen megteszi

sahli

Szerintetek a Mária Bababolt (Visegrádi utca) nyitva lehet ma?
Próbáltam hívni de nem veszik fel a telefont :(

sahli

Moffli igen köszike megkaptam :D
erzsebet0312

kata8110: helyes-helyes, mert már linkeltelek is. ;)

katuska79: diavetítőt én is szeretnék majd venni. Amúgy a babaszobán lehet venni diafilmeket, ha érdekel valakit. :)
Mikor kicsi voltam, nekem volt egy fal a szobámba, ami nem volt letapétázva, és anyukám mindig oda vetített esténként, olyan jó volt. :) A végén már magamnak vetítettem és kívülről fújtam a meséket. :D

moffli: minden lehetséges. :wink:

erszebet0312: én nem tudom, hogy is lehet Kristóf. Azt tudom, hogy többnyire egészen lent rugdos. Utolsó UH-n még farfekvéses volt. De van, hogy érzem a derekema egyik oldalán, és a másikon is egyszerre. :) Na, az izgi. :lol:

sahli: ha nem veszik fel, akkor szerintem ledolgozták a mai napot.
Vendég

Tényleg, nem is említettem. :)
Túl vagyok én is a cukros lötyin, túléltem, várom az eredményt jövő hétre. :)
És megvan a kiságyunk, és megrendeltem az ágyneműket is hozzá. ;)
Vendég

Sziasztok!

Csöre74:magmába vettük 8500ft,Nincs semmi különleges rajta csak sima,tényleg könnyen összerakhato és csukható egy kis táskaszerüségbe lehet belecsukni.Volt olyan is ami 30000 ft volt,arra valami zenélöke volt rakva annyi volt a külömbség.

Kép
andi0716

Sahli! a legtöbb bolt nyitva van ma. de holnap biztosan!

Én sem tudom hogyan fekszik a lányom...próbálom kitapizni de nem tudom mikor melyik alkatrésze van ott. Épp akartam is kérdezni, hogy neketek is szokott úgy doglozni odabent, hogy majd elszalad a hasatok? oylan vicces:)

Sahli! Annak idején én is azt csináltam mikor összeraktuk az ágyat két héttel szülés előtt, hogy beletettem egy kisoroszlánt őrizni:) Nyugodtan pakolj bele, legfeljebb még erősebb lesz a vágyad, hogy végre lásd a babókádat. Az ágyneműt és egyebeket meg akkor is ki lehet monsi mikor épp a korházba vagytok! Apa kimossa és mire hazaértek friss ropogós:)

Átválogattam én is a két gyerek ruháit. Az eredmény: Máténak nincs egy gönce sem, egy polcon elfér minden ruhája úgyhogy hétvégén veszek neki egy pár pulcsit meg nadrágot....babucinak bezzeg rengeteg kisruhája van. Nem is emlékeztem már, hogy ennyi volt Máténak!
katuska79

sziasztok!

Picuranyu, bizony, már hiányoltunk, jó, hogy újra itt vagy! :D Én is írok blogot, csak még nagyon kezdetleges szegény, ezért nem reklámoztam :oops: De most belinkeltem, a kedvetekért :lol:

Kata, a szoba készen lett? Képek?

Sahli, Te is rég voltál! Ágynemű: én simán kibontottam, felhúztam mindent :lol: Mielőtt Manó jön, úgyis átmostam volna őket, akkor meg nem baj, ha kicsit még porosodik is :lol:

Csöre, hajrá vásárlás! Drukk, hogy mindent kapjatok, amit szeretnétek! :D

Mennem kell, itt van anyóspajti és nem hagy élni :lol: :?

Kép
vickybabe

picuranyu:gratulálok a lötyihez! Szorítok, hogy jó legyen az eredmény!

katuska:szegény Máté. Tesó ruhái már most elnyomják az övét, mi lesz később. :lol: Neki egy polc, tesónak egy szekrény.

Kép
moffli82

Csajok,a család nagyban bordűrözik, én nagyon profin bekevertem a ragasztót,pedig még soha életemben nem csináltam :lol: Apa meg apukám először csak zutty,bele a vízbe a port, tiszta göcsört lett, alig győztem szép simára masszírozni, aztán a második adagot már rámhagyták, én meg a női intuicióval,por,pici víz,elkever, mint a pudingot és lám, tökéletes lett :lol:

Sahli: jártam már úgy,hogy nem vették fel sima hétköznap :? Nincs fenn a honlapjukon valami? Őstintén szólva mikor szerdán voltunk nem láttam erre utaló kiírást, igaz,annyira nem is figyeltem :oops:

Picuranyu: :lol: értettem,igyekszem :D Gratula a cukorhoz, bizti rendben lesz az eredmény! Egyébként tegnap óta kicsit én is nyomi vagyok, tegnap du aludtam egy órát, ennek eredményeképpen hajnali 1-kor is fent voltam, néztem a Szabadság,Szerelmet :wink:

Erzsébet:szerintem simán létezik,nekem 26 hetesen is lefele volt már, 29 hetesen is, persze,fordulhatott közben, de gyanítom, a másfél kilójával már érezném,ha 180 fokot pördülne :lol:

A Genesisben azt mondták, nagy eséllyel így marad, a dokim szerint simán fordulhat még ide-oda -- remélem, a Genesises vélemény jön be, bár esélye és helye van, hogy forduljon, remélem kedve nem lesz :oops: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

vickybabe: :) Köszönöm, ez jól esett. :)
Gyorsan be is néztem a blogotokra, linkellek is a sajátomnál, ha nem baj. :)
És még nem írtam, de csodaszép lett a babaszoba. A matricán még mindig gondolkodom. ;) Csak ne lenne olyan borsos áruk. :x

moffli: :) Köszi, remélem jó lesz. :) Izgulok egy kicsit, nehogy meg kelljen ismételni. :?
Vendég

kata8110: akkor nem unatkoztok ma. :) Nálunk apa kiment anyumékhoz segíteni pakolászgatni, én meg maradtam főzni. :)
Amúgy lemaradtam. :oops: Martin hogy fekszik akkor most utolsó Uh szerint?
Vendég

MOffli! ilyenek a csajok:)

Az utazó ágy tök jó csak olyan idétlen aki kitalálta, hogy az a lap amit bele kell tenni alulra az nagyon vékony és simán lehet érezni alatta az ágynak az összekötő rúdjait. Én vágattam bele egy 4centis szivacslapot a méterárú boltban:)
Az auchanban, tescóban is szokott lenni kb 8 ezerért oylan táskás amilyet Andi is írt.

Enikő! kihez jársz dokihoz? Bajcsyban fogsz szülni?
katuska79

Vickybabe: alakulunk, messze nincs még kész :oops: De a bútorok állnak, a bordűr ma teljesen felkerül és lehet, hogy követem a példád, berkom az ágyneműt, csak úgy mosás nélkül,hadd díszelegjen. Meg még ugye nincs itt a 3 ajtós szekrény, nincs még itt a fotelem, szóval a jelenlegi dolgokkal jól állunk, ami meg menet közben jön, majd bekerül :lol: Ma elmegyek szőnyeget venni,remélem, nem kell megrendelni, hanem lesz a megfelelő méretben, olyan jó lenne :lol: Dobok majd képet, ha a mostani dolgok a helyükön leszenek, tuti ma vagy holnap :D
Hol a blog-link?? :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

kata:ügyi vagy! Nőknek azért nagyobb érzékük van az ilyenhez. :lol: Bizti szép lesz. Képet kérünk, ha kész lett!

Kép
moffli82

Picuarnyu: be van fordulva szépen, lent van a kis buksija irányban,kicsit a jobb oldal felé kanyarodva :D

KépKép

KépKép
kata8110

Vickybabe,megvan a blog,bocsi,én vagyok a béna :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Na anyóspajti leszerelve egy kis időre :lol:

Azt akartam még írni az előbb, hogy tiszta irigy vagyok, amikor írjátok, hogy a szülők, rokonság mit össze vásárol a picinek. Mi eddig még senkitől semmit nem kaptunk, sőt meg sem kérdezték, hogy mit vegyenek.
Illetve, most (ma) megkérdezték (miközben látták,hogy minden kész), hogy akkor mit is vegyenek :evil: :evil: :evil: Nem mondom, hogy elvárnám, de tudom, hogy amikor a sógorék várták a babát, mindenki vásárlási lázban égett, ők szinte semmit nem kellett, hogy vegyenek. A mi gyerekünk nem számít annyira???? Nem mintha nem tudnánk megvenni, ami kell neki, inkább az elv az, amit nem értek :? :roll:

Na most jól kidühöngtem magam, bocsi :oops:

Kép
vickybabe

Erzébet: Van egy nagy plazma tv, amin mindent látsz, és mutogatják is, hogy mit kell nézned. Én talán 2-3 nappal jelentkeztem előtte. Nem is telefonon, csak kint voltam vásárolni és beugrottam. Tök készségesek voltak, szóval én meg voltam velük elégedve.

krisz78

Moffli! Az szerintem a feneke! Nekem is folyton köldöknél, majd a felett dudorodott ki az első gyerkőcnek is, most meg a másodiknak is a feneke.

Katuska! Nálunk pont fordítva van. Én attól félek, hogy majd felnő azt fogja mondani, hogy ő a tesó kinőtt ruháit kapta meg mindig, mert alig vettem neki valamit (rengeteg maradt a nagyobb fiamról)
Bajscyba szülök ésa Mosonyihoz járok. És te?
Az utazóágyba mi is vágattunk szivacsot és egy egyenes lapot is, mert mindig megfázott benne korábban (az az ajrésze nem ér semmit!)

Kata8110! Nagyon ügyesek vagytok, hogymár ilyen szinten álltok! Milyen szőnyeget vesztek?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: köszi! Igyekszünk, lassan muszáj is összekapni magunkat! :wink:
Ez lesz a szőnyeg:

http://www.diego.hu/szonyeg_termek.php?id=5996285471305

Egyáltalán nem tipikus fiúszoba a miénk, a bézses, sárgás, barnás árnyalatok dominálnak, szóval olyan kis unisex :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Szép a szőnyeg!
Nekünk is sárga a fiúszoba! Teszek fel képet, hogy milyen volt az első gyereknél. És a szőnyegről, amit mi szintén a diego-ba vettünk.
Kép sajnos a kép minősége nem túl jó
Kép és ez a szőnyeg

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Valaki kereste a kokuszpólyát! Itt találtam 4500,-Ft-ért

http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=312

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Erzsébet, ne izgulj, én már a 29. hét végén vagyok, és harántos a kiscsaj. Persze még nagyon remélem, hogy megfordul. Csak lent érzem mocorogni, nagyon ritkán a köldököm vonalában, de akkor is inkább kicsit lejjebb. Még van idejük forgolódni, azt olvastam, hogy a 36. hét után már nem nagyon változtatják a helyzetüket, de előtte még bukfenceznek.

Kép
petne

Sziasztok!

Én is vagyok. Olvasó módban.
Újra beköszöntött a hányingeres időszakom. :(
Van még így valaki?

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

Katuska: Mindenképpen szeretnék kézi orrszívót is, lényegesen egyszerűbb, mint a porszívós változat, és gyanítom az elején elég az én "erőm" is, nem kell a porszívóé... Ha esetleg a baba orrvérzős lesz, mint drága anyája és rokonsága, akkor a porszívós amúgy árthat? (Mondjuk tök jó, hogy már megvettük, de mindegy :roll:) Kefét akkor nem veszünk. Szerintem a haja miatt nem kell, mert nekünk sem volt csak kis pihék, a koszmóra meg akkor jó a körömkefe :wink:
Egy nőnek mindig több ruhája van, mint egy pasinak :lol: Az egyik szomszéd, amikor megtudta, hogy fiúnk lesz, mondta hogy öröljünk neki, mert a csajok sok pénzbe kerülnek. Magyarázta ezt azzal, hogy egy srác elvan egy farmerral, de egy csajnak jóval több kell, nem beszélve a tisztasági dolgokról, meg a smink cuccokról kamaszkorban :roll: Akkor is a második jerkőcünk lány lesz! Megígértem Apának :lol:

Csöre: A csontfájdalom is valószínű, hogy tünet, de miért csak az egyik oldalon? :shock: Meg az a gond, hogy Milán még nem is óriási, mi lesz velem később, ha már most ilyen béna vagyok? :oops: Az a gáz, hogy nekem gerinc problémám volt anno, derékfájással egybekötve, így mondta a nődoki, hogy jó lenne megnézetni, mert emiatt lehetnek nagyobb gondok is később :?
Vásárlás, hogy sikerült? Részletes beszámolót kérünk! :wink:

Kata: Pihenőszéket én is szeretnék, meg valami jó kis etetőszék is kellene, de horror árakon vannak... Épp azon gondolkodtam, hogy írok egy listát arról mi kell még, aztán azokat amik nem kellenek azonnal születése után egy külön listán átadom a nagyszülőknek, hogy ha nagy késztetést éreznek ezekből megvehetnek valamit :roll: Gyanítom, hogy az előbb említett két szék is ezek között lesz... :oops:

Néztétek az m1-en a Magyar Dal Napját, ami idén volt a Szigeten? Szédületesen jó volt, engem odaszegezett a TV elé :D
Milánnak is tetszett, mert prögött ezerrel, aztán ebéd után bealudt ezekre a zenékre :lol:

biga.csiga

Biga.Csiga! a porszívós orrszívó csak anevében oylan félelmetes amúgy nem vészes. Nem kell feldugni az agyáig:) csak épp oda a bejárathoz, a porszívón meg kisebb fokozatra állítasz. A kis kézi azért is hasznos, hogy éjjel félálomban a kis "taknyost" ne ébreszd fel a porszívó hangjával. Így is úgyis utálni fogja mindkettőt de pár másodperc az egész...
A porszívóst még magamnak is használom ha már nagyon fáj az orrom a törölgetéstől. Szerintem tök jól kipucol mindent.

Kata! nagyon szép a szőnyeg! sógoroméknak pont iylen van és nagyon szeretik mert nem látszik meg rajta a szösz és egyebek! És oylan vidám, Máté nagyon szereti mikor ott vagyunk!

Milyen jó is az amikor a drága kisfiam oylankor veszti el a cumiját mikor nincs nyitva beszerzőhely.... Egész nap kerestem a dudlit persze a föld nyelte el. Elaludt egy régi szakadtal. Na szépen elmentünk busszal, hogy majd veszünk a DM-ben. Persze zárva. jó akkor tovább megyünk és a bababoltban. Buszról le, bababolt zárva, buszra fel irány a tescó. Ott meg csak kis méretek....mindegyik fajtából picike. Mindegy jó lesz....buszra vissza és haza. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ két órát buszozni egy rohadt cumi miatt!!!!
Azért magamnak is vettem egy csomag vajkaramellát:)

Enikő! Levente építette a "várat" ?
katuska79

Enikő írtam pü-t!
katuska79

Csajok, bonthatjuk a pezsgőt, a szoba áll, teljes pompájában a jelenleg rendelkezésre álló felszerelésekkel :D
Hamarosan dobok képet is, csak le kéne fotózni, meg be kell üzemelni az asztali gépet, mert az uram laptopjára nincs felinstallálva a a fotó letöltő program.... :wink:

Hanna: te szegény! Én is jelen ezzel a problémával, de úgy időszakosan, nem annyira vészes, mint az elején, inkább olyan hülye telítettség érzés, ha eszem, ha nem, hogy nem tudom, kell-e futni, vagy nem....eddig nem kellett :oops:

Katuska: banyek, akkor jót rohantatok ma cumi ügyben :roll: Ez jó hír, hogy nem látszik a szőnyegen a szösz :lol: Igen,olyan jó vidám, mégis meleg hangulatú!

Mi sikeresek voltunk a Diegoban, kaptunk szőnyeget is,függönyt is, csak azt ott hagytuk megvarratni, kb 2 hét, de legalább nekünk nem kell vele szórakozni... :oops: Végül 2 részből fog állni a függöny, és vettünk hozzá olyan jó kis bojtos elkötő zsinórt, hogy kétfelé húzhassuk,ha úgy tartja kedvünk. Olyan szép rézszínű, barnás kombinációjú organza függöny! Jajj, nagyon happy vagyok!!!
Jövök még a képekkel!! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: