A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Bringa köszi:)

Doo, nagyon nagy lány Viktória. Iszonyú sokat változott ám.
Mert más, h. Te minden nap látod, gondolom Te nem is veszed észre úgy, h. napról napra változik. Vagy igen? Jó, most gondolom a két képen látod a különbséget. (Mi a két kép között a különbség?)

Voltunk lennt sétálni, aztán feltámadt az a jó kis szelecske, vihar látszott készülődni, így feljöttünk, most meg süt a nap és legszívesebb visszamennék. De alszik.
Na jó örüljek ennek is, igaz? Ma azért sokkal jobb napunk van ám.

Mindenkit csókolok!

Jah, kitaláltam valamit Csajok!
Mit szólnátok, ha mindenki küldene nekem egy babafotót az e-mail címemre (niki@icd.hu), én pedig csinálnék egy tablót?
És akkor ez lenne a jelvényünk.

Vagy hülye vagyok? Infantilis babanetezőőőő....
Szóljatok ám!

Kép
niki30

Hol vagytok? Altattok? :roll:

Kép
niki30

Sziasztok!

Jaj de sokat írtatok alig bírtam visszaolvasni. Megkaptuk az oltást alig volt sírás jobban zokonvette azt hogy hasrafordítom mint a szúrást. Eddig nem jelentkezett láz de azért estére adtam neki fél kúpot és alszik is mint a bunda. Hát én ezer meg egy injekciót adtam már de mikor Balázst szúrták majdnem elsírtam magam. Hogy miért vagyok ilyen érzékeny?!
Niki nagyon jó ötlet ez a tabló. Én sem bírom már ezt a meleget alig várom hogy vége legyen a nyárnak. Nem vagyok egy itthonülő típus de a babóval nem lehet elindúlni semerre ilyen melegben. A depin én már szerintem túlvagyok sírni mostanába nem sírtam de tombolni az emberrel igen-de nem tart sokáig. Valószínű én lihegem túl a dolgokat és érzékenyebb vagyok és sajnos rajta vezetem le. Szegény, ő se pihenget ,egész nap dolgozik jó ha 19:00 körül hazaér. Furdal is a lelkiismeret. Kép
KépKép
rena10

niki, örülök h jobb napotok volt! tabló sztem frankó ötlet!! :D már csak az a nagy kérdés h melyik legjobb fotot kuldjem el?! :lol:

rena, ápoló vagy/voltál? balász egy hős!! :shock: :D a doktornő meg biztosan ügyesen szúr. :wink:
annyira tetszik h ennyiféle munkakörben dolgozó ember van itt! és egy csomó mindenkiről nem is tudjuk h mit csinált - vagy legalábbis én nem tudom :oops:
Vendég

Doo igen ápolónő vagyok hasi sebészeten. De akkor se bírom ha életem értelmét szúrkálják. Egyébként tényleg elég széleskörű a csapat olyan jó. Mindenki tud valamit így lehet egymástól tanácsot kérni.
Gabi, Bogyra többiek hol vagytok?

KépKép
rena10

Doo, amióta az eszemet tudom, kacérkodtam a pszichológiával, úgyhogy nagy örömmel tölt el, hogy megdícsérted az önanalízisemet :wink: :D hogy cseréljünk babát? háááát Viki nagyon édes, és nagyon nyúlánknak tűnik a kép alapján, szép kis manöken alkat lesz tuti :) de egyenlőre beérem ezzel az alvóssal ami most van, kösz :wink: :lol: Szerintem tök hasonlít magára Viki, mármint úgy értem a mostani Viki az újszülött Vikire :)

Niki, ötlet tetszik, de napokba fog telni, mire eldöntöm melyik a kedvenc képem, és ha közben új kedvenc képem készül??? :shock: :lol: Végig fogom nézni a repertoárt, és küldöm a képet :)

Ilda, újjszopás? Mostanában arra kelek reggel hogy óriási cuppogás jön a kiságy felől... már mindkét kezén megtalálta a hüvelykujját, én is próbálom a cumit tömni inkább, arról könyebb leszoktatni később én 11 éves voltam mikor lesdzoktam az ujjszopizásról :oops: a cumit meg elviszi a kiscica oszt kész :wink:
A legmurisabb, amikor már éhes és akkor kapja elő a kezét, és próbálja olyan mélyen benyomni a szájába ahogy cska tudja, és a másik kezével meg hátulról tolja a fejét. Nagyon muris, csináltam is róla egy sorozatot, íme egy kép :)

Kép ujjszopás mesterfokon
pici76

ja és az én drága jó kislányom ma kétszer megharapta szopizás közben azt a drága jó anyukáját :cry: egy pillanat alatt alászálltak az égből az összes csillagok... :roll: pedig még nincs is foga...
pici76

Jó Reggelt!

Remélem mindenkire üdítőleg hatott ez a kis klíma változás,szerintem a babóink annyira nem díjjazzák a frontokat,de azt hogy lehült a levegő biztosan.
Újjzabálás nálunk is sláger,elindul a kis kacsó a takaróról,aztán bekerül a látószögbe,észlelés,majd kísérlet a szájba dugásra,ami néha nem jön össze,és hol a szemét nyomja ki,hol az orrát találja el,de már szelektálunk,a jobb kezében lévő fityisz a nyálas-savanyú,a bal a száraz-édes. :D :D :D :D Anya kedvenc időtöltése az újjacska közül kiszedegetni a vuclikat,ami a pelenka szöszök és a nyál elegyéből elég erjedt szaggal rendelkezik ,enyhén szalonnás....nektek is van ilyen?????

NIki ,örülök,hogy jobban vagy....a fotó jó ötlet,holnap megyek a tesómhoz a medencés képekért mert megírta cdre,és ahogy megjöttem a kórházból rakom is fel,a hupitörpétől el fogtok ájulni....és igyekszem eldönteni hogy melyik a kedvenc.

Doo,a táblás sztori édes volt,én is sokszor agyalok valami korlátozáson,mert már kezdem unni,hogy még a kanadai nagynéni is beleszól 7000 kilóméterről,hogy hogy neveljem a gyerekem.
Tudtam hogy neked is ez lehet a baj a képfeltöltésel,ezért írtam le ,hogy hogy csináld,én is 3 hétig szenvedtem vele,de az a lényeg hogy sikerült,és Viki egy cukor falat,és a foltocskája kimondottan édes,nekem tetszik,olyan egyedi!!

Pici,Zsófi ugyanúgy nyomja ,mint az én golyóm....nagyon husi

Képzeljétek,nyugdíjba megy a védőnénink végleg,és tőle volt kölcsönbe a légzésfigyelőnk,addig amig csak akarom,erre tegnap felhív,hogy a menyének a barátnője szül,és kell neki,adjam vissza...ekkora fals dumát,miért kell az embert hülyének nézni,mondta volna azt hogy befejeztem elmegyek,adják oda,vagy ha majd nem kell már,akkor itt a számom,hivjanak fel és hozzák el hozzám,legalább megnézem a Martint is,bármit csak ne ezt ,mert az tök átlátszó.
Szóval próbáltam hogy addig had maradjon amíg négy hónapos nem lesz a gyerek,de közölte,hogy dogjam be a rendelőbe.köszi
Most honnan a pókból akasszak le egyet?????
Apát megbiztam,hogy lesse a netet hátha van valahol használt,mondta hogy talált is 16ezerért,csak mivel most vettük a medencét 35.ezerért plussz a vegyszerek bele,nem volt bekalkulálva még ez a 16 is.
Na jó befejezem a sírást,de bosszantó.
Tegnap kifakadtam apának,hogy miért nincs még honlapom,mióta igérgeti hogy lesz....és most szent esküt tett augusztusban mikor itthon lesz szabin,megszervezi és lesz a kölcsönzőre ,meg a szalonra is...már úgy várom,annyira szeretnék egyet,mert ugyan nem reklámoztam eddig magam,és mégis közel 400-an járnak hozzám varatni,de kell a reklám!hurrá hurrá lesz honlapom.
Most megyek mert lejárt a mosásom,és kiteregetek mig alszik a golyóm,puszi

KépKép
riella77

Kép mindjárt meglesz Kép csücsörítek,hátha előbb bent lesz Kép anya kinevetsz??akkor én is

a leírtak képi megjelenítése

KépKép
riella77

Sziasztok,

Nagyon jok a kepek, cukifalatok ezek a kis kolkok! ;) :)
Ujjszopas nalunk akkor van, ha mar ehen akar veszni a draga, vagy az oklet ragja..de nem mindig talalja el a szajat, igy van amikor csak az allat nyomja erosen es nez nagy szemekkel!! :D
Ma negyed 5-kor kelt, szopi utan vissza is aludt, de most reggel megint ment a cici mizeria. A bal cicimet egy darabig szivja, jol elvan, aztan rajon hoyg mar nem jon annyira es beduhodik, kikopi nem kell neki, uvolt. Ilyenkor atteszem a masikra, amit a kovetkezo etetesre tartogattam, azt meg szep nyugiban szivja. Lanyok en asszem benne vagyok fullra a kozepeben ennek a depinek, ugyanis reggel ezen a cicizesen is fel orat bogtem,hoyg miert nem megy? Hogy ez igy kinszenvedes, es nem lesz a kovetkezo etetesnel kaja. Es utalja azt a cicimet. A tapot ruhelli, csak akkor eszi, ha rettento ehes! Szoval totalkaros vagyok, kb. mindenen sirok!!! :( Es sokszor azt se tudom miert, csak jon. Ugye elmulik? Mit csinaljak, hogy elmuljon? Ezt a szopit is meg kene oldani. Lehet matol lefejem azt a cicit kaja elott, hatha uvegbol elfogadja.
Nem tudom a holnapi utazasunk jot fog-e tenni vagy meg rosszabba teszi az egeszet! :( Idegen hely, zizges....jo lenne ha jol sikerulne, ott mindig jol ereztuk magunkat, meglatjuk hogyan alakul. Minden esetre ha zuros lesz, akkor penteken jovunk haza!

Niki a tablo nagyon jo otlet, madj en is megnezem melyik a legeslegjobb kep! :)

Riella: A vedonore csak annyit mondanek, amit ilyen esetkben szokott a ferjem mondani: Bekaphattya! :D :D (mar bocs) Remelem talaltok olcso legzesfigyelot.

Na mentem vasalni, meg osszeszedni a cuccokat holnapra.

Kép

Kép
lorcika

Jó reggelt!
Olyan jó,h lehűlt a levegő,így tudok jönni fel a géphez kicsit! :)

Niki,tök jó ötlet a tabló,de mi most lemaradunk róla,kérünk egy helyet kihagyni nekünk is! :wink: :lol:

Doo!Ha én vezetnék egy tréninget,akkor Neked az elkövetkező száz évben garantált lenne a praxisod......... :shock: :lol: Csak győzzed őket belőlem kikezelni! :wink: :lol: Bár Picihez hasonlóan nekem is dédelgetett vágyam,h 1szer majd lesz egy helyes kanapém,na meg a beszélgetés indító kérdés:akar beszélni róla? :wink: :lol:

Pici!Tündéri ez a kép Zsófacáról,imádni való!!!!!!!
A kis K(H)ókusz-pók nagyon fotogén,Riella,annyira jól sikerült képei vannak! :)
Apán pedig tessék bevasalni az ígéretét,mondd meg neki,h már nem csak neked tarozik,hanem nekünk is,hiszen egy egész anya-falka várja,h elkészüljön vele! :wink:

Remélem mindenkinek jó napja lesz,mi ma megyünk Kerepesre ultrahangra délután Lilivel.

Ja,és ujjszopi.Nálunk is cumi van,de olvastam,h ez amolyan lusta mami hallgatassa el a gyereket megoldás. :shock: Tényleg a cumi mellet szól,h azt elveheted tőle,az én kerezstlányom is 11éves koráig ujjszopizott,Alexa pedig két éves korától megbeszélés alapján dobta a cumit.Illetve az volt a kompromisszum,h nem veszem el tőle,de ő akkor nem cumizhat,viszont a kezében tarthatja.Édes volt nagyon,ahogy azzal aludt el.Aztán,h hányszor dugta éjszaka a szájába azt nem tudom :roll: :lol: ,de nappal már nem cumizott.Viszont soha nem bukott le! :wink:
De ha a szívemre hallgatok,akkor talán igaz lehet,h az ujjacskái mindig kéznél vannak,akkor vígasztalja magát vele,amikor ő akarja,nem mikor én gondolom,h akarnia kell....
Az is igaz mondjuk,h Alexa most hirtelen nem kereste elő a cumiját a tini válságainál,de a keresztlányomat néha azon kapjuk,h újra a szájában van az ujja :roll: Csinált helyette mást :evil: :twisted: :evil:
Szóval nem tudom....,talán ha kicsit erősebb idegzetű,vagy netán nagyothalló lennék,akkot talán inkább ujjszopi.De mivel nem vagyok,lustici viszont annál inkább,így nálunk marad a cumi! :wink: :lol:
És még egy személyes ehhez:nekem nagyon tetszenek a babák cumival a képükün............ :wink: :lol:

Na pusz Nektek!

Kép
bringababa

Sziasztok! Szoktalak olvasgatni titeket mert nekem is májusban született a kisfiam! Lorcika neked szeretnék irni mert nekem is volt ilyen problémám a amikor haza jöttünk a kisfiammal a korházból ,én is mindenen sirtam még akkor is ha nem is voltrá semmi okom .Nem hittem volna,hogy ez velem előfordulhat de a szülés elött jártam szülésrefelkészítő tanfolyamra és ott hallotam egy homeos bogyoról gondoltam megpróbálom és nagyon bevált Sepia a neve! Tejről : nekem kezdetben rengeteg volt az egész csecsemő osztályt tudtam volna szoptatni a korházban ,aztán kb 6-7 hetes volt Marcell amikoris mintha elvágták volna nagy sirások voltak de nem tudtam miért mire rájöttunk ,hogy nem lakikjól sőt éhezett egy állo napig. Na akkor gyorsan tejszaporítótea gyakori cicizés fejés amit akartok minden! gyorsan itt a neten is utánna néztem a dolgoknak és így találtam rá egy kapszulára ami nekem nyagyon bevált moren milk plus a neve a www.boldogmama.hu -ról rendeltem én de állitólag gyogynövényboltban is lehet kapni és még olcsobb is . Remélem tudtam segíteni . További szép napot mindenkinek! És bocs ,hogy belekotyogtam .
renus

Renus: Nagyon kedves toled, hogy irtal! :) Koszonom az infokat is.
Most rohannom kell, mert sir a Cunco. Gyere majd maskor is. :)

Kép

Kép
lorcika

Hello Csajok, már megint álmodtam... azt álmodtam hogy letettem Zsófit a nappaliba a földre egy plédre és aztán elmentem valamit csinálni, és mire visszajöttem eltűnt a gyerek :shock: keresem mindenhol, erre ott állt a bejárati ajtónál.. szóval odasétált :shock: :shock: én meg álltam lebénulva és mondom neki: te még nem járhatsz, még csak 2 hónapos vagy!!! erre vigyorog rám, és lecsüccsen a földre. Odamentem hozzá, és megfogtama kezét, erre felhúzódzkodott, és megint felállt, és vigyorgott, mintha azt mondaná, : nem tudok járni? akkor ez mi?

lehet írni kéne ezeket az álmokat... (öreg józsi bácsist azóta sem tudom elfelejteni... :roll: :lol: )

Lorcika, jaaj jaaaajjjj. Akkor nem műxik a tejciszaporítás? Nem próbálsz meg beszélni egy szopistanácsadóval? Úgy hallottam házhoz is mennek. Nem lehet hogy valami fizikai bibi van a gyengéb ciciddel, valami tejcsatorna elzáródás, vagy mittomén.. Csak találgatok, de lehet hogy egy szakember pillanatok alatt megmondaná..

Riella, kívánsian várjuk a honlapod! :)

Bringa, milyen UH-ra mentek?

Nagyi holnap oltja Zsófit a két hónapos oltással... :roll: remélem mindannyian túléljük... úgy döntött bevállaja és ő szúrja meg... :roll: háááát kíváncsi leszek
pici76

Renus, ne csak olvass, gyere és mesélj magatokról is!
pici76

pici76 , szivesen olvaslak titeket hiszen szinte egyidősek a babáink Hasonlóak a napjaink és a gondjaink időm az nekem sem sok van, de azért majd meg próbálok irni időnként, magunkról is ! Az én kisfiamat Marcellnek hivják máj. 02 án született 3250g és 50cm volt ma már 6650g és nagyon aranyos babóka , bar ez itt nem nagy dolog hiszen itt mindenkinek tündéri a kisbabája!
renus

Pici: Asszem meg annyit teszek, hogy megint majd szedem a homeos bogyot. Szerintem az van, ami asszem Ildanal is, hogy az egyik mellben kevesebb tej van...es ahogy elnezem fejesnel egy sugarban jon, ettol duhodik be Ricsike. A masikban lehet hogy majd idovel termelodik meg tobb, hisz termelodott eddig is. Abban most 120 korul van. Persze az lenne klassz ha mindkettoben ennyi lenne, de hat a balban max 50 van. Ez van. Nem mindig akadok ki ezen ennyire, hogy sirok...csak mostanaban! :shock: Ahogy irta Renus a homeos boygot depire, eszembe jutott, hogy van nekem meg itthon a Pulsatilla, szoval be is vettem most, remelem hat. :oops: Jo lenne ha mosoni kiruccanasunk jo lesz, szerintem a bezartsagtol vagyok teljesen bekattanva.
Pici az almaidat jegyezd, mert nagyon erdekesek. Meg vagyok gyozodve rola, hogy jelentesuk, igazsaguk..uzenetuk van az almoknak. En figyelem az almaimat, persze nem minden hulyeseget, de az ilyen....erdekeseket. Szoval a Jozsi bacsit en sem felejtettem el, amikor irtad. ;) Nagyon erdekesnek talalom..es hiszek ilyesmiben...jarj utana a multban Jozsi bacsi rokon utan esetleg! ;)
En most elkezdtem olvasni Muller Peter Szeretetkonyv c. koynvet, most kaptuk. Vannak benne jo gondolatok.

Renus jo, hogy jottel, maradj, itt egy nagyon tuti kis csapat van! :)
Na megyek fejek, mert nemsokara jon az etetes.

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Lorcika, nyugi a masik melledben biztos van eleg, nekem az egyikben olyan 30-40-nel nincs tobb, es csak minden masodik alkalomnal adom neki, hogy egyaltalan tudjon valamit enni belole, de a masikban eddig volt annyi hogy boven eleg.

En attol ilyedtem meg egy idoben, hogy mar nem feszulnek, csak reggelente, biztos elapadnak, gondoltam, de mivel merem, igy latom hogy van mit ennie.

Engem most inkabb az aggaszt, hogy sokszor csak 100-at eszik, van mikor 120-150-et, de mintha kevesebbszer.

Remelem ez nem baj, szerintetek?

Sokszor megint sir eves kozben, pedig van meg benne szerintem, mert 140-150g evesnel is tapasztaltam mar.
Utana cumival megnyugszik, ez olyan mint 6 hetesen, mikor idegrendszeri eresre fogtuk?

2,5 honapos babanak amugy mennyit kell ennie???

KépKép
horilda

Elina ma meg nem aludt reggel ota, csak nyuglodik, lehet hogy a fronttol? Vagy en mar nem is tudom.

Egyszer csatolt valaki egy linket, hogy hany honaposan mit kell csinalniuk.

Tudna valaki megint vagy hasonlot?

KépKép
horilda

Lorci, biztos a bezártság rátesz egy jó lapáttal, mert engem is az visel meg a legjobban... biztos szuper lesz egy picit kikapcsolódni :) pénteken mentek?
bár fárasztóak még az egynapos progik is, de akkor is utólag mindig úgy örülök hogy belevágtam, mert kikapcsolnak még ha Zsófistul is megyek.
Urtica urenset próbálod meg? Remélem bejön... nekem segített anno

A Szeretet könyvről nagyon jókat hallottam, de még nem olvastam, barátnőim mondták hogy mindenképpen érdemes elolvasni.

Asszem fel fogom írni tényleg ezeket az álmokat, bár én nem igazán hiszek bennük, én inkább a saját agyam szüleményeinek tekintem őket, félelmek, várakozások, kívánságok, ilyesmi. Csak azt nem tudom, hogy akkor most rettegek attól hogy Zsófi már járni fog, vagy alig várom :wink: :lol:
pici76

Renus, jó, hogy írtál, gyere csak sűrűbben!
Itt mindannyian kotyogunk, de látod, olyan jóóó! :lol: :lol:

Lorci, az egyikben mindenkinek kevesebb tej van. Nekem is. Abból alig akar jönni, én meg erőltetem. Rá szoktam tenni arra is Emmát.
Dehát nem lesz több benne sajnos.

Pici, a nagyi adja a szurit? Hu de izgi? Jobb ez így?

Riella! Ki csinálja a weblapot? A férjed?
Csak mert én webdesigner vagyok, ha nem tudtad volna. Szóval ha tudok bármiben segíteni, szóljál! És ha időm engedi, akkor segítek természetesen!

Ma voltunk mi is dokinál. De nem ám oltáson. Reggel hányt az én pici drágám. Felhívtam a dokinőt, aki mondta, h. inkább menjünk be és megnézi. Én nem aggódtam túl a dolgot, azért hívtam csak fel, h. megtudjam, mitől hányhatott. Tudtam, h. nincs baj, mert utána elaludt, nem is nyüsszögött.
Valószínű mohón ehette a tejecskét az üvegből és utána nem volt böfi se....érthető.
De gyerekek lehányta a lábam, a szőnyeget, a parkettát.
Minden rendben. Ma úgy alszik és annyit...el sem hiszem, h. ez ugyanaz a gyerek, aki hétfőn is itt volt.:)

Ma jönnek este vendégek, délután meg a szüleim. Tök jó. Vendégsereg! Úúgy imádom ám!

Kellemes az idő? Felétek is csajok?

Kép
niki30

Jah, Pici, annyit nevettem Zsófinak ezen a hogyanszopjamazujjam képén! Annyira jó lett! Elkaptátok a pillanatot.

Pici, hihetetlen ez az álom. De szerintem is érdemes feljegyezni. Biztos, hogy jelentenek valamit. De mit?

Lorci jót fog tenni a depire a kiruccanás. Ott majd feltehetően kézről kézre fog járni Ricsike. Bár az anyukák szerintem ilyenkor sem tudnak felhőtlenül pihenni. Nem?
Legalább kimozdultok.
Engem is már feltölt egy program. Bármi. Csak menjünk vagy jöjjenek hozzánk vagy valami.

Ilda, én néha a sírást még mindig arra fogom (idegrendszere fejlődik). Hahaha:)

[quote]n írta:ekem az egyikben olyan 30-40-nel nincs tobb, es csak minden masodik alkalomnal adom neki, hogy egyaltalan tudjon valamit enni belole, de a masikban eddig volt annyi hogy boven eleg.

En attol ilyedtem meg egy idoben, hogy mar nem feszulnek, csak reggelente, biztos elapadnak, gondoltam, de mivel merem, igy latom hogy van mit ennie.

Ilda, dettó így vagyok. Az egyikben alig van, azt én sem mindig tudom neki felkínálni, a másikkal viszont úgy tűnik jóllakik. És cickófeszülés csak éjjel vagy reggel van, amikor ritkábban eszik.
Én mindig azt gondolom, mikor plöttyedt akkor biztos nincs is benne, aztán meg jóllakik, meg jön belőle, szóval van. Csak úgy tűnik. De én is mindig aggódom ezen.
És szerintem Emma is keveseket eszik. Nem mérem, de most tervezem, csak mindig elfelejtem. Azért mert nem szoktam, nem berögzött szokás.

Kép
niki30

Pici: Holnap megyunk es elvileg vasarnap jovunk. Hat majd meglatjuk mennyire jar kezrol kezre a baba, jo lenne ha kicist babusgatnak, bar az is igaz, hogy meg ha ferjemnel is van, ott surgok forgok korulotte, meg atveszem ha mar nagyon sir. :)
Hat a fronttol az en Ricsikem komazik. :) Ket etes kozt elvan, kicist kimentunk setalni, csak igy az olembe fogva, bebugyolalva, aztan a forgo jatekat nezte egy darabig, de most meg mar alszik. :)
Azt mondta a vedono, igy haton is altassam, mert igy hoygan fog majd oldalra fordulni. Na de kerdem en almukban fordulnak oldalra? Mert napkozben minidg haton van, amikor nezelodik, de az teny, hogy csak hason alszik..barhol, sokszor meg a babakocsiban is. Ebrenleti allapotban forognak...nem? Multkor letettem a hatara almaban...huzogatta fel a labait, ahogy a matrachoz ert es mar ebren is volt! :D De nagyon vicces volt mondjuk, ahogy a labacskait huzogatta! :)

Niki, szeirntem csak egyszer-ketszer merd meg Emmat, hogy megnyugodj. En sem merem orokke, mert idegbajt kapok. Tegnap beszeltem egy baratnommel, aki par nappal elobb szult mint en, kis sulyu volt a baba, es azt mondja 30 grammokat eszik olyan 2 orankent!!!! MOndta neki a gyerekorvos, hogy tomje, mert az nagyon keves es a 2 honap alatt epp hogy 1 kilot hizott. Allitolag bealszik mindig, meg mondjuk eleg sokat sir, egesz nap fent van....de azert gondolom az etetesek kozott csak sziv meg tejcsit, mert ez tenyleg kevesnek hangzik egy ennyi idos babanal. Baratnomnek alig van teje, ilyen 30-30 es a tapot meg annyira nem szereti neki adni...de hat szeirntem ha muszaj!!!! MOndtam en is, hogy tomje azt a kicsi lanyt! Lehet, hoyg azert sir sokat, nem? Mert ehes? :)
Ricsimicsi tegnapi meresnel 4,77 kg volt!!!!!!!! 2 kilot felszedett miota hazahoztuk! :)

Jaj ez a hanyas nem hangzik jol Niki, de tenyleg akkor a kaja lehetett sok neki! :shock:

Kép

Kép
lorcika

Niki, akkor nem volt semmi gond Emmával? Csak beszopálhatott , úgy jó alaposan:wink: :) Már az én cicim sincs bedurranva (általában) és mégis van hogy 140-t is szopált belőle, csak reggelre lesz feszes, szal szerintem nem számít hogy feszül -e vagy sem, attól még lehet benne elég.

Ja a mi két hónapos súlyunk (vagyis Zsófié :) ) 5 kiló 22 deka, már az ujjai közt is bepálik a bőre olyan hurkás :lol:

Lorci, Zsófi egyáltalán nincs hason, mert utttálja. Majd ha akar megtanul hátról hasra fordulni. Nagyon ritkán leteszem hasra, de 5 perc kepesztés után megszánom :roll: szerintem ha eljön az ideje majd megfordulnak, amelyik akar hasról hátra, vagy hátról hasra, nem hiszem hogy nekünk kéne forgatni...nem mindegy melyiket tanulja meg előbb???? Vagy most hülyeséget beszélek tapasztalt mamik?
pici76

Lanyok holnap delelott mi utazunk el es ha minden jol megy akkor vasarnap jovunk. Hianyozni fogtok!! :cry:
Mindenkinek jo babazast es jo pihit hetvegere.

Pusz. Lorci.

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Az evésről szeretnék írni Nektek.Tudjátok Lili is úgy tűnt keveset eszik,én meg ubár Dr.Kattogó Brigitta vagyok,így nagyon soxor,sok helyen érdeklődtem a "kollegáktól" :wink: ,h most akkor mivan :shock: :?:
Ilda!Egymástól teljesen függetlenül mondták azt,h a mai szülőknek és orvosoknak is újra kell tanulni ezt az egész evés kérdést,megváltozott az időjárás,megváltozott a világ és a babák nem minden esetben azért sírnak,mert éhesek.És borzasztó sok a csecsemőnek (10hónapos) elhízott baba,mert magyar mentalitás,ha sír gyorsan etessük meg.
Nem tudom,talán Zsófia mamája véleményét is meghallgatnám ezügyben,de én tényleg azt látom Lilin,h pontosan tudja mikor,mennyire van szüksége.Amikor dög meleg volt 80akat evett és rengeteget ivott,de most két napja betolja megint a 125öket egy szuszra,csont nélkül.
De hát mi nem uígy vagyunk ezzel?Kinek van kedve többször,nagyokat kajálni 40fokos kánikulában :roll: :?: :!: :?:
Mindezek ellenére én is nagyon tudok ám aggódni,h mennyit eszik,néha magamban mondtam csak még néhány kortyot,légyszi,csak még 10et,a kaja végén pedig azt vetetm észre,h minden izmom megfeszült...,arcom,vállam,mindenemRájöttem így nem lehet,csupa feszkó lett az etetés vége,ha ezt így folytatnám,akkor tuti kaja-para alakulna ki Lilinél is.Azóta nagyon odafigyelek,h ne figyeljek! :wink:
Szóval azt hiszem be kell venni azt a bizonyos Niki féle tablettát és akkor sokkal simábban mennek a dolgok...
Csak nehéz,nagyon nehéz,éppen ma reggel mondtam anyukámnak,miután lehülyézett(nem bántásból!)h szerinte jó-e az nekem,h állanóan szorongok valamiért,nem vagyok én mazo!
Szertnék baromi laza lenni,miközben azon kapom magam,h megint a kezét,a köldökét,a lábát mustrálom,vagy éppen a cumisüveget,h mennyi fogyott belőle :roll: :shock: :roll:
Ez a lábremegés totál kiakasztott :cry: :cry: :cry:
Amikor Lilit hazahoztuk olyan büszke voltam,h baromi erős baba,tartja és forgatja a fejét,megfordult mikor öt hetes volt,stb....Erre egy világ omlott össze bennem,mikor olvastam és a védőnő is mondta,h ez nem biztos,h jó :cry:Lehet,h feszes az izomtónusa :shock: :shock: :shock:
A feszített izomtónus hátterében lehet idegrendszeri probléma.Persze megnézettem vele rögtön,plussz a szomszéd lánykával is,aki humánkineziológus és mozgásterapeuta,nem látták annak,nem is fogllkoztam egészen idáig vele,de most totál off vagyok! :cry: :cry: :cry:
Ráadásul ezzel egy időben elkezdte azt csinálni,h álmában felnyüszít.Csak egy pillanatra és elég keservesen,de nem fájdalamasan.
Tegnap a kopnya Uh előtt egy kevéske pénzt adtam a doktornőnek,h ne csak egy futószalag vizsgálat legyen,mert az előttünk lévő bébik vetkőztetéssel,öltöztetéssel és vizsgálattal együtt,jó ha hat percet töltöttek bent :roll: Tényleg megnézte alaposan,kikérdezett a szüléssel kapcsolatban,vizsgálta a babó szimmetriáját és mindent rendben talált,azt mondta a remegést okozhatja az idegrendszer érése is,de ha spontán nem rendeződik a dolog néhány napon belül,akkor vigyem neurológushoz mindenképp.
De most már annyira kétségbe vagyok esve,h még akkor is elviszem,ha elmúlik!
Én hülye,h nem tudok anyukáról elvonatkoztatni :evil: :twisted: :evil:

Ahhoz képest,h az evésről akartam írni,jól kipanaszkodtam magam :roll:

Jövök még,csak Lili felébredt!pusz

Kép
bringababa

Sziasztok! Már régóta olvaslak Titeket, ugyanis nekem is májusban született a kislányom. Ha nem baj, belekotyognék, csak jó szándékkal.
Bringa, neked írnám, hogy ha tényleg gyanu van izomtónus eloszlási zavarra Lilinél, akkor azzal érdemes mihamarabb foglalkozni. Én szülés előtt gyerekekkel foglalkoztam, gyógytornász vagyok. Ne ijedj meg nagyon, mert biztos, hogy nincs nagy baj, hiszen negatív a koponya uh, és nem volt gond a szülésnél, de néha ezek ellenére is van tónusbeli eltérés, de ezek jól kezelhetők. A lényeg az idő, mert minél hamarabb van vele foglalkozva, annál hamarabb jön helyre a dolog. Én javasolnám Neked a Dévény Anna Alapítványt, ott kifejezetten ezzel foglalkoznak. Ez egy spec. izomkezelés, külsőleg olyan mint a masszázs, de nem az, hat az izomzatra és az idegrendszerre is. Feszes babáknál 6 hó előtt el kell kezdeni a kezelést, mert addig van az agynak olyan mértékű plaszticitása, hogy tényleges gyógyulást lehessen elérni. A neten megtalálod őket, de megadom azért a számot: 3555-392 Itt tudsz vizsgálatra időpontot kérni, érdemes minél hamarabb telefonálni, mert elég sokat kell várni, és ha közben mégis úgy alakul, hogy nem látod/játok sükségesnek, legfeljebb lemondom az időpontot. A vizsgálat ingyenes, a kezelésekért fizetni kell. Az alapítvány a Moszkva téren van, Ill. vannak magángyógytornászok is, hozzájuk talán hamarabb be lehet kerülni, de ők drágábbak. 1-2 házhoz megy, ez a ritkább, általában hozzájuk kell menni. Róluk is ezen a számon tudsz érdeklődni a lakhelyed szerint.
Neurológus:ha jól emlékszem 15 kerben laksz. Nem tudom, Ti a Madarászhoz tartoztok-e, ha igen és oda viszed Lilit, akkor ott én dr Bod Máriát javasolnám, nagyon jó orvos, kedves és lelkiismeretes. Egyébként én úgy tudom, hogy a szájremegés, lábfejremegés, bekancsítás 3 hónapos korig normális, még éretlen az idegrendszerük. Szóval ezen talán nem kell annyira aggódni. Az én kislányomnak is remeg még a lábfeje néha, nekem ezt mondta az említett kolleganő. Persze fontos látni, hogy a "csak remegéshez" társul-e más is. Pl. ha tényleg feszesebb a tónusa, akkor érdemesebb rá jobban odafigyelni.
Remélem nem vetted tolakodásnak. Ha bármiben segíthetek, szólj. :) [/b]
ági_bp

Húúúú Agi, ez aztán részletes volt, ebbe még a mi para Bringánk sem tud belekötni, hogy igen de... :wink: remélem megnyugszol Bringa mami, ha másképp nem bejelentkezvén erre a vizsgálatra. :)
Ági, nyugodtan "szólj be" máskor is :)

Zsófi is pár napos kora óta forgatja a fejét, hiába mondta a védőnő hogy forgassuk, nehogy elfeküdje a fejét, úgyis arra fordul amerre ő akar, úgyhogy feladtuk, és most már szépen mindenkét irányba figyel és alszik, nem is piszkáljuk emiatt, de akkor most neki is feszes lenne az izomtónusa???? És néha ő is fel szokott nyüszíteni álmában, de azzal a lendülettel alszik is tovább, én ezt azzal letudtam, hgoy biztos rosszat álmodott, vagy csikarta a pocija :roll: néha amikor írtok és paráztok , olyan érzésem van hogy slendrián anyuka vagyok, mert én nem parázok ugyanazon a dolgon... :oops: :roll: Pedig odafigyelek ám én is mindenre, most pl krémmel kenegetem a sarkát, mert már ott is hurkás, és kipálott a bőre, szal én is át szoktam vizsgálni mm2-ről mm2-re :) de olyan furcsának tűnik hogy valami baja lenne, amikor állandóan gőgicsél, eszik, alszik, és olyan boldogságos babának tűnik lenni.

Jó jó ez a lábremegés biztos hülyén néz ki, nézesd is meg Bringa, de bízz a kicsi lányodban, hogy jelez ha baja van! Olyan kis tökéletesek ezek a babócák, szerintem nagyon nehéz elrontani őket, és ha mégis valami bajuk van, tutira észrevesszük , hisz velük vagyunk 24/7.
pici76

Lorcika, jó pihizést neked, gyere vissz feltöltődve :)

Ja és csajok, túlvagyunk a kéthónapos oltáson. Zsófi cica felsírt a szurinál, de aztán anyutája vállán kihüppögte magát és megnyugodott :) most meg szundizik mintha mi sem történt volna. Asszem engem jobban megviselt... :oops: a nagyija azt mondta nem kell se kúp se borogatás, ha csak nem duzzad meg, vagy nincs láza. Úgyhogy most figyelek :)
pici76

Bringababa, en amugy nem etetem minden sirasnal, sot azon a velemenyen vagyok, hogy 3 oranal korabban nem etetem, inkabb 3,5-4 orankent, o inkabb ezt igenyli.

Es foleg ezert volt gyanus a 80g, de igazatok van lanyok, hogy tudjak a babak mennyi kell nekik.
Az elobb is 140-et evett.

Lorcika, jo utat, kivanom hogy szuperul kapcsolodjatok ki!!!

Pici, nalunk is engem viselt meg jobban az oltas, remelem a 3 hosnal is rendben megy majd minden.

Csajok, megint tobbszor ebredt Elina, tuti a pocakja miatt, mert amikor atmentem, pukizott nagyokat, huzogatta a labat es sirt, aztan cumival visszaaludt, fel4-es kelesnel azert cicit is kapott.

Nalunk kezdett ritkabb lenni a hasfajas, aztan 3-4 napja eleg suru, nem ugy van hogy egyre jobban elhagyja majd????????????

KépKép
horilda

Agi udv koztunk!!! :D

KépKép
horilda

Bringababa nyugi! Amugy en is tuti vegere jarnek mindennek ami aggaszt, mert abbol baj nem lehet.
Biztos minden ok Lilikeddel!

KépKép
horilda

Na jo lelovom magam... :lol:

KépKép
horilda

Sziasztok!

Lorci, már nem olvasol bennünket, de JÓ UTAT KÍVÁNOK!
Várunk vissza és már most hiányzol!

Bringa, én nem szeretnék okoskodni, de Ági tanácsa jól hangzik. Vidd el és nézesd meg, h. megnyugodjál. Addig úgyis aggódni fogsz.
Én nagyon bízom benne, h. minden rendben lesz.

Ági üdv és gyere még! Főleg ilyen jó kis tanácsokkal:)

Pici, tök jó, hogy elkerült titeket a láz. Szuper.
Egyébként én sem tulajdonítok sok dolognak jelentőséget és néha én is azt érzem, h. ez talán baj. Kérdezem is páromat, h. szerinted túl lazán kezelem a dolgokat? Azt mondja, tökre nem.
Emma is fel szokott sírni, és én is azt gondolom, h. ilyenkor rosszat álmodik. Pici, nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, nem?
Ha nincs egyéb gyanús jel, akkor no para!
Én még a hányás miatt sem aggódtam, tudtam, h. jól van, mert nem sírt, nem szenvedett és utána egyből elaludt.

Az anyai megérzések nem hagynak el minket lányok!

Kép
niki30

Tud valaki egy jo oldalt a babak fejlodesevel es/vagy etetesevel kapcsolatban????????????????????????? :roll:

KépKép
horilda

Dobok pár mosolygós fotót Nektek!

Kép Kép Kép

Itt a barátnőmékkel voltunk a Margit-szigeten.
Kép Kép

Kép
niki30

Jah, az egyik nyunyája mindig ott lóg a babakocsi oldalán.
Ott van egy rés, és akkor belógatom neki, h. nézhesse. Látjátok?
Már három nyunyánk is van. Egy maci, egy nyuszi és tegnap kaptunk egy elefánit is:)
Vajon melyik lesz a kedvence? :roll:

Kép
niki30

basszus nem jött át amit írtam, na most csak annyit ismételek meg hogy Ilda itt vannak a linkek arról hogy általában hogyan fejlődnek a bébik. Általában, nem előírás :)

http://www.babaszoba.hu/services/todo?to=3

http://www.informed.hu/eletmod/care/dev ... _hid=71775
pici76

most csak bekukk,nem is olvastalak el titeket,de este pótolom.
voltunk a dokinál minden rendben volt,majd mesélek,csak ost légzésfigyelő után kajtataok a neten,a sztori ismert.
Niki közkívanatra a pancsis kép....a web oldalról este dumcsizunk,mert érdekel,majd azt is leírom,hogy hogy van most...
szóval reklám után vissza jövök.
pusza

KépKép
riella77

Kép itt kezdődött minden Kép folyt.köv Kép

séró pancsi után

KépKép
riella77

Sziasztok Lányok,

Lorci, jó utat!!!!!!!!! :wink:

Többiek, bocsi, de csak végigolvasni tudtalak benneteket, most rohannom kell a babyhez.

Puszi mindenkinek.

Melcsi

Bringám, meg lett az IQ-s cd? Érdekel még? Van időd vele foglalkozni? Szólj és küldöm. Puszzancs.

Kép
melcsi6

Riella, hát ez haláli, nagyon jó.
Kókuszgolyó igencsak tudja, hogyan kell lazítani. :lol:

Kép
niki30

Riella!

Nagyon edes a babod! Mennyi idos?

KépKép
horilda

Sziasztok!

Ági jó hogy jöttél!!!
csajok Balázsnak is remeg néha a szája de egyre gyakrabban, szülés után fokozott volt az izomtónus kapott rá kanalas gyógyszert igaz nem sokáig de hamar elkezdett javúlni. Nállunk is előfordúl felsírás alvás közben én is azzal tudom le hogy rosszat álmodott, néha előtte grimaszol álmába.
Riella, Niki tündériek a babók!
Pici jó hogy ti is túlvagytok az oltások, én is kiborúltam tőlle, a gyerek meg alig vette zokon. :)
Balázsnak az a legújabb hepje hogy van egy kedvenc plédje jó puha és csak azzal alszik, szorítja magához és bújik bele olyan édes-anyapótló. [img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1185481859.73.jpg
[/img] [img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1185481876.99.jpg
[/img]
KépKép
rena10

Jaj már írni se tudok nem gyakrabban hanem ritkábban remeg a szája. A pléd amit imád... Kép Kép

KépKép
rena10

Hellóóó!

Nem akarok elkiabálni semmit, de mintha kezdene beállni egyfajta rendszer. Jó, tudom, h. ez nem marad így, de most boldog vagyok, h. kezdem elérni, amit elhatároztam.
Egyrészt, kitoltam az etetéseket, 2 óráról 2,5-3 órára. Persze ez nem mindig jön össze (pl. este nem), de legtöbbször igen.
Tudjátok, Emma pici súllyal született és akkor még csak két óránként evett. Most 3560 g, két hónaposan, tehát nem nagy gyerek, ezt mindig figyelembe kell vennem. Ma tervezem, h. lemérem végre mennyit is eszik, mert mindig elfelejtem basszuskulcs.
Szal egyszer ezt elértük, másrészt pedig annak örülök, h. most megint mintha beállt volna a kereslet kínálat.
Lehet azért, mert kivárom a 2,5-3 órát és ezalatt szépen telítődik a cicim?
Iszom a laktoherb teát, sok levest eszem és sokat iszom. Szóval most úgy érzem kaja előtt, h. van is benne. És a legjobb, h. elég neki, nem kell pótolni cumisüvegből. Frankó.
Persze van azért hiszti meg kínlódás, de próbálom lefoglalni. A legjobb az, amikor a 2,5-3 órából legalább egyet alszik. A másfél órát meg csak eltöltjük valahogy. Van, hogy akár fél órát is elvan egyedül. Persze olyan nagy dolognak addig nem tudok nekiállni, de kiteregetni, mosni, enni, netezni tudok addig.
Aztán szoktam masszírozni, fürdetni napközben, énekelünk, lemegyek vele sétálni, szóval így telnek az etetések közti idők.
Nálatok?

Kép
niki30

Rena, nálunk ugyan még nincs kedvenc takaró, de azt megfigyeltem, h. Emma is imádja gyűrögetni a textilpelust maga alatt vagy a takarót vagy a ruhácskáját.

Kép
niki30

Pici, köszi, tök jó, h. küldted azt a két linket a fejlődésről. Tök sok minden egyezik. Jó látni, h. a gyermekem az előírtakat is produkálja.
Persze, ez tényleg általános, nem feltétlen történik minden a leírtak szerint.

Kép
niki30

Pici koszi a linket!!! :D

Niki en is tokre tudok orulni, ha valami rendszert latok, vagy valami logikat, pl. ha tudom miert sir, meg tudom nyugtatni.
Szerintem ezek a sikerelmenyek adnak nekunk erot, no meg az a csodas szempar. :D

Sajna en pindurom, ahogy 2 honaposan egyre nyugodtabb ,ett es ataludta az ejszakat, ugy borult fel ez a rend egyik naprol a masikra.

Viszont gondolom ez sem tart orokke, en azert altalaban a pocakfajasnak tudok be mindent.

Csajok szuleim holnap mennek nyaralni Olaszba, de jo lesz nekik!
Aranyosak, nem is nagyon beszelnek rola, ne fajditsak a szivem.

Delutab megyunk majd setazni, mar reggel is voltunk vasarolni, anniyra jo babakocsival lavirozni a boltokban, na mindegy.
Szal ha tudok este meg benezek!

Mindenkinek nyugodt szeo napot!

KépKép
horilda

Kicsit gyorsan irtam latszik a rengeteg hiban :oops: :oops: :oops:

KépKép
horilda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: