A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Na lassan megyek, még lehet belesek..sziasztok

KépKép

KépKép
szivvi

Szia Szivvi!

Kép
zsuzsi**

Szia Zsuzsi! hazaértem, és gondoltam benézek, hogy tartsam Benned a lelket kicsit. úgy látom, még fél 8-ig kell.

Kép
nenoke

Megnéztem az izotópos körtével, és mellső fali a placentám. :wink: Akkor az azt jelenti, hogy elöl tapad?

Kép
nenoke

sziasztok!!

Kicsit rohanós az életem mostanában, de igyekszem benézni néha.
Voltunk uh-on a Praxisban. Kedves volt a nőci is, de Babus nagyon szégyenlős volt, hátatfordított végig és a kezét beszorította a lába közé. De az megnyugtató, hogy jól van.
Ja és visszaminősítettek egy héttel. Így a várható időpont most júl.22.,de holnap megyek a dokihoz és ő is megvizsgál a kettőből átlagol egy mindkettőnknek kedves időpontot.
Egy csomó érhetetlen adat van a leleten:
BPD ( fej?) 4.52cm
Ofd 5,14
233gramm EFw 13,46

Fejvégű fekvésben lepény a hátsófalon.
Nem tom.
Ja és az AFPm 2,5 ezért aggódjak?
Vendég

Sziasztok!

Annee, köszi az infót.

Zsuzsi, boldog névnapot!!!!

Szücsi, Brigi, drukk nektek. Hátha kezd rózsaszínessé átalakulni a táblázat.:)

Ckat, üdv itt.

Nenoke, de jó kis szerelésed volt, jó buli lehetett.

Ildi, Emma, gratula a kisfiúhoz.Lányok, én gondolkoztam, lehet ez egy fiús topik???Vagy ez egy ilyen ősz volt??Más oldalakon a júliusi babavárókban szintén ez jellemző...

Szivvi: nyammi , túros muffin. Amúgy tetszik amit az aranydisznó évéről írtál, remélem igazad lesz:).

Mary, de érdekes az a tartóöv, ugyanaz a célja, mint az itthoni pocakvédőknek?Kényelmes lehet.

Orsi, lehet szégyellős, mert kislány? :roll:

Igen, Babdorka, elérkeztünk a félidőhöz. Nálad mozgás?Én 15.én éreztem határozottan, hogy "megrug", előtte is utána is csak buborékokat.Már várom, hogy újra belémrugjon.

Körkérdés: (bocsi ha már elhangzott, de most nagyon aktuális kérdés nekem) tudtok ajánlani kismama boltokat?Ami szép is, olcsó is (hát csakis).Főként elegáns szerelés érdekelne.Köszi!

Zs.
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem a tornáról. Nagyon jól esett.

Szia Orsi!!
Szerintem ne aggódj, a genetikai UH-d jó lett, nem kell aggódni..
Nekünk 288 gramm volt múlt szerdán..18+2naposan..a BPD pedig 42mm.. Ofd-re fejből nem emléxem..
fejvégű fekvés az jóóóó!!
nekünk még medencevégű azaz faros, az azt jelenti, hogy a popsija lent van..
nektek pedig fejjel lefelé van a baba..

AD has átmérő
AC haskörfogat
FL a combcsont hossza
BPD biparietális átmérő. két halánték közti távolság
CRL fejtető-far hosszúság, koraterhességben gyakrabban ez van a leleten
HC: fejkörfogat
HUM felkarcsont
Gest. hét terhességi hét
TAD mellkasi átmérő
APD gerinctől a hasfalig mért távolság
OFD homlok és tarkó közti távolság

Nenoke!!
:lol:

Tényleg búcsúzom mára, puszika mindenkinek! mamáknak+babáknak+papáknak
torolve_20131003125716

Halihó!

Ma én is voltam UH-n, a babika pont akkora, mint amekkorának kell lennie :lol: Persze a nagy beszélgetésben nem nézettem a lába közé, de sebaj.
Nagy beszélgetés: dokim elmondta, hogy aki júli 1 után szül, annak kell fizetni, ha nem munkaidőben szül a választott orvosánál. Ami bosszantja őt is, hogy mi van akkor, ha pl. reggel 9-kor beindul a szülés és a gyerek csak fél5-kor bújik ki? Vagy a műtét elhúzódik? És, hogyan kell majd fizetni? Előre le kell szerződni az anyával? Szóval, ezek a kérdések nem csak minket izgatnak, hanem a dokikat is. Arról nem szólva, hogy, idézem: "abszolút nem áll érdekében senkinek, hogy ügyeleti időben szüljön". Vagyis, tuti, hogy sokkal több lesz a programozott szülés-császár.
Egyébként az is vicc, ami a vizitdíjjal megy. Bemész a rendelőbe, onnan elküldenek a pénztárba (János kh. főbejárat, 18 óra után traumatológiai ügyelet-itt lehet befizetni), majd a nyugtával visszamész a rendelőbe. Persze, aki eszénél van, előre megveszi a "jegyet", vagy mit, de ehhez még hozzá köll szokni.

ckat: üdv közöttünk...jókat derülök a hsz-eiden :wink: Bors nekem is tecc...legalább rövid a vez.név is hozzá?

brigi: én is drukkolok Neked a lányhoz :)

AFP ismét: uxi, az AFP csak az egyik hormon, aminek a normáltól való eltérése Down-ra utalhat. Nekem ezen kívül még hármat néztek, ezek összeredménye hozta azt, hogy kb. 3% esélye van a Down-nak.

Egyébként nem izgulok jobban, mint más egy fogtömés előtt, főleg nem a fizikai része aggaszt. Inkább az, hogy utána ne görcsöljek. Meg, persze, elsősorban, hogy jó eredményt kapjunk!

bori: én is csak olyanokat kívánok, amiket terhesség alatt nem lehet. Mondjuk, én "rosszalkodom", amikor megeszem egy kis camambertet, de sajnos a tatárbifsztekkel még min. egy évet kell várnom :cry: Akkor meg már nem akarom enni :roll:

Bercit már nem bírják a csajok, mennem kell.

A holnapi drukkokat kérem szépen!

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovika!!
Gondolunk rád, ezerrel megy a drukk!!
torolve_20131003125716

Sziasztok.Most jöttünk haza hosszúhétvégéről rengeteget írtatok nem is tudtam végig olvasni.A hétvégi sok séta kirándulás egyáltalán nem tett jót pedig már alig vártam,hogy elutazzunk.Nagyon megfájdult a hasam kicsit aggódok csak nem lesz baj.Hazafele a kocsi teljesen szétrázta a szar magyar utakon a már amúgy is fájós hasam kb.3 órán keresztül.Király volt.Holnap megyek 4D-re remélem minden rendben lesz.
pillangó7

Hű, Pillangó, akkor feküdj és pihenj sokat! Én is majdnem a Holdvilág-árokban születtem, de aztán Anyukám kifeküdte magát, egy hónapig csak ágyban, és aztán az előírt dátumon jöttem elő. Pedig romantikusabban hangozna születési helyként a BUdapest XX.kerületnél, hogy Holdvilág árok... 8)

Jovika, szorítunk nagyon! Amúgy azt hittem, a terhesrendelés ingyen van, és nem kell vizitdíjat fizetni. :wink:

Kép
nenoke

[quote]m írta:ost kaptam meg:

0,62 MOM
AFP 20,62 U/ML ez miiii?

Lynia, válaszolt már erre valaki?

A második szám a tényleges AFP, ez a mértékegysége (ez egy abszolut érték, ennyi lett az eredményed), a MOM az mindig csak egy viszonylagos szám, az aznap levett anyukák AFP alapján határozzák meg.

Megnéztem Emivel nekem is van ilyen szám:
AFP: 28.80, MOM 0,81.

Kistesó AFP-jét még nem tudom, majd jövő kedden.

KépKépKépKépKép
uxi

az aznap levett anyukák AFP alapján határozzák meg = ...AFP-je alapján...

KépKépKépKépKép
uxi

sziasztok!

uxi köszi! kata is írta csak priviben...

mindjárt indulunk be a kórházba a dokibához! alig várom! :D és apuka is látja végre újra!

jovi, én tuti nem fogok tudni dokit fogadni, szóval nekem megfelel az ügyeletes is! így is elég sok: magánrendelés....stb. ti is tudjátok.

bocsi a késésért: zsuzsi boldog névnapot, és üdv itt ckat, ja és még grtau aaaaaa kik is tudták meg, hogy mi lesz a picúr? szóval nekik! :roll:

nekem hátsófali a lepény, de a fekvésről még nem kaptam semmit!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Helló LÁnyok!

Ma reggel nagyon fájt a hasam, de ilyenkor a barátnőmmel sozktam együtt reggelizni, úgyhogy végül is felkeltem, és elmentem szokott helyünkre, az Azték csokizóba az Astoriára. És N-ás forró csokit ittam, és elmúlt a hasfájásom! Vegyük fel az N-át a magnézium mellé!!! :lol:

Kép
nenoke

Nenoke, egyetértek! Éljen az N!

Egyébként nem tudom, mi van, mert nekem is fájdogál a hasam.

Zsani, mozgásokat most már egyre erőteljesebben érzem, bár azért még mindig erőtlen, de egyre több.

Most viszont annyira álmos és fáradt vagyok, hogy majd' leragad a szemem! Már tegnap is az voltam, na de ma mégjobban. Kávét utálom, soha nem kávéztam, úgyhogy azt kihagynám. Remélem, nem alszom el az iróasztalon... :oops:

kétfiús anyuka
babdorka

Kép

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam már jönni, mert előrehozták a tárgyalást, és így hamarabb hazakerültem, de holtfáradtan.

Holnapután genetikaiiiiiiiiii!!!!! :lol: 8)

Mondtam én, hogy az N. egyszerűen kell!!!

Kép
zsuzsi**

Szép jó reggelt!!!

Nenoke, most nagyon megkívántam a N-ás forrócsokit..

Szivvi!!
Honnan szeded le ezeket a cuki smile-kat??

Tsóki
torolve_20131003125716

Gurgiii! A smileycentral.com-on vannak, de az ilovemessenger.com-on is lehet jókat találni...

Kép
zsuzsi**

Hát én ezt meg nem mondom neked, beírtam a guliba, hogy smiley és ahová az volt írva hogy free download, ott nézegettem..

KépKép

KépKép
szivvi

Mennem kell, később még leszek...

Csoccsi

Kép
zsuzsi**

Kép
torolve_20131003125716

Kép

KépKép

KépKép
szivvi

N-zabálós szmájlit nem találtatok? :lol:

Kép
nenoke

Sziasztok!
A smile-okból kiindulva, jó kedv van ma a topikban.
Jovika! Nagyon-nagyon szorítok neked!!!! Már vszínüü, hogy túl is vagy rajta.

Pillangó! Sztem sem kell aggódnod. Ürülj a jó uh-nak!!

Nenoke! Ez a N-ás forrócsoki..... 8)

Hasfájások nekem is szoktak lenni, néha annyira, hogy alíg bírok mozogni. Ilyenkor nyúlnak a szalagok. Nem kell parázni!!! 1-2 nap és jobb lesz! Addig is magnézium és N!!!! :D

Lynia! Megy a drukkkkkkk!!!!!
molkata

Kép

KépKép

KépKép
szivvi

nyami..éhes pici-poci..hamit mamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
torolve_20131003125716

Nézd meg és olyan doboza van, hogy nem fogy ki neki soha...

KépKép

KépKép
szivvi

Az nekünk sem lenne rossz..na meg pénztárcából is, ugye?? :lol:
Soha el nem fogyóóóóóóóóó
torolve_20131003125716

Nekem a hájam nem fog elfogyni sose..

KépKép

KépKép
szivvi

Asszem ma megint fogunk kapni a sok off-ért..

KépKép

KépKép
szivvi

Felkerekedek, elmegyek az ellenanyag eredményért, meg az AFP-ért..Aztán a zuram elvisz ebédelni bibibííí..Aztán meg megyek tanfolyásra és ma vizsga...

KépKép

KépKép
szivvi

Rendeltem csülkös bablevest és mit még???? Nutellás palkót 3db-ot..nyamika :lol:
torolve_20131003125716

Tőlem bizti nem Szivvi!
Én szeretem visszaolvasni a hülyeségeket! :lol: :lol:
Bár az anyukák nem fognak neki örülni talán :roll:
De bizti megbocsájtják!
JA: N-re új variáns:

Tejbegríz vaníliás pudlinggal főzve, és amikor még forró, egy kiskanálnyi N-t a közepébe tenni és finoman belekeverni körkörösen. Szép és finom!
baba24

Jól van Baba csak így tovább! Kérünk további variánsokat! Én vészhelyzetben banánra szoktam kenegetni...

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

De milyen jókedv van itt ma. Csak így tovább!!! :lol: :lol:

Mire végigolvaslak beneteket, mindig megéhezek :lol: Én most túrórudit nyomatok :wink:

Jovika! Drukk megy 1000-el!

Ma megint megjártam a munkaügyi központot. Legközelebb csak 2hó múlva kell mennem szerencsére!

Hasfájásom nekem is van 2-3 napja. Mostmár jobb, de tegnap este már menni is alig bírtam. Jól meg is ijedtem, de reggelre elmúlt!

Holnap meg dokibácsihoz megyek. Végre!

Már csak 3napig van netem :cry: és ha minden simán megy szombaton költözünk :lol: Már nagyon várom, meg picit félek is :roll:

Na megyek eltápolom a srácokat, később még jövök! :wink:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Elüldöztem mindenkit? :cry: :oops:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Nem Brigi!

Itt vagyok! csak ezer a dolgom :cry:

Holnap látod a törpid?
baba24

Szia Baba! :lol:
Igen végre. már 7hete nem tudok róla semmit :roll: Remélem minden oké odabent!

brigi73

jajj csajok, olyan b;na vagyok. idebent a meloban nincsenek karakterek pakolva, s a hosszu o betu miatt nem engedett be ez a dog. De ma rajottem.
Epp Briginek akartam irni, hogy olvasok am en is, itten vagyok, s erre vagy masfel orara nem volt elerheto a babanet oldala. Nektek is igy volt?

Jovika, ment a drukk, babanet jobbra vagy balra. Remeljuk minden utozonge elkerul. Ha majd szamgep kozelbe birod magad pakolni, varjuk a hireket.

Brigi, nektek meg hajra, hatha holnap bemutatkozik a (jol latom a Babdorka oldalan??) Luca nevre hallgato kislanyotok. Csak azert, hogy teljes legyen a koltozes orome. Aztan hamar gyere am vissza, irgumm-burgummal intezd el, hogy legyen netetek.
Ovival fejlemeny?

Amugy most nem ugrik be ki irta, de meg nekem is jol hangzott a tejbeakarmicsoda nutellaval.

Nekem a kislurko nagyon aktivitasba lenditette magat, s meg nem birnam hatarozni a Bori leirasaval, hogy hany ora tajban dugja a porcikaimba kezeit-labait. De az este rugdosasra aludtam el, s ma reggel szintarra ebredtem. Vagy csak en emlexem igy?

Na pusszancs nektek, s hatha ma du kiscsajszijaim megelegedesere valami N-s izet alkotok. Ok szeretik, en meg nem szivesen adom, mert elsoszulottem bore kisse erzekeny az ilyen barna izekmizekre. S mivel en speci nem bukom erre az edesseg kategoriara, hat `gy nalunk nincs nagy N botus termek fogyasztas.

Kép
kissmanó

basszus
leirtam. Pedig bizisten kicsi betumereteket jeloltem be annak a varazsszonak, ugy akartam tenni mint Uxi. De nem jott be.
bocsi

Kép
kissmanó

Csááá, vagyok!

Kép
zsuzsi**

Gyerekek én mindjárt elalszom, nem tudom, mi van velem. Kép
Kissmanó, jót mosolyogtam a fogalmazásodon. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka: Én is minnyá elalszom...

Kép
zsuzsi**

Szerintetek az normális, hogy ma még nem éreztem a babót mocorogni..vagy talán reggel de nemtom.. :roll:
torolve_20131003125716

Tudsz valamit a kórházakról?

Kép
zsuzsi**

Gurgi: Szerintem normális... van, amikor alszik... ez ma egy ilyen nap :D

Kép
zsuzsi**

UXI
Nekem a MoM-ra azt mondták, hogy nem a többi kismama számít, hanem veszik a számot + a saját súlyod alapján jön ki a Mom:)

Kép
Kép
emma1976

Kismanó: köszi! Tényleg már csak ez hiányozna, és kerek lenne a világ :lol: Oviról még semmi hír :cry:

Gurgula: nyugi! Álmosító idő van, biztos Samu is alszik!

Nekem a fejem fáj már 2napja!

brigi73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: