A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Erzsébet! Lehet venni gyógyszertárba, bababoltokba, de vannak korházak,ahol szintén szülés után ki lehet probálni és megvenni. Én a korházba vettem (SOTE II) és azt hiszem 14.000,-Ft volt. Mostani árát nem tudom. Viszont fontos, hogy a mellszívó ne csillagszelepes legyen, mert az a széria vacak volt (nem szívott).

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

BOrzasztó, mindenki vásárol (persze én is) annyian voltak a boltban...mint még soha. Én voltam a lusta, hogy nem mentem reggel, jobban jártam volna :oops: .

Cumi: amikor az én kisfiam csecsemő volt folyton üvöltött........a jóisten tudja miért.......akkor sokat adtam volna érte ha cumizik. Folyton dugdostam a szájába a cumit, hogy maradjon már csendben de nem kellett neki, kiköpte. Utólag örülök neki, viszont akkor bármiben benne lettem volna, hogy csend legyen :roll: . Én vettem egy cumit már........legyen, biztos ami biztos. :wink:

Nekem Avent mellszívom volt 5 éve elektromos. ÉN nem voltam egy nagy tejcsárda sajnos....4 hónapig tudtam szoptatni azt is nagyon nyögvenyelősen. Az első időkben tudtam fejni néhány cseppet....de igazán nem volt segítség. Igaz kézzel sem tudtam fejni, a gyerek kiszívott mindent, egy csepp nem jött több......
Most én nem veszek, majd ha szükséges ugrasztom a férjemet.....vagy fejek kézzel. Bár szükség lenne rá a sok tejmennyiség miatt :wink: .

KépKép
peni

Magdolna: 4,6 majd 9 :( hétfőn én is megyek... meg csütörtökön is
Látom a végére egész kiegyenlített lett a rózsaszín-kék arány :) kék csíkosok, nem kell rettegni, hogy nem lesz elég kislány, mire megnőtök :wink:
na szép, nyugodt éjt mindenkinek :)

Csöre
csöre74

csöre: nagyon csodálkozom, hogy ennyire "molesztálnak" Téged ezzel! Nekem a kiinduló 4,9, egy óra múlva 9,9, majd rá egy órára 7,7. Érdekes, hogy ebben mennyire nincs megegyezés, hogy ennyire orvos függő.
magdolnasz

na csak gyorsan, gyerek nagyon Anyás, az ölemben van.
Mellszívó:nekem kézi Aventem van, nagyon bejött, én bevittem a kórházba is, vaéahogy nem szeretem ebben sem másét használni, és a kórházban nálunk drágábban is árulták...

Brendonos kiságy:
olyanunk van, pelenkázós változat. Amikor a legalsó részre állítod a fekvőfelületet, nekem nagyon mély,mondjuk alacsony is vagyok, de tény: Annát alíg bírtam beletenni, és folyton a bordáimat nyomtam..
Összerakni pedig egy napos meló....

most ennyi, Anna nem hagy.... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes: köszi az ágyas infót! Én sem vagyok magas, úgyhogy ezt kipróbálom, ha megyünk megnézni. Eddig csak a neten néztem ki!
magdolnasz

Mágnes! Ti is tandemben nyomjátok? Nálunk is így megy. leülök a géphez és Máté máris mászik rám. Tettem ide neki is klaviatúrát de időnként benyúl hozzám is...villámsebesen írok midnig mindent mert ki tudja mi lesz belőle a végére:)

Magdolna! akkor a Te példád is bizonyítja mennyire egészséges a sport.... :oops: :oops:
katuska79

Sziasztok,

gyors bekukk estére, egy eredlményes nap után :D
Martinnak szinte mindent megvettünk,még körömollót, lázmérőt is, mellszívót, cumisüveg melegítőt (tuti ami biztos) -- nekünk minden Tommee Tippee, remélem, beválik. Mellszívó is, kézi, hasonlít az Aventhez. 2 cumi is jött, tuti ami tuti ismét, kiskád, állvány, csúszásgátló,légzésfigyu+bébiőr, pelenkatároló vödör, hajkefe, üvegmosó,előkék, kis sapik, kisingek, réklik, még egy fürdőlepedő és még egy kifogó, textilpelusok, kiskanál,kispohár, levegő és vízhőmérő.....és a többi :D
Az autó amit néztünk első blikkre beváltja a hozzá fűzött reményeket, a rokonunk hétfőn majd állapotfelméri felemelve és ha minden OK, akkor megvesszük! (Opel Astra H Caravan)
Most megyek, jó éjt mindenkinek,mert kidőlök, nagyon elfáradtam
:oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok,

Huh, megint több oldalt olvastam vissza:)

Gratua vickybabe szobájához! Nekünk még csak egy matrac nélküli kiságy van.

Brendonos kiságy: mi Brendonosat vettünk, talán Miami fantázia nevű. Mivel nem kivehető a rács, mert régebbi model volt, olcsóbb volt. Most csak annyit tudok róla mondani, hogy férjem másfél óra alatt összerakta, eddig tetszik:)

Kisbogácsnak kitartást a sok pihenéshez!

Derékfájás: szerencsére ilyenem nincs, de az MBT cipőtől acélos hátizmaim lettek. A terhesség előtt többet fájt a derekam.:)

Valaki ajánlotta a Kitolás című könyvet. Megvettem férjemnek Mikulásra, majd beszámolok.

Mosható pelenka: Hát, én határozottan szeretnék. Egyik barátnőm is használ, novemberben megyek vele egy textilpelenka-hordozókendő klubba.

Tényleg hordozókendővel vannak tapasztalataitok? Mert iszonyú árkülönbségek vannak.

Mellszívó: meggyőztetek, kézi Aventos lesz, eddig is arra hajlottam.

A vásárolgatásal sehogy se állok, de addig eljutottam, hogy közgazdász énem megnyugtatására elkezdtem összerakni egy excelt táblát, hogy mit hol mennyiért....

A terheléses cukrom 9 lett. :( Az eddig félig komolyan vett diétámat vehetem full komolyan. Kedden megyek a diatetikushoz, de sok újat nem fog mondani, felkészültem már a korábbi terheléses után.
Hm, mivel leginkább sütit ennék sütivel (az utsó két hétben. Eddig zsíros disznóhúst kivántam) szomorú vagyok. De három hónapot kibírok.

Szex: hát, izé. :oops: Mivel én még mindig álomszuszék vagyok, úgy baromi nehéz. De ha nagy ritkán összehozzuk, akkor kiváló:)

Legyetek jók,
Gombócmakka

Kép
gombócmakka

Ja, és a cumi.
Hát, még nincs kialakult álláspontom.
Egyrészt ott van anyám véleménye: a cumi jó, mert az el lehet a gyerektől venni, a kezét meg nem. Ja, de én még élénken emlékszem, hogy mennyire kiborultam, amikor a cumit "elvitte a cica".

Másrészt: okos könyvek szerint majd, amikor használja a kezét, akkor nem fogja szopni az ujját. De láttam én már ujjszopó hatévest is.
Szóval még várakozó állásponton vagyok, ill. lehet, hogy hagyom, hogy a gyerek döntsön:)

Kép
gombócmakka

szijjasztok!

hanna:gratulálok a 100. naphoz! HOlnap már ti is kétszámjegyűek lesztek. :wink:

erzsébet:nekem van avent katalógusom. Ha gondolod beszkennelem az ismertetőt a kezdő csomagról,és elküldöm priviben.

kata:örülök,hogy ilyen tartalmas napod volt. :lol: Jól bevásároltatok. És remélem, hogy hétfőn is csak jó híreket kaptok a kocsiról, és a tietek lehet!

Apa nemrég írt, hogy vett bébiőrt átszámítva 7e Ft-ért. :lol: Most azzal játszik a kamionban. Viszont a légzésfigyelőt nem akarja, mondván minek. :( Én viszont nem fogok így nyugodtan aludni. Amúgy is tök parás vagyok.

Kismanó ma sem valami aktív, de reggel legalább jelentkezett, és néha moccanik egyet. Remélem ilyen kis nyugis lesz születése után is. :lol:

Kép
moffli82

gombócmakka:a Kitolás 1-et vetted meg? Tényleg jó a könyv? Páromnak szülinapjára szeretném én is megvenni, de sajnos itt SOpronban nem lehet megkapni. :cry:

Kép
moffli82

Moffli, nálunk is változatlan a helyzet mocorgás ügyben. Néha egy-egy halovány mozdulat. Remélem, holnapra aktívabb lesz.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
petne

katuska: az biztos, hogy hasznos :roll: , pláne, ha sikertelen is az ember, ámde lelkes! :D

Jó éjszakát mindenkinek!
magdolnasz

Gombócmakka! én is cumiztam az ujjamat még sulis koromban is....azt nem tudta elvinni a cica:)

Moffli! apa ügyi volt a bébiőrrel! 7 ezer az nagyon jó ár érte!

Hű Kata amindenit! Már tényleg csak a kis trónörökös hiányzik a felsorolásból. A cumisüveg melegítőről jut eszembe, hogy én vettem olyan kis termoszt hozzá, így a felmelegített tea víz stv vagy bébiétel mert annak is akkora az átmérője belefért és nem kellett útközben benzinkúton melegíteni a kaját...
katuska79

Sziasztok!

Kata8110: nagyon előrehaladott állapotban vagytok ami a vásárlást illeti, klassz, hogy megvan minden. Nekem is alakul a dolog....bár most elkezdtem listát írni, hogy még mi hiányzik nehogy elfelejtsek valamit. Olyan feledékeny vagyok újabban.................tegnap elmentem tejet venni.........mindent vettem kivéve tejet. Nem akarok így járni a bébicuccal:-).

Nekem a doki mondta, hogy a cukorvizsgálat nagyon fontos mert az első gyerekem nagyon nagy súllyal született és ilyenkor fokozottan kell figyelni........hát nekem az éhgyomri cukor 4 lett (minden vérvételnél nézik és ez a 4 a legmagasabb olyan 3,6 szokott lenni). A cukros lötyi után 120 perccel pedig 4,5. Nem is értem ez min múlik, gondolom ez talán genetikus...ki, hogy reagál. Úgyhogy én szerencsére ehetek mindent...........ami erősen meg is látszik rajtam, csak, hogy értsétek nem csak előrefelé gömbölyödök :lol: .

KépKép
peni

Moffli: köszönöm szépen az nagyon jó lenne :lol: cumi ügy: egyet már vettem, de még befogok szerezni egyet biztosan :lol: még nekünk is annyi mindent kell venni a lánykánknak: akarok még vagy két-3 kissapkát, egy overált, egy hálózsákot, vagy még 2-3 rózsaszín rugit mert ugye mi lányos dolgot nem kaptunk sajna, na meg az összes többi. :D Remélem a hosszú hétvégén kész lesz végre a szobácskája is :D
erzsebet0312

Jó reggelt!

erzsébet: a Cora-ban nagyon klassz overálok és egyebek vannak most, nem is rossz áron!
magdolnasz

Peni! a 3,6 -os cukor nem alacsony egy kicsit? Én amikor elájultam ennyi volt és sürgősen cukroztak a mentőben! Szerintem itt is laborja válogatja a határértékeket mert pl az én papíromon a referencia tartomány 4-6,4-ig van, máshol meg 7,7-ig....nem is értem.
Nekem is 4,6 volt a terheléses alacsonyabb, mint az éhgyomri:) Így én is ehetem tovább a csokikat:) már ha lenne itthon.....

Végre apa hazajött éjjel!!!!!!!!! Már nagyon car volt egyedül:(

Majd én is veszek egy két csajos cuccot azért. Főleg amiben hazahozzuk az legyen igazi kiscsajos hacuka:) Meg hálózsákot kell vennem mert eladtam annak idején a Mátéét...nem gondoltam iylne gyorsan a tesót:)
katuska79

Lányok, a tegnapi uccsó üzenetem nem látom sehol :( micsoda dolog ez?

Kata: gratulálok a nagybevásárláshoz :) lassan nekünk is rá kéne mozdulni :roll: elég sok minden hiányzik még...

Gombócmakka: együttérzek, nekem is 9 :(
Magdolna: azért molesztálnak, mert nekem a 2 órás volt a 9, nem az egy órás... és annak 7,8 alatt kellett volna lennie.
Mindegy, hétfő, csütörtök új terhelés, majd kiderül. A diétás doktornéni azt mondta, hogy a babának árt, ha tartósan 7 fölött van a cukor, ezért méregetik ennyit.

Peni: én is feledékeny vagyok, de félelmetesen :oops: (lehet, a tegnapi üzenetem azért nem ment el, mert nem nyomtam meg az elküld gombot...)
A baba mérete meg nem a cukron múlik, igaz, a cukros anyukák gyerekei valóban nagy súllyal születnek...

Összeraktuk mi is a pelenkázót végre :) hogy legyen hová tenni a babaruhákat :) hát.... ráférne egy kis felújítás :roll:

Na további szép napot!

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Jó ez a pihizős nap! Hú, Kata, ez igen. Akkor minden megvan? Most már én is belehúzok. Eddig apránként vettem ezt-azt (azért jó sok mindent), hogy mindig legyen valami örömöm. Aztán szerencsére a nagyik is besegítenek, ők se tudnak ellenállni a babaholmiknak.
Katuska: Én is vettem olyan termoszt, tök jónak gondolom, meg majd ha megyünk valahova, az üveg se törik el. Őrületes összeg volt. 500 Ft.
Cumi: tegnap olvastam egy újságban: A cumi csökkentheti a bölcsőhalál esélyét. Egy gyerekorvos írta cikket. Nem tudom. Veszek majd, aztán meglátjuk. Az ujjszopásnál jobb.

krisz78

Igen Krisz őrületes ára van:) és tényleg az a jó, hogy biztonságban van benne a cucc. nemcsak arra jó, hogy ne törjön össze hanem arra is ha esetleg kifolyik az üvegből a dolog akkor a termosz lesz oylan és nem az egész táska, kocsi! Én is annyiért vettem....:)

Azt a cikket én is olvastam. Lehet azért csökkenti mert érzik, hogy van vaalmi a szájukba és erre felébrednek? Azt hiszem ebben a cikkben van az is mirét nem szabad hason altatni őket? Hogy olyankor az agyuk olyan "állásba" kapcsol ami túl mély alvásra állítja őket. Vagy valami ilyesmi...Ezért jobb az oldalt fektetés. Én egyébként ismindig oldalt fektettem amíg nem tudott magától helyezkedni. Hátulról egy összetekert pléddel megtámogattam.
katuska79

Szerintem ugyanazt olvastuk. Az összetekert pléd elég volt, stabilan tartotta? Láttam ilyen párnákat is, nem tudom azok mivel jobbak, ha jobbak egyáltalán. Vagy az is csak a fogyasztói társadalom terméke??? :D

krisz78

Sziasztok!

Vásárlás:Babakocsit megvettük,kiságyat kaptuk,tegnap megvettük a kádat meg az utazóágyat ,ha nem az emeleten vagyok napközben lent is tugyon lenni.Ruhát még egy darabot nem vettem.A párom elég nagy nem tudom mekkorát vegyek,pedig már lassan venni kelene.Kókuszpolyát szerettem volna venni,de felénk sehol sem kapni,tegnap elmentem vecsésre a tescoba és a magmaba is de ott ugy néztek rám,mintha életükben nem hallottak volna róla.Vagy rosszul emlékszem a nevére?Valaki nem tudna nekem listát ajánlani,hogy ruhából mit is kell venni?

Kép
andi0716

Ja, Katuska hálózsákot tudod hol lehet olcsón kapni? 2500-ért az Auchanban. Vastag, puha. (nem vékony frottír, hanem téli) Igaz, csak egy színben van. Zöld-fehér, sünivel az elején. Szerintem nagyon aranyos, én olyat vettem. Máshol 5000 Ft-nál kezdődtek ezek a téli zsákok.

krisz78

Andi:
Ahol rendeltem az ágyneműt, ott varrnak kókuszpólyát is. Láttam a honlapukon.
www.szopiparna.hu (azt hiszem az ágyneműk menüpontban, a garnitúrák után találod, de nem biztos)
Ruhák:
Én kaptam egy barátnőmtől listát:
Ő azt javasolta, ha nem akarok állandóan mosni, akkor vegyek 7 db-ot méretenként (56-62-es méret. Nekem már több van, nem tudok nekik ellenállni, ezért már nagyobb darabokat is beszereztem) bodykat (rövid, hosszú vegyesen), rugdalózókat, egy overált, kocsikabátot (pl. kis kardigán), aztán én vettem még kis pamut rugdalózókat is pizsinek. Ezek ilyen egyszerű vékony teskósak, sleepsuit van a csomagolásra írva. Aztán hálózsák az alváshoz. Vettem sapkákat is 2 vékonyat és két vastagot, a legkisebb méretben, aztán, ha kinőtte veszek még. Talán ennyi.

krisz78

Sziasztok!

Köszi a gratut, bizony, elköltöttünk egy 'kisebb' vagyont, de tényleg...

Tényleg, tapasztalt Anyukák, Tommee Tippee-t használt valaki?? Mert azt látom mindenhol az első helyen az Aventtel karöltve -- ahogy írtam, nekem most minden ilyen 'kütyü' TT -- kezdve azért, mert vettünk nagyon akciósan mikrós sterilizálót (tudom,én is azt mondtam,hogy nem kell :oops: :oops: ), amihez volt két TT cumisüveg ajándékba. Aztán féltem, ha másmilyen melegítőt veszek, nem fog passzolni, illetve a mellszívóhoz is olyan üveg van, csak kisebb.

Katuska: igen, a termoszon én is gondolkoztam, fel is írtam a kis listámra, csak végül nem vettem meg tegnap, gondoltam, lesz még vagy 2 hónapom -- de hogy miért pont ezt nem vettem még meg, azt ne kérdezd :lol: Mindegy milyen? Csak gondoljom férjen be a melegítőbe :roll: Meg még nincs a pelenkázóra meg a feltét, az a kis matrac, mert nem találtam még méretben és színben is tökéleteset :oops:

Peni: én is mindent elfelejtek, egy percet ne izgulj :oops: Ezért írtam listát és lelkesen kihúzogatom,ami megvan :D

Moffli: nagyon ügyi volt Apa a bébiőrrel, tényleg!!! :D

Itt vannak a szüleim, Apával csinálják a szobát, takarítanak és szerelnek, én le lettem parancsolva pihizni :roll: Éééééééén is akaraom csinálni!!! :lol:

Picuranyu,többiek,hol vagytok??

KépKép

KépKép
kata8110

sziasztok!

Magdolna, Gizella, betettelek Titeket is! :wink:

Kata, nagyon ügyik voltatok tegnap :lol: Akkor már tényleg semmi nem hiányzik!
Egyébként én arra taktikázom, hogy mivel jan. elejére vagyunk kiírva, semmit nem szeretnék a karácsonyi tumultusra hagyni :roll: Persze aki jan. végére várja a picúrt, nyugodtan megvárhatja a januári leárazásokat :wink: és hogy mit hoz a jézuska :wink: :lol:

Gombóc, sajnálom a cukrot :(

Andi, kókuszpólya a Brendonban tutira van, és a www.szopiparna.hu-n is láttam! Sőt rendeltem is, csak elfelejtették belerakni a csomagomba :?

Krisz, köszi az Auchanos tippet! Nekünk zöld a babakocsi, úgyhogy jó is lenne. Kedden voltam ott, de nem láttam :roll:

Kipróbáltam a vadiúj párnámat, és képzeljétek, se a derekam nem fájt éjszaka, se a kezem nem zsibbadt annyira! Úgyhogy mostmár biztos, hogy a párna volt a ludas :evil: gyorsan el is takarítottam az ágyból :lol: Lábgörcs most már rendszeres, 1-2-szer minden éjszaka :?

Cumi: nekem egyelőre elég, ami a várandós csomagban van, cumisüvegből meg 2 van az Avent mellszívóhoz és kaptunk egy 250-es micimackósat is :lol: . Aztán majd meglátjuk.

Sterilizáló: gondolkodtam sokat rajta, de így, hgoy írjátok, inkább veszek egy edényt, amit csak erre használunk majd. Ha ne adj' isten tápszeres lesz Manó, akkor talán érdemes lesz beruházni egy mikrósba, de előre nem veszek.

Kép
vickybabe

Sziasztok.Vickybabe:köszönöm szépen:D hát én most csak azért ugrottam be hogy mindenkinek nagyon kellemes hosszú hétvégét kívánjak:D Mi is most indulunk Bonyhádra egy kis családlátogatásra,úgyhogy szombat elött tuti nem leszek.Vigyázzatok magatokra:D

Kép
gizella82

vickybabe: a dunakeszi Auchanban vettem, tegnap itt volt még vagy 10-15. De mindig van, már többször is láttam. Szerintem a többiben is kell lenni, csak lehet, hogy épp kifogyott. Lefotózom és felteszem a képet róla.

krisz78

Mofli: igen, a Kitolás 1-et vettem meg.
Hát, nekem tetszik, mondjuk csak beleolvastam, elvégre ajándék lesz:)
Rövid kis fejezetek vannak benne, és szeritnem vicces.:) Nem egy Háború és béke.

Kép
gombócmakka

Hát, légzésfigyelőn én is gondolkozom. Legjobb lenne bérelni, nem?
Tulajdonképpen csak pár hónapig kell a babának nem?

Sterilizáló: védőnőm javasolta, ha nincs mosogatógép. Hát az nincs. Korábbi lakásomban volt, de itt nincs, nem férne el. A védőnő szerint érdemes szettbe venni, a cumisüveggel, és akkor egybe le van tudva a gond. És szerinte a mellszívósterizálásához is jó lesz.
Jaaaj, most már tényleg neki kell állnom mindent megvenni, mert egyre pocsékabb idő van, és ennyi kedvem se lesz, mint most.
Vagyis kedves ruhácskákat van kedvem venni, csak praktikus dolgokat. De a ruhácskákkal hősiesen várok. Előbb a praktikum, aztán a szórakozás.

Kép
gombócmakka

Csöre: veled nem vetettek otthoni vércukormérőt? Én ugyan csak kedden megyek tanácsadásra, de mivel úgyis a váróban tartják, a 16 hetes terheléses várakozása alatt végigültem egyet (nem nekem tartották, de nem fogtam be a fülem) így én asszem holnap beszerzek egyet. Aztán méregetem étkezés után 1 órával.

Huh, remélem nem kell hetente vérvételre járni! Most is tiszta véraláfutás a karom a kedditől.

Kép
gombócmakka

Vicky: a hálózsák

Kép

krisz78

jaj Krisz ez nagyon aranyos hálózsák! A cipzárja oldalt van vagy alul is? Mert az jobb aminek L alakban van a cipzár. Könyebb kiszedni belőle a babát:)
Az összehajtogatott pléd bőven jó volt, akkorára hajtottam amekkorára akartam és tartotta szépen a formáját.

Gombócmakka! Nem egy gazdaságos a védőnőd...neki inkább az lenne a dolga, hogy minél ésszerűbben, olcsóbban megúszd a vásárlást. Higyjétek már el, hogy egy fazékban pár csepp citromlével (hogy ne legyen vízkőlerakódás) csodásan lehet fertőtleníteni 5 perc forralással! Ha elég nagy a fazék akkor belefér az összes fertőtlenítésre váró hóbelebanc a csörgőktől a cumiig minden!!!!!!

Kata! A cumisüvegeknek általában egyforma a szájuk így tudsz másikat is csatlakoztatni a mellszívóra! Az Aventnek szélesebb a szája úgyhogy azt nem, de a többit igen. Ha a Tomis cumisüveged szája akkora, mint a többi átlagos cumisüvegé akkor tudod cserélgetni!

Krisz! egy kicsit látszik, hogy ott a pléd mögötte!
Kép
katuska79

Na még egy kép 1 naposan:)

Kép
katuska79

Kata! a termoszt nem leeht betenni a melegítőbe szerintem... az enyém olyan, hogy méretre mint egy 250-es cumisüveg, műanyagből van, a két réteg közt hungarocell szigetelés van benne. A kupakját lecsavarva lehet kivenni belőle az üveget.

Vickybabe! Miben különbözik az oldalt fekvős párna egy simától? Nekem is vennem kéne egy másik párnát mert egy sem vállik be. Nagyon fáj reggelre mindenem és szerintem a párna miatt mert a matracunkat már lecseréltük kókusz-latex matracra....
katuska79

Katuska, de klasszak ezek a képek!

Kép
petne

Katuska: Máté tündéri! Mekkora haja volt már 1 naposan!!
Nem tudom, hogy atermosszal mit is akartam.... :oops: Csak láttam bababoltokban vagy 15 félét, nem tzdtam, hogy melyik leyen, de akkor kb olyan cumisüveg térfogatút választok, hogy a mennyiség OK legyen. Szerintem egyébként a Tommee-nak is kicsit szélesebb a szája, nem tekertem még le a tetejét, csak abból kiindfulva, hogy az mekkora. De így jónak kell lennie, kompatibilis minden mindennel :D
Párna: másmilyen a kiképzése az oldalt fekvősnek, máshol van esetleg kimélyítve, ha kicsit ívelt, hogy a nyakat, vállat támassza.
Azért vagyok ilyen kiművelt, mert Anyukámnak vettem ilyen memo-habos párnát és nagyon szereti! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! mérd le a szájának az átmérőjét és megnézem akkora-e mint egy mezei!

Igen jó nagy haja volt és fekete! Most meg szőke...
katuska79

Sziasztok!

Katuska! Nagyon édes a kisfiad!
Hálózsákot 2500-ért én az Alfába vettem, nagyon jó meleg és elől cipzáros. A nagyobb fiamnak is vettem, mert ez nem kapcsolódik ki, mint a felül patentosak, így ha feláll nem esik le róla.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Katuska: Nagyon édi baba volt Máté! Köszi, most már látom, hogyan kell majd a plédat mögé tekerni.
A hálózsákon alul is oldalt is van cipzár, szóval L alakban.
Az én termoszomat sem kell sterilizálóba tenni. Műanyag borítás, hungarocel belsó. Meleg vízzel tisztítandó - ez áll rajta

krisz78

Katuska,jelentem,megmértem, a cumisüveg szájának átmérője 55-56 mm. Köszi,hogy megméred!

Tényleg, Máté most meg szőke! De furi! Mert ha először szőke, majd besötétedik, arra már láttam példát, Máté ezt meg visszafele csinálta :D

KépKép

KépKép
kata8110

Csajok..

Eladnám másfél éves kislányom 140×70es kiváló állapotban lévő kiságyát a kókuszmatraccal illetve a hozzá illő pelenkázóval együtt..ha érdekel kérlek hívj a 0670-328-0-999es számon..

Előre is köszönöm,további jó pocakosodást!!! Kép Kép Kép
nikky

Sziasztok!

Vagyok ám én is, de tegnap nyomika voltam :oops: A szalagjaim szórakoztak délutánra, a belső combom, a combhajlat, na meg a méhemé is.... Arról nem is beszélve, hogy ha sokat ücsörgök egyhuzamban a hátsóm baloldalán a csont teljesen meghülyül, és alig birok mozogni, belenyilal mindenhova. Jövőhéten azt hiszem bejelentkezek az ortopédiára, dokim amúgy is javasolta, amikor elmondtam neki, hogy milyen problémáim voltak gyerek, meg kamasz koromban... És hol van még a vége? :roll:

Tegnap megvolt a cukros lötyis történet, remélem jó lesz az eredmény. Apa nem bírta ki, és megkóstolta a cuccost, egy kortyot ivott, és azt mondta nem vészes. Mondjuk szerintem sem, jót tett az az egy belefacsart citrom, de nem innám minden nap... :lol: Után közösen reggeliztünk, szóval Apácska egy hős volt, pedig már nagyon éhes volt 9 óra körül (na persze én is... :roll: ).

Kata: Csúcs a hordozó ;) Teljesen odavagyunk érte :lol:

Katuska: Nálunk is fazék lesz, semmi extra :roll: Sőt nagyszülők javaslatára cumisüvegünk, is rendes üveg. Tegnap vettem Nuk-os 125 ml-t, a Chicco az nagyobb lett volna, de csak piros-rózsaszín szivecskés volt... De majd befigyel egy olyan is, valahogy teát is kell neki adni valamiből, akármennyire is vannak páran cumisüveg ellen, ahhoz meg 125 ml-es kicsi lesz később.
Máté annyira cuki! :D Ez a plédes dolog is hasznos volt, iszonyat, hogy mikkel képesek lehúzni a kismamákat. Már én is láttam olyan párnát, amit a gyerek mögé, meg elé kell tenni, hogy oldalt feküdjön... :roll: Ez a kézzel fejős dolog... Én biztos a szavadon foglak, és kérem majd az oktatást :wink: Szülés után ha meg mégis kell ugrasztom apát mellszívóért... Meglátjuk mennyire leszek bőtermő... :roll:

Tegnap mi is vásárolgattunk, de nem sok mindent, igencsak hóvége van... :roll: Leginkább felderítettük, hogy mit hol érdemes. A Lehel utca 1/b-nél van egy babadiszkont, nekem tetszett. Itt vettük a cumisüveget (1.290,-), vettünk, téli sapkát (890,-), téli kesztyűt (a bundazsákhoz nem volt - 770,-), újszülött kesztyűt (182,-), orrszívó porszívót (apa teljesen rá van kattanva a témára, ő mondta, hogy kell és kész :shock: 1.500,-), meg bűnöztem is egy zsiráfos szundironggyal (1.790,-), meg egy bálnás csuklócsörgővel (WWF-es tudjátok a pandajeles állatvédő szervezet adta ki - 590,-).

A Babyfun-ban is voltunk a Csalogány utcában. Szörnyen zsúfolt, nehezen átlátható, az eladó pasi meg enyhén szólva is érdekes :?
Bementünk, és elkezdtünk körbe nézni, megkérdezte, hogy első gyerek-e, mondtam, hogy igen, erre megkérdezte, hogy megmondja-e miket kell venni (azért mert első gyerek, nem vagyok teljesen hülye... :roll: ), meg mit hol találunk meg? (A bolt annyira pici, hogy nem igazán értettem mire gondol, azért a ruhákat, meg tudom különböztetni a játékoktól, meg a gyerekülésektől.. :roll: ) Mondtuk, hogy nem szeretnénk, és a pasi teljesen besértődött. Férjuram nagyon kész volt tőle. Egy kádállványt vettünk itt, kettőezer valamennyiért (piskóta kádunk van, anyuék vették, és ahhoz pont jó. Állítólag nem mindegy milyen kád, és milyen állvány.)
Én nem voltam állványpárti, szerintem felesleges, de Apácska szeretett volna, és mivel szeretném ha maximálisan kivenné részét az esti fürdetésből, ám legyen, ha ez kell a boldogságához :lol:

Voltunk még a Brumi-Maciban, és a Baross utcában a Gólyás boltban. Kiságyat, és pelenkázót mégsem Apáék csinálják (sok minden közbe jött...), így azt majd a Brumiban vesszük meg. Ha valamit át kell rajta alakítani (még egy fekvő pozíció, leszerelhető oldal), Apa úgyis meg tudja csinálni, az már nem akkora meló. A Baross utcai bolt nem jött be...

Krisz: beleszerettem a hálózsákba, de nagyon, és mivel nekünk csak egy van, jó lenne egy csere is, szerintem majd veszünk egy ilyen süniset :roll:

Kérdés: Baba hajkefe mindenképpen kell?

Szépek a pocakok nagyon! :wink:

Tali mikor lesz? Legyen máááár!!! (November első hetében ha minden jól megy nászutazunk itt belföldön, nem lesz hosszú, de nyáron elmaradt, szóval be szeretnénk pótolni most, amíg Milán még pocaklakó :lol: )

Hirtelen ennyi, már nem is tudom mire akartam még reagálni...

biga.csiga

Biga.csiga: örülök, hogy tetszik a hordozó, meg hogy azt küldték, amit kértetek -- mer tugye, ki tudja :lol:

Tényleg,TALI????

KépKép

KépKép
kata8110

vicky: köszi!
magdolnasz

Biga.Csiga! nekem a korházban a csecsemősök azt javasolták ne hajkefét használjunk hanem egy sima körömkefét mert az jobb! A hajkefe túl puha, semmit nem ér ha koszmó van a fejen! Egyébként a babák szeretik ha fürdés után párszor megkeféled a fejüket, serkenti a vérkeringést!

Az orrszívó meg hasznos dolog, mindenképp be kell szerezni legalább egy kis kézit, eleinte az is elég. Az újszülötteknek gyakran van bedugulva az orruk és tüsszögnek is sokat, ha jön kifele a trutyi akkor egy gyors szippantás és kész.
katuska79

Sziasztok!

erzsébet:ok. Szkennelem, és remélem priviben is át tudom küldeni.

katuska:nagyon édi volt Máté. És köszi az ötletet a pléddel! Furi,hogy kivilágosodott a haja, szerintem ez ritka

Amúgy a bébiőrt Németországban vette párom. Ott tényleg sokkal olcsóbb minden. CSak sajna kamionnal nem igazán tud kis boltokba bemenni. :(

sterilizálás:most tudom,hogy hülyeséget kérdezek, de hogy kell pontosan kifőzni a cuccokat? CSak veszek egy lábast, vizet forralok, beleteszek egy kis citromlét, és utána bele a cuccok? Mennyi ideig kell főzni? Bocsi, de nekem fogalmam sincs ezekről. Ezek után el kell még öblíteni, vagy ennyi elég, használható is újra?

gombócmakka:remélem megúszod a gyakori vérvételt!

picuranyu merre lehet?

Kép
moffli82

Sziasztok :)

Kata: nekem úgy rémlik, a TT szélesebb, mint a többiek :roll:

Bigacsiga: hasonló fájdalmakról számolhatok be :( gondolod, hogy ortopédiai probléma? szerintem csak csúszunk szét... :roll: (nekem mondjuk nem voltak gyerekkori problémáim... de az előző babáknál ugyanez volt... lassan enyhülni fog)

Katuska: nagyon cuki Máté :) Én is fekete hajjal születtem :) mondjuk szőke soha nem voltam, de a mai napig világosbarna vagyok

Hálózsák: én a Elefániban vettem (Baross utca Kálvin tér felőli vége felé, és van a Bocskain is), 2200 forintért, olyasmi, mint a fenti, igaz, ennyire nem mintás, teljesen egyszínű, viszont van színválaszték.

Gombócmakka: azt mondták, fölösleges a cukormérő, nézik ők hetente... azért az egy masszív tízes, nem hiányzik egy ekkora kiadás (plusz a tesztcsíkok hozzá) tehát nem hajszolnak bele ilyen költségekbe, azt is mondta a cukros dokinéni, hogy tök fölösleges, mert max pár hónapig használom, a kismamik döntő többsége kinövi a cukorbetegséget.
Én szerencsés alkat vagyok, másnapra már nem is látszik a vérvétel helye...

Cumisüveg termoszunk még nekünk is van valahol... elő kéne keríteni. Igaz, én sokat nem használtam, mert nem nagyon cumisüvegeztek. Nekem is az a hungaroceles változat volt/van valahol, de cipzáros tetejű. Abból talán azért kifolyik, ha nagyon fejreáll...
Cumisüveg: eleinte, ha csak teázik, a 125-es bőven elég. Később meg kiderül, kell-e neki egyáltalán a tea, ráér akkor nagyobbat venni. Persze a tápszeres baba más. Nekem volt üveg és műanyag is, amikor már megfogja a gyerek, jobb a műanyag, előtte meg ízlés szerint :wink:
Mosogatógép: azért az szerintem alapjáraton nem sterilizál...

ANdi: milyen utazóágyat találtatok? Nekünk is kéne (ha anyósékhoz megyünk)...

Na további szép estét :)

Csöre

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: