A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

sziasztok,
szombat reggel vanés meló..:(

tegnap voltam védőnőnél, és mint kierült felszedtem 3 kilót :( AZt javasolta, h figyeljek oda az esti étkezésekre. Nem tudom mi lesz így, mert a számításai szerint (a kezdő súly 15% szabad felszedni szerinte) 7,5 kilót szabadna összesen felszednem. Bár azt is hozzátette, hogy a végére a gyerek a tartozékokkal együtt lesz kb ennyi. Szerintetek az 50 kg-os súlyomhoz sok félidőig a 3 kg hízás?

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Sziasztok! Én is melózom ma:(

Képzeljétek, hogy a Baross utcai klinikával szemben lévő 4D szalonban csináltattam 4-es tesztet és az ünnepek miatt nagyon későn lenne eredmény, tegnapra ígérték (így is a 4 nap helyett 2 hét lett volna). De nem kaptam meg. Ma meg mennem kell a genetikushoz az eredménnyel, de miféle eredménnyel?..... nem kaptam még meg.....
Az a baj, hogy Hajdú doktornőhöz egyszerűen képtelenség időpontot kapni, ezért a mait nem mondhatom le, csak ugyebár milyen eredményt fogunk kielemezni, miért is megyek hozzá?.... a semmiért??????????
Szóval, jó mérges vagyok, nehéz lesz normális hangvételben telefonálgatni. Ja és tegnap telefonáltam délben a Barossba, hogy mi van már az eredménnyel és estére ígérték. Este 9-ig vártam a gép előtt, de semmi. Aztán reggel is már 5-kor bekapcsoltam, de semmi. Most sincs még semmi. Tehát nagyon megszívtam velük!

Ja, most telefonáltam, nem veszik fel, mivel szombaton nincsenek nyitva. Most akkor elmenjek így a doktornőhöz, eredmény nélkül? Végül is van UH leletem és kombinált teszt eredmény....
Vendég

Mérnökasszony nagyon keveset híztál, ne idegeskedj:)))
Én 5 kg-ot híztam pontosan, bár ezért sem szóltak semmit. De én vissza szeretném venni a zabát, és igen, főleg este vagyok nagyon éhes. Tehát akkor arra kéne figyelni? Jó tudni!:)
Vendég

ja melleselg azt mondta, hogy a B vitaminok étvágy növelő hatásúak és én pont az elmúlt 1 hónapban szedtem pluszba magnB6-t az elevit mellé, mert éjszakánként görcsölt a vádlim. Van másfajta magnézium tabi is? Pezsgőtablettázni nem nagyon szeretnék

Twist: kösz a biztatást! Szeritnem az UH és a kombinált teszt eredm,énye alapján is biztosan tud mit mondani a doktornő! Bár én nem igazán tudom hogyan megy ez..

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Jó reggelt! :)

Mai programom: 10 kg paprika lecsóvá válásának elősegítése, majdan üvegcsékbe töltögetése és bebugyolálása! :) :)

Jó program, nem?

KépKépKép
bogyra

Bogyra, szuper program! Én úúúúgy ennél lecsót! Küldheted fénypostával!!:)

Mérnökasszony: az durva, hogy a B vitamin hozza az étvágyat, bár tökre igaz lehet. Mivel én is Magne B6-ot szedek, ráadásul a dokitól kértem más készítményt, de mondta, hogy az tök jó, maradjak annál, sőt nagyobb adagot is szedhetek, csak igyak sok-sok folyadékot mellé. Szóval, nekem maradt ez, és a féktelen étvágy:(
Ismerek egy kismamit, neki a doki Magnézium - citrátot írt fel. Az csak sima Mg, úgy tudom. Mikor mész terhesgondozásra? Szerintem ezt kérdezd meg a dokitól.
Vendég

nekem is az mondta a védőnő, hogy akár napi 3*2-t is szedhetek belőle, ha véletlenül görcsölne a pocim, de ilyen eddig még szerencsére nem volt (kopp-kopp)

Nálunk a férjem rakott el lecsót, igaz, cukkíniset + padlizsán krémet is rakott el, kíváncsi vagyok az mennyire fog elállni, mert nagggyon szeretem. De szóval szerencsére nem nekem kellett ezekkel dolgozni :)

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Mérnökasszony!
A te védőnőd kellőképpen hülye :D A 3 kiló félidőben nagyon jó eredmény! Ráadásképpen te igen alacsony súllyal kezdtél. Ezt mindenhol írják, hogy aki kevesebb súllyal kezd többet hízhat, de neked a 3 kiló egyáltalán nem sok. ( eddig én is 3 kilónál tartok és senki nem szólt egy szót sem).

Bogyra!
Jó lecsófőzést!
Ha kész van szólj, én is nyitom az ablakot és jöhet nekem is fénypostával.

Kima
Kép
Kép
kima75

Mérnökasszony, nem mintha szakértő lennék, de szerintem a védőnőd totál hülyeséget mondott. Én eddig mindenhol azt olvastam / hallottam, hogy aki alacsonyabb súllyal indul (és nincs rajta felesleg), annak többet szabad híznia, mint akin már a kezdetektől van súlyfelesleg. Ez a 15% azt jelenté, hogy aki túlsúlyos, az "legálisan" hízhat még sokat a baba (és a tartozékok) súlyán kívül, akin pedig nincs felesleg, szinte semmit nem hízhat. Szerintem ez nagy hülyeség. A 3 kg hízás félidőig teljesen rendben van, ebben biztos vagyok.
Sajnos én is dolgozom ma, de ez annyira kiábrándító...

Ági

Kép
ági33

Kima, Ági: köszi a biztatást. Engem csak az aggaszt az egészben, hogy ez a 3 kilo az utolsó egy hónapban jött fel. + az 50 kilomhoz én mindössze 159 cm magas vagyok, tehát eddigsem voltam vékony, a magasságomhoz ez a súly jó volt. Ja és hogy az a 3kg nem tudom hova jött fel, mert a ba elvileg most kb negyed kilót nyom.
De persze hülye vagyok, h ez egyáltalán foglalkoztat, remélem ez lesz a legnagyobb problémám végig :) Lehet, h csak a 6 napos munkahét visel meg ennyire, iszonyú fáradt vagyok. :(
Ja és ma még tortát kell csinálnom ha hazaértem, mert a férjemnek ma van a 28. szülinapja. Tegnap volt az ünnepi vacsi, egy thai éttermbe mentünk, mert a főzést már nem akartam bevállalni. És amilyen béna vagyok, ott felejtettem a kártyámat az éttermben és ma mehetek vissza érte :evil:

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Sziasztok lányok!
Voltam vérvételen meg vizelet vizsgálaton hát el vagyok keseredve tele van csillaggal.A glukóz 7.4 étkezés utáni.hgb és a hct és a mono alacsonyabb. A vizeletbe zsúfolva baktárium,laphámsejt: sok,kristály: kalcium -oxalát.Volt már valakinek ilyen rossz értékei?Most nagyon izgulok nehogy a babával legyen valami ez miatt,sajnos a védőbe csak kedden megyek.A "drága"háziorvos szerint ez jó,a vizelet eredménnyel meg nem is foglalkozott /de neki minden vérkép jó :shock: /Tudtok tanácsot adni?Köszi!!!
gyöngyi-30

Mérnökasszony!

Valószínű a védőnő szerint sem a 21 hét alatti 3 kg van probléma, hanem hogy az utolsó hónapban jött fel.
De én védőnőként és anyaként azt mondom ez az az időszak amikor az embernek hirtelen megjön az étvágya és mindent betöm magába amit megkíván, mert ez így normális! De ez persze nem marad így már örökre, mert amikor egy hónap után mérlegre áll a mama mindenki meghökken, hogy hoops hova jött fel ez a pár kiló. És valóban ha kicsit odafigyel az ember, hogy ne édességgel, hanem gyümivel csillapítsa a rátörő vágyat nagyon sokat lehet spórolni a kilókkal. :) Sőt én azt mondom este is lehet enni, ha a kismama éhes egyen, csak nézze meg mit. Este csinálj egy salit, kis tésztával akár, sajttal, sonkával, tojással. Ebből ha eszel nem maradsz éhes, de a súlyodnak sem ártasz. Az öntetekre kell figyelni, mert azok általában nagyon sósak. Én csak natúr kefirrel öntöm le, esetleg egy kis fokhyagmával keverem, persze teszek bele sót is, de nem annyit mint a saláta porokban van! :)

Szóval szerntem se aggódj, nincs miért! De egy védőnőnek munkaköri kötelessége, az embereket az egészségesebb élet felé terelgetni. :) :) Biztos ezért mondta hgy este ne egyél! Hát tudd meg hogy én eszek, 9-kor is ha akarok akkor 10-kor is! :) És éjfélkor kimegyek egy marék dióért! :) És fogyok... :roll: :roll:

Jah és ne felejtsd el, hogy a terhesség alatti gyarapodás a következőkből áll: magzat + köldökzsinór + magzatvíz + megnövekedett méh súlya ( 50 gr-ból 1,5-2 kg lesz!!!!) + víz raktározódás ( esetekben 10-20 kg!!!) + emlő szöveteinek megnövekedése, számszerint is és súlyra is + lassan kezdődik a próbatejtermelődés + és a szervezet tudja, hogy az elős pár hétben fingani sem lesz időd nem hogy enni, ezért raktároz egy kis zsírt is hormonálisan! Tehát neked ez most mind áll a 3 kg-nál! :) Azért az nem rossz! :)

Az első gyerkőccel annyira vízes voltam a szüléskor, hogy mikor megszültem, rá két napra (folyton csak pisiltem, szörnyű volt) -25 kg-nál tartottam!!!!!!

Gyöngyi!

A vércukor aggasztana engem, tudnom kéne mennyivel evés után volt. Bár evés után vércukor ha jól emlékszem 11-ig normális.
A terhesség alatt a hgb alacsonyabb, de mennyivel? nem mindegy! :) - vashiányos vérszegénység lehet.
Hct alacsonyabb - folyadék pótlásra kell figyelni, ez azt jelenti hogy a vérben a folyadék és az alakos elemek aránya elcsúszott. Igyál többet!
Mono- mindegy tényleg! :)
Baktérium zsúfolva ez a ti laborotokban számszerint mit jelent? Ha utána kérdezel tudok többet mondani. De ez lehet attól is hogy szarul mosták el a poharat vagy kémcsövet amibe pislantottál, vagy pedig nem középsugaras pisi volt, illetve rögtön előtte nem fürödtél. Ez mind lehet az oka.
Laphámsejt: hát ez van a húgycsőben is hüvelyben is normálisan, ez szerintem nem nagy baj.
A kristály az problémás, hajlamos vagy vesekőre? Kalcium fogyasztást kéne mérsékelni, illetve az oxalát sav bevitelt. És ezen is segít a több folyadék. igyál teát az kicsit vízhajtó is. Akár csinálhatsz lökésterápiát is, egy óra alatt igyál meg 1-1,5 liter folyadékot. A pisi átmossa lerakódásokat! :)

Mindezek mellett lehet valóban minden eredményed normális, csak én híve vagyok a figyelmeztető jelek felismerésének és a baj megelőzésének. Az orvos a kialakult betegség kezelésében hisz! :)

A kalcium kőre találsz homeopátiás vagy süssler sós készítményt is! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Bogi, köszi, erre gondoltam én is. Szerencsére nem komoly, ráadásul rosszul tűri Marci a cseppentést :cry: Az egyetem meg :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Én drukkolok, hogy pozitívan bírálják el a kérvényedet. Nekem még kb 7 vizsgám volt hátra, mikor feladtam :cry: Marci mellett nem tudtam tanulni, és kifutottam az időből...

Jaj, Kima, ez borzasztó. Nála szülted egyébként Marcit is? Nekem mázlim van a dokival. Rengeteg kismamája van, de amikor Marcit vártam, felhívtam, hogy aggódom, hogy szivárog a magzatvíz. Mondta, hogy úgyis megyek ma hozzá ctg-re, szóljak az asszisztensnek, és menjek be vizsgálatra is, hiába nincs időpontom. Amikor mentem, az asszisztens már tudta, miről van szó, amikor a nevemet meghallotta, azonnal mondta, hogy ctg után irány a rendelő azonnal, és a doki még papírt is hozott, hogy tutira meggyőződjön, hogy nem a magzatvíz szivárog... Odanemfigyelésben a háziorvosom viszi a prímet :twisted: Nem hiszem, hogy van még egy ilyen ember, pedig apunak ráadásul haverja is. Akkor hogy viselkedhet a többi betegével???

Ági, édes vagy, hogy mi jelentjük a fórumot - legalábbis képileg. Azt hiszem, el kell gondolkoznom, hogy ezek szerint mi vagyunk itt a legtöbbet???? :lol:

Mérnökasszony, szerintem a 3 kg nem sok. És kb a duplájánál tartok. És apának boldog szülinapot!

Twist, én nem tudok tippet adni, hogy mit kellene csinálni. Esetleg felhívni a dokit, hogy nem kaptad meg az eredményt, mi legyen?

Bogi, nem rossz. Én bezabálnék lecsóból, nem maradna, amit üvegekbe kell rakni :lol: Én ma a mosáson és a szekrényrámoláson túl vagyok (kiderült, hogy kinőtte Marci a hosszú ujjú bodykat, 3 db maradt :? ), még főznöm kell. Kelkáposzta-főzelék lesz, meg bepácolom a vadast holnapra

Gyöngyi, nekem szerencsére mindig jó a vérképem és a vizeletem, a doki szerint nem látszik rajta, hogy terhes vagyok. Azt mondta, hogy a terhesek tele szoktak lenni csillagokkal. Persze az sem mindegy, hgoy mennyivel térsz el a normaértéktől. Van, ami nagyon kiugrik?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Twist,
szerintem nyugodtan menj el Hajdú drnőhöz, vidd amid van, ő úgyis alaposan végig fogja nézni a csemetét, elmondja mit lát és mit javasol, én csütörtökön délután voltam nála és most már teljesen nyugodt vagyok, az ő szava és vizsgálata kellett hogy ezt érezzem! Én elmennék mindenképpen!

Bogyra,
jó lecsózást, én a héten már főztem, és még vár rám is egy kupac, de ma nincs kedvem. Drukkolok a dékáni döntéshez, vagy hogy legalább részletfizetést adjanak. Stockholm pedig nagoyn jó lesz, annyira élhető város, gyerekbarát, tök könnyű babakocsival is tömegközlekedni, bárhol lehet szoptatni, .... szeretni fogjátok. Én voltam kint kétszer pár hétig, a férjem meg 4 hónapig dolgozott ott egy projekten.

GYöngyi30,
viezelet miatt ne aggódj, nekem is van benne baktérium 560 a megengedett, nekem valami 1700, de a dokim azt mondta ez nem vészes terhesen, csak ha 6-7000 lenne akkor adna antibiotikumot, egyébként kitenyésztette, de nincs benne kimutatható baci. a véreredmény pedig már terhesen, nyugi! A cukrod az kicsit magas lett, de gondolom majd diétáznod kell vagy diabetológiára menni, de nem kell kétségbe esni, próbáld meg visszafogni a szénhidrát fogyasztásod.

Mérnökasszony,
bolond a védőnőd, szerintem egyáltalán nem sok a hízásod, gondolj bele, hogy maga a gyerek kb 25 dkg, kb ugyanennyi a víz és méh a méhlepény, szóval már ez együtt legalább egy, másfél kg, a többi meg elfér, nem? Kitartás a munkához! A héten már mész szülésfelkészítőre? grat a férjednek!
Egyébként én dagadt vagyok, de mind a két terhességem alatt csak 5 és 7 kg híztam, pedig Marci 3,5, Lili 4 kg volt, most még nem értem el a kezdősúlyom, mert közben 4 napig hánytam júliusban egy jó kis vírustól, szóval teljesen alkati a dolog, nem lehet összemérni!

Kima,
gyorsan keress orvost, nem is értem eddig miért ehhez jártál ha ennyire szétszórt vagy nem érdekel, az enyém 6 éve a második alkalommal a nevemen szólított és tudta minden előzményem! SZóval nagyon nem mindegy!!!

Ági33
nem három fiam lesz, a középső Lili, ő lány!!!:D:D:D

Na megyek főzés, tergetés, ... , szép napot!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Vissza még nem olvasok, mert még mindig fáj a hasam, ezért nem akarok sokat itt gubbasztani a gép előtt. De gondoltam írok, hátha közben még valakit küldtek magzatvízvizsgálatra és érdekli milyen volt.

A beavatkozás előtti este, még mindig nem volt meg a döntés. Megbeszéltük a kispapával, hogy egymástól függetlenül döntünk, már nem beszélünk róla többet, mivel már mindent elmondtunk amit gondoltunk. De az eredményhirdetéskor kiderült, hogy persze nem egyformán döntöttünk, szokás szerint. A családfő szerint nem vetetjük el úgysem a babát, tehát ne is menjünk fel. Meg egyébként is fáradt ahhoz, hogy másnap Pestre felvezessen (Úgy éreztem, ez a legnyomósabb érve, a kis lustaságnak!) Én meg úgy gondoltam, hogy mivel már lassan begolyózom a variálástól, ezért jobb lenne mégiscsak megcsinálni, mert ha másnap megint elbillen a mérleg nyelve, akkor a csak a falba verhetem a fejem, időpontot már nem kapok. Tehát bőgtem egy sort, azután apa is belátta, hogy egy nap alatt túlleszünk az egészen és nem kell januárig meghibbannom attól, hogy beteg lesz -e a baba vagy sem.

Azt hiszem a legnagyobb hiba ez a variálgatás volt. Tehát hogy nem tudtam magam meggyőzni rendesen. Tudtam, hogy a vizsgálat nem a baba érdekét szolgálja, csak az enyémet. Viszont baj egyedül őt érheti ebben a dologban. Velem nem történhet semmi.

Szóval fölmentünk a SOTE I-re. A folyosón riadt arcú kismamák, mosolyt még csak véletlenül sem láttam senki arcán. Mindenki csak ijedten kapkodta a szemét a hülye hivótáblákra. A nővérek olyanok, mint a gépek. Nincs egyfölösleges szó, egy bátorító mosoly. Pedig egy halvány arcrándítás is már segített volna. De hát ez nem egy magánklinika, mit is vártam, én kis naiv!
A doki viszont nagyon korrekt volt.

5 kismamát hívnak be egyszerre, 4 kint várakozik közvetlenül az ajtó előtt , míg egynek megcsinálják a harakirit. Mindent eltakartak előlem, nem láttam a tűt, a monitort, a dokit. Mondjuk nem is néztem oda. Az egész művelet nem volt 1 perc (és ez nem túlzás). Mivel mindenki azt mondta, hogy nem fáj, ezért én erre is számítottam, hát ehhez képest majdnem a falra másztam, olyan pocsék volt. De hangsúlyozom, hogy a semmihez képest fájt, amire számítottam. Ha tudtam, volna, hogy kicsit rossz, akkor nem lepődtem volna meg. Így viszont majdnem kiugrott a szemem. Pedig tényleg ki lehetett bírni. Az volt a rossz, hogy az idegességtől és az üléstől úgy bekeményedett a hasam, hogy azt hittem eltöröm a tűt, ha még beljebb nyomja a doki. Ezért lett volna fontos, hogy nyugodt maradjak és ne túráztassam föl az agyam.

Utána mindenkit elküldtek a felvételi irodába, majd egy csomót várakoztatták őket a zárójelentésre.

Én befekvést kértem, ezért engem az osztályra küldtek. Hát ott hasonló volt a fogadtatásom, mint lent a Genetikán. Gondolták itt ez a hisztis liba, 1 a 10 ezerből, aki kéri a kórházi befektetését.. Jó lenne, ha néha ezeket a nővéreket elküldenék egy wellness hétvégére, kötelező módon, hogy kicsit feltöltődjenek, mert nagyon ki vannak égve. Nem akarok pálcát törni fölöttük, mert már nem vagyok naiv 17 éves, aki még soha nem dolgozott. Tehát tudom, hogy nagyon ki tud égni valaki a munkahelyén. De azért egy ici-pici kedvesség olyan jól esett volna, mikor éppen úgy éreztem életem első hibás döntését hoztam meg.

Másnap kiengedtek, igaz senki nem kérdezte meg hogy vagyok. Nem, néztek még egy szívhangot sem, hogy jól van -e a babám. Szerencsére a babó mozgott egész nap, mint egy perpetuum mobile, így nyugodt voltam. Első nap még fájdogált a hasam, másnap már enyhült. Most megint egy újféle fájdalmat érzek amilyet még eddig soha: olyan , mintha meg akarna jönni a mensim. Éjjel is erre ébredtem. Érez még valaki ilyet? Nagyon begyulladtam.

És lenne még egy kérdésem:

Mennyi ideig következhet be vetélés az amnio után? Ha baj lenne, ugye már megtörtént volna?

Túrórudi

Bocsi, jó sokat írtam, de közben lefeküdtem az ágyra. Igaz így a monitort nem látom, de legalább kiöntöttem a szívem és nem maradt bennem semmi! (Csak a baba, remélem!

:lol: )
turorudi6

Sziasztok!

A mai napom elég vacakul indult, levittem a kutyát sétálni, a ház mögött van egy viszonylag nyugodt füves terület, ahol több kutya is szokott találkozni. Az egyik szomszéd kutya, egy nagyobb méretű fekete kan, már régóta támadja Babót, már ki is heréltették, de nem segített. Persze reggel el volt engedve, és ahogy hátra értünk egyből Babónak támadt, nagyon félelmetes volt. Hirtelen felkaptam Babót, erre elkezdett rám ugrálni és vicsorgott.Hiába is próbáltam elfordulni, a hasam teli van karmolás nyomokkal, nagyon megijedtem. :oops:
Persze a gazdájának állt feljebb, hogy miért jövünk erre mikor ők is itt vannak, hát nem tette zsebre amit tőlem kapott.
Remélem nem lesz semmi baja a babának, nem fáj a pocim, de elég rémisztőek ezek a karmolás nyomok :(

Kép
Kép
bogaracska

Kima: Nagyon jól teszed hogy orvost váltasz :!: :!: Nincs is annál bosszantóbb, mint mikor tejelsz neki, és mégse figyel Rád rendesen :evil:

Bogyra: Szorítunk Neked a sulival kapcsolatban. Vannak még jó emberek, hátha a dékán is közéjük tartozik. :D

Úgy irigylem azokat a kismamikat akik dolgozhatnak. Nekem olyan unalmas az itthonlét. Én is szívesen dolgoznék még :!: :!:

Mérnökasszony: Nekem azt mondta az orvos, hogy kb. 9-10 kg a "normális" (már nem tudom Ő hogyan fogalmazott). Én 54 kilóval kezdtem, és már +4 kilónál tartok, de nem mondta, hogy fogjam vissza magam :wink: Bár még ezután jön a baba növekedése :roll: , de szerintem annyira nem vészes így a 21. hét környékén. :lol: :lol:

Icu
Kép
Kép
icu03

Trudi- Szerinetem ne aggódj, ilyen menstruáció szerű fájásaim nekem is szoktak lenni, régebben még állandóan a mosdóba rohangáltam, hogy nem e megjött :oops: Hát nem egy megnyugtató történet amit leírtál, de szerintem jól döntöttél, most az a fontos, hogy ne idegeskedj, próbálj pozitív dplgokra gondolni, szerinetem ezt a baba is érzi :)

Kép
Kép
bogaracska

Icu- csatlakozom hozzád, én is nagyon unom az itthonlétet, inkább dolgoznék még. Már várom a baba születését, remélem az majd betölti az időmet :D

Kép
Kép
bogaracska

Trudi, szerintem sincs semmi baj. Néha nekem is vannak ilyen "görcseim", de ha pihenek, el szokott múlni.

Bogaracska, szerintem csak felületi sérüléseket szereztél, Barnának semmi baja. De valóban dühítő, hogy amikor tudja valaki, hogy milyen agresszív a kutyája, miért engedi szabadon??? :twisted:

Icu, Bogaracska, én is unom most az itthonlétet :? Mondjuk ha Marci ébren van, teljesen leköti az időmet, de azért nagyokat szokott aludni nappal. Pont a héten gondoltam bele, hogy az összes itthon töltött időmnek még a felénél sem járok... 2008. március végétől vagyok itthon, és 2012. január 1-én megyek vissza dolgozni...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Budapesti és környéki, nem babonás, unatkozó kismamák :lol: Raktam fel a blogba egy képet, érdemes megnézni. Én mindig nagyon bevásárolok ott, mert olcsó, jó cuccok vannak. Évente csak 2-3x vannak 2 hétre nyitva.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!Köszi mindenkinek a segítséget egy kicsit nyugodtabb vagyok!!!
Bogyra leírom az értékeket.órával a vérvétel elött ettem.
hgb:116 tartomány120-155-ig
hct.0.34 tartomány 0.37-0.45-ig.
Baktérium zsúfolva.tartomány 0-500-ig.én vittem be egy gyogyszeres üvegbe amit nagy sietségembe nem is mostam ki és alig tudtam pislantani még fél dc is alig volt akkor lehet ez is oka?
Most néztem hogy még vörösvértest is van benne 2 tartomány 0-2-ig,és fehérvérsejt is 3 tartomány 0-4-ig.
Eddig nem tudtam hogy hajlamos vagyok e kőre, a femibiont szedem úgy tudom abba sok a calcium lehet ettöl van sok a szervezetemben.
Kipróbálom amit írtál sok folyadékot.Az oxalát sav azt mivel viszem be a szervezetbe?Hogy tudom mérsékelni a fogyasztását?
Ezer köszi a választ!
gyöngyi-30

Twist: Szerintem mindenképp menj el Hajdú dr. nőhöz, mert vannak azért olyan eredményeid, amibe tud kapaszkodni. :wink: De az azért bosszantó, hogy ennyire nem képesek egyes helyeken az időponthoz tartani magukat :evil:

Bogyra: Én a lecsónak csak a levét szeretem mártogatni, finom friss kenyérrel...de azt nagyon-nagyon :!: :!: :!:
Olyan jó, hogy tudsz nekünk tanácsokat adni az eredményekről. Aranyat érsz nekünk!!!

Én is szedem a Magne B6-ot gőzerővel. Reggel este 2-2, én annyira nem vagyok nagy étvágyú, és az édességet sem kívánom még mindig, viszont rengeteg tejet iszok. Napi 1 liter minimum, lehet ettől híztam már 4 kilót :?: :roll:

Icu
Kép
Kép
icu03

Sziasztok! "Jó reggelt!" (Hát van alvókánk....) (Na jó, ezt 1 órája írtam(

Hogy vagytok? Hogy bírjátok ezt a h.lye szelet?

Uxi: nekem nem lassú a blog.. Szerintem kisebb képeket tölts fel, ennyi a megoldás! A 4 kg nem sok!! Hát már túl vag y afélidőn! Én is kb. ennyit híztam!

Icu: Ettél mákos tésztát? :)) Na nem mondom nekem nem csípte a nyelvem a mák, de akkor is megettem! :lol: Akkor nem messze lakunk majd egymástól, én 20. kerületi vagyok.

Kima75: Ha nem vagy megelégedve, persze, hogy válts! Miért ne lehetne? Na de most olvasom, hogy elmegy.. Hát kész! Felháborító, hoyg vannak ilyen dokik! az én dokim még a tesóm szüléseire is emlékszik és mindig megkérdezi őket..

Szerencsemák: Tök jó, hogy megvettétek a babakocsit!! Mit szólt a barátnőd? Nem ment a Dunának? :)) Bocsi, a Mi-s című képért! Nem vettem észre, hoyg nektek is ez a neve, meg nem tudtam, hoyg nem lehet :)

Idetti: A fogorvost minél hamarabb célszerű megejteni.. Én most voltam (pecsétet nem kaptam), de lilinél elsumákololtam. Azért kell elmenni, mert sokkal gyorsabban romlik a fog, stb... Házidoki meg általános vizsgálat miatt kell, EKGt ő értékeli..

Kati: Ja, kreatív konyha :))) Hát ha mindkettőt ettem volna, muszéj volt megoldani :) Sajnálom, hoyg elkeveredett az eredmény, jó lenne tudni mi a helyzet...

Köszönöm az Armillás névvel a véleményéket, remélem sikerül meggyőzni a férjem, de nem sok esélyt adk neki :(

Ági: Én nem dolgozom, mert mikor terhes lettem, akkor még Lilivel gyeden voltam, most így táppénz. De.. ha dolgoznék.. Tuti a decembert nem vállalnám be a nagy hajtást, de már előtte is otthon maradnék :) Én már régóta itthon vagyok, de egy cseppet nem unatkozom :)

Brigi: Hogy van Marci szeme?

Bogyra, Fel ne add a 4. év elején!!! Ha máshogy nem megy, halassz, de nehogy abbahagyd! Szerintem a dékán el fogja engedni! Az utolsó évben nem hiszem, hoyg szivatni fog!
Jó munkát mára! legalább nincs meleg!

Mérnökasszony: Nehoyg hallgass a védőnőre!!! Miért lenne sok? Nekem az előző védőnőm volt ilyen, amikor híztam 3 kgt a 47 kilómra.. Eldobom az agyam.. Lehet, hoyg irigykednek! nehogy visszafogd magad, nem sok a hízás!! Amúgy nem csak a baba adja ki a súlyt, ott van maga a méh, ami növekszik, a placenta és a magzatvíz...
Nagyon kis aranyos férjed van, hoyg ennyi mindent eltett! Nem semmi!!! Boldog születésnapot neki!! A kártyád remélem még megvan!

Twist: sajnálom, jól megjártad.. és a Hajdú doktonő mondta,m hoyg azért mehetsz hozzá?

Gyöngyi: Ne aggódj.. lehet, hoyg a pohár volt koszos, van nem középsugarasat adtál! Nekem mindig van probléámám a vizelettel, megismételjük, amikor figyelek, hoyg tényleg középsugaras legyen, akkor nem szokott gond lenni! De múltkor volt benne gomba, így Canesten combit kellett hazsnálnom! ne izgulj, baba ebből semmit nem érzékel és lehet kezelni, vbármi is van!!

TúróRudi: Köszönjük, hoyg leírtad, hoyg mi volt! Nekem nincs ilyen érzésem, hogy megjönne, de lehet, hoyg egy ilyen beavatkozás után normális. Eredmény mikor lesz meg? Kitartás, nagyon bátrak voltatok és nemlehet semmi gond a babával!!!

Bogaracska: az ilyen gazdákat ,meg tudnám fojtani! Milyen kutya támadt és neked milyen kutyusod van? Biztos nincs semmi baja a babának, de akkor is :( Sajnálom...
lemaradtam az előző fényképedről azt hiszem :(

Na kész vagyok, visszaolvastam! Nem volt egyszerű! :)

Kép
buborka.

Verus: Nem ettem mákos tésztát :( Majd ha átköltözünk , és már nem lesz kupi rászánom magam. Csak még azt nem tudom, hogy honnan veszek mákot. :roll: :roll:

Trudi: Hát sajnálom, hogy neked ennyire rossz élmény volt ez a beavatkozás. A Bajcsyban ez úgy megy, hogy külön kórterem van kialakítva azoknak a kismamáknak, akik amnion esnek át. A befekvés kötelező du. 2-ig. Csak aztán adnak zárójelentést, és a nővérke kb. 20 percenként bejön, hogy minden rendben van-e. Én a beavatkozás alatt a monitoron végig láttam a babát, úgy volt kialakítva, hogy az orvos is és én is lássam. Kicsit tényleg kellemetlen volt, de nálunk nagyon segítőkészek voltak. Nem is értem az olyan kórházat, ahol nincs ilyen esetben egy kedves, megnyugtató szó. Hisz az embernek ilyenkor majd megszakad a szíve az aggodalomtól. Utána nekem is voltak görcseim, de ez velejár. Nektek ezt nem mondták? Az a baj ha szédülsz, vagy belázasodsz. De ennyi idő után már ezek jelentkeztek volna, úgyhogy NE AGGÓDJ! Minden rendben ment. :wink: :D

Icu
Kép
Kép
icu03

Bogyra!
Tök jó, amit védőnőként leírtál arról, hogy inkább salit együnk vacsira, hogy ne szaporodjanak nagyon a kilók. Nem tudom más hogyan van ezzel, de a sali az amit tuti nem kívánok. Mindig azt kívánom, ami tele van kalóriával. Szerintem ha nem lenne itt nekem az örökmozgó Marci, aki után mindig futni kell, már tuti 10 kilónál tartanék.Én ehhez hülye vagyok: a 3200 méhszáj az ugye jónak számít?
Milyen kérelmet írtál a dékánnak? Ugyanis az tuti, hogy bizonyos körülmények között ( a te érveid igen nyomósak) egy dékán engedélyezheti akár a részletfizetést is. Azt nem tudom, hogy teljesen eltekinthet-e az összeg megfizetésétől…….

Brigi
Nem nála szültem Marcit. Marci egy csúcsszuper dokinál született. Ő csinálta nekünk az inszemeket és amikor terhes lettem végig hozzá jártam.Neki ha mondtam, hogy mi a bajom, rögtön behívott, mert azt mondta, hogy nem baj, ha semmiség, de inkább nézzük meg, minthogy baj legyen. Amikor a végén megugrott a vérnyomásom és felhívtam, hogy mi a helyzet, még akkor rögtön befektetett a klinikára. Csak annyi időt adott, hogy összeszedjem a cuccaimat. Másnap pedig amikor rosszak lettek az eredmények egy percig nem vacakolt, megcsinálta a császárt. JA és mindezért (az inszemekért és a kilenc hónapért és a szülésért) csak egyetlen egyszer fogadott el pénzt, a szülés után. Menet közben SOHA nem kért semmit!!! Hát igen Ő becsületes volt. Mindig tudta ki vagyok és nagyon rendes volt. Sajnos tavaly szeptemberben elköltöztek Svédországba.
Remélem most sikerül egy jó dokit találnom, csak félek, hogy ki fog elvállalni a 20. héten…….

Gyöngyi!
Semmi okosat nem tudok mondani, de az okosságot Bogyra már úgyis elmondta.

Mérnökasszony!
Boldog szülinapot az emberednek!!!!!

Tmesz!
Eddig azért ehhez a dokihoz jártam, mert amikor terhes lettem hirtelen nem találtam mást. Ajánlottak 4 dokit ( Ő is közte volt, aki ajánlotta alaposan félreismerte……) és éppen hozzá mentem. Az első alkalommal alaposnak tűnt ( akkor nem találták a babát és azt hitték méhenkívüli), de utána kezdtem észrevenni, hogy mennyire hanyag. Valahogy úgy voltam vele, hogy biztos csak én vagyok nagyigényű, mert az előző dokim túl rendes volt. De most rájöttem, hogy az volt a normális amit az előző dokim csinált és ez a nem normális amit ez a doki. Most van egy kiszemelt doki. Adjunktus, tehát nem kezdő. Rengetegen járnak hozzá és csupa jót hallottam róla. Hétfőn felhívom és megkérdezem elvállal-e ( engem nem minden doki vállal szívesen, mert van egy kis problémám, ami szülés közben rosszul is elsülhet és nem mindenki vállalja…..) De gondolom ez egy adjunktusnak nem fog gondot jelenteni.

Trudi!
Sajnálom, hogy ennyire negatív tapasztalatod volt a kórházzal kapcsolatban. Nagyon bátor voltál!
Ilyen mensi szerű nekem volt a múlt hét végén, de nem lett semmi baj (jó nekem nem volt amniocentem!!). Szerintem hívd fel a dokid és kérdezd meg. Amnio után én a helyedbe minden apró dologra odafigyelnék és nem tétováznék felhívni az orvosom.

Kima
Kép
Kép
kima75

Hékás- köszi az infót! :lol: Már hallottam erről a baba boltról csak nem tudtam pontosan merre van. Én tuti megyek, nagy vásárló vagyok :D

Buborka-hát én is remélem nincs baja a babának :) Egyébként nekünk jack russel terrierünk van, a támadó eb szerintem keverék :evil:

Én már voltam egyszer fogorvosnál az elején, de most a második trimeszterben újra kell mennem :(

Nekem most az új tünetem, nagyon fáj a bokám és kicsit fel is dagadt. Vki már írt hasonlót, nem tudom mi a teendő, azt olvastam kevesebb sós ételt szabad enni, és mellőzni kell a szénsavas italokat :? Jaj mi lesz később??? :shock:

Kép
Kép
bogaracska

Végre sikerült rendes méretben megnéznem a képeket. tök helyesek vagytok csajok! :D :D

Bogaracsak!
Kevés só és amint tudod polcold fel a lábad. Reggel is már vizes amikor felébredsz?

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima- Igen egész nap pufi, a bokacsontom szinte már nem is látszik :( Ez vmi bajt jelent???

Kép
Kép
bogaracska

Sziasztok!

'jún 22-én voltam 30 éves, s másnap kiderült, h 10 hetes terhes vagyok, közben volt egy kisebb LEEP műtétem, meg egy ujjabb felángolásom, mert colitis ulcerosában szenvedek. Még akkor elhagyott a "párom" ( bár ki tudja mi is voltam neki), mert ő nem szeretné ezt a babát, annak ellenére, h kedden azért kerestem fel az orvost az ő kérésére, h beszéljünk a gyerekről. 2 és fél éve mást sem hallottam tőle csak a gyerek, ha annyit mondtam, h majd ha neked lesz gyered, kijavított, h "drágám, rosszul fogalmaztál, gyerekünk lesz". 2 perc alatt megváltozott benne minden. Azóta hazaköltöztem, s még az imádott kutyám is meghalt. Összeomlott a világ körülöttem, s kétségek között vagyok, h a baba vajon jól van e. A költözést véglegesítettük, már nem keressük egymást. Rá kellett döbbennem, h csak ketten leszünk, s nem számíthatok rá. Megjöttek az AFP, s egyéb eredmények. Szerencsére mind negatív. :)))) Az én eredményeim már kevésbé jók, de ez a legkevesebb. Aztán ma voltam genetikai tanácsadáson, s UH-on. ott viszon a szív bal kamrájában egy echogen fókusz látható. :((((((( Remélem semmi komoly, de akkor is aggodalomra ad okot. Ja! S KISLÁNY! Bár jobb szerettem volna, ha fiú, de nagyon örülök neki.
lilid

Gyöngyi!

A femibion 400-ban tudtommal egy gramm kálcium sincs. :shock: :roll:

Azt szeded? Akkor nem az a baj. Szerintem az ásványvízzel lehet gond. Nézd meg mennyi az ásványi anyag tartalma. 200-300 körül már jó, de minél alacsonyabb annál jobb! :)
oxalát sav pedig a sóskában, spenótban van illetve állati belsőségekben.

A vérképed tényleg rendben, nőknél ekkora eltérés nem számít.

A vizelet többi eltérését pedig inkább az adja, hogy nem volt nagy mennyiségű. A középsugaras pisilés úgy van kitalálva, hogy ami jön pisi először az "lemossa" a többi útját, így a középsugarasba már nem kerül annyi baci meg adalékos anyag... :)

Kima!

Semmilyen salit nem szeretsz? Én szoktam ilyen görög sali szerűt összedobni, sajtot ráreszelni én imádom, van hogy főzők bele egy marék tésztát is! :) :)

Mindemellett szeretném hozzátenni, hogy tegnapelőtt éjjel zsírban sült tócsnit ettem! :) :)

KépKépKép
bogyra

Szia lilid
Sajnálom, amiken keresztül mentél.. Ha gondolod csatlakozz hozzánk, mi itt meghallgatunk, az is sokat számít! Jó kis csapat van itt úgy vettem észre, bár én is csak pár napja vagyok a tagja!

Ha ilyen a párod... Illetve az ex párod már gondolom, nem is tudom mit mondjak.. remélem akkor a szüleid tudnak segíteni Neked!

[quote]k írta:özben volt egy kisebb LEEP műtétem, meg egy ujjabb fellángolásom, mert colitis ulcerosában szenvedek

Ezek mit jelentenek? :oops:

[quote]o írta:tt viszon a szív bal kamrájában egy echogen fókusz látható
és ez mi pontosan?

Kép
buborka.

bogaracska

Én úgy tudom a vizesedés nem a legjobb, de nem a babának baj, hanem Neked.. lehet, hogy a melegtől volt és most, hogy lehűlt az idő, akkor jobb lesz! beszélj a dokival, hogy mit kell tenned, mert az utolsó hónapban "normális" az ilyen vizesedés!
De ez legyen a legnagyobb baj, sztem nem vészes, csak kérdezd meg mit csinálj!

Kép
buborka.

[quote="bogyra"]
írta:
bogyra
Amikor beiratkoztam , akkor még az volt a módi, hogy gyes alatt nem kell fizetni, ennek tudatában iratkoztam be. Ezt az egy törvényt úgy hozták meg, hogy visszamenőlegesen is hatályba helyezték...

Bogyra!

HA 2006 december 1 előtt már hallgató voltál (és ha a negyedévet kezded, akkor feltételezem igen, s tandíjmentesen kezdtél, végig annak kell maradnod!

Ez tuti, én is az maradtam, most szakvizsgáztam az ELTÉn, s ingyér volt végig, pedig még halasztottam is közben, sőt, már másik gyerekre kaptam a gyedet, mint amikor kezdtem. (de végig gyeden voltam, megszakítás nélkül)
Ha szükséged van rá, előbányázom neked a törvényt, talán megvan valahol a kérvény, azon rajta van.

KépKépKépKépKép
uxi

sziasztok,

ön mög nagyon uj vagyok itt a chaten pär napja nözegetem a beirasokat ös häl istennek most van irni is idom..

szoval klima neked ha kell jo dokim tudok neked egy fantasztikus embert ajanlani..
pet82

ja bocsi a betukert csak nem magyar nyelvu a gepen..nem azert özök mert szögödi vagyok:) bär imadok minden szögödit:)
pet82

Sziasztok!
Trudi, sajnálom a hasbaszúrást és hogy fájdogálsz utána, de biztosan nem lesz semmi baj, profik csinálták, minden jó lesz, még az eredmény is!!!!:)

Voltam Hajdú doktornőnél, mondta, hogy mehetek a négyes teszt eredménye nélkül is. Megnézte a kombináltat, meg minden leletemet, AFP-t stb. És mondta, hogy nyugi, minden okés, a baba tökéletes. TUti, hogy kislány, láttuk a szeméremajkakat is:) És minden mérete rendben van, orrcsontja is fejlett, combjai szép hosszúak, igeny mozgékony volt és teljesen korának megfelelő, de még a gép is 21 hetet dobott ki és pont ma töltöttem be. Totál megnyugtatott, isteni jó volt hozzá elmenni!:)
Vendég

Hajdu nagyon jo szakember. én most is hozzà jàrok és a kislànyommal is hozzà jàrtam nagyon profi.
pet82

Hajdu nagyon jo szakember. én most is hozzà jàrok és a kislànyommal is hozzà jàrtam nagyon profi.
pet82

Icu, régen én is csak azt szerettem a lecsóban. Anyut mindig nyúztam, hogy főzzön nekem lecsót, de paprika, paradicsom és hagyma nélkül :lol: És legalább fél kiló kenyér elfogyott, ha "lecsót" ettem :lol: :lol: :lol: :lol:

Verus, Marci szeme változatlan. Én eddig sem láttam betegnek :oops: Időnként megdörzsöli, de ennyi.

Kima, akkor két lehetőséged van. Vagy elmész a doki után Svédországba, vagy tényleg beszélsz azzal az adjunktussal. Szerintem el fog vállalni, bár nem ismerem őt. De drukkolok. Majd mesélj hétfőn, hogy mit mondott!

Bogaracska, ha mész, akkor arra figyelj, hogy nem az utcáról van a bejárat, hanem be kell menni egy udvarba, és ott van bent. Az ajtó két oldalán kívülről 2 bazinagy ruhás állvány van, oda menj be :lol: És készülj arra, hogy nagy eséllyel rendel el a dokid sómentes diétát a szülésig :?

Lilid, nagyon sajnálom, rettentő dolgokon mentél keresztül. De hozzánk bármikor jöhetsz, megpróbálunk lelket önteni beléd, jó? :wink: Nekem kicsit ismerős a szitu, mert unokatesóm is így járt. Azaz neki nem mondta meg a pasi, hogy vége, hanem felszállt a buszra, azzal, hogy hazamegy a papírokért az esküvőhöz (nem magyar a srác...), és soha többet nem jelentkezett. A telefont sem vette fel. A fia meg tündéri, most 9 éves. A kislányhoz gratulálok. Gondolkoztál már azon, hogy fogod hívni?

Salikkal én is hadilábon állok most. Amíg fogyóztam, rengeteget ettem, most annyira nem vagyok érte oda :? A görög sali bármikor jöhet, de nekem kell a sült csirke hozzá :lol:

Pet82, szia! Te is januárra várod a babádat? A kislányod hány éves? :oops:

Twist, de jó, hogy elmentél. És de jó, hogy így megnyugtatott. És de jó, hogy maradt kislány Dorottya :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!
Bogyra:Nagyon köszönöm a segítséget jó hogy vagy nekünk! :lol:
Most néztem tényleg nincs a femibionban kalcium... :oops:és tényleg sok az ásványi anyagtartalom a vízbe amit iszok ...váltani fogok...Még egy kérdés akkor én nem is szedhetek kalciumot?Néha szoktam inni pezsgőtablettát...
Sokat segítettél így már megnyugodtam...ezer köszi érte!!! :D
Üdv az újaknak!!!
Twist örülök hogy megnyugtatott a dr.nő és hogy rendben van a kiscsajszi!
Mindenkinek szép napot!
gyöngyi-30

a kislanyom most juliusban volt 2 éves Laurának hivjak. A A pocakos január kozepe korulre varom o fiunak mutatkozik. nagyon jo név a Jazmin ha most kislany lett volna nagyon hajlottam felé de most kistököst cipelek:)
pet82

Buborka!

Köszönöm, aranyos vagy!
A családom? Apa nevelt fel egyedül 8 éves koromtól, a mostoha anyám szerint még volt egy hét, h elvetessem a gyereket, nem tettem, így vállaljam a következményeket.
LEEp műtét, találtak egy méhszájsebet, s mivel nem tudtam,h babát várok, 3 napon belül volt a műtét, a fogamzás, meg kb 1 héttel előtte, így belementem a dologba. Váratlanul ért, de túl akartam lenni rajta.
Colitis: vastagbélfekély, 1 éve, s ezzel együtt kell élni míg élek. Vannak tünetmentes időszakok, de a stressz a legnagyobb ellensége.
lilid

A baba szíve: a gentikus szerint le van tapadva a szívbillentyű, ami azonnali műtétet igényel.

Hékás!
Neked is nagyon köszönöm.
Még nem tudom mi is lesz a neve, semmi ötletem sincs, eddig csak fiúban gondolkodtam.

S mindenki másnak is köszönöm aki gondolt rám!
lilid

Gyöngyi!

Örülök, hogy megnyugtattál és akkor nagyjából talált is a feltételezésem az ásványvízzel! :) :) Ne igyál kálciumot külön, inkább sajt és túró bevitelt emeld meg! :)

Uxi! neked igen, mert te már akkor is gyes szerű ellátáson voltál, de én csak terhes voltam. Tehát terhesen annak tudatában, hoyg szülni fogok, gondoltam végig. És a törvény úgy módosították visszamenőleg, hogy csak annak jár a kedvezmény, aki már akko ris ellátásban részesült. Ez azért röhej, mert egy terhesnek is nyílván gyerek lesz... az én számításomban ugyanaz. Ez olyan mint a méhmagzatra is jár az adókedvezmény...

Nem akarok többet panaszkodni, de annyi negatív dolog történt a héten velem, hogy tényleg mindennap az agyvérzés kerülgetett.
Gergőnek iskolaváltás lesz, és annyira bunkók, töketlenek és szemetek az új iskolában a munkaerők, hogy el sem tudom mondani... nem részletezem, majd ha túl leszek rajta.
Ugye ez az egyetem dolog, közben más jellegű anyagi problémáink is vannak, nagyon úgy néz ki a dolog, amikre nem számítottunk. Tegnap a férjem vállán zokogtam, hogy talán mégsem a legalkalmasabb idő a gyermek fogadására... És egyelőre ő is így gondolja. És ez egy terhesség alatt szörnyű!!! És biztos kilábalunk belőle, csak most tűnik minden megoldhatatlannak.
:shock: :roll: :?

KépKépKép
bogyra

Twist:
Szupi, hogy megnyugodtál, gratula a jó eredményekhez! Majd teszel fel uh képet?

Ági, Arian:
Kérdeztétek, hogy miért nem ajánlotta a dokim a felkészítőt: azt mondta, hogy nem vesztek semmit, ha kihagyom, inkább mozogjak rendesen (tudja, hogy minden nap tornázok vagy sportolok), vagy pihizzek helyette :). Azt mondta, nem leszünk tőle annyival ügyesebbek, meg úgy érzem, hogy ő azt szeretné, ha semmitől sem paráznék :).Szóval egyszerűen feleslegesnek tartja :)

Ági: Azért drukkolj, hogy ne hívjon a doki a terhelésessel kapcsolatban, mert akkor rendben van :).
Én okt. 23-ig szeretnék dolgozni..még több, mint 30 munkanap, örökkévalóság........

Arian:
Gondolod, hogy olyan aktív leszel decemberben, hogy unatkoznál? Én nem vagyok ilyen optimista az utolsó hónapokra.

Szilvánusz:
Örülök, hogy más szórakozást kerestek az ufók :D!

Háziorvos:
Miért jártok a háziorvoshoz? Én csak azért tervezek menni, mert más nem írhat ki táppénzre :(.

Brigi:
Hogy van Marci szeme?
Köszi a boltot, lehet, hogy benézünk!

Bogyra:
Próbáld meg kérvényezni, hadd fizesd részletre a tandíjat! Fel a fejjel, biztos van valami megoldás! Azt a törvényt nem ismerem, de drukkolok, hogy hamar megoldódjon!
Sikerült befejezni a paprikázást?

Kima:
A legjobbkor derült ki mindez, még épp időben kereshetsz magadnak egy megbízható dokit!!!

Szerencsemák:
Te mázlista :), annyi ember vesz körül, aki céges bográcsozásra megy szombati munka helyett, nálunk a szokásos őrült tempó volt..kicsit bíztam benne, hogy legalább délben hazaküldenek, de éreztem, hogy naív elképzelés!

Mérnökasszony:
Nekem azt modnta a védőnő, hogy az én 4 kilóm félidőnél teljesen normális, 5-7 kilóval többel indultam, mint te. Hogy sikerült a torta? Kellemes ünneplést!

Gyöngyi:
Nekem is volt már vizeletben csillagos cukor.
A cukorral az volt az érdekes, hogy a vizeletben volt, miközben a vérben nem, erre azt mondták, hogy lehet a hormonváltozások miatt, szóval megnyugtattak, de azért előbb küldtek a terheléses cukorra.

Túrórudi:
Köszi, hogy máris jelentkeztél, remélem hamar elfelejted azt a napot! Továbbra is pihizz sokat, minden rendben, hisz mozgott a Babád!!

Bogaracska:
Vadkutya: Biztos, hogy nincs semmi baj, hiszen éreznéd, csak a Te hasad sérült meg, ne aggódj! Félelmetes lehetett!!

Lilid:
Fel a fejjel, az a legfontosabb, hogy van egy egészséges Babád, aki számít rád :), csak ez legyen a fontos!

Pet:
Üdv itt!

Blog:
Megnéztem a képeket, nagyon jó az uh-k is, majd megpróbálok én is nekiállni, ha lesz energiám még gépezni.
Én megpróbálok kisebb képeket felpakolni..

Kép
cat__

Bogyra:
Biztos, hogy ezt is meg fogjátok tudni oldani, hamarosan meglesz a megoldás, ne aggódjatok, a Baba tudja mikor kell jönnie!

Lilid:
Nem egyszerű a helyzeted, nem ismerem ezeket a betegségeket, hallgass az orvosokra! A mostoháddal ne foglalkozz, szégyelheti magát, ha ilyet mondott ahelyett, hogy támogatna!!!

Kép
cat__

Cat!
Egyelőre az a gond, h nem egészséges! De igyekszem! S köszi!
lilid

Csajok, megjegyzem, hogy ma mindenki átadta a helyet nekem a buszokon, villamosokon, csodálatosan jó napom volt ezért Rájöttem, hogy a taktikám az lesz, hogy nyökögősen, lassan, nehézkes mozgással szállok fel mindenhova és azonnal fel is ugrottak az emberek Szóval, nem a fitt kismamit adom elő, hanem a megfáradtat és nagyon bejött. Nagyon ari volt ma mindenki!!!

Ági, te sem bírod a vérvételt? Én sem nagyon. Bár a lombik miatt hozzá szoktam valahogy, de amikor 7 kémcsővel vettek le, akkor nagyon megszédültem. Régebben csak fekvésben tudtak tőlem vért venni és azelőtt meg kimentem és kint folytam le a falon. Gratula a kis kukacoshoz!!!

Tamesz, látom, te is Hajdú doktornőnél voltál Szuper a doktornő, köszönöm mindenkinek, hogy ajánlottátok! Legközelebb egyből hozzá fogok menni genetikai UH-ra. Nemcsak szuper szakember, hanem kedves is. Nagyon édi lehetett a kisfiatok, hogy vakargatta a fütyijét és túrta az orrát) Baseball játékos lesz! Én is kólázni szoktam, ha nagyon szédelgek. Reggelenként nagyon le van esve a vérnyomásom és kávézni nem szoktam, de Zéró Cola játszik.

Icu, te jól vagy hasbaszuri után? Mennyi idő múlva lettél teljesen jól? Mikor lesz meg az eredmény?

Adrienn, mikor mész UH-ra, hogy megtudd a babóca nemét? Gratula a zárt méhszájhoz és hogy minden rendben, az nagyon fontos!

Brigike, holnap megyünk a fóri Cora-ba, ott vannak tehát babacuccok? Ugye, bent a nagy térben és nem a kinti butikokban? Na, majd megnézem fizetéskor Hú, neked is rossz élményeid vannak a focistákkal? Nekem is volt egy bunkó barátom, aki focista volt. De biztosan vannak tök arik is

Sophie, ne aggódj a pici poci miatt, még csak alig kéne látszania a 20. héten. Te pedig még csak 19 hetes vagy. Majd a 20. héttől beindul, meglátod. Ja és alkati kérdés teljesen. Nekem pl a 14. héten megnőtt és azóta is ugyanakkora. Kíváncsi vagyok, fog-e még nőni. A baba mindenesetre nőtt odabenn, csak a hasméretem nem. Érdekes ez…

Uxi, ugye te fogsz Kistarcsán szülni? Voltál már ott terhesgondozáson? Sokat kell várni? Hogy tetszik? Ott van helyben genetikai UH, mindenféle vérteszt stb.? Én is gondolkodtam rajta, hogy oda fogok járni. Aztán lehet, hogy ott szülök, ha nem érünk be Pestig. Uxi, én 5 kg-ot híztam és állandóan éhes vagyok én is. Már kezdenek hiányozni a hányingerek, akkor bezzeg nem híztam semmit.

Kima, találtál új dokit? Bármikor lehet dokit váltani, ne aggódj. Fő, hogy olyan legyen, aki megnyugtat, törődik veled és tényleg alaposan megvizsgál, szimpi stb.

Szcsm, gratula a babakocsihoz! De jó, hogy már megvan nektek! Milyen színű? Mi lett a barátnődnek, Dunának ment végül is, hogy előbb lettél terhes mint ő?:)))

Cat, tényleg teszek fel képet. :-) Ez az arcocskája és előtte a talpa látható (ennyire ruganyos, aszem balerina lesz):)

Kép
Jaj, mi a címe annak a blognak, ahol a képeink vannak?
Vendég

TamEsz, ne haragudj, ezek szerint Lilit elnéztem. Illetve nem őt nézted, hanem az egyik hozzászólásodból vontam le téves következtetést. :)

Icu, Bogaracska, megértem, ha unatkoztok otthon. :( Azért annak örülök, hogy én dolgozhatok, csak várom, hogy vége legyen, és a babáról szóljanak a mindennapjaim. Na de nektek kitartást, nagyon hamar elrepül ez a pár hónap, és máris vége az unatkozásnak. :)

Lilid, sajnálom, hogy ilyen nehézségeken kell keresztülmenned. :( A pozitív hozzállás most nagyon fontos, ezzel segítesz a legtöbbet magadnak és a babádnak is. Mit mondott az orvos, a kis szíve még rendbejöhet a terhesség során? Ha mégis műtétre kerül a sor, akkor sem szabad semmi rosszra gondolni. Ha ezt a betegséget tudják gyógyítani, ugyanúgy egészséges babád lesz.

Bogyra, fel a fejjel, biztosan minden rendbe fog jönni. Vannak néha mélypontok, de aztán minden szépen megoldódik, csak nem szabad túlságosan elkeseredni.

Kati, akkor drukkolok, hogy ne hívjon az orvos. :)

Twist, tényleg szuper lehetett, hogy mindenki átadta a helyet. Én annyira várom, hogy ez először megtörténjen velem, nagyon jó érzés lehet. :) Az a baj, hogy rajtam az idegenek semmit nem vesznek észre, max. annyit látnak, hogy "ezen a csajon van némi felesleg", szóval egyelőre a jó fej emberekre sem számíthatok. Na de remélem, nemsokára.
És köszi a gratulációt!

A vérvétel számomra régebben rémálom volt, a baba előtt életemben összesen 4-szer voltam, az eredmény: 4 ájulás. Nem közben, hanem 15 perccel később kint a folyosón. Természetesen tőlem is mindig fekve veszik a vért. A terhesség során eddig két vérvételem volt, és megúsztam sima rosszulléttel, ájulás nélkül. A többi embert így is megmosolyogtattam a "műsorral", de én büszke voltam magamra, hogy ájulás nélkül megúsztam. És a párom is kiélhette magát, mert többször is kértem, hogy pofozzon, anélkül ugyanis elájultam volna. (Na jó, nincsenek ám ilyen vágyai, békés természet. :) ) Szóval a terhelésestől nagyon félek, nem tudom, mi lesz. :(

Ági

Kép
ági33

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: