A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

vicsok, BOOOLDOG :) Szulinapot :);)
koszi a receptet

orulok, hogy tetszett a mondas mindenkinek.

nem akarlak untatni Titeket az otthonszulessel + papirmunkaival, de ma nagyon orultem ,mert az anyakonyvi hiv. kiadta az elveszuletesi papirt amit ki kell tolteni, hogy legyen a gyereknek szul. anyakonyvi kivonata es TOK KEDVESEK voltak, ami meglepo, mert vannak kerulteke (pl XI) ahol iszonyatosan megnehezitik az otthonszulok dolgat. Teljesen be voltak sozva, hogy ok fognak anyakonyvezni egy bebit
Szoval az eso ellenere ez egy jo nap :)

shep draga neked a vasalas tema mar az agyadra ment :)
bogyogyorgyi

gabi, miert a Tied mar nem nagyon mocorog ?
te hany cm re vagy nyitva ?
bogyogyorgyi

NA HALIHÓ!MEGJÖTTEM ÉN IS,MA IS SZEKSZÁRDON VOLTUNK,VÁSÁROLNILAKODALOMRA RUHÁT!VETTEM EGY GATYÁT,MAJD DOBOK KÉPET LAGZI UTÁN.

VICSOK: Kép BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!

SHEPPY:IGEN ÉN VÉGIG BICAJOZOM,KÉNYTELEN VAGYOK,GYALOGLÁSTÓL FÁJNAK A LÁBAIM :cry: AMÍG BÍROK ,ADDIG BICIKLIZEM,NEM FÁRASZT ,ÉS A POCIM SEM FÁJ TŐLE :wink:

MASI:MÁR CSAK 26 NAP??????!!!!!!!!TE JÓ ÉG!!!!

NÁLUNK NEM KELL SEMMIT BEVINNI A BABÁNAK,CSAK MIKOR HOZZUK HAZA,AZT A SZERKÓT!!!!!VAN POPSITÖRLŐ,FÜRDETŐ,RUHA,MINDEN :lol: CSAK TAKARÍTÓ NINCS AKI AZ AMBULANCIÁN KITAKARÍTSA A KLOTYÓT Kép

CUKIKA MERRE VAGY?

EVU:GRAT A 32.HÉTHEZ!!!!!!
Kép
SZORÍTUNK UH VÉGETT!!!!!

VETTEM EGY-KÉT DOLGOT NÓRÁNAK!STERILIZÁLÓ FOLYADÉKOT ,FÜRDETŐT,SAMPONT
MEG MÉG EZT: Kép
geosel.klara

AZTÁN MÉG JÖVŐ HÉTEN BEMEGYÜNK MEGINT VÁSÁROLNI A HIÁNYZÓ DOLGOKAT(MÉG ÖSSZE KELL ÍRNOM,MIT,MERT ELSZÁLL VELEM A LÓ),MAJD AZOKRÓL IS DOBOK KÉPET!
geosel.klara

NA SEHOL SENKI?VAGY MINDENKI POIHIZIK EBBEN A SZ.R IDŐBEN? Kép
geosel.klara

Én itt vagyok,de nem történik semmi.. :? !Samukám is pihen ma!Nem tul aktív...!Közben sül a vacsi!Kis gomba,rászelve paprika,hagyma,paradicsom...kevés fűszer!Ja és mozarella... :wink:
Apa ismét olvas :D

Missfried
Kép
missfried

Hali!

Megjöttünk a vásárlásból, sikerült a Corában elvernünk egy csomó pénzt. És persze Lilibaba ismét kapott néhány ruhát :D

Azt mondta az egyik ismerősünk (akivel találkoztunk vásárlás közben), hogy lent van a pocakom,egy másik meg hogy már jól fel van dagadva az arcom.
Hát én nem látom magamon, bár jó lenne még ha 1-2 hetet bennmaradna Lilibaba. :?
Ma egész nap fájdogált a pocakom, nekem is mensigörcshöz hasonlóan, viszont nekem elég sokat mocorgott babuka.

Vicsok: HAPPY BIRTHDAY

vasalás nálam elmaradt, de csak mert a fele ruha még nem száradt meg :D na majd holnap.

megyek beülök egy kád vízbe és pihegek egy kicsit.
majd holnap jövök!

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Vicsok: Boldog Szülinapot!!

Kép
tidi

Lányok !

Cuki?
Mi a helyzet Vele ??????
Remélem jól vannak Pankástul !

Masi: A Cora veszélyes hely !
Én már félek elindulni bevásárláshoz, mert biztos ,hogy a gyerekruhák is a kosaramban landolnak :P

Egész délután listákat gyártottam ,arról ,hogy még mit kell venni, milyen otthoni teendők vannak, ill. milyen kajákat tudok előre elkészíteni /lefagyasztani, hogy ne kelljen baba mellett főzőcskézni.
Apa megjegyezte ,hogy lassan arról is írjak egy listát,hogy milyen listáim vannak :lol: :lol:

Pocakfájásokkal mindenki vigyázzon , ilyen hülye , kettős frontos , hideg időben nehogy meglepetés készülődjön !!

Gabi : remélem Ti is jól vagytok , és a babák sem kíváncsiak erre a ronda esős időre .

Szép estét és jó éjszakát Mindenkinek !

Kép
sheepy

Masi, lassan itt az idő hiába :) !Én már egy jó ideje nem merek kádba ülni!Paranoia :shock: ??Mit tudom én...csak mindig félek h összeszed vmi bacit...pedig hát a méhszájam is zárt egyelőre!!Pedig ma annyira jol esett volna egy kád kellemesen meleg víz ebben a hűvösben!De inkább lezuhanyoztam,pedig utálom! :? :?

Evu, köszi h visszajelöltél iwiwen! :)

Missfried
Kép
missfried

[quote="sheepy"]
írta:
sheepyApa megjegyezte ,hogy lassan arról is írjak egy listát,hogy milyen listáim vannak :lol: :lol:

Ezen kb 2 percig röhögtem... :wink: :) Egyébként az én listáim is gyűlnek!! :D

Missfried
Kép
missfried

NA ASSZEM MEGYEK ÉN ZUHIZNI!AZTÁN MEG LEDŐLŐK MÁR,MA ELMARADT A DU-I SZIESZTA.
JÓ ÉJT MINDENKINEK!!!!FORGOLÓDÁSMENTES,PISIMENTES,GÖRCSMENTES ÉJSZAKÁT!!!!!!
Kép
geosel.klara

LISTA:ÉN IS AZ ELŐBB ÍROGATTAM MÉG!!!! :lol: APA MEG MÁR INFARKTUST KAP :wink: Kép
geosel.klara

Tyűűű és mit csinál apa???Ül a jó meleg habfürdős kádvízben :cry: Énisénisénis...

Missfried
Kép
missfried

Vígasztalom magam és Samukát egy kis Tankcsapdával!! :lol: :lol:

Missfried
Kép
missfried

masi, kad meleg viz ? jezus, nem az inditja be a szulest ? biztos, hogy az jo ?

cuki, remeljuk nem szulsz meg, probald Pankat bent tartani

lista :) hahah en is csak azzal kozlekedem, mert a memoriam megszunt letezni

missi, klari helloka

tudom, hogy az eso lehangolo tud lenni 2 nap utan, de en UGY orulok, hogy nincs mar 30 fok
remelem mindenki jol fog ma aludni, en Kisbogyom sem fog ugrandozni egesz ejjel, ahogy szokott
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Cuki, örülök, hogy ilyen pozitívan állsz a dolgokhoz, rendben lesz minden! És remélem, hogy munkahelyileg is minden oké lesz!

Sheepy
Minden szép lett ablak- és ajtóügyileg, meg vagyok elégedve, persze a bejárati ajtó körül kell még glettelni és festeni, mert ez az ajtótok más fajta, mint a régi.
Én egy sötétkék pingvines overallt vettem, volt belőle világoskék is, Te is ezt vetted?

Bogyó
Suttógót én is olvasom, pont ma néztem, hogy meg kellene venni a 2. részt és van még egy leggyakoribb kérdésekre válaszokat adó része is. A Libriben megint annyi könyvet láttam, de visszafogtam magam... viszont találtam egy olyat, ami arról szól, hogy miben mások a kisfiúk, ez érdekesnek tűnt, mivel én lányos családból jövök, valszeg meg fogom venni!

Vicsok, Gabi
Nekem is vannak ilyen fájdalmaim, most a béres Magne B6 esti szedésével jobb lett, nekem a méhszáj még rendben volt, de ugye a baba feje nekem is 2-4 héttel korábban állt be. A szülésznő ma azt kérdezte, hogy anyukámnak volt-e koraszülése, de nem. A 37. hétig szedhető erre a magnézium.

Masi
Köszi, kiszámolom én is a tgyást így!

Ma volt szülésfelkészítő az Istvánban, azt mondták, hogy ruhát nem muszáj vinni, de a kórházinál szebb a saját... napi 4-5 pelenkát is biztosítanak, de aki teheti, vigyen inkább, mivel a egészségügyben megszorítások vannak.... Tehát felcuccolhatunk 3 napra- ez a normál szülés után a bent töltött napok száma.
Amúgy nekem szimpatikus a kórház szemlélete, jártam is fent a szülőszoba folyósóján, mert találkoztam az ajánlott szülésznővel és a vajúdúban beszélgettünk- elég kulturált volt és egyágyas szülőszobák vannak. ahol fel lehet kelni és igyekszenek a szülés természetes folyamatába nem beavatkozni. Még Leboyer szoba is van- róla még az egyetemi pszichológia tanárnőmtől halllottam fejlődéslélektanon és már akkor megfogott a gyengéd születés folyamat!
Büngyi, Neked hogy tetszettek az elhangzottak? Szülésznővel sikerült beszélnetek?

Holnap megyek egy kétgyerekes barátnőmhöz látogatóba és informálódni a a hasznos tippekről, majd jóga. Terhestornából heti 2 alkalmat javasoltak amúgy a felkészítőn, nekem ez munka mellett nem sikerült, de most majd ráhajtok egy kicsit még erre!

A szülésznővel beszéltünk a szülés utáni depresszióról is, mivel az édesanyámnál ez nagyon nagy mértékű volt, el is vesztettük és félek, hogy öröklődik, de megnyugtatott, hogy nem! Azt tanácsolta, hogy ne akarjak a baba születése után mindennek megfelelni, a baba az első, a lakás futhat, le kell sz.ni hogy mit szól a szomszéd stb., nem lehet mindent ugyanúgy csinálni, mint korábban, valamiről le kell mondani! Javasolta, hogy aludjak napközben, amikor a baba is alszik és küldjedm el apát sétáltatni egyedül, amíg egy kád vízben feltöltödhetek! Ezt azt hiszem megfogadom!

Evu
Neked is nemsokára több időd lesz magadra, pihend majd ki magad!

Legyetek jók!

Évi

> Kép
evarga

Sziasztok!

Tegnap voltam védőnőnél, megkaptam a recepteket, de csak születés után lehet őket kiváltani. Lergközelebb már csak akkor találkozunk, ha hazajöttünk a kórházból.
Megkötöttük a szerződést az őssejt levételére, nálunk van csomag.
Voltunk doktorbácsinál, minden rendben, Cx3100, vagyis a külső méhszáj nyitva de a középső és a belső zárva, a magzatvíz normális, a méhlepény nem meszesedik nagyon, kicsi Nicsi még nem akar megszületni.
A súlya: 2940g.
Megbeszéltük a menetrendet is, csütörtökön szülőszoba látogatás és ctg, jövő héten ctg, utána 2 ctg, és 24-én szülés. Reggel éhgyomorra bemegyek és 9 óra körül születik meg Nikoletta.
Remélem, mindenki tartja magát ehhez!

Masika
Kb. ugyanolyan nagyok a babáink :D

Gabi
Bírd ki valahogy, pihenj amennyit tudsz, vagy még többet, mostmár mindjárt itt a 36. hét, aztán a 37. majd a 38.

Vicsok
Boldog szülinapot kívánok!
Nagyon jól hangzik a túrós süti receptje, szeretem a linzer tésztás dolgokat.

Évi
Jó, hogy túl vagytok az ablak-ajtó cserén. A mi ablakcserénk 21-én lesz :shock:

Bogyo
Én szívesen olvasom, hogy haladtok az otthonszüléses dolgokkal. Meg is akartam kérdezni, hogy ez már tuti-e?

Gerika
Nálatok? Baba befordult, és apa is megadta magát?

Cukika
Jaj de jó, hogy minden rendben van, te is ki fogod bírni azt a 2-3 hetet, ami még kell. A 24-e nagyon jó nap lesz szülésre.

Klára
Nagyon bátor vagy ezzel a biciklizéssel. Mondjuk én évek óta nem ültem biciklin, ezért csodállak.

Ariel

Kép
ariel

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés...bejöttem apával dolgozni :oops:
Nagon köszönöm a köszöntéseket, tényleg nem is olyan szörnyű ez a 3x...:)

Húú, Gabi egy kicsit megijesztettél, de ma du megyek dokihoz, aztán kiderül, mi újság..

Cuki, örülök hogy ilyen pozitív vagy :) ez már több, mint fél siker

Megyek is, majd du vagy este próbálok írni
mindenkinek szép napot :))
A

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Sziasztok!

VICSOK! BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT UTÓLAG IS!

Tegnap nem voltam itt, mert egész nap csavarogtam :oops: Jó xar idő volt, de sebaj, tényleg jó, hogy legalább nincs 30 °C!

Évi! Nekem sok újat nem mondtak szülésfelkészítőn. A jövő heti természetes szülésre kíváncsi vagyok.
Találkoztunk Magdival, jövő héten szerdán CTG és streptococcus vizsgálat. Nagyon aranyos volt, a barátnőmnek is tetszett (ő orvos), és azt mondta, hogy ilyen csaj kell, látszik rajta, hogy tettrekész és a szülésnél maximálisan lehet rá számítani.
Ja, annyit, hogy rosszul tudtam: púder, alkohol, küldökápoló meg ilyenek nem kellenek! Pelus és törlőkendő igen és a ruhákat jó, ha magad viszed.
Rugi-body, sapka, kesztyű és valami kis kardigánszerű, no és kistakaró!
A fülbevalót a csajoknak a csecsemősök beteszik!

Ariel! Te már ilyen jól tudod, hogy mikor lesz meg Nikoletta??? :) Akkor császár, ugye? Nagyon örülök, szorítunk és vigyázz magatokra addig is!

Cuki! Jó kis sztorikat szedtél össze :( Látod, milyen szerencsések vagyunk! Vigyázz magadra, Pankára és a vérnyomidra nagyon!

Adri! Van már neve a kislányotoknak?

Klára! Nagyon szép kis zoknikákat vettél :)

Kérdés: Aki járt már CTG-n: ez mennyi ideig szokott tartani?

Na, megyek kivixolom a fürdőszobát....

büngyike

ariel, az tuti, ha mar lement a szules :) de nagyon remelem.
neked miert kell csaszar ?

eva konyvtarban is megvan ,nekem onnan van meg a 2. resz

cuki, de jo hogy megvagy, biztos menni fog meg ez a ket het, erre kell koncentralni es minden rendben lesz. Igazad van amit irsz, nem mindenki ilyen szerencses mint mi, es NAGYON nagy dolog az egeszseg, halat kell adnunk minden nap, hogy ez megvan nekunk. nekem sokszor eszembe jut...de jo, hogy Te is duplan emlekeztetsz minket erre. Drukkolok Nektek ++++ :):)

vicsok, akkor ma jobb a kedved ? ha elolvasod amit a cuki irt, biztos semmi bajod sem lesz....es orulok, hogy nem rossz30evesnek lenni, mit kaptal a szulinapodra ?
bogyogyorgyi

bungyi, koszi a listat, akkor meg a 37. hetig nekem is ossze kell raknom a gyerek dolgait is, ha az istvanban landolunk...
neked mennyi ido odabeerni ?
ctg -en ugy tudom, hogy kb 20-30 perc
bogyogyorgyi

ja bungy, tok jo hogy a blogodra felraktad azorvosi vizsgalatokat, legalabb latom, hogy mire kell meg menni
az a streptoc. mibol all ? vervetel ?
bogyogyorgyi

Kép
CUKIKA,ÖRÜLÜNK ,HOGY JELENTKEZTÉL ,KITARTÁS,ILYEN POZÍTÍVAN TOVÁÁBRA IS!AZTÁN MÉG 2 HETET BÍRJ KI,AZTÁN MÁR JÖHET PANKA!!!!PUSZI Kép

MÁR MINDENKINEK MILYEN SZÉPÉ NAGY BABÓJA VAN!
NA LÉPEK MERT NÓRÁNAK MARHÁRA NEM TETSZIK AHOGY ITT A GÉP ELŐTT GÖRNYEDEK,KIAKARJA,RGNI A HASFALAMAT,DE NAGYON ERŐSEN!!! :lol: :roll:
MAJD JÖVÖK MÉG!!!
PUSZA
geosel.klara

[quote="bogyogyorgyi"]j írta:bogyogyorgyia bungy, tok jo hogy a blogodra felraktad azorvosi vizsgalatokat, legalabb latom, hogy mire kell meg menni
az a streptoc. mibol all ? vervetel ?

A streptococcust, azt hüvelyváladékból nézik.

Az Istvánba beérni? Attól függ, mikor érkezik Heléna. Este-éjjel kb. 20 perc. Napközben kell 45 is :?

büngyike

ARIEL:SZEPT 24-ÉN CSÁSZÁROZNAK,VAGY MI VAN?HÜLYE VAGYOK?
geosel.klara

Hi!

Na jól indult a mai napom mondhatom :? Eleve ugy ébredtem h egész éjjel,még most is zsibbadnak az ujjaim a jobb kezemen(Ez víztől v mitől fas. tudja)....erre ülök a wc-n,ezerrel csöngetnek!!Megyek ki,a VÉDŐNŐ! :shock: Na egyből gondoltam h az eredményemmel van vmi!Igazam lett!A cukrom nem lett jó!Asszem 9es! :? :? Pedig az előzőnél semmi gond nem volt!Jött hogy elmondja ezt,na meg h diétázzak,most a változatosság kedvéért a cukorra,szénhidrátra stb..(Persze a viz miatt továbbra még a sóval...ilyenek)!!De alig eszek édeset!Mondtam neki h komolyan most már döntse el az ember mit ehet???Mert nyílván a sok gyümölcs küldte fel a cukrom,amit a másik diééta miatt ettem ugye!Ezt Ő is mondta! :) :shock: Most csak almát ehetek!(Ki nem állhatom)no cukor,no rizs,tészta,fehérkenyér..stb..NO ÉTEL! :) :shock: Jó nyílván Samuka miatt bármit,na de már kezd elegem lenni!!Nyílván nem szeretném h születése után egyből az Ő cukrát kelljen beállitani és ráadásul óriás baby legyen!!... :shock: Nálatok mindenkinek jó a cukra eddig??? :roll: Vagy nektek mit mondtak??Most basszus kedden ismét mehetek vércukor vizsgálatra!Most löttyöt kell innom,és legalább 3szor böknek meg!!Aztán ha most nem lesz gond,akkor minden ok!Ha esetleg addigis marad a magas érték(a diéta ellenére)akkor akár ez miatt fektethet most be h inzulinnal beállitsák!!Jó mi????Na megyek is,csak felhuzom magam!!Szép napot csajok!!

Missfried
Kép
missfried

UI:Jajj telljen már le az az 53 napocska!!!! :wink: :wink: :?

Missfried
Kép
missfried

Sziasztok !

Gyorsan írok, délre megyek a védőnőhöz.

Cuki : Örülök,hogy tudtál jelentkezni és megynyugtattál avval,hogy mennyire pozitívan állsz hozzá a dolgokhoz.
Remélem a mh-n is elrendeződnek a dolgok , utána még pár hét és Panka végre a kezedben lesz !!!

Évi : Tetszett, amit a kórházról írtál, remélem mindenki más is jó helyre és jó kezekbe kerül ,ha eljön a NAGY NAP !
Én a világos kék overált vettem meg , sötétből csak 56-os volt. Apa szerint nem baj , mert ez jó lesz a hugicának is :-).

Ariel : miért lesz császár ? Izgi,hogy már megvan az időpont , így lehet,hozzá tervezni. Gondolom most már nagy az izgalom Nálatok !!! :P

Missi : Jól rád jár a rúd ! :roll: Remélem ,ha keddig tudsz diétázni , javulnak az eredmények és nem lesz kórház !

Csajok, mindenkinek szép napot, legyetek jók, majd jövök !!!

Kép
sheepy

Hali!

Cuki: örülök, hogy jól vagy azért próbáld meg Pankababát minnél tovább benn tartani, tényleg nem véletlen az a 40 hét!
Azért ahhoz képest, hogy még csak a 35.héten vagy szép nagy Panka már most :D

Ariel: ez nemér mi az, hogy szept 24??? tessék velem egy napon szülni!!!!Egyébként miért kell előbb valami gond van?

Kád meleg víz: egészen addig amíg zárt a méhszáj lehet kádban fürdeni, megkérdeztem a dokit, sőt még a szülésfelkészítőn is mondták, hogy úgy lehet megállapítani, hogy ezek már azok a fájások, hogy beülsz egy kád vízbe és nem múlik el a fájás. Szóval a szülésznő szerint sem lesz semmi bajunk tőle. Persze ez nem tűzforró hanem kellemes meleg víz!!!

Missi: a 9 cukor nagyon magas, szerintem benéztek valamit, pont a héten mondta a doki, hogy a 7,8 cukor már kórházi eset (mesélte, hogy az egyik betegének volt ilyen magas a cukra, és még Ő is elővette a tankönyveit, mert nem emlékezett, hogy a 7,8 vagy a 7,9 a határ). Ezzel már azonnal befektettek volna és nem várnak napokat.

Néha arra ébredek reggel, hogy iszonyatosan fáj mindkét kezem, leginkább a csontok, nem tudom mitől van, van valakinek hasonló tapasztalata? először olyan mintha zsibbadna, de nem hanem nagyon fáj jó pár percig.

CTG. kb 15 percet vagyunk a gépen, nálunk vannak újságok lehet olvasni, és ülve csinálják.

Na megyek panírozni :( meg vasalni (sajna megszáradtak a ruhák) :(
Viszont éppen most mosok még egy adag babarucit tegnapi és múltheti szerzeményeket :D

Kép
masika

Sziasztok!

Vicsok: Így utólag is nagyon boldog szülinapoz kívánok neked! Nekem kicsit több, mint 10 napom van a 30-as klubig... :lol:
Szóval neked is fáj a talpad? Azt hittem ilyen "hülyeséget" csak én tudok produkálni... :lol:
Nálunk az András csak második név lesz, apa meg nagyapa után! Amúgy nekem már régóta nagyon tetszik, csak nem akarom, hogy még 30 évesen is Andriska vagy a Kisbandi legyen...

Evu: Nagy-nagy gratula a kis Mátéhoz! Zajlik az élet nálatok, nem csoda, hogy nagy az izgalom... :lol:

Cukika: Mi még nem találkoztunk, csak pár napja írogatok ide!
Először is nagyon drukkolok neked, biztos meglesz az a két hét!
A múltkor volt egy film a nyílt örökbefogadásról, (amit végig bőgtem :oops: ) akkor gondolkoztam pont ezen, hogy mennyire szerencsések is vagyunk!
A melóhely is biztos rendeződni fog, ne aggódj! Nekem is határozott idejű szerződésem volt (pont ilyen "esetekre"), meg is szabadultak tőlem gyorsan! Elég vacak érzés volt...

Ariel: Veled sem találkoztam még! Érdekes lehet tudni előre, hogy mikor születik meg a babó! :lol: Nem félsz? Megkérdezhetem, hogy miért lesz csaszi?

Missfried: Nagyon sajnálom ezt a cukor dolgot, remélem rendeződik! Nekem egy hete volt vérvétel és rendben volt, terheléses meg csak egyszer van! (Szerencsére...) Drukkolok, hogy rendeződjön, vagy tényleg csak tévedés legyen!

Itt nagyon hideg van, és csak esik, csak esik és esik... Éjszaka pedig elpusztult az egyik kutyusunk, nagyon sajnálom... Nagyon szerettük...
Szóval ez sem a mi napunk!

Sziasztok!
Vendég

Köszi a CTG-s választ Masi és Bogyó! Nálunk is ülve csinálják, csak nem tudtam mennyi ideig tart, mert úgy szervezném a jövő szerdámat.

Sheepy! Sok sikert a védőnőnél!

Masi! Te nem bírsz magaddal :) Lilicsek nagyon jól jár a sok kis cuccal :) Én márt azt mondtam, hogy megállok a vásárlással, de baromi nehéz :?
Nekem is fájnak az ujjaim! A csontok-minden! Éjszaka nagyon kellemetlen és zsibbad is. Hétfőn lefejtettem a jeggyűrűmet. Olyan mintha megint hajadon lennék :shock:

Missi! Nem is tudom, hogy mit mondjak :( Nagyon-nagyon sajnálom a cukrodat. Vigyázz magadra, szorítok az újabb eredményért! Tudod, hogy a cukor nem csak a sok édességtől alakul ki. Van akinél hajlem-adottság. Vigyázz a szénhidrátokkal!

Teszek fel képet nektek magamról. Elkészült az újabb pocakfotó is. Van képem a szoptatós székről és a pelenkázóról is :)

Kép Kép Kép

büngyike

Zita! Sajnálom a kutyusotokat :(

büngyike

Sziosztook!!!

Zita Nagyon sajnálom a kutyukát!! :cry:

Büngyi Nagyon csinos vagy! Nem híztál sokat, igaz? Kissmaci :D a fotelkában.... Szép minden! Heléna jön mindjárt és mindent birtokba vesz!! :shock: :D Mi is szerdán megyünk CTG-re, egy órára kaptunk időpontot :) A kislányunk neve most éppen 13:14-kor Angéla Rebeka..... De van még egy hónapunk :) Hogy tetszik??

Cuki Nagyon hiányzol ám, de pihenj sokat! És néha azért kérünk szépen életjeleket! Pusssszi!!

Missi Húúú, az tényleg nagyon sok! Ezt a pici időt tessék mostmár kórház nélkül kibírni!! Minden rendben lesz. Mondjuk kitalálhatnák valóban, hogy akkor mi az amit egyél, mert az almától nem fogsz jól lakni még egy hónapig...

Képzeljétek tegnap az egyik barátunktól kaptunk egy 17-es Nike cipőt Amerikából! Annyira széép! :D

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!!
Vendég

Hát fogalmam sincs,hogy konkrétan mennyi is,de a védőnő 9et mondott!De ő is csak "asszem"ozott!Jó mi? :? :? Legalább mondana basszus egy pontos eredményt ha már idejön felidegesíteni!!Na de kedden ugyis kiderül majd!!Addig megpróbálok nyugodt maradni!! :shock: :?

Masi,mint írtam az én tenyerem zsibbad ujabban és reggelre nekem is fájnak a csontjaim,izületeim...a talpam ugyanigy!De én ugy tudom h ez is a víztől van.... :roll:

Na vettem ma 500ért egy extra kényelmes melltartót,meg 400ért 3db XXL-es bugyit! :lol: :shock: És itt van még pár uj dolog kisfiamnak!!Arany cicám!!Csak neki ne legyen baja!!A többi nem érdekel!!Amugy gyűlnek a polcon a kis kabalái is,mint látható :)

Cuki, én is örülök h jelentkeztél!!És kitartást!!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Missfried
Kép
missfried

Sziasztok!

Missi, a 9-es cukor tényleg nagyon sok, itt valami nem stimmel. A sógornőmnek volt terhességi cukorbetegsége és neki speciális étrendet állítottak össze. Szegényke amúgy is nagyon vékony, így a terhessége alatt sem hízott sokat, összesen 7 kg-ot, majd a szülés után kevesebb lett mint a terhessége előtt. Szóval a cukorbetegség nem édesség és alkat függő.

Tegnap leszerződtünk a Sejtbankkal, nálunk a csomag, most még az is a kórházi csomaghoz került. Egyre nagyobb a halom.

Nálatok is nagyon hideg van a lakásban is? Én már takaróban ülök a gép előtt.

Sziasztok, Csilla
csim

Missi : A János kh-as topikban az egyik lánynak 8,9 volt a terheléses vércukor értéke.

Az egyik kismami ezt reagálta rá:
[quote]N írta:e aggódj, a cukrodat majd a szakrendelésen jól beállítják! ....
Engem csak fenyegetett a dolog, így "magán" diétában jó vagyok. Ami tilos: édesség, üdítők, gyümölcslevek, péksütik. Amiből kétszer is meg kell gondolni, ha enni akarsz: kenyér, tésztafélék, krumpli, bab. Gyümölcsök közül ritkán lehet enni almát vagy barackot, ezen kívül gyakorlatilag minden zaccos, de kimondottan csak a szőlő tilos. Tehát marad a grillezett hús zöldségkörettel

Remélhetőleg tényleg csak elnéztek valamit, de ha tényleg ennyi a cukrod ,akkor is lehet rajta segíteni , úgyhogy fel a fejjel .
Jók az új szerzemények ! Én a melltartóimra ránézni sem merek , nem hogy fotózni, mert akkorák mint egy ház :shock:

Masi : Nem tudom,hogy lesz -e kedved, erőd, időd és egyáltalán pocakos leszel -e még ( azért remélem !!!!!! ), de jövő pénteken
" Kismama klub " lesz a rendelőben 9-kb .12h-ig. 3-4 védőnő tartja , szüléssel , újszülöttel , szoptatással és hazajövetellel kapcs.
Gondolom nagyjából fedik egymást az eddig hallottakkal , inkább csak megerősítésként jó újra meghallgatni így zanzásítva .
Kíváncsi vagyok az itteni védőnők módszereire is .

Ma pl. megkérdezte a védőnő, hogy ugye külön szobája lesz a gyereknek , és nem jut eszembe a mi ágyunkba fektetni ?????
És szerinte fürdetni a fűtésmentes időszakokban ( ősz, tavasz ,ha kint hüvi van ) feltétlenül a gyerekszobában kell.
Hát már előre látom milyen jó kis " vitáink" lesznek, mert én nem szeretnék a gyerekszobában vizet látni, max. takarításkor.

Büngyi : Nagyon klassz a fotel és egyre jobban áll a kismamaság ,így kikerekedett arccal.
Nektek hol fér el a mosógép ?????

Kép
sheepy

Csilla : mikor mész legközelebb vizsgálatra ? Múltkor mondtad ,hogy még nincs a baba befordulva , de nem volt idő a részletekre.

Reggel óta rakosgatom körbe a szobákban a hőmérőt: gyerekszobában stagnáló 20 fok, hálóban 19. Szellőztetés után 13 !!!
Vasárnap megyünk olajradiátort venni .

Kép
sheepy

sziasztok kismamak!

helyzetjelentes:
tegnap voltunk ugyebar uh-n..nagyon szomoru vagyok-mar nem segit az agykontroll-szoval a mehlepenyem (nem ertem a 4D-n minden okes volt) megint rossz helyen tapad, közvetlenül Mini feje mögött, meg belog a mehszaj ele, tehat elvileg megint csaszar.ez meg valtozhat, de mast nagyon nem tudtam meg, csak annyit, hogyha esetleg elkezdenek verezni, akkor hol mutassam meg majd az ügyeletes dokinak a kiskönyvemben, hogy hol a bejegyzes a mehlepenyemröl..mert ha ezentul vereznek, azonnal korhaz es csaszar.ez engem ugy beparaztatott, nagyon sirtam a doki utan otthon a sötetben, persze Laci eszrevette es csak atölelt, hogy minden rendben lesz :? mit is csinalnek nelküle...jaj Istenem.megprobalok nem a koraszüles veszelyere gondolni, de ha erzem, hogy folyik belölem valami(sorry), panikszerüen megyek a wc-re leellenörizni, hogy verzek e..szoltam Vanokanak, hogy nyugi, attol, hogy Mate mar kint van, neki meg türelmesen nöni es hiznia kell a pocimban..remelem hallgat ram :wink:
3 het mulva lesz vervetelem es az 1. CTG-m :D remelem addig (es azontul sem)nem lesz semmi gond!!minden nappal közelebb kerülünk a celhoz, nem jöhet közbe semmi 8)
mar csak holnap van melo..utana testi-lelki atszellemüles!
szerencsere zart vagyok, ez jo hir.ugyhogy bizakodunk apaval :D

sav:
tegnap ejjel gyomorsavat hanytam..mit mondhatnek? :cry:

Missi, persze, szivesen visszajelöltelek, egyertelmü :wink: nagyon sajnalom a cukrodat, most mi a teendö?ja, tegnap en "leszidast" kaptam a sulyom miatt :cry: de en is ugy vagyok, mint te..mar nem tudom miböl vegyek meg vissza :cry: nagyon szepeket vettel :wink:

Büngyi, nagyon csini vagy :D

Cukika, nagyon szoritok, hogy minden ok legyen :wink:

megmutatom nektek Matet:
Kép
:wink: edes, tegnap megneztük, nagyon szep baba :D

Masi, kepzeld nekem feltörte a cipöm a labamat es begyulladt az egyik labujjam"teteje", ugy kidörzsölte a cipö...naggggyon faj :cry:

most ennyi belölem..ideje melozni, delelött a masik irodaban tanitottam be es bankban ügyinteztem..

mindenki nagyon vigyazzon magara, pusszancs nektek :D
Vendég

MISSI:SZÉPEK A CUCCOK,HA ELŐRÉBB LÉPSZ EGY OLDALLAL LÁTNI FOGSZ TŐLEM IS KÉPEKET,VÉLETLENÜL ÚGYANAZOKAT VETTÜNK MAJDNEM!!!! :lol:
geosel.klara

MISSI:EZEN AZ OLDALON ,FÖNN:-)
geosel.klara

Sziasztok!

Köszi a dicséreteket :) Hléna nagyon vidám tőlük. Klári! Neked külön köszi a bejegyzést a blogomra ;)

Evu! Gyönyörű fiúcska Máté! Jó, hogy lesz kis pajtása Vandának.
Ne aggódj, minden kialakul. Ha császár, akkor császár. Szerintem a végeredmény a fontos: egy egészséges Vanda-baba, akinek az anyukája nem sírhat ;)

Missi! Szép dolgokat vettél! (kivéve a bugyingó :D) Én is észerevettem, hogy a kendős maci, majdnem olyan, mint Klárié. Én is akarok ilyet venni, állítólag a babák nagyon szeretik.

Csilla! Örülök, hogy megvan a sejtbank-szerződésetek. Nálunk is hideg van, de én teszek-veszek, ez melegít kicsikét.

Sheepy! Hülyeség, hogy fürdesd a gyerekszobában! Ha van egy hősugárzód, akkor egy kisebb fürdőszobát könnyebb bemelegíteni, mint egy egész szobát! Hülye ez a védőnő! Bólogass, és csináld úgy, ahogy jónak látod ;)
Hol van a mosógép? :) Azon ültem fotózáskor... olyan a gépem fókusza, hogy csak így fért bele a pelenkázó. Most kivittük a szennyestartót és így kényelmes a fürdőszoba is.
Ja, a pelenkázó alatt van a kiskád, csak le kell hajtani!

büngyike

[quote="adrinalin22"]A írta:adrinalin22 kislányunk neve most éppen 13:14-kor Angéla Rebeka..... De van még egy hónapunk :) Hogy tetszik??

Tetszik :) De ugye a Rebekát fogjátok használni? Mert az a favorit nálam.... Most már jó lenne dönteni, neked is közeleg az idő :shock:

büngyike

Sziasztok,

Novemberi babaváró vagyok, és igazából főleg Missit jöttem kicsit megnyugtatni.

Én előző és a mostani terhességemmel is cukros voltam.
Rolival a terhelés 10 lett most 8,8 (azthiszem)
De elég sok időt hagytak arra, hogy rendbe jöjjön a diétával. (ami nem jött persze rendbe)
Tényleg figyelni kell nagyon a szénhidrát bevitelre és pl. gyümiknél a szőlőre mert az nagyon megemeli.
De nem kell már most tartanod a kórháztól, elvileg hetente be kell járni egy reggeli étkezés után 1 órával stixre( ujjasra) és ha az nem csökken vagy nem javul akkor befektetnek profil mérésre.
Rolival nekem ez volt kb a 37 héten (kicsit vicces volt) következő héten meg megszültem a fiamat, 3050 grammal. De azon kívül, hogy profilt mértek szinte semmit nem csináltak. Szóval már nem kezdtek el inzulint beállítgatni, és szerintem nálad se fognak csak diéta. De azt szigorúan be kell tartani. A baba érdekében.

Napi 5*-6* kell enni. és szénhidráttal vigyázni.
Nekem 160 as CH diétám volt. Hát nem mondom hogy jól laktam, de mivel sűrűn ehetsz ezért kifejezetten nem éheztem :)
És ami jó volt hogy nem híztam se akkor se most. (most -1,5 kilónál tartok)
Ha kell esetleg egy mintaétrend akkor küldök szívesen.

Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Csikken jajj de rendes vagy!!Picit már megnyugodtam,még sírtam is(Evu ez egy ilyen napunk)...Annak az étrendnek nagyon örülnék ha tudnál küldeni!!Köszönöm!!Mert írtó tanácstalan vagyok h mit,mennyit...stb!!

A szőlőt egyébként nem szeretem!! :wink:
Puszi!

Missfried
Kép
missfried

1189086735.44.doc

Na nem tudom sikerült e! De ne légy elkenődve! Mindjárt itt a vége!

:)

Cs.

KépKép
Kép
csikken

köszi csajok, jo, hogy vagytok nekem, most mar jobb is :lol:

Csikken, nagyon rendes vagy, küldd el nekünk (elsösorban Missinek :D )az etrendet, sztem itt midendenki szivesen belekukkantana!!

amugy en most ujra +energyt szorok a vilagba mindenkinek, akinek kell!!!
Vendég

sikerült, köszönjük Csikken :)
Vendég

Hali!

Csilla: itt is nagyon hideg van, majd megfagyok.
Mi kértünk egy barátunktól kölcsön hősugárzót, és majd azzal melegítjük be Lilibaba szobáját, ha esteleg még ilyen hideg marad az idő. Meg fürdéshez mindenképp.

Sheepy: nekem is mondták múlthéten csak még nem volt biztos az időpont, hogy mikor lesz ez a felkészítő dolog. Akkor ez már tuti?
Nálunk sajnos mindenképpen a szobában lesz a fürdés, bár én sem örülök neki, de a fürdőben nem férnénk el olyan kicsi a hely.

Büngyi: tényleg hogy kikerekedett az arcod neked is, alig ismertelek meg a fotón :D , de nagyon jól áll!
Egyébként sajna imádok vásárolni, tegnap mikor mondtam apának, hogy csak nézzük meg a Corában a babrucikat Ő csak annyit mondott, hogy AJAJ! Szegény már előre látta a végét!De annyi szép ruha volt és mind akciós, tök jó plüss rugikat vettem 788Ft-t.

Valaki csinálja már a gátmasszázst????

Adri: nekem az Angéla nem tetszik, olyan mogorva név szerintem, inkább a Rebeka és a Dominika! Még az elején a Rebeka nálunk is befutó volt :D , de aztán apa döntött.

Missi: akkor tuti a vizesedéstől fájnak az izületek, néha borzalmasan, pedig most nem is vagyok annyira bevizesedve mint a nagy melegben. Nekem is vannak hasonló gyönyörű bugyijaim :D

Na képzeljétek elromlott a fax-scanner-fénymásoló-nyomtató csodagépünk itthon. Szerelő azt mondta, hogy ami kell bele alkatrész 30EFT. Én meg mondtam, hogy akkor így marad. Bár pont a legrosszabkor, mert perszre minden működik rajta, csak a nyomtató nem és most meg ugyebár majd kellene a suli miatt :(
szerelő szerin jobban járunk ha újat veszünk :(
Megyek is keresgélek egy kicsit a neten!

Kép
masika

Köszönöm Csikken és mindenkinek aki aggódik és szorít!! :)

Missfried
Kép
missfried

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: