A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

http://origo.hu/noilapozo/szuloknek/200 ... oljuk.html

Itt a súlyt témát is feszegetik.....+1-2jó tanács...
:P

Kép
zümis

Sziasztok!

Andi: Üdv közöttünk. Nekünk is első baba :wink:
Olyan jól esik az aggódásotok!! És a hírek: azzal kezdte a dokim (elég fiatal), hogy én olyan tüneteket produkálok, amikkel még nem is találkozott és ami teljesen pozitív, hogy semmi rendelleneség nincs.
Szóval, mivel 4 órán keresztül kínlódtam tegnap, nem egyértelmű, hogy fájások lettek volna. De nem is lehet kizárni.
A fájásokra, keményedésekre több magnéziumot, kis kalciumot és 1 ujjnyi bort ajánlott :D Pihenést és relaxációt. Ja azt is mondta, hogy a magnéziumot a 35 hét után abba kell hagyni.
Meg is vizsgált és a méhszáj teljesen zárt, a picilány elkezdte a befordulást :D
Szóval minden a legnagyobb rendben. Mondtam neki azt is, hogy sokat agyaltam, hogy zavarhatom-e. Azt mondta, hogy bármikor éjszaka is. Nagyon rendes volt.

Lányok, ami apákat illeti. Gondoljátok el, ez a helyzet nekünk sem könnyű, nemhogy nekik. Egy új helyzet, amit ráadásul már most kicsit kivülállóként élnek meg. Mindez spékelve a mi hangulatingadozásainkkal. Szóval, ahogy már többen is írták türelem és szeretet, erre a karácsony pont alkalmas. Ja és nem kell a helyzeteket és papákat hasonlítani. Egy bölcs tanács szerint, mindenki "zsákja" látszólag könnyebb, mint a sajátunk, de csak addig amíg fel nem kell azt venni.

Szóval fel a fejjel és mindenki nagyon vigyázzon magára, babóra és apákra.

Jó éjt mindenkinek!

Orsi

Kép
bjuti

Ja a doki a telefonos zavarást okézta, nem mást :lol:

Orsi

Kép
bjuti

Julcsi: Hát azt egyenlőre még nem tudni, hogy sikerült! :?
De édes lehet a férjed, ahogy ralizik! :lol: Nagyon egyforma természetűek a férjeink! :wink:
Várjuk a képeket! :wink:

Orsi: Nagyon örülök, hogy minden rendben van Nálatok! :lol:
zsu83

Ladmon teljesen igazad van, félre a depivel, főleg hogy nem lenne szép ráragasztani Zétire! :) Itt a zemplénben szakadt az eső...

Zsuzsi nálunk is volt egy ilyen, pont a héten, egyik este felhívott, hogy elmenne a barátjával meginni valamit mert muszáj kieresztenie a gőzt, nem elég hogy ugye hulla fáradt, de a főnöke sem barátságos, szóval nem is lett volna baj ha elmegy valahová a barátjával, csak épp aznap bőgtem egy nagyot a telefonba neki hogy milyen jó lenne beszélgetni valakivel, és ő pont aznap este nem jött haza...úgyhogy nem egyedi az eset, a férfiak gyakran választják a lazulásnak ezt a formáját, és ha mértékkel történik szerintem nincs benne kivetnivaló, mert a mi esetünkben tényleg csak pár sörről van szó, nem "aljasodásról". Úgyhogy ne érezd cikinek, ez tipikus jelenség :)

Julcsi, Kaandi: valóban nagy a nyomás apán a pénz miatt, látom rajta hogy annyi mindent szeretne, és arra nincs kilátás hogy másik munkája legyen, ezen a vidéken főleg nincs, úgyhogy őrlődik rendesen. És tényleg úgy van, örülhetünk hogy van hova mennie reggel... :?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zsu akkor még szurkolunk a nagyinak!

Orsi szuper hogy nincs baj, biztos valami jósló izé volt, ha még a doki sem tudja akkor biztos az :D vagy lehet hogy ahogy fordul be a baba az okozta.

Méretek: nagyon is meghatározza a szülők alkata(apa Herkuleshez hasonló, én 160 cm vagyok és alaphelyzetben 52-55 kg), Zétit pl a csontjai mérete alapján majdnem egy kilóval becsülték túl a szülés előtti napon, nagy volt a meglepetés amikor megszületett, de így is 2900g volt úgyhogy rendben volt. Csak 50 cm volt, de a lábfeje olyan hosszú volt majdnem mint a lábszára bokától térdig :D szóval hatalmas patái voltak, a gyerekorvos mondta hogy ő már látott ilyen babákat, hogy kicsinek születnek, de látszik az alkatukból hogy 12 évesen már két méteresek lesznek 40es lábbal :D és most így másfél évesen a 24-es papucsát növi ki éppen, január-február táján vehetem a 25-öst, és teljesen rendben vannak a csontjai, izmai, zsír pont amennyi kell, úgyhogy tényleg nem kell aggódni a terhesség alatt mért méretek miatt, meg a születéskoriak miatt sem. Plusz Z magzat korában totál aránytalanul nőtt, tök mások voltak a bpd, a mellkas, a combcsont méretek, és valahogy a végére mégis "összejöttek".

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zétibébi: Köszönöm! Még 10 napig tuti, hogy bent fogják tartani!
zsu83

Sziasztok lányok!
Ne hari, egy sort sem tudtam visszaolvasni, remélem hétvégén tudom pótolni.
Voltunk egy csomó vizsgálaton a párommal, egyenlőre semmi eredmény, minden normális. Most nem tudom, hogy ennek örüljek-e.... azt remélem nem fog megismétlődni ez az eset, mert teljesen kivagyok tőle, naponta többször rámjön a bőgés, mert lepereg előttem a roham...

Ma voltunk babamozizni, megnéztük a törpöt, aki nem is olyan törp. 2060 gramm, a gép szerint majdnem 2 héttel nagyobb az átlagnál, nagyon kis kalácsképű, tokája is van, és buci fejecskéje. Holnap remélem lesz időm, és teszek fel fotókat végre.

Visszaolvasok hétvégén, és jövök, remélem végre vége lesz már ennek az őrületnek, ami az elmúlt két hetünket jellemzi.
puszi mindenkinek

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus bőgd ki magad hogy ne befelé menjen a stressz, az a jó ha kijön, nem semmi amin túl vagytok! Tényleg nagyon ügyes voltál ahogy akkor reagáltál! Reméljük tényleg nyugisabb idők jönnek rátok!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Iricc! Gyönyörűek vagytok mindannyian, megnéztem a képeket, fantasztikus!!! Hozzátok jött a fotós, vagy műteremben csinálta? Megkérdezhetem mennyit kért a munkáért? Csak kb.

Orsi, jó, hogy nincs komoly baj! És nagyon tetszik a bölcs mondásod, abszolút egyetértek :wink:

Andus: Szerintem is segít, ha többször is sírsz, öngyógyító folyanat, és beszélj róla, meg az ezzel kapcsolatos érzéseidről is, mert amit átéltés, fel kell dolgoznod. És főleg legyél magadra nagyon büszke, kevés ember tudott volna ilyen észnél lenni, a saját baja közepette!

Az oviban egy anyuka az Istvánban az újszülöttosztályon dolgozik, ő mesélte, hogy teltház van, már fürdetőkádakba fektetik az újszülötteket, nincs kiságy, annyian vannak. Oka banális és felháborító: a dokik még az ünnep előtt le akarják tudni a mamákat, lehetőleg senki ne legyen benn karácsonykor! Fújjjj! :evil:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Bizony, bizony, Orsinak igaza van... Egyetértek. Minden helyzet más, mindenkinek másért nehéz. De panaszkodhatunk nyugodtan, hisz ezért is létesült ez a fórum, nem? :)

Zetibebi: Olyan jó, hogy újra itt vagy!!! :lol:

Iricc: A képek tényleg nagyszerűek, olyan, mintha ez a fotós az egész családi fejlődésmenetet végigkísérte volna... Régóta jár hozzátok? Illetve mintha nem csak a Te gyerekeid lennének rajta. Tágabb család látható, igaz?
Ja, és én azt hittem, Neked biztosan császárod lesz... Ezek szerint csak megindítják a szülést egy adott pillanatban? És jó esetben természetesen születik meg Milos?

Jó éjt mindenkinek, páran vittük ma ezt a fórumot. :) De mi igen aktívan! :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Nemtudok aludni és ezt találtam :
http://szulesvideok.info/category/huvelyi-szules/

Kép
zümis

Kép
zümis

B.sszus, ez csúcs.
Megyek ma suliba, lesz egy szóbelim meg jegyet kapNÉK egy házidogára HA nem felejtettem volna el megírni... ááááá! :oops: :lol: és ez most jutott eszembe hajnalban...de aztán utánanéztem és végülis nem csúsztam le róla mert elég vizsgaidőszak végéig leadni azt a dogát. Csak azért jutott eszembe ezt a (nem először előforduló :oops: ) esetet ide megírni, mert van itt egy kedves druszám aki annyira de annyira pörög, és ő jutott eszembe :D Verus te hogy csinálod hogy annyi mindennel foglalkozol??? Sose felejtesz el semmit? Mi a titok? :lol: Én pl egyszer feljelentkeztem egy vizsgára ami szóbeli volt, és úgy elfelejtettem elmenni mint a sicc. Na erre varrjatok gombot :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

ZétiVera: én tavasszal felejtettem el egy kollokviumot :oops: . Sulihét első napján írtam volna 8-kor, de 10-re ért le a vonatom, nem volt kedvem előző este leutazni Pécsre. Nyugodtan ülök a vonaton, amikor 8-kor hív a cstársam, h hol vagyok, mert mindjárt írják. Én meg ledöbbentem, mert tök elfelejtettem, h vizsgázunk. El sem olvastam az egész féléves anyagot és nem is volt nálam a cucc. A tanár rendes volt, mert szünetben megírhattam nála a tanáriban és 4-es lett :shock: . Ja, és a furább a dologban, ha elutazom időben, akkor nincs Kismazsola!

Bjuti: örülök, h minden rendben! Nagyon bölcsen szóltál!

Iricc: nagyon szépek vagytok!

Kaandi: ez jó hír! Akkor biztos a frontok miatt carakodott a vérnyomásod.

Zsuzsi: megértem a problémádat, de ne szégyenkezz emiatt! Az jó, h próbálod a jó mederbe terelgetni a párod, sok erőt kívánok hozzá!
Remélem a gyerkőc megszületése után pozitív változások lesznek ez ügyben! Az Istvános dologhoz: ez mindenhol így van :?

Andus: most már csak jó dolgok jöhetnek!

Üdv Andrea17!
Nálunk az értékek 30 hét 3 naposan (mensi és biometriai adatok alapján is ennyi idős volt)
BPD: 76 mm
HC: 276 mm
AC: 256 mm
FL: 59 mm
kreiszi

Képzeljétek, most reggel kaptam meg a szopipárnát. Annyit dícsértétek a mikrogyöngyöst, h rendeltem amikor akció volt. (egy rokontól kaptam tönköly pelyvásat, de az baromi nehéz) Olyan aranyos, sárga állatos és kék macis.
kreiszi

Jó reggelt Kismamák!

Ezt alkottam tegnap Marcibogyeszunknak. :)

Kép

Köszönöm Elif! :)
A kép szeretett fórumtársunk háromdimenziós képre vonatkozó utasításainak segítségével készült, bár azért annak egyszerűsített formája, de úgy gondoltam, elsőre nem ugrom olyan nagyot. :lol: A keret sima fa és a háttér sem decoupage. Én azért egész elégedett vagyok az eredménnyel, persze távolról sem tökéletes, de majd belejövök.
Aki késztetést érez magában Lányok, nosza, nálam kevesebb kézügyessége nem nagyon lehet senkinek... :) Tényleg nem egy bonyolult dolog.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

aaa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.20 14:32-kor.
Vendég

gerendai zsuzsi jó, hogy beszélsz róla. a legtöbb családban tagadás van. nem akarom összehasonlítani, mert nálunk sokkal rosszabb volt a helyzet, de az én apám alkoholista volt. anyám a mai napig tagadja, hogy az lett volna. csak akkor tudunk megküzdeni ezekkel a démonokkal, ha nevén nevezzük őket.
a fotós hozzánk jött. a honlapján még lehet látni más képeit is. 20e ft volt az egész.

az én férjem szinte sosem jár el esténként, néhány kötelező céges kört leszámítva munka után rohan haza szegénykém. (így is későn ér mindig haza). neki a könyvek a hobbija, ha elcsavarog, akkor tuti, hogy antikváriumba, vagy könyvesboltba megy :D

julcsi nem, a jelszavas részen csak a mi képeink vannak. ha nem a jelszavasba lépsz be, akkor ott más képek is vannak.
indítás: hát nem tudom, hogy lesz. szeretném, ha végül inkább magától indulna be. nem tudom, mekkora esélyem van erre a 37-38. héten, de az biztos, hogy jobban járnánk mindannyian, mint ha indítanának.
nagyon klassz lett a zsiráfos kép!

zümis jujj, azért az a faros baba elég lila volt...
a gátmetszéses videó meg kifejezetten horror. és nem a gátmetszés miatt. szegény anyuka mint egy hulla feküdt csak, úgy cibálták-nyomták ki belőle a gyereket. brrrr...

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

bocsánat a zavarásért 2007 dec babám van, kinőttünk egy pár ruhát játékot stb...nézzétek meg hátha pont ilyesmit kerestek a babáknak.

http://www.babaszoba.hu/forums/search?s ... i&save_y=1

Köszi: Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Sziasztok!
Tényleg sokáig bírtátok az este :D

julcsi-79:nagyon szép az a kép,ügyi vagy nem lehetett egyszerű!

kreiszi:köszi az infókat,hát nálam is ilyenek az értékek csak pont egy héttel később ,mint nálad!De mindegy már meggyőztek a lányok,hogy ne foglalkozzak a méretekkel :)

orsi:nagyon jó,hogy minden ok,remélem megnyugodtál :)

andus70:nyugodj meg egy picit remélhetőleg nem lesz több ilyen,és tényleg nagyszerűen helyt álltál!gratula hozzá :)

phpBB: Kép
andrea17

vera: én tudom aztán csak milyen egyedül lenni. egész nap ha anyukám nem hiv fel senki nem szol hozzám, nem tul kellemes érzés. én is néha kiborulok és akkor sirni kell. de probálom mindjárt elmondani a férjemnek mert ugy sokkal könnyebb. ne tarsd magadba mert annál rosszabb lesz. kitartás!!!

gerendai zsuzsi: a férjemet is tanitani kell még mindig hogyan kell kimutatni a szeretetet. nehéz az biztos föleg igy h én meg aztán teljesen az ellentét vok.

tegnap vtunk az uh-on, hát 2 képet sikerült csinálni. itt nem ugy van mint magyarországon, de legalább ennek a 2neknagyon örülök. mégis van egy emlék, és az egész olyan hihetetlen. látszik a száj, orr meg minden, olyan szép. ja és hozzáteszem nemm kellett semmit fizetnünk.

rosszul érzem magam, olyan mintha ki akarna esni ez a gyerek ott alul. fel sem merek már kelni. de nem keményedik ahasam csak ugy néha olyan lüktetést érzek. ez mi lehet? hétfön megyünk orvoshoz, kiváncsi vok.

majd még olvasok vissza

Kép
Kép
nicko

Nicko:alul kiesős, lüktetőset én is szoktam érezni. Nem tudom mitől van, de meg lehet szokni :wink:

Mi most voltunk vásárolni...HÁt mit ne mondjak, kb. a felét sikerült megvenni annak, amit akartam, de akkora tömegundor tört rám, hogy hazajöttünk inkább!

Orsi

Kép
bjuti

Kreiszi akkor az a nap végülis egy jó kör volt :D :D :D

A szopipárnát én is nagyon szeretem, megvettük mikor Miskolcon volt az expó. Nekem is gyöngyös van, eleinte idegesített ahogy zizegtek a fejem alatt, mostanra egész megnyugtató.

Julcsi nekem tetszik a zsiráf :) Zétinek tök sok cucca zsiráfos, egész véletlenül, törölköző, melegítők, fényképkeret, ilyesmi.

Nicko nekem is nagyon feszíti lent a kijáratot a baba, szerintem elképzelhető hogy leszállt a kis feje :? tyúklépésben megy a járás, mint a gésáknak :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kreiszi: Ezek szerint jó néha, ha az ember elfelejt egy vizsgát. :lol: Most nem lenne Kismazsola és nem lennél itt velünk... :D Igazán rossz lenne.

Zetibebi
: Vizsga hogy sikerült?

Andus
: Azért ez megnyugtató eredmény, nem?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi, édi a zsiráfotok! :D

Remélem mindenki jól van, én megzakkantam egy kicsit.
Mindenen nevetek, Oli meg közben szétrúgja már a belsőmet. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Szopipárna hiányát összetekert pléddel potolóm sajna majd csak jövöhónapban tudom talán megrendelni de a pléd is enyhitti a rossz érzéseket.

Julcsi!
Nagyon ügyes vagy!!Szuper jól néz ki!!!!!!!!
Csak igy tovább!!

Mi is elmentünk vásárolni de a parkolóban úgy döntöttünk mégha fízetnek akkor sem megyünk be.....rengetegen voltak,Kint a parkoloban megvettük a fenyőfát és jöttünk is haza....

Kép
zümis

Sziasztok!

Ma anyukámnál voltam, mézeskalácsot süttöttünk! :)

Andus: Hát az jó hír, ha az eddigi vizsgálatok jók lettek, de persze jó lenne kideríteni, hogy mi okozta a rohamot! :roll:
Várjuk a képeket a babáról, és a pocakodról! :wink: :D

Zsuzsi: Ez durva, amit a dokik művelnek az Istvánba! :x

Julcsi: Megkukkoltam a babakocsit, nagyon szép! :lol:
A kép is gyönyörű! :lol:

Elif: Láttam az új pocakképedet, nagyon megindult a pocaknövesztés! :wink: :lol:

Zétibébi: Hogy sikerült a mai szóbelid?

Nicko: Ugye már jobban vagy?
Gyönyörű André baba! :lol:

Orsi: Holnap nekünk is kéne még egy nagybevásárlást csinálni, mert hétfőn és kedden dolgozik a férjem! De teljesen magára vállalta a vásárlást, holnap korán reggel megy! Nekem is tömegundorom van! :x
zsu83

Mi még vasárnap megyünk egy kör vásárlásra. Már előre utálom... :(
Ma 4 gyerekesek vagyunk, itt vannak a párom nagy gyerekei, hogy anyukájuk ma el tudjon menni karácsonyi ügyeket intézni.
sütöttünk mézeskalácsot, meg linzert. hát rendesen elfáradtam :D
közben a férjem sütött nekem csőben sült zellert, mert vizesedek, és utána nézett, hogy a zeller vízhajtó :) jófej, és finom is lett :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Köszi mindenkinek a támogató szavakat, tényleg nem könnyű néha, sajnos nálunk nem csak pár sörről van szó, mint Veráéknál, hanem amúgy istenigazából. Tegnap is... Biztosan azért voltam olyan hangulatban :oops: . Ilyenkor fogalmam sincs, mikor és hogy ér haza. Mivel vonattal jár(kiv. ha sztrájk van) sokszor előfordult már, h elaludt a vonaton, és Szolnokon ébredt fel éjszaka, vagy álmában kirabolták, vagy hazafelé elesett, és ott aludt az úton. Persze ilyenkor a telefont sem veszi fel, és naná hogy üvöltve sírok éjszaka itthon, nem tudom, hogy mi van, és hova menjek hazahúzni. Tegnap végül 11-re hazaért, nem volt olyan súlyos a dolog, de nagyon sírtam. Olyan aranyosan vígasztalt :) !

Mi ma voltunk a nagybevásárláson, már 6 után a Tescoban voltunk, mindent jól megvettünk, csomó lóvét otthagytunk, apukám hazavitt.

Julcsi! Elif büszke lesz lelkes tanítványára, nagyon jó lett a kép!

Fenyőt már megvettem múlt hétem, ninden évben gyökereset veszünk, valamilyen különleges fajtát. Mindig megmarad, és egyre szebb a kert!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Most megyek fürdeni Édesapával. Ezt és a zuhanyozást mi is gyakran csináljuk együtt, de inkább víztakarékossági okokból, mintsem romantikából :wink: . Emésztőnk van ugyanis, és nem szoktuk a kádban lévő vizet leereszteni, hanem abból öntjük le napközben a wc-t és a maradékot kivödrözzük esténként a kertbe.
Szép vasárnapot Mindenkinek!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Julcsi, Zsu: vizsga meglesz, végülis írásban volt, nem tom hanyas de meglesz, az most a lényeg :)

Vásárlástól mi is betegek vagyunk, én ahogy belépek az áruházba összeugrik a méhem és olyan kemény lesz, hogy azt hiszem szétszakad, 5 méterenként ülök le egy üres raklapra vagy egy ott felejtett létrára...úgyhogy nem is fogjuk egyszerre letudni, mindig apránként ami sürgős. Ráadásul ma a pénztárnál nem elég hogy megváratott az előttem lévő fickó mert elfelejtette lemérretni amit le kellett és visszaszaladt, még majdnem fel is borított...grrr.

Zsuzsi ez a karácsonyfa-dolog nagyon tetszik, nekem eszembe sem jutott, most műfenyőnk van, de mivel jövőre már meglesz a teljes létszám a két kölivel lehet, hogy ráveszem apát a gyökeresre, nagyon szereti ő is az örökzöldet és egyébként is akarunk a kertbe, ez tök jó ötlet!

A vonaton alvás az enyémmel is előfordult, későig dolgozott és még utána megittak valamit, és elaludt a vonaton, elvették a pénztárcáját amiben szerencsére 0 forint volt, komolyan, még apró sem mert a zsebében volt, viszont az összes irata, még a születési anyakönyvi kivonata is a pénztárcában volt. Megcsináltatta sos a papírjait, főleg a jogsi meg a személyi volt ugye fontos, és mire mindent megcsinált visszaküldték postán az egész pénztárcáját érintetlenül. Anyám ment érte akkor éjjel, mert 50 km-re a városunktól szállt le és nagyon sokat kellett volna várnia az első vonatig, szerencse hogy nem lett baja, meg is támadhatták volna. "Szegénykém" két napi emésztette magát, aztén este azt mondta rossz híre van, jó sokáig könyörögtem hogy bökje ki, ne tartson idegesen, már nem tudtam mire gondolni, aztán vagy egy fél óra szenvedés után kibökte hogy elvesztette a tárcáját. Úgyhogy ez előforul, bár nálunk tényleg egyedi eset volt, és tényleg nagyon ritkán marad ki, és akkor is tényleg csak két-három sört iszik, ami a 120 kg-jában úgy vész el mint másnak egy pohár :) szóval nincs okom panaszra, de azért néha ő is kiakaszt, úgyhogy tudom miről beszélsz. Hát, sok okosat nem tudok, beszélgetni kell nagyon sokat, és az én politikám az, hogy nem szidom, nem kiabálok, nem alázom meg, hanem komolyan, rendes hangnemben elmondom hogy mi bánt, és akkor nem veszi támadásnak, nem kezd el védekezni ami csak kiabálásba fulladhatna. Viszont arra vigyázni kell hogy ne babusgassuk, mert az a másik véglet, akkor nem vesz komolyan, fura de a férfiaknak sokkal érzékenyebb a lelkük mint nekünk. Istenem, olyan nehéz velük, de nélkülük meg nincs értelme semminek :) Zsuzsi ha valami nyomaszt nyugodtan add ki itt magadból, mert látod, nagyon sokan megértenek, és biztos jó egy kicsit kibeszélni magadból, nekem legalábbis segít. :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jó estét mindenkinek!

Andi, üdv, jó látni, hogy még most is bővülünk.

Köszi mindenkinek a biztatást, tegnap minden rendben volt a háziorvosnál (eltekintve persze attól, hogy bár időre mentem, egy órát ültem a váróban...). Minden további nélkül azt mondta, hogy kiír a végéig, legközelebb csak január végén kell mennem egy újabb papírral a nőgyógyásztól.

Lányok, nagyon sajnálom az apás dolgokat, az én férjem sem olvasott soha könyveket a gyereknevelésről, nem simogatja naponta a hasam, neki ez elég megfoghatatlan még, így másodszorra is. De nem panaszkodom, nekem így is ő a legjobb férj és apa a világon!

Ez az időszak most senkinek sem könnyű, de saját tapasztalatom szerint az első babás hónapok még nehezebbek lesznek...

Kép
mist

Jaj úgy szeretnék én is apával fürdeni, már sokszor mondtam neki ugorjon be mellém, de amint említettem, a herkulesi alkata nem teszi lehetővé :D

Jaj és valami jó: úgy néz ki kedden már nem megy dolgozni, hétfőn befejezik, bár még nem szabad elkiabálni, de van rá esély, holnap is ráhúznak, meg még hétfőn, és hátha befejeznek mindent. Annyira jó lenne :D És tegnap sikerült egy fél hátsimit is kikövetelnem :D És voltam fodrásznál, levágattam a hajam, végre megszabadultam a lenőtt ronda szőkített végétől ami már inkább sárga volt, nagyon igénytelenül nézett ki, és miközben ültem a fodrásznál úgy döntöttem új frizura, új élet (amúgyis új élet az új baba miatt :) ) szóval hogy ezentúl jobban odafigyelek mi a legfontosabb, jobban fogok mérlegelni, és nem hagyom hogy a suli kicsináljon, és igenis ki fogom követelni apától amire szükségem van, mert az a fontos dolgok közé tartozik hogy amíg terhes vagyok igenis meg legyen simogatva a hátam (főleg hogy az ellazít ha keményedek), és egyébként meg neki is jó érzés megsimogatni engem, csak rá kell venni mert fáradt és magától nem teszi meg ha nem muszáj. Nnnah. Ez egy jó nap volt a tegnapi sz.r után, látjátok, ez a karma :D Működik :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Mist ebben igazad van, az első heteket még azok az apák is nehezen veszik akik a terhesség alatt lelkesek, persze nem ijesztgetni akarok senkit mert minden apa végtelenül büszke a kis utódjára, és imádják őket, viszont a folyton síró és anyáról szinte lecsatlakoztathatatlan csecsemővel nehéz nekik mit kezdeni. Játszani még nem lehet vele, még csak mosolyogni sem tud, megfogni is csak úgy lehet mint a porcelánt, de lehet adni nekik feladatokat, pl már írtam hogy nálunk a sterilizálás szigorúan apa dolga volt, én hetekig nem is tudtam hogy kell szétszetdni a mellszívót meg összerakni a sterilizálót, és apa nagyon lelkesen hordta mindig a tiszta cuccot ha kértem. Meg akkor még együtt fürdettünk este, megvártam hogy hazaérjen, akkor hétkor már otthon volt. Bocsi ha valakit idegesít hogy sokat okoskodok :oops:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

lányok, megüt a guta!!!!! Már vagy 15 perce írtam, rengeteget és mikor rákattintottam egy szmájlira lefagyott és elszállt az egész :cry: :cry: :cry:

Most kezdhetem előlről....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

ilyen nincs, újra elszállltttttt !!!!!!!!!!!!!!!!

Lányok, most csak annyit írok ,hogy raktam fel képeket végre a közösbe, nézzétek meg.

Holnap megint elkezdem bepötyögni......

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Voltunk uh-n. Babóval minden rendben és továbbra is koponyafekvésű. Tudja, hogy kell helyezkedni! Az uh értékek alapján egy héttel idősebb, a becsült súlya 1930 gr. Ébren volt a drága. Annyira zabálnivaló volt, ásított, grimaszolt, pislogott :D . Szerintem a szája teljesen az apjáé. :wink: De az a legfontosabb, hogy az uh szerint egészséges!!! És továbbra is kistökös, ez teljesen egyértelmű volt. Nagyon örülök, hogy láttam, és hogy ilyen szépen fejlődik. Mindenkinek szép napot! Itt nagyon fúj szél, cserébe viszont gyönyörűen süt a nap.
yve

Nah látom mindenki karácsonyi hangulatban van már. :D
Nekünk is meg van már a fa, anyóssal és apával mentünk megvenni. :)
Alig várom már a sok sütit és ennivalót. Nem mintha nem ennék minden nap rengeteget... :lol:

Tegnap eléggé szomorú voltam, néztem a Megasztárt, és mivel Dávidnak szurkoltam... :cry:

Húúú Elif, neked aztán tényleg rengeteget nőtt a pocid 1 hét alatt.
Szerintem nektek is januári bébitek lesz... :D

Azt hiszem én is teszek fel egy új pocakfotót, tegnap estefelé csináltam. :)

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok lányok!

Tegnap egész napos vásárlókörúton voltunk és sikerült megvennünk a babaágyat, vettünk ágyneműt bele, matracot és ezen kívül egy mellszívót is. Meg akartuk venni a pelenkázószekrényt is, de sajna kifogyott, úgyhogy januárban megpróbáljuk még egyszer...
Szóval tegnap nem voltunk szerencsések, azért sem, mert vettünk egy szuper kókuszmatracot is az ágyba, de amikor ma Apa összerakta, kiderült, hogy a matrac nem passzol az ágyba, mert az ágyra rosszul írták rá a méretét. Nem 60*120-as, hanem 70*140-es és mi ügye kisebb matracot vettünk bele. :evil: Remélem jövő héten ki tudjuk cserélni... :roll: Mindenesetre elég bosszantó... :(

Emellett elkezdtem vizesedni is, amit abból vettem észre, hogy nehezebben tudtam a csizmát felhúzni a lábamra és a gyűrűm is jobban feszül az ujjamon. Nem aludtam szinte semmit az éjszaka és folyamatosan légszomjam van, szóval most nem vagyok valami jó passzba...

Kaandi: örülök, hogy jók lettek az eredmények!!! Egyébként Én úgy tudom, hogy a fehérvérsejtszám valamennyire megemelkedik a terhesség alatt és ez teljesen normális. Ez nálam is egy kicsit magasabb volt és azt mondták, hogy nem kell vele foglalkozni. Egyébként Én kb. a 36 héten születtem (szóval annyira nem vészesen korán), akkor derült ki egy rutinvizsgálaton a magas fehérjeszám...

Julcsi: szuper lett a kép!! :D

Most megyek és megnézem az új fotókat.... :D

Panna
pandusika

Hűha! Szépen pocakosodik mindenki! :D

Tőlem tegnapelőtt este kérdezte meg a pénztárosnő, hogy karácsonyi baba lesz-e? :) Hát reméljük, hogy nem, pedig már néha nagyon úgy érzem, hogy készülődik kifele, ezért is izgulok annyira a hazaút miatt...

Hamarosan Én is rakok fel új pocakfotót...

Panna
pandusika

Sziasztok!

Nekünk is megvolt tegnap az Uh. minden rendben van Picúrral, szép nagy, 2427g-ra mérte a doki bácsi. Jövő vasárnap kell mennünk az első Nst vizsgálatra is.... Hát hihetetlen, hogy mennyire szalad az idő.
Megnézegettem a képeket, tényleg mindenki nagyon szépen gömbölyödik, én majd holnap teszek fel 34. hetit... :)

Nálunk ma egész nap barkácsolás megy, Apa megvette a babaszoba bútorait, és azt szereli. Ha készen lesz arról is teszek képet. Annyira örülök, olyan jó érzés látni, ahogy készülget a szoba.

Jut eszembe ki hol veszi a matracot? Mi is kókuszt szeretnénk, kíváncsi vagyok, hogy hol mennyibe kerül.

Kép

Veronika:
Kép
amy81

sziasztok !!!

Látom mindenki készül a karácsonyra! Mi is nagyon várjuk már csak ez a diéta az ami megrémít........Lesz sok sok süti és kajcsi és az utóbbi napokban pedig a sok sok éhségroham ami rámtör:-(
Nem tudom ti h vagytok vele de nekem ennyire kifejezett ennyire nem volt, most jönnek majd csak a kilók:-(

Nagyon köszönöm a válaszokat az orrszívóra és a gyomorégésre.
Meggyőztetek és mi is a porszívós orrszívót választottuk.

Gjéti Én is nagyon el szomorodtam tegnap mert én is Davidnak szorítottam, de én nem tartottam fernek h meg mutatták melyik fantom kit takar szerintem ezen mult az egész :cry:

Andus nagyon sajnálom ami a férjeddel történt, de ez esetleg lehetett a nagy stressztől is. De majd látjátok az eredményeket.

Zsu olyan aranyos lehet a férjed biztosan Ő is nagyon várja a babócát nálunk apa és lánya gyakran kommunikálnak pocakon keresztül. Apa beszél hozzá és máris ébred és rugi bugi van odabent.:-)))

Nem tudom h vagytok vele de nálam az éjszakák elég nyűgösek mert kezd nehéz lenni a poci :-) A kis bérlőknek kezd szűkös lenni a hely és néha bekönyököl a bal oldalamba de az nagyon nagyon fáj.
Úgy sajnálom h mindannyian egy olyan világban élünk ahol a pénz nagyon nagyon fontos és az apák hiába szeretnének többet lenni velünk és a babócákkal egyfolytában a munkába kell menniük:-(
Nálunk mikor apa itthon van mindig tartunk nagy szeretgetős délutánokat és olyan jó. De ez mindenkinél másképp van Bjuti hozzászólásából idézve utólagos engedélyével!?:
Egy bölcs tanács szerint, mindenki "zsákja" látszólag könnyebb, mint a sajátunk, de csak addig amíg fel nem kell azt venni.
Én sokáig ezt nem hittem el mig majdnem elveszítettem a páromat! Szerintem minden apuka boldogan várja a babat a maga módján.

Olyan jó aki mostanság megy Uh ra mi már csak januárba látjuk babócát legalábbis most jelenleg igy van a dokival megbeszélve.

Bocs a kisregényért!
:oops:
Mindenki nagyon vigyázzon magára meg a kis pocaklakójára!!!

Mónika
Kép
pmonika

Sziasztok!

Ma megint karácsonyi készülődés volt nálunk! Férjem korán reggel elment még egy utolsó nagybevásárlásra, megvette a halat is, és mire kikeltem az ágyból (10-kor :oops: ), már kész is volt a halpucolással!
Délután leszedettem vele a karácsonyfadíszeket, és megkötöttük a szaloncukrokat is!
Meg összeállítottuk a listát, hogy mit kell vinni a kórházba!

Iricc: De rendes férjed van! :D Az én férjem akkor ült állandóan a neten, amikor tartott az émelygős korszak, szegény mindent kipróbáltatott velem, amit a neten olvasott, hogy hatásos, hát nálam semmi nem vált be, max. fél órát! :(

Zétibébi: Ennek örülök, a lényeg hogy görbüljön az a jegy, ahogy mondani szokták! :wink: :)
Örülök, hogy otthon is jól alakul minden, csak így tovább! :wink: :lol:
A sterilizálás nálunk is apa dolga lesz, ezt is kikötötte, úgy mint a fürdetés is! :lol:
Amikor megvettük a mellszívót akkor is olyan ügyesen tanulmányozta! :)

Andus: Először is nagyon csini kismami vagy! :lol:
Száva pedig tündéri kislány! :lol: A pocaklakód is nagyon édes! :lol:
Látom Ti is a Diagnosztikai kp-ba voltatok! :wink:

Yve: Örülök, hogy minden rendben van a babával, és hogy ilyen szépen fejlődik! :lol:

Gjéti: Szépen kerekedik a pocak! :wink: :lol:

Panna: Biztos szó nélkül kicserélik a matracot, hisz nem a Ti hibátok, hogy nem stimmelt a méret! :?
Pihenj sokat, lehet hogy a tegnapi nagybeváslás nem tett jót annyira, azért vizesedtél be! :roll:
És várjuk a pocakfotót! :wink:
zsu83

Amy: Örülök, hogy minden ok volt az uh-n! :lol:
Várjuk a képeket! :lol:
Mi a Kikába vettük a kókuszmatracot 12990-ért!

Pmonika: A te férjed is nagyon várja a babát az biztos!
Olyan hihetetlen ahogy Apa hazaér, Bencus meghallja a hangját és már rúgkapál odabent! :lol: Meg ugye az esti pocakkenés, na akkor mit össze nem szoktak egymással szórakozni! :D
Már nekem is nagyon nyűgős az alvás, hol itt fáj, hol ott fáj, Bence is mindig jelez, ha kényelmetlen neki valami! :roll:
zsu83

Köszönöm Zsu! Hát még reménykedem, hogy kicserélik, csak az a baj, hogy a matracot másik boltban vettük, mint a kiságyat.... :? de megvan a blokk, csomagolás....stb.

Tényleg, ha esetleg nem sikerül kicserélni.... ÉRDEKELNE VALAKIT EGY 60*120-AS KÓKUSZMATRAC???

Tündéri a férjed, hogy ilyen sokat segít! :)

Panna
pandusika

Panna, szerintem akkor is kötelesek kicserélni, főleg blokk ellenébe, és tegnap vettétek, még friss a dolog!
Jól is esik a férjem segítsége, már olyan hamar kifáradok, nem is tudom, hol tartanánk, ha nem lenne ilyen segítőkész a férjem! :roll:
zsu83

Sziasztok!

látszik, hogy Karácsony van, tiszta csönd...:) Mindenkinek nagyon boldog készülődést!

Pandus:
Szerintem azért jó sok mindent mgvettetek egy nap alatt. :) A rekeszizmodnál van a fájdalom, igaz? Amiatt is fulladsz gondolom. Azt állítják a könyvek, hogy egy-két hét múlva elkezd süllyedni... Én is erre várok már, nekem most a rekeszizmomnál olyan fájdalom van, mintha izomláz lenne, furcsa, szúró... :( Biztosan nyomja a Babó.
A bőröd jól van már?
Egyébként nálam is sokan kérdezték, hogy hamarosan jön-e már a Baba... :) Pedig még van szépen hátra.
Várom, hogy találkozzunk!!!

Amy: Jó nagy a Gyerkőc! Szuper, hogy minden rendben! :D

Yve
: Örülök a jóhíreknek! Továbbra is feküdnöd kell?

Zsu:
komolyan, hogy Ti már ennyire előre vagytok. Lehet Tőletek tanulni...

Pmonika: Nálunk is apaimádó a Bogyesz. :) Olyan jó, hogy már most reagál rá Marcus. Hiszen ő lesz a másdik legfontosabb ember az életében...

Elif: Ez aztán pocak! :shock: Olyan harmonikus az egész megjelenésed a képen, látszik, hogy mennyire várod! :D

Gjéti: Rád amúgy egy kiló sem ment fel, csak a hasadra. Irigylésre méltó... :D

Tegnap szuper kis vendégséget rittyentettünk, és a pizzám olyan jól sikerült. :) Örülök, hogy még képes vagyok ilyenekre, bár többet kell pihennem közben.. :roll:

Ma délután viszont 3 órát aludtam, ilyen sem volt emberemlékezet óta... De olyan jólesett! :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Bocs a zavarásért. Eladnám az alig használt Medela Mini Electric mellszívómat.
Jellemzői:
Medela elektromos mellszívó, amit kézinek is lehet használni. Bababoltban vásárolt, 8 hónapos, garanciális, alig használt állapotban, összes tartozékával, dobozában, számlával eladó. Az elektromos részét lehet adapterrel vagy elemmel is működtetni. Az mellszívó motor eredeti ára: 19900 Ft, a kézi szívó és tejtároló résznek 6500 Ft volt. A kézi része egyszer sem volt használva.
Itt egy link, ahol meg lehet nézni a képeket a mellszívóról:
http://www.teszvesz.hu/item512986704_me ... szivo.html
Küldj privit, ha érdekel vagy kérdésed van.

Kép
blani28

Hello mindenki!

Sajna mostanság semmi időm, hogy ide üljek, annyi itthon a teendő...meg folyton átjár rajtunk a rokonság is...na meg vége az isinek, ovinak....szóval el vagyok havazva!
Sokminden velem nem történt...majdnem spárgáztam tegnap a fürdőben,sikerült nem elesni, de izmaim rendesen megfeszültek... na azóta anniyra fáj a gáttájék.....alig birok leülni, meg felkelni, meg menni előre... :) amúgy babóca jól van, és folyton mocorog...csak szokásosan :)
Azért hátha még idejutok kicsit olvasgatni titeket :)

Szeretnék minden kismamának, és pocaklakónak Békés, Boldog Karácsonyt kívánni!!!!!
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 6.8377.jpg[/img]

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: