A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

PELENKATARTÓ BUGYI?????????
NEKEM VAN HÁLÓS BUGYI 1 X HASZNÁLATOS,DE ÉN ÚGY DÖNTÖTTEM NEM FOGOM HASZNÁLNI,NAGYON GÁR,OLYAN MINTHA PAPÍRBÓL LENNE,TÉNYLEG NAGYON SZ.R.

ITT IS Kép KÉNE MENNEM A VÉDŐNŐHÖZ ,DE KB 1 KM -RE LAKIK ,JOGSIM NINCS,TEHÁT MARAD A BICAJ,DE ERNYŐ IS KÉNE.AZTÁN HAZAJÖHETNÉK,MAJD MEHETNÉK VISSZA AZ OVIBA A LÁNYÉRT,DE AZ IS ÉPPOLY MESSZE VAN :( TISZTA SZ.R.ASSZEM KÉSŐBB MEGYEK ,GYALOG,ÍGY EGYSZERRE MEGLESZ AKETTŐ.CSAK AZ A GÁZ HOGY A VÉDŐNŐ 15-IG VAN,LÁNYÉRT MEG FÉL 4 TŐL LEHET MENNI :( DE SOK BAJOM VAN!!!!!
geosel.klara

Kép

Missfried
Kép
missfried

Hali!

Tgyás elintézve!

Sheepy: megyek délután,bár a lábam már nagyon tropa a mai mászkálástól, majd elmondom a táppénzt, hosszú lenne leírni!

levették a streptococcust, jövőhéten lesz eredményy. ctg-n kismanó úgy ficánkolt, hogy mondták, hogy számoljam, hogy hányszor mozdul, dehát nem lehetett követni.
Vettek vért is és pisilnem is kellett, fehérje negatív lett!!!!
UH-n méhlepény II fokban érett, Lilibaba már tutira kislány marad, és végre befordult a helyére!!!
BPD: 90
AC: 320
súly: 2849gr.
Méhszáj még teljesen zárt, így a kibújás még várat magára, bár a derekam úgy fáj, hogy néha lépni sem tudok.

Dokim nem kért pénzt (reméltem is hogy nem fog), mert akkor tutira nem adnék neki 20nál többet szülésnél!

Vettem két szoptatós melltartót a kismamaboltban 1290Ft darabja akciósan, elég jó és pamut, így teljes a kórházi készletem!!!

evu: én eldobható tena bugyit vettem a gyógyszertárban, ez nem papír hanem háló, megnéztem elég jól tartja a betétet, és kisnadrág formája van.

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Zsozi: először is üdv köztünk!
Én nem vártam meg a postát, hanem elmentem érte, de gyorsan készen volt kb4-5 nap alatt. Viszont fogok rendelni mégegy takarót (pisi vész esetére), azt majd postán kérem.

Ja a lényeg múlt hét óta egy dekát sem híztam!!! Ennek úgy örültem, a vérnyomim kicsit alacsony lett 110/70.

Cuki: örülök, hogy azért már jobban vagy!!!

na megyek teregetni, főzni, meg viszek apának ebédet!!!

Kép
masika

Pingvin - en is ugy megyek :)

latom midnenki megvan
haho Agi, vegre jottel, akkor majd irsz gyakrabban ?
masi, mar 3,8 kg a bebi !! de jooo

tobbieknek is puszi
Orulok, hogy a szoptatos polo elnyerte a tetszest, majd probalok kepet tenni rola, de amugy az anyaga a legjobb. eros, de fincsi, jol tart, de puha :)

bogy.
bogyogyorgyi

Masika Milyen szép nagy baba!!!! Ctg milyen volt??

Pelenkatartó bugyi... Én a gyereknek gondoltam... :lol: Mert lehet kapni, hogy ne tudja könnyen kificánkolni a pelenkából magát! Én ilyet hallottam...

Cuki!!! Örülök, hogy jobban vagy!
Vendég

Sziasztok
Tena betéthez lehet a gyógyszertárban kapni tena rögzitő nadrágot, elvileg többször használatos, 2 db / csomag.
Mes méretet vettem, felpróbáltam :wink: de kellett belőle az L-es. Kb 300-400 Ft/csomag.

Pelenkatartó bugyi,nem hallottam róla :oops:

Masi, nagyon jók az eredmények, és 2,8 a baba :shock: (bogyógy 3,8nak írta :) )

Masi, jó árban vetted nagyon a melltartót!! én a C&A-ban vettem, 2db / doboz volt 5490 Ft, és 5db-os poci alatti kismama bugyi 2690 Ft

Missi, nagyon tuti a pingvined :lol: szépen fogalmaztál, nekem azt mondta a párom, hogy lassan úgy megyek, mint aki be..xart :wink:

Adri, meg vagy te áldva ezzel az asztalossal ... :?
Képviselőfánk..nyaminyami :P

Kajcsi előkészitve, leves fő...Rám olyan nyomást hozott ez az idő..tiszta depi vagyok :cry:

Békás szennyestartó nagyon jó!!

Anikó
Kép
Kép
vicsok

írtam egy regényt, erre elszállt a firefoxom :( Lehet, hogy újra kell telepítsem :?

Sebaj, mindenkit puszilok, örülök, hogy mindenhol minden okés!

büngyike

a tesóm úgylátszik elveszett- úgy volt,hogy megyünk őszi cipőt venni , de még nem ért ide, pedig 10 percre lakik, így írok nektek :)

Adri : pelenkatartó bugyeszt a Brendonban kapni 699,- ért. - szerintem egy nagy hülyeség ( bocsi ) , mert nem hiszem ,hogy egy jól feladott, leragasztott pelenkából a gyerek kiugrik majd , pláne ha van rajta egy body is . Kép

Masi : szép nagy lányod lesz :)
Ilyen méretekkel akár a jövő héten is kibújhatna minden komplikáció nélkül ,ami tök jóóóóó. Bár nem véletlenül 40 hét a terhesség , úgyhogy jó hír ,hogy még nem készül kifelé hozzátok .
Én alig várom ,hogy 2,5 kg -ot és a 37. hetet elérjük, utána már teljes lesz a nyugalmam .

Missi : Én is a " tele van a gatya " mozgásra asszociálok, ha megyek az utcán.
Párom szerint olyan , mint ha direkt csinálnám , folyton hátra marad és jókat kuncog rajta.
Mondtam neki,hogy majd rákötök egy 2 kg -os cuccot a hasára és versenyezhetünk, ki megy szebben .

Na megjött a húgom, irány a város, meg a felkészítő.....

További szép napot mindenkinek !!!!!
pusz

Kép
sheepy

Hali!

Sheepy, Csim: bocsi de mégsem tudok menni, a kislábamújja úgy bedagadt a mai délelőttös tortútrától. hogy nem tudom felvenni a cipőmet. És megint kék zöld a lábam.
arról ne is beszéljünk, hogy egy jó nagy szatyorral jöttem fel a közértből, és szerintem megemeltem magam, mert megint úgy beállt a derekam, hogy nem tudok mozdulni sem.
Majd légyszi írjátok meg mi volt, úgy sajnálom, hogy nem tudok menni!

Bogyó: csak 2.85 Lilicsek súlya 3.85-től már szerintem elájultam volna!!!! :D

Adri: CTG, semmi különös, rádraknak egy szívhang mérő kütyűt, és számolni kell hányszor mozog a baba a ctg alatt.

volt ott egy csajszi, akinek a ctg már 5 perces fájásokat jelzett, de Ő azt mondta, hogy nem érzi!!! Úgyanaz a dokija mint nekem, és mondta is neki, hogy akkor már holnap nem kell UHra mennie, mert szülni fog valószínűleg!!!

Vicsok: volt itt is haskötő bugyi 1200Ft-ért, olyan aminek a szorossága állítható (fűző szerű) meg kismama bugyi 600-790ig, de most ki voltak fogyva a méretek M-s volt a legnagyobb, Jövőhétre igértek méreteket.
tuti, hogy majd benézek, ezek szerintem jó árak.

na megyek behabarom a ZÖLDBAB főzeléket, MISSI után szabadon!!! Bár nálunk Apa kérte mára ezt!

Kép
masika

MASIKA:DE JÓ HOGY MINDEN OK LILICSEKKEL!!!!! Kép ÉS MILYEN SZÉP NAGY MÁR!!!!!!NA SZÓVAL VOLTAM ÉN IS VÉDŐNŐNÉL,MINDEN OK,VIZELET VÉRNYOMI RENDBEN ,SZÍVHANG OK,SÚLY 1,5 KG PLUSSZ :oops: 2 HÉT ALATT (DE MOST BEVOLTAM ÖLTÖZVE AZ IDŐ VÉGETT)ÚGYHOGY IDÁIG ÖSSZ HÍZÁS:7,7KG.

NA LÉPEK CSINÁLOM APÁNAK A SZILVÁSGOMBÓCOT ,MIRE JÖN!!!!JA EGYÉBKÉNT MIRE HAZAÉRTEM GYALOG AZ OVIBÓL A LÁNNYAL,SZ.RRÁ ÁZTUNK! Kép
geosel.klara

KÉPVISELŐFÁNK???Ki csinálja??Én akarok!!Most!!! :D :D Imádom!!

Büngyi, firefox is szaraxik néha :? !!Mondjuk nálam néha minden... :wink: !Na jó,azért nem...

Ismét rugdalózunk ezerrel!Örültünk a kakaónak szeríntem,amit az előbb nyeltem be :D

Pelustartó bugyit én sem vettem,veszek...de olyan tenás viszont kéne valóban pár! :roll: Mondjuk anyukámtól kaptam egy tipikus"kórházi"bugyit..,na de ne tudjátok meg... :lol: :shock: ...majd lefotózom,hogy benneteket is sokkoljon :wink:

Engem ma nem vizsgált meg a doki,mondta h multkor megvolt..,most nem!Ez van!

Jó zöldbabfőzelék evést Masi!! :wink: Itt elfogyott mind!Fasírt viszont maradt!Kb 100at sikerült gyártanom,én nem értem... :roll: :D

Ez a "telegatya"mozgos sem rossz megfogalmazás!! :D

Missfried
Kép
missfried

Egyébként Apa olvas...most ismét rákapott :roll: :) Épp a Da Vinci kódot!
Az eső esik...én meg csak vagyok!(Helyzetjelentés) :o

Missfried
Kép
missfried

Sheepy: mivel nem találkoztunk ma!

Táppénz egészen a szülésig jár! Nem kötelező de átmehetsz a szülés időpontja előtt 28 nappal Tgyásra! Szülés időpontja az amire ki vagy írva!!! Ezt veszik alapul!
Én nem ajánlom a Tgyást mert azt csak 168 napig kapjuk az összege ha jól tudom a fizud 70%-a tehát annyi mint a táppénz. Így jobban jársz, ha végig táppénzen maradsz és majd ha megszültél onnantól kéred a Tgyást! Szüléstől már azonban szigorúan Tgyás van ,tehát a háziorvonak rögtön kell szólni, ha megszületett a babóka, mert neki ki kell írnia táppénzről, és erre max 5 napja van a babó születése után.
Szülés után tehát 168 nap a Tgyás, ezt neked kell majd intézni az Oepnél személyesen (Róbert Károly krt és Teve u. sarok) és mindenféle papíros kell hozzá (kiskönyv, foglalkoztatói igazolás a munkahelyedről, születési anyakönyvi kivonata a babónak, TB kártya babónak(bár ennélkül is megcsinálják), plussz az utolsó táppénzes papírod, és valami igazolás a kórháztól). Asszem ennyi, de majd jobban jársz, illetve mindenki jobban jár ha odatelefonál és megkérdezi, hogy mi kell pontosan!!!
168 nap után pedig jár a gyed!

Ja babó születése után a Lőportál u-ban kell intézni a családi pótlékot és az egyszeri anyaságit! Ehhez viszont már tényleg kell a babóka TAJ kártáyja!

Na remélem tudtam segíteni, és bocsi hogy egy kicsit hosszúra sikeredett.

Kép
masika

Missi: nálunk sültvirsli lesz a főzelékhez.
Egyébként én is Dan Brown-t olvasok csak most a Megtévesztés Foká-t. Imádom a pasit, nagyon jó könyveket ír! A Da Vinci Kód és az Angyalok és Démonok csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon jó könyvek!!

Pelustartó bugyi: az akkor volt divat szerintem mikor még textilpelust és nejlont használtak, még emlékszem az öcsémnek volt! Ilyen kis gumibugyi szerű!
Szerintem felesleges, ezek a mai pelusok nem hiszem, hogy lecsúsznak, ha csak nem 2 számmal nagyobbat adunk a gyerekre! :D

Kép
masika

masi, ja ugy akartam irni, de az is mar jo meret - szerencsere :) igy ha veletlenul hamarabb szuletik marakkor is jol lesz :)

missi, huu ezek brutalisan tudnak kinezni , de nem baj, meg kell hogy tartsa az ORIAS betetet- mert szules utan bizony verzik az ember elegge

bungy, az idegesito amikor elszall az iras. majd foglald ossze, ha lesz idod...taskarol megegyszer- nem tudom, hogy minek vannak oda a pasik ezekert a taskekert, en pont hogy nem szeretnek ilyen " kismamas"taskakat hordani, micimackosat meg foleg nem :) . kimostam a fekete polot + vettem egy leszoritos bugyit is hozza ( mas tipus, de szep) mind a ketto fekete, olyan le jott ki belole hogy csak na. Erdemes minden uj dolgot atmosni (most ezzel nem mondtam sokat, de engem is ledobbentett)
bogyogyorgyi

Táska - volt a babakocsihoz szerencsére, amúgy 13e Ft egy peg perego táska..és volt bele egy pelenkázó betét is, bárho le lehet teriteni.. :)

Nem fűzős a bugyi, szerintem hasonló lehet a missi féléhez .. :) sima fehér, poci alatti, de brutális.. :wink:

Ez a képviselőfánk egyre jobban izgatja a fantáziám.. :oops: de most honnan szerezzek??
Holnap tervezek sütit csinálni, majdcsak kihúzom...reszelt túrós lesz :roll:

Én is "befaltam" a Dan Brown regényeket megjelenésükkor :shock: Eddig úgy olvastam, mint akinek muszáj volt, mindig lapult egy könyv nálam a táskámban, de mióta itthon vagyok, rá se tudok nézni.. :shock: belekezdtem kettőbe is, de 20 oldal után letettem, nem tud lekötni..

Klári, jó hogy minden oké veled! Csak óvatosan a megázásokkal :shock:

Kis helyzetjelentés nálunk: esik az eső, depim tovább mélyült, falási kényszerrel párosulva (túl vagyok az ebéden, 2 körtén, barackon, egy kis aszalt barackon :oops: )
Megyek, lefoglalom magam, megnézem a vasalószörnyet

Ja, pároméknál öltöző takaritás volt, 4 zsák (!) munkaruhát szedtek össze, ő meg bevállalta, hogy én kimosom.. :shock: egy zsákot ma kivégeztem, még jó, hogy azokat nem kell kivasalni.. :?

Anikó
Kép
Kép
vicsok

vicsok, mitol van depid ?? ne maaa
remelem a vasalas segitett :)
mi az a reszelt turos ?
bogyogyorgyi

Nem tudom, egész nap olyan nyomott voltam, hogy csak na.. :( semmi nem volt jó... :( na mindegy, majd kialszom magam aztán holnapra jobb lesz.. :wink:

Várom apát haza, kolbászos tarhonyaleves, meg sajtos-tejszines tészta sütőben összesütve.

Reszelt túrós: kakaós linzeres tészta, de nem nyújtani kell a lapját, hanem reszelni..nyami, nagyon fincsi, egyik nagy kedvenc sütink
holnap leírom a receptet :)

Szép estét mindenkinek, holnap jövünk

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Sziasztok Csajok! :)

Örülök, hogy minden a legnagybb rendben halad 8)
Már én is nagyon készülök!!!

Pusszantás :D
pintyõmami

Sziasztok!

na, összefoglalom amit előbb írtam volna nagyjából. Közben megharagudtam a Firefoxra és Safarival írok ;)

Táska: Bogyó! egyetértünk! Ezért nehéz nekem is kiválasztani, mert olyan hülye típusok vannak. Van egy nekem is az "exklúzív" kocsihoz, de kicsinek találom.... :? Macis nálam is kizárva!
Kimosni mindent ki kell, még ha új is, jól csináltad.

Pelenkázó alátét: én vettem Babylove-ot. Sokan ajánlották, állítólag jó, ha elmentek valahová és ott pelenkázol. De nekem itthon is kell amjd, mert a pelenkázóm anyag borítású, nem pvc, ami lemosható.

Klári! Vigyázz magadra a megfázással! Igyál egy jó mézes citromos teát és Lili lányod is igyon ;)

Dan Brown: ezzel úgy látszik egyedül vagyok. Én nem szeretem. Megvolt a Da Vinci kód, de nekem szenzációhajhász-szaga volt. Nem tartottam se hitelesnek, műfaja meg nekem túl ponyvás. Bocsi.

Pelenkatartó bugyi. szerintem nem kell.

Ágica! Jó, hogy jöttél! Nagyon hiányzol és tudni szeretnénk Virágról folyamatosan! Kérlek eszközölj ki egy mobil internetet vagy bármit!

Zita! Üdv itt, még nem láttuk egymást. Sikerült ma kivasalj? (látom ma mindneki vasalt, én is :) )

Masi! Köszi az infokat az intéznivalókról! Örülök, hogy jó volt a CTG! Nagyszerű árakon sikerült vásárolj, gratulálok, ügyes vagy!

Közben én is megtudtam, hogy itt újpesten az egyszeri anyasági 40-50 ezer. van még rajtam kívül újpesti itt?

Vicsok! Én is nyomott voltam. Nem volt kedvem semmihez. Fürdés után kilakkozom a körmöm egy új színnel, talán kicsit feldobódok
:roll:
Jót nevettem a sógornő-útálatodon :) Ismerős a szitu. nekem is kijutott a "jóból" :?

Sheepy! Kocska fej és miegymás :) Jópofák tudnak lenni a pasik, hihetetlen! Örülj neki, hogy sok cuccotok van. Nekem szerintem vennem kell majd még. De meglátjuk mennyire lesz hányós a kiscsaj.

Bugyi: nekem van Tena is és mamafazonú kínai. Majd meglátom melyik lesz kényelmesebb. Nem túl vékonyak a combjaim, így a tenának kevés esélyt adok :oops:
Különben röhögni fogtok, de a patikus csaj csak lesett, hogy én a Tenásat ki akarom dobni :shock: szerinte ki is lehet mosni azt! :roll:

Cuki! Remélem jól vagy!

Évi! Tudtad, hogy az Istvánba a babáknak kell vinni MINDENT???????? Fürdető cuccok, kencék, ruha a benntlétre is, kifogót (ez a lepedő, én ide a pelusanyagosat viszem), egyszóval MINDENT! :shock:
Ezt két napja tudtam meg, de holnap még ott érdeklődöm a felkészítőn, mert brutálisan hangzik. Egyrészt jó, hogy a saját ruhájában van, másrészt gond nekem, mert azt sem tudom mennyit és mit pakoljak be :oops:

Na, kész a kisregény. Mindenkit puszilok, akit kihagytam.

büngyike

Na itt az Anyutól kapott "bugyi"...!A mérete így nem olyan szembetűnő,de képzeljetek el kb gy XXXL-es méretet :lol: :lol: :lol: :shock: Na erről ennyit!Inkább veszek tenásakat...

Ja meg eddig fel sem tűnt h milyen eres lett 2 oldalt a hasam!Megpróbáltam lefotózni,de így nem nagyon látszik! :?

Tiszta büdös égett szag jön be kintről!Még jó h szellőztettem kicsit :shock: Na megyek,nézem a hazai filmsorozatot! :wink:

Íme a képek:
Kép Kép

Missfried
Kép
missfried

Nekem csak xxl-es, de ugyanekkore, tudnak ezek méretezni ;)

Szerintem azért kényelmesebb lesz, mint a Tenás, de erről utólag tudnék állást foglalni :mrgreen:

büngyike

Ja, és édes sztori: Megvettem a bugyikat a boltban (xxl-otrombákat). Rámnézett az eladó hölgy és csak ennyit mondott: Ó SZEGÉNYKÉM!
Na, ebben minden benne volt :D

Szép estét csajok és babók!

büngyike

Hú, Missi, de paraszt vagyok! Samulakot meg sem néztem :oops:
Nem is nagy. Ez a méret már aktuális, még jó, hogy nem kaptál ki a dokidtól :)

büngyike

sziasztok!
remélem mindenki jól van!
tegnap voltam először szülésfelkészítőn. nem semmi volt :) sok minden újdonságot megtudtam, hasznos dolgokat :) legközelebb 2 hét múlva kell menni, akkor megmutatják a szülőszobát :)
ctg-re 36. héttől kell menni, időpontra, és vizeletet is kell vinnem.
holnap visszaolvasok, de szerencsére nagyon telnek a napok, szinte gép közelébe sem kerülök :)
én is megvettem pár dolgot a kórházi csomagba, de kell még pár apróság.
cukika: remélem rendben lesz minden!!
jó éjt!!!

Kép
tidi

Szép jó estét Mindenkinek!

Új ablakaink és bejárati ajtónk van és ki is takarítottam, most már jól is érzem magam. Szerencsére a fóliás letakarás sokat segített és elég rendesek voltak a munkásemberek is, mert söprögettek ők is!
Még azért a páromnak lesz némi javítanivalója, mert a bejárati ajtó tokja más, mint a korábbi volt, na de ez már csak egy kis utómunkálat.
Gergő a munkálatok alatt végig bokszolta a hasamat, a zaj valószínűleg nagyon felizgattta!

Bogyó
Meg fogom nézni azt a szoptatóstrikót!

Vicsok
Én is megnéztem a CundA-s szopttósmelltartót, de annak a pántja nekem nem jött fel, mivel az a a lecsatolható izé rövid volt, ezért megharagudtam rá!:)Lehet, hogy az pont egy elszabott darab volt?
A MÁv Rendelőintézetet kellett volna írnom tegnap, ott a háziorvoisom van, de az Istvánban szülök majd.
Reszelt túróst én is ismerem és nagyon szeretem!

Sheepy
Megyek holnap Minimanóba ismét, megvarrnak egy lámpabúrát az ágynemű anyagában, csak nem sárga, hanem narancssárga színben és le kell foglalózni. Én overallt a CA-ban vettem, ez a Pólusban volt, néztem az Árkádban is, de ott nem voltak ezek a típúsúak kiarakva, de érdemes szerintem keresgélni ott!

Büngyi
Megyek holnap és akkor rákérdezünk erre a becuccolásra. A ruhákra én is számítottam, meg a pelenkára, de hogy mindent? Amúgy holnap hívok fel egy szülésznőt is, akit a dokim ajánlott.

Missi
Örülök, hogy minden oké, a bugyis sztori tetszett! Én még nem vettem semmit ilyen ügyben....

Evu
Kitartás, mindjárt vége!

Ágica
Jó vásárolgatást, jó, hogy jelentkeztél!

Masi
Én is így tudtam a táppénzt, köszi az anyasági igénylési infót, azt nem tudtam, hogy hol kell. Amúgy a 28 napot hogyan számolják ki a tgyáshoz (mi ugye előbb igényeljük), beleveszik a kiírt napodat is? Vagy az nem számít bele? Ez a táppénzem hossza miatt lenne fontos nekem is.
Szép baba lesz Lili:) Most már nem kell aggódnod!

Zita
Nálunk anyósom volt ilyen babonás, de most már egész jól megszokta, hogy mennyi mindent vettem már.... még babakocsit is eljött velem nézni!

Baldachinfüggöny
Nem tudjátok hol lehet külön egyszerű fehér baldachinfüggönyt venni? Ami nem garnitúrához tartozik?

Szép álmokat!

Évi

> Kép
evarga

Sheepy Köszi a bugyesz infót. Én veszek egyet-kettőt, szerintem nem rossz dolog. Ha meg nem kell, kidobtam 700ft-ot az ablakon. :shock: Mégha nem is ért velem senki egyet. :roll:

Büngyi Milyen kis "kedves" eladóhölgy... Akár egy boszorkány! Jó, hogy ilyen viccesen fogod fel! Így nekem is annak tűnik, de én lehet elbőgtem volna magam :oops: :D

Missi Nekem is eres lett a hasam, de főleg a mellem. A pocakomon inkább egy pontban lett olyan, a köldököm felett....Miért pont ott?? :?

Ti nem féltek?? Egy kicsit sem? Csak én vagyok ilyen túlkomplikálós?? Én félek a szüléstől (közben meg annyira várom), hogyan fogok boldogulni azzal csöpp babával, amikor néha magamat képtelen vagyok ellátni... :oops: Tudom, hogy ezeket előtte kellett volna átgondolni, megtettem akkor is. De olyan egyértelmű volt, hogy minden megy majd, ahogyan kell. Most meg! Kezdek kétségbe esni egy ici-picit. Na jóó, nem károgok tovább.

Jó éjszakát Kismamák!!
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Nagyon hideg van kinn, 9 C :shock:
elvittem párom dolgozni, de hát a parkolóig majd megfagytam...brbrbr

Adri, nem vagy egyedül :roll:

Nekem vannak "lustasági" időszakjaim, amikor ááá, nem takaritok, ááá, nem főzök, ááá nem vasalok, majd...de hát a gyereknek nem mondhatom, hogy ááá, majd kapsz enni.. :wink:
De nagy bennem a felelősségérzet, nem izgulok. Max tényleg nem takaritok, de a gyereket azért megetetem... :D

Missi, szép a pocid, ereid nem láthatók..Nekem a köldököm közepe kékült be.. :shock: Apa azt mondta, hogy az a belülről berakódott kosz..

Tena bugyi - engem is a combomon szorított :oops: Tényleg rá van írva egyébként, hogy ki lehet mosni, de hát...inkább nem..
de van tartalék nagyméretű Missi-féle bugyim!

Évi, én is néztem az overállokat a C&A-ban, nagyon jók voltak!
ügyi vagy a takaritással..!!

A mosógépem nagyon brummog, remélem, nem most akar bedögleni... :? nem hiányzik...

Reggeliztem egy lekváros buktát (Missi sütése óta megkívántam...) meg egy kis mézes-kamilla teát, nagyon jól esett :)
Még pihizek egy kicsit, aztán nekiállok sütni-főzni, 2 körül megyek be apához
Szép napot nektek :)

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Ja, még azt akartam írni, hogy nem semmi, hogy az Istvánba a gyereknek mindent vinni kell! Ez azért elég durva...!! :shock:
Ok, pelenka meg törlőkendő..de hogy minden???

Tidi, örülök, hogy minden oké, gyere gyakrabban..

Fehér baldachin... :?: nem tudom, nem néztem, nekünk nem lesz baldachin..

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Még mindenki alszik????

Tegnap szept. topikban 2 baba született :)

Anikó
Kép
Kép
vicsok

sziasztok !

[quote]
írta:
Nekem a köldököm közepe kékült be.. Shocked Apa azt mondta, hogy az a belülről berakódott kosz..
- Vicsok ! nem semmi a Te párod sem :lol: :lol:

Ez a hülye idő engem is nagyon lehangol, de a depitől még messze vagyok szerencsére , inkább csak ROHADTUL LUSTAAAAAA !!!!!!!
A mosógépben 1 hete gyűjtögetem a szennyest , de nem akar megtelni.
Mondtam Apának ha hétvégéig így marad, teszek bele tiszta ruhát is , mert még félig sincs, és neki szeretnék állni a babaruháknak is .

Évi : És milyen lett az új ajtó , ablak ????? Jó ,hogy végre túl vagytok rajta és nem lett nagy felfordulás .
C&A -ban tegnap én is jártam , és megvettem Mukinak ( ez az új becenév :P ) az overallját.
Nem nagyon voltak méretek , de kiegyeztünk egy világoskékben, bár nekem a sötétkék tetszett volna igazán.
+ megint vettem 1 rugit pulcsival, bár terhesgatyóért mentünk, de sajnáltam rá a 9.900 ,- ft-ot 1 hónapra.

Az Ikeában megvettük a gyerekszobai szőnyeget is , úgyhogy lassan teljesen OK lesz az egész .

Missi : Nekem már jó ideje eres a hasam és a melleim is . Apa folyton hülledezik,hogy kidurrannak és elvérzek .
( Még jó ,hogy a SOTÉ-n diplomázott ) .

Missi : Nagyi -bugyi nagyon szexi !!!!! :lol: :lol:

Adri : Aranyos vagy ezzel a "pánikkal " , szerintem ez tök természetes. Én bízom az ősi ösztöneinkben, na meg a topiktársakban :wink: !

Masi : Köszönöm a rengeteg infót !!!!! Nálunk a mh tb kifizető hely is szerencsére , de jó tudni ,hogy mit hol kell intézni .
Sajnálom ,hogy tegnap nem tudtál jönni, bár elég rövid volt az előadás.
Majd reggeli után írok egy -két okosságot evvel kapcsolatban is .

Azt tudtátok ,hogy tavaszra teljesen megszűnik a munkahelyeken a családi pótlék ügyintézés és mindenki egységesen a TB-től kapja meg a pénzt köv. hó 15.-ig ?????

Klári : Vigyázz, nehogy megfázz !!!!!!!!!
Én tegnap óta tüsszögök ezerrel , nem is megyek a héten sehová.
Tényleg bringával jársz ?
Nem nehéz a pocakkal tekerni ? Én azt hittem ,hogy azt nem nagyon lehet , ezért idén rá sem mertem ülni a paripámra .

Kép
sheepy

Sziasztok!

Hú hát nagyon hideg van, azt hiszem ma nem is megyek semerre, csak majd a párommal a Sejtbankba, mára van időpontunk... Pedig gondoltam kimegyek a Csillagvárba gyógyszertárba, DM-be, meg körülnézni a Baabyplanetben.

Vicsok. Ugye a Szabolcsba nem kell vinni semmit a babának, én úgy emlékszem azt mondták, hogy csak a hazavitelhez kell vinni ruhát és pelust? AZért mondjuk én popsitörlőt és pelust raktam a kórházi csomagba. Te fogsz választani szülésznőt? Nekem a dokim ajánlott egy volt Honvédos hölgyet, Anyukám meg egy régi Szabolcsos szülélsznő számát szerezte meg. Először a Honvédost hívom fel. Bár ha császár lesz (medemcevégű a kicsim még mindig), akkor nem tudom, hogy kell-e szülésznőt választani egyáltalán.

Nektek is mondták, hogy minden ékszert le kell venni a szülésnél? Nekem most csak fülbevalóm van, nemsokára azt is kiveszem. A jeggyűrűm már pár hete nem jön fel rám, remélem a szülés után ismét jó lesz.

Adri, én még egyelőre nem félek. Majd szerintem ha meginddul a szülés akkor fogok megijedni, de majd legyőzőm. Gyakrolom a légzéstechnikát és majd megpróbálom alkalmazni is. Mondjuk érdekes lesz egy pár órás babát megfogni, ellátni, még soha nem volt részem benne. A kis unokaöcsimet is először 2 hónaposan mertem megfogni.

Masi, tegnap az újszülőttről volt szó. Az esetleges szépséghibákat sorolta fel a hölgy, amik majd elmúlnak, pl. csúcsfejűség, holtocskák. Arról is szó volt, hogy a gyerekorvos majd miket fog nézni rajtuk, reflexek, vérvétel, sárgaság stb.

Sheepy, tudtál beszélni tegnap a szülésznővel?

Sziasztok, Csilla
csim

adri, nekem bevalt, hogy napi 1 orat lefekszem es "meditalok" elkepzelem a szulest, hogy minden oke lesz, es azt hogy lassan vege a terhessegnek,(mert azt is meg kell szokni)...nagyokat lelegzek es valahogy utana nagyon jol erzem magam....hatha neked is mukodik

mondjuk rajtam is van egy altalanos izgalom, mintha vizsgazni mennek valamelyik nap, de arra gondolok, hogy EZT MEG KELL elni ezt az allapotot, mert ki tudja, hogy leszunk-e meg terhesek,( ha leszunk, akkor sem sokszor) es eletunkbol ez a 9 kicsi honap nagyon keves es at kell adnunk magunkat ennek 100 % al

shep, ez normalis, h le vagyunk lassulva, igy kenyszerit ra a termeszet, hogy magunkkal es a bebi vel foglalkozzunk.
te irtal a Suttogo c. konyrol ?
tenlyeg tok jo !!
ki olvasta kozuletek ?

masi, az enyem durvabb, mert magasabbra feljon es a kozepso betet resze brutal ( az tart ugyanis) , vettem feketet is , az meg egy fokkal okebb, de mindenkepp vicces :)

eva en kivagyok a babonaktol ...remelem talalsz baldahint- brendon ban tuti, h van

vicsok, bungyi, Istvanba ennyi minden kell ? koszi, hogy szoltatok, mert ugye a 37 het elott ha szulok, akkor nekem is be kell mennem (ami remelem nem lesz ) es fogalmam sem volt rola, hogy ennyi midnent kell vinni. Akkor Ti boronddel mentek ?? :)
vicsok ,remelem ma mar jobban vagy, legalabb nincs 38 fok ! gondolj erre :) . kivancsi vagyok a receptre

megjott a babasling - nagyon tetszik ! :) csak nehez egy mackoval probalgatni, nincs 3 kg :)
bogyogyorgyi

ja, van egy jo mondas :

"szerencsere a gyerekek felnonek minden szuloi gondoskodas ellenere" :)

csim, nekem ez az ekszer dolog eszembe sem jutott, de hat nagy fulbevaloval csak nem szulunk, gyurut hagyom, lancot leveszem ( ha epp van)
bogyogyorgyi

Az ékszertállítólag azért kell levenni, mert varrásnál (gátseb, has) valamilyen elektromos kütyüt is alkalmaznak és emiatt nem lehet fent semmi.

Na megyek egy fini meleg borsólevest készíteni.

Cssilla
csim

Bogyó : Igen , én is olvasom a Suttogó I.-et ,de majd igazán akkor veszem elő, ha a baba is itt lesz velünk.

Jó ez a népi bölcsesség, alapozok is rá rendesen :P , hátha a mindent megteszek a gyerekért nem lesz elég !

Masi : Csilla leírta a lényeget + gyakorlati infó : neogranormon,vagy bepanten popsikenőcsöt vigyünk be , mert ha hétvégén szülünk, akkor a kismama csomagot csak hétfőn adják oda és addig nem lesz mivel kenegetni a baba popót.

Csilla : Igen , beszéltem a szülésznővel , 2 hét múlva hívom és megbeszéljük, hogy mikorra menjek be CTG-re , meg a terhesgondozóba is 1-2 alkalommal , hogy ebben a kórházban is meglegyenek már szülésre az adataim.
Remélem a szülőszobára is sikerül majd bekukkantani, de ha mégsem ,majd Masi mesél :wink: .

Ékszer : én a jegygyűrűt nem tudom levenni, és ha nem muszáj nem is szeretném.
Viszont van 1 pici kabala nyuszim , amit szeretnék bevinni a szülőszobára . :oops: :oops: :oops:
Tudom ,hogy ciki, de még nyaralni is visszem + vele aludtam ,amig be nem esett az ágy mögé( 1 hónapja ) ill. ez volt a szerencsehozóm az egyetemen és úgy általában.
Max. csak a táskában fog lapulni , vagy beteszem a párna alá...

Kép
sheepy

Sziasztok!

Ma is köszi mindenkinek a kedves fogadtatást! :lol: (Ígérem nem kezdek ezzel minden napot! :lol: )

Sheppy: kisfiú lesz a babóca, és a Szabolcs András nevet fogja kapni! Remélem legalábbis, hogy most már ez a felállás marad, mert minden fiús! :) Ilyen alátétet a pelenkázóra én sem szándékozom venni, de majd meglátom... Mintha kicsit bizonytalan lennék... :lol: (Mint mindig, előre sajnálom a babócát)

Evu: Az én gyomorsavam a fasorban sincs hozzád képest, azért én napközben egészen jól el szoktam lenni! A lényeg nálam, nem szabad lefeküdni... Nappal csak ritkán vagyok rosszul (pl. mikor megiszok egy 1/2l meggylevet, mert úgy kívántam...). Remélem valami tényleg beválik végre neked is....

Missfried: Hát szerintem én annyira nem vagyok pingvines, viszont úgy fáj a talpam, hogy időnként sántítok! Persze, lehet,hogy ami késik az nem múlik és akkor egy sánta pingvin leszek... :oops:
A hasam az nekem is eresedik rendesen, már régóta...

Adri: Ilyen pelenkatartó bugyit sem akarok venni... Hát félni meg félek rendesen! Nagyjából mindentől (szülés is, meg ami utánna jön...) de valami majd csak lesz, sok embernek ment már, remélem valahogy csak megoldom én is... :lol:

Masika: Köszi az ágyneműs infót! Lilike szép nagy már! :lol:

Bogyó, Büngyike: Nálunk a baldachin volt olyan, mint nálatok a táska! Apa akarta, én annyira nem... :lol:

Büngyike: Vasalás? Már vár a következő adag... Amúgy Dan Brown nekem sem jött be valahogy... A pasi sem szimpi...
Nekünk itt szgeden állítólag semmit sem kell vinni a babának, csak a hazajövetelkor ruhát! Én nem is raktam neki semmit még...

Vicsok: A lustasággal én is vagyok, de enni azért én is fogok a gyereknek... :lol:

Klári: Én már rég nem biciklizek... Hiányzik is... (Mióta összeütköztem egy másikkal, eléggé megijedtem!)

Csim: pont a múltkorában gondolkoztam ezen az ékszer dolgon... Mondjuk mióta itthon vagyok rajtam csak egy gyűrű van...

Borzasztó idő van, nekem se sok mindenhez van kedvem! (Mondhatni semmihez...)

Szép napot nektek!
Vendég

Újból itt, fő a husileves :) és kész a süti tésztája

Szóval a süti: már volt 2 receptem is rá, kicsit ötvöztem, ami nekem bevált

Reszelt túrós süti
Tészta:
60 dkg lisztet 35 dkg margarinnal elmorzsolni, + 20 dkg porcukor (fontos, hogy porcukor legyen!!!) + 1 van.cukor, 3-4 evőkanál kakaópor, 1/2 sütőpor - ezt elkeverni + 3 tojás sárgája, és összegyúrni tésztává. Ha nem állna össze, 1-2 evőkanál tejjel rá lehet segíteni. Ezután ketté kell venni, és kb 1-1,5 órára fagyasztóba tenni.
Töltelék:
50 dkg túró, 10 dkg porcukor, 2 van.cukor, 3 tojás sárgája, 0,5 csomag van.pudingpor (ez azért kell, hogy a nedvességet felszívja, van ahol babapiskóta reszeléket ír, de lehet búzadara is, de ezzel a legfinomabb), mazsola, reszelt citromhéj -- fini túrótöltelékké összekeverni.

Amikor tészta "kihűlt" az egyik felét nagy lyukú reszelővel vajazott, lisztezett tepsibe lereszelni, a túrótöltelékbe a maradék fehérjéket felverni, és belekeverni, ráteriteni a tészta aljára, majd jöhet a másik fele a tésztának reszelővel (figylej, hogy egyenletesen reszelj, mert nem nagyon tudod mozgatni a reszeléket....), és előmelegitett, 180 C-os sütőben kb 40 percig kell sütni

Kiadós és nagyon fincsi![/u]

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Csilla, nem kell semmit vinni a babának, csak amiben hazaviszed.
Az ékszert le kell venni, de elzárják neked...

Zsozi, te is talpfájós... :? én is, még mindig..
Mi fiúnk is András lesz :)

Sheepy, nyuszi szerintem mehet veled :)

bogyógy - tetszett a mondás :D és hát igen, bőrönd kell, azt néztem..

Képzeljétek, a sógornőm küldött rtl klub műsorba sms falra üzit nekem :) mai nappal beléptem a 3x-esek közzé :roll:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

sziasztok kismamak!

vagyok is, meg nem is..meg tart a munkahelyi örület :wink: ma delutan viszont lelepek, mert megyünk uh-ra, majd szoritsatok :lol: ma vagyunk 32 hetesek :D

jo sz*r idö van, ugy fazom, hogy csak na..es nem jönnek össze a kabatjaim rajtam(logikus)es ez elegge gaz :cry:

tegnap ejjel megszületett Holhos Mate Karoly, az öcsem kisfia :lol: hat csajok, mi lesz ebben a csaladban..mert mar most meg van mindenki örülve...olyan nagy az izgalom :lol:

szoval tegnap nem is tudtam elökeszitöre menni, valaki volt???

a savamat nem rszleteznem inkabb...Zsozi, meg nem jutottam el homeo gyogyszertarba :cry: de most is ugy mar..hihetetlen

csajok, nemtom mikor leszek kepben..valszeg ha mar otthon leszek..olyan vagyok lassan, mint egy zombi, jövök-megyek-intezkedem-szamolok-irok-olvasok-teszek-veszek-szamlazok-utalok-betanitok-telefonalok-bankban ügyintezem...de nem sajnalni!!penteken vege :lol:

mindenkinek sok + energy, fajos derekakra, bedagadt bokakra, eltört labujjakra :wink: a babuknak jo pihit, majd jövök, most megyek..

pusszancs
Vendég

ja, Masi, köszi a tippet, kaptam a gyogyszertarban Tena rögzitös kisnadragot, alig birtam eldönteni melyik meretet merjem megvenni :shock: es raadasul egy pasi szolgalt ki, vicces volt, de odajött es nöi gyogyszeresz is es jol megbeszelgettük a dolgot, nagyon aranyosak voltak :D
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokt, azért megnyugodtam picit :)
Voltunk tegnap a bútorért. És igen, megvan!! De ezen nincs egy luk kifúrva, meg semmi... Mindjárt nekiugrom és összeragasztom!!! :) :roll:

Bogyo Ezt mindenképpen ki fogom próbálni!! Hátha...

Vicsok Milyen jól hangzik ez a süti!! Nem vagyok egy bajnok, de ezt lehet megpróbálom! SőT!! :D

Aki nem szeret vasalni az küldje ide, én meg cserébe küldök teregetni valót!! (én meg azt utálok) Naa?! :)

Vicsok ISTEN ÉLTESSEN SOKÁÁÁÁIIG!!!!!
Vendég

Hali!

Látom akkor nem sok mindenről maradtam le mármint ami a szülésfelkészítőt illeti. Ezeket már rég bepakoltam a kis kórházi pakkomba.

Tegnap óta óránként fájdogál a pocim, lehet, hogy Lilicseknek nem tetszett, hogy a dokibácsi megvizsgált.
Éjszaka pedig alig bírtam aludni a derekam miatt.

Adri: nem vagy egyedül, mostanában már én is parázok főleg a szülés miatt, igazából a babázástól még nem annyira, meg hát nekem van 4 kisebb tesóm, és mindegyiknél kivettem a részem az etetésből, pelenkázásból büfiztetésből stb. Azért más lesz ha már Lilicsekkel kell foglalkozni egész nap.

Evi: a Tgyást a szülés várható időponjától 28nappal korábban lehet kivenni (nekem ugyebár október 1, így szept 3 tól lehetek Tgyáson) naptári nappal számolnak

Csilla: tényleg mondták múltkor az összes ékszer levételét a kórházban, meg azt is, hogy ha valamit nem tudsz levenni akkor szólni kell(pl:gyűrű), mert valamelyik gépet zavarja az ékszer.

Missi: szép darab a bugyi, bár én is vettem hasonlókat, mostanában ebben alszom, mert vékony gumi van benne és nem nyomja a pocakom. Hiába már lassan apa boxerei sem jók a pocakra. :(

Na megyek szembenézek a vasalóval, bár a derekam nem bírja a sok állást. Aztán jön Apa és angolozunk kicsit, meg elmegyünk vásárolni. Bár olyan hideg van kinn, hogy semmi kedvem hozzá!

Kép
masika

Adri, köszi :)
A süti tényleg nem ördöngős, ezért merek én is belevágni...csak semmi nyújtogatós, mázas, kenegetős .. 8)
Ez a bútor! :? De lassan összeáll.... :D

Evu, nem semmi vagy, hogy birod energiával??? De péntektől már csak lazítás! Gratulálunk a babához!!!!!

Masi, megértem így, hogy nem tartasz a babázástól..nálunk senki nem volt a családban, hogy pesztrálgassan, én voltam a legkisebb, nem várt...(anyu 36 éves korában szült engem) Bátyám gyerekeihez pedig már csak totyogós korukban mertem nyúlni (14 voltam, mikor született a lánya..)

Sül a süti :roll:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Haho!

Vicsok, boldog szülinapot!!

Ma reggel nem ébresztett Samu,pedig mindig szokott!Ma csak egy apró kidülledéssel jelzett..meg is ijedtem! :? De aztán azért nekiállt végre "rendesen"mocorogni is később...

Nem tudom,ma olyan semmilyen kedvem van!De biztos az idő is közrejátszik!!Hiába..türelmetlenül viselem már ezt a maradék pár hetet :wink: :shock:

Én ma csak krumlipürét csináltam,mert maradt tegnapról még fasírt alapanyag,amit ma frissen kisütöttem!Meg zellerkrémlevest..ismét :D !

Puszi mindenkinek és szép napot!!

Missfried
Kép
missfried

BOLDOG SZÜLINAPOT VICSOK :lol:
Vendég

Köszi :D

Nekem meg tegnap este menzesz jellegű fájásaim voltak, majdnem fél óránként és 3x, meg kisvicsok is lenn mocorgott, már kezdtem megijedni :shock:
De aztán lefeküdtem, úgy voltam vele, ha ez tényleg AZ, akkor úgyis felébredek.. :wink:

Süti kész, fincsike, viszek is apának. Lassan elindulok, szerintem csak holnap jövünk.
Vigyázzon mindenki magára, Evu majd ird mi volt uh-n!
Jók legyetek
pusszantás

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Evu : gratulálok a 32. héthez ! :lol:
Klassz ,hogy megszületett az unokaöcsi, mert így előre el tudod majd sajátítani a trükköket.
És pont kivárta ,hogy letedd a lantot a mh-n :wink:
Amióta ismerem a páromat már nem lepnek meg a pasik a patikában . Apa és társai - bármilyen meglepő, de kitűnően értenek mindennemű női dolgokhoz a nyavajáktól a babázásig, ami csak téma lehet egy gyógyszertárban .

Vicsok : Üdv a 30-asok klubbjában !
Nem is olyan szörnyűűűűűűűűűű :lol: :lol: :lol: :lol:

Adri : Köszi a felajánlást, de én már leboltoltam Vele a vasalást : Kép

( Normális az ilyen ????? )

Masi : Én úgy emlékszem ,hogy a császárnál zavar be az a gép ,amivel a hasat takarítják belül.
Csak ugye nem lehet tudni mikor jukadunk ki a műtőben :roll:

Addig sütiztetek már megint, hogy rájöttem ,éhes vagyok .
Ma sem jön össze a gyümölcsnap, bár holnap mér a védőnő és nem akartam tonnákat vinni hozzá.
De NEEEEEM ÉRDEKEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eszem egy kis párolt zöldbabot is , meg joghurtot és aszaltgyümit és máris derűsebb lesz a nap :P

Kép
sheepy

Vicsok: Isten éltessen sokáig!
Ezekkel a fájásokkal vigyázz, azt mondta a dokim, hogy ilyenkor nyílik a méhszáj. Nekem is ilyen fájások voltak, nagyon borzasztó érzés volt!!! Pihenj te is amennyit csak bírsz.
A védőnő azt mondta erre, hogy ezek a fájások a szülés előtt 2-4 héttel jelentkeznek!
Ma a gyermekorvos dokinéni csodálkozott mennyire lent van már a pocim. Egyébként szerintem is.
A mozgás már nem nagyon intenzív, erre is azt mondták, hogy amikor beáll a szülési pózba, már nem nagyon mocorog. Kíváncsi vagyok meddig bírom.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: