A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Én tudok kötelet mászni :oops: :oops: :oops: :oops: Az az egy megy. Meg a hosszútávfutásban jó voltam :oops:

Kép
vindolanda

Maggie, változókor :shock:
A sok menzesz ellenére remélem, minél könnyebben átvészeled!
irina

Kötélmászás: 7. általánosban tudtam először felmenni, igaz, lassan. A tornatanárnő nagy pedagógus volt: adott egy 4-est, ahelyett hogy végre 5-össel értékelte volna, hogy feljutottam. Akkor megfogadtam, hogyha tanár leszek egyszer, figyelek erre.
A gimis (pasi) tornatanár meg azt nem bírta megemészteni, hogy tornászalkattal (55 kg voltam, 180 centi) hogy lehetek ennyire nímand a tornában, de mindenhez szinte (persze, mert futni alig tudtunk a belvárosban). Szerintem azt hitte, hogy csak dacos vagyok, pedig nem az voltam, hanem béna. :lol:
irina

Mivel egyedül maradtam, gyorsan elújságolom, hogy kiiktattuk a cumit Ádi életéből (szerintem ő volt a legutolsó cumis itt, nem?).
A kruppos roham után mondtam neki, hogy az orvosok sem helyeslik a cumit, nem kap tőle levegőt stb., szóval észérvek. Párszor még kérte, de nem hisztizett, már nem is emlegeti.
irina

Hááááát én meglepődnék, ha tényleg menopauza lenne. Egyébként azért sem értem a dolgot, mert ugye a spirálomnak szabályoznia kellene a ciklusaimat. Még nem mélyedtem bele a dolgokba, de a menopauza esetében inkább ki kellene maradnia a vérzésnek. Az már mellékes, hogy a spirálom is úgy működne, hogy annyira elvéknyítja a m.nyálkahártyát, hogy gyakorlatilag meg kellene szűnnie a vérzéseknek. :roll: Szóval nem tudom.

Talajon és is nagyon gyatra voltam, pedig sportoltam. A labdajátékok mentek jól.
dmaggie

Irina, így kell ezt csinálni! :lol:

Én még várom, hogy Bercó hajlandó legyen lefeküdni.
dmaggie

Zsozsinak ismét perforált a jobb füle, folyik a genny belőle. Szerdán fülész, előkészülünk a műtétre. :cry:

Kép
Kép
Kép
gremese

Ádi ügyes :D

A legoptimistább forgatókönyv a délutánra az, hogy Rugó elalszik. De ez nem valószínű. Pedig de jó lenne. Most erőt merített valahonnan, olyan friss lett :?

Maggie, ehhez nem értek :roll:

Kép
vindolanda

Szegény Zsozsi :(

Kép
vindolanda

Maggie, értem... akkor lehet, hogy a spirál rendetlenkedik? Nem értek sajna hozzá, csak a sorozatos vérzésekről anyukám meg a (régen volt) változókora jutott eszembe, neki voltak ilyen panaszai (sok egyéb között).

Bercó elaludt? ;-)
Mi is még előtte állunk, de relatíve későn keltünk.
irina

Bezzeg ez a drága gyermek hét előtt kelt :roll:
Ha nem lassít, kimegyünk szerintem triciklizni :roll:
De még várok egy órát, hátha elpunnyad :idea:

Kép
vindolanda

Mesi, nagyon sajnálom :-( Jobbulást Zsozsinak!

Vindo, hátha elalszik, gondolok Rátok.

Ádi habtapival rohangászik és forog, hogy minél jobban elszédüljön.
El is dőlt.
irina

Én sem értek hozzá. De egy biztos, nagyon rossz. Most azt találtam ki, amíg feküdtem Bercó mellett, aki kb 10 perc alatt elaludt, hogy írni fogom, hogy mikor és hogyan. Ez hátha ad majd később valamilyne támpontot az orvosnak.

Mondjuk azért az durva, hogy 41 évesen már a menopuzával kelljen törődnöm. Majd délután megkérdezem anyukámtól, hogy nála hogyan zajlott. De mintha arra emlékeznék, hogy ötven körül kezdődtek nála a dolgok.

Emese, Istenem! Gyógypusszancsok ++++++++++
dmaggie

Hali!

Fülelek közben hogy csajszi elaludt e....:-)

Sport: én imádtam mindent és egész jó voltam.... :oops:

A tesi volt az egyik kedvenc órám!!! :-)..bár fekvőtámaszt már nem tudok nyomni, spárga még csak csak megy, de nagyon kellene mozognom...
ezt kutatom dvd-n, vagy vhonnan letölteni, de még nem sikerült: raquel welch tökéletes szépség és kondíció. nem ugrálós, hanem a jógához hasonló....videón megvan, de azon már nem tudom megnézni...

szombaton disznóvágáson voltunk, I segített mi fent játszottunk Emmával. :-)
este bálba készültünk.Emma mindenkink elújságolta hogy megy bálba...majd este megkérdezte hogy mi az a bál?? :lol:

Sajnos délben 1 órát tudott csak aludni, mert féluncsija, valószínű estvárféltékenység kicsit, de üvölt, kiabál...nem bír halkan beszélni, játszani, csak azért is hogy el ne tudjon kistesó aludni, ..na hát ebben a zajban Emma sem tudott aludni, majd a kiscsaj kezdett sírni sokáig...ennyi volt az alvásnak.
7 re mentünk batyus egyházi bálba. nagyon tetszett Emmának, csak úgy ropta.. :lol: majd f9 körül mondta hogy menjünk haza....este már hőemelkedése volt...éjjel belázasodott.

Már csütörtökön gyanús volt. A nyelve árulkodik. fehér foltok jelennek meg rajta..az jelzi hogy beteg lesz..mikorra meggyógyul elmúlnak.. :shock:

KépKép
kaqk
Debrecen

Mesi: :-( gyógypuszik Zsozsinak!!!!

Maggie: csak nem az!!!!.Anyunak is 50 éves kora körül kezdődött!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Off:

Irina, a felvételi elbeszélgetéshez ajánlottak szakirodalmat. Az egyiket letöltöttem, mert egyébként is link volt me a másik: Kenesei István (szerk.): A nyelv és a nyelvek, ötödik, javított, bővített kiadás
Megvan ez Neked?
dmaggie

A harmadik a Crystal könyv
dmaggie

Hát, nekem volt olyan a rokonságban, akinek a harmincas éveinek a legvégén már kezdődött. De hátha nem az :roll: Inkább más lehet.

R. most youtube-ozik, de elég ramatyul néz ki. Karikás szemek, támasztott fej, kómás tekintet.

Habtapi 8)

Kép
vindolanda

Maggie, én ki tudom neked venni, úgy látom a könyvtári katalógusban, hogy böszben is egy példány.

Kép
vindolanda

Most néztem a neten, előjegyzés van rá. Arról nem szól a fáma, hogy mikor adják ki.

Vindo, az ötödik kiadás?
dmaggie

Ja, a más meg akár gyulladás, daganat... :roll: Az sem jobb. :twisted:
dmaggie

Szép kis kezdés lett. :oops:
dmaggie

Köszi Vindo, egyébként. (De lüke vagyok. :oops: ) Ha megtudom, hogy mikor lesz a felvételi, akkor lesz esedékes a dolog. Bár szerintem nem fog ártani, ha meg is veszem majd. :lol:
dmaggie

Maggie, a Kenesei szerkesztette könyv fent volt sokáig a neten itt: http://www.nytud.hu/nyelv_es_nyelvek/
De valamiért az egyes fejezetek elérhetőségét nem jelzik már. Nekem le van töltve mind pdf-ben (pár száz kbite-től 1 M-ig terjed a méretük), szívesen elküldöm Neked, ha megadod az e-mail címedet.
A Crystal egy nagy és vastag enciklopédiaféle, megvan nekem (remélem, nem az egészet kérik tőletek, nagyon sok). Tudok valamiben segíteni?
irina

Maggie, ami nekem megvan pdf-ben, az az 5. javított, bővített kiadás.
irina

Hú, Irina, azt nagyon megköszönném. A Crystalt már forgattam. Vizsgára készültem belőle. Nagyon érdekes, olvasmányos egyébként. Egy régebbi kiadását megtaláltam, le is töltöttem, de a legújabb kellene nekik. Mondjuk nem kell mind a hármat elolvasni, sőt nem is kell nagyon tudni a dolgokat (azokat ők akarják megtanítani, ahogyan írták), csak az én gondolataimra, asszociációimra kíváncsiak a felvételi elbeszélgetésen.
Priviben küldöm a címem. Pusszancs
dmaggie

Maggie, ne gondolj rosszra, kérlek!!!
irina

Csúúúúcs vagy Irina. Köszönöm szépen, küldtem a címem. Előre is köszönet a segítségért, hidd el, ha szükségem van rá, sikítok. :lol:

Nem, nem, nem gondolok rosszra, csak bosszant ez a dolog. Még várok egy kicsikét, aztán utána fogok járni mindenképpen.
dmaggie

Egyébként a tájékoztató oldalt olvasva még nagyobb kedvem lett ahhoz, hogy jelentkezzek. :lol:
dmaggie

Maggie, Crystal-ból nekem könyvben a régi 1. kiadás van meg (magyarul 1998-ban jött ki). Úgy látom, az újabb a 2003-as. Sajna így hirtelen nem találtam a neten belőle példányt, de lehet, h van.
irina

Maggie, bocs, ha figyelmetlen voltam, mi a képzés neve, amire mennél? Nyelv- és beszédfejlesztő pedagógus? Vagy azt csináltad tavaly? :oops:
irina

:) én szekrényt sem tudtam ugrani :) rettegtem tőle :oops: viszont hasizmozni imádtam :)

Kaqk,neked tornászmúltad van ugye? majd robival megkerestettema filmet :wink:

Zsozsinak jobbulást :( szegényke :( pöttyök mellé már csak ez hiányzott

KépKép
viranka

A Crystal majd csak akkor játszik, ha felvettek. :wink: Akkor szerintem muszáj lesz megvennem. Addig újraolvasom majd azokat a részeket, amiket kifénymásoltam belőle. :wink: :lol: Ennyi bőven elég lesz szerintem.
dmaggie

Azt csináltam tavaly, ez nagy meglepetésre: nyelv- és beszédfejlesztő tanár (mesterképzés)
http://www.lib.jgytf.u-szeged.hu/alknye ... cember.htm
dmaggie

Én amúgy pszichóra akarom idén beadni a felvételit (csak pontszámmal mennék, nem érettségiznék újra semmiből ;-)). Kell az elégtétel, hogy felvesznek (hosszú történet).
Csak a tandíjak brutálisak. A tavaly nyert ösztöndíjamból tudnám fizetni, de azért annak másutt is jó helye lenne... Viszont nem akarom életem végéig sajnálni, hogy nem végzem el...
irina

Az egyik kedves szomszédom pszichológus. Itt végzett Debrecenben, azt mondja nagy csalódás volt neki a képzés. Mondjuk nem szakosodott tovább, most hr-esként dolgozik.
Engem a gyógypedagógia is nagyon izgatna, csak én sem bírom, bírnám finanszírozni a nyolcszor 180e/félévet. Ami ugye szinte minden tanévben emelkedik.
dmaggie

Maggie, elküldtem Neked a pdf-eket.
Remekül hangzik, amit tervezel. Akkor a tavalyi volt a BA ebből és ez az MA? Cool. 8)
irina

Jaj, nem. Az szakirányú továbbképzés volt. Az eredeti diplomámmal együtt érvényes.
dmaggie

Maggie, nekem a munkahelyem lenne a fő cél, hogy oda bejussak, itt van az ország legjobb pszichológiaképzése. De olyan magas a ponthatár, hogy nem férek be (tavaly kellett volna jelentkeznem, mert a gyesért kapott plusz 40 ponttal viszont bent lettem volna). Most az ELTE és a Pázmány terv, utóbbin olcsóbb a dolog, de az meg Piliscsabán van, ki kéne járni, az is pénz. Plusz mindkettőn csak nappali van. A miénken van levelező is, ideális volna. De oda nem fogok beférni. Majd meglátjuk.
Debrecen: érdekes, mert nagyon jókat hallottam az ottani pszi-képzésről, a jobbak között van az országban.
irina

Megyek dolgozni, Mukicuki elaludt végre. Begyűjtök még egy kávét. Aztán visszanézek majd Rátok, jók legyetek! ;-)
irina

Irina, meg is kaptam. Örök hála Neked!
Én meg nem mondom, hogy milyen a pszichológus-képzés itt, én csak azt tudom, amit Bogi mondott. Ja és pozitívum, hogy már nem kell agyat szeletelni. :wink: Engem sokáig ez tartott vissza. Aztán meg átalakították a rendszert. Most majd megint át fogják, ha hinni lehet a híreknek. Aztán, hogy milyen irányba??? Ha így marad, hogy fizetni kell, akkor szerintem belőlem sem lesz már se gyógypedagógus, se pszichológus. Pedig engem is érdekel a téma nagyon. De majd a lottónyereményből finanszírozzuk mindenki álmát. :wink: Én is, ha nyerek, számíthattok rám/ránk. :lol:
dmaggie

Irina, én miért gondoltam, hogy az ELTE-n dolgozol? :roll:
dmaggie

Visszakukk (de aztán tényleg megyek):
Maggie, a gyógyped most "csak" 150 e/félév :? a pszicho a duplája
Ha nyerek a lottón, én is állom a képzésedet ;-)
Nem ELTE-s vagyok főállásban, károlis. (De ott végeztem, ott vagyok kutcsopokban és ott is tanítok alkalmanként.) :-)

Tényleg megyek.
irina

Ott = ELTE
irina

Na, mire visszaértem, mindent el is intéztetek :shock: :lol:

Kenyeret sütünk. Ez az izéke nem alszik.

Kép
vindolanda

intéztetek = intéztétek

:roll: :oops: :lol:

Kép
vindolanda

Irina, akkor jó munkát Neked! :lol:
Értem.
Közben meg lementegettem a fejezeteket, majd szépen odaadogatom a Kedvesnek, hogy nyomtassa ki. Jobban szeretem a kezemben fogni az olvasmányokat. A monitor előtt nagyon elfárád a szemem még szemüvegben is.
dmaggie

Vindo :lol: :lol: :lol:
Bercó meg felébredt és rendkívül mérges, amiért betakartam. Azt mondja, még alszik. :wink:
dmaggie

Vindo én továbbra is csak dagasztásra használom a kenyérsütőgépet, valahogy nem sikerül jó kenyeret sütni, kalácsot sem, pedig nálunk ezek fogynak bőven :roll:

Irina azért tök jó, hogy vannak még terveid, hajrá++++ ( titkon tudod nekem is, de most még család)

Maggie enyémek meg imádnak takarózni, be kell őket mindig jó takargatni:-) Áron is kéri: anya takarózz:-)

Heni
KépKép
heni81

Maggie, köszi, de hát ez az alvás nem tartott nálunk sokáig, 1 óra volt...

Heni, majd áruld azért el a tervedet nekünk is, pls... ;-)
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: