A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Szép jó reggelt csajócák :)
Éjjel is kakukkoltam rendesen! :(
Fél 1-től 3-ig nem tudtam aludni.Fél 7-kor kidobott az ágy!

Legközelebb viszünk fényképezőgépet!!!
Már van is ötletem a pózokat illetően :oops: :D :D

Clárika köszi a linket!!! Áttanulmányozom :) Remélem értem is majd :D

Tünde! Bubu is szokott "gépelni".... :D

Évi! Legyen igazad a baba nemét illetően :D
(megsúgom nagyon lányt szeretnék) itthon a fiuk természetesen kisfiúra vágynak! :D

Barbi!Jobbulást a derekadnak!!!
Naná hogy ráérünk ha pécsen lesztek!!!-ez nem kérdés :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Tina
Hogy megy a diétázás? Bírod szedni a gyógyszert?

Clarika
Szép a pocid!

Évi
Képzelj el egy csecsemőfejnyi képletet a hasad alsó részére, aminek egy része a csontos medencében van. (egy kis anatómia :wink: )
Ebben úszkál egy kb. 15-20 centis, 10 dekás babácska. Bőven van még helye a mozgáshoz.
A baba szívhangja olyan 160/perc-es halk lüktetés.
(A fonendoszkóp minősége is számít, hogy mennyire erősíti a hangot! Nem akarok ünneprontó lenni, de a pár ezer forintos fonikkal játszani lehet csak :? )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kalcium
Terheseknél kb. napi 1000mg bevitele javasolt. Az benne van pl. 10 deka trappista sajtban és 3 dl tejben!!!!
Kalcium-hiány előbb okoz tetániát, mint a csontból történő Ca-kioldást!

http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/VIII/1/025main.htm

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Barbi
Mo-n is sok kórházban kérik, hogy a beteg vigye be a rendszeresen szedett gyógyszereit, sok helyen pl. a gumikesztyűvel is spórolni kell!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csillag
Nincs fényképezős telefonotok? :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jóreggelt! :)

Muszály megmutatnom pár új szerzeményem! :

Kép

Kép

Kép

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clarika
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi! Van olyanunk :D csak az enyém kicsi képet csinál :(

Clárika! Édesek a rugik :D teszveszről van ugye????? :D én is néztem :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Igen, tesz-veszes! :)

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Sziasztok!

Reggel megittam azt a borzalmat és le is vet ték a vért cukorra és TORCH-ra is. Előbbi hétfőre, utóbbi 3 hét múlva lesz meg. Miután megittam egy 45 perc múlva le kellett feküdnöm, mert olyan rosszul lettem.

Ircsi nyomtam bele, mondta a dokim is, de meg kell mondjam ebbe még 3 citrom leve is kevés lenne. Remélem jó lesz a cukrom és nem kell ismételni.

Clárika nagyon aranyos pocakod van. És a ruhák is aranyosak, szépek.

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a találkozón.

Szilvi remélem ma már sűrűbben jössz akkor. Hány ovi van Vácon? Mi van a macskusszal?

királylány

Jó Hergelt Mindenkinek!
:wink:

Itt vagyok. Csak épp majdnem alszom a fáradtságtól...
Ovi szünet van, mert költöznek vissza az új (régi de felújított átalakított) épületbe. Erre tegnap este gyermekem megint köhögni kezdett..
Az agyam kicsírázik már!

2 hete úgy látszik, elszóltam magam, hogy rendbejött... :-(
Valószínűleg csak egy nátha, és mégis fulladozik...
:cry:

szilvás76

Barbi szinte elképzeltem a kórtermet amit leírtál, igen kisvárosban sőt nagyobb városokban is ilyenek. Ha lett újítás akkor az úgy történt, hogy azon bútorokat gépeket amit a fejlett országok kidobtak elküldték nekünk, mi meg örültünk mit majom a farkának. Itt más az életszínvonal nem lehet No.-val összehasonlítani. Gyógyszer nincs szinte semmi manapság. Férjemnek kb 3 éve leégett a lába kötözésre mindent vinnünk kellett fertőtlenítőszert, hintőport és kötszert. A higanyos hőmérő azonban tudd meg sokkal jobb mint a digitális, pontosabb. Sajnos már nem forgalmazzák de a kórházban anyukám nagyon szereti, azt mondta nagy az eltérés a higanyos és a digitális között. Még van nekik pár régi ha valakinek magas a láza újra mérik higanyossal és az után döntenek, mert a digitálissal ha 2x mérnek néha nagyon eltérő eredményt mutat.

Nekünk is van ismerősünk No.-ba élnek ha a kicsik betegek visszamennek inkább, mert egyszer voltak itt dokinál azóta sem. Ha hosszú volt a szabijuk és a gyerek az elején lett beteg, volt, hogy gyógyulás után visszatértek még pár napra de az itteni dokiktól ők is szaladnak. Mondjuk ahol jártak kisváros inkább mészárosok mint orvosok ott. Nagy városban jobb a szitu. Magánban meg lehetséges még No.-ban sincs olyan profin megcsinálva és olyan jól felszerelkezve. Sok pénzt fektetnek bele és egészen megbízható kezelést adnak.

Ircsi a kórház is függ az ott dolgozó emberektől, ne feledd hol jártál :wink: és elhiszem, hogy Mo.-ban sem sokkal jobb a helyzet de az orvosok kedvesebbek, közvetettebbek és jobban rád figyelnek. Én is ha bajom lenne oda ménnék. Mikor kiderül nálunk a spermagond minden orvos a Kaálit ajánlotta, mondván jó szakértők és itt nem tudtak senkit ajánlani.

Mennyi mindent vesztek már

:shock: és milyen szépek!!!!!!!!!!!!! Nekünk semmink sincs, ja van egy kis takaró amit ajándéknak vettünk kb 1 éve csak nem jutottunk el babalátogatóba végül. Na annyi van. Mi úgy terveztük majd április végén vagy májusban átugrunk Mo.ra és bevásárolok. Ismerősök azt mondják olcsóbb,jobb minőségű és nagyobb a választék. Bár Ircsi jó dolgokat találta Sepsiszentgyörgyön :lol: Függ attól milyen a kínálat a városban. Itt pár kicsi bolt van és a többi a plázában nagyon nagy árakkal. A kicsi boltokban pedig nem nagy a választék. Mondjuk mi nem is néztünk utána mások mondták. Lehet felvágósak, mert még élelemért is Szegedre járnak gyakran. Azonban anyukáméknál vannak bababoltok és majd még otthon is fogom bővíteni a ruhatárat pár séta közben utolsó hónapban.

Kép
Kép
melisch

Ja itt ma havazik :evil: így nem mentem melóba. Majd meglátom mit találok ki mit csinálok a szabad időmmel de lehet csak pihenek. Éppen megy egy túra mosás és lehet lesz valami különleges vacsi is :wink:

Kép
Kép
melisch

Macska.
Nem tudom, átmeneti-e a javulás, vagy sem, de jobban van. Már eszeget, hízeleg, jön-megy, "felcsapott" farkincával.
Mondtam Anyunak, hogy ez tök jó, de ne élje bele magát, hogy most már minden oké, mert az alapbaj ott van, csak a szurival kicsit segítettek rajta...

Mondtam, ha Ő úgy látja, hogy egyre csak javul és erősödik, hétfőn ne vigye vissza (elaltatni). Ha romlik az állapota, vagy az azt követő napokban ismét visszaesik, akkor a roboráló szuriknak addig tartott a hatása.
Sajnos csodák nincsenek... Akkor viszont tényleg annyi volt...

Nem bánnám, ha a "9 életéből" most elvesztene akár 3-4et is , csak jönne helyre... :wink:

szilvás76

Nálunk aránylag jó a helyzet kórház ügyben. Persze ki van írva a terhesgondozó ajtajára, megkérik a kismamákat, hogy 2 db törölközőt vigyenek magukkal. Én 2x vittem, de nem kellett, azóta nem hordok.
Nem olyan régen, talán egy éve adták át az új szülészeti/nőgyógyászati és gyermekosztályt. Minden új, csak hát éppen a "kissebbség" van többségben. A barátnőm bent feküdt a múlt hét végén, hát úgy körbe kapták az orvosok, nővérek, hogy elmondani nem lehet. :lol:
Szilvi szegény gyerek már megint összeszedettvalamit. Csak ne legyen belőle nagyobb betegség. Persze most a legkönnyebb megfázni. Oviban is lazábbra veszik az öltöztetést. A múlt héten Bence is mondta, hogy a pulcsit nem kellett felvennie a kabát alá. Jó, meleg volt, de csak a napon. Meghát ugye szaladoznak. Futott egy kört aztán majd megfulladt úgy köhögött.
Jobbulást Bendének.

királylány

Dia. Nem tudom, hágy ovi van, kb 6-8 lehet...
Miért? Jöttök? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szilvás76

[quote="lombikbaba"]T írta:lombikbabaina
Hogy megy a diétázás? Bírod szedni a gyógyszert?

Sziasztok!

Ircsi, a diétát csinálom, de nagyon sokszor nagyon éhes vagyok. Tegnap este is szerencse volt, hogy még álmosabb voltam, mint éhes, 10-kor gyorsan lefeküdtem. A másik meg, hogy rendelnem kell a kaját, mert nincs időm hétköznap főzni, meg kedvem se, és nem tudom pontosan, hogy mennyi a CH benne. Azt tudom, hogy nincs benne cukor meg fehérliszt, meg kábé kitalálom, de nem pontos. (Olyat rendelek, ahol az van írva, hogy "35 g CH alatti ételek", de sokszor csak natúr hús salátával, szerintem annyi sincs benne...) Eszek hozzá 1-2 teljes kiőrlésű toastkenyeret vagy egy harmad adag barnarizst. A többi étkezésnél még oké. A vércukrot tudom mérni, vettem AkkuCheck-et, a reggeli 6+ értékek máris lementek 5+kevésre.

A gyógyszerrel lekopogom: SEMMI mellékhatás - pedig nagyon utáltam volna az émelygést... a hasmenést nem bántam volna, de semmi. (betartottam a fokozatosságot)

Eddig semmi eredménye nem volt a diétának (úgy értem, fogyás), de ma reggel végre -1.1 kiló!

Hát ennyi. Remélem pár nap múlva már könnyebb lesz, általában a 3. hétre szűkül be a gyomrom.

Neked is nagyon csinos pocakod van, és szerintem nem fogják azt hinni, hogy a kilókat szeded vissza, mert pl a karod vékony marad, nem lesz mondjuk tokád, és hátulról ugyanolyan vékony vagy, stb. Nemsokára a VAK is látni fogja, hogy ez BABA!!!

Lányok, vigyázzatok magatokra, csak mint eddig, kitartást, mindenki nagyon ügyes!!!

Kép
xtina75

Tina!
Köszi a tippet, ezt még nem hallottam, de megpróbáljuk. Hátha... :-)

szilvás76

Nekem az a bajom, hogy gyakran túlöltöztetem. Nem kalkulálom be, hogy állandóan rohan, és kimelegszik.
:cry:

Sztem ez is csak nátha alapban, csak a légcsöve meg a hörgői "túlreagálják"...
Gyanítom, hogy kedden a kontroll-kontrollján sem tudnak így mit kezdeni vele... Levegőt alig kap, nemhogy még fújjon is... :shock:

Bár, tényleg (kopkopkop) 2-3 nap alatt helyrejön... Lassan már meg sem ijedek, ha jön ez a roham. Csak elfárad ő is meg mi is...

Kezdődött ez az egész 1,5 évesen a Krupp-pal, most meg ez... De tényleg sokkal ritkábban beteg még így is, no meg nem érnek "össze" a betegségek...

szilvás76

Jó reggelt (?)
most keltem fel :oops: 8kor kicsit még visszadőltem...

Ircsi,nekem jó fonim van,keresem kitartóan :)

Clarika jók a cuccok,mennyi volt a pelenkakuka? (bűzzáró ugyebár :wink: )

Csillag mire jutottál? Áttanulmányoztad a dolgokat?

Tina,diétához kitartás,le a kalappal...(kb 1 év múlva mi is szenvedünk ne félj)

Szilvi-cica-örülök h.nem szenved! Kis javulás is javulás.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Ja igen és ma reggel éhgyomorra -1 kg a tegnapi méréshez képest,és wc-n még nem voltam (mondjuk az amúgy is problémás,tegnap este pedig betoltam egy kis üveg szilvát is)

Mármint befőttet,nem pályinkát :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Szilvi nem, nem megyünk :lol: Csiak kíváncsi voltam. A barátnőmék a Match mögött laknak. Egyik sarkon ovi/bölcsi másik sarkon a suli.
Én is rétegesen öltöztetem a gyereket. Az lesz a legrosszabb amikor reggel még hűvös van, napközben meg már meleg. Olyankor vagyok gondban.

Tina nagyon ügyes vagy a diétával kapcsolatban. Kitartást a továbbiakhoz, hamarosan meg lesz az eredménye. Azt nem szeretem én sem, hogy külön magamnak pepecseljek a kajával. Na meg minden nap salátát natúrhússal, megunom. Honnan rendeled a kaját?

királylány

[quote="evilany"] írta:evilanyeste pedig betoltam egy kis üveg szilvát is)

Évi, ezen olyan jót röhögtem, hogy a kolleganőm megkérdezte, mi van?
:D :D :D :D

szilvás76

Évi hát lehet pálinkát kellett volna.... :lol:
Na látod mennyit ér ha reggelről állsz mérlegre? 8)

királylány

Ja legközelebb csinálunk majd közös képet is :) csak mi 8-an!
:wink:

Ircsi. De ha ez csecsemőfejnyi a hasam alján akkor miért ilyen hatalmas a hasam fölül is? Torlódna a képletek?
(mármint,tudom h.csecsemőfejnyi kb,csak rácsodálkozom a dolgokra...)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.03.05 11:18-kor.

evilany

[quote="szilvás76"] írta:szilvás76
[quote="evilany"] írta:evilanyeste pedig betoltam egy kis üveg szilvát is)

Évi, ezen olyan jót röhögtem, hogy a kolleganőm megkérdezte, mi van?
:D :D :D :D

8)

evilany

Tegnap megjött a gyönyörűséges ágyneműje babónak majd mindjárt csinálok képet a blogba.
Csak még félig alszok :)
de a baba már biztos éhes küldök le neki valamit.
Tünde babája illedelmes szépen megköszöni amit kap :)

evilany

[quote="evilany"]I írta:evilanyrcsi. De ha ez csecsemőfejnyi a hasam alján akkor miért ilyen hatalmas a hasam fölül is? Torlódna a képletek?

Ircsi nem mondta, mekkora az a csecsemő! :-)

Ja, meg ami ott lent volt, az most egy csecsemőfejnyivel fejjebb került, és az látszik! :-) :wink:

szilvás76

15-20 cm....a kis UFO :)

evilany

evilany

Évi!
Arra jutottam,amit Tünde is magyarázott nekem....marad az hogy elkérem továbbra is a Tp paírt...max nem kapok semmit :D :(
De legalább nyoma lesz és nem tudják megszakítani a munkaviszonyomat.
Aztán Tündével megbeszéljük mikortól lehet igényelni a TGYÁS-t. :D
Röviden ennyi....
remélem mindent jól írtam :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Helyes

evilany

Képzeljétek,az uram tetováltatni megy. :) Az egyik öccse (a 3 ból :) ) épp nagy tetoválás lázban van,tavaly nyáron kivarratta mindkét vádliját most meg az egyik karját (végig...)nagyon igényes szép tetkók. És felajánlotta h.szülnapjára vesz a Mikinek egyet :)
Hát,mitbánomén(a 4 tetkómmal :) )
de segítek neki mintát keresni,mondtam neki a Kisvakondot vagy a Kockásfülű Nyúl...

evilany

Évi

...és akkor majd onnan mondjátok a mesét.... :D

Clárika
Kép
clárika

Évi

Én 3000-ért vettem.

Ezt nézd, mindjárt lejár....
http://teszvesz.hu/item939621215_tommee ... n_nma.html

Clárika
Kép
clárika

Évi :lol: értékelte?

királylány

Vagy ez.... :
(ezt postázzák is)
Az enyém is alig használt, tényleg semmi baja!!!!
Kimostam domestosos vízzel, bár a használt pelusoknak úgyis mindegy! :)

http://teszvesz.hu/item946903616_sangen ... te_uj.html

Clárika
Kép
clárika

Dia,persze....

Clarika,köszi,a második jobb az elsőnél személyes a távétel van megadva csak :?
Hazaért a párod?

evilany

Ágynemű a blogomban.

evilany

evilany

Haza, de addigra már én eljöttem otthonról, mentem házhoz, meg fél 12-re dolgozni.... fél4ig leszek, de 5-re meg 6ra is van vendégem, így elég hosszú a nap... :S

Clárika
Kép
clárika

Hát az bizony hosszú...
:(

evilany

evilany

Jaj mindjárt elalszom,a fejem is fáj,neki kéne állnom mosogatni meg kakaós csigát akarok sütni.Az a kedvenc állatom. Hehe látszik is rajtam

Vettem a teszveszen egy újszülött kesztyűt,2 bébi sapit,1 üveg cumisüveget(bontatlan)és egy 29 cm-es egérlánykát (plüss) 500 ft-ért.
És ahogy a sapikat nézegettem hasított belém
"Anyám,lesz egy kisbabám...." :roll:

evilany

Nem tudom, hogy ezt mutattam már?
(550-ért vettem ezt a garnitúrát)

Kép

Clárika
Kép
clárika

Na ezt el kell meséljem. Ez a marha Rocky cica... mert ugye minden tiltás ellenére azért csak felmennek a pelenkázóra. Aztán nem tudom mit gondolt,de valahogy bemászott,beugrott mögé...és ki már nem tudott jönni :) a zsírtestével. :)Csak a hatalmas kaparásra lettem figyelmes,megfordulok,a macska feje búbja látszik,kapaszkodik a két mancsával,épp csúszik le és a szemében: "jaj ez nem fog menni,süllyedek" beszarás látvány volt,és szépen ment egyre lejjebb épp hogy el tudtam kapni :) (ja mert tudni kell,Rocky a macskák szégyene,nem tud ugrani és hasonlók,ő úgy MÁSZIK FEL mindenre....és folyton leesik) na megérkezett MEGMENT ÉVI és kiszedte őkelmét :) de annyira be volt szarva,meg is kellett ölelgetni mondani "itt van anyaaaaa semmi baj)

Hehe.
Egyébként egész jól elbeszélgetek magammal itt,de más is csatlakozhat... :wink:

evilany

Jujjj Clarika ez nagyon szép irigy is lettem.

evilany

Én jókat mosolygok Évi.... :)
Nincs meló, ezt imádom, itt ülök a semmiért... :)

Clárika
Kép
clárika

Jah, és Pécsi volt a csaj, így még postát se kellett fizetnem! :) :oops:

Clárika
Kép
clárika

Már rafinát vagyok, mindenbe előbb megnézem, hogy Pécs.... :)
De a baranyaiak nagy része jár pécsett, így össze lehet velük dumálni, hogy ne legyen pósta, hozzák el magukkal... :D:D:D:D
Lehet, hogy csak 2 hét múlva jön, de még úgy se kell... :)
Spórolni kell, válság van! :)

Clárika
Kép
clárika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: