A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Hányra kell menni?

KépKép
benó

Helló Tancsu! :D

Sajnálom, hogy émelyegsz, Márti. :( Meg hogy gyalog kell menned.

KépKép
benó

Benó,ezt neked találtam, meg Zsunak:

A kétpetéjű ikerterhesség kialakulásában, mint korábban már írtam, több tényező játszhat szerepet, egy megelőző posztomban a rassz jelentőségéről szóltam. Mi hajlamosít még kétpetéjű ikrek fogantatására? Az anyai életkor meghatározó, a harmincas éveik második felében járó nőknél gyakoribb a ikerszülés. Ha a terhesség az édesanya életében a második vagy többszöri, akkor nagyobb valószínűséggel fordulhat elő az ikerterhesség, mint az első terhesség esetén. A magasabb, nagyobb testsúlyú nők szintén jó eséllyel pályázhatnak ikerbabákra. Ha anyai ágon a családban előfordult kétpetéjű ikerterhesség, akkor számíthatunk ikrekre, tehát őseinktől örökölhetjük ezt a csodát. Az utóbbi évtizedekben a mesterséges megtermékenyítés is hozzájárult ahhoz, hogy még több családban szülessenek ikrek.
Egypetéjű ikreknél a vizsgálatok arra utalnak, hogy a fenti okok közül csak az örökletességnek lehet szerepe. Tehát életkor, többszöri szülés, testmagasság, testsúly nem hajlamosít egypetéjű ikerfogantatásra. Ezek alapján azt gondolom, hogy egypetéjű ikreinket anyai dédnagyanyámtól kaptuk örökségbe, ő ugyanis egypetéjű iker volt. Köszönjük dédnagyi! Dédnagyiról és ikertestvéréről sajnos a családi archívumunkban nem lelhető fel fotó. Ezért az alábbi fotókkal próbálok egy kis múlt századi hangulatot ide varázsolni.
A kétpetéjű ikerterhesség kialakulásában a kutatók több okot valószínűsítenek. Egyrészt szerepe van annak, hogy az édesanya melyik rasszhoz tartozik. Legritkábban az ázsiaiak között fordul elő ikerterhesség, mintegy 0,5%-ban. A fehéreknél nagyobb a gyakoriság, 1%-os. Leggyakoribb az afrikai feketéknél, különösen a yorubáknál és a hausáknál, akiknél az ikerszületések aránya meghaladja a 3%-ot. Létezik egy olyan feltételezés miszerint ez a magas ikerszám egy bizonyos jam növény fogyasztásának tulajdonítható. Az viszont bizonyos, hogy a Nigériai yoruba és a hausa népcsoporthoz tartozó nőknek magasabb a gonadotropin vérszintje. Ennek a hormonnak a hatására egy időben több tüszőrepedés következhet be és több érett petesejt szabadulhat ki.
Ikerszületések tekintetében két település vezet a világon. Az egyik egy brazil kisváros, Linha São Pedro, ahol 10%-os az ikerszületések rátája. A másik, Mohammad Pur Umri, egy indiai falucska, amelyben szintén 10 %-ot ér el az ikrek aránya. A különleges még az, hogy ennek a falucskának az ikrei többségükben egypetéjűk. A két település ritkaság számba menő ikerszületésének hátterében genetikai okok állhatnak.

Kép
flóra 11

Közben felkelt manó,mert jöttek a tejért és hangos a kaputelefon...:(

Kép

Kép[/
tancsu

Fránya kaputelefon. :?

Benó, nincs időpont, csak megyek, amikor akarok a délelőtt folyamán.

Kép
flóra 11

miki ezerrel hivatta be nórát lacival,meglepiben anyakönyvezetőt,elvette újra feleségül nórát..:)
kinga majdnem kirugta gézát,de magdianyus beszélt vele,nem válnak el,de egy ideig különszoba...
erik kicuccolt a kocsihoz,magdianyus elkapta,igy tilda mindent bevallott,azt is hogy vilibá tudott a szakitásról és kitalálta a netes nőt.....madgianyus azt mondta majd kezelésbe veszi a dolgokat...
klaudia már temetné mikit....
botond bujkál magdianyus elől,fejmosás lesz a bankrablósdi miatt...
géza bevallotta neki hogy csak átverték,más buli lett volna...
géza végleg lemondta a gyémántvadászatot...

Kép

Kép[/
tancsu

ennyi volt a lényeg kb...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Kösz a cikket. :D
Hülye telefon. :?
Most már én is émelygek, csak hogy le ne maradjak tőletek (spenót, sült tofu, kenyér - blöööööööööööö). :wink:

KépKép
benó

megjött Márti és apám is...léptem...

Szép napot

Cuppp...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Nagggyonnn kösszike! :D

Kép
flóra 11

Cupp Tancsu. Jó szórakozást. :wink:

Kép
flóra 11

Nálam nagyon béna a babnet, most nem írok így, nem kínlódok vele, úgyhogy miattam ne maradj, menj nyugodtan, sok sikert és kitartást! És el ne aludj a dokinál. :D

KépKép
benó

Elkészültem. Kikerestem a szükséges dokumentumokat is, hogy a Norbinak legalább új egészségügyi kártyát (nálatok talán taj a neve) tudjak intézni, ha már ott leszek a kórháznál. Egyúttal kérek mindenkinek újat, a régiek kicsit már kopottak.

Kép
flóra 11

Nem alszom el. :lol: Viszek könyvet. :D Biztos sokat fogok várni,ennél mindig sokat várok. :(

Kép
flóra 11

Tancsu mosogat,Gergő gagyarászik én meg visszaolvasta. :D(Márti)

Kép

Kép[/
tancsu

Tancsunál nem gáz a babnet, Márti?

Ildó, akkor oké, ha nem alszol el. Rossz sokat várni. :? :?

KépKép
benó

Szép napsütéses napot mindenkinek!!!!! :D :D :D
Mi is csatlakoznánk a szar éjszakai alvókhoz!!!!!!! :evil: :evil: Hajnali egytől 4ig fent voltunk, Királyfi neten nézte a hokimeccset, én meg csernus dilidoki könyvét olvastam. :roll:
Most keltünk fel, de nem vagyok valami fényesen friss. :(

Kép
muzsuzska

Hajnali egykor bóklásztak hazafelé a busók hangos kolompszóval (ez volt a bosszú,hogy nem mentünk sehová) egy hulla is felijedt volna a hangzavartól!

Vettem a fagyóból csirkemellet, befűszereztem, és hagymás rostélyosan megsütöm, csinálok hozzá hasábburgonyát és kész a gyors kaja, irány munka. :cry:

Kép
muzsuzska

Szar a babanet, nem győzőm kivárni!!! :twisted:

Kép
muzsuzska

Sziasztok,

befejeztem minden munkámat, amit a három napra beterveztem! :D Kivéve a vasalást! :oops:

Látom mindenkinél szórakozik a babanet :evil: Remélem azért délután lesz valaki!

Zsuzska, tegnap az M2-n 22 valamikor volt a záróra, Konc János a Budai Meddőségi Centrum vezetője beszélt a lombikról! Nem volt semmi különös, de érdekes volt. Nem nézted?

Kép
szilzi

Nem néztem mert a tyúkokkal feküdtünk és a kakassal keltünk! :D

Kép
muzsuzska

Megebédeltünk, gondoltam előbb megyünk és beugrom a patikába és a pennybe bevásárolni.

Kép
muzsuzska

További szép napot és jó pihenést mindenkinek!!!!!! :D :D

Kép
muzsuzska

ildikó: drukkolok :!: :!: :!: :wink:

zsuzska: gratula a 3 héthez, csak igy tovább :wink:

márti: királylány meg a betyár :wink: :wink: :wink: :lol:

mi megvagyunk
tegnap Törpém du. semmit nem aludt és a hagyományához hiven 21,30kor aludt el. hogy birja???
most éppen a képernyöt lesi :wink: .
Sanyim ma bement komiba, mert van kilátásban egy fusi meló, azt nézi meg, hogy érdemes-e elvállalni.
tegnap Törpe nagyon vagányul tv-zett, majd dobok fel róla képet :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Azért örülök,hogy a tegnapi sztorim mindenkit felvidított egy kicsit.

Ma semmi különös nem történt Tancsunál.És velem se. :)

Kép
martik77

Ja de annyi,hogy kétszer elég erősen görcsölt a hasam alja kb 40 perc külömbséggel és kb 10 percig tartott.

Ez valami jóslófájás???

Nekem ilyen nem volt Dömével. :roll: :roll: :roll:

Vagy csak elfelejtettem a magne B6-ot bevenni azért volt??? :roll: :roll: :roll:

Kép
martik77

igen, olyasmi :wink: :roll:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Á helló!!!!

Na akkor az nagyon jó. :? :)

Kép
martik77

Kép igy tv-znek a nagyok :-)
Kép pufika

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Na most már mindent lehet mondani erre a kis angyalra csak azt nem,hogy Törpe.
Inkább tipikus macsó csávó!!!! :D :D :D

Kép
martik77

Lefekszek pihenni.Majd jelentkezem. :)

Kép
martik77

mikorra vagy kiirva?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Április 6. :D

De lehet nem húzom addig. :D

Kép
martik77

Majd jövök.
Puszi.

Kép
martik77

oké, pihizz :wink:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Ez a babanet egy nagy kalap kaki itt nálunk.

Zsuzsi, jó munkát. :? Kitartás. :idea:

Szilzi, ügyes vagy, hogy ennyi mindennel végeztél. A süti milyen lett tegnap végül?

Timi, gyönyörű Törpe, édes nagyon!!!
:D :D :D :D

Márti, én úgy olvastam, hogy már a huszonvalahányadik héttől lehetnek jóslófájások, de az nem jelent semmit. :wink:

KépKép
benó

Én ma nemigen fogok jönni, mindjárt jön a nagymama, aztán menni kell postára, meg nem bírom, hogy folyton a kezdőlapról kell visszajönnöm.
Úgyhogy puszi.

KépKép
benó

Itthon vagyok!

Kép
flóra 11

Én meg végkimerültem, hulla vagyok, pihennem kell.

Kép
flóra 11

Juj, nagyon cuki a kis Sanyika: :wink: Tényleg nem Törpe már. Most már átlápett a vasgyúró korszakba. :D

Kép
flóra 11

Na, mi a helyzet veled? Menned kell hétfőtől? :(

KépKép
benó

Megyek vissza készülni vagy micsinálni.

KépKép
benó

Hali

Voltak keresztapámék,még most látták Gergőt először....

Timi:hát én majdnem bepisiltem a nevetéstől,hogy hogyan tévézik Töpre!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon édes....:)

Márti:ha elmúlt a fájás a mozgásra,akkor jósló....ha mozgásra nem múlik,hanem erősödik,akkor szülésifájás.... :lol:

Ildó:pihenj...:)

Zsuzska:kicsesztek veletek a busók alaposan... :wink:

Szilzi:jó hogy mostanában téged is látni...:)

Benó:remélem pihensz.... :wink:

Edina,Heni,stb.....mizujs veletek?????

Paradizs még bent van ugye?????

Kép

Kép[/
tancsu

sziasztok
tanvsu itt vagy még?
ugye milyen vagány pasim van :wink: :wink: :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

emlékszem, hogy még anno licitáltál a suttogó mindent megold cimü könyvre, amit végül meg is vettél.
használsz belölle valamit, vagy csak elolvastad?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

na mi van?mindenki lelépett?????

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Timi

Irtam neked püt,mert nem tudtam ide irni,nem engedte,erre most meg müködik itt is,csak leléptél közben...:(

Kép

Kép[/
tancsu

Jaj, lányok, teljesen el vannak zsibbadva az ujjaim és lüktet a kezem.
Leírom, mik készültek mostanában (nem ma azért):
- 2 darab tömőanyaggal kitömött madárka, gomb szemmel
- 2 darab malacfej külön felvarrt orral
- 1 darab kitömött malac
- 1 kitömött mókus
- 1 összevarrt, de nem kitömött cica
- 1 vakondtúrás
- 1 fű
- 2 könyvlap, összevarrva, FÉRCELVE :x (az iszonyat, de anélkül tényleg csúnya, más anyagból kell csinálni), de azok még nincsenek egymáshoz varrva
Azt hiszem, ennyi.
Ezek a figurák vagy a könyvbe mennek vagy a játszószőnyegre, egy ide, egy oda.
Most a nagyi megint hozott tök jó anyagokat, egy tököset, az pl. majd a ház alapja lesz. Pirosat (alma) stb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára benó 2009.02.25 14:52-kor.

KépKép
benó

Benó:egy szál vagy egy csomó fü???....jó csak poénkodok...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Ezt a tévézős képet újra és újra megnézem és pukkadok a nevetéstől.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép[/
tancsu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: