A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Szerintem nem lehangoló, csak én nem dugom a fejemet a homokba.Próbálok reálisan gondolkodni, bár még így is ér meglepetés néha.
Az egyik tapolcai lombikosnak 3 as ikrei lesznek, tegnap mondták meg neki uh-án. :D :D

Kép
muzsuzska

Én ezt tudom, Zsuzsi. De én már le se sz...om a villanyszámlát. Minden évben ráfizetek,akkor idén miért ne? Vagyis tavaly nem fizettem rá, talán,mert csökkentették a havi díjat is. Dühös is voltam miatta,mert annál többet fizetek majd rá az idén. Idén itt volt már a F. is, tehát eleve több villany fogyott. :?

Kép
flóra 11

Igazad van Tancsu de én híresen lusta vagyok a sétáról!!

Kép
martik77

Én ha annyit pörögnék, mint te nagy pocakkal, akkor én már rég kinyúltam volna. :wink:

KépKép
benó

Lányok mennem kell...megjött apósom netezni,átadom neki a gépet.....

Márti:gyere.itthon vagyok....

Cupp...

Kép

Kép[/
tancsu

Tancsu, majd jelentkezz, mi van!!! :idea: :idea: :idea:

Látod, Zsuzsi, ugyanazt a jelzőt írtuk végül (reális). :lol:

Ennyi neked meg kell, Ildó. :D

KépKép
benó

Én meg készülődöm és megyek Tancsuhoz.Majd jövök.

És egy picit legyetek jókedvűek!!!! :)

Kép
martik77

Oké, Márti! :wink: :wink: :wink:

Kép
muzsuzska

Akkor én is megyek............ a konyhába

Kép
muzsuzska

Egyébként nagyon igazad van, mert én most rettentően homokba dugom a fejem. A tudnivalókat is azért nem írom le, mert mindig írnak valami besz...atót benne. És nem akarom hergelni a srácokat odabenn. Minimális dolgokról tudjak, amiről muszáj, most erre állítottam be magam, tudom, hogy ez nem jó - énvédő mechanizmus ez most. :roll: :wink:

KépKép
benó

Na, végre visszaolvastam, amit reggel írtatok. :lol:

Kép
flóra 11

Menj, Márti, nyugodtan, én vidáman elmegyek a boltba, majd, ha már éhen haltam. :lol: :lol: :lol: Addig is legalább felállok innen, mert idegémberedek. :lol:

Ildó, te hányra mész a dokihoz?

KépKép
benó

Na, most akkor mindenki lekopik? Pedig én csak most reggel tudok lenni, aztán nyakamba veszem az intézni valókat.

Kép
flóra 11

Na, én akkor hozok valami tejet + ? és itt leszek még egy kicsit, rendicsek? :D

KépKép
benó

Dokihoz fél 12-re. De előtte bank,posta,kultúrházba kell mennem, mert egyik bnőm ma vitte szavalóversenyre a gyerekeket és hoz nekem anyagot a szakdogámhoz.

Kép
flóra 11

Nagyon szép tőled, de ezt én nem várhatom el tőletek,hogy éhezzetek. Menj csak nyugisan bevásárolni.Benó, boltba is autóval jársz?

Kép
flóra 11

Nem megyek, mert még kb. egy fél óra készülődés amúgy is kellene. Tej + puff. rizst eszünk most, aztán utána készülődök.

KépKép
benó

kocsival :oops:

KépKép
benó

Hoztam én is kávét.

Kép
flóra 11

ok :D

KépKép
benó

Azt azért bírtam, hogy írtad, hogy a F.-tól magasabb lett a villanyszámla. :lol: :lol: Szegény F. :lol: :lol:

KépKép
benó

Nem baj, csak kérdeztem. Biztos messze van. Meg látod a Péter is kocsival jár suliba,pedig 10 perc a suli. Na tegnap és ma nem azzal ment,mert nagyon nagy a hó és még mindig hull.

Kép
flóra 11

Nincs messze, de most nagyon nem merek sétálgatni (hó, has, lenti csont fájása - az most nagyon fáj), és inkább olyan boltba megyek, ahol meg lehet állni kocsival (van normális parkolója, be is férek), és mondjuk, akkor egyúttal elintézem anyuék látogatását is stb.

KépKép
benó

Nem rosszból írtam. :lol: De ez logikus,ha egy emberrel több, akkor annyival több a víz, a gáz, a villany, minden. Ma reggel pl a kenyér felét ő vitte el. Ma kenyeret vitt magával kajálni. Nem felhánytorgatom neki, mert itt lakik, ennie kell. Csak én is reálisan nézem a dolgokat. :wink: Ő pl. hajnalban kel, akkor is mindig égeti a villanyt. Előtte nálunk senki nem kelt hajnalban, tehát megint plussz pénz. és sok kicsi sokra megy.

Kép
flóra 11

Igazad van. :wink: :lol:
Én ennyire reálisan nem tudom nézni a dolgokat, de mindenki más. :lol:

KépKép
benó

Meg a F. olyan, hogy amint kimegy egy helységből, kapcsolja le a villanyt. Nem hiszi el nekem, hogy ha fel le kapcsolgatjuk, akkor többet fogyaszt, mintha égve hagyom egy fél órát. Az egyszeri felkapcsolás abban a pillanatban elvesz fél órányi energiát. Ez pedig egyszerű fizika, tudhatná ő is. De nem érti meg. Mindig kapcsolgat. Pedig pont így nem spórol. :?

Kép
flóra 11

Ha 9-ig maradunk, az jó?

KépKép
benó

Én is kapcsolgatok, Gy. meg nem. :D
Nekem is elmondta már, hogy ne kapcsolgassak, de az valahogy jön. :roll:

KépKép
benó

Naponta zuhanyozik, amit ugye megint csak kell, de ennyivel több a víz és megint a villany. Tehát idén igazán magas villanyszámlára számítok. A kenyérsütő ehhez sokat még nem tesz hozzá, az csak decembertől van.

Kép
flóra 11

Na, jól van, elég ebből. :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Pedig a Gy. is biztosan nem légből kapta a dolgot, hogy nem kell kapcsolgatni,csak tudja, ha mérnök.v :wink: Látod,én is ezen a véleményen vagyok, csak nekem nem hisznek. :lol:

Kép
flóra 11

Mekkora hó van nálatok?
Vigyázz majd, nehogy megint elcsússz, szép lassan menj.

KépKép
benó

Nekem jó a kilenc. :wink:

Kép
flóra 11

Majd veszek téli gumit a csizmámra. :lol:

Kép
flóra 11

Én elhiszem, sőt, egy ilyen műsort is megnéztünk valamelyik csatornán, ahol ezzel kísérletezgettek, hogy mikor fogyaszt többet. Mondjuk én azt a villanyt kapcsolom inkább le, ahol nem leszünk a közeljövőben, tehát pl. a Gy. az összes villanyt felkapcsolja, de minek? és utána egyik helyiségben leül és kész. Na, ennek sok értelme nincs, nem? :lol: Én meg mindig megnézem, hol hagyta égve a villanyt és kb. mindenhol máshol. :shock: :lol:

KépKép
benó

Nem tudom,mekkora a hó. Kb 10 cm. De olvad állandóan. Éjjel fagy, de nappal olvad. Ha nem is olvadna, akkor már hatalmas lenne, már leállt volna a forgalom.

Kép
flóra 11

Oké, a téli gumi az jó lesz, vagy csúszásgátló pöttyöket tegyél rá. :lol:

KépKép
benó

Az felesleges, igen. De ha én kiszaladok vízért vagy valami a F. már kapcsolja is le utánam a villanyt. Pedig huzamosan itt vagyok, jövök vissza, de akkor is. És ő is, ha 5 percre is kimegy valahonnan, lekapcsolja. Na ez meg a másik véglet. :?

Kép
flóra 11

Na, jó, befejeztem a villanyt. :lol:

Kép
flóra 11

Túl sok anyagot nem vettem tegnap, de képzeld, volt egy kupac, amiben a ruhák 100 Ft-ba kerültek, és onnan vettem egy fehér felsőt (varrni, de nem biztos, hogy lesz szívem szétvágni, mert nem is béna), meg egy lenvászon gatyát (ugyanaz), meg vettem rózsaszín anyagot meg egy csíkos szoknyát (azt van szívem vágni), meg egy kis puha párnát, amin fekszik egy maci, gondoltam, valahogy ráeszkábálom a szőnyegre, meg egy kitömött takarószerűséget, ami jó puha, az jó lenne a könyvhöz vagy valami. :roll:

KépKép
benó

Olyan jó lenne,ha ma nem kellene sehová sem mennem. Akkor varrnék játszószőnyeget is. :lol: :lol: :lol:

Kép
flóra 11

Na, azt már azért nem, annyira nem kapcsolgatok én. :lol: :lol:

KépKép
benó

A turis néni, akinél tegnap vásároltunk, mondta, hogy ragasztani is lehetne a szőnyegre az anyagdarabokat, nemcsak varrni. Azt mondta, ő most akar óriási szőnyeget csinálni ily módon. Mit szólsz ehhez?

KépKép
benó

Azok jó dolgok. Én is szét szoktam nyirbálni az öreg cuccokat.

Kép
flóra 11

A tanfolyam sokáig tart du.? :wink:
Hátha még utána lenne időd.... :wink: :D

KépKép
benó

De jó már a vonalzóm, látod? Már a 25-ös szám is majdnem teljesen kilátszik, most már tényleg csak 10 hetet bírjanak ki (minimum). :D

KépKép
benó

Hát persze,lehet. Kell hozzá megfelelő ragasztó és kész. Csak akkor mondjuk tömítő anyagot nem tudsz alárakni, hogy kidomborodjon. Meg ki tudja, a ragasztótól nem lenne-e kemény száradás után a textil. Ezt ki kell próbálnod. Mert ha kemény, akkor felsértheti a babókat.

Kép
flóra 11

Á, nem ragasztok, ahhoz még ragasztót is beszerezni stb., jó lesz az eredeti verzió, csak most neked mondom, ha esetleg kedved kapnál rá. :D

KépKép
benó

Nagyon jó a vonalzód és légy nyugodt, hogy kibírnak annyit. Gond nélkül. Az már nem sok. Eddig is ügyesen csináltátok. :wink:

Kép
flóra 11

Na, viszlát, járj szerencsével és majd gyere! Puszi, puszi :D

KépKép
benó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: